Türkiye‘nin batıya açılan kapısı İzmir, çok kültürlü, hoşgörülü, zengin tarihi ve kültürel geçmişinin yanı sıra doğal güzellikleri ve kumsallarıyla ülkemizin en popüler tatil yerlerine ev sahipliği yapıyor. Ünü Türkiye sınırlarını aşmış Alaçatı, Çeşme gibi yaz turizminin gözde yerrlerine sahip. Çok pahalı olduğunu söyleyenlere inanmayın, her bütçeye uygun bir şeyler var burada.

İzmir şehir merkezinden bir saatlik yolculukla Ege’nin muhteşem tatil rotalarına ulaşılabiliyor. Hem doğa hem tarih hem de deniz tatili sevenleri mutlu edecek kadar zengin ve çeşitli. 629 km uzunluğundaki kıyı şeridinde sayısız antik kent, doğal güzellik, el değmemiş koy ve kumsala sahip olan İzmir tatil yerleri ile her yıl binlerce ziyaretçiyi ağırlıyor.

İzmir Tatil Yerleri

Türkiye‘nin üçüncü büyük kenti İzmir, nefes kesen doğası, insanlık tarihi ile yaşıt ören yerleri, farklı kültürleri yansıtan leziz yemekleri, Ege sahil kasabaları ile çok sayıda tatil alternatifine sahip. Şehir merkezinden 1-2 saat uzaklıktaki İzmir’e yakın tatil yapılacak yer, farklı beklentilere sahip kişiler için uygun seçeneklere sahip. İzmir ilçeleri doğa, kültür, gastronomi, deniz-kum-güneş turizmi için muazzam çeşitlilik sunuyor.

Urla Yarımadası, ekoturizm alanları, plajları ve her biri birer marka değeri taşıyan köyleri ile öne çıkıyor. Kalabalıktan uzak sakin ve huzurlu atmosferi ile Karaburun, Seferihisar, Sığacık, Özdere, Gümüldür doğayla baş başa tatilde kafa dinlemek isteyenlerin adresi. Çeşme ve Alaçatı sadece Türkiye için değil dünyanın da en güzel tatil yerlerinden biri.

Malta

Serbia

Şirince, Selçuk, Efes ve Pamucak hem otantik köy hayatı hem kadim uygarlıkların mirası hem de şahane deniz tatili vaat ediyor. UNESCO Dünya Mirası Listesindeki Efes Antik Kenti, Selçuk ilçesi sınırlarında yer alıyor. Selçuk St Jean Bazilikası ve Meryem Ana gibi rotalarıyla Hristiyanlar için önemli inanç turizmi merkezlerinden.

Birgi, Tire, Ödemiş ve Gölcük rotası ise İzmir’in en verimli topraklarına ve yerel hayata yolculuğa çıkarıyor. Foça, Bergama, Dikili ise huzur vadeden Kuzey Ege kasabalarından.

1. Çeşme

Çeşme, İzmir’in en önemli turizm destinasyonu. İzmir’de tatil yerleri denildiğinde ilk akla gelen yer. Deniz, güneş, kum, termal, sağlık, sörf, kültür ve tarih turizmi açısından Egenin en popüler tatil beldesi. Turizmde Bodrum ve Antalya’nın en ciddi rakibi olan Çeşme, altın sarısı renkli kumsalları, masmavi denizi, termal su kaynakları, lüks otelleri ile enfes bir tatil beldesi.

İzmir şehir merkezinden 85 km uzaklıkta yer alan Çeşme, 19 km’lik sahil şeridine sahip. Ege’nin yüzmek için en güzel denizi ve ayaklarınızın altında kayan yumuşacık kumlarıyla en güzel sahilleri burada. Çeşme’de karavan ve çadır kampı denince ilk akla gelen yer olan Paşalimanı’nda ormanın denizle buluştuğu güzel bir kumsal var.

Çeşme’nin en ünlü plajlarından biri Ilıca. Uzunluğu iki kilometreye ulaşan plaj, bembeyaz kumları ve turkuaz renkli deniziyle enfes. Suyun derinliği de kıyıdan epeyce açılmanıza rağmen bel hizasını geçmediği için çocuklu aileler için güvenli. Su kaynaklarının ısıtıcı etkisinden ötürü Ilıca’da yılın ortalama altı ayı denize girilebiliyor.

İzmir’in başı rüzgârlı sahili Çeşme her yaz kıpır kıpır. Dalyan, Çiftlik, Şifne, Paşalimanı, Ildır, Ilıca ve Alaçatı gibi turistik rotalarıyla dileyene sakin dileyene capcanlı bir tatil fırsatı sunuyor. Dalyan ile Ilıca arasında kalan Ayayorgi, yarım ay şeklinde doğal bir koy. Hareketli gece hayatı ve bol eğlence vaat eden beach klüpleriyle da yaz aylarında yerli ve yabancı turistleri ağırlıyor.

İlçe merkezindeki Çeşme Kalesi ve Müzesi, marina, çarşı ile başlayan Çeşme turu, sahil boyunca sıralanan Ege mutfağından seçme lezzetler sunan restoranlarda son buluyor. Farklı bütçelere hitap eden konaklama tesisleri, nefis halk plajları, sabah deniz keyfi sunan, akşam ise yerini dans ve müziğe bırakan beach clubları ve el değmemiş köyleriyle Çeşme, İzmir tatil yerleri arasında bir numara.

ÇEŞME’DE NEREDE KALINIR
Çeşme’de kaldığım On’Live Hotel (★★★★★), her yönüyle şahane bir yıldızlı otel. Çeşme merkezde, 200 yıllık binada yer alan Laledan Hotel şahane bir konuma sahip. Ilıca’da kalacaksanız Yasos Suites ve iyi konuma sahip Kalipso Motel, Nars Ilica Hotel ve Destina Hotel seçeneklerine göz atın. Villa Lui Hotel de aklınızda bulunsun. Uygun fiyatlı yer arıyorsanız Villa 19 Apart Otel‘e bakın.

2. Alaçatı

Alaçatı, eşsiz güzellikteki sokakları, tarihi ve doğal dokusuyla huzurlu bir tatil yapmak isteyenler için eşsiz bir belde. Çeşme’ye bağlı bir mahalle olan Alaçatı’nın ünü Çeşme’yi geçeli çok oldu. Alaçatı’nın denizi ve rüzgârı gibi, daracık sokakları da sürprizlerle dolu. Rumlardan kalmış eski evleri restore edip, yerleşmek bir yaşam tarzı Alaçatı’da.

Parke taşlı Arnavut kaldırımlarının iki yakasında iki katlı, cumbalı taş evler sıralanıyor. Evlerin pek çoğu şimdilerde ya butik otel ya da şık restoran ve kafelere dönüşmüş. Ege’nin en nadide yemeklerini, denizin en güzel balıklarını, efsanelere konu olmuş binbir çeşit Alaçatı otlarını sunuyorlar zengin menülerinde.

Özellikle İstanbullu yatırımcıların ilgisiyle büyük bir dönüşüm yaşayan tatil beldesi konsept butik taş otelleri, plajları ve gece kulüpleri ile yaz aylarının en hareketli tatil yerlerinden. İzmir şehir merkezinden 1 saatlik yolculukla ulaşılabilen Alaçatı, halk plajlarının yanı sıra beach clubları ile eğlence severlerin gözdesi. Dünyanın en ünlü sörf alanlarından biri olan Çark Plajında koy adeta havuz gibi.

Her yıl yüzbinlerce kişinin katıldığı Alaçatı Ot Festivali düzenleniyor. Alaçatı halkı, mübadele sonucu buralara yerleşmiş. Girit göçmenleri ot yemeklerini, Boşnaklar ise otlu böreklerini ve mutfak kültürlerini festivalde sergiliyor. Damla sakızlı macun, muhallebi ve kahve ile fıstık reçeli, el yapımı dekoratif eşyalar, kurutulmuş çiçekler, kokulu sabunlar ve bitki çayları alınabilir.

ALAÇATI’DA NEREDE KALINIR
🏡 Alaçatı’nın restore edilerek butik otellere dönüşen eski taş evlerinde konaklamanın tadı ise bambaşka. Kurabiye Hotel, Alura Boutique Hotel, Kostem Hotel, Salbakos Herakleia Hotel butik otel seçeneklerine göz atın. Bu otellerin hepsinde de konakladım. Bütçenize uygun olanı seçin. VPN indirerek Booking uygulamasından kredi kartı ile rezervasyon yapabilirsiniz.

3. Şirince

Şirince Köyü, Maya takvimine göre dünyada kıyamet kopması halinde ayakta kalacak iki yerden biri olarak gösterilmesiyle adını tüm dünyada duyurdu. İzmir’in Selçuk ilçesi sınırlarında yer alan ve İzmir’e 80, Selçuk’a 7 km uzaklıktaki köy, eski bir Rum yerleşimi.

Tarihi ahşap evlerinin büyük bir uyumda yamaç boyunca sıralandığı Şirince, şeftali bahçeleri, zeytinlikleri ve enfes doğasıyla huzurlu bir yer. Kadınların el işi ürünlerini sattığı Şirince Çarşısı, Rumlardan kalan eski kilise, Nesin Vakfı Matematik Köyü ve Tiyatro Medresesi Şirince’de görülmesi gereken yerlerden.

Nişanyan Otel, uzun Servi ağaçların arasına gizlenmiş her biri birbirinden farklı konseptte bina ve küçücük bağ evlerinde oluşan, Türkiye’nin en güzel butik otelleri arasında. Büyük şehrin gürültü ve patırtısından kaçmak için bir sığınak. Nişanyan Evlerinin kafe ve restoran olarak da hizmet veren açık ve kapalı terasları var.

4. Selçuk

Selçuk, arkeoloji, tarih, din ve kültür açısından dünyanın en önemli merkezlerinden biri. Dünyanın en büyük açık hava müzelerinden Efes Antik Kentine de ev sahipliği yapan Selçuk, İzmir’e 73 km uzaklıkta. 8 bin yıllık tarihi geçmişin izlerini taşıyan ilçe, Türkiye’nin en önemli kültürel ve tarihi çekim merkezlerinin bulunduğu bir bölgede kurulu.

Antik Efes Kentinin yaklaşık %20’si kazılmış olmasına rağmen, dünyada ziyaret edilebilen alan olarak en büyük antik kent, ülkemizde en çok ziyaretçi çeken ören yeri özelliğini taşıyor. Artemis Tapınağı, St. Jean Kilisesi, Ayasuluk Kalesi ve İsa Bey Camii’nin bulunduğu Ayasuluk Tepesi, Çukuriçi Höyüğü, Efes Antik Kenti ve Meryem Ana Evi’nden oluşan dört bölge bugün UNESCO Listesinde yer alıyor.

Tarihsel miras bugünkü yerleşimle iç içe geçmiş. Selçuk merkezde yer alan Ayasuluk Tepesi gezinin başlangıç yeri olabilir. İsa’nın 12 havarisinden biri olan ve İncil yazarlarından St. Jean Bazilikası, Selçuk Kalesi ve İsabey Camii ziyareti sonrası, antik dünyanın 7 harikasından biri olan Artemis Tapınağı ve Yedi Uyuyanları ziyaret edin.

En az yarım gününüzü Efes Antik Kenti ve Hristiyanların hac rotasında yer alan Meryem Ana Evi‘ne ayırın. Selçuk Müzesi de Türkiye’nin en iyi müzelerinden biri. Selçuk’ta en az 2 gün kalarak Şirince, Selçuk ve Efes Antik Kentini kapsayan bir tatile çıkabilirsiniz. Deniz keyfi için ise Türkiye’nin en uzun kumsallarından Pamucak plajını tercih edebilirsiniz.

SELÇUK’TA NEREDE KALINIR
Vinifera Ephesus Hotel, nefis manzarası ve temiz havasıyla Selçuk’un en hoş otellerinden biri. ENA Serenity Boutique Hotel Ephesus, Ephessus Centrum ve Ibri Hotel, kalabileceğiniz merkezi oteller. Gezilecek yerlere ve restoranlara yakın.

5. Foça

Foça, İzmir’in kuzeyinde sessiz sakin bir belde, adını Akdeniz foklarından alıyor. Mavi turlarla her yaz çok sayıda yerli ve yabancı turist ağırlayan Foça, soyu tükenme tehlikesi altına olan Akdeniz Fokunun yaşam alanlarından biri. Ege Denizi kıyısında yer alan Foça, sakin bir kasaba tatili sevenler için enfes bir rota.

Bol oksijenli havası, yeşil doğası, irili ufaklı enfes koyları ile Foça, İzmir tatil yerleri arasında ilk sıralarda. Rumlardan kalan eski taş evlerin yan yana sıralandığı Foça ilçe merkezi ile Yeni Foça Mahallesi arasındaki el değmemiş koylar kamp ve doğa severlerin yaz aylarında akın ettiği rotalardan.

Foça’da damla sakızlı dondurmanın tadına bakmayı unutmayın. Dibek kahvesi ile ünlü Kozbeyli Köyü, dibek kahvesi ile meşhur. Sörf parkurları ve kumsalları ile Yeni Foça’ya da uğramayı unutmayın. Bülbül Yuvası Boutique Hotel, Foça’da kaldığım ve beğendiğim enfes bir otel. Deniz kenarında, şahane manzaraya sahip odalarından birinde kalın.

6. Seferihisar

Seferihisar, İzmir’in güneybatısında, kuzeyde Urla ve Güzelbahçe, doğuda Menderes, batısı ve güneyde ise Ege Denizi ile çevrili bir tatil beldesi. Türkiye’nin ilk Sakin Şehri Seferihisar’da, mandalinası, güneş, jeotermal ve rüzgâr enerjisi kaynakları ile Seferihisar eşsiz ve bozulmamış bir Ege güzelliği.

İzmir kent merkezine 50 km uzaklıkta bulunan Seferihisar’ın mavi bayraklı plajları, antik kentleri, tarihi güzellikleri, deniz kokan Sığacık Köyü her yıl binlerce ziyaretçiyi ağırlıyor. MÖ 1050’lerde kurulan 12 İyon kentinden biri olan Seferihisar, Osmanlı Döneminde donanmanın en önemli limanlarından biriydi.

Türkiye’de Cittaslow Ağına (Sakin Şehir) katılan ilk yerleşim yeri olan Seferihisar, ilçe toprakları içerisinde, MÖ 2 binlerde Akalardan kaçan Giritliler tarafından kurulan bir Karya yerleşimi olan Teos Antik Kenti yer alıyor.

Seferihisar’ın deniz kıyısındaki mahallesi Sığacık, denizle buluşmak ve Yunan Adası Samos’a geçmek için bir marinaya da sahip. 16. yüzyılda Sultan Süleyman tarafından Ege kıyısına inşa edilen Sığacık Kalesi çevresine kurulan Sığacık, daracık sokakları ve şirin ev pansiyonları ile huzurlu bir tatil merkezi.

Seferihisar’da gezilecek yerler arasında ilçenin deniz kıyısında yer alan şirin mahallesi Sığacık, Sığacık’ın Kaleiçi bölgesi ve pazar günleri kurulan Köylü Pazarı, mavi bayraklı Akkum ve Teos Ormancı plajları, Seferihisar’ın ilk yerleşimi Teos Antik Kenti, Çıfıt Kalesi olarak da bilinen Myonnessos, Ürkmez, Doğanbey, Gümüldür ve Özdere gibi Ege kıyısında uzanan tatil beldeleri ile Teos Marina bölgesi bulunuyor.

Taze sebze, meyve ve zeytinyağlı yemeklerin satıldığı, pazar günleri kurulan Sığacık Üretici Pazarı, rüzgar sörfü parkurlarıyla Akkum Plajı ve tatilcilerin gözdesi Ekmeksiz Plajı Sığacık’ın öne çıkan yerleri arasında.

Seferihisar’dan yarım saat Kuşadası yönünde güneye aracınızla inerseniz karşınıza, 8 km’lik kıyı şeridiyle ilgi gören yerlerden Gümüldür çıkıyor. Belde, berrak denizi ve temiz sahiliyle, güneşi sevenlerin gözde tatil yerlerinden biri haline geldi. Hareketli gece yaşamı yerine daha sakin ve doğayla baş başa bir tatil isteyenler Gümüldür’ü tercih ediyor.

Daha ekonomik tatil seçenekleri sunmasından dolayı günübirlik ziyaretçilerin ilgi gösterdiği Gümüldür’de her şey dahil konseptiyle hizmet veren beş yıldızlı oteller de var. Mis kokulu mandalina bahçelerinin yeşili ve tatlı esen rüzgarıyla, burası her yıl çok sayıda turist ağırlıyor. Sakin ve huzurlu tatil istiyorsanız Gümüldür’ü seversiniz.

Turizm konusunda günden güne gelişen belde, birbirinden güzel plajlara ve kamp alanlarına ev sahipliği yapıyor. MÖ 6. yüzyıla uzanan tarihi geçmişiyle Klaros Antik Kenti, doğa severlerin uğrak noktası Orman Kampı, Ahmetbeyli Plajı, Orta Mahalle Halk Plajı Gümüldür’de tatilcilerin görebileceği yerlerden.

Gümüldür’den 20 dakika daha güneye sürerseniz bu defa da diğer bir sakin tatil kasabası Özdere çıkıyor karşınıza. Mavi bayraklı plajları ile ünlü Özdere, huzurlu atmosferi, koyları, yerel üretici pazarları ile İzmir merkeze en yakın tatil yerlerinden biri. Burası, tertemiz havası, yeşil ve mavinin her tonunun bulunduğu hoş doğasıyla sakin bir tatil isteyenleri çağırıyor

Özdere, İyon uygarlığının Efes Antik Kenti’nden başlayıp, Teos’a uzandığı sahil güzergahı üzerinde yer alıyor. Bölgede bulunan Kalemlik Milli Parkı, eşsiz güzellilikteki irili ufaklı koylarıyla kampçıları ve günübirlik tatil sevenlerin gönlünü alacak güzellikte. Gümüldür ile komşu olan Özdere sahili boyunca, yazlık tatil siteleri, otel ve pansiyonlar ile denizle buluşan el değmemiş yemyeşil ormanlar sıralanıyor.

7. Karaburun

Karaburun, İzmir’in en bakir tatil beldelerinden biri. şehir merkezine 105 km mesafede. Kendi adını taşıyan yarımadanın kuzeyinde, Ege Denizi kıyısında yer alan Karaburun, buram buram Ege kokan bir yerleşim yeri.

Huzurlu, sessiz, sakin bir atmosfere sahip Karaburun, mis kokulu nergis çiçeğinin de anavatanı. El değmemiş koy, kumsal ve kayalıklarıyla yaz aylarında kalabalıktan kaçmak isteyenlerin sığındığı bir liman olan Karaburun’da Mordoğan tatilcilerin sıklıkla gittiği bir belde.

8. Urla

Urla, İzmir’in Yarımada olarak adlandırılan bölgesini Çeşme, Karaburun ve Seferihisar ile birlikte paylaşan tatlı ve huzur dolu bir kasaba. Yarımadanın tam merkezinde yer alan kent merkezinin İzmir’e uzaklığı ise 53 km. İlçe son yıllarda kent yaşamından uzaklaşmak isteyen İzmirlilerin yerleştiği bir kaçış rotasına dönüştü.

İzmirlilerin tatil için en çok tercih ettiği yerlerden. Urla aynı zamanda Ege Denizinin bilinen en eski limanı olan Liman Tepe’nin kurulduğu nokta. İzmir merkeze yalnızca 35 km uzaklıkta bulunan Urla, irili ufaklı el değmemiş koyları, halk plajları, balık restoranları, meşhur katmer dükkanları ve gece pazarıyla tatilin hakkını vermek için en güzel adreslerden.

Denizin ve tarihin, zeytin ağaçları ile dolup taşan doğayla iç içe olduğu Urla’da sahip olduğu ılıman iklimi sayesinde her mevsim tercih edilen tatil rotalarından biri. Urla hafta sonu kahvaltıları için de onlarca alternatif mekana sahip. Urla İskele, Gülbahçe, Torasan, Demircili, Çeşmealtı plajları ile ünlü.

Sağlıklı ve uzun yaşamı ile Akdeniz tipi beslenme kültürünün hakim olduğu Urla’da mis gibi Ege otları pazar günleri kurulan üretici pazarında satılıyor. Gözlemenin daha ince hamurlu ve kıtır bir çeşidi olan katmeri ile tanınan ilçede Çeşmealtı’nda deniz keyfi, Urla bağlarında şarap tadımı ve Urla İskele’de rakı balık yapmak şart.

9. Dikili

Dikili, İzmir’in kuzeyinde, Ege Denizi kıyısında konumlanan nefis bir tatil kasabası. Masmavi denizi, birbirinden güzel plajları, şifa dağıtan termal kaynakları, tarihi ve antik kentleri, şelaleleri ile farklı alternatiflere sahip olan Dikili, ekonomik tatil seçenekleriyle de öne çıkıyor. Antik dönemde Pergamon’un limanı olan Dikili Limanı, günümüzde de İzmir’in en kuzeyinde, kentin dünyaya açılan kapısı niteliğinde.

Ayvalık, Bergama, Foça ve Aliağa gibi noktalara olan konumu ile önemli bir geçiş güzergahında yer alan Dikili, yerel festivalleri, doğal yaşamın izlerini taşıyan köyleri ve kumsallarıyla cazibe merkezi. Özellikle yaz aylarında ziyaretçi akınına uğrayan Dikili ilçe merkezinde uzunluğu 5 km’yi aşan mavi bayraklı plajlar tatilcileri ağırlıyor.

Klasik bir tatil beldesi görünümündeki ilçe merkezinin farklı noktalarında denize girmek, sahil şeridinde vakit geçirmek ve huzurun tadını çıkarmak mümkün. Kuzeyde Ayvalık’la komşu olan Dikili’de Pitane Antik Kentinin kalıntılarının bulunduğu Ceneviz kalesiyle Çandarlı, Aşıklar Şelalesi olarak bilinen Nebiler Şelalesi, enfes koylarıyla Bademli ve Kalem Adası görülmesi gereken yerlerden.

Dikili’ye 17 km uzaklıktaki Nebiler Köyü, şelaleleri, mağara ve su kaynaklarıyla ünlü. Nebiler ya da Aşıklar Şelalesi olarak bilinen şelale doğa ve piknik severlerin gözdesi. İrili ufaklı 4 şelalenin bulunduğu bu alanda yürüyüş ve tırmanma rotaları da var.

Dikili’de 30 hektarlık bir alana kurulan Atatürk Botanik Bahçesi, tropik bölgelerden Alp Dağlarına kadar çok geniş bir coğrafyaya ait bitki türlerini barındırıyor. Yaklaşık 3 bin çeşit bitkinin bulunduğu alan, rengarenk dokusuyla görsel şölen yaşatıyor.

İlçeye 19 km uzaklıkta bulunan Çandarlı da soğuk denizi, köy ve kent yaşamını buluşturan kültürü ile dikkat çekiyor. Osmanlı döneminde II. Murat’ın ünlü sadrazamı Çandarlı Halil Paşa tarafından yeniden yaptırılan Çandarlı Kalesi, gezilebilecek yerler arasında.

Dikili ile Çandarlı arasında şahane güzellikteki sahil şeridinde yer alan Bademli köyü, bölgenin çokça keşfedilmemiş köylerinden biri. Plajlarının yanı sıra sıcak su termal kaynaklarıyla da ünlü. Geçmişte Aiolis Ilıcası olarak bilinen Bademli Ilıcası, Kalem Adası’nın yanı başında denizin içinde yer alıyor. Denizde havuz şeklinde düzenlenen kaynaklar, sit alanında olduğundan herhangi bir tesis yok.

Dikili, tarihi, kültürel dokusu ve doğasıyla etkileyici bir durak. Bergama, Assos, Ayvalık, Foça gibi destinasyonlara olan yakınlığı ile bölgeyi keşfetmek isteyen birçok kişi rotasına Dikili’yi de ekliyor.

Bergama, denize kıyısı olmayan, İzmir’in en kuzeyinde yer alan bir ilçe. Zengin tarihi ve arkeolojik varlığı ile UNESCO Dünya Mirası Listesinde yer alan Bergama, kültür turizmi meraklıları için çok sayıda gezilecek görülecek noktaya sahip. Antik çağın en önemli sağlık merkezlerinden olan Asklepion, Bergama’da yer alıyor.

Almanya’ya kaçırılan ünlü Zeus Sunağının kalıntılarının bulunduğu Akropolis, Mısır’dan Roma’ya kadar önemli bir ibadet noktası olan Kızılavlu ile Bergama Müzesi mutlaka görülmeli. Bergama ile Ayvalık arasında fıstık çamı ağaçlarının yemyeşil bir ormana dönüştüğü Kozak Yaylası, doğa severler için cennet.

Türkiye’deki ilk ve tek ada oteli olma özelliğini koruyan Kalem Adası Oliviera Resort, sadelik, doğallık ve rahatlığı hedef alıyor. Misafirlerini dört farklı konsepte sahip odalarında konaklatan Oliviera Resort’da sabah ve akşam açık muhteşem manzaralı teraslarda Midilli’ye karşı farklı lezzetler sunuluyor.

10. Kuşadası

Kuşadası, Cumhuriyet’in ilk yıllarında İzmir’e bağlı bir ilçe merkeziydi. Günümüzde Aydın’a bağlı olan ve Türkiye’de profesyonel turizm hareketinin başladığı ilk yerlerden olan Kuşadası, İzmir’e 100 km uzaklıkta olmasından dolayı İzmirlilerin sıklıkla tercih ettiği bir tatil yeri. Özellikle deniz, güneş ve kum üçlüsünü ve gece hayatını sevenler için hala gözde yerlerden birisi.

Ege Bölgesinin denizle buluştuğu kıyı şeridinde yer alan Kuşadası, bir zamanlar ülkenin bir numaralı tatil beldesiydi. Aşırı yapılaşma ve turizmin uzun vadede getirdiği yozlaşmayla ilçe eski ruhunu kaybetse de İzmir’den günübirlik olsa dahi tatile gidilecek yerlerden. Şehir merkezinin hemen önünde yer alan Güvercin Adasına uğrayın, denizin keyfini çıkarın.

Bir mendirek ile karaya bağlantısı sağlanan Güvercin Adası üzerinde Bizans döneminden kalan bir kale bulunuyor. Meşhur Kadınlar Plajı ve Büyük Menderes Dilek Yarımadası Milli Parkı Kuşadası’nda gezilecek, görülecek yerlerden. Kuşadası muhteşem gün batımı manzarasıyla etkileyici.

Tatil cenneti Kuşadası’nda gece hayatı için çok farklı alternatifler sunan bar, kulüp vb. eğlence mekanları fazlasıyla var. Kuşadası Barlar sokağı ve Kuşadası Kaleiçi bölgesi gece hayatının kalbinin attığı yerlerden. Gündüzleri plaj ve Beach Club olarak hizmet veren mekanlar, geceleri de klüp ve bar olarak eğlence fırsatları sunuyorlar.

Serbia

Yanıt yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz