Narlıkuyu, Mersin‘in batısında Silifke ilçesine bağlı şirin bir sahil beldesi. Mersin kent merkezine 65 km uzaklıktaki Narlıkuyu, korunaklı koyu, masmavi denizi ve zengin tarihi geçmişi ile bölgenin en çok tercih edilen tatil merkezlerinden. Yaz sıcağının bunalttığı dönemde çevre illerden ve Mersin’den gelenler için bir sığınak.

Narlıkuyu, Cennet Obruğu’ndan geçip gelen soğuk yeraltı suyunun Akdeniz’e karıştığı, nefis bir konumda kurulmuş. Orta çağdaki ismi Porto Calamie olan belde, döneminde önemli bir liman yerleşimi olmuş. Sıra sıra balıkçı lokantalarının dizili olduğu koy kesimi, Narlıkuyu’nun en cazip yeri. Narlıkuyu, kahvaltı, öğle ve akşam yemeği için gelenlerin yanı sıra birkaç saatlik çay-kahve molaları için de ideal.

narlikuyu mersin

NARLIKUYU NASIL GİDİLİR
Narlıkuyu, Mersin Silifke yolu üzerinde buluyor. Mersin’in 65 km güneybatısında, Silifke’nin 20 km doğusunda. Özel aracınızla gelirken kolayca bulabileceğiniz bir konumda olan koyda aracınızı lokantaların otoparklarına bırakabilirsiniz. Mersin-Silifke arası çalışan özel otobüsler de yine bu koydan geçiyor.

SİLİFKE’DE NEREDE KALINIR
🏡 Silifke’de konaklamayı düşünenler için, deniz kenarında yer alan bölgenin en iyi otellerinden Altınorfoz Otel en uygun seçim olabilir. Atakent’te iyi otel arıyorsanız oda Kahvaltı, Yarım Pansiyon, Tam Pansiyon ve Her Şey Dahil konaklama konseptleri ile hizmet veren Marvista Deluxe Resort Hotel gayet iyi bir otel.

Atakentte Palmila Butik Otel, Taşucu’nda Lotus Boutique Hotel, Kızkalesi’nde Kilikya Hotel şahane seçenekler. Eğer Mersin merkezde konaklayacaksanız otel tavsiyem Sultaşa Otel ve HostaPark Otel. Eğer zincir otellerde kalmak istiyorsanız Divan Mersin ve Mersin HiltonSA daha önce kaldığım şehrin en iyi otelleri.

Malta

Serbia

Narlıkuyu, Mersin

Narlıkuyu, Mersin’e 65, Silifke’ye 20 km uzaklıkta bulunan turistik bir koy. Orta çağdaki ismi Porto Calamie olan Narlıkuyu, Akdeniz kıyı şeridinde tarih boyunca önemli bir liman yerleşimiydi. Antik çağ ve Hristiyanlık dönemlerinde Cennet Cehennem Obruklarına gezi ve tapınmaya gelenler için bir deniz kapısı görevi görmüş.

Bu dönemden kalma bir hamama da sahip, ancak bu hamamdan geriye sadece havuz bölümündeki taban mozaiği kalmış. Hamam ve tabanında yer alan üç güzeller mozaiği bugün Narlıkuyu Mozaik Müzesi içerisinde sergileniyor.

Cennet Obruğu’nun en dibinde sesi duyulan nehir, Narlıkuyu koyundan çıkarak sıcak ve tuzlu Akdeniz ile buluşuyor. Koydaki su bakmaya doyamayacağız yeşile çalan turkuaz renginde ve bir o kadar da berrak. Tatlı su ile tuzlu suyun buluştuğu bu koyun sıcaklığı 15-16 derece. Bu yüzden diğer koylara göre daha serinletici.

Ulaşım kolaylığı sayesinde özellikle sıcak yaz aylarında Mersin’den ve Güneydoğu illerinden gelen tatilcilerin akınına uğruyor. Sıra sıra dizili balıkçı lokantalarıyla meşhur bu şirin koyda yazın hafta sonu yer bulmanız çok güç. Kıyıdaki masanızda balığınızı yerken sudaki balıkları ve kaplumbağaları görmeniz mümkün.

Narlıkuyu’yu ziyaretinizde kıyıdaki restoranlardan birinde mutlaka balık yemenizi tavsiye ederim, özellikle bölgede meşhur olan Lagos’u tercih edebilirsiniz. Böylece masanıza ikram olarak gelen kayalarda yetişen yöreye özgü meşhur Kaya Koruğu turşusu, sarımsaklı salata ve bol yeşillikli salataların da tadına bakmış olursunuz.

Denize girip yorulduktan ve yemeğinizi de yedikten sonra meşhur Öğretmenin Yeri lokmacısından tatlınızı yemeden dönmeyin. Koya gelen tatilcilerin, günübirlikçilerin mutlaka uğradığı, yaz aylarında yine yer bulunmayan ayaküstü yenilip gidilen, hatta daha uzaktan dönenlerin yol üstünde uğrayıp tatlı alarak gittiği ve nefis lokma tatlısının olduğu küçük bir yer burası.

Mersin gezilecek yerler listenize Narlıkuyu’yu da ekleyin. Narlıkuyu’ya gelirseniz civarda görmeniz gereken yerler arasında Tekir Ambarı Sarnıcı, Boğsak Koyu ve Boğsak Adası, Uzuncaburç Antik Kenti, Kanlıdivane, Astım Mağarası, Adamkayalar, Cennet Cehennem Obrukları, Göksu Deltası, Aya Tekla Kilisesi yer alıyor. Silifke gezilecek yerler yazımda daha detaylı bilgiler var.

Narlıkuyu Mozaik Müzesi, Narlıkuyu’da köy meydanında bulunan Poimenious’un Hamamı ve bu hamamdan geriye kalan havuz bölümündeki taban mozaiğinin sergilendiği bir müze. Orta Çağ’daki ismi Porto Calamie olan Narlıkuyu, antik çağ ve Hristiyanlık dönemlerinde Cennet Cehennem Obruklarına gezi ve tapınmaya gelenler için bir deniz kapısı görevi görüyormuş.

Bu üç güzelin temsil ettiği Üç Güzeller Mozaiği Kilikya ve yöre insanının karakterlerini taşıdığına inanılıyor. Cömert, neşeli, tüm yaşam zorluklarına karşın sevinç ve mutluluklarını doyasıya yaşayan bu insanlara bu hamamda yıkanırlarsa sevinç, neşe ve mutluluk dolu bir gün, bir yaşam geçirecekleri inancı aşılanmış.

Silifke Narlıkuyu Mozaik Müzesi ziyaret saatleri yaz dönemi 08.15-16.45 saat arasında, haftanın 7 günü ziyarete açık. Narlıkuyu Mozaik Müzesi giriş ücreti 40 TL. Müze Kart geçerli.

Narlıkuyu, Mersin’in Silifke ilçesinde, Akdeniz kıyı şeridinde yer alan eşsiz tatil merkezlerinden. Korunaklı bir koyun kıyısında konumlanan sahil beldesi masmavi deniz manzaraları balık lokantaları ve serin suyunun yanı sıra Silifke bölgesindeki birçok tarihi rotaya olan yakın konumuyla, Mersin ve çevresini keşfetmek isteyenler için eşsiz bir durak.

Serbia

6 Yorumlar

  1. Fiyatları aşırı pahalı . Birer porsiyon levrek, çupra, kalamar cips ve salata 280 ₺ . Kesinlikle tavsiye etmiyorum. Ortaya getirdikleri mezelerin de parasını alıyorlar.

Yanıt yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz