Schengen vizesi, bizim Avrupa ülkelerine yaptığımız seyahatlerde hem stres hem de önemli masraf nedenlerimizden birisi. Her geçen yıl vize almak zorlaşsa da; aslında Schengen vizesi almak abartıldığı kadar zor şey değil, ancak psikolojik olarak engellenen seyahat özgürlüğümüz yüzünden biz biraz böyle hissediyoruz.
Öncelikle yapmamız gereken başvuruda dikkat edilmesi gereken konular hakkında bilgi edinmek ve başvuru sürecini buna göre yönetmek. Schengen vizesi ipuçları hakkında bilgileri kişisel deneyimlerim ve konsoloslukların resmi beklentilerine göre hazırladım. İşin ipuçlarını bilip, adım adım bunları gerçekleştirirsek daha sorunsuz bir vize süreci yaşayabilirsiniz.
Schengen Vizesi Nasıl Alınır
Daha önce defalarca Schengen vizesi almış; iki defa 3 yıllık ve bir defa 2 yıllık Schengen vizesi almış biri olarak deneyimlerimi paylaştım. Öncelikle Schengen ülkelerini kimlikle ziyaret edemezsiniz. Schengen vizesine başvurmak için öncelikle pasaportunuzun olması şart. Vize başvurusu için resmi olarak yetkilendirilmiş kurumlara randevu ile evrak teslimi yapılacağını aklınızda bulundurun.
Verdiğim bilgileri adım adım takip edip Schengen vizesi sürecine hazırlanmanızı tavsiye ederim. İlk defa Schengen vizesine başvuranlar veya uzun süreli vize almak isteyenler hem başvuru hem evraklar hem de aracı firma konusunda daha titiz olmalı. Eğer vize almayı mutlaka arzuluyorsanız aracı firma ile başvurmanızı tavsiye ederim.
1. Pasaportunuzun geçerlilik süresi
Ne kadar uzun süreniz varsa o kadar iyi. Hele pasaportun son kullanma süresine 6 aydan kısa bir süre varsa, Schengen vizesine başvurmadan gidip yeni pasaport almanız şart. Çoğu ülke 3 aydan az kullanım süresi kalmış pasaportla ülkenize girmenize izin vermiyor. Burada vize başvuru sırasındaki değil, seyahate çıkacağınız tarihteki pasaportunuzun kalan süresini hesaplayın.
Pasaportunuzda geçerli bir Schengen vizeniz olsa dahi eğer pasaportunuz son kullanma süresi 3 aydan az ise kapıdan geri gönderilebilirsiniz. Asya’da pasaport sürem 40 günden az olmasına rağmen seyahatimde hiçbir sorun yaşamamıştım. Siz yine de geçerlilik süresi 6 aydan uzun bir pasaportunuz ile başvuru yapın. Şu sayfadan ülkelerin şart koştuğu pasaportta aranan asgari geçerlilik sürelerini görebilirsiniz.
ⓘ Eğer henüz pasaportunuz yoksa Pasaport Nedir? Pasaport Çeşitleri ve Özellikleri ve Pasaport Başvurusu Nasıl Yapılır? Pasaport İçin Gerekli Evraklar blog yazılarımı; eğer Yeşil Pasaport hakkınız varsa da Yeşil Pasaport Nedir? Nasıl Alınır blog yazımı mutlaka okumanızı tavsiye ederim.
2. Vize başvurusunu zamanında yapın
Akdeniz Cruise Gemisi yolculuğum için Schengen vizesi almak için İtalya‘ya başvurum oldu. Yeteri kadar zamanım olmasına rağmen İtalya Schengen vizesi için oldukça geç başvurmuştum. Vize vereceklerine emin olmadığım halde valizimi alıp öyle gitmiştim. Neyse ki vizemi vermişlerdi ve koştura koştura havalimanına gitmiştim. Eğer 1 gün daha gecikseydi, Akdeniz gemi turum ve uçak biletlerim yanacaktı.
Seyahat takviminizi netleştirip en geç 2 hafta öncesinden, daha da içiniz rahat olsun istiyorsanız 1 ay öncesinden evraklarınızı toplayıp Schengen başvurusu yapmakta fayda var. Hiç planda olmayan olaylar geliştiğinde, belge eksikliği olduğunda vize süreci uzayabiliyor. Son başvuruda bize göre tüm evraklar hazır diye düşünürken eşim için ekstra başka evraklar istediler.
İtalya ve Almanya için idata firmasından randevu alıyorsunuz.
Bazen başvuracağınız ülkenin resmi bayramları ve günleri dolayısı ile konsolosluklar kapalı olabiliyor. Ülkemizin bayram ve resmi tatil dönemleri öncesinde de konsolosluklar çok yoğun olabiliyor. Böylesi zamanlarda sırf randevu için bile birkaç hafta sonrasına ancak tarih veriliyor. Çalışma ve öğrenim amaçlı vizelerin alına süresi bazen 2-3 ay veya daha uzun bir zaman sürebilir.
Schengen vizesine seyahat tarihinizden en fazla 9 ay öncesinden başvuru yapabiliyorsunuz. Aceleniz varsa, vize alma süresini minimuma indirgeyen VIP Schengen vizesi (ekstra ödeme yapmanız gerekiyor) başvurusu yapın. VIP vize için, sizin ya da ailenizden birisinin pasaportunda son 5 yıl içinde herhangi bir Schengen ülkesinden ya da İngiltere’den alınmış bir vizenin olması şart.
3. Evrak hazırlama işini ciddiye alın
Konsolosluk gözünde en önemli kriter güven. Yani sizin Schengen bölgesinde kalmayıp ülkenize geri döneceğinizden emin olmak istiyorlar. Bunu kanıtlamanın tek yolu da hazırlayacağınız evraklar. Belgeleriniz eksiksiz, doğru ve güvenilir ise vize alamamak için bir neden yok.
Schengen vizesi evrakları konusunda ayrı bir blog yazısı hazırladım. Vize acentesiyle başvurduğunuzda vize talep formunu onlar sizin adınıza dolduruyor. Eğer siz dolduracaksanız okunaklı yazmaya dikkat edin ve eksiksiz doğru bilgi verin. Biyometrik fotoğraf şart, 6 aydan daha eski fotoğraflarla başvurmayın.
Vize evraklarını tek tek hazırlayıp kontrol edin. İtalya vizesi için başvurduğumda, ikametgâh belgesi bile ekledim ben. Zira pasaportumu Singapur Türkiye Elçiliğinde çıkartmıştım. Türkiye’de yaşadığımı ispat etmem gerekebilir düşüncesiyle, muhtarlıktan aldığım evrakı da dosyaya koydum.
Mutlaka ama mutlaka el yazınızla konsolosluğa hitaben ülkeye neden gittiğinize dair imzalı bir ön yazıyı evrakların arasına koyun.
4. Gelir durumunuzu belgeleyin
Türkiye’deki mal varlığınızı ve banka tasarruf bilgilerinizi güvenilir şekilde gösterdiğinizde; kendi düzenini kurmuş ve yabancı bir ülkede yeni bir hayat kurmak istemediğiniz bir profili sağlamlaştırmış oluyorsunuz.
Konsolosluk görevlileri, aylık maaş gelirinizden daha çok bankadaki nakit durumunuzla ilgilenir. Hesabınızın son 3 aylık hesap dökümünün kaşelenmiş ve imzalanmış, bankanın imza sirküleri eklenmiş olarak vize belgeleri arasına koyun.
Schengen vizesi için bankada ne kadar param olmalı? Bu bana en çok sorulan sorulardan biri. Hesabınızda ne kadar çok varsa o kadar iyi. 30 bin TL ve üstü rakamlar genelde kabul görür. Kalacağınız her gün başına en az 60€ olacak şekilde hesaplayarak, bunun TL karışılığının bankada olduğundan emin olun.
Eğer o kadar paranız yoksa, aylar öncesinden bir yerlerden borç alıp hesaba atın, hatta parça parça atın. Hesap dökümünü alıncaya kadar da orada kalsın. Aylardır hareket görmeyen bir hesaba, vize başvurusundan 3 gün önce 50 bin yatırıp sonra buyrun demek, pek güven verici değil. Anlamsız fazlalıkta hesap hareketleri yapmayın. Eğer varsa da bir dilekçe ile bunu belirtin (Altın bozdurdum, arabamı sattım…).
Kredi kartının limitlerini gösteren ekstrenizi fosforlu kalemle işaretleyerek evraklara ekleyin. Bunu da bankanızdan alabilirsiniz. Fon olarak veya borsada bulunan paranız varsa, sadece internetten alınan ekran dökümleri geçerli kabul edilmiyor. İlgili resmi kurumun antetli kağıdına basılmış veya resmi olarak ıslak kaşelenmiş olaması gerekiyor.
5. Otel ve Uçak bileti rezervasyonlarınızı yapın
Vize için gerekli evraklar arasında mutlaka gideceğiniz ülke için aldığınız uçak bileti veya bunu gösterir rezervasyon bilgisi, konaklayacağınız otele dair dökümler olmalı. Eğer turla gidiyorsanız, tur programı ve turun ücretini ödediğinize dair belgeleri eklemeniz gerekiyor. Rotanızdaki her ülkeye ait otel rezervasyon evrağı da eklenmeli.
Hani belki ilk varış ülkesinden sonra keyfinize göre gezeceksinizdir, gezin tabi, ancak ne yapacağınızı gün gün kendilerine ispat etmeniz istenir. Hadi oradan demeyin, girin booking.com sitesine ve rezervasyonlarınızı yapın ve bunları yazdırın, vize evraklarına ekleyin. Ayrıca pasaport kontrolde de sorulduğunda göstermek için yanınıza otel rezervasyonlarının çıktısını alın.
Otel Rezervasyonunu yap: booking.com veya HotelsCombined en uygun siteler. Nasılsa kredi kartı vermeden de rezervasyon yapılabiliyor ve iptal etmesi de kolay. Mail adresinize gelen rezervasyon formlarını yazıdırın ve dosyalayın. Schengen vizesini almadan rezervasyonuzunu iptal etmeyin.
Hem ucuz otel bulma hem de uçak bileti bulma konusunda Ucuz Uçak Bileti Nasıl Alınır, Kampanyalı Uçak Bileti Nasıl Alınır ve En İyi Uçak Bileti ve Otel Uygulamaları ile En İyi Otel Bulma Siteleri blog yazılarıma göz atın.
6. Doğru ülkenin Schengen vizesine başvurun
Schengen vize başvurularında en çok akıl karıştıran konulardan birisi de bu. Eğer birden çok ülkeye gidecekseniz ilk gideceğiniz ülkeye değil en çok kalacağınız ülkenin konsolosluğuna Schengen vizesi almanız için başvurmanız gerekiyor.
Schengen sözleşmesine göre vize alacak bir yolcunun ağırlıklı olarak kalacağı Schengen ülkesinin temsilciliğinden, eğer bu net değilse, ilk giriş yapılacak ülkenin temsilciliğinden Schengen vizesi alınmasını şart koşuyor.
Ancak bunun tersini yapanlar da pekâlâ sorunsuz Schengen ülkesine giriş yapabiliyor. Yıllar önce Kopenhag’a gidecektim ve Danimarka Konsolosluğuna yaptığım vize başvurusu sebepsiz yere reddedilmişti. Ertesi gün Fransa Konsolosluğuna başvurmuş ve aldığım Fransa Schengen vizesiyle Kopenhag’a sorunsuz uçmuştum.
Ancak bu her zaman böyle olmayabilir ve kapıdan geri gönderilme riskinin olduğunu akılda tutulmalı. Seyahat planınız birden fazla ülkeyi kapsıyor ve hatta belirsiz ise siz sanki her günü planlamış gibi başvuru yapmak zorundasınız.
7. Belge, daha çok belge ama doğru belge
Adamları gereksiz belgeye boğmaya gerek yok. Önemli olan gelir durumunuzun iyi olduğunu, ülkelerine sadece gezmeye gittiğinizi ve orada kalmaya gerek görmediğinizi ispat edecek belgeler sunmak.
Eviniz varsa tapu fotokopileri, arabanız varsa ruhsat fotokopisi, kira geliriniz varsa sözleşmelerin fotokopisi işe yarar. Burada asıl önemli olan geliri gösterir belgelerden ziyade nakdi gösterir belgeler daha değerli. Eski pasaportlarınızda Schengen vizesi pulu varsa onların da fotokopilerini evraklarınız arasına ekleyin.
Freelance çalışıyorsanız ve sigortanızı kendiniz yatırıyorsanız SGK dökümlerini alıp SGK’dan kaşeletip, imzalatıp evrak olarak ekletmek şart. Evraklar içerisinde mutlaka seyahat sağlık sigortası yer almak zorunda.
Schengen bölgesinde kaç gün kalmayı düşünüyorsanız en az o kadar süreli seyahat sağlık sigortası yaptırın. Eğer uzun süreli vize almayı planlıyorsanız seyahat sağlık sigortanızı o kadar süreli yaptırmanız gerekmiyor tabi, ama her yurtdışına çıktığınızda bunu ispatlayan bir belgenin cebinizde olması şart.
8. Mülakat için çağrıldıysanızda zamanında gidin
İlk defa Schengen vizesine başvuracakların, başvuruyu kendilerinin yapması gerekiyor. Parmak izi vermeniz için ilk Schengen başvurusunda mutlaka çağrılıyorsunuz. Daha önce Schengen ülkeleri için parmak izi vermiş başvuru sahipleri akredite acenteler veya tanıdıkları aracılığıyla başvuru yapabilir. Eğer aracı kuruma kendiniz başvuracaksanız şehrinizin bağlı olduğu yetkili acenteden başvurmanız şart.
Mülakata çağrıldığınızda ne yapmanız gerektiğini ve olası soruları ne cevap vereceğinizi bilin. Vize yetkilileri, eğer görüşmelerinde bir olumsuzluk sezerlerse vize vermeyebiliyorlar. Bu mülakatlarda sabrı zorlayan, birbiriyle alakasız veya alakalı çok sorular sorabilirler. Bu nedenle sakin olmak ve soruları doğru olarak cevaplamak gerekiyor.
Bütün bu süreci başarıyla tamamlayıp cebe Schengen vizesi pulu yapıştırılmış pasaporta sahip olmak yetmiyor tabi. Az da olsa kapıdan geri gönderilme durumu her zaman için vardır. Ancak Schengen ülkesine girişteki pasaport görevlisinin sorularına cevap verecek yeterlilikte az çok bir İngilizceniz varsa, soruları da mantıklı bir şekilde cevaplıyor ve tipiniz de kayık değilse sorun çıkma ihtimali az.
Öncelikle merhabalar herkese,
İlk olarak schengen vizesini bugün almış biri olarak bir bilgi notu düşmek istiyorum.
Bu sitenin yöneticisi olan ve sorularınızı burada cevaplayan kişiye birkaç ay önce ”öğrenci” olduğumu ve ”çalışmadığımı” özellikle belirterek, vize başvurusu yapmalımıyım, sonuç olumlu olur mu? diyerek tabi öncelikli olarak tüm nezaket kurallarına uyarak selamlaşarak bir soru yönelttim. Bana yapılan dönüş aynen şöyleydi; ”çok zor! imkansız gibi”
Bende Kemal Bey diyorsa bir bildiği vardır sonuçta bu işlerle uğraşan birisi diyerek bana lazım olan bir haftalık schengenden üzülerek vazgeçtim. Üzülerek çünkü kariyer planlamamı bile etkiliyordu bu proğram. Neyse aradan bir kaç ay geçti ve ben cesaretimi toplayarak 3 mayıs 2016 günü vfs global şirketinden İspanya schengen başvurusunda bulundum. Yine Kemal Beyin üzerine basarak aktardığı ”bir anda para girişi yapılmış hesaplar yerine sürekli olarak işleyen bir hesap” cümlesinin tam tersi olarak, annemin kredi kartından nakit 4500 tl çekim yapıp aylardır 10-20 tl gibi ailemin gönderdiği yol paraları olan hesabıma yatırdım. İçeriye girerek +4500 tl bakiyeli hesabımın kaşeli dökümünü aldıktan sonra parayı geri çekerek kredi kartına yatırdım. Başvuru yaptıktan sadece 6 gün geçti ve ilk schengen başvurumda 3 aylık, multi girişli İspanya Schengen’i basılmış pasaportumu teslim aldım. (İspat gerekiyor ise anilaoo@hotmail.com adresine mail atmanız yeterli, gösterebilirim orijinal görüntüyü)
Burada özellikle vurgulamak istediğim şu, evet Kemal bey bu konularda muhakkak ki donanımlı biri her açıdan sorabilirsiniz herşeyi fakat kesinlikle yaptığı geri dönüşlere göre planlarınızı yönetmeyin. Özellikle öğrenci arkadaşlarım, sorun bilgi alın fakat kesinlikle hiçkimsenin aşırı olumlu veya olumsuz cümleleri ile hareket etmeyin. Herkesin gönlüne göre versin.
Merhaba
Arkadaşım askerden yeni geldim ve yurt dışına çıkmak için vize başvurusu yapıcam ama almanya turistlik vizesi için 3 ay sigorta ve 3 bine yakın bi mevla banka hesabinda olmasi gerekmiş bunun daha basit bi yolu yokmu acaba yardımcı olabilirmisin ?
Gereken evraklar ve kurallar yukarıda yazıyor.
Hayallerinden hiçbir zaman vazgeçmemişsin seni tebrik ederim arkadaşım. Ben de İspanya’da EVS yaptım 7 ay yaşadım. Eğer yurtdışında öğrendiğim bir şey varsa herkesin fikirlerimi belirttiğimde bunu yargılamaması ama her nedense ülkemdeki en yakınlarım nasıl gideceksin, İspanya’da napacaksın, paran yok ki şeklinde bir sürü negatif düşünceler bombardımanı yaptılar. Çok fazla uğraştım ve araştırdım. Çok bilene de sordum, çok gezene de. Ama sonuçta vazgeçmeden DENEMEK ve DEFALARCA kim ne derse desin (;
İnanmak başarmanın yarısıdır (=
Merhabalar 21 yasindayim. Eşim Belcika’da, ben ise Turkiye’deyim. Esimin isinden dolayi bikac aksilik oldu ve basvuru suremiz bikac yil ertelendi. Schengen vizesi almak istiyorum. Evliyim fakat calismiyorum vize alsam sorun cikar mi?
Eş durumundan vize alabilmen gerek, ama gidip de kalacağını düşündüğünden vermeyebilirler. Bu konuda bilgim yok.
Merhaba ben Almanya’ya gidicem. Vize için gereken ikametini yollayacak kişinin işsiz olmasi sorun olur mu? Bunu öğrenmek istiyorum.
Kalacak yer olarak gideceğiniz arkadaşınızda kalacaksanız onun adresini vermeniz yeterli. Önemli olan sizin evraklarınızın sağlamlığı. Onları geri döneceğinize inandıracak kadar iyi olması.
Merhabalar,
Öncelikle verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederiz ayrıca tüm yorumlara geri dönüş yapmanız da çok ince gerçekten böyle tecrübeleri paylaşan insanlara ihtiyacımız var?
Sormak istediğim küçük bir sorum var. Geçen sene eşimle 20 günlük shengen vizesi aldık. Eşim yüksek lisans yapıyor ben de bir kamu kurumunda çalışıyorum. İtalya’ya gitmek üzere tur paketi satın aldık. Eşim öğrenci olarak başvuru yapacak ama öğrenciliği Temmuz’da bitiyor. Biz de Haziran ayında vize başvurusunda bulunacağız yani öğrenci belgesi alabilecek. Ben eşimin masraflarını karşılayacağım ve mali açıdan yeterli finansmanımız var. (yaklaşık 30 bin ve kredi kartları ekstreleri). Sizce vize almamız da bir sıkıntı olur mu?
Yardımlarınız için tekrar teşekkürler.
İyi günler dilerim.
Bugün vize almış ve öğrenciliğin bitimine 7 gün kalan biri olarak cevaplamam gerek. Hiçbir sorun teşkil etmiyor, abi öğrenci belgesini alsın (imza kaşe) sponsor olarak siz gerekli belgeleri (banka hesabınızda +bakiye) sunun ve mümkünse dilekçe sonuna şu küçük notu düşün; ”seyahat tarihimiz bitmeden önce ülkemize dönerek hali hazırdaki …. okulunda ki eğitim hayatıma devam edeceğimi / …. kamu kurumunda ki görevimin başına döneceğimi taahhüt eder, bu doğrultuda gerekli olan vizenin tarafıma verilmesini rica ederim.”
Maaş bordrosu ve kredi kartı önemli değil. Önemli olan tek şey banka hesabınızdaki +bakiye. kredi kartından çekim yaparak bu durumuda çözebilirsiniz harcamasanız bile 7 8 bin liralık bir bakiye gösterimi vizenizi aldıracaktır ki ben bugün aldım. Saygılar.
Merhaba Kemal Bey size sorum şu: diyelim ki Almanya Köln şehrine gideceğim ama dönüşümü macaristan’dan yapmak istiyorum yani bir kaç ülke dolaşarak kendi turumu kendim yapacağım. Bu durumda vize alabilir miyim.
Yukarıda yazdıklarıma ve aşağıdaki yorumlara göz at istersen.
Benim 3 temmuza kadar geçerli kültürel vizem var. Ancak 4 haziran-7 ağustos tarihleri arasında almanyada erasmus hibesi ile staj yapacağım. Staj yapacağım yerden herhangi bir ücret almayacağım. 3 temmuz 7 ağustos arasındaki süreç için yine kültürel vizeye mi başvurmam gerekir? Bu vize yaklaşık ne kadar zaman içinde gelir? Ve çalışma Bakanlığından ücret almayacağıma dair yazı için henüz başvuramadım. O belgeyi eklemezsem vizemin gelmesi açısından sorun olur mu? Bu konularda bana ne tavsiye edersiniz
Merhaba, Çek Cumhuriyeti için vizeye başvuracağım. booking.com rezervasyonu orada geçer mi? Rezervasyonu arkadaşım yaptı, 3 kişi adına ve uçak biletlerini almalı mıyım gitmeden? Ya vize olmazsa diye alıp almama konusunda çok kararsız kalıyorum.
Bence yukarıdaki yazıyı okumalısın.
Merhaba,ben üniversitede öğrenciyim aynı zamanda büyük bir yabancı tekstil firmasında part time çalışıyorum. Belçikaya gitmek istiyorum 2020 yılına kadar geçerli pasaportum var. Belçika da akrabalarım var ancak davet yoluyla değil normal kendim gitmek istiyorum. Sizce vize alırken zorlanır mıyım? Bir de uçak biletini sizce vize aldıktan sonra mı yoksa önce mi almalıyım? (Bilet yanmasın diye) Teşekkürler
Yukarıdaki yazımı ve aşağıdaki yorumları oku dilersen.
Merhaba Kemal Bey,
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Benim de bir sorum olacaktı. Mayısın son haftası eşimle Paris-Brüksel-Amsterdam turu yapmayı planladık. Geçen sene yine kendimiz programlayarak İtalya turu yapmıştık, İtalya 3 aylık vize vermişti ve biz aynı vizeyle Kos’a da gitmiştik. Şimdilerde arkadaşlarımızdan Yunanistan’a başvuranlar hep 6 ay ve üzeri vize alıyorlar. Biz de gezmeyi seven bir çiftiz, uzun süreli vize çıkması en büyük isteğimiz. Paris’e gitmeden önce günübirlik Sakız’a gitmek için Yunanistan vizesine başvursak ve aynı vizeyle Paris’e gitsek sorun yaşar mıyız sizce? Yoksa direk Fransa konsolosluğuna mı başvurmamız daha iyi olur? Siz olsanız hangi ülkeye başvururdunuz? Cevabınız için şimdiden teşekkürler..
Günübirlik Schengen vizeleri sadece birkaç adada geçerli. Başka ülkelere girişinize izin verilmeyebilir.
Günübirlik vize ile başka ülkeye gitmeyi sormamışlar, Yunanistan’dan normal çok girişli Schengen vizesi alıp (mesela 6 ay) bu vizeyle sakız adasına günübirlik giriş çıkış yaptıktan sonra (yani pasaportlarına damga vurulacak sonuçta) bu vizeyle Paris’e gidebilir miyiz?
Ben söyliyim gitmemeniz için bir sebep yok, sonuçta ada da olsa yunanistana resmi olarak girmiş olacaksınız.
Resmi olarak bu vizeyle sadece 5-6 Yunan Adası’na gidilebiliyor ve bu vize sadece 15 gün boyunca ve yine sadece çift giriş için geçerli. Başka ülkeye belki gidebilirsiniz, ama havalimanında vize tipi dolayısı ile geri çevrilme durumunuz olabilir.
İyi akşamlar Kemal bey ilk sorum size shangen vizesi başvuru formunu excelle doldurup imzamı atsam herhangi bir sorun olurmu, ikinci sorum size çalışanım ama işe 29,01,2016 tarihinde başladım iş değişikliği sebebiyle ve edevletten dökümü çıkardım ve işyerindede 3 aylık maaş bordrosu aldım şimdiden teşekürler.
Vize formlarının elle doldurulması (bence) daha iyi. İşe giriş bildirgesi ve bordroyu şirketten kaşeletin.
Selam, Kemal Bey. Arkadaşımın 3 aylık Fransa Visesi var ve 30 gün kalabilir. Bu 30 gün ilk giriş yaptığı sürede nmi başlıyor, yoksa Türkiye’ye bi daha giriş-çıkış yaptığında mı başlıyor? Şimdiden vereceğiniz cevap için teşekkürler…
Fransa’ya veya bir Schengen bölgesine girdiğinde başlıyor. Vize geçerlilik süresi ise Schengen pulunun üzerinde yazıyor.
MERHABALAR,
BEN EYLÜL AYINDA KARDEŞİMİN DÜĞÜNÜ İÇİN ALMANYA VİZE BAŞVURUSUNDA BULUNMUŞTUM (ÖĞRENCİ DEGİLİM,ÇALIŞMIYORUM) MASRAFLARI BABAM KARŞILAYACAKTI.
AMA RED ALDIM.
DAVETİYE GELECEK TEKRARDAN KUZENİMİN DÜĞÜNÜ İÇİN MAYISTA BAŞVURMAYI DÜŞÜNÜYORUM,TEKRARDAN AYNI EVRAKLARI TOPLAMAM GEREKİR Mİ?
Öncelikle küçük harfle yazman gerekirdi. Schengen başvuru evrakları yukarıda yazıyor. Başvuru yapılıyorsa evrakların hazırlanması zorunlu. Net.
Merhabalar kemal bey formunuzu cok faydali buldum bir kac sorum olacak
suan halihazirrda bir almanya davetiyem var almanyada bir isadamindan ama yabanci polisi suan davetiyeyi göndertmiyor vergi denetimi oldugu icin davetiye gönderenin is yerinde
benimde kesin olarak 18 nisanda almanyada olmam gerekli sizin yazilarinizi gördükden sonra yunanistan veya italyaya vize almayi düsündüm schengen sorum su olacak yunanistan veya italyada 1 saat kalip sonra havalimanindan kölne gecsem hemen bir sorun yaratirmi bilginiz varsa paylasirsaniz sevinirim.
Cümle imla kurallarına uygun yazılmadığından ne demek istediğini anlayamadım.
Bildiğim kadarı ile bu Schengeni herkes yanlış anlıyor yada benim gibi anlıyor, diyeyim shengen vizesi aldığınız ülke ben mesela balkanlarda 15 günlük bir iş için yunanistan shengen vizesi aldım. Vize aldığınız ülkeye giriş çıkış yapıp kendi ülkenize dönüp sonra oradan Almanya yada diğer ülkelere geçiş yapmanız gerekli aksini yaparsanız yani benim Schengen vizem var Yunanistan’dan giriym almanya avrupa dolaşayım olmuyor bir yere kadar oluyor,fakat sonra sınırdan çevrilmek hoşunuza gitmeyecektir,ve bir daha ki vize alma işleriniz daha meşakatli ve zor olduğunu biliyorum ,
shengenin amacı ben vize aldığım ülkeye gittim fakat kendi ülkeme de döneceğim güvenini sağlamaktır.
Yani Yunanistan, İsviçre avrupa ülkelerini zıplaya zıplaya gezecem diye çıkamıyorsunuz. Köln’e gidicek arkadaş büyük ihtimal ilk uçakla geri gönderilir eğer pasaport polisi insaflı veya güven verici bulmazsa. Saygılarımla.
Hicbir sikinti olmaz istersen portekizden al ordan almanyaya git…
Kemal bey merhaba ben almanya ve hollandada toplam 1 ay kalmak istiyorum
7 ay önce sgk ise giris bildirgem var hesabimdada suan 15 bin lira para gözüküyor almanyadan bir is adamindan davetiyem cikti ama is yeri suan icin vergi kontrolunde oldugu icin yabanci polisi davetiyeyi göndermiyor Acil olarakda bu ayin 18 ine kadar almanyaya ulasmam gerek yazilarinizi okudum cok faydali buldum simdi ben söyle bir düsünce icerisindeyim italya veya yunanistana schengen alsam ilk oraya giris yapmak mecburmus orda 1 saat kalsam havalimaninda sonra ucakla kölne gecsem sorun cikarmi sizce
Öncelikle detayli bilgilendirmeniz icin tesekkur ederim. 17 yasindayim elimde 5 yillik pasaportum Almanyadan akrabamin amcamin gondermis oldugu davetiye kagidi ve gidis biletim bulunmaktadir. Ogrenciyim. Aylik 5 bin tl den fazla limiti olan kredi karti araba arsa ve ev tapusu bulunmaktadir. Bu durumda vizemin cikma ihtimali nedir? Dönus biletini almam gerekli midir? Geri dönüş yaparsiniz gercekten cok memnun olurum. İlk yurt disi seyahatim olcak ve 2 ay kadar kalmak istiyorum. Bana gonderilmis olan davet kagidinda ise amcam 3 aylik davet kagidi gonderdi. Teşekkür ederim.
Vizenin çıkıp çıkmayacağını sadece ve sadece konsolosluk bilir. Verdiğim bilgilere göre evrakları hazırladıysanız üzerinize düşeni yapmışsınızdır. Bunun dışında bildiğimiz ve bilmediğimiz onlarca sebep var vize verip vermeyeceklerine dair ve bu başvurduğunuz dönemdeki siyasal ilişkilerden turun, sizin Facebook sayfanızdaki paylaşımlara kadar değişir. Gidiş dönüş veya ülkeden ayrılış veya başka bir Schengen veya diğer bir ülkeden ülkeye dönüş bileti şart.
Merhabalar üç sorum var size
1. Fransa vizesi için 15 gün önce aldıgım hesap ekstrem yeterli midir? Yoksa yenisini mi almalıyım? Banka yetkilisinin imza sirküleri şart mıdır?
2. Hesap ekstresi yerine hesap cüzdanının aslını versem olur mu?
3. Hesabıma 1 gün önceden para yatırdıgım için ekstrem işlek bir hesap degil sorun olur mu?
Cevaplar: https://yoldaolmak.com/schengen-vizesi-alirken-nelere-dikkat-etmeli.html
Merhaba Kemal bey,
Ben Temmuz ayında İtalyaya gitmek için uçak bileti, otel rezervasyonu vs. hazırladım. Benim sorum şu şekilde ilk defa vize başvurunda bulunacağız. Eşim ve ben kamu görevlisiyiz. Bankada bulunan nakit paramız eşimin hesabında ancak çok işlem yapmıyoruz bu hesapta. Şimdi evraklarımızı hazırlarken ben eşimin hesabındaki parayı gösterebilir miyim? Yoksa paranın bir kısmını kendi hesabıma mı aktarmalıyım. Ayrıca bu hesapta çok fazla hareket yok sadece 6 ay önce yatırdığımız paramız var. Sizce giriş çıkış yapmalıyım. Teşekkür ederim.