Avrupa‘nın finans merkezi olarak bilinen Frankfurt, Almanya‘nın en yeşil kentlerinden. Main Nehrinin iki yakasında kurulu olan şehir, modern dünya ile çevreye duyarlı, kültürel ve tarihi dokunun buluştuğu bir atmosfere sahip.

Yüksek yaşam kalitesi, görkemli manzaraları, yeşil alanları, etkileyici gezinti yerleri, sanat merkezleri, müzeleri, tarihi bölgeleri ve hoş lezzetler sunan restoran ve kafeleriyle Frankfurt, Almanya’nın en hareketli şehirlerinden biri. Brandenburg eyaletinde bulunan küçük Frankfurt’tan ayırt edilmek için Almanlar tarafından çoğunlukla orijinal adıyla “Frankfurt am Main” olarak anılıyor.

frankfurt nasıl gidilir
Frankfurt Old Town

Frankfurt hakkında kısa bilgiler 🇩🇪

Frankfurt, resmi adı Almanya Federal Cumhuriyeti olan Almanya’nın bir kenti. Main Nehri’nin kıyısında kurulu olan Frankfurt’un içerisinde yer aldığı Hessen eyaleti, Almanya’nın en yoğun nüfusa sahip yerleşimi ve en güçlü ekonomik bölgesi.

Ortaçağ döneminden beri Frankfurt, Almanya’nın en önemli kent merkezlerinden biri olmuş. 794’te ilk kez belgelerde değinilen Yüksek Ortaçağ’dan itibaren bağımsız bir imparatorluk şehri. Beş asır boyunca bir şehir devleti olan Frankfurt, Kutsal Roma İmparatorluğu’nda tahta çıkan imparatorların taç giyme törenlerinin yapıldığı en önemli şehirleri arasındaydı. 1848-1849 yılları arasında ilk bağımsız seçilmiş Alman Parlamentosu’na ev sahipliği yapmış.

Malta

Günümüzde Frankfurt sadece Almanya değil, Avrupa çapında da önemli bir finans, fuar ve de hizmet merkezid ve Alpha World Cities olarak adlandırılan tek Alman büyük şehri aynı zamanda. Avrupa Merkez Bankası, Almanya Merkez Bankası, Frankfurt Borsası ve Frankfurt Fuarına ev sahipliği yapıyor. Frankfurt kentinin bir özelliği ise Avrupa’nın en yüksek gökdelenlerine sahip olması. Gökdelenlerin çoğu bankalara ait. En yükseği Commerzbank Tower olan bu binaların çoğu son 20 sene içinde yapılmış.

Nüfusunun yarısını göçmen kökenlerin oluşturduğu şehrin nüfusu 740 bin. Frankfurt’ta Almanya’nın resmi dili Almanca konuşuluyor. Şehrin eğitimli nüfusu, uluslararası iş ve finans kurumları ile fuarlar nedeniyle İngilizce bilen sayısı da çok. Almanya para birimi Euro. Frankfurt, Türkiye’den 1 saat geri.

 Frankfurt’a gitmek için ya Yeşil Pasaport sahibi olmanız ya da Schengen vizesi almanız gerekiyor. Henüz hiç vize deneyiminiz olmadıysa Vize Nasıl Alınır ve Vize Ücretleri Ne Kadar blog yazılarım size yol gösterir. Pasaportunuz yoksa Pasaport Çeşitleri ve Pasaport Başvurusu Nasıl Yapılır yazılarımı okuyun. Yurt dışına çıkarken yurtdışı çıkış harcı ödemeniz gerekiyor.

 Almanya Gezi Rehberi ve Almanya Gezilecek Yerler blog yazılarımda ülkede gezilip görülecek yerler ile ilgili detaylı bilgiler paylaştım. Gitmeden okumanızı tavsiye ederim. Daha uygun bir Frankfurt tatili yapmak için Seyahat Rehberi kategorisindeki uygun otel nasıl bulunurvize/pasaport, hayat kurtaran akıllı telefon uygulamaları blog yazılarım size yol gösterebilir.

Frankfurt nerede 📍

Frankfurt, Avrupa kıtasında bulunan Almanya’nın şehri. Almanya, aynı zamanda bir Orta Avrupa ülkesi. Almanya’nın merkezinin güney batısında yer alan Hessen eyaletinde yer alan Frankfurt, ülkede Berlin, Hamburg, Münih ve Köln’den sonra beşinci en büyük şehir.

Frankfurt’a nasıl gidilir ✈️

Almanya’nın finans merkezi Frankfurt’a İstanbul Havalimanı ve İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan direkt uçak seferleri var. Türk Hava Yolları, Onur Air ve Lufthansa İstanbul Havalimanı’ndan, Pegasus Hava Yolları ise İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan haftanın 7 günü 3 saat 15 dakikalık uçuşlarla Frankfurt Havalimanı’na sefer düzenliyor.

Merkezi konumu sayesinde Frankfurt Havaalanı’na, Merkez Gar’a, Frankfurt kesişim nokasına ve dünya çapında en yoğun otoyol ağına sahip olmasıyla Avrupa’nın en önemli trafik düğüm noktalarından biri.

Frankfurt Havalimanından şehir merkezine ulaşım: Frankfurt Havalimanı, Frankfurt şehir merkezinden 12 km uzaklıkta yer alıyor. Havalimanından şehir merkezine tren, UBER, taksi ve araç kiralama alternatifleri ile ulaşılabiliyor.

Havalimanı Terminal 1’den kalkan trenle 15 dakikada şehir merkezindeki Frankfurt (Main) Hbf Tren İstasyonu’na ulaşılıyor. Tren bileti 13 euro. Havalimanından şehir merkezine taksi ile 20 dakikada ulaşılıyor, taksi ücreti ise 35 euro.

Frankfurt’a Almanya ve Avrupa’nın farklı şehirlerinden aktarmalı uçuşlarla gitmek de seçenekler arasında. Avrupa’da demiryolu sisteminin gelişmiş olması nedeniyle farklı kentlerden hızlı trenle ya da Flixbus gibi otobüs firmalarıyla da ulaşabilirsiniz.

✈️ Ucuz Uçak Bileti Nasıl Alınır
✈️ Uçak Bileti Kampanyaları Nasıl Bulunur
✈️ Türkiye’nin En İyi Online Uçak Bileti Satış Siteleri
✈️ En Ucuz Uçak Bileti Ne Zaman Alınır

Her ne kadar iş ve ticaret merkezi olarak anılsa da Frankfurt, zengin kültür-sanat hayatı, tarihi ve turistik duraklarıyla keşfedilmeye değer bir şehir. Main Nehri’nin her iki yakasında yer alan sanat merkezleri Almanya’nın en önemli müze bölgeleri arasında gösteriliyor.

Bu bölgede yer alan müzeler arasında Museum of Communication (Haberleşme Müzesi), Giersch Müzesi, Museum of World Cultures (Dünya Kültürleri Müzesi), Museum of Applied Art (Uygulamalı Sanatlar Müzesi) ve Liebieghaus bulunuyor.

Alman edebiyatçı Goethe’nin Evi olan Goethe-Haus, 850’de inşa edilen, Almanya’nın en büyük katedrallerinden Kaiserdom St. Bartholomäus, 600 yıllık belediye binası Römer, 500 farklı türden 4,500 hayvana sahip Frankfurt Hayvanat Bahçesi, 256 metre yüksekliğindeki Messeturm (Fuar Kulesi) ve Silver (Gümüş) Kule de görülmesi gereken yerlerden.

Yanıt yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz