Mersin, Akdeniz Bölgesinin dünyaya açılan liman kenti. Köklü tarihiyle Kilikya coğrafyasının en eski ve en köklü yerleşimlerinden biri. 20’den fazla antik kentin yer aldığı, şelaleleri, mağaraları, koyları ve plajlarıyla birer doğa harikası. Şehirde ve ilçelerinde gezilecek o kadar şaşırtıcı yer var ki bazılarını belki hiç duymamış dahi olabilirsiniz.
Mersin, bakir koy ve kumsallarıyla da muhteşem bir tatil merkezi. Yılın 300 gününün güneşli geçtiği Mersin, Akdeniz boyunca 321 kilometre uzanan kıyı şeridinde şahane koy ve plajlara sahip. Batı komşusu Antalya ile kıyaslandığında turizmde sahip olduğu güzelliklere rağmen yeteri kadar tanınmasa da keyifle tatil yapabileceğiniz uygun fiyatlı yerlere sahip.
Mersin Tatil Yerleri
Mersin, Akdeniz’de yaz turizminin geliştiği bölgelerden biri. Bunda elbette masmavi deniz ve tertemiz plajların rolü büyük. Hareketli, kalabalık ortamlardan hoşlanıyorsanız, gecesi de canlı olsun istiyorsanız Kızkalesi, Susanoğlu tercihiniz olsun. Sessiz sakin bir tatil, güzel deniz ve dinlenme taraftarıysanız Kargıpınarı, Boğsak ve Tisan tercihiniz olabilir.
ⓘ Eğer Mersin merkezde konaklayacaksanız otel tavsiyem Sultaşa Otel ve HostaPark Otel. Eğer zincir otellerde kalmak istiyorsanız Divan Mersin ve Mersin HiltonSA daha önce kaldığım şehrin en iyi otelleri. Mersin merkeze yakın, Mezitli’de kalacaksanız Sahil Martı Otel deniz kenarında tam bir tatil oteli.
Silifke’de konaklamayı düşünenler için, deniz kenarında yer alan bölgenin en iyi otellerinden Altınorfoz Otel şahanedir. Anamur’da kalacaksanız Ünlüselek Otel de konakladığım yerlerden biriydi.
⛱ Mersin’de 11 adet mavi bayraklı plaj var. Mavi bayraklı plaj ne demek ve Türkiye’nin diğer mavi bayraklı en güzel plajları için Flyista Mavi Bayraklı Plajlar blog yazısına da göz atabilirsiniz. Mersin Plajları yazım da iyi bir Mersin deniz tatili için yol gösterici olabilir. ✔︎
1. Silifke
Silifke, Mersin şehir merkezinin 85 km batısında, bir yanında yemyeşil Toros Dağları diğer yanında Akdeniz mavisi olan nadide kentlerimizde. Ülkemizin en şanslı ilçelerinden biri olsa gerek. Upuzun enfes sahili, nefis koy ve plajları var, diğer yandan ise nerdeyse sayılamayacak derecede antik dönem kalıntısı coğrafyanın her yanına serpilmiş durumda. Bir de üzerine şahane yeryüzü oluşumlarını ekleyin!
Çileğin, muzun ve tropikal meyvelerin en lezzetlisinin yetiştiği bu verimli topraklarda, yüzyıllar boyunca bir arada yaşayan çok kültürlü nüfusunun mutfağını şekillendirdiği Silifke, tarihi dokuları, korunmuş doğası ve zengin mutfak kültürüyle ziyaret edilmeyi sonuna kadar hak eden turizm bir kenti. Hem tembellik hem de keşfetmeyi sevenler için bir numaralı Mersin tatil yeri.
Gündüzün kavurucu sıcağı bastırmadan antik kentleri, tarihi ve doğal güzellikleri gezin, öğleden sonra ise denizin, oteldeki havuzunuzun keyfini çıkarın. Sadece yaz döneminde değil ilkbahar ve sonbaharda da şahane bir iklime sahip.
➤ Narlıkuyu, Silifke’nin en güzel en şirin koylarından. Koy çevresinde sıralanan balık restoranları çok rağbet görüyor, ancak fiyatlar Boğaz restoranları menülerini arıtmayacak şekilde füze gibi fırladı. Rengi yeşil ve turkuaza çalan mis gibi denizi Cennet Obruğundan gelen soğuk suyla besleniyor.
➤ Taşucu, Silifke’nin Akdeniz kıyısında yer alan mahallesi. Kıbrıs’a giden gemiler buradan kalkıyor. Taşucu’nda hiç kalmadım ama Mersin gezilerimde hep ziyaret ettim. Taşucu sahilinde sıralanan balık restoranlarında bölgeye özgü mavi yengecin tadına bakmayı unutmayın.
➤ Boğsak, Caretta Caretta’ların üreme bölgesi, çadır ve karavan sakinlerinin uğrak yer. Berrak denizi, kumsalı ve sakinliğiyle bölgenin en özel yerlerinden biri. Sığ denizi ve ince taneli kumsalı ile çocuklu aileler ve yüzme bilmeyenler için de korunaklı bir yer. Konaklayacağınız uygun otelleri de var.
🏡 Nerede Kalınır: Mavi Bayraklı plaja sahip Altınorfoz Otel (★★★★), yörenin en eski ve en iyi bilinen otellerinden biri. Şimdiye kadadr 3 defa konakladım. Açık havuza, ince kumlu plaja sahip ✔︎ Intermot Bogsak Motel, Selefkos Hotel, Boğsak Kamping ise Boğsak’ta kalabileceğiniz yerler.
⛱ Nerede Denize Girilir: Kumsal arıyorsanız Susanoğlu veya Taşucu’na gidin. Yine Narlıkuyu, Kızlar Hamamı Koyu ve yakınlarındaki minik kaylar nefis. En sevdiğim koylardan biri de Yapraklı Koy.
📍 Nereler Gezilir: Silifke gezilecek yerler ile şaşırtan seçenekler ve inanılmaz çeşitliliğe sahip. Erken Roma dönemine ait Silifke Kalesi, kalenin eteğindeki Tekirambarı Su Sarnıcı, Silifke merkezdeki Jüpiter Tapınağı ile Göksu Nehri üzerinde yer alan Taşköprü görülecek yerler arasında.
Cennet-Cehennem Mağaraları, Astım Mağarası, Adam Kayalar, Kanlı Divane, Kız Kalesi, Narlıkuyu Mozaik Müzesi, Tarihi Taş Köprü, Uzuncaburç, Olba Antik Kentleri, Cambazlı Kilisesi ve Aya Tekla Kilisesi gibi muhteşem yerler sizi bekliyor.
2. Susanoğlu / Atakent
Susanoğlu, Mersin’in Silifke ilçesine bağlı mahallelerinden. Antik dönemde Korasion adıyla bilinen Susanoğlu, Atakent ismiyle de anılıyor. Silifke’ye 10 dakika Mersin’e ise 30 dakika mesafede. Mersinliler için tatil denildiğinde ilk akla gelen, zihinlerde markaya dönüşmüş bir tatil yeri. Susanoğlu’nun nüfusu yaz aylarında 75 bini geçiyor. Tatilciler genelde hep yerli turist.
Türkiye’nin mavi bayrak unvanı kazanmış en iyi plajlarından birine sahip. Temiz ve berrak denizi, açık ve geniş sahiliyle Mersin’de denize girilebilecek en iyi yerler arasında. Geçmişte çadırlarla dolu kamping alanlarının bulunduğu sahil şeridi günümüzde yazlık toplu konut siteleriyle sarılmış durumda. Plaja boyunca tatil kentlerinde olduğu gibi market ve kafeteryalar sıralanıyor.
🏡 Nerede Kalınır: Atakent’te yüzlerce apart, pansiyon tipi konaklama imkânı var. Mersin tatili için bütçeniz az olsa bile size uygun bir pansiyon muhakkak var. Meleğim Pansiyon, Ahi Pansiyon, Famira Otel Susanoğlu konaklama için tercihiniz olabilir.
⛱ Nerede Denize Girilir: Susanoğlu plajı gayet güzel, ince kumlu ve hemen derinleşmiyor ama sezonda çok kalabalık oluyor. Bu da beraberinde kirliliği ve gürültüyü getiriyor. Aracınız yoksa burası uygun yine de. Aracı olanları Silifke civarındaki diğer enfes koylar sizi bekliyor.
📍 Nereler Gezilir: Silifke Gezilecek Yerler blog listeme göz atıp vaktiniz oldukça hepsini de gezin. Hem tarihi hem doğal şahane güzellikler var, sıkılmazsınız. Ulaşımı biraz zahmetli olsa da Adam Kayalar ve enfes antik kent Uzuncaburç listenizde olsun.
3. Erdemli
Erdemli, Mersin turizminin sembol yerleri haline gelmiş Kızkalesi, Ayaş gibi beldelere sahip, Mersin’in batısında, Akdeniz kıyısında yer alan şirin ilçesi. Beldelerin her birini ayrı bir öneri olarak yazsam bile yeridir. Erdemli’ye bağlı olduklarından bu başlığın altına koydum.
Son yıllarda çok hızlı betonlaşmaya maruz kalsa da Erdemli, coğrafyanın güzelliği ve Akdeniz boyunca uzanan sayısız koy ve kumsalıyla güzel bir tatil yeri.
➤ Kızkalesi, Mersin’in Erdemli ilçesine 23 km uzaklıkta Akdeniz kıyısında yer alan önemli bir tatil merkezi. Tarihi geçmişi MÖ 4. yüzyıla uzanan Kızkalesi’nde Romalılar, Bizanslılar, Selçuklular gibi farklı kültürlere ait izler bulunuyor. Beldeye adını veren ve Kızkalesi Plajı’nın açıklarında küçük bir adacık üzerinde bulunan Kız Kalesi ise birçok kişi için bölgeyi ziyaret etme sebebi.
➤ Ayaş, Erdemli sahil kasabalarından biri. Özellikle zeytincilik faaliyetleriyle ün kazanan Ayaş, sezonluk kiralanan yazlık evler ve uygun fiyatlı otel ve pansiyonlarıyla ilginizi çekebilir. Tüm sahil şeridinde Mersin Büyükşehir Belediyesinin Denizkızı Turizm işletmesi, kafe, şemsiye, şezlong, tuvalet, duş, soyunma kabini, güvenlik ve cankurtaran hizmeti sağlıyor.
➤ Kumkuyu, Erdemli ilçe merkezine 11 km uzaklıkta yer alıyor. Etkileyici bir doğaya ve muhteşem bir denize sahip. Özellikle Zincirlikuyu ve Töbank halk plajlarıyla tanınan Kumkuyu bu özelliğiyle Mersin’in turistik yerleri arasında. Konaklamak için her bütçeye uygun otel ve pansiyon var.
🏡 Nerede Kalınır: Atakent gibi Kızkalesi’nde de her bütçeye uygun konaklama yerleri var. Erdemli’de Swiss Inn Resort Hotel & Spa (★★★★) ve Athena Suits, Kızkalesi’nde Ramada Resort By Wyndham (★★★★), Kilikya Hotel (★★★★), Rain Hotel seçenekleriniz arasında. Ayaş’ta Hakan Apart Otel ve Mavi Beyaz Butik Otel; Kumkuyu’nda Olbios Marina Resort Hotel
⛱ Nerede Denize Girilir: Kızkalesi, Ayaş, Kumkuyu, Yemişkumu, Merdivenlikuyu plajlarından denize girebilirsiniz. Kızkalesi Plajı, oldukça geniş ve mavi bayraklı. Tüm plajlarda şemsiye, şezlong, duş, soyunma kabini ve tuvalet gibi imkânların yanında kafe ve restoranlar da bulunuyor. Yaz aylarında aşırı kalabalıklar.
📍 Nereler Gezilir: Silifke Gezi Rehberi blog yazımda önerdiğim yerleri tatil rotanıza alabilirsiniz. Çevrede gezilip görülecek efsane yerler var. Rahatlıkla 1 haftanızı ayırsanız dahi yetmez.
4. Kargıpınarı
Kargıpınarı, Erdemli’ye bağlı, Mersin’in hareketli turizm merkezlerinden. Neredeyse 3 km’yi bulan sahil şeridinde yılın 7 ayı denize girilebiliyor. 1969 yılına kadar kendi halinde bir balıkçı köyü olan Kargıpınarı, ismini sazlık ve sulu bir arazide kurulduğundan dolayı almış. Köyü kuranların büyük bölümü Silifke ve Aydıncık çevresinden gelen Yörükler. Geleneksel Yörük kültürü Kargıpınarı’nda yaşatılmaya devam ediliyor.
🏡 Nerede Kalınır: Kargıpınarı’nın en iyi otellerinden birisi Wonasis Resort & Aqua Otel. Mersin seyahatimde 1 gece de bu otelde konaklama fırsatı buldum. Palmiye, kızılçam ve narenciye ağaçlarının süslediği 60 dönüm arazi üzerine kurulu. Denize sıfır konumda her şey dahil sistemiyle çalışıyor. Plaj ve otel bahçesinde sunulan şezlonglar, kamelyalar dinlenmek, kitap okumak için mükemmel.
⛱ Nerede Denize Girilir: Mavi bayraklı, 3 km uzunluğundaki Kargıpınarı Plajı, ince taneli kumsalı ile Mersin sahil şeridinin en popüler plajlarından biri. Deniz suyunun sıcaklığı ve sığ oluşu çocuklu Kargıpınarı’nı aileler ve yüzme bilmeyenler için ideal bir yere dönüştürüyor. Belediye tarafından yönetilen plaj işletmesi şezlong, şemsiye, duş, soyunma kabini gibi olanaklar sunuyor.
📍 Nereler Gezilir: Narlıkuyu’daki Üç Güzeller Mozaiği, Cennet Cehennem Obrukları, dünyada eşine az rastlanır antik dönem mirası Adamkayalar, bölgenin en ilgin obruklarından birinin yanına kurulu antik kent Kanlıdivane‘yi ve huzur dolu Limonlu Kayacı Vadisini ziyaret edin. Mersin Gezilecek Yerler blog yazımda tüm coğrafyanın en değerli görülecek yerlerini paylaştım, göz atın.
5. Tisan Koyu
Tisan Koyu, Silifke ilçesi sınırlarında, bu bölgeyi bilenler tarafından ‘saklı cennet’ olarak adlandırılan, turkuaz denizi, kumsalı ve yemyeşil doğasıyla ülkemizin en güzel koylarından biri. Silifke’nin Yeşilovacık Mahallesinde, denize uzayan kara parçasının boğazı üzerinde, iki yanı koy olan bir alanda kurulu. Tisan Koyunun muazzam manzarası ise her şeyi unutturacak güzellikte.
Yunan kolonisi olduğu dönemden kalmış bir evin mozaikli zemini ile kilise ve kale kalıntıları var. Mersin’in en temiz deniz suyuna sahip yerlerinden. Havası serin ve çok sessiz. Koy çevresinde çok sayıda yazlık toplu konut sitesi bulunuyor. Konaklama seçenekleri kısıtlı. Birçok kişi evini ya da odasını dönemler halinde kiraya veriyor. Fiyatlar Mersin ortalaması üzerinde.
🏡 Nerede Kalınır: İnternetten kiralayabileceğiniz yazlıklar var. Evden çıkıp denize yürümeniz birkaç dakika süsüyor. Site içerisinde ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz market, restoran var. Birkaç aile olarak kalabileceğiniz evlerden birini kiralayarak dilerseniz tüm sezonu geçirebilirsiniz. Sakin ve huzurlu bir tatil geçirmek isteyenler için mükemmel.
⛱ Nerede Denize Girilir: Tisan koyundan denize girebilirsiniz. Konaklamalı gitmediğinizde, site yönetimi plaja erişimizini engelliyor. Şezlong, şemsiye ve duşlar site yönetimine ait, kullanamıyorsunuz. Denize uzayan karanın diğer tarafında Tisan Kadınlar Koyu var, yüzmek için şahane görünüyordu.
📍 Nereler Gezilir: Tisan koyunun tam da yanıbaşında Aphrodisias Antik Kenti kalıntıları ve mozaik zemin yer alıyor. Ben ziyaret ettiğimde mozaiğin üzeri kumla kapatılmıştı. Koyun karşısında yer alan Tisan Adasına gitmek için bir teknesi kiralayabilirsiniz. Silifke’de gezilecek yerler açısından bir cennet, gez gez bitmez!
6. Yanışlı, Gülnar
Gülnar, Mersin’in batısında, Toros Dağlarının 950 metre yüksekliğindeki Taşeli Platosunda kurulu, doğal güzellikleriyle görülmeye değer bir yerleşim yeri. Türkmenlerin yayla olarak kullandığı ilçe Gülnar’ın Akdeniz’e kıyısı olmasına rağmen ilçe merkezini kıyıdan 50 km içeride kurmuşlar.
Gülnar’ın Akdeniz kıyısındaki yerleşim yeri Yanışlı Köyü size önereceğim yer olacak. Denizi, ince taneli kumsalı ve sessiz ve sakin atmosferi ile huzurlu bir kaçış noktası. Yanışlı sahili, bölgede henüz çok tanınmadığından yüksek sezonda bile sakin. Deniz, kum, güneşin tadını çıkarıp doğayla baş başa kalmak için ideal.
🏡 Nerede Kalınır: Nefis bir deniz ve orman manzarasına sahip Ulu Resort Hotel (★★★★), tatili değerli kılan ne varsa hemen hepsine sahip. Her şey dahil konseptinde 12 ay hizmet veren otelde plaj, havuz, su sporları, aktiviteler, aile dostu bir ortam, animasyon ekibi ve canlı müzik var. Marpessa Blue Beach Hotel (★★★★) ve Kupala Beach Hotel de alternatif konaklama seçenekleri.
⛱ Nerede Denize Girilir: Yanışlı sahil denize girmek için hoş. Aydıncık Soğuksu da ilginizi çekebilir. Günübirlik Tisan Koyuna da gidebilirsiniz.
📍 Nereler Gezilir: Yanışlı Sahil Mağarası, Aydıncık’ta bulunan Aydıncık Tabiat Parkı ve ülkemizin en etkileyici mağaralarından Gilindire Mağarası, Ilısu Köyünde yer alan 70 metre yükseklikten dökülen Ilısu Şelalesi’ni ziyaret edebilirsiniz.
7. Anamur
Anamur, Mersin’in Akdeniz kıyı şeridinin en batıdaki ilçesi. Mersin ve Antalya karayolunun ortasında kalıyor. Türkiye’de yerli muz üretiminin yapıldığı en önemli yerleşim yeri olsa da tatil yapmak için de tercih edebileceğiniz bir Akdeniz kenti. Anamur’a en yakın havalimanı Antalya’nın Alanya ve Gazipaşa ilçesinin kesişim noktasında yer alan 70 km uzaklıktaki Alanya Gazipaşa Havalimanı.
Anamur, nesli tükenmekte olan deniz kaplumbağalarının yumurtlamaya geldiği bakir kumsalları, Akdeniz foklarına yuva olan kayalık ve mağaraları, eşsiz doğal güzellikleri ile büyük şehir stresinden uzaklaşıp huzurla vakit geçirilecek bir atmosfere sahip.
🏡 Nerede Kalınır: Anamur’u ziyaret ettiğimde Ünlüselek Hotel‘de kaldım. İster romantik çift olarak gidin ister aile tatili düşünün her durumda şahane tercih. Gönül rahatlığıyla gidip kalabilirsiniz. Luna Piena Hotel (★★) de iyi bir seçenek.
⛱ Nerede Denize Girilir: Ünlüselek Hotel’in önündeki plajdan denize girebilirsiniz. Kıyısı çakıllı, suyu temiz, birkaç metre sonra derinleşiyor Plajdaki koşullar, havuzlar, restoran, havuz bar ve otoparkları beklenenin üstünde.
📍 Nereler Gezilir: Anadolu’nun en büyük ve en iyi korunan kalelerinden biri olan Mamure Kalesi, Anamur Müzesi, Anadolu’nun güneyindeki en uç noktada bulunan Anemurium Antik Kenti, Aydıncık’ta yer alan ve şu ana kadar gördüğüm en güzel mağaralardan olan Aynalıgöl Mağarası gezilecek yerler listenizde olsun.
8. Tarsus
Tarsus, köklü bir uygarlık geçmişine sahip, Mersin’in en önemli ilçelerinden biri. Dünyanın en eski, hala yaşanılan kentlerinden Tarsus, gerçek bir kültür mirası. Adana ve Mersin merkez arasında kalıyor, ulaşımı kolay. Mersin tatili denince akla hep deniz, kumsal gelse da tarihsel mirasları da ziyaret edin, en azından 1 tam gününüzü ayırın.
Tarsus birçok farklı dinden kültüre ev sahipliği yaptığından inanılmaz bir kültürel mirasa sahip. Ne yazık ki sahip olduğu kültürel ve tarihsel zenginliğe rağmen bölge, ülkemizde turizm açısından pek de ilgi görmüyor. Zamanınız yoksa Mersin’in tatil merkezi rotalarına giderken günübirlik dahi ziyaret edebilirsiniz.
🏡 Nerede Kalınır: Elif Hatun Konağı, Konak Efsus Butik Otel ve Burhanoğlu Konağı Tarsus’un en güzel butik otelleri. Osmanlı Marco Pasha Hotel ve Zorbaz Otel de alternatif konaklama seçenekleri olarak tavsiyem.
⛱ Nerede Denize Girilir: Tarsus ilçesinin sahili yok. Denize girmek için Erdemli veya Silifke’ye geçin.
📍 Nereler Gezilir: Hristiyanlar için çok önemli bir hac yeri olan St. Paul Kilisesi ve St. Paul Kuyusu, birçoğu restore edilerek butik otel olarak kullanılan Eski Tarsus evleri, Tarsus Ulu Camii, Kırk Kaşık Bedesteni, Kleopatra Kapısı, Tarsus Şelalesi, Eshab-ı Kehf Mağarası, Gülek Boğazı gibi çok önemli yerlere sahip. Tarsus Gezilecek Yerler blog yazılama göz atın.
Mersin’e en yakın havalimanı komşu şehir Adana‘da. Adana Şakirpaşa Havalimanına Türkiye ve Avrupa’nın birçok kentinden direkt uçak seferleri yapılıyor. Adana Şakirpaşa Havalimanı, Mersin kent merkezinin 68 km doğusunda. Havalimanından HAVAŞ servisleri düzenli olarak Mersin’e sefer yapıyor. Adana-Mersin arasında TCDD treni ve otobüs seferleri de bulunuyor.
İstanbul’a 946 km mesafede olan Mersin’e İstanbul-Ankara Otoyolu’nu kullanarak Aksaray, Pozantı, Tarsus güzergahı takip edilerek özel araçla 10 saatte varılıyor. Ankara-Mersin arasındaki mesafe ise 498 km (5 saat 25 dakika). İzmir’den Mersin’e özel araçla gitmek için Uşak, Afyonkarahisar, Konya, Ereğli, Pozantı, Tarsus rotası takip ediliyor. İzmir-Mersin arasındaki mesafe 909 km (10 saat 35 dakika).
Türkiye’nin dört bir yanından Mersin’e şehirlerarası otobüs seferleri yapılıyor. Mersin Otogarı şehir merkezinde bulunuyor. Mersin’den en sık otobüs seferi ise komşu şehir Adana’ya. Otobüsle Mersin-Adana 1 saat sürüyor.
Mersin’in 108 km’lik bölümünü doğal plajlar oluşturuyor. Deniz, kum ve güneş gibi klasik tatil anlayışının yanı sıra tarihe tanıklık eden bu kentte bulunan antik kentlerin birçoğu hala sapasağlam ayakta duruyor. Adana havalimanına ucuz uçak bileti bulduğunuzda kaçırmayın, gidin Mersin’i keşfedin.
Mersin, şahane doğası, derin kültürel ve tarihi birikimiyle mutlaka ziyaret edilmesi gereken bir turizm kenti. Akdeniz coğrafyasının en güzel tatil noktalarından Mersin, sahip olduğu tüm doğal ve tarihi güzelliklere rağmen değeri hala tam olarak anlaşılamamış bir şehrimiz.
Akdeniz’deki yüzünü yıl boyunca gösteren parıldayan güneşi, sayısız koy ve kumsalı ile deniz, kum, güneş turizminde iddialı bir konumda olan Mersin’de her bütçeye, beklentiye ve isteğe göre tatil yapılabilecek bir yer bulmak mümkün.
ÇAĞLAYAN VADİ VE DOKTORUN YERİ ÇOK GÜZEL TAVSİYE EDERİM
Harika bir blog yazısı olmuş! 🙂 Bilgiler icin tesekür ederim.
Geçen gün Kızkalaesine (Krykos)tekne ile geziye katıldım.Kızkalesi sık sık uğradığım bir yer.Mersin’de oturuyorum.Uzun yıllar önce yüzerek deniz içindeki kaleye gitmiştim.Yaklaşık kıyıya 600 m.Tekne gidiş dönüş TL.10 giriş TL.5 müze kartın varsa veya iş bankası kredi kartın varsa bedava.Kaleyi gezdim.Çok güzel.Bu kalenin karşısında kıyıda bir kale daha var.Zamanında bu iki kale bir yol ile birbirine bağlıymış.Şimdi bu bağlantı yolu yok olmuş.Kız kalesi ve çevresi tarih,arkeoloji kokuyor.Kııyının yaklaşın 1 km.dağ tarafında çok büyük bir Nekrapol alanı yani mezarlık var.Kilise kalıntıları,sarnıçlar var.Zamanında Kızkalesi ile Ayaş beldesi rasında 500 bin insanın yaşadığı söyleniyor.Ayaş’da tiyatro,hamam,saray,agora,lahitleri görebilirsiniz….Roma ve Bizans devrine tarihleniyor.Her taraf tarih fışkırıyor….özellikle pansiyonlar uygun fiatla kalabilirsiniz….çadır açıp uyku tulumunda uyuyabilirsiniz….selamlar….
Mustafa Duran
Narlıkuyu, Kız Kalesi ve Silifke’yi görmek istiyorum. Umarım hayal ettiğim kadar güzellerdir.