Fethiye ilçemiz bana göre Akdeniz’in en güzel kentlerinden birisi. Türkiye’nin tam anlamıyla cennet bir köşesi olan Fethiye, hem pırıl pırıl denizi, uzayıp giden çok sayıda ter temiz kumsalları, inanılmaz yeşil doğasıyla insanı kendine bağımlı kılan bir yer. Tatil kavramıyla adı en güzel örtüşen yer Fethiye insanın bütün duyularına hitap etmeyi başaran nadir beldelerimizden birisi.

Sadece Fethiye merkez ile değil çevresindeki çok sayıda tarihi ve doğal güzelliklerin de bu düşüncelerimin oluşmasına katkısı var. Antik çağlardan beri yerleşimin olduğu heyecan dolu bir coğrafya burası. Antik kentler, tarihi kalıntılar, Likya Yolu, inanılmaz kanyonlar vadiler, görkemli dağlar ve inanılmaz koylar. Fethiye’ye zaman ayırın, kendisini keşfe tekrar tekrar çıkın. Bunu fazlasıyla hakkediyor.

12 Adalar, Fethiye

Fethiye Çevresinde Gezilecek Yerler

Fethiye çevresinde gezilecek yerler listesini, mümkün olduğu kadar aynı rotayı takip ederek sırasıyla görebileceğiniz şekilde yazdım. Bu listedeki yerleri gezmek için Fethiye turları alabileceğiniz gibi araç kiralayarak kendiniz de gezebilirsiniz. Toplu taşıma ile de gezilebilecek yerler buralar elbette, ancak zaman konusunda ince planlama yapmanız gerekebilir eğer kısıtlı zamanınız varsa.

Malta

Fethiye çevresine 1 saatlik mesafede bir çember çizdiğinizde görmeniz gereken yerlerin sayısı yüzleri geçer. 1 ay gezseniz bile gezip görülecek yerler bitmez. Yine de bu coğrafyaya yakın, tarihsel değeri çok önemli yerler var. Arabanız ve zamanınız varsa bunları da rotanıza alın.

Kelebekler Vadisinden başlayarak, Alınca rotasından ilerleyip sırasıyla Xanthos, Letoon ve Patara antik kentlerini 1 günlük rotanıza alabilirsiniz. Toplamda 156 km’lik bir yol ve gezmeler hariç yolda geçen süre gidiş dönüş olarak yaklaşık 2,5-3 saat sürüyor. Bir de görülen yerleri gezmeyi hesaplarsanız sabah erkenden çıkıp akşam geç saatte döneceğinizi aklınızda bulundurum.

FETHİYE NEREDE KALINIR
Yonca Lodge Hotel, Fethiye’ye 15 km uzaklıktaki Yanıklar Köyünde yer alan, 14 odalı bir küçük otel. ✅ Oyster Residences, bütçesi uygun olanlar için şahane bir butik otel. ✅ Fethiye Kiralık Villa: Fethiye’de konaklama için villa da tercih edebilirsiniz. Açık ve kapalı havuzlu, korunaklı, lüks villalarımızda muhteşem bir tatil deneyimine hazır olun.

Fethiye Gezi Rehberi blog yazımda Fethiye ile ilgili tüm bilgiler bir arada
Fethiye Merkezde Gezilecek Yerler blog yazım merkezdeki önemli yerleri listeliyor
Göcek Gezilecek Yerler blog yazımda ise Fethiye’nin nefis mahallesi Göcek hakkında bilgiler var
Fethiye-Kaş Arası Gezilecek Yerler blog yazım Akdeniz coğrafyasını araba ile gezenler için bir gezi rehberi

Fethiye Civarında Gezilecek Yerler

1. Oniki Adalar

Fethiye tekne turları, Fethiye Körfezinin batı ve kuzeydoğu yönünde sıralanmış Kızılada, Delikli Adalar, Yassıca Adalar, Tersane Adası, Domuz Adası, Zeytin Ada gibi adaları ziyaret ediyor. Birbirine yakın mesafe bulunan 12 adadan oluşan 12 Adalar, Fethiye’nin en turistik bölgelerinden biri. Fethiye Limandan ya da Ölüdeniz’den saat 10.30 da kalkan teknelerle ziyaret edebilirsiniz.

En az bir gece öncesinden rezervasyon yaptırmakta fayda var. Akdeniz rotası yapan mavi tur tekneleri Fethiye’ye uğruyor. Fethiye 12 Adalar Turu ile muhteşem koylar ve adalar geziyorsunuz. Dünyaca ünlü olan ve çok sayıda görkemli evin yer aldığı Şövalye Adası, Yassıcalar, Kızılada, Tersane, Gemiler, Göcek, Zeytinli, Domuz, Delikli Adası gibi duraklara uğrayıp denize girebileceksiniz.

Özellikle yaz sezonunda günübirlik turların veya lüks yatların sıklıkla uğradığı bu bölge berrak denizi sessiz, sakin koylarıyla denizin tadını çıkarmak isteyenler için alternatif yerlerden. Bölgeyi keşfetmenin en güzel yolu tekne turları ile benzersiz bir mavi yolculuk yapmak.

2. Ölüdeniz Milli Parkı

Ölüdeniz Milli Parkı, tartışmasız dünyanın en güzel plajlarından biri. Bunu dünya çapında prestijli birçok dergide veya listelerde görebiliyorsunuz. Antik Çağda ‘Işık ve güneş diyarı’ olarak bilinen Ölüdeniz, turkuaz ve mavi rengiyle, nefis kumlarıyla tüm gün deniz ve güneşin keyfini çıkaracağınız bir yer.

Ölüdeniz Lagününün bulunduğu nokta Ölüdeniz Tabiat Parkı olarak geçiyor. Ölüdeniz kasaba merkezinden yürüyerek rahatlıkla gidilebiliyor. Fethiye merkezden kalkan dolmuşlarla gelebilirsiniz. Mavi bayraklı milli park Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından işletiliyor.

Ölüdeniz Blue Lagoon’de şezlong ve şemsiye kiralanabiliyor, ayrıca yeme içime için kafeterya ve büfe hizmetleri de var. Hafta sonları ve bayramlarda adım atılamayacak kadar kalabalık olduğu aklınızda bulunsun. Enfes bir denizi ve sahili var, ancak en güzel yerler şezlong ve şemsiye sunun işletmeler tarafından tutulmuş.

Havlu atabileceğiniz yer dahi yok. Deniz taş olduğu için deniz ayakkabısı şart. Birden derinleşiyor, yüzme bilmeyenler bunu aklında tutmalı. Arka taraftaki lagün kısmında metrelerce gitseniz dahi sığ olduğundan, çocuklu aileler ve yüzme bilmeyenler için daha güvenli.

Ölüdeniz Tabiat Parkı ziyaret saatleri yaz dönemi (1 Nisan – 31 Ekim) 08.00-20.00, kış dönemi (31 Ekim – 1 Nisan) 08.30-17.00. Ölüdeniz Tabiat Parkı giriş ücreti 8TL, öğrenci 4TL, otomobil 25TL.

3. Cennet Koyu

Cennet Koyu (Paradise Bay), ormanın tam de denizle buluştuğu bir yer, küçük bir plajı var. Herhangi bir tesis yok. Fethiye’nin bence en temiz, en güzel koyu burası. Hemen yanında daha minik diğer koy da Super Paradise Koy olarak isimlendirilmiş, Mikonos’a öykünerek. Kristal berraklığında turkuaz suyu var, denizin dibi görünüyor.

Arabayla gidiş yolu yok, tekneyle gidiliyor. Adı gibi cennet yere Kabak Koyu‘ndan 2 saatte yürüyerek gidilebiliyor, yanınıza bolca su alın. Fethiye’nin bu tür enfes koylarına büyük tekneler uğramıyor. Kendi grubunuzu oluşturup tekne kiralayıp öyle gezin. 4 saatlik tekne turuyla olağanüstü bakir yerleri geziyorsunuz. Dilediğiniz gibi.

4. Şövalye Adası

Şövalye Adası, Fethiye Körfezinin ağzında, merkezin tam karşısında bulunuyor. Bölgedeki adalar içinde üzerinde yerleşim bulunan tek ada. Bu özelliğiyle Fethiye Limanını daha korunaklı hala getiren, Fethiye civarında gezilecek yerlerden olan adada bir zamanlar Rodos Şövalyelerinin yaşadığı biliniyor. Benzersiz denizi ve plajıyla dikkat çeken adaya çoğunlukla 12 Adalar’a düzenlenen turlarla ya da tekneyle ulaşılabilir.

5. Saklıkent Milli Parkı

Saklıkent Kanyonu, Antalya-Muğla il sınırını çizen Eşen Çayının kolu olan Karaçayın oluşturduğu bir kanyon. Antalya-Muğla sınırını çizen Eşen Çayı’nın bir kolu olan Karaçay’ın oluşturduğu kanyon, bnlerce yıl boyunca suyun kalkerli araziyi aşındırması sonucunda bugünkü biçimini almış. Yaz aylarında ziyaretçi akınına uğrayan milli park, aynı zamanda bölgenin önemli bir mesire alanı.

Fethiye’nin bölünmesiyle kurulan Muğla’nın Seydikemer ilçesinde yer alıyor. Fethiye’ye uzaklığı 50 km. Fethiye çevresinde gezilecek yerler listenize almanız gereken yerlerden. Dağlardan gelen çayın soğukluğu Saklıkent’e yaz-kış demeden bir serinlik katıyor. Fethiye’nin sıcağından kaçmak isteyenler için güzel bir alternatif.

anyonun debisi yüksek sularında rafting ve diğer su sporlarını yapılıyor. Belli noktasına kadar kanyonu yürüyebiliyorsunuz. Kanyon ağzında çok güzel kafeteryalar var. Saklıkent Milli Parkı ziyaret saatleri 09.00-19.30. Haftanın 7 günü ziyarete açık. Saklıkent Milli Parkı giriş ücreti 8TL, indirimli bilet 4TL. Müze Kart geçerli değil. Havanın yağmurlu olması durumunda güvenlik nedeniyle kapatılabiliyor.

6. Tlos Antik Kenti

Tlos Antik Kenti

Tlos Antik Kenti, bir zamanlar bu coğrafyanın kadim şehir devletleri olan Likya Birliğinin en önemli yerleşimlerinden biri. Fethiye’nin 42km doğusundaki Yaka köyünde yer alan antik kent, Akdağlar’ın sarp batı yamaçlarından Eşen Çayı’nın getirdiği alüvyonlarla oluşmuş vadi düzlüğüne kadar uzanıyor.

Antik kentin akropolü ise dik bir tepenin üzerinde kurulu. Kayalıklara oyulmuş tapınak mezarlarıyla görülmesi gereken antik kentin agorası, surları ve kalesiyle insanı geçmiş antik zamanlarda yolculuğa çıkarıyor. Saklıkent Milli Parkının 13 km kuzeyinde 20 dakika uzaklıktaki Tlos’u da gezilecek noktalar listesine koyun.

Tlos Antik Kenti ziyaret saatleri yaz dönemi (1 Nisan – 31 Ekim) 08.30-19.30, kış dönemi (31 Ekim – 1 Nisan) 08.30-17.30. Haftanın 7 günü ziyarete açık. Tlos Antik Kenti giriş ücreti 10TL. Müze Kart geçerli.

7. Pınara Antik Kenti

Pınara Antik Kenti, Fethiye çevresinde görülmesi gereken antik kentlerden diğer biri. Fethiye merkeze 47km mesafedeki Minare köyü yakınında yer alıyor. Adını Likya dilinde ‘yuvarlak’ anlamına gelen ‘Pinare’ kelimesinden alan antik kent, Babadağ’ın doğu eteklerinde yer alıyor. Antik Çağdan kalma kaya ve lahit mezarları, sur duvarları, hamam, tiyatro, agora gibi kalıntıları görebilirsiniz.

Saklıkent’in 36 km doğusunda 40 dakika uzaklıktaki Pınara Antik Kentini Saklıkent ve Tlos ile birlikte aynı gün içerisinde gezebilirsiniz. Pınara Antik Kenti ziyaret saatleri yaz dönemi (1 Nisan – 31 Ekim) 08.30-19.30, kış dönemi (31 Ekim – 1 Nisan) 08.30-17.30. Haftanın 7 günü ziyarete açık. Pınara Antik Kentine giriş ücretsiz.

8. Yanıklar Köyü Plajı

Yanıklar Köyü, turizm bölgelerine yakınlığına rağmen ülkemizin kırsal dokusunu koruyan nadir yerlerinden biri. Fethiye-Göcek Yolu 15km’de bulunan köy halkı Yörük kökenli. Narenciye bahçelerinin arasında saklı köyün içinden Kargı çayı geçiyor. Yanıklar çevresinde görmeniz gereken çok özel yerler var.

Dünyada sadece Muğla bölgeside yetişen Anadolu Günlük ağaçları, coşkun dereleri, birçok kuşun konaklama alanı Karaot Akgöl’ü ile adeta gizli bir cennet. Yürüyüş yolları, plajı, şahane gün batımı, sessiz ve sakinliği ile gidip de kafa dinlenebilecek bir yer. Bu cennette yer alan butik otel Yonca Lodge, tavsiye ettiğim bir eko otel.

9. Yeşil Üzümlü Köyü

Yeşil Üzümlü Köyü, Fethiye’ye 23 km uzaklıkta şirin bir köy. Burası da Yanıklar gibi Yörük köyü. Köydeki evlerin çoğu Osmanlı döneminden kalma, bazıları 100 yıllık veya daha eski. ‘Yavaş Şehir’ (Cittaslow) adayı Yeşilüzümlü Köyü, adını aldığı üzüm bağları, gittikçe daha çok duyulan ev yapımı şarapları ile gittikçe ünlenmeye başladı. Köy dastar adı verilen dokumalarıyla ünlü.



Geleneksel yöntemlerle dokunan Dastar pamuk, yün ya da ipek iplikler kullanılarak yapılıyor. Fethiye Yeşilüzümlü köyünde nisan ayında yapılan Kuzugöbeği Mantar Festivali son yıllarda köyün adının daha çok duyulmasını sağladı. Kuzugöbeği mantarı nadir yetişen bir tür. Köy tezgahlarında yöre halkının el emeği ürünler, organik ürünler, gelincik şurubu ve reçeli, enginar konserveleri ve sezonda da mantar satılıyor.

Deniz seviyesinden 700 metre yükseklikte, Akdeniz’in rahatsız edici neminden uzak, Kadyanda Antik Kenti eteklerinde çam ormanı içerisinde yer alan Dikencik Cottages Butik Otel konaklama tavsiyem.

10. Kadyanda Antik Kenti

Kadyanda (Cadianda), Fethiye’nin 24 kilometre uzağında, Fethiye Ovasına hâkim bir tepede konumlanıyor. Büyük bir bölümü asfalt, 8 km’lik kısmı stabilize olan bir yol Yeşilüzümlü köyünden geçiyor. MS 7 yüzyıla kadar yerleşimin olduğu antik kentten aklanların bir çoğu harap halde. Likya Birliğine en son katılan antik kentten geriye kalan kalıntılar çok iyi durumda değil maalesef.

Etrafı surlarla çevrili kentte bir Helenistik Dönem tiyatrosu, bir hamam, bir koşu pisti, agora ve tapınak kalıntıları var. Ortaya çıkarılan tiyatrosu, agorası, stadyum, hamam kompleksi ve anıt mezarları görülebiliyor. Antik Çağda atletizm merkezi olarak bilinen Kadyanda Antik Kentini görmekten ziyade bölgenin güzelliğini, çam ormanları üzerinden enfes Fethiye coğrafyasının manzarasını izlemeye gidin.

Kadyanda Antik Kenti ziyaret saatleri yaz dönemi (1 Nisan – 31 Ekim) 08.30-19.30, kış dönemi (31 Ekim – 1 Nisan) 08.30-17.30. Haftanın 7 günü ziyarete açık. Kadyanda Antik Kenti giriş ücreti 14TL. Müze Kart geçerli.

11. Göcek

Göcek, Fethiye’ye 30 km uzaklıkta, Fethiye-Muğla karayolu üzerinde yer alan şirin bir balıkçı kasabasını andırıyor. Son yıllarda yat turizminin en önemli merkezlerinden biri haline gelen Göcek, doğal limanının yanı sıra etrafını çevreleyen çamlık tepeleri, yakınındaki ören yerleri, çok sayıdaki adaları ve koyları ile eşsiz bir turizm cenneti.

Günümüzde sayıları hızla artan modern konaklama tesisleri ve marinası ile gözde bir turizm merkezi olmaya başlayan Göcek, Dalaman Havaalanı’na 20 km mesafede bulunuyor.

12. Katrancı Koyu

Katrancı Koyu, merkeze 16 kilometre mesafede yer alıyor. Çam ve okaliptüs ağaçlarıyla kaplı bir koydan denize girme imkânı sunan koy, doğası ve denizi ile kendisine hayran bırakıyor. Çadır ve kamp alanlarıyla ideal bir kamp alanı olan Katrancı Koyu, doğaseverler için vazgeçilmez yerlerden biri. Son yıllarda burası da dolup taşıyor. Sonbahara doğru sakin ve berrak havasını solumak için gidebileceğiniz yerlerden.

13. Günlüklü Koyu

Günlüklü Koyu, Fethiye merkezine yaklaşık 17 km Göcek yolu üzerinde konumlanan, Fethiye’nin en hoş koylarından biri. Hemen Katrancı Koyundan sonra gelen koy, adını, çok ender bulunan Günlük Ağaçları‘ndan (Sığla) almış. Sığla ağaçları, ilaç ve parfüm yapımında kullanılan ve dünyada çok nadir bulunan bir ağaç türü.

Çevresi ormanla çevrili Günlüklü Koyunın sığ yapıya sahip denizi, iyi yüzme bilmeyenler için de elverişli. Güneş ışığının süzüldüğü günlük ağaçları, kristal berraklığında tertemiz deniz suyu, hafif çakıllı ve ince taneli kumsalı ile yaz döneminde cıvıl cıvıl bir yere dönüşüyor. Denizi genelde sakin ve ılık, öğleden sonra hafif bir dalga oluyor ama rahatsız edici değil.



Berrak denizi, sakin ve kalabalık olmayan atmosferi ile huzur ve sükûnet içerisinde bir hafta sonu geçirmek için birebir. Fethiye ve Göcek çevresindeki tekne turlarının da rotasında olan koyda piknik yapıp, hamaklarda uzanıp doğanın ve temiz havanın tadını çıkarabilirsiniz. Kamp alanı da bulunuyor.

Maviyle yeşilin kucaklaştığı muhteşem koyda kamp yapacaklar için su, elektrik gibi temel ihtiyaçlar sağlanıyor. Çadırı olmayanlar için çadır da kiralanan işletme daha çok kamp ve doğa aşığı gençlerin tercih ettiği bir yer.

14. Xanthos ve Letoon Antik Kentleri

Xanthos Antik Kenti, Antik çağda Likya Uygarlığı’nın en büyük idari merkeziydi. Birçok kanlı savaşa ve birbirinden önemli tarihi olaylara şahitlik ettiği için, ne yazık ki kentten günümüze görülebilecek çok az yer kalmış. UNESCO Dünya Mirası Listesindeki Ksantos Antik Şehrinde yapılan kazılardan çıkarılanların bazısı İngiltere’deki British Museum’da sergileniyor.

Kaya ve lahit mezarları, tiyatrosu ve kilisesiyle görülmesi gereken antik kentler arasında. Ksantos Antalya’nın Kaş ilçesine bağlı. Ksanthos Antik Kenti ziyaret saatleri yaz dönemi (1 Nisan – 31 Ekim) 08.30-19.30, kış dönemi (31 Ekim – 1 Nisan) 08.30-17.30. Haftanın 7 günü ziyarete açık. Ksanthos Antik Kenti giriş ücreti 14TL. Müze Kart geçerli.

Letoon, Akdeniz kıyısından yaklaşık 3,5 km içerde, Kumluova Köyü yakınında bulunuyor. Antik ağlarda önemli dinsel ve politik bir merkez olan antik kent, Fethiye çevresinde gezilecek yerler arasında görmenizi tavsiye ettiğim önemli bir miras. Tarihi MÖ 7 yüzyıla kadar uzanan önemli kalıntıları ve kitabeleriyle 1988 yılında UNESCO Dünya Miras Listesine girmiş.

Kentte, binlerce yıllık tapınaklar, bir kilise, bir çeşme ve bir Helenistik Dönem tiyatrosu görülebiliyor. Letoon Antik Kenti ziyaret saatleri yaz dönemi (1 Nisan – 31 Ekim) 08.30-19.30, kış dönemi (31 Ekim – 1 Nisan) 08.30-17.30. Haftanın 7 günü ziyarete açık. Letoon Antik Kenti giriş ücreti 12TL. Müze Kart geçerli.

15. Patara Antik Kenti

Patara, boylu boyunca uzanan muhteşem bir sahil. Türkiye’nin turizm başkenti Antalya‘ya bağlı Patara dünyanın ender rastlanan canlılarından caretta carettalara ev sahipliği yapıyor. Burası bir zamanlar Yeşilçam filmlerin çöl sahnelerinin çekildiği yer olarak zihnimizde yer etti. Yaklaşık 12 km unuzunluğundaki şahane sahilin incecik kumlarının keyfini çıkarın.

Patara Antik Kenti, Likya medeniyetinin en önemli kentlerinden diğer biri. Patara plajına oldukça yakın oln antik kent, dünyanın ilk parlamento binasının bulunduğu yer olarak tarihte kendine önemli bir yer edinmiş. Likya Birliğine başkentlik de yapmış Patara’da Vespasianus Hamamı, Patara Tiyatrosu, Korint Tapınağı, Bizans Kilisesi, Roma Zafer Takı gibi önemli yapıların kalıntılarını görebilir.

Fethiye’de sabah erkenden başlayıp Kelebekler Vadisi, Alınca Köyü, tepeden Cennet Koyu, Xanthos ve Letoon antik kentlerini ziyaret edip akşam geç saatte dilerseniz Fethiye’ye dönebilirsiniz. Biraz yorucu olsa da ben bu rotayı tam da böyle yaptım. Vaktinizi verimli kullanabilirseniz Patara Antik kenti ve Patara Plajını da görüp dönebilirsiniz.

Pek önermesem de Kaş‘a bağlı olan Kaputaş Plajı ve Kalkan‘ı dahi bu günübirlik rotaya yerleştirebilirsiniz. Bence bunları başka bir zamana, başlı başına diğer bir tatil planlamanıza bırakın. Xanthos, Letoon ve Patara, Kaputaş Plajı’nı Fethiye tatili yerine bir Kaş tatilinizde de rotanıza alabilirsiniz, güzel olur.



8 Yorumlar

  1. Fethiye’de buraya yazılmayan ama gidilmesi gereken bir çok yer daha var yeşil vadi / yakapark / gizlikent / şelalesi / karagözler / samanlık koyu / boncuklu koyu / aksazlar / aşıklar tepesi / fethiye marina / paspatur / kumburnu plajı /Amintas Kaya Mezarları (Kral Mezarları) /Faralya ve tabiki ADALAR TURU..

  2. Fethiyede gezilecek yerler bakımından bir çok seçenek barındıran ülkemizin ender mekanlarından birisidir. Detaylı anlatımınız için teşekkür ederim.

  3. Blogunuzu zevkle takip ediyorum. Benim de, izniniz olursa Antalya’ya geleceklere önerim, eğer ucuz otel, pansiyon vb. konaklama imkanları arıyorsanız Antalya’daki Öğretmenevleri’ne de bir bakın derim. https://ogretmenevleri.net adresinde tüm öğretmenevlerinin detayları, resimleri ve fiyatları bulunuyor.

  4. Bayılıyorum gezmeye o yüzden yoldaolmak.com hayranıyım her fırsat bulduğumda yazıları okuyup yeni planlar yapıyorum ve bu durum beni hayata en çok mutlu edenlerden diyebilirim 🙂 Kimine sorsanız boş zamanlarınızda neler yaparsınız diye herkesin sayacağı belli başlı hobileri vardır bunlar arasında bir çoğu belki kitap okumak diyecektir benimse hobilerimin başında yoldaolmak.com yazılarını okuyup kendimi mutlu etmek geliyor inanmıcaksınız ama her fırsatta bir yazısını okumak için can atıyorum.

    Ben yazılarımı okurken birde kuruyemiş tüketmeyi çok severim özelliklede Antep fıstığını çok severim sırf bu yüzden inanın Antep fıstığını memleketi olan Antepten getirtiyorum kuruyemişcilerden aldıklarımızla çok alakasız neyse konu nereye geçti bu arada merak edenler benim siparişimi verdiğim yeri deneyebilirler o zaman beni anlayacaksınız buyrun linki: yoreselantep.com.tr/ANTEP-FISTIGI,LA_19-2.html eğer damak tadına düşkünseniz emin olun buda sizi mutlu edenler listesine girecektir. Neyse konumuza dönelim çok uzattığımın farkındayım ben hapur hupur diye kendimi atıştırmaya kaptırdığımda inanın dünyamı unutuyorum o an okuduğum sayfadaki güzel şeyleri yapamasamda yapabileceğimi düşünerek çok ciddi anlamda mutlu oluyorum ve bir kısmını elimden geldiğince gerçekleştiriyorum. Zaten bu da bana yetiyor.

    Bende anksiyete bozukluğu var bu sebeple piskiyatriye gidiyorum ben doktoruma nelerden hoşlandığımı nelerin beni mutlu ettiğini anlattım bu anlatıklarımın arasında yoldaolmak.com yer alıyor daha çok bundan bahsettiğimde doktorun dahi yüzündeki o mutluluğu hissettim eminim kendi de o günden sonra burayı takip ediyordur. Bana söylediği şu oldu sen nelerden mutlu oluyorsan o mutlu olduğun şeylere vakit ayır ve mutlu olduğun şeyleri dile getirmekten sakınma sen herkesten farklı bir yapıya sahipsin ve herkes senin gibi olmak için can atıyor..Ben de dedim nasıl yani herkes benim gibi olmak için can atıyor? Şöyle yanıt verdi dedi ki sen bir blogu takip ederek mutlu olabiliyorsun ve bunu anlatırken dahi yüzünden mutluluk oluşuyor bir çok misafirim var o kadar büyük varlıklar içinde yaşıyorlar istediği her şeyi elde edebiliyor olsalarda ne büyük nede küçük şeylerden mutlu olamıyorlar bu yüzden çok şanslısın sendeki bu özellik bende bile yok senin tek sıkıntın sevdiklerine çevrene çok aşırı düşkün olman ve hep onlar için kaygılanman olumsuz herşeyde benm yüzümden veya ben şunu yapsaydım veya böyle deseydim olmazdı oluşmazdı diyerek kendini suçluyor olmandan kaynaklı bir durum bunları aştığında inanıyorum çevremde gördüğüm en mutlu kişi senin olacağına inanıyorum dedi ve ekledi kendine daha fazla vakit ayır ve elinden geldiğince beynini kemiren şeylerden uzak dur dedi.

    Kısaca bu blogun benim dünyamda apayrı bir yeri var… Paylaşımlarınızı ve sizi çok seviyorum… Mutlu huzurlu güzel gezmeli günler dilerim 🙂

Yanıt yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz