Taşucu, Mersin‘in Silifke ilçesine bağlı, yılın 300 gününü güneşli geçiren, tertemiz denizi ve plajları ile Akdeniz’in gözde tatil beldesi. En eski yerleşimin MÖ 7. yüzyıla dek uzandığı Taşucu, dağlık Kilikya ile dışa açılan önemli bir liman kentiydi.

Göksu Nehri’nin suladığı zengin Göksu Deltası ve denize ulaştığı nokta olan Taşucu ilk çağlardan bu yana sürekli bir yerleşim yeri oldu. Yemyeşil Torosların masmavi Akdeniz ile buluştuğu Taşucu, iklimi, doğal güzellikleri ve zengin tarihi ile şirin olduğu kadar, doğal yapısı bozulmamış özel bir bölge.

taşucu nerede

Taşucu hakkında kısa bilgiler 🇹🇷

Mersin’in batısında, Silifke ilçesine bağlı bir mahalle olan Taşucu, Akdeniz kıyı şeridi boyunca uzanıyor. Yapılan araştırmalarda Taşucu’ndaki en eski yerleşimin MÖ 7. yüzyılda bölgeye gelen Greklere ait olduğu tespit edilmiş. Bu dönemde Holmi olarak adlandırılan Taşucu, coğrafi konumu nedeniyle korsan saldırılarına maruz kalarak MÖ 4. yüzyıldan itibaren çöküş dönemine girmiş.

Çöküş döneminin ardından Seleukos İmparatorluğu topraklarına katılan Taşucu, MÖ 1. yüzyılda Roma, 7. yüzyılda Emevi ve Abbasi, 13. yüzyılda Selçuklular, 14. yüzyılda Karamanoğulları, 1471 yılında ise Osmanlı hakimiyetine girmiş. Cumhuriyetin ilanı ile birlikte Taşucu, Mersin’e bağlı bir yerleşim yeri haline geldi.

Malta

Mersin Limanı’ndan sonra Mersin’in ikinci büyük limanına ev sahipliği yapan Taşucu, aynı zamanda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Girne Limanı ile düzenli deniz otobüsü seferlerinin yapıldığı önemli bir ulaşım merkezi. Dünyadaki tüm tropikal bitkilerin yetiştirildiği subtropikal iklimin görüldüğü Taşucu’nda yıllık sıcaklık ortalaması 24 derece. Taşucu’nun nüfusu 9 bin 800, posta kodu ise 33900.

 Daha uygun ve keyifli bir Taşucu tatili yapmanız için Silifke Gezi Rehberi ve Silifke Gezilecek Yerler yazılarıma bakabilirsiniz. Ayrıca Seyahat Rehberi kategorisindeki uygun otel nasıl bulunur, hayat kurtaran akıllı telefon uygulamaları blog yazılarıma göz atın.

Taşucu nerede 📍

Mersin’in en büyük ilçesi Silifke’ye bağlı Taşucu, Toros Dağları’nın eteğinde, Göksu Nehri’nin iki yakasında kurulu, Akdeniz’e kıyısı olan şirin bir mahalle. Mersin’in güneybatısında yer alan Taşucu, Mersin’e 102 km, Silifke’ye 13 km, Adana’ya ise 178 km uzaklıkta.

ⓘ Taşucu gezinizde, sıklıkla kullandığım, uygun fiyata oda/ev kiralayabileceğiniz Airbnb‘yi deneyin. Burayı tıklayarak Airbnb’ye kaydolunca 22€ kazanırsınız. Otel rezervasyonu için ise Booking her zaman ilk tavsiyem. Buraya tıklayarak booking.com’a kaydolursanız 15$ indiriminiz olur ✔️

Taşucu’na nasıl gidilir ✈️

Mersin’in Silifke ilçesine bağlı bir mahalle olan Taşucu’na karayolu, havayolu ve denizyolu ile ulaşım mümkün.

Taşucu’na uçakla nasıl gidilir: Taşucu’na en yakın havalimanı, 160 km uzaklıktaki Adana Şakirpaşa Havalimanı. Adana Şakirpaşa Havalimanı’na Türkiye’nin ve dünyanın birçok şehrinden direkt seferler yapılıyor.

Adana Şakirpaşa Havalimanı’ndan Taşucu’na nasıl gidilir: Adana Şakirpaşa Havalimanı’ndan Taşucu’na ulaşım için önce Mersin’e gelmek gerekiyor. Adana Havalimanı’ndan Taşucu’na doğrudan seferi olan bir toplu ulaşım aracı yok. Taksi, araç kiralama ve özel transfer aracı ile havalimanından direkt Taşucu’na gidebilirsiniz. HAVAŞ’ın Adana’dan Mersin’e her 30 dakikada bir otobüs seferleri var. Mersin Otogar’dan Taşucu’na dolmuşla geçebilirsiniz.

Alanya Gazipaşa Havalimanı’ndan Taşucu’na nasıl gidilir: Alanya Gazipaşa Havalimanı, Silifke’ye 214 km uzaklıkta yer alıyor. Havalimanından Taşucu’na doğrudan seferi olan herhangi bir toplu ulaşım aracı yok. Araç kiralama, taksi ve özel transfer aracı ile havalimanından yaklaşık 3.5 saatte Taşucu’na ulaşabilirsiniz. Havalimanından Gazipaşa ya da Alanya otogara geçip Silifke yönüne giden dolmuş ya da otobüslerle Taşucu’na geçebilirsiniz.

✈️ Ucuz Uçak Bileti Nasıl Alınır
✈️ Uçak Bileti Kampanyaları Nasıl Bulunur
✈️ Türkiye’nin En İyi Online Uçak Bileti Satış Siteleri
✈️ En Ucuz Uçak Bileti Ne Zaman Alınır

Taşucu’na arabayla nasıl gidilir: Mersin’e 102 km uzaklıkta bulunan Taşucu’na ulaşım için kara yolu ile önce Silifke’ye gelmeniz gerekiyor. Adana-Mersin, Karaman-Mut ve Antalya-Alanya karayollarını kullanarak ulaşabileceğiniz Silifke’ye otobüs ile de ulaşım mümkün. Yaz aylarında hemen her ilden Mersin’e ve bazen direkt Silifke’ye gelen otobüs seferleri ile Taşucu’na gelebilirsiniz.

Taşucu, İzmir’e 818 km (10 saat 25 dk), İstanbul’a 894 km (11 saat), Ankara’ya ise 525 km (6 saat 30 dk) uzaklıkta. İzmir’den Taşucu’na arabayla ulaşım için Uşak, Afyonkarahisar, Konya, Karaman, Mut güzergahı; İstanbul’dan Taşucu’na arabayla ulaşım için Bursa, Eskişehir, Konya, Karaman, Mut güzergahı; Ankara’dan Taşucu’na arabayla ulaşım için ise Kulu, Konya, Karaman, Mut rotasının takip edilmesi gerekiyor.

Silifke’den Taşucu’na nasıl gidilir: Silifke’den Taşucu’na sabah 06.00’dan akşam 19.00’a kadar 10 dakikada bir minibüs seferleri düzenleniyor. 19.10, 19.20, 19.40 ve 19.45 olmak üzere akşam seferleri ve 20.00, 20.30, 21.00, 22.00 ve 23.00 olmak üzere Silifke yönüne gece seferleri var. Aynı seferler Silifke-Taşucu ve Taşucu-Silifke olmak üzere çift yönlü olarak gerçekleştiriliyor.

Mersin kent merkezinden Silifke yönüne giden tüm otobüsler, sırasıyla Erdemli (Kızkalesi) ve Taşucu mahallelerinden geçiyor.

taşucu nasıl gidilir

Taşucu’na deniz yoluyla nasıl gidilir: Yolcu trafiği açısından Türkiye ile Kıbrıs arasındaki en önemli kapı olan Taşucu, bugün hem modern, hem de küçük bir tatil beldesi olarak öne çıkıyor. Mersin Limanı’ndan sonra kentin en büyük ikinci limanı olan Taşucu Limanı’ndan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Girne Limanı’na karşılıklı ve düzenli olarak deniz otobüsü ve feribot seferleri düzenleniyor. Seferler, yaz döneminde sıklaşıyor.

Taşucu gezilecek yerler 📌

Taşucu, plajları, yaylaları, verimli bahçeleri ve doğal güzellikleri ile Akdeniz kıyı şeridinin en bakir tatil merkezlerinden. Taşucu ziyaretinizi her yıl yaz aylarında yapılan Taşucu Belediyesi Plaj Voleybolu Turnuvası ile 1994’ten bu yana gerçekleştirilen Taşucu Çevre Festivali’ne denk getirebilirsiniz.

Yeşilovacık’taki Boğsak Koyu, Yeşil ve mavinin birbirine karıştığı Silifke koylarının en güzellerinden. Taşucu’na 10 km uzaklıktaki koy, berrak denizi, kumsalı ve sakinliğiyle çadır ve karavan sakinlerinin uğrak yeri. Meryemlik olarak da adlandırılan Aya Tekla Kilisesi, Hristiyanlığı yaymak için yollara düşen St. Paul’ün vaazlarından etkilenen Aya Tekla’nın 17 yaşından itibaren kendini dine adayarak öldürüleceğini öğrendiğinde kaçıp saklandığı bir mağara.

Taşucu’nun 2 km batısındaki bir tepenin güney yamacında yerli halkın ‘Manastır’ olarak isimlendirdiği Antik Mylai Ören Yerinde geç Roma ve erken Bizans dönemlerine ait yapı kalıntıları bulunuyor. Civar adalara düzenlenen tekne turlarının hareket noktası olan Taşucu’na gelirseniz, 14. yüzyıl Osmanlı yapısı olan Liman Kalesini görmeden geçmeyin.

Akdeniz‘in en güzel şehirlerinden biri olan Mersin gezilecek yerler listesinde olan Taşucu dışınında görmeniz gereken başka güzel yerler de bulunuyor. Anamur, Tarsus, Aydıncık, Erdemli gibi ilçelerinde çok sayıda tarihi, kültürel ve doğal zenginlik var.

Yanıt yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz