Güney Pasifik Okyanusu’nda, 300’den fazla volkanik adadan oluşan Fiji, deniz, kum ve güneş üçlüsü, egzotik ve tropikal lezzetler, doğal güzellikler ve aktiviteleri ile tam bir tatil ve eğlence ülkesi. Fiji tek kelimeyle bizim kartpostallarda gördüğümüz manzarayı ayaklar altına seren büyüleyici bir yer.
Fiji, yeni evli çiftlerden maceracı sırt çantalı gezginlere kadar herkes için bir şeyler içeriyor. Masmavi sıcak suları, çok renkli mercan kayalıkları ve çok çeşitli egzotik deniz hayatı ile dünyanın dört bir yanından ziyaretçileri çekiyor.
Fiji hakkında kısa bilgiler 🇫🇯
Fiji’de 17. yüzyılda Avrupalı kaşiflerden uzun sure önce de insanlar vardı. Fiji’de yapilan kazilarda küçük yerlesimlerde çanak çömlek türünde eski kalıntılar bulunmuş. Fiji yerleşim yerlerinde yapılan kazılar sonucu MÖ 1000 yıllına ulaşan buluntulara rastlanmış. Ancak büyük Pasifik göçünün sorusuna hala cevap bulunanamamış. 1643’de Hollanda’li kaşif Abel Tasman’ın, büyük güney kıtasını aramaya giderken Fiji’yi ziyaret ettiği biliniyor.
Fiji, Okyanusya‘da, Pasifik Okyanusu’nun güneyinde bulunan ve bir dizi adadan oluşan bir ada ülkesi. 215’sı ıssız olmak üzere toplam 322 adadan ve 522 adacıktan oluşan Fiji, sakin ve el değmemiş sahilleri, cennet bitki örtüsü ve ormanları, mavi lagünleri ile eşsiz bir coğrafyada yer alıyor.
Sınırları güney yarımkürede yer alan, beyaz kumlu plajları, berrak denizi, zengin denizaltı yaşamı ve yağmur ormanlarıyla kaplı doğasıyla muazzam bir ülke olan Fiji’nin en önemli ve popüler adaları Viti Levu ve Vanua Levu. Neredeyse tamamı tropikal ormanlarla kaplı adalarıyla başkenti Suva dışında kalan en önemli şehirleri arasında Lautoka ve Nadi bulunuyor.
Tropikal ormanları, mineral ve balık kaynakları oldukça zengin olan Fiji’de hayat turizm üzerine kurulu. Yılda ortalama 350.000 turist ağırlayan ülke, kum, güneş ve deniz tatilinin yanı sıra, Diwali’de gerçekleşen Hindu Işık Festivali, The Bula Festivali, Sugar Festivali ve Hibiscus Festivali ile dünyaca ünlü.
Pasifik Okyanusu’nun güneyindeki adalar ülkesi Fiji‘ye, Türkiye Cumhuriyeti pasaportu sahibi her Türk vatandaşı, 90 günü aşmayan turistik gezilerinde vizeden muaf. Tropikal iklimi sayesinde ortalama 22 °C olan hava sıcaklığıyla bu cennet ülkeyi keşfedin!
Fijililer, Adaya gelen ünlü kaşif Kaptan James Cook’un denizcileri tarafından korkunç savaşçılar ve şiddetli yamyamlar olarak tanımlanmış. Şu an oldukça sıkı Hıristiyan olan Fijililerin geçmiş dönemlerdeki yamyamlıklarının yerini, kocaman gülümsemeleri almış.
Fiji’nin resmi dili İngilizce, Fijice ve Hintçe. Fiji para Fiji Doları. Türkiye’den 9 saat ileride. Fiji vizesiz ülkeler listesinde. Ülkeye girişte 90 gün vize kaşesi pasaportunuza vuruluyor.
Pasaportunuz henüz yoksa Pasaport Çeşitleri ve Pasaport Başvurusu Nasıl Yapılır yazılarımı okuyun. Yurt dışına çıkarken havalimanında veya sınır kapılarında yurtdışı çıkış harcı ödemeniz gerekiyor.
Daha uygun ve verimli bir Fiji tatili yapmanız için Seyahat Rehberi kategorisindeki uygun otel nasıl bulunur, vize/pasaport, hayat kurtaran akıllı telefon uygulamaları blog yazılarıma da göz atın dilerseniz.
Fiji nerede 📍
Fiji, Okyanusya kıtasında bulunan ada ülkesi. Pasifik Okyanusu’nun güneyinde, 150 milyon yıl önce volkanik aktivitelerle oluşan 333 adadan oluşuyor. Yalnızca yüz tanesinde insanların yaşadığı 322 adadan oluşuyor. En yakın komşuları kuzeybatısındaki Solomon Adaları ve doğusundaki Tonga. Toplam yüzölçümü 18 bin 272 kilometrekare.
Büyük Britanya İmparatorluğuna bağlı bir dominyon olan Fiji’nin Viti Levu ve Vanua Levu adalarında ülke nüfusunun yüzde 87’si yaşıyor.
Fiji’ye nasıl gidilir ✈️
Türkiye’ye en uzun uçuş mesafesinde yer alan ülkelerden biri olan Fiji’ye Türkiye’den direkt uçuş yok. Fiji’ye ulaşım için en az aktarma süresine sahip, en düşük bekleme süreli ve en ekonomik uçuşu bulmak için alternatiflere göz atmak gerekiyor.
İstanbul’dan Fiji’ye tek aktarmalı ve en kısa bekleme süreli uçuş ile ulaşım ortalama 30 saat sürüyor. Aktarma sayısının artması ve bekleme sürelerine bağlı olarak Türkiye-Fiji yolculuğu 50 saati bulabiliyor.
Fiji’yi dünyaya bağlayan Nadi Uluslararası Havalimanı, ana ada Viti Levu’nun batısında, okyanus kıyısında Güney Pasifik Adaları’nın en önemli ulaşım ve bağlantı merkezi. Fiji Airways’in uçuş merkezi olan havalimanından yerli ve bölgesel hava yolu şirketi Fiji Link de sefer düzenliyor.
Türkiye’den Fiji’ye tek aktarma ile ulaşım için en kısa uçuş ve bekleme süresi Korean Air’de. İstanbul Havalimanı’ndan kalkan uçak Güney Kore’nin başkenti Seul’de aktarma yaparak Fiji’ye ulaşıyor. Toplam uçuş süresi 26 saat.
Emirates ve Qantas’ın İstanbul-Dubai-Melbourne-Fiji hattındaki 2 aktarmalı uçuşu 26 saat 30 dakika, Türk Hava Yolları ve Fiji Airways’in Singapur aktarmalı Fiji uçuşu 26 saat sürüyor. İstanbul Fiji uçak bileti fiyatları 6,000 TL’den başlıyor 15,000 TL’ye kadar ulaşıyor.
✈️ Ucuz Uçak Bileti Nasıl Alınır
✈️ Uçak Bileti Kampanyaları Nasıl Bulunur
✈️ Türkiye’nin En İyi Online Uçak Bileti Satış Siteleri
✈️ En Ucuz Uçak Bileti Ne Zaman Alınır
Nadi Uluslararası Havalimanı, Fiji’nin başkenti Suva’ya 195 km, bulunduğu Nadi şehrine ise 5 km uzaklıkta. Havalimanı ile Nadi arasındaki ulaşım taksi ile sağlanıyor.
Fiji ne zaman gidilir
Kalabalık çoğunluk Kasım, Şubat ve Mart aylarında gözle görülür şekilde azalıyor. Lonely Planet’e göre az turist, nispeten serin hava ve daha ucuz fiyatlar ile Fiji’yi ziyaret etmek için en iyi zamanlardan biri. Aralık ve Ocak ayları Avustralyalı, Yeni Zelandalı ve Fijili turistlerin en çok tercih ettiği dönemler.
Nisan ile Mayıs ortasına, Ağustos ortasından Eylül başına ve Aralıktan Ocak sonuna kadar olan zaman Fiji’de okulların tatil olduğu dönemler. Ekim ve Kasım başı ise Diwali Festivali’nden dolayı aşırı derecede yoğun bir dönem.
Temmuz ve Ağustos ayları Fiji için en yoğun turist sezonu. Avustralya ve Yeni Zelandalı ziyaretçiler okulların tatil olmasından dolayı soğuk evlerini hemen terk edip sıcak adalara geliyorlar.
Avustralya ve Yeni Zelanda’da kısa süreli tatiller de oluyor ancak bu dönemlerin tarihleri sürekli olarak değişiyor fakat genellikle Mart sonundan Nisan ortasına kadar, Mayıs sonunda 2 hafta, Temmuz başında 2 hafta, Eylül ortası ve Aralık ortasından Ocak ortasına kadar da 2 hafta şeklinde oluyor. Avustralya’da ki tatillerin listesine www.oztourism.com.au adresinden, Yeni Zelanda’da ki tatillerin listesine ise www.tourism.org.nz adresinden ulaşabilirsiniz.
Noel’den Ocak ortasına kadar olan zaman otel rezervasyonu yapmak için çok uygun bir aralık ancak uçuş bulma konusunda zorluk yaşanabiliyor çünkü binlerce kişi evlerine geri dönüş için bu zaman aralığını seçiyor.
Kasımdan Nisan ayına kadar Fiji’de düşük bütçeli dönem başlıyor ve en ucuz bulabileceğiniz dönemler de bu aralıkta. Son dakika fırsatları yakalamak oldukça mümkün ve Mayıs, Haziran ve Ekim aylarında da bu fırsatlar sık sık karşınıza çıkabiliyor. Mayıs – Ekim arasındaki dönem ise Fiji’yi ziyaret etmek için en pahalı dönem. Düşük bütçeliyseniz Eylül ve Ekim aylarının sonları ucuz uçuş yakalamak için en uygun dönem.
Fiji gezilecek yerler 📌
Fiji’nin iklimi, çok ufak mevsimsel değişiklikler dışında genellikle tropikal ve yıl boyu benzer özelliklere sahip. Tropikal iklim ve yıl boyunca hemen hemen aynı ortalamada seyreden sıcaklıklar Fiji’yi doğal tekne turları, su sporları, yürüyüş, vahşi hayatı gözlemleme ve sörf gibi açık hava etkinlikleri için mükemmel bir yer haline getiriyor.
300’den fazla adadan oluşan Fiji’de gezilecek görülecek onlarca yer var. Bu yerlerin her birini görmek isterseniz ciddi bir planlama ve zamana ihtiyaç var. Ülkeye hava yoluyla gelen konukların adımını ilk attığı yer Nadi şehri.
Fiji’nin başkenti Suva, Viti Levu Adasının güney kıyılarında yer alan Coral Cost, Fiji’nin yerel yaşamını ve kültürünü deneyimleyebileceğiniz Naboro Köyü, etkileyici doğası ve güzel plajı ile ünlü Kuata Adası, lüks konaklama tesisleriyle Waya Lai Lai adası ve Fiji’nin dört bir yanında yer alan irili ufaklı adalar gezilecek yerler arasında.