Seyahat planı yaparken, uygun uçak bileti ve kalınacak otel bulma, rota yapma, yol bulma, aktivite veya tur seçme, gezilecek ve görülecek yerleri belirleme gibi konularda faydalanabileceğiniz sayısız internet sitesi var. Seyahatiniz öncesi ve seyahatiniz sırasındaki tüm bu ihtiyaçlarımıza yönelik hizmetler veren, derli toplu bizlere bilgiler sunan uzmanlaşmış web siteleri hayatımızı kolaylaştırıyor.

Seyahat deneyimi ve beklentileri kişiden kişiye farklılaşsa da aşağıdaki web siteleri bana ve pek çok seyahatsevere, seyahati daha anlamlı geçirmek için çok değerli olduğunu çoktan kanıtlamış web siteleri. Seyahatlerinizi daha keyifli bu web siteleri gezinizi iyi planlamak için önemli kaynaklar olarak kalmayıp aynı zamanda gezinizi daha ekonomik hale de getiriyorlar. Hepsine göz atmanızı, deneyimlemenizi ve bu bluo yazısını sık kullanılanlara eklemenizi tavsiye ediyorum.

en iyi seyahat siteleri

Yol Arkadaşınız Olacak En İyi Seyahat Siteleri

YO-Line-Transport

En İyi Ulaşım Siteleri

HOTWIRE – Uçak, otel konusunda da uzman olsa da araç kiralama konusunda da tavsiye ediyorum. Alamo, Enterprise ve Hertz gibi başka sekiz araç kiralama şirketi verilerini sıralayarak kiralık araç ile ilgili en iyi fırsatları sunuyor. ‘Kör kiralama’ uygulamasıyla, siz aracı kiralıyorsunuz ama son dakikaya kadar aracın hangi firmadan ve ne model olduğunu bilmiyorsunuz. Çok da önemli değil, karavan karavandır, otomobil ise otomobil, en uygun fiyatı olanı kapın. Aynısını otel için de yapabiliyorsunuz. Kriterlerinizi giriyorsunuz, site size fiyat ve özellikleri belirtiyor, makul gelirse satın alıyor ve ödemeyi yapmanızın ardından otelin adını ve yerini öğreniyorsunuz.

Malta

Serbia

SEAT GURU – Uçaktaki en mükemmel koltuğu bulmanız konusunda oldukça faydalı bir site. Seyahatin her detayını planlamak isteyenler için şahane! Havayolu firması ve uçuş numarasını giriyorsunuz, SeatGuru size uçaktaki en iyi koltukları, acil durum çıkışları, ek bacak mesafesi olan veya ortalama ya da kötü koltukların gösterildiği ayrıntılı uçak koltuk planları sunuyor. Aynı zamanda farklı hava yolu firmalarının ile uçuş, yiyecek, eğlence, koltuk güç portları ve Wi-Fi gibi uçuş kolaylığı servisleri hakkında da bilgiler sunuyor.

UBER – Bir yerden bir yere gitmenin en konforlu ve en ekonomik yollarından biri. Son Güney Afrika gezimde hayat kurtarıcı bir ulaşım seçeneği oldu. Dünyanın birçok yerinde çok yaygın kullanılıyor ve dünyanın en büyük ve yenilikçi girişimlerinden biri. Özetle neredeyseniz oraya yetkilendirilmiş özel bir araç çağırıyorsunuz. Nereye istiyorsanız sizi oraya götürüyor. Ücreti de önceden ekrandan görüyorsunuz.

ROME2RIO – Herhangi bir yere uçakla, trenle, otobüsle, gemiyle veya arabayla nasıl gidileceğini keşfedin. Ne kadar zamanda ulaşacağınızı, fiyatları ve hatta karbon emisyonlarını gösteren kapıdan kapıya seyahat arama motoru. Nereden nereye gitmek istediğiniz yazın, ulaşım alternatiflerine bakın. (İngilizce)

SEAT61 – Dünyanın birçok ülkesinin tren seferleri, maliyetleri konusunda bir ulaşım rehberi olarak hizmet veriyor. İlgilendiğiniz ülkeyi tıklayın ve gitmek istediğiniz şehirlerin her birine demiryolu ile nasıl ulaşılacağını, nasıl rezervasyon yapılacağını, ne kadara mal olacağını ve hatta trenlerin zamanlarını görün. Dünyaya tren penceresinden bakmayı sevenler için oldukça popüler bir site. (İngilizce)

En İyi Web Siteleri

Uçak Bileti Siteleri ✈️

ENUYGUN – Türkiye’nin en tanınmış uçak bileti sitesi. Ayrıca konaklama, seyahat planlama ile gezilecek yerler hakkında bilgi edinmek için de en iyi sitelerden. En çok tercih edilen seyahat uygulamalarından da biri olan Enuygun, yolcu listesi tutabilme, fiyat alarmı, kart saklama, esnek seyahat aramaları ve faydalı bildirimleriyle seyahat alanında hayat kurtarıyor. Uçak bileti yanında araç kiralama, otobüs bileti, transfer ve otel rezervasyon gibi tüm seyahat işlemlerini tek bir sitede sunan başarılı bir Türk sitesi.

TURNA – Uygun uçak bileti konusunda en iddialı web sitelerinden birisi. Fiyatlar kıyaslandığında en uygun fiyatları veren en iyi uçak bileti arama motorlarından biri. Çıktığından beri uçak biletimi aldığım tek site. Turna Puan uygulaması ile aldığınız her biletle size para iadesi yapıyor. Arkadaşlarınızı üye yaptığınızdan onların bilet almalarıyla da kazanıyorsunuz.

SKYSCANNER – Ucuz uçak bileti arama motoru olan bu site, kullanıcılar arasında oldukça popüler. “Her Yere” seçeneğini çok beğeniyorum. Nereye ucuz bilet varsa oraya gidilmesini uzun yıllardır hep tavsiye ediyorum. Başlangıç havalimanını seçin, tarihi seçin sonra her yere seçeneğini işaretleyin.

SKIPLAGGED – Site, çok uygun biletler bulduğu için zaman zaman büyük havayolu şirketleri ile davalık olabiliyor. Seyahat endüstrisinin görmezden geldiği bazı şehirlere olan ucuz uçuşları size sunuyor. Bazen gideceğiniz şehir başka bir uçuşun aktarması olarak çok daha ucuz bir fiyatla karşınıza çıkıyor. Kullanılması zor ve biraz karmaşık olduğunu söyleyeyim. (İngilizce)

MOMONDO – Türkiye pazarına yeni giren, Avrupa merkezli rezervasyon siteleri de dahil 700’den fazla sitede arama imkânı sağlıyor. Uygulamanın Türkçe dil desteği de bulunuyor.

SEAT GURU – 700’den fazla uçuş için var olan mevcut uçak koltukları oturma planlarını, acil çıkış kapılarını görmenizi, uçuş bölmesinin arkasındaki daracık koltuklardan sakınmanızı ve priz gibi konfor unsurlarını bulmanıza yardımcı oluyor. Kaliteli bir uçuş için en iyi koltuğunu bul.

En İyi Seyahat Siteleri

Konaklama Siteleri

BOOKING – Dünyadaki 800 binden fazla otel ve 20 milyon oda arasından en uygun seçenekleri bulmanızı sağlıyor. Seyahatlerimde en çok kullandığım rezervasyon sistemi. Dünya’nın en büyük ve en iyi seyahat sitelerinden. Hostel araması için Booking.com da gittikçe kendini geliştirdi.

HOSTELWORLD – Dünyanın dört bir yanındaki uygun fiyatlı hostelleri bulabileceğiniz bir site. Hostel Nedir yazıma göz atın. Konaklamalarımın olmazsa olmazı hosteller için en iyi site.

COZYCOZY – Tüm mevcut konaklama seçeneklerini tek bir aramayla karşınıza getiren yeni nesil bir arama motoru. Yalnız oteller degil, daireler, villa ve yazlıklar, hosteller, dağ evleri, tekneler, ağaç evler, kulübeler gibi diğer tüm alternatif konaklama seçeneklerinizi tek tıklamayla size sıralıyor. AirBnb, booking.com, Agoda, Expedia, Hotels.com, Otelz, Odamax gibi köklü sitelerden konaklama tekliflerinden birini seçebiliyorsunuz. Türkçe dil desteği de var. Bir haritada birden çok filtre uygulayıp gönlünüze göre konaklama bulmanızı sağlıyor.

AIRBNB – Paylaşım ekonomisinin dünyadaki belki de en ikonik girişimi olan Airbnb ile gittiğiniz şehirde günlük kiralık ev veya oda kiralıyorsunuz. Otellere rakip olma konusunda epey yol kat eden Airbnb, yerel yaşamın içinde dalmak için nefis bir alternatif. Dileyen kendi evini misafirlere kiralar, dileyen gittiği ülkede günlük veya haftalık ev kiralar. Deneyin.

COUCHSURFING – Seyahat ettiğiniz ülke ve şehirlerdeki insanların evlerinde konaklama imkanı sunuyor. Eskisi kadar sık kullanmıyorum artık. Couchsurfing Nedir yazımda detaylı düşüncelerimi paylaşmıştım. Mutlaka ama mutlaka denemenizi istiyorum. Seyahat etmiyor olsanız da evinizde bu şekilde yerli ve yabancı misafirleri ağırlayın. Farklı kültürleri tanıyın, gençlere destek olun.

ORBITZ – Müşteri memnuniyeti yüksek hem ucuz bilet hem de otel bulmak için tasarlanmış bir aplikasyon. Özellikle Amerika uçuşları ve otellerinde çok iyi olduğu söyleniyor. Bangkok-Auckland biletimi buradan almıştım. En ucuzunu vermişti. Dünyanın herhangi bir noktasına yolculuk etmek için ulaşım veya konaklama tavsiyeleri için mutlaka göz atılan uygulamaların başında geliyor.

HOTEL TONIGHT – Çok sık plansız seyahat yapıyorsanız, yurt dışına çıktığınızda konaklayacak bir yer bulmak konusunda yardımcı bir uygulama arıyorsanız, Hotel Tonight uygulaması tam size göre. Daha az planla, daha çok yaşa sloganı ile yola çıkan Hotel Tonight ünlü otellerin son dakika kampanyalarını listeliyor. Her gün öğleden sonraları yayınladığı ucuz otel fırsatlarıyla kısa sürede birçok kullanıcının favori seçeneklerinden biri haline geldi. Gecelik Booking.com’da value deal olarak 90€ civarında olan oteli yarı fiyatına bu uygulama ile bulabiliyorsunuz. Unutmamanız gereken şey ancak bir hafta önceden rezervasyon yaptırabileceğiniz.

FREECAMPSITES – Rotanız üzerindeki kamp alanlarını ve güzergahlarını görebileceğiniz bu site ile doğanın tadını çıkarın. Çadırınız varsa bunu sık kullanılanlara ekleyin.

Göz at: En İyi Otel Bulma Web Siteleri | En İyi Hostel Bulma Siteleri

YO-Line-Belgeler

Seyahat Planlama

VİZESİZ ÜLKELER LİSTESİ – Vizesiz ülkeler, kapıda vize alınacak ülkeler veya online vize veren ülkeleri bu yazıda çok detaylı araştırarak listeledim. Seyahat planladığınız ülkenin vize isteyip istemediğini buradan öğrenin. Ayrıca listedeki ülkelere bakıp da seyahat planlamak mantıklı olabilir. Kampanyalı uçak bileti bu ülkelerden hangisine varsa ucuza kapın ve seyahatinizi göre planlayın.

SEYAHAT BLOGLARI – Nereye gitsem, nasıl bir rota izlesem, şu kadar günde kaç ülke gezerim, şuraya gitmişken acaba şuraya da gitsem mi gibi sorularınıza en güzel yanıtı verecek kişiler daha önce oraya gitmiş olan seyahat bloggerleri olsa gerek. Bu sayfada yer alan blogger sitelerini sıkı takip edin.

Önce blogların arama kutusundan araştırmak istediğiniz yere dair bilgiler var mı diye bakın. Yoksa sitedeki yazıların yorum kısmından veya iletişim kısmında bloggerlere erişerek sorularınızı onlara sorun. Diğer bir yolda da bloggerlerin sosyal medya hesaplarını bloglarından öğrenip gidip sosyal medya hesaplarından kendilerine sormak. Bir çoğu size dönüş yapar.

GOOGLE MAP – Bu eliniz ayağınız olması gereken bir site. Gerek rota seçme gerek rota planlama, yön bulma, ulaşım hakkında bilgiler alma ve etraftaki ATM’den tutun da cafe ve restoranlara kadar pek çok konuda bilgiler sunan bir cevher. Yol arkadaşınız olması gereken #1 numaralı seyahat asistanınız olarak düşünün. Ne yapıp edip her özelliğini sonuna kadar öğrenmeniz/kullanmanız gereken bir site. Uygulamasını da mutlaka akıllı telefonunuza indirin.

ACCUWEATHER – Ben gittiğim yerin havasına çok da dikkat etmeyen biriyim. Ama nedense seyahat planlayanların gerek Facebook Sayfamdan gerekse maille en çok sorduğu sorulardan birisi. Haftaya Bali’de yağmur yağar mı yağmaz mı ben bilmem ama Accuweather bilir. Boracay Adası Eylül’de çok sıcak mı olur yoksa yağışlı mı? Accuweather benden daha iyi bilir.

DROPBOX – Önemli bilgileri sadece seyahat için değil her zaman için cloud yedeklemesi yapmayı öğrenmemiz şart. Seyahatte olası başınıza gelecek olumsuz şeylerin önüne geçmek için pasaport, kredi kartı, kimlik, seyahat sigortası ve diğer evraklarınızı Dropbox’a kaydedin ve iki aşamalı giriş ile şifreleyin. Seyahatte başınıza ne geleceği belli olmaz.

Dropbox her kullanıcıya ücretsiz 2 GB’a kadar veri saklama alanı veriyor. Önemli evrakları buraya yedekleyin. Alternatif olarak Google Drive, Yandex Drive, Dropbox, iCloud da kullanabilirsiniz. Ben hepsini de kullanıyorum. Sadece evrak değil seyahatteki fotoğrafları da buraya günübirlik yedekleyin. Sonra telefonunuz bozuldu kayboldu, çalındı diye fotoğraflar gitti diye üzülmeyin.

SEYAHAT SAĞLIĞI – Nereye gidiyorsan o ülkeyi seç ve ülke hakkında seyahat sağlığı ile ilgili uyarıları öğren ve gerekiyorsa hangi aşıları yaptırman gerektiği bilgisini al. Sağlık her şeyden önde gelir. Çok uzun yıllardır hasta olmayan biri olarak bile 2 ay süren Afrika gezim öncesi İzmir‘deki Seyahat Sağlığı Merkezine gidip gerekli bilgileri aldım. Hekimlerimiz çok detaylı bilgi veriyor. Ben çoğunu uygulamasam da siz uygulayın. Ayrıca CDC Travel Health sitesi de çok iyi bir kaynak.

NUMBEO – Seyahat edilecek veya yaşanılacak şehrin yaşam maliyetlerini, Yeme içme giderleri ortalamaları, emlak ve kiralama maliyetleri, suç, trafik, yaşam kalitesi ve sağlık istatistikleri sunan kullanışlı bir site. Gidilecek yerde ne harcarım, otel maliyetleri, bana ne kadar mal olur sorularına cevap için ilk başvurulacak yer.

XE – Döviz kurları arasında karşılaştırma yapın. Site, ortalama piyasa kur oranlarını kullanıyor; bu fiyatlar, bankanızdan elde edeceğiniz fiyatlarla aynı değil tabi, ancak yurtdışında fiyatları kontrol etmek için hızlı veya kolay bir yol. App olarak ise iPhone iCurrency uygulamasını tavsiye ediyorum.

GOING STYLE – Yurtdışına seyahat edecekler için ülkelerine göre elektrik adaptörleri rehberi. Siz en iyisi üniversal bir adaptör alın. Uzun süre sonra elinizde 10-20 tane farklı farklı adaptör birikince hangisinin hangi ülkeye ait olduğunu bile anımsamanız güçleşir.

Göz at: Gezi ve Seyahat Kaynakları | Seyahatte Para ve Kredi Kartı Güvenliği

Seyahat Siteleri
hakkında bilgiler

Gezilecek ve Görülecek Yerler

EKŞİ SÖZLÜK – Ekşi sözlük benim için destinasyonlar hakkında en zengin veriye sahip sitelerden birisi. Arama sayfasına gideceğiniz şehri veya ülkeyi yazın ve gelen bilgileri okumaya başlayın. Bilgilerin çoğu kişisel olduğundan farklı bakış açılarının değerlendirmesini okumuş olursunuz.

TRIPADVISOR – Ben daha çok gideceğim şehirlerdeki gezilecek ve görülecek yerler hakkında bilgi almak için kullanıyorum. ‘Şu şehre gideceğim nereleri gezip göreyim?’ sorusuna cevap veren web sitesi. Gideceğiniz yeri arama kutusuna yazın, gelen listede sağda ‘gezilecek yerler’ kategorisini tıklayın. Önünüzde o şehirde en çok beğenilen ve yorum yazılan yerler listesi karşınızda. Yorumlarını okuyarak kararınızı verin. Aynı yöntem şehrin en iyi otellerini bulmak için de kullanılabilir.

LONELY PLANET – Dünyaca ünlü seyahat rehberi kitaplarıyla meşhur. Neredeyse dünyadaki her durak ve aktivite için fikir sunarak, seyahatinize rehberlik eden kapsamlı bie site. Kitap olarak değil PDF olarak kullanmak daha pratik. (İngilizce)

WIKIVOYAGE – Herkesin bilgilerini paylaşabildiği, dünya çapında kullanılan bir seyahat rehberi. Ne yazık ki İngilizce. Göz atın, sade ve basit anlatımla en önemli bilgilere erişin.

MATADOR NETWORK – Bağımsız bir seyahat sitesi. Sadece ülkeler ve şehirler hakkında bilgi vermekle kalmıyor, aynı zamanda yaşam tarzı, kültürler, yeme-içme, sağlık, festivaller, gönüllü çalışma fırsatları hakkında oldukça zengin içerik sunuyor. (İngilizce)

SPOTTEDBYLOCALS – Seyahat kitapları ve bloglara bağlı kalmadan, gittiğiniz şehirde yaşayanların tavsiyesine kulak vermek istiyorsanız bu web sitesini sık kullanılanlara ekleyin. 40 Avrupa kentindeki favori restoranlar, barlar, mağazalar ve festivaller hakkındaki bilgilerden faydalanın. Ücretsiz akıllı telefon uygulaması da var. (İngilizce)

YO-Line

Dünya gitgide dijitalleşiyor, internette çok güzel şeyler karşımıza çıkıyor. artık bu güzel web siteleri ve uygulamalarla başkalarının deneyimlerinden çok daha kolay faydalanıyor, seyahatlerimizi daha da güzelleştirebiliyoruz. Sadece okuyup geçmeyin, paylaşın ve sık kullanılanlara ekleyin. Önereceğiniz başka faydalı seyahat siteleri varsa onları da yorum kısmına yazın.

Serbia

17 Yorumlar

  1. Merhaba! Kemal abiciğim sana kolaylıklar dilerim. Bende hafiften para biriktirmeye başladım. EURO biriktirme derdindeyim şu an. Elime para geçer geçmez EURO alıyorum. Bu COVID-19 belasından sonra maymun virüsü belası çıktı. Millet gezemeyecek Dünya’yı, o dereceye getiriyorlar.

    Üçüncü Dünya Savaşı tamamen çıkmadan bir gezebilseydim dünyayı ben bir şey istemiyorum..

  2. Vizesiz balkan ülkelerine uçak biletleri 100$ dan 400$ (gidiş-geliş)lara çıkmış. Yaw biri bana çözüm önersin. Legal yollardan nasıl yol masrafını minimize ederim?????

    • Yılbaşı ve sonrasındaki kampanyalardan bilet almak şart artık. Kampanya ile satılan biletlerden geriye kalanların ucuza satılması da artan talep yüzünden artık pek de mümkün değil.

  3. Kiraladığınız araç en önemli konu aracın kaskolu olmasıdır. Lütfen bu konuya çok dikkat edin. Kaskosuz bir araçla yapacağınız seyahat’ların çok riskli olduğunu ve kaza durumunda araçta oluşabilecek hasarlardan sizin sorumlu tutulacağınızı unutmayın. Kiralama sonunda maddi kayıp yaşamak istemiyorsanız risk almayın bir kaç kuruş fazla ödeyip kaskolu araç kullanın

  4. Yurtdışına seyahat etmek isteyenler için en önemli başlangıç pasaport ve vize işlemleri. Vize işlemleriniz konusunda elimizden gelen yardımı gösterebiliriz.

  5. Çok faydalı bilgiler abi, teşekkürler. Hem paylaştım hem sık kullanılanlara ekledim. Benim gibi acemilerin tekrar tekrar okuması gerek. 🙂

  6. Birçok sigorta şirketi seyahat sağlık sigortası yaparken “75 euro muhafiyeti” diye saçma bir şart sunuyor. Yani seyahat esnasında başınıza bir şey gelse ve hastane masrafı 74 euro (Yaklaşık 300 TL) tutsa, sigorta şirketi bunu karşılamıyor. Sigorta yaptırırken buna özellikle dikkat edilmeli, poliçenin en azından ilk sayfası iyice okunmalı.

    Neredeyse bütün sigorta şirketlerinin poliçelerini inceledim, reklam yapmak istemem ama al- ile başlayıp -nz ile biten sigorta şirketinin poliçesi ve avantajlarını en uygun olarak görüyorum. Hem 75 Euro muhafiyeti diye bir saçmalıkları yok hem de bazı dönemlerde ek olarak ücretsiz gasp sigortası vb avantajları oluyor.

    • Buraya aslında Seyahat Sağlık Sigortası diye bir başlık açıp da bir şeyler yazmıştım, sonra listeden çıkardım, seyahat sigortası başlıbaşına işlenmesi gereken bir konu çünkü. Seyahat sağlığı konusunda ben de daha önce online Allianz ile sigorta almıştım. Kesinlikle sigorta sözleşmesini detaylıca okumalı. Sigorta geçerlilik süresi, kapsamı çok iyi okuyup anlaşılmalı. Çoğu sigorta genelde sadece “Acil ve Ani” olarak başınıza gelen şeyleri kapsıyor.

  7. En güvendiğim ve en çok faydalandığım benim de Ekşi 🙂 Millet ne yapmış, ne hissetmiş, ne öneriyor diye girer okurum. İlla tatil için değil, merak ettiğim şehirleri de ordan takip ediyorum.

  8. ELine sağlık abi, çok güzel bir liste olmuş. Uçak bileti için daha önceki yazılarda verdiğin tüyoları aynen uyguluyorum. Couchsurfing’i hiç kullanmadım deneycem yakındır. Sen Afrika’ya gittin, Güney Afrika Cumhuriyeti aşı istiyor mu zorunlu?

    • Güney Afrika aşı istemiyorum, seyahat sağlığı sitesinde detaylı bilgileri bulabilir veya en yaın seyahat sağlığı merkezine telefon açabilirsin. Hangi ülkeye gideceksen onu söylemen yeterli, telefonla da bilgi veriyorlar. Eğer gidecek olursan da randevu alman gerek.

Yanıt yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz