Adriyatik’in İncisi olarak da bilinen Dubrovnik, Hırvatistan‘ın Adriyatik kıyısında, Orta çağ esintisi taşıyan, tarihi liman kenti. Avrupa‘nın en popüler yaz destinasyonları arasında bulunan şehir, zengin bir tarihi mirasa sahip. Dalmaçya kıyılarının güneyinde, denize uzanan burunda surların içinde bulunan eski şehir bugün Dubrovnik, Balkanlar’ın en eski şehirlerinden biri.

Orta çağdan kalan ve çok iyi korunarak günümüze ulaşan, tarihi surlar içerisinde yer alan Dubrovnik eski şehir merkezi, 1979’dan bu yana UNESCO Dünya Mirası Listesinde bulunuyor. Dünyaca ünlü Game Of Thrones dizisinin bölümlerine de ev sahipliği yapan şehir, göz alıcı sahilleri, hareketli meydanları ve tarihi yapılarıyla ziyaretçi akınına uğruyor.

dubrovnik gezilecek yerler

Dubrovnik, Hırvatistan’ın dünyaca ünlü turizm şehri. Adriyatik Denizi kıyısında yer alan şehir, orta çağdan kalma şehir surları, kaleleri, zengin tarihi geçmişi, bakir koy ve sahilleri ve lüks konaklama tesisleriyle özellikle yaz aylarında turist akınına uğruyor.

UNESCO’nun özel koruması altında Dubrovnik, kültür, edebiyat, resim, mimari, felsefe, bilim, müzik ve diplomasi gibi birçok özelliğiyle Avrupa ve dünya için bir kültürel miras niteliğinde. Adriyatik Denizinin en popüler ve turistik şehirleri arasında yer alan Dubrovnik, masmavi denizi ve ticari açıdan işlevsel olan limanı ile önemli bir merkez.

Malta

Dubrovnik Gezi Rehberi

Dubrovnik (eski adıyla Ragusa) eskiden bir Roma yerleşkesiydi. Orta çağ döneminde Venedik, Avusturya Macaristan İmparatorluğu ve Osmanlı devleti gibi ülkelerin gözü lojistik değeri yüksek olan bu liman kentinin üstündeydi. Ama şehrin de mottosu olan ‘özgürlük’ (libertas), Dubrovnik halkının en önde tuttuğu değer olmuştu ve çağlar boyunca devam eden bu bağımsızlık yönündeki açlık, diğer ulusların, bu topraklardaki egemenlik planlarını suya düşürdü.

Dubrovnik, 12. ve 17. yüzyıllar arasında kuruldu. Orta çağ boyunca deniz ticaretinde Venedik’e rakip olan Dubrovnik, 15. ve 16. yüzyıl boyunca bölgenin en güçlü şehirleri arasında yer alıyordu. Osmanlı Döneminde ismi Ragusa olan kent, Akdeniz’in en büyük üçüncü deniz kuvvetini yöneten önemli bir deniz üssüydü.

Şehir, Osmanlı Padişahı I. Murat döneminde 1365’te ayrıcalık tanınmış küçük bir devlet olarak Osmanlı himayesine katıldı. Deniz ticareti potansiyeli ile kısa sürede gelişen ve büyüyen şehir nitelikli işçi nüfusu ile zenginleşerek kültür ve sanat alanında eşsiz bir şehre dönüştü. Bu kentte kurulu şehir-devleti Ragusa Cumhuriyetine I. Murat döneminde 1365’te ayrıcalık tanınmış.

Buna karşılık bu küçük devlet Osmanlı himayesine alınmış ve yıllık vergiye tâbi tutulmuş. 1808’de Fransa’ya bağlanan, 1815’te ise Viyana Kongresi şehrin yönetimini Avusturya’ya bırakarak şehir üzerindeki 443 yıllık Osmanlı egemenliği sona erdirmiş.

Napoleon Bonaparte dönemindeki savaşlar sırasında 1808’de şehre giren Fransız ordusu devlete de son vermiş ve şehri Fransa’ya bağlamış. 1815’te düzenlenen Viyana Kongresi ise şehri Avusturya yönetimine vermiş. Bu şekilde şehir üzerindeki 443 yıllık Osmanlı egemenliği de sona ermiş.

dubrovnik gezi rehberi

Hırvatistan ‘ın 1991’de Yugoslavya’dan ayrılışı sırasında çıkan iç savaşta, Sırp saldırıları nedeniyle şehirdeki tarihi eserler önemli ölçüde zarar gördü. O dönem tarihi şehrin içerisindeki görkemli surlarla çevrili olan Dubrovnik’in, Hırvatistan’ın Yugoslavya’dan ayrılışı sürecinde yaşanan iç savaşta, Sırp saldırıları nedeniyle tahrip olan tarihi dokular günümüzde UNESCO tarafından restore ediliyor. 2005’te eski görünümünü büyük ölçüde kazanan kent, Hırvatistan’ın en gözde turizm merkezi.

Sırp bombardımanının ardından uluslararası girişimlerle yeniden inşa edilen ve Ortaçağ’dan kalma atmosferiyle birçok film ve dizi yapımcısının ilgi odağı olan şehrin sokaklarında her an çekim yapanlara rastlamak mümkün. Balkanların en eski kentlerinden biri olan ve Adriyatik’in İncisi olarak da anılan Dubrovnik, otellerin olduğu Lapad ve Babin Kuk, liman bölgesi Gruz ve eski şehir olarak bilinen Stari Grad olmak üzere dört bölgeden oluşuyor.

Dubrovnik’te Hırvatistan’ın resmi dili Hırvatça konuşuluyor. Şehirde İngilizce de yaygın olarak konuşulabiliyor. Hırvatistan para birimi Kuna. Dubrovnik, Türkiye’den 1 saat geride. Şehrin nüfusu 52 bin.

Dubrovnik’e gitmek için Yeşil Pasaport sahibi olmanız, Hırvatistan vizesi ya da Schengen vizesi almanız gerekiyor. Henüz hiç vize deneyiminiz olmadıysa Vize Nasıl Alınır ve Vize Ücretleri Ne Kadar blog yazılarım size yol gösterir. Pasaportunuz yoksa Pasaport Çeşitleri ve Pasaport Başvurusu Nasıl Yapılır yazılarımı okuyun.

Daha uygun bir Dubrovnik tatili yapmak için Seyahat Rehberi kategorisindeki uygun otel nasıl bulunur, vize/pasaport, hayat kurtaran akıllı telefon uygulamaları blog yazılarım size yol gösterebilir. Yurt dışına çıkarken yurtdışı çıkış harcı ödemeniz gerekiyor.

Dubrovnik Gezilecek Yerler

Dalmaçya kıyılarının güneyinde, denize uzanan burunda surların içinde bulunan eski şehir bugün Dubrovnik’i ziyaret eden herkesin ilk tercihi. Tarihi yapılarının yanı sıra güneş ve deniz keyfi yaşatan doğal güzellikleri ve tarih ile modern yapıları bir arada barındıran Dubrovnik, zaman yolculuğu için ideal.

Yılın yaklaşık 250 günü, gökyüzü güneşli ve parlak iken, yıldızlı gecelerinde ay ışığı altında parıldayan gümüş rengi deniz, konuklarını baştan çıkarıcı bir sesle geceye özel tekne gezilerine çağırıyor. Bence daveti kabul edin, çünkü gökyüzüyle, deniziyle, taşıyla, insanıyla, farklı bölgesel mutfağıyla, Dubrovnik’in teklif ettiği, önerdiği her şeyi kabul etmek en güzeli.

Yaz festivalindeki gösterileri izleyin, konserleri dinleyip, sergileri gezin, tırmanın, yüzün, dalın, dans edin, balık tutun, fotoğraf çekin, konuşun, düşüncelere dalın, hayal edin, aşık olun, kendiniz için bir şeyler yapın. Muhteşem, eşsiz bir tecrübe olacak, çünkü Dubrovnik kendisi eşsiz ve kıyaslanamaz bir şehir.

1. Dubrovnik Şehir Surları

dubrovnik nasıl gidilir
dubrovnik nerede

Dubrovnik şehir surları, Orta Çağ’dan kalma, kentin silüetinin en önemli sembolü. Şehir surları tüm eski şehir bölgesini çevreliyor ve surların tamamını yürüyerek dolaşmak en az bir saat sürüyor. Büyük bölümü 13. yüzyılda inşa edilen şehir surları yıllar içerisinde dışarıdan gelebilecek saldırılara karşı güçlendirilerek son halini almış.

Toplam uzunluğu 1.940 metreye ulaşan şehir surları, Avrupa’daki en görkemli anıtlardan biri olarak anılıyor ve şehrin mimari gelişimini gösteriyor. Şehrin ilk surlarının tarihi 8. yüzyıla uzanıyor. Surların son hali ise 15. yüzyıl ortasından 16. yüzyıl sonuna kadar gerçekleştirilen eklentilerle oluşmuş. 22 metre yüksekliğindeki bu surlardan karaya doğru uzananlar 4-6 metre kalınlığındayken, deniz kenarındakiler ise 1-3 metre kalınlığında.

Osmanlı İmparatorluğu’nun bölgedeki hakimiyetine engel olabilmek amacıyla son olarak 15. yüzyılda eklenen kuleler ve surlar dünyaca ünlü televizyon dizisi Game of Thrones’un King’s Landing bölümlerine ev sahipliği yaptı. Surların Adriyatik Denizi, liman ve şehir manzarası muazzam.

2. Stradun

dubrovnik stradun
Onofrio Çeşmesi
Onofrio Çeşmesi

Stradun, resmi adı Placa olan Şehrin ana caddesi. Cadde, bütün sadeliğiyle, eski şehir (Old City) ile uyum içinde. 298 metre uzunluğundaki caddede Barok mimarisiyle inşa edilen benzer motifli evler, giriş katlarındaki dükkanlarla süslenmiş. Birçok önemli Gotik ve Rönesans motifli binalarının yok olduğu depremden sonra, buradaki binalar tekrar inşa edilmiş.

Dubrovnik’in büyük kısmı 1667’de meydana gelen bir depremle yok olduktan sonra depremi şehrin yeniden yapılanması için bir fırsat gören yerel yönetim şehrin dokusunu bozmadan yeniden inşa etmiş. Dubrovnik eski şehir merkezinin en işlek noktasında şehre giriş kapısı olarak kullanılan, 1537’de inşa edilen Kazık Kapısı, yarı dairesel bir sura inşa edilen bir kemere sahip. Şehrin azizi olan St. Blaise heykeli ile süslenmiş olan 15. yüzyılın iç kapısı ziyaretçileri Stradun’a yönlendiriyor.

Dubrovnik’in en işlek caddesi olan Stradun bu planlı yapılaşmanın ürünü. Stradun, ziyaretçilerin hediyelik eşya alışverişlerini yaptığı, kafe ve restoranlarda oturup zaman geçirdiği, akşam yürüyüşü için halka karışabildikleri güzel bir cadde. Şehrin anıtlarının çoğu ve 15. yüzyıldan kalma çan kulesi Luža Meydanı’ndaki Stradun’da bulunuyor. Caddede mutlaka görmeniz gereken, Milanolu sanatçı Peta Martinov’un yaptığı Büyük Onofrio Çeşmesi, Aziz Savior Kilisesi’nin önünde yer alıyor. Çeşme, sıcaktan bunalan ziyaretçilerin uğrak noktası.

3. Dubrovnik Katedrali

Dubrovnik Katedrali

Dubrovnik Katedrali, 7 ile 12. yüzyıllar arasında defalarca yeniden inşa edilen bir yapı. Son halini 1667-1713 dönemindeki yapım sürecinin ardından alan katedral, Barok mimarisi ile bölgenin en önemli dini yapısı. Katedral içerisinde Venedikli ressam Titian’ın imzasını taşıyan ‘Hz. Meryem’in Göğe Yükselişi’ adlı tablo en çok ilgi gören eser. 150’den fazla altın ve gümüş eserin sergilendiği Hazine Odası’nı görmeden katedralden ayrılmayın.

4. Rektör’ün Sarayı

Rektör'ün Sarayı

Rektör’ün Sarayı (Rector’s Palace), Stradun’un güneyinde bulunan ve eskiden şehir papazının evi olarak kullanılan bir yapı. Venedik tarzında Gotik bir başyapıt olarak kabul edilen saray, Ragusa Cumhuriyeti tarafından atanan kent yöneticisinin ikametgâhı olarak 13. yüzyılda inşa edilmiş.

Geçmişte silahlık, karakol, hapishane ve cephanelik gibi amaçlarla da kullanılan saray, günümüzde Kültürel Tarih Müzesi olarak ziyarete açık. Müzenin koleksiyonunda arma, metal paralar, şehir tarihini yansıtan belgeler ve portrelerden oluşuyor. Yazları sarayın avlusunda geleneksel müzik ve dans etkinlikleri de oluyor.

5. Franciscan Manastırı

Franciscan Manastırı, dünyanın en eski üçüncü ve hala faal olan eczanesine ev sahipliği yapıyor. Eski şehir merkezinde bulunan yapı, 1667’deki deprem sırasında kilisenin orijinal yapısının çoğunun tahrip olmasına karşın, ziyaretçilerini ağırlayan Romanesk manastır ve bahçeleri 500 yıl önceki görünümü ile bire bir aynı.

Pile Kapısı yakınında bulunan manastırın inşası 1317’de başlamış. Yapımı çeşitli sebepler yüzünden birkaç yüzyıl süren manastırın nadir kitaplara sahip bir de kütüphanesi bulunuyor.

6. Sponza Sarayı

dubrovnik sponza

Sponza Sarayı, Divona ismiyle anılan, 16. yüzyılın başında mimar Paskoje ‌Miličević Mihov’un tasarımına sadık kalınarak inşa edilen bir yapı. Tarih boyunca banka, okul, gümrük binası, cephanelik gibi farklı amaçlarla kullanılan saray, Ragusa Cumhuriyeti’nde 1667 depreminden kurtulan az sayıdaki yapı arasında bulunuyor. Sarayın içerisinde yer alan Dubrovnik’in Savunucuları Anı Odası, 1991-1995 iç savaşında kenti savunanlara ithaf edilmiş. Sarayın ilk iki katı devlet arşivi olarak kullanılıyor ve bu katlar ziyarete kapalı.

7. Dubrovnik Teleferiği

Dubrovnik Teleferiği, Dubrovnik’in eski kent merkezi, adaları ve Adriyatik Denizi’nin eşsiz manzarasını izleyebileceğiniz, deniz seviyesinden 412 metre yükseklikteki Srd Tepesi’ne ulaşıyor. 1969’da inşa edilen teleferikle ulaşılan tepede havanın açık olduğu günlerde görüş mesafesi 60 km’ye kadar çıkıyor.



Teleferikle Srd Tepesi’ne çıkar çıkmaz 1810’da Napoleon işgali sırasında bu stratejik alana inşa edilen Fort Imperial sergi salonuna uğrayın. Bu salonda savaş dönemine ait belgeler ve interaktif içerikler bulunuyor. Panorama adlı bir restoranın da bulunduğu tepede yürüyüş parkurunu takip edip hem manzaranın tadını çıkarıp hem de temiz hava alabilirsiniz.

8. Eski Liman

Eski Liman, Dubrovnik’in doğu kesiminde yer alıyor. Eski Liman iki önemli dalgakıran tarafından korunuyor. 1873’te inşa edilen Porporela ve 1485’de tahta temellere yığılan dev taşlardan yapılmış olan daha eski Kaše Limanı’ndan oluşan Eski Liman, günümüzde şehrin en turistik bölgelerinden.

Eski Liman, hem şehrin yakınındaki Lokrum Adası’ndaki plajlara giden yolculuklar için bir çıkış noktası hem de turistik bir merkez olarak kullanılıyor. Liman, akşam yürüyüşleri ve Adriyatik Denizi’nde gün batımını izlemek için popüler bir mekan.

9. Aziz Blaise Kilisesi

Aziz Blaise Kilisesi (Church of Saint Blaise), Büyük ‌Onofrio Çeşmesi’nin tam karşısında, 1706-1715 yılları arasında inşa edilmiş. Marino ‌Gropelli’nin imzasını taşıyan yapı Venedik’teki San ‌Maurizio Kilisesi’nin mimarisinden ilham alınarak tasarlanmış. Kilisenin zengin dekorasyona sahip iç bölümünde mermer malzeme hakim. Kilisede her yıl 3 Şubat’ta St. ‌Blaise Festivali düzenleniyor.

10. Dubrovnik Sinagogu

Dubrovnik Sinagogu, Avrupa’daki en eski ikinci sinagog olarak bilinen, II. Dünya Savaşı boyunca ibadet etmek için müdahale edilmeyen tek yer özelliğindeydi. Sinagogun ikinci katında 17. yüzyıldan kalma orijinal mobilyalar bulunurken, alt kattaki ufak ve şirin müze alanında göze çarpan sergiler bulunuyor.

1352’de kurulan ancak 1408’de yasal statüsüne kavuşan sinagogun giriş katı kutsal günler ve özel günler için hala ibadet yeri olarak kullanılıyor. Sinagog, çok sayıda Yahudi ritüel eşyasına ve asırlık eserlere ev sahipliği yapan bir şehir müzesi olarak ziyarete açık.

11. Lovrijenac Kalesi

Lovrijenac Kalesi

Lovrijenac Kalesi, Adriyatik Denizi’ne bakan yükselen bir kaya üzerinde bulunuyor. Kale, karadan ve denizden gelen saldırganları püskürtmek için inşa edilmiş. Orijinal yapının tarihi geçmişi 1301’e uzanıyor. Eski şehrin (Old City) batı kısmında bulunan kale 37 metre uzunluğunda.

Dubrovnik halkının hayatta kalma ve özgürlük sembolü olan kale, batı kısmındaki surların savunma merkezi görevinde. Giriş kapısının üzerinde yer alan ‘Non bene pro toto libertas venditur auro’ (Özgürlük, dünyadaki bütün altınlara karşın satın alınamaz) yazısı oldukça dikkat çekici. Dubrovnik Yaz Festivalinde, Lovrijenac açık hava etkinlik alanlarından biri haline geliyor ve Shakespeare’in Hamlet oyununa ev sahipliği yapıyor.

12. War Photo Limited

War Photo Limited, modern savaş fotoğrafları ile Hırvatistan coğrafyası ve Yugoslavya iç savaşına dair farkındalık oluşturma amacıyla kurulmuş bir fotoğraf galerisi. Eski Yugoslavya’daki fikir ayrılıklarını, iç savaş sırasında zarar gören kişiler, mimari yapılar ve kentler hakkında çok sayıda fotoğrafın sergilendiği galeri, bölgede yaşanan acı olaylara ait hiçbir yerde bulunmayan benzersiz fotoğraflarıyla mutlaka görülmeli.

13. Banje Plajı

Banje Plajı, eski şehir merkezine en yakın ve Dubrovnik şehir duvarlarının en güzel manzarasını sunan plaj. Aynı zamanda Lokrum Adası da buradan görülebiliyor. Bu çakıl taşlı plajın bir kısmına giriş için ücret alınıyor. Plajda, plaj voleybolu, kano, ‌parasailing, mini futbol veya su topu etkinlikleri yapılıyor. Plajda gün batımında eğlence ve farklı etkinlikler düzenleniyor.



14. Lapad Yarımadası

Lapad Yarımadası, Dubrovnik Eski Kent Merkezi’nin 4 km batısında yer alan, Dubrovnik’in daha modern bir yerleşim bölgesi. Sakinliği, plajları ve yemyeşil dokusuyla Dubrovnik kent merkezine yakın bir noktada konaklamak isteyenlerin tercih ettiği Lapad’da Copacabana, ‌Cava, Uvala Bay, Solitudo, ‌Neptun, ‌Gorica ‌Svetog gibi plajlarda deniz ve güneş keyfi yapabilirsiniz.

15. Lokrum Adası

croatia lokrum

Lokrum Adası, yemyeşil orman dokusuyla Dubrovnik eski kent merkezinin tam karşısında yer alıyor. Ada, Dubrovnik’te yaz sezonunda yüzmek isteyenlerin ilk tercih ettiği rotalardan. Temmuz ve ağustos ayında her yarım saatte bir Eski Liman’dan kalkan teknelerle ulaşılan adanın merkezinde Benediktin Manastırı ve Game of ‌Thrones’un çekildiği tarihi yapılar bulunuyor. Manastırın botanik bahçesi de görülmeye değer. Ölü Deniz Plajı ise adanın en popüler plajı.

Dubrovnik yeme-içme

Dubrovnik mutfağı, ağırlıklı olarak Akdeniz etkilerinin ağır bastığı bir geleneğe sahip. Dubrovnik mutfağı çoğunlukla zeytinyağlılardan ve deniz ürünlerinden oluşuyor. Et yahnileri, makarna ve ekmek çeşitleri, kalamar dolması gibi taze ürünlerle yapılan doğal yemekler, Hırvat yerel tatlarının temeli.

Bunların arasında Zagreb bifteği, Zagreb gablec (şarap, pırasa, kıyılmış et), kotlovina (etli yahni), krpice sazeljem (lahana yemeği) ve Purica smlincima (hindi) bulunuyor. Macar, Avusturya ve İtalyan mutfaklarından etkiler taşıyan mutfağından örnekler tatmak isterseniz eski şehir bölgesi ve liman kesimi ile Stardun Caddesi öne çıkıyor. Ev yapımı brendi olan ‘travarica’, düşük alkol oranı ve hafif aromasıyla ‘orahovica’ ve yerel Hırvat biralarını tatmadan dönmeyin.

Dubrovnik gece hayatı

Dubrovnik gece hayatı, şehrin en yüksek turizm sezonu olan yaz aylarında hareketleniyor. Şehrin ana caddesi olan Stradun, gece kulüpleri, restoran ve barları ile gece geç saatlerde eğlencenin başladığı başlıca merkez. Şarap barları ve kokteyl barlarının bulunduğu bu bölge daha çok turistler tarafından tercih ediliyor. Stradun’un ara sokaklarında birkaç striptiz kulübü de yer alıyor.

Dubrovnik Yaz Festivali, şehirde eğlenceye doyacağınız bir dönem. Her yıl temmuz sonu ağustos başında gerçekleşen festival süreci boyunca şehirde çok sayıda konser, etkinlik düzenleniyor. Bu dönemde barlar ve gece mekanları da özel konsept organizasyonlar düzenliyor. Şehirde en popüler gece mekanları arasında Dobruca Club Revelin, Dobruca Pub Crawl Ziggy ve Banje Beach Club bulunuyor.

Dubrovnik nerede 📍

Dubrovnik, Avrupa kıtasında yer alan Hırvatistan’ın şehri. Hırvatistan aynı zamanda bir Güneydoğu Avrupa, Balkanlar ülkesi. Hırvatistan’ın güneyinde, Adriyatik Denizi kıyısında yer alan Dubrovnik’in eski ismi Ragusa. İtalya’nın Bari kentinin karşı kıyısında konumlanan Dubrovnik, Hırvatistan’ın Adriyatik kıyısında uzanan en önemli turizm ve liman kenti.

Orta Çağdan kalma tarihi eserleri ile ünlü Dubrovnik, Hırvatistan, Netreva Eyaleti’nin merkezi konumunda. Hırvatistan’ın Dalmaçya Bölgesinde, Hırvat sahil şeridinin güneyinde bulunan Dubrovnik, ana karadan oluşan dar kıyı şeridi ve çok sayıda adadan oluşuyor. Şehrin kuzeydoğusu ve güneydoğusu Bosna-Hersek topraklarıyla çevrili.

✈️ Ucuz Uçak Bileti Nasıl Alınır
✈️ Uçak Bileti Kampanyaları Nasıl Bulunur
✈️ Türkiye’nin En İyi Online Uçak Bileti Satış Siteleri
✈️ En Ucuz Uçak Bileti Ne Zaman Alınır

Dubrovnik’e nasıl gidilir ✈️

Hırvatistan’ın en önemli turizm destinasyonu Dubrovnik’e Türkiye’den en hızlı ulaşım yönetimi hava yolunu kullanmak. Türkiye’den Dubrovnik’e direkt uçak seferi bulunmuyor. Türk Hava Yolları ile İstanbul Havalimanından Zagrep’e uçup oradan Croatia Airlines ile Dubrovnik’e aktarma yapılması gerekiyor. Ankara, Antalya ve İzmir’den de çeşitli Avrupa şehirleri üzerinden aktarma yaparak Dubrovnik’e gitmek mümkün.



Dubrovnik’e Hırvatistan’ın başkenti Zagreb başta olmak üzere farklı Avrupa şehirlerinden aktarmalı uçuşlarla da ulaşmak mümkün. Özellikle yaz aylarında şehre charter seferleri düzenleniyor. Budva, Kotor, Mostar, Saraybosna gibi Balkan şehirlerinden Dubrovnik’e otobüs ve araç kiralayarak kara yoluyla ulaşım imkanı da var.

Dubrovnik Havalimanından şehir merkezine ulaşım: Hırvatistan’ın en işlek üçüncü havalimanı olan Dubrovnik Havalimanı, şehir merkezine 15 km mesafede yer alıyor. Havalimanından şehir merkezine ulaşım için belediye otobüsü ve özel firmaların otobüslerinin yanı sıra taksi ve kiralık araçlarla da ulaşım sağlanıyor.

Hırvatistan’da turizm denilince akla gelen ilk yerlerden biri olan Dubrovnik, masmavi denizi ve kırmızı çatılı evleriyle insanı neşelendiren ve canlandıran bir şehir. Kristal mavisi denizi ve ticari açıdan oldukça faal olan limanı sayesinde her geçen yıl daha da popülerleşiyor.

Yanıt yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz