Mykonos (Mikonos), Yunan Adaları içerisinde kozmopolitliği ile ünlü, en çok tercih edilen tatil yerlerinden birisi. Sardunya ve zambakların süslediği beyaz badanalı ve mavi pencereli evleri, taraça şeklinde terasları ile hafızalarda yer etmiş nefis bir ada. Yunanistan’ın Ege Denizi üzerinde yer alan, Kiklad Adalar grubunun bir parçası olan Mykonos Adası, sabahın ilk ışıklarına kadar devam eden eğlence kültürü, LGBTİ+ dostu işletme ve tatil bölgeleri, lüks konaklama tesisleri ve nüdist plajları ile buram buram özgürlük kokan bir ada.

Pırıl pırıl bir denizi, şık restoranları, eğlencenin hiç bitmediği beach kulüpleri ile tam bir tatil rotası. Uzunluğu 89 km’yi aşan kıyı şeridine sahip olan Mikonos, çıplaklığın sıradan kabul edildiği plajları, beyaz badanalı daracık sokakları, begonvilli balkonlara sahip beyaz badanalı evleri, pelikanların yürüyüş yaptığı sahil bölgesi, tarihi el değirmenleri ve sabahın ilk saatlerine kadar eğlencenin devam ettiği lüks gece kulüpleri ile Yunanistan’ın gözdesi.

Mykonos

Avrupa jet sosyetesinin gözdesi olan Mikonos, Yunanistan‘ın muhteşem plajları, bembeyaz evleri ve masmavi denizi ve çılgın gece hayatıyla tanınan dünyaca ünlü adası ülkenin en çok yabancı turist ağırlayan turizm destinasyonları arasında. Kiklad Adalarının merkezinde konumlanan ada, deniz, kum, plaj, aktivite, gece hayatı ve balayı için en uygun Yunan Adalarından biri.

Dünyanın önde gelen gezi dergilerinden biri olan Conde Nast Traveller okuyucularının seçtiği dünyanın en güzel 22 adası listesinde ilk sıraya yerleşmiş. Begonvil ve sardunyalarla kaplı, beyaz boyalı evleri ile hafızlarda yer etmiş olan Mykonos, görenleri etkileyecek ve hafızalardan çıkmayacak bir güzelliğe sahip.

Malta

Serbia

Mykonos Adası Gezi Rehberi

Mykonos, Yunan mitolojisine göre Herkül’le devlerin savaştığı ada olarak biliniyor. Tarih boyunca Fenikeliler, Mısırlılar, Minoalılar ve İyonların hakim olduğu ada, diğer Kiklad Adaları gibi 1207 yılında Venedik egemenliğinin altına girdi. 1537’de Türkler tarafından ele geçirilen ada, 1821’de Yunan Bağımsızlık Savaşı başladığında Türklere karşı savaşmak için Yunan ordusuna 22 adet gemi vererek bağımsızlık savaşını destekledi.

Mykonos’ta Yunanistan’ın resmi dili Yunanca konuşuluyor. Adanın yüksek turizm potansiyeli ve turist hareketliliği nedeniyle İngilizce de konuşulan diller arasında. Yunanistan para birimi Euro. Mykonos, Türkiye ile aynı saat diliminde bulunuyor. Mikonos’un nüfusu 9 bin 500, yüzölçümü ise 86 kilometrekare.

Klasik Yunan mitolojisine göre, Herkül’un acımasız bir savaşta öldürdüğü devler bu adada bulunan Mykonos granitlerinin altında gömülü. Mykonos ismi de ‘kaya kütlesi’ ya da ‘kayalık’ anlamlarına geliyor. Daha sonraki zamanların inanışına göre ise adanın ismi Mykonos adlı bir kahramana dayanıyor. Mykonos, Apollo ve Dionysus soyundan gelen peri Rhoio’nun oğlu Delos Kralı Anios’un oğlu olarak biliniyor.

Mykonos, turistik olarak gelişen ilk Yunan adalarından birisi. Adım atar atmaz mükemmel bir Akdeniz havasının sarıp sarmaladığı Mykonos, en çok ziyaret edilen ve en pahalı Yunan adası olarak biliniyor. 1950’lerden beri adanın turistik gelişimi hızla artmış. Mykonos’u eşsiz kılan ise Ege’nin dokusuna sahip göz alıcı güzellikteki doğası ve karakteristik geleneksel mimari yapısı.

Ege Denizindeki Kiklad Adaları’na bağlı olan adada, 2001 sayımına göre 9320 kişi yaşıyor. Rüzgarıyla ünlü adada yaz aylarında sıcaklık ortalama 24-25 derece olduğundan bunaltıcı bir güneş yok. Sokakların labirent gibi yapılmasının nedenlerinden biri de bu rüzgarın içeriye girmesini önlemekmiş. Bir diğer nedeni ise Ege’nin ortasında bulunan bu küçük adanın sürekli korsan saldırısı altında olması sebebiyle ada halkının saklanması ve korunmasını kolaylaştırmak.

Sokaklarda gezerken pelikan görürseniz bilin ki o adanın sembolü olan I. Petros’un yerine gelenlerden biri. Hikayeye göre 1950’lerde küçük bir balıkçı kasabası olan adaya yaralı bir pelikan geliyor ve bir balıkçı tarafından kurtarılıyor. Daha sonra adayı terk etmeyen ve Petros adı verilen pelikan adaya şans getirerek gelişmesin ve ünlenmesini sağlıyor. Böylece adanın maskotu oluyor. İşte bu pelikan öldükten sonra yerine II. ve III’leri geliyor ve Mikonos sokaklarında dolaşıyorlar.

MYKONOS NEREDE
Yunanistan’ın en güzel adalarından biri olan Mykonos; Ege ile Akdeniz’in sularının karıştığı yerde, başkent Atina’ya 173 km uzaklıkta yer alıyor. Adanın yakınlarında ise üzerinde yaşam olmayan Delos ve Rineia adaları bulunuyor.

MYKONOS’A GİTMEK İÇİN NE GEREKİYOR
Mykonos’a gitmek için ya Yeşil Pasaport sahibi olmanız, Schengen vizesi ya da Yunan Adaları Kapı Vizesi almanız gerekiyor. Henüz hiç vize deneyiminiz olmadıysa Vize Nasıl Alınır ve Vize Ücretleri Ne Kadar blog yazılarım size yol gösterir. Pasaportunuz yoksa Pasaport Çeşitleri ve Pasaport Başvurusu Nasıl Yapılır yazılarımı okuyun. Yurt dışına çıkarken yurtdışı çıkış harcı ödemeniz gerekiyor.

Yunanistan Gezilecek Yerler blog yazımda ülkede gezilip görülecek yerler ile ilgili detaylı bilgiler paylaştım. Gitmeden okumanızı tavsiye ederim. Daha uygun bir Mykonos tatili yapmak için Seyahat Rehberi kategorisindeki uygun otel nasıl bulunur, vize/pasaport, hayat kurtaran akıllı telefon uygulamaları blog yazılarım size yol gösterebilir.

MYKONOS’A NASIL GİDİLİR
Yunanistan’ın Mikonos Adasına sezon boyunca İstanbul’dan bazı havayollarının seferleri bulunuyor. Ancak biletinizi gidiş dönüş almak zorundasınız, tek yön alamıyorsunuz. Ucuz uçak bileti kampanyalarını değerlendirmekte fayda var, çünkü sezonda her şeyiyle olduğu gibi uçak biletleri de oldukça pahalı oluyor.

Mykonos’a uçakla nasıl gidilir: Ege Denizinin en gözde adası olan Mykonos’a, Aegean Airlines’ın İstanbul’dan her gün kalkan Atina aktarmalı uçuşları bulunuyor. Türkiye‘den İstanbul Havalimanından Türk Hava Yolları, Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Pegasus Havayolları’nın Atina uçuşu ile Atina’ya geçip, Atina’dan Mykonos’a Yunan hava yolu şirketlerinin uçuşlarıyla ulaşabilirsiniz. İstanbul-Atina uçuşu 1 saat 25 dakika, Atina-Mykonos uçuşu ise 30 dakika sürüyor.

Mykonos Havalimanından Mykonos şehir merkezine nasıl gidilir: Mykonos Uluslararası Havalimanı, ada merkezinin 3 km güneyinde yer alıyor. Mykonos Havalimanından kent merkezine ulaşım için otobüs, taksi, araç kiralama ve özel transfer aracı seçenekleri bulunuyor. Otobüsler uçakların havalimanına inmesinden 30 dakika sonra hareket ediyor.

Mykonos’a feribotla nasıl gidilir: Mykonos’a Atina’nın Pire Limanıdan ve Sakız Adası’ndan düzenli feribot seferleri yapılıyor. Atina’nın Pire Limanı’ndan Mykonos feribotla yaklaşık 6 saat sürüyor.

Mykonos’ta ada içi ulaşım: Mikonos Adasındaki en ucuz ulaşım aracı, yerel otobüsler. Adada iki ana otobüs istasyonu bulunuyor. Kuzey istasyonu arkeoloji müzesinin arkasında, telefon şirketi binasının yakınında bulunuyor. Bu istasyondan adanın Agios Stefanos, Tourlos, Kalafati, Elia, Kalo Livadi ve Ano Mera kısımlarına gidilebiliyor.

Güney istasyonu; Olympic Havayolu ofisinin yanında, Fabrika Meydanında yer alıyor. Bu istasyondan Ornos, Agios Yannis, Plati Gialos, Psarou, Paraga, Paradise ve havaalanı yönüne kolayca ulaşılabiliyor.

Mikonos’ta ayrıca araba, motosiklet veya scooter kiralamak için çok sayıda dükkan bulunuyor. Adada ulaşımı sağlamak için kullanabileceğiniz bir başka araç ise taksi. Ancak taksi diğer seçeneklere göre daha pahalı bir alternatif. Çünkü hiçbir takside taksimetre bulunmuyor. Taksiciler yolcuları belli noktalar için belirlenen standart fiyatlara götürüyorlar. Ayrıca adanın limanında tekne kiralamak için seyahat acenteleri de bulunuyor.

MYKONOS’TA NEREDE KALINIR
ⓘ Mykonos Adası gezinizde, uygun fiyata oda/ev kiralayabileceğiniz Airbnb‘yi deneyin. Burayı tıklayarak Airbnb’ye kaydolunca 160TL kazanırsınız. Otel rezervasyonu için ise Booking her zaman ilk tavsiyem. Buraya tıklayarak rezervasyon yapabilirsiniz ✔️

Mykonos Gezilecek Yerler 📌

Yunan Adaları arasından en ünlülerden olan Mykonos, Ege’nin en renkli gece hayatına sahip adası olarak da biliniyor. Bizim Bodrum gibi Mykonos’da jet sosyetenin favori yeri aynı zamandan. Dolayısı ile diğer Yunan Adaları ile kıyaslandığında pahalı bir ada. Temmuz ve ağustos aylarında inanılmaz kalabalı.. Bizim Alaçatı’nın hafta sonu kalabalığından daha beter bir kalabalık hayal edin.

Adanın kalabalık merkezlerinden uzaklaşmak isteyenler, daha tenha ve ferah olan Kalogera, Malamatenias, Agiou Gerasimou, Andronikou ve Panachrato sokaklarına kaçıyor.

Mykonos Adasının başkenti olan Hora, mavi renkli kapılı, beyaz badanalı evleri, begonvillerin süslediği balkonları ve daracık sokaklarıyla ada ziyaretçilerinin ilk durağı. Adanın siluetini oluşturan küçük kilise ve şapellere sokak aralarında rastlıyorsunuz. Küçük Venedik olarak bilinen Hora’nın sahil şeridinde ise pek çok kafe, restoran ve birbirinden güzel mekanlar sıralanmış.

Adanın sembolleri yel değirmenleri, özellikle de gün batımı saatlerindei en popüler fotoğraf noktalarından. Geçmişte sayısı 16 adeti bulan yel değirmenlerinden günümüze ancak beşi ulaşabilmiş. Meryem Ana’ya adanmış Paraportiani Kilisesi, ada kültürünü gözler önüne sere Folklor Müzesi, Kültür Müzesi, Deniz Müzesi ve Efimerides Gallery ziyaret edilmesi gereken yerler arasında.

Delos adasında yapılan arkeolojik kazılarda elde edilen buluntular Mikonos Arkeoloji Müzesinde sergileniyor. Adanın en ünlü gece kulübü ve plaj işletmesi olan Super Paradise Beach Club, ağırlıklı olarak LGBTİ+ bireylere hitap etse de adada sınırsız eğlence sunan bu mekanı da listenize ekleyebilirsiniz.

Mykonos’un sayısı on beşi bulan plajları hınca hınç dolu. Limana yakın Malalianos Plajı ve Tourlos Plajı en kalabalık olanlardan. Mykonos Adasının en iyi plajları olan Paradise (cennet), Super Paradise, Agrari ve ya Elia’ya gitmenizi tavsiye ederim. Bunlardan Super Paradise, çıplaklar kampı konseptinde. Elia ise en sonda olduğundan adanın göreceli en sakin plajı. Plaja ulaşmak ‘Fabrica’ terminalinden otobüsleri kullanın.

Mikonos’a geldiğinizde hemen birçok yeri yürüyerek gezmek dışında bir seçeneğiniz yok. Mikonos’ta toplu taşıma otobüslerle sağlanıyor ancak kısıtlı olduğundan ve sezon dışında bulmak pek mümkün olmadığından otomobil, ATV ve motor kiralamak oldukça yaygın.

1. Chora

Mykonos Town olarak adlandırılan ve Yunancada Chora da denilen ada merkezi arnavut kaldırımlı daracık sokakları, beyaz badanalı evler ile begonvilli ve sardunyalı balkonları, mavi kapı ve pencereleri ve labirent gibi sokakları ile size masalsı bir atmosfer sunuyor. Gündüzleri sakin olan sokaklar akşam saatlerinden sonra canlanmaya başlıyor.

Chora, Kikladik (Cyclades’e özgü) mimariye sahip dar sokaklı labirentler, limanı çevreleyen bembeyaz şeritlerle bezenmiş evler ve kiliselerin bulunduğu geniş bir körfez. Burası adanın kalbi Mikonos Town olarak da bilinir. Ege’nin en kozmopolit ve kalabalık kasabalarından biri. Sokaklar küçük dükkânlar, butikler, sanat galerileri, kafeler, sik bar ve restoranlarla kaplanmış olsa da Mikonos kasabası geleneksel tarzını korumayı başarmış.

Adanın hızlı gelişimine rağmen, kontrollü yapılaşma sayesinde Kikladik mimari ögeleri ve karakteri olduğu gibi korunabilmiş. Adanın en güzel dükkanları Matoyianni Sokağında yer alıyor.

Little Venice (Küçük Venedik) diye bilinen ve eskiden kaptanların oturduğu evlerin olduğu bölgeyi görün. Küçük Venedik, Mikonos’un en güzel görülecek ve fotoğraflanacak yerlerinden biri. Küçük bir tepenin üzerine yerleşmiş iki katlı evler, bir hayal diyarından fırlamış gibi. Güneş rengârenk boyanmış evlerin, ahşap kapıların ve balkonların üzerine vurduğunda bir kart postal havası veriyor.

Ada’nın her yerinden görünen Yer Değirmenleri Mikonus’un en karakteristik özelliklerinden. Zamanında toplam 16 tane yel değirmeni varmış ve hepsi faaliyetteymiş. Artık günümüzde hiçbiri kullanılmamakta ancak hala sembolik bir değerleri var. Bazıları restore edilmiş ve müze olarak hizmet veriyor bazıları restore edilip yaşanabilir bir konuta dönüştürülmüş.

Mykonos Adası, dünyada görebileceğiniz en güzel gün batımlarına sahne oluyor. Bir alev küresi şeklinde denizde kaybolan güneşin yarattığı olağanüstü manzarayı görmek için en güzel yerlerden biri Little Venice bölgesi. Little Venice’in sonunda yer alan tarihi yel değirmenleri altından güneşi ufukta kaybolana kadar izleyin.

2. Paraportiani Kilisesi

Mykonos gezilecek yerler

Paraportiani Kilisesi (Church of Paraportiani), tek bir kilise gibi görünen ama aslında dört küçük kiliseden oluşuyor. Mykonos Adasının en çok fotoğraf çekilen yerlerden biri. Fransız-İsviçreli mimar Le Corbusier’in en güzel mimari eserlerinden biri olarak kabul ediliyor. Deniz kenarında Kastro mahallesinin girişinde yer alıyor.

Yunanca ikinci kapı anlamına gelen paraportiani, bir kısmı 13. yüzyılda, bir kısmı ise 16. ve 17. yüzyılda yapılmış son derece ilginç bir mimariye sahip beş küçük kiliseden oluşuyor. Fotoğraf tutkunlarının görmesi gereken kilise Meryem Ana’ya adanmış.

3. Mykonos Folklore Museum

Mykonos Folklore Museum, Mikonos’un Kastro semtinde, Paraportiani Kilisesinin hemen yakınında yer alıyor. 1958’de resmi olarak halka açılmış olan müzenin binası 1,700’lü yıllardan kalma. İçerisi dışarıdan göründüğünden daha büyük. İçeride onarılmış 19. yüzyıl klasik mobilyalar, tarihi fotoğraflar, geleneksel müzik aletleri, eski aletler ve seramik eserler, eski haliyle bir mutfak ve yatak odasının yanı sıra yine bu yüzyıllara ait birçok antika eşya var.

Geleneksel Mikonos nakliye gemilerinin mükemmel bir şekilde tamamlanmış gravürleri, tarihi fotoğraflar ve geleneksel müzik aletleri de görülebilir. Çok iyi planlandığı söylenemez. Giriş ücreti yok, dilerseniz bağışta bulunabilirsiniz. Müze öğleden sonra açılıyor. Fotoğraf çekmenize izin verilmiyor. Mikonos tatil planınızın 30-40 dakikasını ayırmaya değer bir yer.

Mikonos’un Fabrika ve Eski Liman adlı iki merkezi otobüs terminali var. Adanın çoğu bölgesi arasında buradan kalkan otobüslerle gidebilirsiniz. Folklor Müzesi, Fabrika merkez otogarına yürüyerek 8 dakikalık yürüme mesafesinde yer alıyor.

4. Archaeological Museum of Mykonos

Archaeological Museum of Mykonos (Mykonos Arkeoloji Müzesi), 1902’de inşa edilmiş. Delos’tan çıkarılan ve İlk Çağdan MÖ 1. yüzyıla kadar uzanan Helenistik Döneme ait seramikler, antik Yunan zamanından kalma çanak-çömlek, mezar taşları, bazı mezar öğeleri ve takılar sergileniyor. Delos’dan getirilmiş antik Yunan zamanından kalma bir Herkül heykeli ve Çanakkale’de geçen tarihi Truva Savaşı’ndan bir sahneyle süslenmiş bir içki kabı Arkeoloji Müzesinde sergileniyor.

Arkeoloji Müzesi, Eski Liman merkez otobüs durağına sadece 3 dakikalık yürüme mesafesinde yer alıyor. Müze her gün (kapalı olan Salı günleri hariç) 09.00-15.00 saatleri arasında ziyarete açık. Pazar günleri 10.00am – 15.00pm arası. Bu sıralar geçici olarak kapalı, açık olup olmadığını web sitesinden veya Google Map’ten kontrol edin.

5. Aegean Maritime Museum

Aegean Maritime Museum (Mykonos Deniz Müzesi), Tria Pigadia (Üç Kuyu) semtinde, 19. yüzyıldan kalma geleneksel bir Kiklad binasında kapılarını 1985 yılında açmış bir deniz müzesi. Müze, Yunan denizcilik geleneğinin tarihini sunmayı amaçlıyor. Antik zamanlardaki denizcilikle ilgili araç gereçlerin ve amfora, eski paralar vb. gibi su altı buluntularının sergilendiği bir müze.

Görkemli Minos Uygarlığı döneminden 20. yüzyılın başına kadar olan gemi modellerini, tarihi nakliye belgelerini, nadir gravürleri, haritaları ve antik eşya ve araçları görebilirsiniz. Kütüphanesinde 5 bin kadar nadir kitap, el yazması ve zengin bir fotoğraf arşivi bulunuyor. Bahçesinde, batık gemi enkazları ve denizcilere atıfta bulunan mermer buluntular sergiliyor. Türkiye ile ilgili eserlerin fazlalığı sizi şaşırtabilir.

Ayrıca vaktiniz varsa Mykonos Kültür Müzesi (Agricultural Museum-Mylos tou Boni) de ilginizi çekebilir. Bir açıkhava müzesi olan kültür müzesinde geleneksel tarım aletleri görülebilir. Antik Yunan kalıntıları olan bu aletlere örnek olarak, harman dövme aleti, kuyu, fırın ve şarap yapım aleti verilebilir. Müzenin önemli parçasıysa, hala çalışır durumdaki antik yel değirmeni.

6. Efimerides Gallery

Adada otuza yakın sanat galerisi var. Bir tatil adasının bu kadar çok galeriye sahip olması şaşırtıcı. Benzeri galerileri Amalfi Kıyıları‘nın en güzel kasabalarından Positano‘da da görmüştüm. Hepsi de bir çağdaş sanat müzesinde sergide dolaşıyormuşsunuz hissi veriyor. Eski Yunan haber ajansı binasında 2000 yılında açılan Efimerides Gallery, Yunan sanatçıların çağdaş sanat eserleri sergileniyor.

7. Ano Mera Köyü

Otantik ve sakin yerleri seviyorsanız, adanın merkezine 7,5 kilometre uzaklıkta bulunan, Mikonos Belediyesi (Dimos) sınırları içerisindeki Ano Mera köyüne gidin. Bu antik Yunan köyü bembeyaz badanalı evleriyle geleneksel bir Ege Kasabası görünümünde. Kendisi küçük olsa da adaya göre büyük sayılan Tourliani Monastery manastırı burada görülebilir.

8. Delos Adası

Delos Adası, antik Yunan tarihinde özellikle siyasi ve manevi açıdan önemli rol oynayan bir arkeolojik sit alanı. Mykonos’a yalnızca 6,5 km uzaklıktaki adanın, 5 kilometre karelik küçük yüzölçümüne ters orantılı olarak, tüm Kiklad Adaları içinde arkeoloji bakımından en önemlisi ve en zengini. Antik Yunan mitolojisine göre Tanrıça Artemis’in doğum yeri burası.

Öyle ki daire anlamına gelen Yunanca kyklos kelimesinden türeyen kiklad, diğer adaların Delos çevresindeki dairesel dağılışlarını nedeniyle bu şekilde adlandırılmış. Pırıl pırıl suları ve doğal güzellikleri ile görmeye değer. Yunan tanrıları Apollon ve Artemis’e adanmış olan adada yerleşim yeri yok. Adaki pek çok anıt ve tarihi eser görülebiliyor ancak adada konaklamak mümkün değil.

Antik Yunan döneminde dini ve politik bir ada olan Delos, görmeniz gereken bir Apollon tapınağına sahip. Ayrıca kuzeyde Leto ve Oniki Tanrı’nın kutsal alanları, güneyde ise Artemis’in kutsal alanları bulunuyor. Delos’ta görülesi gereken en önemli yer; heykel, mozaik ve eserler koleksiyonuyla Yunanistan’ın en önemli müzelerinden biri olan Delos Arkeoloji Müzesi.

1990’dan beri UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde yer alan adaya sadece organize tekne turları ile gidebilirsiniz. Delos Tekne turları 60 € civarında. Tur sabah 10.00’da başlıyor ve 40 dakika sonra adaya varılıyor. 10.50-12.20 arası rehberli turla ada anlatılıyor. 12.20-13.50 arasında da müze için serbest zaman veriliyor. Dönüş ise 13.30’da.

9. Mikonos Plajları

Yaklaşık on beş plajın bulunduğu ada daha çok eşcinsel ve çıplaklar plajlarıyla ünlü. Limanına yakın olanlar Malalianos ve Tourlos plajları, ancak bunlar kalabalık olduğu için otobüsleri kulanarak Platys Gialos plajına gidebilir veya deniz taksiler ya da kayıklar ile Mikonos adasının en iyi plajları olarak adlandırılan Paradise, Super Paradise, Agrari ve ya Elia’ya gidebilirsiniz.

Super Paradise beach genelde eşcinselleri ağırlasa da herkesin kullandığı ve çıplaklığın serbest olduğu plajlardan biri. Psarou Beach ise Super Paradise’a göre daha küçük ve daha sakin. Merkezde yer alan ve yine çokça tercih edilen Nammos Beach adanın en güzel plajlarından biri. Akşam saatlerinde dünyaca ünlü DJ’ler eşliğinde çılgın plaj partileri başlıyor. Fetelia ve Kalafatis plajları ise genelde rüzgar sörfü tutkunlarının uğrak yeri.

10. Nammos Beach

Mykonos tatil

Mykonos’un en güzel plajlarından biri olan Nammos Beach Club, güneş, deniz, kum keyfini sürmek için ideal bir yer. Oldukça kalabalık olan plaj, tam bir beach club havasında. Mykonos’un en popüler eğlence yerlerinden birisi. Yunanlı ünlülerin mekânı, dolayısıyla etraf paparazzi kaynıyor. Akşamüstü saatlerinde başlayan eğlence, ilerleyen saatlerde masaların üzerine taşınıyor. Sabaha kadar süren partiler, non-stop eğlence, DJ performansları… Gitmeden rezervasyon şart.

11. Ornos Beach

Ornos Beach
Ornos Beach

Huzur veren atmosfere sahip, geniş plaj Ornos Beach, gürültüden uzak, aile dostu bir plaj olarak daha sakin bir gün geçirmek isteyenler için ideal, ancak bazen çok kalabalık olabiliyor. Kıyı boyunca sığ sulara sahip plaj, özellikle çocukların deniz eğlencesi için ideal. Plaj boyunca kiraya verilen şezlong ve şemsiyeler bulunuyor. Güzel ve korunaklı koy olan Ornos’ta yer Kuzina Beach Club, Mykonos Ammos Hotel’in bir işletmesi. Deniz keyfi için şahane. Buddha Bar Beach, Ornos Plaj’ında aklınızda olması gereken diğer bir alternatif yer.

Ornos Plajı’nın hemen yanında sırasıyla dizilmiş çok sayıda ufak balık restoran, diğer plajlara göre çok daha ekonomik fiyata deniz ürünleri sunuyor. Yine plaj çevresinde çok sayıda otel, kiralık daireler, villalar ve pansiyonlar bulunuyor.

Rüzgâr sörfüyle ilgilenenlerin beğenecekleri Fetelia ve Kalafatis plajları, Mikonos’da mutluluk, dans, sosyalleşme, rahatlama, macera, huzur, güneş, deniz vadeden plajlar olarak geçiyor. Ftelia Plajı poyraza açık olduğu için rüzgârlı ve dalgalı.

MİKONOS GECE HAYATI
Günümüzde Mykonos gece hayatı Avrupa’nın en hareketli gece yaşamlarından biri olarak kabul ediliyor. Tüm Ege Denizi’ndeki en hareketli gece hayatı yaz sezonu boyunca burada yaşanıyor. Adanın asıl müdavimlerini ise dünya jet sosyetesi oluşturuyor. Santorini ne kadar çiftler için uygunsa, Mikonos Adası da bir o kadar bekar seyahat severler için ideal.

Mikonos’ta öğleden sonra başlayıp sabaha kadar kesintisiz süren çılgın eğlence anlayışı var. Sabahın ilk ışıklarına dek süren çılgın partileri ile sınır tanımayan Mikanos gece hayatı mekanlarını keşfetmeye çıkın. İçerisinde en ünlüleri Astra, Belvedere Bar, Interni, Ling Ling, Un Con Carne ve Remezzo. Birçoğu özellikle temmuz ve ağustosta ancak rezervasyonla misafir alıyor.

Mykonos’a kadar gitmişken vaktiniz varsa tatilinizi biraz daha uzatıp sevdiğim diğer Yunan adası Paros’a geçin. Daha sakin bir ada burası, güzel plajlar var, dingin ve nezih. Hatta Mikanos, Paros ve Ios adalarını kapsayan bir tatil rotası enfes bir plan olabilir. Ios Adası ise Mikanos’un ünlü olmadan önceki hali desem doğru olur. Sırt çantalı gezginler pahalı Mikanos’tan uzak durup Ios Adasına gidiyor.

MİKONOS YEME VE İÇME
Bol zeytinyağlı tanıdık Ege mutfağı ile yabancılık çekmeyeceğiniz adada akşam yemeği için en ünlü restoranlardan biri Niko’s Tavern. Mezeler çok zengin ve hepsi damak tadımıza uygun. Her ne kadar fast food olarak bilinse ve Yunan hamburgeri dense de Souvlaki’yi de listenize eklemelisiniz.

Lokmares adını verdikleri lokma tatlısını yemeden dönmeyin. Eğer baklavayı yunanlılar nasıl yapıyor diye merak ediyorsanız ondan da tadabilirsiniz. İçecek olarak ise ünlü içkileri Ouzo’dan ve gündüz adayı dolaşırken serinlemek için ideal olan buzlu kahveleri Frappe’den içmeden dönmemek gerekiyor.

Muhteşem kumsalları, beyaz badanalı yapıları, sokaklarda dolaşan pelikanları ve birbirinden güzel mekanları ile Mikonos, Ege’nin en güzel rotalarından biri.

Serbia

19 Yorumlar

  1. Merhaba biz Mayıs sonunda annem 5 yaşındaki oğlum ve ben gideceğiz Ets tur ile. Size sormak istediğim adayı pusetle yürüyerek gezebilirmiyiz? Özellikle eski Venedik, Değirmenler’in orası ve merkezden bahsediyorum

Yanıt yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz