Günlüklü Koyu, Fethiye’de, Göcek-Fethiye karayolu üzerinde yer alıyor. Fethiye merkezine 17 km uzaklıkta bulunan Günlüklü Koyu, Göcek kasabasına sadece 10 km mesafede yer alıyor. Bu nefis koy, orman, deniz, doğa ve yeşili sevenler için mutlaka görülmesi gereken bir yer.
Adını, koyu sarıp sarmalayan, dünyada çok ender görülen günlük (sığla) ağaçlarından alan koy, kristal berraklığındaki denizi, hafif çakıllı ince kumlu plajı ve plajın yanı başından başlayıp yükseklere kadar uzanan yemyeşil günlük ağaçlarıyla huzurlu bir atmosfere sahip. Yaz aylarında ziyaretçi akınına uğrayan koya Fethiye ve Göcek’ten kalkan teknelerle de ulaşılabiliyor.
Günlüklü Koyu, Fethiye
Fethiye-Göcek Karayolu üzerinde, Fethiye Körfezi’nin en güvenli koylarından biri olan Günlüklü Koyu, adını dünyada çok ender bulunan günlük ağaçlarından alıyor. Günlük ağaçları (sığla) ilaç ve parfüm yapımında kullanılıyor. Özellikle gün doğumu ve gün batımında koyu sarmalayan nefis koku bu ağaçlardan geliyor.
Fethiye çevresinde denize girilebilecek en iyi kumsallardan birine sahip olan Günlüklü Koyu, güneş ışığının süzüldüğü günlük ağaçları, kristal berraklığında tertemiz deniz suyu, hafif çakıllı ve ince taneli kumsalı ile yaz döneminde cıvıl cıvıl bir yere dönüşüyor.
Fethiye ve Göcek çevresindeki tekne turlarının da rotasında olan koyda piknik yapıp, hamaklarda uzanıp doğanın ve temiz havanın tadını çıkarabilirsiniz. Günlük ağacı ormanında bir de kamp alanı (Günlüklü Kamping) bulunuyor. Koyun etrafında yürüyüş alanları var, ormanın içinde yürüyüp sonrasında denize girip serinlemek çok keyifli. İsterseniz saatlik ücret ödeyip denizde kano da yapabilirsiniz.
Denizi genelde sakin ve ılık, öğleden sonra hafif bir dalga oluyor ama rahatsız edici değil. Zemini de kum olduğu için suyun içindeyken rahatsızlık hissi olmuyor. Sığ bir plaj olduğu için çocuklar için de güvenli. Suyun içinde epey balık var ama rahatsız etmiyorlar. Balık avlamayı seviyorsanız oltanızı yanınıza alın mutlaka.
Çadır veya karavan turizmi için de enfes bir yer. Kamp alanında konaklayanlar için su, elektrik gibi temel ihtiyaçlar sunuluyor. Çadırı olmayanlar için çadır da kiralanan işletme daha çok kamp ve doğa aşığı gençlerin tercih ettiği bir yer.
Günlüklü Koyu’na girişler ücretli. Plaja girişlerde işletmeye ücret ödemek gerekiyor. Günlüklü Koyu’na giriş ücreti 27TL, iki adet şezlong ve bir adet şemsiye ücreti ise 80TL. Kamp alanında kalanlar ücret ödemeden plajdan yararlanabiliyor. Koyun gerisinde özel araçların park edebileceği bir otopark alanı da bulunuyor. Otopark, yoğun dönemlerde yetersiz kalabiliyor.
Koyun küçük bir bölümü halk plajı. Bu kısımda kendi şezlong ve şemsiyenizi kullanabilirsiniz. Yanınızda plaj sandalyeniz varsa ağaçların altındaki gölgelik alanlar da çok güzel. Yaz sezonunda koy kalabalık olduğu için ağaçların gölgesinde oturmak istiyorsanız erkenden plaja gidip yerinizi ayırın.
Koydaki işletmede yeme-içme fiyatları hayli yüksek. Menüleri pizza, hamburger, tost gibi yiyecekler ve soğuk asitli içeceklerden oluşuyor. Plaja giderken yanınızda birşeyler götürebilirsiniz. Mangal yakmak yasak.
Günlüklü Koyu nerede kalınır
Fethiye Günlüklü Köyü Pansiyonu: Fethiye pansiyonları içinde en güzel yere sahip olanlardan birisi. Tesis Günlüklü koyuna 150 metre mesafede ve hemen dibinde Günlüklü ormanları başlıyor. Sığla ağaçları içinde buluna bu şirin pansiyonun odaları bungalov şeklinde ve klima bulunuyor, odalarda mini bar yok.
The Bay Beach Club, Dalaman: Fethiye karayolu üzerinde, sığla ağaçlarıyla kaplı Günlüklü Koyu’nda, çevre ve doğaya saygılı, kendine has doğal mimarisi ile hoş bir otel. Özellikleri ile Türkiye’nin nadir tesislerden birisi.
A&B Home Otel Fethiye: Göcek’in merkezinde yer alan ve Göcek Yat Kulübü ile arasında sadece 2 dakika yürüme mesafesi olan A&B Home Otel Fethiye, bölgenin en keyifli otellerinden biri. Göcek merkezde olması nedeniyle alışveriş ve gezilecek yerlere yakın konumda yer alan otel, Günlüklü Koyu’na 15 km uzaklıkta.
ⓘ Fethiye gezinizde, uygun fiyata oda/ev kiralayabileceğiniz Airbnb‘yi deneyin. Burayı tıklayarak Airbnb’ye kaydolunca 160TL kazanırsınız. Otel rezervasyonu için ise Booking her zaman ilk tavsiyem. Buraya tıklayarak rezervasyon yapabilirsiniz ✔️
Günlüklü Koyu nerede
Günlüklü Koyuna nasıl gidilir
Fethiye ile Göcek arasında, ana yoldan 1,3 km aşağıda yer alan Günlüklü Koyu’na yaz döneminde Kargı-Yanıklar arasında düzenli dolmuş seferleri yapılıyor. Kendi aracınızla Fethiye’den 15 dakikada Günlük Koyu’na ulaşabiliyorsunuz.
Ölüdeniz’den Günlük Koyuna gidecekler önce Fethiye merkezde, Köprübaşı Mevki’inde dolmuştan inip, hemen karşıdaki dolmuş durağına geçmeleri gerekiyor. Kargı-Yanıklar arası dolmuşların çalıştığı bu yerde Günlüklü dolmuşları koya sefer yapıyor. Yeni Hisarönü, Ovacık tarafından gelenler aynı güzergahı izleyebilirler.
Çalış tarafında konaklayanlar için ise Çalış-Fethiye dolmuşları ile Köprübaşı Mevkii’ne gelebilirler. Her iki yerden de Günlüklü Koyuna ulaşmak toplamda 45 dakika sürüyor. Girişi için küçük bir ödeme yapılan koyda yeme-içme alternatifi sunan yerler bulunuyor.
Günlüklü Koyu’nda Akdeniz’in suyunda doyasıya serinleyip, bolca güneşin tadını çıkarabilirsiniz. Bunun yanından çevrede gezintiye çıkarak yeni yerler de keşfedebilirsiniz. Fethiye-Dalaman arasındaki diğer nefis koylarda da kamp kurarak, belirleyeceğiniz rotada muhteşem yerleri keşfetme şansınız da var. Fethiye’nin en gözde plajlarından biri olan Katrancı Plajı da Günlüklü Koyu’na yakın.
Aslında yakın gidilmesi kolay. Ülkemize biraz zaman ayırsak kendimize de bu güzellikleri göre bilsek.
2 gün önce oradaydık. 10 sene çadırlı kamp yaptığımız ve her alanında bir hikayemizin olduğu günlük koyumuz sığla ağaçlarını korumak bahanesiyle 2007 senesinden beri maalesef kapitalizme yenik düşmüş. İçim çok acıdı.
Muhteşem
Merhaba,
Önümüzdeki bayram tatilinde 3 gün için Günlüklü’de ailecek kamp yapmak istiyoruz. Bölgenin son durumu hakkında bilgisi olan var mıdır ? Burada kamp yapılabilir mi ?
Teşekkürler
Çadır kampımızı mahvettiler. Kampımızı geri istiyoruz.
Merhaba, şuan çadır kuracak yer vat mı? İnternette bulamadım maalesef😌 teşekkür ederim.
Çok güzel yerler, memleketimiz çok güzel!
Bu güzel koy işgal edilmeden önce doğal haldeydi. Maalesef kokusu alındı ve hemen para için işgal edildi. Akabinde o güzelim doğal kıyı şeridi, kayalıkları doğrandı, yapay unsurlarla bezendi. Kayalık kıyı kesim yapay malzeme ile kapanınca altındaki doğal hayat da öldü. Resmen kıyıyı değiştirdiler. Devlet buna nasıl izin verdi bilemiyorum ama birileri yolunu buluyor. Tamamen yapaylıkla kaplanan bu koyun güzelliği hatıralarda kaldı.
Sığla ağaçlarından elde edilen özü yara iyileştirilmesinde kullanırız biz. En iyi dediğin merhemden bile daha hızlı iyileştirir.
Fethiye Yanıklar Köyü gezimde bu ağaçları inceleme fırsatım oldu. Kokusu nefis, reçinesi şifalı.