İzmir, sahip olduğu uzun kıyı şeridi ve sıcak iklimiyle ideal bir tatil cenneti. Şehir, sahil boyunca birbirini takip eden güzel plajları, masmavi denizi ve parlak güneşiyle her yıl çok sayıda ziyaretçi ağırlıyor. İzmir plajları, her yıl uluslararası seviyedeki mavi bayrak derecelendirmesinde tüm kriterlere uyarak mavi bayrak almaya hak kazanıyor. Kent, dünya çapında adını duyuran tatil beldeleri, renkli gece hayatı ve uluslararası festivalleriyle her yıl ziyaretçi sayısını arttırıyor.

Şehrin özellikle Ege Denizi kıyısındaki Çeşme, Seferihisar, Karaburun, Foça, Dikili, Urla ve Menderes gibi ilçeleri bölgeyi ziyaret eden birçok tatilci için deniz, kum, güneş anlamına geliyor. Her kesimden tatilciye hitap eden İzmir ve çevresi, eğlenceli, sakin ya da huzurlu bir tatil geçirmek isteyenleri aynı anda mutlu edebiliyor.

İzmir’de Denize Girilecek Yerler 🏖

1. Çeşme

izmir plajları
Ilıca Plajı, Çeşme

Çeşme, İzmir’e 80 km mesafede, son dönemde dünyaca üne ulaşmayı başaran yerlerden. Plajlar konusunda İzmir’in en özel bölgesi olan Çeşme, üç tarafı denizlerle çevrili bir yarımadada yer alıyor. Çeşme’nin toplam kıyı şeridi uzunluğu 133 km. Yaz turizminin popüler yerlerinden Çeşme’de irili ufaklı ücretli ve ücretsiz plajlar Ege Denizi’nin muhteşem sularıyla tatilcileri ağırlıyor.

Çeşme’nin kuzeyi ilçenin en popüler plajlarına ev sahipliği yapan bölgesi. Bu bölge batıda Dalyan’dan başlayıp doğuda Ildır köyünde sona eriyor. Bu bölgenin batısında yer alan Dalyan’da Dalyan Plajı, Palmiye Beach, Marti Plajı, Sera Plajı bulunuyor.

Malta

Dalyan’ın güneyindeki Aya Yorgi Koyu ise Çeşme’nin bir dönemine damgasını vuran eğlence mekanlarıyla tanınıyor. Shayna Beach Club, Çeşme Paparazzi, Anka Beach, Tren Ayayorgi Beach Club giriş ücreti alınan ve ücretsiz girişin olmadığı plajlar. Kadın-erkek dengesi gözetilen bu plajlar daha çok yüksek müzik, alkollü mekanlar ve eğlencesiyle biliniyor.

Boyalık, Altınyunus ve Ilıca arasında yer alan sahil şeridi ise Çeşme’nin en tanınan ve en güzel plajlarına ev sahipliği yapıyor. Bu bölümde Boyalık Plajı, Altınyunus Sahili, Yıldızburnu Sahili ve Ilıca Halk Plajı bulunuyor. Altın sarısı renkli ince taneli kumsalı, sığ ve sıcak denizi ile bu bölgede plajlardan ücretsiz yararlanabilirsiniz. Sahilde Çeşme Belediyesi tarafından kafe, şezlong ve şemsiye gibi hizmetler veren işletmeler var.

Şifne’den başlayıp Ildır’a kadar uzanan sahil kesiminde ise Şifne Plajı, Bahçelievler Plajı, Günizi Plajı, İştur Sahili ve Ildır Plajı yer alıyor. Plajların birçoğu toplu konut sitelerinin sahilinde yer alıyor. Çeşme’nin güneyi, kuzey bölgesinden sonra en popüler ikinci bölge. Burası doğuda Alaçatı Port’tan batıda Altınkum’a kadar uzanıyor. Alaçatı Port bölgesi daha çok ücretli giriş yapılan beach clubların bulunduğu bölge.

Alaçatı Surf Paradise Club, Zio Beach Club, Plage Isolee, Dusk Alaçatı, Escape Beach Club, Cafe Pi Beach Club ve Piyade Koyu Beach ücret ödeyerek girebileceğiniz, ücretsiz halk plajı bölümü olmayan plajlar.

Bu plajların batısında ise Alaçatı Halk Plajı, Deliklikoy ve Kleopatra Koyu (Güvercinlik Koyu) bulunuyor. Bu koy ve plajlar ücretsiz girilebilen üzerinde herhangi bir işletmenin olmadığı yerler. Su, soyunma kabini, şemsiye ve şezlong yok. Kafe de olmadığından hazırlıklı gelmek şart.

Çeşme’nin güneyindeki plajların en batısını Altınkum Sahili oluşturuyor. İncecik kumu ve soğuk deniz suyu ile sıcak yaz günlerinde serinlemek için en iyi yerlerden biri. Altınkum Sahilinin bir kısmında yalnızca para ödeyerek girebileceğiniz beach club işletmeleri var.

Bu işletmeler Fly-inn Beach, Montana Beach, Dharma Beach ve Fun Beach Club. Altınkum Halk Plajı ise tamamen ücretsiz bir seçenek. Halk plajında herhangi bir işletme, kafe, şezlong ve şemsiye hizmeti yok.

Çeşme’nin batısındaki plajların çoğu hem ücretsiz halk plajı bölümü hem de ücretli giriş yapılabilen ve şemsiye, şezlong kiralanabilen alanların ortak olduğu plajlardan oluşuyor. Yusuf Baba Beach, Wa Çeşme Farm Hotel Beach, Ocean Beach, Pırlanta Plajı ve Çiftlikköy Plajı Çeşme’nin batısındaki plajlar arasında yer alıyor.

Ilıca Halk Plajı, ismini denizin içerisinden çıkan termal su kaynağından alıyor. Çeşme’nin en popüler halk plajlarından biri olan Ilıca Plajı, ince taneli sapsarı kumsalı, kıyıdan 100 metre bile ilerlendiğinde derinleşmeyen sıcacık çarşaf gibi denizi ile yüzme bilmeyenler ve çocuklu aileler için ideal bir konumda.

Plajda Çeşme Belediyesi tarafından şemsiye, şezlong, kafe ve restoran hizmeti veriliyor. Engelli kullanımına da uygun olan plaja havlunuzu ve şemsiyenizi getirerek hiçbir ücret ödemeden de yararlanabilirsiniz.

Boyalık Plajı, Çeşme ilçe merkezinin doğusunda, etrafı yazlık siteler ve otellerle çevrili bir bölgede yer alan korunaklı bir koy. Tıpkı Ilıca Plajı gibi incecik kumlu bir sahil şeridi olan Boyalık’ta plaj bölümü Ilıca’ya nazaran çok daha dar. Yazlık sitelerin plaja yaptırdığı iki ayrı iskeleden denize atlayarak girmek mümkün.

Otel ve kafelerin şemsiye ve şezlong hizmeti verdiği Boyalık’a ücret ödemeden de girebiliyorsunuz ancak tuvalet ve duş gibi hizmetler için tesislerden yararlanmak şart. Denizi sığ ve dalgasız, aynı zamanda ılık.

Altınkum Plajı, Çeşme’nin güney batısında, ismini ince taneli kumsalından alıyor. Çeşme’de en soğuk deniz suyuna sahip olan bölge olan Altınkum’da halk plajının yanı sıra ücret ödeyerek girebileceğiniz çok sayıda beach club var. Çeşme Otogar’dan kalkan minibüslerle Altınkum Halk Plajının girişine kadar gidilebiliyor.

Çok uzun bir sahil şeridine sahip olan Altınkum’un doğusunda çok bakir olan el değmemiş koylar var. Tuvalet, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye gibi olanakların olmadığı bu bölgeye hazırlıklı gitmekte yarar var.

Pırlanta Plajı, Çeşme’nin batısında, Sakız Adasının karşısında konumlanıyor. Rüzgar sörfüyle öne çıkan Pırlanta Plajı, ismini güneşli günlerde parıldayan berrak deniz suyundan alıyor. İnce taneli kumsalı ücretli ve halk plajı olarak ikiye ayrılmış durumda.

Dilerseniz şemsiye ve şezlong için ücret ödeyip nerede oturacağım derdine düşmeden deniz keyfi yapabiliyorsunuz. Halk plajı bölümünde ise gölge alanın az olması nedeniyle kavurucu sıcakta zaman geçirmek zor olabiliyor. Yılın her dönemi rüzgarlı ve dalgalı olan deniz suyunun sıcaklığı ortalamanın üzerinde, belli bir mesafeye kadar deniz oldukça sığ.

Deliklikoy Plajı, son dönemde hem sosyal medya paylaşımları hem de gençler ve alternatif düşüncede olan kesimin ilgi gösterdiği Çeşme’nin popüler plajlarından. Alaçatı Port’a 2 km uzaklıktaki Deliklikoy’da herhangi bir işletme ya da tesis yok. Yaz döneminde özel aracıyla gelenlerin oluşturduğu yoğunluk nedeniyle iğne atsan yere düşmeyecek bir görüntüyle karşılaşacağınız plaj taşlık ve kayalıklardan oluşuyor.

Deniz suyu soğuk, tesis ve gölgelik olmaması nedeniyle hazırlıklı gelmekte yarar var. Tuvalet, duş, şezlong, şemsiye kafe yok. Gitmeden alışveriş yapmak şart. Deliklikoy’a toplu taşımayla da gidilemiyor.

Dalyan Kocakarı Plajı, Çeşme’nin kuzeydoğusunda Dalyan Mahallesi sınırlarında yer alıyor. Kocakarı Plajı’nın plaj bölümü ince kumlu. Denize ilk girilen bölümde yer yer taşlar olsa da deniz zeminin büyük bölümü de ince kumlu, rahatça yürünebilen bir yapıda.

Su seviyesinin sığ ve soğuk olduğu Dalyan Kocakarı Plajı’nda şemsiye, şezlong, duş, tuvalet gibi imkanlar sunan küçük bir işletme bulunuyor. İşletmeden yararlanmak istemeyenlerin ise erken saatte gelip ağaç altı gölge alanlarda yer bulmaları şart. Çeşme merkezden Dalyan dolmuşlarıyla ulaşılabiliyor.

2. Urla

Demircili Plajı, Urla
Demircili Plajı, Urla

Urla, İzmir’e 35 km uzaklıkta bulunan şirin bir ilçe olarak, tatilcilerin tercih ettiği yerler arasında. Özellikle hafta sonu kaçamaklarında İzmir’e yakın olması nedeniyle gidilen Urla’ya en yakın plaj, Çeşmealtı mahallesindeki Mavi Plaj olarak biliniyor.

Çakıl zeminli plaj, yaklaşık 1.5 km uzunluğunda. Kum Denizi Plajı, Karantina Adası manzarasına sahip. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarıyla muhteşem bir halk plajına dönüşen bu güzel yer içinde birçok aktiviteyi barındırıyor.

İlçenin bir başka ilgi gören yeriyse, Altınköy Plajı. Burası, mavi ve yeşilin birbirine karıştığı deniziyle, çevredeki tesisleri sayesinde her sene ziyaretçisini arttıran yerlerden biri. Eski Orman Kampı ve İçmeler Plajı beldede denize girmek için tercih edilen diğer yerler arasında bulunuyor.

Urla Yarımadası’nın en güzel plajlarından Melengeç Plajı, Demircili Köyü sınırlarında. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin işlettiği Yassıcada Halk Plajı ise Urla açıklarında bir ada. Adaya yaz döneminde vapur seferleri düzenleniyor.

Urla Kum Denizi Plajı, Urla’nın en popüler plajı. Urla Atatürk Mahallesinde 400 metreyi aşan sahil şeridine sahip olan Kum Denizi Plajı, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yönetilen bir işletmeye sahip. Dileyenler şemsiye, şezlong hizmeti alabiliyor.

Tuvalet, duş ve soyunma kabini hizmetleri ise ücretsiz. Kum Denizi’nin denizi oldukça sığ, ayakla su dibinde hareket ettiğinizde çamura benzeyen bir yapının ortaya çıkması nedeniyle herkese uygun bir yer değil. Suyu sıcak ve ulaşımı kolay.



Yassıcaada Halk Plajı, İzmir Körfezinin girişinde, Urla’nın kuzeyinde yer alan Yassıcada adasında yer alıyor. Mülkiyeti İzmir Büyükşehir Belediyesinde olan adaya yaz döneminde Konak, Karşıyaka ve Üçkuyular’dan vapur seferleri düzenleniyor. Yalnızca vapurla ya da özel teknelerle ulaşılabilen adada belediyeye ait bir tesis var.

Yeme-içme fiyatlarının uygun olduğu plajın suyu sıcak, kumsalı ince taneli ve iskeleden de denize girmek mümkün. Vapurla çok sayıda kişinin aynı anda denize gitmesi nedeniyle yer bulma konusunda sıkıntılar yaşanabiliyor.

Demircili Plajı, Urla’nın güneyinde Demircili Köyünün sahilinde yer alan uzun bir koy. Bu koy Demircili Koyu olarak anılsa da koyun doğusu Melengeç Plajı, bir sonraki koyda ise Denizyıldızı Plajı var. Daha çok kamp severlerin ve kalabalıktan uzaklaşmak isteyenlerin tercihi.

Sahil şeridinde karavanla kamp yapan çok sayıda kişi var. Herhangi bir tesisin olmadığı koyun denizi çok soğuk, denizin içinde yer yer taşlar ve kayalar var. Kumsal bölümü ise çakıllı.

3. Seferihisar

Akkum Plajı, Seferihisar
Akkum Plajı, Seferihisar

Seferihisar, İzmir’e 47 km mesafede, popüler tatil yerlerinden. İlçenin en meşhur mekanıysa doğal bir koy içerisindeki Ekmeksiz Plajı. Tertemiz suyu, kum zemini ve yeşillikler içindeki doğasıyla, yüzmek için oldukça hoş bir ortama sahip. Seferihisar şehir merkezine yalnızca 5 km’lik uzaklıkta bulunan Teos Ormancı Kampı (Teos Ormancı Tatil Köyü), kafe, restoran ve konaklama imkanlarıyla bölgenin en huzurlu yerlerinden.

Daha kuzeyde yer alan Akkum Plajı, renklerin uyum içinde birbirine karıştığı, doğal güzelliğini kaybetmemiş gözde mekanlardan. Ayrıca Akarca Plajı, kıyı şeridinin büyük bölümünü kaplamasına rağmen fazla tesise sahip olmamasıyla dikkat çekiyor. Burada, sahil boyunca çok sayıda beach club ve halk plajı da bulmak mümkün.

Akkum Plajı, Seferihisar’ın en bilinen plajlarından biri. Sığacık sınırlarında yer alan Akkum Plajı, korunaklı bir koyun içerisinde yer alıyor. Çevresinde büyük otellerin bulunduğu plajın bir bölümü halk plajı olarak kullanılıyor.

Büyük bölümünde ise oteller tarafından yönetilen şemsiye ve şezlonglar var. Mavi bayraklı plajın deniz suyu soğuk, derinlik 10-15 metreden sonra birden artıyor. Plajının kumsalı ise ince taneli.

Teos Ormancı Kampı, Akarca Plajı ile aynı koyu kullanıyor. Koy üzerinde çok sayıda tesis, kamp alanı ve işletme bulunuyor. Kendi şemsiyeniz, havlunuz ya da sandalyenizle ücretsiz bir şekilde yararlanabileceğiniz plajın çevresinde yeme-içme alternatiflerinin olması buranın en güzel özelliği.

Herhangi bir tesiste bir şeyler yiyip içmeniz halinde şemsiye ve şezlongdan ücretsiz yararlanabiliyorsunuz. Deniz sığ, sıcak, kumsalı İzmir’in diğer bölgeleri ile karşılaştırıldığında ortalamanın altında.



Ekmeksiz Plajı, Sığacık’ın güneyinde, Teos Antik Kenti’ne çok yakın bir konumda yer alan, yemyeşil orman dokusuyla çevrili korunaklı bir koyda yer alıyor. Engebeli bir arazinin yüksek kesiminden giriş yapılan Ekmeksiz Plajı’nda plaja ulaşmak için aşağıya doğru yürümek gerekiyor.

Plajın en güzel özelliği çevresini saran orman dokusu. Piknik alanları da günübirlikçiler için keyif anlamına geliyor. Denizi soğuk, korunaklı bir koyda yer aldığından dalga ve derinlik gibi kaygılar yok. Ücreti karşılığında şemsiye ve şezlong kiralayabiliyorsunuz.

4. Foça

Foça Plajları
Eski Foça ve Yeni Foça arasındaki bir koy

Foça, İzmir’e 60 km uzaklıkta yer alıyor. İlçe merkezi Eski Foça olarak adlandırılırken, ilçeye 15 km mesafede bulunan Yeni Foça Mahallesi de tatilcilerin gözdesi. Eski Foça daha çok antik kent olarak bilinse de Karakum Plajı, Foça Halk Plajı, Voodoo Beach, Pollen Tatil Köyü, Mambo Beach ve Club Mackerel ilgi gören yerler arasında.

Bu şirin beldede çok sayıda halk plajı, tertemiz sahil şeridine dağılmış durumda. Yeni Foça’da ise halk plajları, daha düzenli bir yapıyla yüzme sevenlerin geldikleri yerler arasında. Gencelli Halk Plajı, Sazlıca Koyu ve Şamata Plajı, tertemiz deniziyle gelenlerin tercih ettikleri plajlar arasında öne çıkıyor.

Eski Foça Halk Plajı, Foça ilçe merkezinde yer alıyor. Foça tekne turlarının yapıldığı balıkçı barınağından başlayıp kuzeye doğru uzanan sahil şeridinde bulunan plaj genişlik açısından çok dar. Yer yer belediyenin inşa ettiği iskelelerin bulunduğu plajda herhangi bir işletme yok.

Ancak Foça’nın en işlek sahil şeridi olduğundan sahil boyunca çok sayıda restoran, kafe, dondurmacı ve büfe var. Birçok kişi kendi getirdiği sandalye ve havlularıyla deniz keyfi yapıyor. Deniz oldukça soğuk, plajın bir bölümü kumlu olsa da genelde denizin içinde taşlar var.

Foça Belediye Halk Plajı, Foça Marina’nın yer aldığı bölümde korunaklı bir koyda yer alıyor. Herhangi bir işletmenin olmadığı halk plajının çevresinde balıkçı motorları bağlı. Şemsiye, şezlong, tuvalet ve duş imkanı olmasa da hem Foça yerlilerinin hem de günübirlik tatilcilerin en çok tercih ettiği plajdan biri.

Suyu soğuk, derinlik az, denizin içerisinde genellikle taşlar ve deniz kestaneleri var. Denize girerken dikkatli olmak şart.

Yeni Foça Halk Plajı, Foça’nın 20 km kuzeyinde eni Foça Mahallesi sınırlarında yer alıyor. Yelken ve sörf eğitiminin verildiği plaj İzmir’in en organize halk plajlarından biri. Mavi bayraklı plajda İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından plaj hizmeti veriliyor.

Şemsiye ve şezlong kiralayabiliyorsunuz. Dilerseniz kendi havlunuz ya da sandalyenizle ücretsiz bir şekilde yararlanabileceğiniz plajın denizi soğuk, derinlik az, denizin içi ince kumlarla bezeli.



5. Dikili

Dikili Plajları
Küçük Zindancık Koyu

Dikili, İzmir’in 120 km kuzeyinde yer alan küçük ve şirin bir ilçe. Yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken yerdeki Antur Plajı, 25 metrelik bir sahil genişliğiyle, gelenlere rahat bir ortam sunuyor. Dikili Halk Plajı, ilçe merkezinde kesintisiz 5 km uzunluğunda ve 50 metre genişliğinde, mavi bayraklı keyifli bir plaj.

Şehir merkezine yakın mesafede bulunan Yakamoz Plajı ise tesis sorunu yaşamak istemeyenlerin tercihleri arasına giriyor. Bademli Köyü’nde bulunan Fame Beach, giriş ücreti alan işletmelerden biri.

Dikili’deki en temiz suya sahip, çakıl zeminli Kayra Plajı, Kalem Adası ve Bademli Koyu, yüzmek isteyenlerin gözde sahilleri arasında. Ayrıca Dikili’ye 20 km uzaklıktaki Çandarlı, tarihi kalesi ve buz gibi deniz suyuyla yaz sıcaklarında serinlemek isteyen tatilcilerin gözdesi. Çandarlı’dan Denizköy’e uzanan sahil şeridinde Kaleönü Halk Plajı, Denizköy Plajı, Hayıtlı Merada Plajı da sakin ve huzurlu.

Dikili Halk Plajı, ilçe merkezinde kuzey-güney doğrultuda yaklaşık 2 km boyunca uzanan ilçenin en popüler halk plajı. Mavi bayraklı plajda çok sayıda işletme var. Ücretsiz yararlanabileceğiniz bölümde kendi havlunuzu koyup denize girebiliyorsunuz. Kafe, restoran çeşitliliğinin olduğu plajda ücret ödeyerek tesislerden yararlanabiliyorsunuz. Denizi soğuk, derinlik az, kumsalı ince taneli.

Çandarlı Halk Plajı, Dikili ilçe merkezine 20 km uzaklıktaki Çandarlı Mahallesinde yer alıyor. UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesinde yer alan Çandarlı Kalesinin yanı başındaki halk plajı yaz aylarında bir hayli kalabalık oluyor.

1 km boyunca uzanan sahil şeridinde yer alan kafe ve restoranlar şemsiye ve şezlong kiralama hizmeti veriyor. Dilerseniz kendi havlunuzu alıp hiçbir ücret ödemeden de plajdan yararlanabiliyorsunuz. Suyu aşırı soğuk, derinlik kademeli olarak artıyor, kumsalı ise orta kalınlıkta kumlardan oluşuyor.

Bademli Halk Plajı, Diki ilçe merkezinin 10 km güneyinde Bademli köyü sınırlarında yer alıyor. Bu bölge denizin turkuaz rengi nedeniyle zaman zaman Türkiye’nin Maldivleri olarak da adlandırılan bir yer. Bademli tekne turlarının gerçekleştirildiği Bademli iskelenin çevresindeki korunaklı koyda gönül rahatlığıyla denize girebiliyorsunuz.

Şemsiye ve şezlong gibi olanaklar için tesislere ücret ödemek gerekiyor. Ücret ödemeden yararlanmak isteyenler için ise plaj kapılarını sonuna kadar açıyor. Pissa Plajı ve Fame Beach ücret ödeyerek girebileceğiniz plajlardan. Denizi soğuk, derinlik az ve kumsalı ince taneli.

6. Karaburun

karaburun plaj
Mimoza Koyu Plajı

Karaburun, İzmir’e 105 km mesafede bulunan sakin bir ilçe. Burada, neredeyse her yer doğal plaj olma özelliği gösteriyor. Mavi bayraklı Akvaryum, İncirliköy ve Bodrum plajlarının yanı sıra Kuyuca ve Mimoza plajları da temizliğiyle ödüle aday sahillerden. Boyabağı Koyu ise çok dar bir kıyı şeridine sahip olmasına rağmen ince kumu ve sakinliğiyle tercih edilebilir.

İlçeye bağlı bir mahalle olan Mordoğan’da yer alan Seal Beach, Ardıç Plajı ve Kocakum Plajı son dönemde dikkat çekiyor. Bölge, özellikle dalış yapmak isteyen tatilcilerin ilk tercihleri arasında bulunuyor. İlçe, Ege’nin en temiz suları ve sakin yapısıyla, huzurlu tatil arayanların gözdesi haline geliyor.

Ardıç Plajı, Karaburun ilçe merkezinin 15 km güneyinde, Mordoğan Mahallesi sınırlarında yer alıyor. Karaburun ve Mordoğan bölgesinin en popüler plajı olan Ardıç aynı zamanda kumsal konusunda fakir olan bu bölgenin en geniş kumsalı olarak da biliniyor. Karaburun Belediyesi tarafından işletilen bir tesisin olduğu plaja ücretsiz giriş de mümkün. Deniz oldukça soğuk, derinlik az, kumsalı ince taneli. Çocuklara ve ailelere uygun.

Boyabağı Plajı, Karaburun’un Kösedere Köyü‘nün sahilinde konumlanıyor. Kösedere Köyü’nden Karaburun’a doğru ilerlerken iki yanı zeytin ağaçlarıyla çevrili, tek şeritlik dar bir toprak yoldan geçilerek ulaşılan koy, tam anlamıyla saklı bir cennet. Plaj bölümü oldukça dar olan Boyabağı Plajında herhangi bir işletme yok.

Koyun çevresindeki kafe ve kamp alanları yeme-içme hizmeti veriyor. Plaj bölümü taşlık olan Boyabağı’nda denizin ilk bölümü de taşlık. İlerledikçe ince taneli kumlarla karşılaşıyorsunuz. Deniz suyu ise oldukça soğuk.

Mordoğan Halk Plajı, Mordoğan’ın en popüler noktası. Etrafı yazlık siteler ve otellerle çevrili halk plajı korunaklı bir koyun etrafında uzanıyor. Kumsalı ince taneli, denizi sığ ve sıcak. Plajda ücretli şemsiye ve şezlong hizmeti veriliyor.

Mavi bayraklı plajda tuvalet, duş ve soyunma kabini hizmeti ise ücretsiz olarak sunuluyor. Yeme-içme alternatifi açısından çok sayıda kafenin yer aldığı sahil şeridi daha çok aileler ve orta yaş üzeri kitleye hitap ediyor.

7. Selçuk

Pamucak Plajı, Selçuk
Pamucak Plajı, Selçuk

Selçuk, İzmir’e 79 km uzaklıkta bulunan huzurlu bir yer. İlçenin ünlü Pamucak Plajı, muhteşem denizi ve enfes kumluk plajıyla öne çıkıyor. Burası ayrıca 22 km mesafedeki Kuşadası‘na yakınlığıyla da ilgi görüyor. Kuşadası’nın en ünlü yerlerinden Kadınlar Plajı, Papaz Plajı ve Kuştur Plajı, tatilcilerin tercihlerinde ön plana çıkan yerler arasında bulunuyor. Büyük Menderes Deltası ve Dilek Yarımadası Milli Parkında da sessiz, sakin dört farklı koy bulunuyor.

Pamucak Plajı, Türkiye’nin en uzun kumsallarından biri. Hem uzunluk hem de genişlik açısından İzmir’in en geniş plajı olan Pamucak Sahilinin çevresinde çok sayıda kamp alanı, otel ve günübirlik tesisi bulunuyor. Rüzgar sörfü ve yelken eğitiminin de verildiği plajda şemsiye ve şezlong kiralanıyor.

Ücretsiz duş, tuvalet ve soyunma kabini hizmetinden yararlanabilirsiniz. Selçuk Otogarından Pamucak’a düzenli dolmuş seferleri yapılıyor. Pamucak’ın ince taneli sarı renkli kumsalında deniz sığ, dalgalı ve genellikle rüzgarlı. Aile ve yüzme bilmeyenlere uygun.

İzmir’in plajları, Ege Denizinin doyumsuz maviliği, gelişmiş plaj imkanları ve ince taneli kumuyla tatilcilerin gözdesi. İzmir çevresinde gezilecek yerler arasında bulunan plajlar, deniz, kum, güneş keyfi yapmak isteyenler için benzersiz bir deneyim sunuyor.

23 Yorumlar

  1. Ülkemin şu güzelliğine bak yahu her yeri sanki cennet gibi gerçekten muhteşem yerler gözüküyor bu İzmir’de. Yazdığınız bu güzel yazı için çok teşekkür ediyorum size bende istanbuldan maalesefki çıkamayıp bu güzel mekanlara gidemediğimden bir yer arıyordum denize girmek ve rahatlamak için işyerinden kadın arkadaşlarla kadinlarplajiservisi.com burayı bulduk gerçekten temiz ve istanbulda olduğu için bize kolaylık sağlıyor hem çok vakit harcamıyoruz hemde dinleniyoruz

  2. Karareyis Plajı super tavsiye ederim, hem kimse yok ve cok sesiz. İskeleden bakıldıgında suyun 7 metre atı görünüyor 😀

  3. 16 km ilk altın kumsalı olan Dikili şezlongdan gürülmeyecek olacak halk havlu koyacak yer bulamayacak Sonrasını düşünmek istemiyorum

  4. Özdere ve Gümüldür İzmir’lilerin en çok tercih ettiği ve en çok bilinen yerlerden biri. Askeri kamp, Merkez bankası kampı, çeşitli Kamu kurumlarinın kampları, Üniversite, okul kamplari v.s hepsi burada.

    Ayrıca denizalti dalışlarıda Özdere koylarında yapılıyor. Görmenizi isterim.

  5. İzmir’in en güzel kumu ve en temiz mavi bayraklı denizi Özdere ve Gümüldür’dedir. Buraları ya unuttunuz ya da gezmediniz herhalde bilmiyorsunuz.Bekleriz mutlaka buraları da gezin, görün ve tanıtın…

    • Fatma hanım bir gün saat 2 civarindan sonra Gümüldür denizatı civarı denize gidip bakın. Denize nasıl lağım akitildigini denizin üstünde yüzen pislikleri görün derim.

    • Tarkan bey siz nerede oturuyorsunuz bilmiyorum ama , Deniz atı çok lüks bir yer, zannetmem böyle bir şeye müsade etsinler, ben de ilk defa sizden duyuyorum.

      Biz ondört evlerdeyiz, denizimiz tertemiz, Çukuraltida öyle. Ayrıca Askeri kampın oraya koca arıtma tesisi kurdular, Deniz atı’na yakın.

      Kim neden lağım döksün, denizimiz de bidiğim kadarıyla mavi bayraklı. Ayrıca diğer arkadaşlarda Özdere’yi öven yorumlar yazmışlar, sadece siz nedense kötülemişsiniz. Özdere’de oturan biri olarak inanamadım.

    • Geçen sene gercekten Gümüldür Denizati civarinda bende öyle bir tablo ile karşılaştım. Kışın dökmedikleri lağım vb pis sular kalmıyor. Yaz gelince dört ay saklıyorlar. Şubat gibi giderseniz bazı kuytu köşedeki birikmiş o ağır kokuyu alirsiniz mutlaka.

    • Fatma hanim bizim yazlik cukuralti Yeşilköy sitesinde 20 yıldır gidip tatil yaptigimiz yazliga artık gitmiyorum maalesef. Deniz her gün kötü ha rüzgar karadan esse bile deniz yüzeyinde koku var köpük köpük oluyor. Bunun yüzünden koca site ve bizim yanımızdaki site. Bunun yüzünden boş arıtma var diyorsunuz ama bizim site dahil olmak üzere denize veriliyor bir kısmı

    • Mavi bayrak olayına tamamen yalan internette araştırdım ama bulamadım. Kim mavi bayrağı veren kişi ve kurum? Eğer onlar kendilerine çok buranın temiz olduguna inanıyorlar sa gelsinler. Ben onlara yüzen lağımları göstereyim

    • Tarkan bey üzüldüm inanın. Bizim site 14 evler Gözde sitesi, bizim arıma tesisimiz vardı ama belediye mecbur tuttuğu için bizimkini kapatıp genel arıtmaya bağlandik. Hala denize veren varsa bu bildiğim kadariyla yasal değil cezası var.

      Siz imza toplayıp şikayet edin gerekli yerlere bildirin bu durumu bence… Bizim buralarda şikayet duymadım, herkes rahatça giriyor denize…

Yanıt yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz