Adrasan, Antalya‘nın sera bahçeleriyle ünlü Kumluca ilçesine bağlı, doğa ile barışık, gürültüden uzak bir tatil beldemiz. Yeşil ve mavinin buluştuğu, tam bir Akdeniz havası hissettiren Adrasan, harika bir konuma sahip. Beydağlarının kıyıya en yaklaştığı yerlerden birinde yer alan koy, yeşil çam ormanlarının Akdeniz’in mavisiyle birleştiği, sırtını dağlara yaslamış Adrasan beldesinde yer alıyor.

Musa Dağının gölgesinde yay gibi uzayan, Akdeniz’in en güzel kumsallarından birine sahip. Adrasan Koyunun hem doğusu hem de batısındaki yamaçlar doğal çam ormanları ile çevrelenmiş durumda. İki dağın arasında uzayan kumsalında yüzmek inanılmaz keyifli. Anlayacağınız keyifli bir tatil vaadede minik bir kasaba Adrasan.

Adrasan

Adrasan, masmavi denizin üç taraftan yemyeşil çam ağaçlarıyla süslendiği, sessiz, sakin ve huzurlu bir tatilin adresi. Yörenin diğer ünlü tatil beldeleri Çıralı ve Olimpos ile komşu olan Adrasan’ın Antalya merkeze uzaklığı ise 95 km. Kasaba merkezi olan Çavuşköy, 4 km kadar içeride kalıyor.

Adrasan Koyu, yıldızlı otel istilasına uğramamış. Şöyle denize açılıp da yüzünüzü sahile döndüğünüzde silueti bozulmamış, bina karmaşası olmayan nefis bir koy manzarası görüyorsunuz. Ailenizle gelip denizin tadını çıkarabileceğiniz bir yer.

Malta

Tarihi Helenistik çağa dek uzanan belde Akdeniz’in Patara, Letoon, Olimpos gibi antik bölgelerine yakınlığı ile de avantajlı bir konuma sahip. Hem tatil yapayım hem yörede ne var ne yok diye göreyim diyorsanız yapılacak çok şey var. Ama en güzeli teken turları ve verdiği huzurun keyfini çıkarmak.

Adrasan Gezi Rehberi

Adrasan, Antalya’nın Kumluca ilçesine bağlı bir mahalle. Adının Anadolu’nun bilinen en eski halklarından Luvi kökenli olduğu ve ‘Ana Tanrıça Ülkesi’ anlamına geldiği söyleniyor. Antik Sidarus yerleşiminin limanı olan Adrasan Sahili, Orta çağdan itibaren Avrupalı denizcilerce Porto Benetziano yani Venedik Limanı olarak adlandırılmış.

Piri Reis, 16. yüzyılın ilk yarısında yazdığı Kitab-ı Bahriyesinde Adrasan limanını “Büyük gemilerin yatmasına elverişli bir limandır. Ayrıca o limanın çevresi dağlıktır. İçecek suyu da bulunur. Bu limanın denizden nişanı ise iki tarafında bulunan dağlardır. Bu liman alçak bir dere gibi görünür” diye tarif etmiş.

Adrasan Koyunun güzelliğine ve dinginliğine rağmen burada herhangi bir antik kent kurulmamış. Tersten esen rüzgâr, dönemin yelkenlilerinin koya yanaşmasına güçlük doğurduğundan olduğu söyleniyor.

Limon, Turunç ve Malta Eriği gölgesinde, oraya buraya serpilmiş evlerin, otellerin arasından geçip ulaşılan, 2 km’den fazla uzunluktaki Adrasan Koyu, Antalya’nın batısındaki kıyı şeritleri içinde en uzun olanlarından. Kum ve küçük çakıl taşlarıyla kaplı kumsalı ve bozulmamış doğasıyla küçük bir tatil beldesi.

Neredeyse 20 metreye kadar dibi görünecek kadar berrak. Hala bakir olsa da henüz keşfedilmeye başlanana Suluada ile birlikte Adrasan Sahili de yavaş yavaş dolmaya başladı. Musa Dağının eteklerinde uzayan 2 km’lik nefis bir Adrasan Koyuna ve onun yay gibi çevreleyen mekanlara sahip.

Çevresinde çoğunu Adrasanlıların işlettiği turistik tesis ve şirin butik otellerle mini bir cenneti andıran Adrasan’da birçok gezi teknesi de Suluada, Sazak ve Ceneviz gibi doğa harikası, çevre koylara turlar düzenliyor.

ADRASAN’A NASIL GİDİLİR
Antalya gezilecek yerler listesindeki Adrasan’a Antalya’dan yaklaşık 1,5 saatlik bir yolculukla ulaşım mümkün. Kumluca ilçe merkezine ise 27 km mesafe uzaklıkta olan Adrasan’a ulaşım için öncelikle Antalya’ya gitmeniz gerekiyor.

Adrasan’a hava yoluyla ulaşım: Adrasan’a en yakın havalimanı Antalya’da. Antalya Havalimanı Adrasan’a 104 km uzaklıkta. Antalya Havalimanı’na Türkiye’nin ve dünyanın birçok kentinden farklı hava yolu şirketlerinin direkt uçak seferleri bulunuyor.

Antalya Havalimanı’ndan Adrasan’a ulaşım: Antalya Havalimanı’ndan Adrasan’a direkt toplu ulaşım imkanı yok. Araç kiralama ve özel transfer hizmeti ile Adrasan’a havalimanından direkt ulaşabilirsiniz.

Antalya Havalimanı’ndan tramvay, HAVAŞ servisi ya da belediye otobüsü ile Antalya Otogarı’na ulaştıktan sonra otogardan her 30 dakikada bir hareket eden Batı Akdeniz firmasının otobüsleriyle Kumluca üzerinden Adrasan’a ulaşabilirsiniz.

Antalya Havalimanından özel araçla Adrasan’a ulaşım: Antalya Havalimanından kiralık araç ile veya özel aracınız ile Antalya’dan Kemer istikametinde Göynük, Kemer, Çamyuva, Tekirova, Ulupınar rotasını takip edin. Sonrasında solda Çıralı kavşağı, hemen sonra da Olimpos kavşağı geliyor. Burayı da geçip 5 dakika daha ilerlediğinizde sola kıvrılan Adrasan yoluna sapın. Adrasan rotasında 8 km’lik asfalt yol ile köy merkezine ulaşıyorsunuz. Merkezden 4 km daha devam ettiğinizde, Adrasan Koyu sizi bekliyor.

Adrasan’a Antalya’dan otobüsle ulaşım: Antalya Otogarının hemen yanındaki ilçeler terminalinden kalkan Çiçek tur minibüslerine binebilirsiniz. Çiçek tur yaz tarifesinde her gün Antalya-Adrasan arası karşılıklı 4 sefer düzenliyor. Adrasan-Antalya seferleri 8:00, 11:00, 15:00, 18:00 saatlerinde. Adrasan-Antalya seferleri ise 8:00, 11:00 / 15:00 / 17:00 saatleri arasında. Çiçek tur Antalya otogar telefon 0546 408 35 06.

Adrasan’a özel araçla ulaşım: Kaş-Adrasan arası 109 km ve özel araçla yaklaşık 2 saat sürüyor. Demre ve Finike’den geçiyorsunuz. Fethiye-Adrasan arası ise 3,5 saat sürüyor. İzmir-Adrasan 511 km ve yolculuk yaklaşık 7 saat sürüyor. Aydın, Nazilli, Tavas, Acıpayam, Çavdır, Elmalı, Finike ve Adrasan rotasını takip edin.

Ankara-Adrasan arası 570 km ve yolculuk yaklaşık 7,5 saat sürüyor. Polatlı, Akşehir, Eğirdir, Karacaören, Kurşunlu, Antalya, , Kumluca rotasını takip ederek Adrasan’a gidin.

İstanbul-Adrasan 775 km ve yolculuk özel araçla 9 saat sürüyor. İstanbul’dan bu kadar yolu araçla kalkıp gidiyorsanız çevrede gezilecek diğer yerler Olimpos, Çıralı, Kaş, Demre’yi ve civardaki antik kentleri de gezin.

ADRASAN NEREDE KALINIR
🏡 Adrasan otellerinin nerdeyse tamamını Çavuşköy sakinleri işletiyor. Çoğu mütevazı aile işletmesi. Otel ve pansiyonlar çoğunlukla sahil kısmında ve Adrasan Deresi boyunca sıralanmış. Her bütçeye uygun, farklı konfor seçenekleri sunan oteller var. Papirus Otel, Adrasan’da en çok kaldığım, gayet güzel, havuzu da olan bir otel ✔︎ Adrasan Shambala Hotel, On Hotel ve Swiss Eviniz Hotel hoşunuza gidebilecek diğer oteller.

Adrasan Antalya

Daha uygun ve keyifli bir Adrasan tatili yapmanız için Seyahat Rehberi kategorisindeki uygun otel nasıl bulunur, hayat kurtaran akıllı telefon uygulamaları blog yazılarıma göz atın.

✈️ Ucuz Uçak Bileti Nasıl Alınır
✈️ Uçak Bileti Kampanyaları Nasıl Bulunur
✈️ Türkiye’nin En İyi Online Uçak Bileti Satış Siteleri
✈️ En Ucuz Uçak Bileti Ne Zaman Alınır

Adrasan Gezilecek Yerler

Musa Dağının gölgesinde yer alan Adrasan sahili, Antalya’nın belki de en huzurlu sahili. Yaklaşık 4 km uzaklıktaki Çavuşköy’ün sahil kesimi burası. Kendisinden çok daha popüler Olimpos’a komşu olmasına rağmen, kitle turizmine uzak ve huzurlu bir liman.

Adrasan’a yaklaşık 10 km uzaklıkta bulunan Olimpos Antik Kenti, Çıralı, Yanartaş ve tekne turlarının uğrak yeri olan Ceneviz Koyu’nu görebilir. 34 km uzaklıktaki Tekirova’ya bağlı Phaselis Antik Kenti ve Phaselis Koyu’nu ziyaret edebilirsiniz. Kumluca Rhodiapolis Antik Kenti de listeye eklenebilir.

Adrasan’a bir saat uzaklıktaki Suluada, Sazak ve Ceneviz koyları tekne turlarının mutlaka uğradığı ıssız kumsallara sahip. Adrasan Koyu’nun iki yakasındaki burunlar, meraklılarına farklı rotalar sunuyor. Gerçek bir doğa harikası olan Adrasan, öğleden sonra çıkan ve karadan denize doğru esen batı rüzgârı sayesinde dalgasız ve göl gibi sakinliğe sahip.

Dağ yürüyüşü ve serbest tırmanış gibi doğa sporları yapmaya çok müsait olan parkurların da bulunduğu Adrasan’da, sörf ve su kayağı gibi aktivitelere de katılabilirsiniz. Adrasan Koyu, 25 metre olan su altı görüş mesafesiyle su altı sporlarına düşkün olanlar için de gayet müsait.

Adrasan koyunun sağındaki kıyısını takip ederseniz yaklaşık 45 dakikalık bir yürüyüş sonrasında Adrasan Deniz Fenerine ulaşıyorsunuz. Burası Suluada tekne turları son mola noktası aynı zamanda. Adrasan koyunun soldaki kıyı bandını ve sahildeki otelin arka tarafından çıkan yolu izlerseniz şahane Adrasan sahili manzarasını görürsünüz. Ağaçların arasından uzayan patikayı takip ederek minik koylara ulaşırsınız.

Adrasan sahilinin kuzeyine düşen Musa Dağının eteğinde ve Kocamuar kesiminde olmak üzere 2 tarihi kale var. Ayrıca mavi fosforlu mağarasıyla Gemyelik adı verilen bir fiyort var, ama ben görmedim. Efsanevi olduğunu okumuştum. Gelidonya Burnunda 3 bin 500 yıl öncesine dayanan bir Fenike batığı bulunuyor.

1. Adrasan Plajı

Adrasan Plajı, upuzun bir koy ve her bir kısmın farklı özelliği var. Açık deniz rüzgarına korunaklı doğal bir liman. Öğlene kadar denizden, öğleden sonraysa karadan esen rüzgâr sayesinde yazın kavurucu etkisi az. Dalgasız ve göl benzeri bir sakinliğe sahip. Kuzey-güney yönüne doğru 2,5 km uzanıyor.

Sahilin güneyi ince kumlu ve yaklaşık metrelerce açılsanız bile ayaklarınızın yere basacağı kadar sığ. Plajın sol taraftaki bölümde kumsal taşlı ve deniz aniden derinleşiyor. Plajın orta bölümü kumluk ve deniz taşlık kısma göre daha sığ. Sağ kısım ise ince kumlu ve oldukça sığ bir denize sahip. Çocuklu aileler burayı tercih edebilir. Deniz su sıcaklığı gayet güzel. Saatlerce suda kalsanız üşümezsiniz.

Kuzey kesimi ise taşlı kumsala sahip ve aniden derinleşiyor. Musa Dağına çıkıp da plaja baktığınızda, taşlar plajı yer yer beyaz kumluymuş gibi gösteriyor. Kumluk, taşlık ve daha sığ olan orta kesimi ise en çok tercih edilen yer. Suyu daha ılık. Yüzme bilmeyenler ve çocuklu aileler için ideal. Sayısı neredeyse yüze yaklaşan tekneler, sahilin bir kısmını sabah ve akşam dönüş saatlerinde işgal ediyor.

Çoğunlukla öğleden sonra çıkan ve karadan denize doğru esen batı rüzgârı sayesinde, koy genellikle dalgasız ve bir göl gibi sakin. Denizi çok temiz ve çarşaf gibi. Deniz birkaç metre sonra derinleşiyor. Deniz gözlüğünüz varsa denizin berraklığından dolayı balıkları görebilirisiniz. Balıklar sizinle yüzüyor.

Plajda aşırı kalabalık ve gürültü yok. Temmuz ve ağustos aylarında hafta sonları kalabalık olsa da plajın sakin yerlerinde havlu serebilecek yer bulmak mümkün. Adrasan Plajında belediye tarafından tahsis edilmiş şezlong ve şemsiyeler var. Ayrıca duş, soyunma kabinleri ve tuvalet mevcut, ücretsiz. Plajın karşısında otoparklar var.

Sahilin orta kısmında ise günübirlik turlar yapan Adrasan tekneleri sıralanıyor. Plaj boyunca pek çok kafe ve restoran var. Bölgede yabancı turist olmadığından fiyatlar diğer bölgelere göre daha makul gibi. Plajda haşlama mısır, soğuk su ve nar suyu satan köyün insanları dolaşıyor. Plajda mangal yapılmadığını anımsatayım.

Adrasan Deresi aynı ismi taşıyan koya dökülüyor. Kışın yağışlar nedeniyle zaman zaman taşan bu derenin iki kıyısı, geniş teraslı otel ve restoranların mekânı. Çok keyifli bir yer, günün hemen her saati serin.

2. Adrasan Deresi

Adrasan Deresi, kasabanın en çekici yeri. Bey Dağları Milli Parkı içerisinde bulunan, Tahtalı Dağlarından doğan ve Adrasan koyuna dökülen bir dere. Derenin iki kıyısı geniş teraslı mekanlar ve otellerle dolu. Derenin yola bakan kısmındaki dev ağaçların gölgelediği dere boyu, yazın en sıcak zamanlarında bile serin.

Yaz döneminde suyu azalan derenin üzerine kurulan localarda akşamları yer bulmak mümkün değil. Akdeniz’in yaz sıcağı, Adrasan’ın anıtlaşmış çınar ağaçları gölgesinde tam bir yayla havasına dönüşüyor. Akşam yemekleri, sabah kahvaltıları için ideal.



3. Adrasan Tekne Turları ve Suluada

Adrasan’dan çevredeki koylara günübirlik tekne turları düzenleniyor. Adrasan’a yaklaşık 1 saat mesafede bulunan Suluada, Sazak ve Ceneviz koyları en ilgi çeken yerler. Adrasan tekne turları, genellikle sabah saat 10 gibi başlıyor ve akşam 5 gibi bitiyor.

Ceneviz Koyu tekne turunda, Akseki koyu, Tuzla, Pırasalı Ada, Çoban Koyu, Sazak Koyu, Ceneviz Koyu gibi birbirinden nefis koylara gidiliyor. Dik bir yamacın arkasında arka arkaya sıralanmış Ceneviz ve Sazak koyları ülkemizin en nadide koylarından.

Açık denize bakan Ceneviz Koyu, yamacındaki kale kalıntısından dolayı Porto Ceneviz olarak da adlandırılıyor. Sazak Koyu ise bir iç koy. Buralar koruma altına alınan Akdeniz fokunun da yaşam alanı. Her iki koy da kristal berraklığında mavi.

Suluada tekne turu en az hayatınızda 1 defa yapmanız gereken şahane bir tur. Bana göre ülkenin en temiz denizi ve en güzel ve benzersiz yeri Suluada. Adrasandan çıkan tekne, 45 dakika sonra Suluada’ya varıyor. Adada 3 farklı noktasında mola veriliyor. Dönüşte de Adrasan deniz feneri noktasında son mola verilip dönülüyor. Öğlen yemeğinde balık makarna, salata, dolma gibi ikramlar yapılıyor.

Adrasan tekne turu için Yusuf Kaptan (☎️ 0 536 8642362) ve Adrasan Zakkum Teknesi Ali Kaptanı tercih edebilirsiniz. Suluada tekne turu için gitmeden rezervasyon yapmanız şart.

4. Çıralı

Çıralı, muz ve mandalina kokulu bahçeler içerisindeki kaliteli bungalov tesislerde kalabileceğiniz, kilometrelerce uzanan kumsalının ve berrak denizin keyfini sürebileceğiniz bir beldemiz. Adrasan ve Olimpos’a göre buradaki hem oteller hem de restoranlar biraz daha kaliteli ve üst segment hizmet sunabiliyorlar. Yine şahane kamp alanları da var.

Çıralı’ya her yıl yolum en az iki defa düşüyor. Çıralı’ya hiç gitmediyseniz Adrasan’dan günübirlik uğrayabilirsiniz. Akdeniz’in en temiz ve bakir bölgelerinden Çıralı’nın kum sahili 3,2 km uzunluğuyla Caretta Caretta deniz kaplumbağalarının da üreme alanlarından biri. Çarşı merkezi oldukça küçük ama sahil boyunca pek hoş restoran ve mekanlar var.

Bir sonraki tatiliniz için Çıralı’yı seçebilirsiniz. Özellikle dinlenmek ve romantik bir tatil hedefliyor ve Likya Yolu rotalarında dolaşmak istiyorsanız Çıralı’yı tercih edin. Balayı tatili için de oldukça ideal bir belde olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.

ÇIRALI’DA NEREDE KALINIR
🏡 Çıralı, ağaç evleri ve doğa içerisindeki konforlu otelleriyle ünlü. Olympos Lodge Otel, tam anlamıyla cennet bahçesi. Ülkemizin en benzersiz butik otellerinden biri. Balayı ve romantik bir tatil için şahane ✔︎ Villa Lukka, kaldığım diğer bir nefis Çıralı oteli. Lukkies Lodge Cirali ve çok defa kaldığım Baraka House da hoşunuza gidebilecek diğer seçenekleriniz ✔︎

🏡 Uygun fiyatlı, bungalov tarzı bir konaklama arıyorsanız Arlin Bugalov, gayet uygun bir tercih ✔︎ Çıralı sahiline 8-9 dakika yürüyüş mesafesinde yer alan bungalovlar, 4 kişinin ihtiyaçlarını karşılayacak ev konseptinde, bir yatak odası, salon-mutfak, banyo-tuvalet ve veranda yer alıyor. Yolda Olmak sitesinde sizi buldum derseniz Hasan abim elinden gelen kolaylığı gösterir. (☎️ 532 6774429)

5. Yanartaş

Yanartaş, Anadolu’nun mucizevi doğal güzelliklerinden. Gün batımı saatlerinden Adrasan’dan Çıralı’ya oradan da Yanartaş’a gidin. Dünyanın benzersiz yerlerinden biri. Yanartaş ziyaret saatleri konusunda herhangi bir sınırlama yok, dilediğiniz zaman ziyaret edilebilirsiniz. En güzel zamanı ise gün batımına yakın saatler.



Çıralı’nın arkasındaki dağda yer alıyor. Beydağları Milli Parkı içerisinde, Çıralı ve Olimpos Tepelerinde, 230 m yükseklikte yer alan ve ‘Sonsuz Ateş’ olarak da anılan ve doğal bir ateş kaynağına sahip. Giriş ücreti 30 TL. Yarım saatlik bir yürüyüşle ulaşıyorsunuz. Yol oldukça iyi, yer yer basamaklar var. Seveceğiniz eminim.

6. Likya Yolu

Likya Yolu, dünyanın en iyi uzun mesafe yürüyüş rotalarından biri ve Adrasan’dan da geçiyor. Fethiye’den başlayarak Antalya’ya kadar uzanan Likya Yolu, Teke Yarımadası üzerindeki patikalardan bir kısmının, 1999’da Kate Clow tarafından işaretlenip haritalanması ile oluşturulmuş. Adrasan Koyundan başlayıp Gelidonya Feneri’ne giden rota muhteşem.

Yaz sıcağında çok zorlu olabilir. İlkbahar ve sonbaharda şahane bir aktivite olabilir. Bence Adrasan yapılacak şeyler listenizde muhakkak olmalı. Sırtını Beydağlarına dayamış Adrasan’ın etrafı çam ağaçlarıyla çevrili. Köyün birkaç yerindeki patikalara dalınca alabildiğine uzayan ormanın içine dalıyorsunuz. Bu kısa rotalarda da yürüyüş yapabilirsiniz.

7. Olimpos

Çıralı’nın kapı komşusu Olimpos, taşlı kumsalı ve cam gibi deniziyle muhteşem bir Akdeniz plajı. Portakal ve mandalina bahçelerinin sarmaladığı, ağaç evler ve bungalovların sıralandığı derin bir vadide yer alıyor. Olimpos’ta Likya Uygarlığına ait kalıntılar da var. Olimpos Antik Kenti‘ne giriş ücretli. Çıralı ile komşu olduğundan Çıralı Plajı’nı takip edip Olimpos Plajına gidebilirisiniz.

Olympos Antik Kenti ziyaret saatleri yaz dönemi (1 Nisan – 31 Ekim) 08.30-19.00, kış dönemi (31 Ekim – 1 Nisan) 08.30-17.30. Haftanın 7 günü ziyarete açık. Olympos Antik Kenti giriş ücreti 30TL. Müze Kart geçerli.

21 Yorumlar

  1. Kemal bey merhaba ,
    Adrasan’da karavan kamping yeri var mıdır ?
    Varsa veya yoksa o civarda nerelerini önerirsiniz ?
    Teşekkür ederim .

    • Yol yaklaşık 2 saat. Adrasan’da göreceğiniz sadece plaj ve dere olacak. Tavsiye etmem. Kaş çevresinde gezilecek yerleri görün.
      Patara, Letoon, Ksanthos, Kalkan hatta Saklıkent tavsiyemdir.

  2. MERHABA ADRASANA GİTMEYİ PLANLIYORUZ. AKŞAMLARI ÇARŞI TARZI BİR YERİ VAR MI GEZİLEBİLECEK? YOKSA SADECE SAHİL KASABASI MI ? 6 GÜNLÜK BİR TATİL PLANLIYORUZ BİR BEBEKLE 6 GÜN BOYUNCA SIKILABİLME İHTİMALİMİZ NEDİR 🙂 😕 KISACASI AKŞAMLARI NASIL VAKİT GEÇİREBİLİRİZ ? 🙂

    • Gezilecek merkezi bir çarşısı yok, Sahil kesiminin de gece gezilebilir cazibesi yok. Akşamları Dere boyundaki mekanlarda yemek yiyip bir şeyler içebilirsiniz. Ya da Olimpos’taki canlı müzik yapan Kaktüs’e gidebilirsiniz.

  3. Antalyalı olmama rağmen hiç bilmiyordum. Okumaktan daha cok gezmekd e lazım. Adrasan’ın çok güzel bir yer olduğunu komşumdan öğrendim. Başımızdaki kara bulutları atlatırsak hep beraber en kısa zamanda ziyaret etmeyi isterim.

  4. Merhaba; geçen yıl bodrumda tatile gitmiştik 5 yıldızlı otelde 4 gün kalıp sonrası akyaka İztuzu dolaşmıştık bu yıl çok kararsız kalmakla birlikte Antalya düşünüyorum. 7 yaş çocuğumuz olduğu için mecburen bir kaç gün otelde kalmamız gerekiyor. Sonrası için gezmeli Adrasan gibi nereleri tavsiye edersiniz? Muğla tarafları mı acaba yoksa Antalya’da nereler olabilir? Teşekkür ederim.

  5. Merhaba,
    Adarsan, Olimpos ve Çıralıyı görmek istiyorum.
    Toplu taşıma kullanacağım. Hangi sıra işe konaklamalıyım. Ulaşımı kolaylaştırmak adına.
    Bilgi verirseniz mutlu olurum.
    Teşekkürler…

  6. Tekne turunda Yusuf Kaptanı kesinlikle tavsiye etmiyorum. 60 kişiyi balık istifi doldurup müşteri çekmek için türlü türlü taklalar atıyor. Tavsiyem Cengiz Kaptan. 20-30 kişi sakin sakin turunuzu yapıp yarulmadan dönebilirsiniz.

  7. Adrasan’ı çok seviyorum, doğası ve denizi harikulade. Çevresinde de gezilecek çok yer var. Yakınların’da Ulupınar isminde bir mahalle var,mutlaka görülmeli. Yazın sıcaklar artınca çınar ağaçlarının altında serinlemek ve alabalık yemek isteyenler Ulupınar’a uğrasın.

  8. Memleket isterim
    Gök mavi, dal yeşil, tarla sarı olsun;
    Kuşların çiçeklerin diyarı olsun.

    Memleket isterim
    Ne başta dert, ne gönülde hasret olsun;
    Kardeş kavgasına bir nihayet olsun.

    Memleket isterim
    Ne zengin fakir, ne sen ben farkı olsun;
    Kış günü herkesin evi barkı olsun.

    Memleket isterim
    Yaşamak, sevmek gibi gönülden olsun;
    Olursa bir şikâyet ölümden olsun.

    • Desem ki vakitlerden bir Nisan akşamıdır,

      Rüzgârların en ferahlatıcısı senden esiyor,

      Sende seyrediyorum denizlerin en mavisini,

      Ormanların en kuytusunu sende gezmekteyim,

      Senden kopardım çiçeklerin en solmazını,

      Toprakların en bereketlisini sende sürdüm,

      Sende tattım yemişlerin cümlesini.

      Desem ki sen benim için,

      Hava kadar lazım,

      Ekmek kadar mübarek,

      Su gibi aziz bir şeysin;

      Nimettensin, nimettensin!
      C. Sıtkı TARANCI

Yanıt yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz