Ana Sayfa Yolda Olmak!

Yolda Olmak!

Seyahat etmeyi sever misiniz?

Ben severim. Seyahat etmek kendimizi ve yaşadığımız dünyayı daha iyi tanımamızı sağlar. Gördüğümüz her yeni yer, dokunduğumuz her farklı kültür bizi geliştirir, öğretir. Seyahat etmek sadece yeni yerler görmek ve eğlenmek değil elbet benim için.

Seyahat ederken konfor alanının dışına çıkıp modern dünyanın rutin döngüsünü kırıyorsunuz. Diğer kültürlerle iç içe yeni şeyler deneyimleyince önyargılardan sıyrılıp farklı bir bakış açısıyla dünyayı ve kendinizi daha iyi tanımaya başlıyorsunuz. Bu da sizi kendisiyle daha barışık, daha mutlu ve olumlu biri yapıyor.

Blogumda size nereye gitmeniz gerektiğinden çok, neden ve nasıl gitmeniz konularında bilgi sunmaya çalışıyorum. Amacım sadece gezip gördüğüm yerleri aktarmak değil. Seyahat etmenin en temel ihtiyaçlardan biri olduğunu düşünüyorum ve bu konuda henüz deneyimi olmayanlara seyahat etmenin yollarını göstermeyi amaçlıyorum.

Burada okuyacağınız yol hikayeleri, tavsiyeler ve fotoğraflar sizi eğlendireceği gibi; belki de şimdiye kadar hiç yapmadığınız şeyleri, bir sonraki seyahatinizde nasıl yapabileceğiniz konusunda ilham verebilir.

Seyahat edebilmek için zengin olmak gerekmiyor! Öncelikle asıl gereken şeyin tutku ve cesaret olduğunu aklınızda bulundurun. Seyahat etmeye tutku ile bağlı herkes, ekonomik bir şekilde seyahat etmeyi öğrenebilir. Nitekim instagramda ve çevrenizde göreceğiniz gibi çok düşük bütçe ve az paraya çokça gezenler var. Para konusuna çok takılmayın. ya da tamamen kafaya takıp, nasıl ucuza gezerimin yollarını arştırın. Artık internette ilham veren bolca bilgi var. Tembellik yapmayın.

Bu web sitesinin birkaç var olma sebebi var:

  • Doğal güzellikler ve kültürel zenginlikler arasında, farklı rotalarda keşif, macera ve aktivitelerle dolu geçen heyecan verici dünya seyahatimin kaydını tutmak.
  • Seyahat konusunda tereddütlü olanlara ilham vermek, onları motive etmek. Dünya turunun veya uzun süreli seyahat etmenin aslında sadece hayallerde kalacak kadar uzak olmadığını göstermek.
  • Yeni bilgileri ve eşsiz deneyimleri nitelikli içeriklerle okuyucuya sunmak. Böylece seyahat kültürünün gelişimine katkıda bulunmak.

Şimdiye kadar 70+ kadar ülkede (belki daha fazla, önemli de değil fazla), 350+ şehir ve kasabada bulundum. Okyanusya ve Güney Asya ülkelerindeki son gezim 22 ay sürdü. yoldaolmak.com Haziran 2011’de açtım ve o tarihten bu güne 1100+ (Haziran 2018) içerik yayınlandım. Blogumu ilk defa ziyaret edenler nereden başlaması gerektiğini belki bilmeyebilir.

Hikayemi merak ediyor daha çok bilgi edinmek istiyorsanız hakkında sayfasına göz atın. Yaklaşık 2 yıl süren seyahatimin 1. Yıldönümü yazısı 365 Gündür Yolda Olmak!; 500. Gün yazısı 500 Gündür Yolda Olmak! neler yaptığım konusunda fikir vermesi açısından iyi bir başlangıç olabilir. Yine Güney Asya’da 303 Gün adlı yazıma da göz atabilirsiniz. Bu yazılarımın hepsinde seyahatim hakkında bir özet geçtim.

Hakkımda en çok sorulan sorular açıklık getirmek için hazırladığım bazı makaleler hem site hem benim hakkımda sizi daha çok bilgilendirir belki:

Hangi ülkelerde bulundum, ne kadar süre gezdim, hangi gezi rotasını izledim konularında genel bilgileri Rota sayfasında bulabilirsiniz. Bu sayfada yine tüm seyahatimi adım adım izleyebilirsiniz. Tamamladığım seyahatlerimde izlediğim ülke gezi turu rotalarını ise menüdeki Rotasekmesinde bulabilirsiniz. Bu sayfalar, belki seyahat planlarınızda size fikir verebilir.

Yoldaolmak.com, seyahat ve benim hakkımda haber, duyuru gibi bilgiler blog menüsü altında yer alıyor. Yine seyahat ve yaşam felsefesi hakkındaki duygu ve düşüncelerimi yazdığım yazıları bu kategoride okuyabilirsiniz.

Seyahatimde çektiğim fotoğrafları sosyal medyada Facebook Yolda Olmak ve Instagram @yoldaolmak hesabımdan paylaşıyorum. Ayrıca Instagram hikayelerde an ve an deneyimlerimi aktarıyorum. Seyahat edeceğiniz rotalar hakkında fikir ve bilgi edinmek, için instagram hikayelerimi takip edin. Beğendiğiniz blog içerikleri veya sosyal medya paylaşımlarının altına düşüncelerinizi, önerilerinizi yazmaktan çekinmeyin. Sevdiklerinizle paylaşın.

Ülkeler, destinasyonlar, yurtdışı gezi, bilmediğimiz bir yere gitmek, rota belirlemek, kalacak yer ayarlamak, vize gibi konular hakkında aklınızda bir çok soru olabilir. Bunlara cevap arıyorsanız bu okuduğunuz blogun sağ üst köşesindeki arama kutusundan faydalanın. Buraya hakkında bilgi aradığınız şeyi yazarsanız (prag, bangkok, hostel… gibi) önünüze sorunuzla ilgili bilgiler gelir.

Zamanım çok, tüm macera ve hikayeyi merak ediyorum, hepsini sırasıyla okuyacağım diyorsanız başlamanız gereken yer ilk yazılar. Menüden okumak istediğiniz ülkeyi seçin, sayfanın en altındaki sayfa numaralarından en sağdakini işaretleyin ve oradan geriye doğru okuyun.

Bugün web siteleri ve bloglar, insanları turizm endüstrisinin etkileme gücünden daha fazla etkileme potansiyeline sahip. Bloglar gittikçe internetin en büyük bilgi kaynağı siteleri haline geldi. Bu konuda henüz geride olsak da, ülkemizde bloglara olan ilgi bana gerçekten heyecan veriyor. Benim takip ettiğim ve tavsiye ettiğim en iyi seyahat siteleri ve gezi bloglarına Kaynaklar linkinden ulaşabilirsiniz. Onlara da göz atmayı unutmayın!

Bana ulaşmak için instagram @yoldaolmak hesabımdan yazabilirsiniz. Siteyi daha başarılı kılmam için tavsiyelerinizi paylaşmaktan çekinmeyin lütfen. yoldaolmak.com blogumu ziyaret ettiğiniz için teşekkür ederim. Umarım siteyi faydalı bulursunuz.

90 Yorumlar

  1. Merhaba Kemal bey;
    Konya’ya hiç gittiniz mi ?
    Lise yıllarında Elif Şafak hanımefendinin Aşk adlı romanını okumuştum. O kitabı bitirdikten sonra niyeyse hep Konya’ya gitmeyi istedim.Okul iş derken aradan seneler geçti ve bu bayram tatilinde gitmeyi düşünüyorum. Konya’ya gitmişken Tuz Gölü’ne de gitmek istiyorum. İnternetten nasıl gidebileceğimi araştırırken bu siteye denk geldim. Belki siz biliyorsunuzdur ya da Konya’da yaşayan birileri bu mesajımı okuyabilir. Gitmeden önce belki bilgi alırım umuduyla yazıyorum. Konya’dan Tuz Gölü’ne ulaşım var mıdır acaba varsa da kaç saat sürer araları?
    Umarım kısa sürede cevap gelir.
    Sevgiler…

    • Merhaba Elif Hanım, Konya’da yaşıyorum bekliyoruz şehrimize. Gezilecek görülecek yerleri gerçekten var ve güzel bir şehir. Yardım edebileceğim bir şey olursa buradan mutlaka ulaşabilirsiniz. Teşekkürler İyi tatiller.

  2. 2011’de Filipinler’e gitmiştim kurban bayramında. Size de Türkiye’den ilaç getirmiştim ama malesef buluşup da ilaçları verememiştim. Filipinler’de telefondan görüşmüştük. Siz uzakta olduğunuzu söylemiştiniz, ilaçları arkadaşlara vermiştim ama ordan da alamamıştınız. Sağlık olsun.

  3. İngilizce dil eğitimi almak için bir Asya ülkesine veya Avustralya’ya gitmek istiyorum. Siz bu kadar gezdikten sonra hangi ülkede ingilizce eğitimi almak isterdiniz? Nereleri daha çok beğendiniz?

    Keşke şurada ingilizce eğitimimi devam ettirseydim değiniz yer var mıydı? Kemal abi yazılarınızın büyük bir bölümünü hayranlıkla okudum. Teşekkürler.

    • İngilizce dil eğitimi almak maliyetli bir süreç. Çoğunlukla verilen kurslar yetersiz kalıyor. Nedeni de kalabalık sınıflar ve günde birkaç saat ile dil öğrenmeye çalışmanın yetersiz olmasının yanında, pratik yapma şansının az olmasından da kaynaklanıyor.

      Dil okullarında eğer Türkiye’den giden başkaları da varsa Türkçe hayatın bir parçası olarak kalmaya devam ediyor. İngilizce konuşulan ülkelerin dil okulları fiyatları yüksek, bunun yanında bu ülkelerde yaşam maliyetleri de oldukça yüksek. İngilizce öğrenmeye mecbur kalındığı durumlarda ancak dil daha hızlı öğreniliyor. Bunun için de benim en çok önerdiğim şey seyahat etmek. Elbette sıkı bir gramer çalışmasına girmek de şart.

      Asya’da Filipinler ve Malezya İngilizce dil eğitimi için tavsiye edeceğim ülkeler. Hem kurslar, hem yaşam şartları ucuz. Her iki ülkede de iyi düzeyde İngilizce konuşuluyor. Malezya eğitim kalitesi açısından çok yüksek. Malezya tercih edilebilir. Bu ülkelerin büyük şehirleri dışındaki yerlerde dil eğitimi çok daha ucuz. Filipinler Baguio şehrinde dil okullarının ucuz olduğunu duydum. Manila’da tanıştığım bir Koreli kız 3 aylığına her şey dahil İngilizce kursuna, benim Yeni Zelanda’da 1 aylık maliyetimden daha az harcama yaparak kaydolmuştu.

      Okyanusya ülkelerinden Fiji ise, İngilizce öğrenilecek diğer bir ilginç ülke. Oradaki adalardan birine gidip, öğretmenle anlaşılıp özel İngilizce dersi bile alınabilir. Uçak biletini saymazsak en ucuzu bu olur herhalde. Fiji yazılarım içerisindeki Naboro Köyü buna örnek. hani farklı bir dil eğitimi olur, okulda öğrenciler yabancılara meraklı. Şimdiki aklım olsa gider o köylerden birine yerleşir ve 3 ay kalırdım.

      Profesyonel anlamda sertifika veren ülkeler tercih edilecekse eğer ilk tavsiyem Avustralya olur. Hem okul dışında çalışma fırsatalrı çok, hem de okul sonrası 3 ay seyahat edilerek İngilizce pratik geliştirilebilir. Help Exchange yöntemiyle de para harcamadan aileler yanında kalıp bolca konuşma pratiği yapıalrak kendini geliştirmek mümkün.

      Diğer bir yol ise en az 6 ay, ana dili İngilizce olan biriyle dünya turuna çıkmak. Ben İngilizceyi, Hollandalı arkadaşımla 3 ay seyahat ederken geliştirdim diyebilirim. Tabi çok sayıda İngilizce gezi blogu da okumak, film izlemek, kelime çalışmak ve onları kullanmak her zaman yapılması gereken şeyler.

      Bu konuda hazırlayacağım çokça makale ve bilgilendirici tavsiyeler var ama ne yazık ki henüz hazırlama fırsatım olmadı.

      İngilizce kafaya takmadan, günün her anını kapsamadan öğrenilmesi pek de kolay değil. O nedenle her an ben nasıl İngilizce öğrenirim ve geliştiririm cümlelerinin akılda canlı tutulması gerekiyor.

      Dil okulu arayışı için de detaylı bilgi almak istersen aşağıdaki adrese uğra veya telefon et. Adresi yoldaolmak.com verdi diyebilirsin.

      SOEDUCATION
      Evliya Çelebi Mah. Kıblelizade Sok. Ruhide Ap. No:3 Kat: 1 Daire : 2 34400 Beyoğlu, İstanbul, Turkey
      Tel : 0090(212)293 61 05 – 06   E-mail : info@soeducation.com

  4. Seyahat etmek, gezmek, yolda olmak. Daha önemlisi yolda olduğununda farkında olarak hissettiklerini paylaşmak. Gerçekten harikasınız. Gezmek için sadece yolda olmak yetmez, gerçekten orada olak lazım. Tüm benliğinizle orada olup bunları yazmanız lazım. Tek kelimeyle mükemmel, diyecek başka bir şey bulamıyorum.

  5. Bazen gidemesek de giden insanları görüp ölesiye özensekte iyi geliyor kıskançlıktan çatlıyorum ama 🙂 İyi geliyor takipçinizim.

  6. Bisikletle gezmeyi hayatın temeline koymuş birisi olarak paylaşımlarınızı begeniyle takip ettiğimi belirtmek istiyorum. Yolda olmak, olmamaktan daha güzel. 🙂

  7. 40 gün süren Vietnam, Kamboçya, Tayland, Malezya, Singapur ve Qatar seyahatinden döndüm.. Bu ülkelerle ilgili bilgi almak isteyen olursa, bildiğim kadar cevap verebilirim.

    Herkese neşeli, sağlıklı seyahatler dilerim.

    • Merhaba, 2015 Kasım ayında 2.5 aylığını Vietnam, Thailand, Kamboçya, Filipinler ve Endonezya gezisi planlıyoruz, yardımcı olursanız sevinirim.

Yanıt yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz