Sicilya, İtalya‘nın güneyinde konumlanan, baharda portakal ve limon ağaçlarının kokularının parfüm etkisi hissettirdiği, Akdeniz’in en büyük adası. İtalya’nın yarı özerk bölgesi olan ada, ülkenin en karakteristik yerlerinden biri. İtalya’nın güneyinde yer alan ada baharda portakal ve limon ağaçlarının kokularının parfüm etkisi yarattığı eşsiz doğal güzellikleri, enfes gastronomisi, tarihi bölgeleri ve plajlarıyla Akdeniz güneşinin yüzünü esirgemediği muhteşem bir ada.

Benzersiz mutfağı, ılık iklimi ve kumlu plajları ile güneşli Sicilya, tatilin yanı sıra doğa, kültür ve tarih turizmini de Akdeniz atmosferiyle harmanlıyor. Kıyı şeridi boyunca hemen her yerde etkileyici güzellikler sunan ada, birbirinden güzel kumsallara sahip. Akdeniz’in en büyük adası olan Sicilya, İtalya’nın yarı özerk bölgesi ve en önemli turizm merkezlerinden biri.

sicilya nerede
Piazza Armerina, Enna Eyaleti, Sicilya

Sicilya Gezi Rehberi 🇮🇹

Sicilya, tarih boyunca egemen olan kültür yelpazesi, aktif volkanı Etna Dağı ve The Godfather filmi ile ünlü. İtalya’nın diğer modern ve zengin bölgelerine kıyasla daha az gelişmiş bir bölge. Eğer Sicilya öncesi, ülkenin kuzeyini gidip gördüyseniz kuzey-güney farkını çok iyi anlayabilirsiniz.

5 milyona ulaşan nüfusuyla Akdeniz’in en kalabalık adası unvanını da taşıyan Sicilya, neredeyse Kıbrıs’ın üç katı büyüklüğünde. Ada, adını antik dönemde bölgede yaşayan Siculo ve Sicano halklarından alıyor. danın bir sonraki kaşifleri, tüm Akdeniz’de ticaret kolonileri kuran Fenikeliler olmuş. Denizci Fenikeliler’in ardından, Grekler, Kartacalılar, Romalılar, Araplar, Normanlar, Vandallar ve İspanyollar farklı dönemlerde Sicilya’yı istila etmiş.

Malta

Adaya her gelenin kendinden bir iz bıraktığı Sicilya’da ada halkı, Grekler’den ilmi ve sanatı, Romalılardan Hıristiyanlığı, Araplardan tarımı, Normanlardan mimariyi öğrenmişler. Sicilya, modern dönem İtalya tarihinde de önemli bir yer tutmuş.

Giuseppe Garibaldi 1860’ta ‘Binlerin Yürüyüşü’nü buradan başlatmış, 19. yüzyıl sonunda İtalyan mafyası burada filizlenmiş. II. Dünya Savaşı sona erip İtalya’da cumhuriyet ilan edildiğinde Sicilya da bu cumhuriyete dahil olmuş. Günümüzde Sicilya, İtalya’daki beş özerk bölgeden birisi. Kendine özgü vergi, eğitim sistemi, ayrı parlamentosu bulunuyor.

Sicilya’nın en büyük ikinci kenti olan Katanya, doğusunda Akdeniz’in, batısında Etna Yanardağının bulunduğu, el değmemiş doğası ve eğlenceli gündelik yaşamı ile gözde bir tatil adresi. Küçük dağ köyleri, altın renkli kumsalları derken şahane bir tatil sizi bekliyor.

Ülkenin biraz daha kenara itilmiş, hor görülen ama kesinlikle daha samimi ve sıcak tarafıdır Sicilya. Kuzeyliler tarafından biraz köylü olmakla eleştirilirler. İnsanı bizim Anadolu insanına çok benzer, yüksek sesle sokak ortasında konuşmaya, yolda karşılaştıkları komşularıyla, ellerinde pazar poşetleri olmasına rağmen, ayakta bir saat sohbet etmeye bayılırlar.

Gülmeyi, eğlenmeyi çok severler, bir de yemek yemeyi. Sokaklarda dolaşırken şahit olduğunuz diyologlar, el-kol hareketleri pek yabancı gelmez. Kapının önüne oturmuş tombiş teyzeleri, esmer bıyıklı amcaları görünce bana hak vereceksiniz.

İtalya’nın en karakteristik yerlerinden biri olan ada kıyı şeridi boyunca hemen her yerde etkileyici güzellikler sunar, ada birbirinden güzel kumsallara sahip. Sicilya’daki güneşli gün sayısı ülkenin kuzeyine göre daha fazla.

Ovalar açısından oldukça fakir bir ada olan Sicilya, Avrupa’nın en yüksek aktif yanardağı olan 3 bin 323 metre yüksekliğindeki Etna Yanardağına ev sahipliği yapıyor. Volkanik kökenli bir ada olan Sicilya’da yeryüzü şekilleri genellikle dağlık ve engebeli arazilerden oluşuyor.

Çevresinde Eolie, Ustica, Egadi, Pantelleria ve Pelagie adaları olan Sicilya’nın başkenti Palermo ancak en büyük kent Katanya. İtalyancanın Sicilyaca lehçesinin konuşulduğu ada, kendine has bir kültüre sahip. İtalya’nın ünü dünya sınırlarını aşan mafya kültürünün de en önemli temsilcisi olan Sicilya, İtalya’da yasa dışı işlerle uğraşan ilk mafya ailesinin de çıktığı yer olarak biliniyor.

İtalya’nın 1948 yılı anayasası ile kısmi özerklik verdiği adanın kuzey kıyıları sarp dağlarla çevrili. Ada özellikle limon ve narenciye yetiştiriciliği ile tanınıyor. Sicilya’nın kuzey kıyısında, Palermo yakınlarındaki vadide yetiştirilen portakallar, Conca d’Oro (altın kabuk) adıyla anılıyor. Adanın batısındaki Marsala Ovası ise şarabıyla ünlü.

Ülkenin diğer modern ve zengin bölgelerine kıyasla gelir seviyesi daha düşük bir yer olsa da turizmin olumlu etkisiyle son yıllarda hızla gelişen bir yere dönüştü. Uzun süren deniz sezonu sayesinde, hatırı sayılır bir ziyaretçi kitlesi oluştu.

Avrupa‘nın en yüksek aktif yanardağı olan Etna Dağının eteklerinde kurulu Sicilya, kültürü gibi kendisi de çok renkli bir ada. Anakaradan Messina boğazıyla ayrılan Sicilya’nın Milazzo, Messina, başkent Palermo ve Katanya öne çıkan şehirleri. Arşimed’in bir dönem yaşadığı Sirakuza, şirin balıkçı kasabası Cefalu ve Orta çağ dokusu taşıyan Taormina gibi ilgi gören kasabaları da var.

Sicilya Adası’na gitmek için ya Yeşil Pasaport sahibi olmanız ya da Schengen vizesi almanız gerekiyor. Henüz hiç vize deneyiminiz olmadıysa Vize Nasıl Alınır ve Vize Ücretleri Ne Kadar blog yazılarım size yol gösterir.

Pasaportunuz yoksa Pasaport Çeşitleri ve Pasaport Başvurusu Nasıl Yapılır yazılarımı okuyun. Yurt dışına çıkarken yurtdışı çıkış harcı ödemeniz gerekiyor.

İtalya Gezilecek Yerler blog yazımda işinize yarayabilecek, İtalya hakkında detaylı bilgiler paylaştım. Gitmeden okumanızı tavsiye ederim. Daha uygun ve verimli bir Sicilya tatili yapmanız için Seyahat Rehberi kategorisindeki uygun otel nasıl bulunur, vize/pasaport, hayat kurtaran akıllı telefon uygulamaları blog yazılarına göz atın isterseniz.

Sicilya Gezilecek Yerler

İtalya’nın nev-i şahsına münhasır adası Sicilya, benzersiz mutfağı, elverişli iklimi, parıldayan güneşi, kumsalları ve koylarıyla; deniz, kum, güneş tatilinin yanı sıra doğa, kültür ve tarih turizmini de Akdeniz atmosferiyle harmanlıyor.

Sicilya’da Orta Çağ kasabası Taormina, Arşimed’in yaşamış olduğu Sirakuza ve şirin balıkçı kasabası Cefalu gibi adanın yerel dokusunu hissettiren çok sayıda rota bulunuyor.

Etna Dağı eteklerine kurulmuş ve Katanya, yine Hollywood yıldızlarının yeni gözdesi olan Etna’ya yakın Orta Çağ kasabası Taormina, Arşimed’in yaşamış olduğu Sirakuza ve şirin balıkçı kasabası Cefalu görülmeli.

Adanın dört bir yanındaki kıyı kesimi ise doyum olmaz Akdeniz maviliğini hissedebileceğiniz bakir koy ve kumsallarla çevrili. Sicilya açıklarında küçük adacıklar ise günübirlik tekne turları için ideal. Adanın en gözde şehirleri ise Palermo, Catania ve Messina olarak anılıyor.

1. Palermo

Palermo

Palermo, zengin tarihi, kültürü ve mimarisiyle Sicilya’nın en renkli şehri. Palermo’da, üzerinde Osmanlı askerlerinin figürlerine sahip Nuova Kapısı, Avrupa’nın en büyük üçüncü katedrali olan Palermo Katedrali, kentin eski merkezi olan Quanto Canti ise başlıca gezilecek yerleri oluşturuyor. Diğer yandan Palermo, ünlü The Godfather (Baba) filminin bazı sahnelerine ev sahipliği yapan adreslerin de bolca bulunduğu bir kent.

Otantik Sicilyalı yaşamın tadına bakmak isterseniz Palermo’nun pazarlarından birine uğrayın. Siz de Sicilyalılar gibi dar Orta Çağ sokaklarında gezindikten sonra, ekmek ve peynirle tatmak için taze sebze, balık ve meyvelerin bulunduğu pazarları ziyaret edebilirsiniz. Palermo’nun ana cadde pazarlarından olan Vucciria, Ballarò, il Capo, Borgo Vecchio her biri eşsiz özelliklere sahip güzel tarihi pazarlardan.

2. Monreale

Monreale

Monreale, Palermo’ya yaklaşık 8 km mesafede küçük bir kasaba. Monrale, zeytin, turunç ve badem ağaçlarıyla tanınan bir vadide Golden Shell’e bakan bir tepenin üzerinde oturuyor. Kasabanın en önemli cazibe merkezi ise muhteşem Normandia mimarisinin çarpıcı örneği olan Monreale Katedrali. Yani, Doumo di Monreale.

Boyutlarının yanı sıra inanılmaz detaylarıyla ünlü yapının esas güzelliği duvarları kaplayan mozaiklerinden geliyor. Norman Kralı 2.Willam tarafından tasarlanmış ve yaptırılmış olan dünyadaki en büyük ve ilginç mozaik kaplı katedral gerçekten göz alıcı. Palermo’da Piazza Indipendenza’dan yola çıkan 389 numaralı otobüsün direk olarak Monreale’e ulaşabilirsiniz.

3. Cefalu

Cefalu

Cefalu, Sicilya’nın kuzey kıyısında, Palermo’nun doğusunda konumlanan, şirin bir balıkçı kasabası. Normanlar döneminde Sicilya’nın yazlık başkenti olarak bilinen Cefalu, muhteşem plajlarında yüzün, tarihi yapılarını görün ve şirin balıkçı lokantalarında taze deniz ürünlerinin tadına bakın. Sicilya’nın en popüler turistik merkezlerinden biri olan Cefalu’da 5. yüzyıla tarihlenen Kephalodion Antik Kenti, Diana Tapınağı ile ünlü.

Rocca Dağının eteklerinde kurulu olan Cefalu’da muhteşem manzarasıyla dağa tırmanma turları düzenleniyor. Cefalu Katedrali, mozaikleri ve iki kulesiyle dikkat çekici bir güzelliğe sahip. Museo Mandralisca di Cefalu ise ünlü ressam Antonello da Messina’nın en bilinen L’Annunciata ve Ritratto d’Uomo tablolarına ev sahipliği yapıyor.

4. Aeolian Adaları

Aeolian Adaları

Aeolian Adaları sadece engebeli kıyıları, mağaraları ve yalçın kayalıklardan ibaret değil. Aynı zamanda görkemli manzaraları, termal tatil köyleri, su sporları aktiviteleri, balıkçılığın yapıldığı güzel kumlu plajları olan volkanik adalar topluluğu.

Vulcano, Lipari, Salina, Panarea, Stomboli, Alicudi ve Filicudi olmak üzere 7 ana adadan oluşan Aeolian Adaları, yaz aylarında feribotlarla gelen turistleri ağırlıyor. Aeolian Adaları arasında en büyük ada, sıcak Sicilya yaz aylarında her daim en kalabalık olan Lipari.



5. Tindari

Tindari

Tindari, adanın kuzeydoğusunda Messina eyaleti sınırlarında yer alıyor. Antik bir Yunan kentine de ev sahipliği yapan kasaba, Quasimodo tarafından yazılan şiirle özdeşleştirilmiş bir yerleşim yeri. Sicilya’nın Roma ve Yunan dönemini yansıtan çok sayıda tarihi kalıntı ve antik kentiyle tam anlamıyla bir açık hava müzesi görünümündeki kasabada mozaikli hamamlar görülmeye değer.

Kasabanın kıyı şeridi ise balıkçı lokantaları ve Akdeniz tipi restoranlarıyla deniz kıyısında keyif yapabileceğiniz çok sayıda mekana sahip.

6. Etna

Etna

Etna, Sicilya’nın doğu kıyısında, Messina ve Katanya’ya (Catania) yakın bir konumda bulunan, Avrupa’nın en yüksek aktif yanardağı. Aydan bile görülebilen Etna, kuvvetli lav akışı ile antik çağlardan beri kutsal bir dağ olarak kabul ediliyor. Etna Dağının çevresi ve doğu Sicilya’nın eşsiz manzarasını kucaklayan manzaralar sunan günlük turlarla bölgeyi keşfedebilirsiniz.

Etna Yanardağının püskürmesiyle meydana gelen volkanik dokunun, deniz kıyısında çok ilginç bir yapı oluşturduğu Acı Trezza bölgesi, vaktiniz varsa mutlaka görülmesi gereken bir yer. Volkanik oluşumların arasında Akdeniz’in serin sularını deneyimlemek ise unutulmaz bir anı.

7. Katanya

Katanya

Katanya, Sicilya’nın en önemli ve en büyük şehri. Şehir, Sicilya Adası’nın doğuya bakan İyon Denizi sahilinde yer alıyor. Tarihi ve doğal güzellikleriyle dikkat çekici olan, Etna Yanardağının büyülü atmosferini barındıran Doumo Meydanı, üzerinde fil heykeli olan Katanya katedrali, Sant’agata Katedrali gezilecek yerlerin başında geliyor.

Şehrin en ihtişamlı yapılarından olan Teatro Massimo Bellini, eğlence ve gece hayatının merkezi Bellini Meydanı, her türlü deniz ürünün satıldığı Balıkçılar Sokağı ile kentin en hareketli caddelerinden biri olan Via Etna, şehrin en hareketli yerleri arasında. Katanya’ya, THY’nin direkt seferleri var.

8. Taormina

Taormina

Taormina, Sicilya’nın incisi olarak anılan ve estetiğiyle göz dolduran bir orta çağ kasabası. Sicilya’nın tüm güzelliğini gözlerinizin önüne seren muhteşem bir manzaraya sahip. Yüksekçe bir tepenin üzerinden sahile doğru inen evlerle süslü tüm kasaba. Daracık sokakları, balkonları çiçeklerle süslü tipik İtalyan evleri, renkli kafe ve restoranlarıyla adeta film setini andırıyor.

Katanya yakınlarında yer alan tarihi bir kasaba olan Taormina’nın Roma döneminde kalma tarihi tiyatrosunu da ziyaret edebilirsiniz. Naxoslular MÖ 3. yüzyılda yaptıkları Teatro Greco tiyatro, film, sanat etkinliklerine ev sahipliği yapıyor. Kasabanın trafiğe kapalı caddesi Corso Umberto, Roma hamamlarının yer aldığı Arkeoloji Müzesi, pembe mermer kolonlu San Nicola katedrali en ilgi gören yerler arasında.

9. Siracusa

Syracuse

Siracusa, Sicilya’nın en eski yerleşim yerlerinden biri. Adanın güneydoğu köşesinde yer alan kent, MÖ 734-733 yılında Yunanlılar tarafından kurulmuş bir bölge. Şehrin eskiden kurulduğu yer aslında bir ada, Ortiga adası olarak geçiyor. Anakara ile adayı birbirine bağlayan iki tane köprü var.

Zengin Yunan tarihi, kültürü, amfi tiyatroları ve mimarisi nedeniyle görülmeye değer olan Siracusa, aynı zamanda antik dünyanın ilk ve en büyük bilim adamı olarak kabul edilen, matematikçi, fizikçi, astronom, filozof ve mühendis Arşimet’in de doğduğu yer. Antik Siracusa ayrıca UNESCO tarafından koruma altında bulunuyor. Kasaba, araçla Katanya’dan yaklaşık 1 saat uzaklıkta.



10. Val di Noto

Val di Noto

Val di Noto‘nun (Noto Vadisi) geç barok kasabaları olarak da adlandırılan, Sicilya’nın güney doğusundaki birkaç kasabanın yer aldığı doğal güzellikleri, tarımsal üretimi, şaraphaneleri ve geleneksel dokusuyla öne çıkan bir bölge.

Vadide yer alan Caltagirone, Militello Val di Catania, Katanya, Modica, Noto, Palazzolo, Ragusa ve Scicli kasabaları 2002’den bu yana UNESCO tarafından koruma altında bulunuyor. Geçirdiği hayli yıkıcı bir depremden sonra 1693’te yeniden inşa edilen yerleşimlerin bulunduğu Val di Noto’yu ziyaret etmek için en uygun dönem ilkbahar ve paskalya zamanı.

11. Zingaro Tabiatı Koruma Bölgesi

Zingaro

Zingaro Tabiatı Koruma Bölgesi (San Vito Lo Capo), Sicilya’nın yaz aylarında tatilci akınına uğrayan, popüler turizm bölgesi. Zingaro doğal alanının bir parçası olan bölge ve uzun kıyı şeridi, denizin güzelliği ve plajlar boyunca sunulan birçok hizmet sayesinde beş mavi bayrağa sahip.

San Vito ve Solanto arasındaki Monako Dağının eteğinde yer alan bölgeye Trapani ve Palermo’dan da kolayca ulaşılabiliyor. San Vito Lo Capo, her yıl eylül ayında Akdeniz yemekleri ve şaraplarıyla ünlü Cous Cous Festivaline de ev sahipliği yapıyor.

12. Pelagian Adaları

Pelag Adaları‘nın en büyüğü olan Lampedusa, İtalya’nın en güney kesimini oluşturuyor. Takım adaların üç ana adası olan Lampedusa, Linosa ve Lampione yaz aylarında Sicilya’nın en uğrak adresleri. Malta ve Tunus arasında Sicilya sahiline yaklaşık 200 km uzaklıkta bulunan Lampedusa, upuzun sahil şeridi, kumlu plajları ve kayalıklarla korunan koyları ile uzun sırtlara sahip eşsiz manzaralara sahip.

13. Savoca Köyü

Savoca Köyü

Savoca Köyü, The Godfather filminin Sicilya sahnelerinin çekildiği ana mekân olan, yıllar geçse de popülerliğinden bir şey kaybetmeyen bir yerleşim yeri. Özellikle de Al Pacino’nun babasından kızını istediği sahnenin çekildiği mekân olan Bar Vitelli, zamanla ufak tefek değişiklikler olsa da kesinlikle filmin ruhunu yansıtıyor.

Filmin yönetmeni Copollo için bir anıtın da bulunduğu köyde, yine filmdeki düğün sahnesinin olduğu katedral de bar ile karşılıklı tepelerden birbirlerini seyrediyor.

14. Piazza Armerina ve Villa Romana del Casale

Piazza Armerina

Piazza Armerina, esas olarak Sicilya lehçesinden farklı diyalektinden dolayı, ‘Lombardic kasaba’lardan biri olan Sicilyalı bir komün. Piazza civarında Ermeni, Norman veya Gotik mimarileri görebileceğiniz şirin evler kendine hayran bırakıyor. Etkileyici mozaiklerle süslü Villa Romana del Casale’nin yanı sıra şehir merkezine 3 km mesafede bulunan Villa Romana ise Roma dönemi kalıntıları ile UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alıyor.

15. Agrigento

Eski ve hala büyüleyici bir Yunan kolonisi olan Magna Graecia’nın Agrigento‘sunu ziyaret ederseniz, Valle dei Templi’yi ve Scala dei Turchi’yi görmeden kesinlikle dönmeyin. UNESCO Dünya Miras Alanı’nda yer alan Valle dei Templi, Büyük Yunan sanat ve mimarisinin en seçkin örneklerinden sadece biri. Aynı zamanda İtalya’nın ana anıtlarından biri olarak kabul ediliyor. Scala dei Turchi, Realmonte sahilinde, alışılmadık beyaz renginden dolayı ünlü kayalık bir uçurum. Sicilya’nı en iyi plajlarına sahip Scala dei Turchi, henüz turist akınına uğramamış doğal ve bakir kalmış bir bölge.

Balayı çiftlerinin gezmeye doyamacağı bu çok renkli ve karma kültürlü ada. Genelde en otantik Sicilya otelleri ada mimarisi içinde öne çıkan tarihi yapılarda konumlanmış durumda. Yapıların dış cephelerinde çöl sarısı rengi hakim.



Sicilya’ya gitmek için en uygun sezon nisan-ekim arası. Hazirandan ağustos sonuna kadar özellikle 13:00-15:00 saatleri hava çok sıcak olduğundan Sicilya’ya bu zaman diliminde gidenler özellikle öğle saatlerini gölgede geçirmeli; siesta yapmalı. Temmuz ve ağustosta sıcaklık 32°C’ye yükseliyor.

Sicilya yeme içme

Sicilya yeme içme kültürü, İtalya genelinden çok da farklı değil. Özellikle şarap üretiminde bir marka olan adada, house wine olarak anılan mekanların kendi ürettiği şaraplar, yeni ve yerel tatlar arayanlar için unutulmayacak bir fırsat sunuyor. Yarım litre ve bir litrelik kaplarda sunulan şarapları dilerseniz kadeh olarak da alma şansınız var.

İtalya’nın ünü tüm dünyaya yayılan pizzası Sicilya’nın da ana öğünlerinden biri. Taş fırında pişirilen leziz pizzalar, yine adada yetiştirilen ürünlerle süsleniyor. Deniz ürünleri konusunda şanslı bir yer olan Sicilya’da her türlü deniz ürününü taze ve uygun fiyatla bulabiliyorsunuz.

Zeytinyağlı salatalar ise Akdeniz mutfağının ve sağlıklı beslenme kültürünün temsilcisi. Peynirle aranız iyiyse manda sütünden yapılan mozzarella peynirinin de tadına mutlaka bakın. Sicilya’ya özgü kızartılmış patates kroket ve brokoli de hemen her yerde bulabileceğiniz en ucuz yemek.

Sicilya alışveriş

Sicilya’da Katanya ve Palermo gibi büyük şehirlerde İtalya ve Avrupa’nın birçok kentinde bulabileceğiniz dünya markalarının mağazaları yer alıyor. Ancak adaya özgü bir şeyler almak isterseniz renkli seramik süs eşyaları, lav taşından yapılmış biblolar, adanın sembolü olan at arabası figürleri, Baba filminin sahnelerinden kesitler sunan çeşitli hediyelik eşyalar ve filmde kullanılan kostümleri satın alabilirsiniz.

Damak tadınıza düşkünseniz manda sütüyle yapılan yerel peynirler, şarap, narenciye ürünleri, limon, İtalya’nın milli içeceği Limoncello ve yerelde üretilen makarna çeşitlerinden de hediye olarak alabilirsiniz.

sicilya nasıl gidilir
Cefalu, Sicilya

Sicilya gece hayatı

Sicilya’da gece hayatı denildiğinde birçok kişinin aklına ilk gelen yer Katanya şehri oluyor. Katanya hem üniversite öğrencisi nüfusu ile hem de İtalyan ana karasına olan yakın konumu nedeniyle yılın her dönemi cıvıl cıvıl bir gece hayatına sahip.

Bellini Meydanı ve Etna Caddesi çevresinde çok sayıda gece kulübü, bar ve pub bulunuyor. Açık alanlar ise yerel halkın sosyalleşmek ve yeni insanlarla kaynaşmak için tercih ettiği geleneksel bir yöntem.

Katanya dışında Sicilya’nın diğer kentlerindeki gece hayatı daha çok turist odaklı. Yaz aylarında hareketlenen kasabalarda irili ufaklı bar ve publar bulunuyor. Ancak Sicilya’da çok çılgın bir gece hayatı beklentisini karşılayacak mekan bulunmuyor.

Sicilya nerede 📍

Akdeniz’in en büyük adası Sicilya, İtalya’ya bağlı bir yerleşim yeri. İtalya, aynı zamanda bir Avrupa ülkesi. İtalya’nın güneyinde, çizme olarak da adlandırılan kara parçasının güneyinde İtalya’nın Villa San Giovanni kentiyle ince bir boğaz ile ayrılan Sicilya’da bu boğazın tam karşısında Messina kenti bulunuyor. Sicilya’nın güneyinde Malta ve Libya, güneybatısında ise Tunus yer alıyor.

✈️ Ucuz Uçak Bileti Nasıl Alınır
✈️ Uçak Bileti Kampanyaları Nasıl Bulunur
✈️ Türkiye’nin En İyi Online Uçak Bileti Satış Siteleri
✈️ En Ucuz Uçak Bileti Ne Zaman Alınır

Sicilya’ya nasıl gidilir ✈️

Sicilya’ya uçakla nasıl gidilir: Sicilya’da başkent Palermo ile birlikte adanın en büyük iki şehrinden biri olan Katanya’ya İstanbul Havalimanı’ndan Türk Hava Yolları’nın direkt uçuşu bulunuyor. İstanbul-Katanya uçuş süresi 2 saat. Katanya’ya İtalya’nın farklı şehirlerinden ekonomik hava yolu şirketleriyle çok uygun fiyata uçak bileti bulmak mümkün.

Katanya Havalimanından şehir merkezine nasıl gidilir: Catania Fontanarossa Havalimanı, Katanya şehir merkezinin 7 km güneyinde yer alıyor. Özel araçla şehir merkezine ulaşım 20 dakika sürüyor. Katanya Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşım için otobüs, taksi, araç kiralama ve özel transfer aracı seçenekleri bulunuyor.

AMT Alibus otobüsleri, havalimanı-şehir merkezi arasında düzenli seferlere sahip. Her gün 05.00-24.00 saatleri arasında, 20 dakikada bir sefer yapan otobüsler Catania Tren İstasyonu, Martiri Liberta, Sicilia, Stesicoro, Etnea, Duomo, Borsellino Square, Muolino S Lucia, Colombo, Tempio, Faro Biscari ve Asse dei servizi güzergahını izliyor.

Sicilya’ya feribotla nasıl gidilir: Sicilya, İtalya ile düzenli feribot bağlantısına sahip. Villa San Giovanni ile Sicilya’nın Messina kenti arasında her gün 20’den fazla karşılıklı feribot seferi var. İki nokta arasında feribotla yolculuk yarım saat sürüyor. Feribot biletleri ise 2€ ile 26€ arasında değişiyor. Erken alımlarda çok uygun fiyata feribot bileti bulabilirsiniz.

Sicilya, Akdeniz’in en güzel adalarından biri. Çağlar boyunca çeşitli uygarlıklara ev sahipliği yapan, barok yapıları, meydanları, bakir koyları, limon ve portakal kokulu daracık sokakları ve Akdeniz lezzetleri sunan restoranlarıyla görülmeye değer.

1 Yorum

Yanıt yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz