Ucuz uçak bileti bulma, uçak bileti kampanyalarını yakalama yeteneği sık seyahat eden gezginlerin uzmanlık alanlarından birisi. Çünkü seyahat etmeyi seviyoruz ve bunun için bir servet ödemeyi istemiyoruz. Bugün uçak bileti ücretleri seyahatimizin büyük bir bölümünü kapsıyor. Uygun uçak bileti bulma yeteneğimizi geliştirirsek eğer, seyahat bütçesini hafifletip, tatil, eğlence ve aktiviteye daha çok bütçe ayırabiliriz.
Birçok okuyucu en ucuza uçak bileti nasıl bulunur konusunda sıkça bana sorular soruyor. Hatta kimisi hiçbir araştırma yapmadan gideceği yerin uçak bileti fiyatlarını öğrenmek için bana soruyor, mail atıyor. Herkese ayrı ayrı cevap vermektense bu yazıyı hazırlayıp sorulara referans göstermek benim için şart olmuştu. Hadi balık tutmayı öğrenelim!
Günümüz insanı değişen şartlar nedeniyle sık sık uçmak durumunda kalıyor. Gerek işi gerekse de keşfetmek için gözümüz hep uçak biletleri fiyatlarında. En azından ben öyleyim. En uygun bileti nasıl bulurum?, En ucuz uçak bileti hangi sitede, hangi havayolu kampanya yaptı, fiyatları nasıl diye radarım hep açık.
Ne kadar uzman olursanız olun net olan bir şey varsa da uçak bileti fiyatlarını etkileyen pek çok faktör olduğu. Bir noktada bildiklerinizin pek anlamı kalmıyor ama yine de ucuz bilet avına çıkmadan telem bilgileri öğrenmek şart! Neden, çünkü daha ucuza uçmak istiyoruz, daha çok yer görmek istiyoruz, seyahat bütçemizi daha verimli kullanmak istiyoruz.
Ucuz uçak bileti bulma şans ya da çok da olağanüstü bir yetenek gerektirmiyor. Gereken şey biraz bilgi ve harekete geçme. Bunun için aşağıdaki temel bilgileri okumanız ve elbette uygulamanız gerek. Ucuz uçak bileti bulma yolları önerilerimden oluşan listedeki konuların hepsi de birbiriyle, aynı şeyleri sık sık söylersem bu önemli olduğu içindir.
Uçuş tarihlerinizdeki esneklik ve dilediğiniz zaman seyahat planlama imkanınız en önemli konu olacak!
Ucuz Uçak Bileti Bulma Yolları
-
Ucuz Uçak Bileti Bulma Yolları
- 1. Seyahat tarihlerinizi esnek tutun
- 2. Biletinizi fiyatların en uygun olduğu zamanlarda alın
- 3. Havayollarının mail listelerine kaydolun
- 4. Uçak bileti arama motorlarını kullanın
- 5. Biletinizi erken alın
- 6. Biletinizi geç alın
- 7. Alternatif havalimanlarına bakın
- 8. Alternatif rotalar deneyin
- 9. Farklı havayollarından tek yön bilet bakın
- 10. Mil biriktiren banka kartları kullanın
1. Seyahat tarihlerinizi esnek tutun
Uçak bileti fiyatları gidilecek döneme bağlı olarak değişiyor. Birçok kişi Yılbaşı, Noel, Kurban ve Şeker Bayramı gibi dönemlerde tatile çıkmayı tercih ediyor. Yine ülkemizde okulların tatil olduğu, en çok izinlerin kullanıldığı Haziran-Ağustos arasındaki dönemde yüksek talepten dolayı uçaklar dolu oluyor.
Bu dönemlerde uçak biletlerinin daha yüksek olduğunu unutmayalım. Seyahat için esnekliğiniz varsa tatil dönemlerinin dışındaki tarihler için seyahat planlayın. Eğer uçuş tarihleriniz bu dönemlerin başlangıç ve bitiş dönemlerine mecburen denk geliyorsa, büyük ihtimalle daha pahalı uçacaksınız anlamına geliyor.
Bu tarihlerde seyahate çıkmanız kesinse sık sık kampanyaları ve uçak bileti fiyatlarını gözden geçirin. Ucuza uçmak için erkenden bilet almanız şart. Tatil zamanınız yaklaşıp da hala bilet almadıysanız sonra bilet fiyatları neden bu kadar yüksek demeyin. Bu dönemlerde nispeten en ucuz bileti ancak sabah oldukça erken veya gece geç saatlerdeki uçuşlarda bulabilirsiniz.
Aklınızda kalması gereken özet; nereye ne zaman ucuz bilet varsa oraya gidin, o tarih aralıklarında izin kullanın. İlla ben Paris’e Amsterdam’a gideceğim diye tutturmayın. Gidersiniz elbet bir gün, Budapeşte‘ye 99€ bilet bulunca ilk Budapeşte’ye gidin, sonra diğerlerine fırsat buldukça gidersiniz.
2. Biletinizi fiyatların en uygun olduğu zamanlarda alın
Hafta ortası uçmak, hafta sonu uçmaya göre daha ucuz, çünkü bir çoğumuz hafta sonu bir yerlere gitmeyi tercih ediyoruz. Uzmanlar hafta ortası uçmanın %10 kadar tasarruf sağlayacağını söylüyor. En uygun bilet bulmak için bakacağımız gün çarşamba ve perşembe öğleden sonrası; bunu salı ve cumartesi günleri izliyor.
Ülke içi uçuşlarda en uygun fiyatları yakalama dönemi 21 gün öncesi. Bu dönemdeki fiyatlar ortalama fiyat %8 daha ucuz. Son 2 haftada bilet fiyatları ortalama fiyatlara göre %5 artıyor, son hafta ise bu oran %30’a çıkıyor.
Uluslararası bilet fiyatlarında, yerel uçak bileti fiyatlarındaki kadar dalgalanma olmuyor. Seyahat tarihinden 34 gün öncesindeki fiyatlar, 6 ay öncesindeki fiyatlara göre %4 daha düşük (Kaynak: Kayak).
Seyahatin 28 gün öncesine kadar bilet fiyatları hemen hemen aynı seyrediyor. Seyahatten 18-28 gün önceki fiyatlar en uygun fiyatlar. (Kaynak: Expedia).
Türkiye’den seyahat etmek için yıl içerisinde en uygun zaman olarak Mayıs ayı ön plana çıkıyor. Hafta içi olan uçuşları ve tatil dönemine denk gelmeyen tarihleri tercih edin.
Yukarıdaki tüm veriler ortalama verilere göre hazırlanmış veriler. Sizin uçacağınız tarihe, şehre, güne göre değişiklik gösterebilir. Bir yerde kalabalıkları çekecek bir festival, spor aktivitesi veya kongre varsa diğer birçok sebepten bağımsız talepten dolayı fiyatlar çok hızlı yükselebilir.
Tam tersi gideceğiniz şehirdeki siyasi iktidarsızlık, hava durumu şartları, güven kırıcı haberler gibi olumsuz bir durum uçak bileti fiyatlarında düşmeye yol açabilir. Yine de yukarıdaki bilgileri aklınızda tutun.
Aklınızda kalması gereken özet; en geç seyahatinizden 40 gün öncesinden itibaren ucuz bilet bulma araştırmasına başlayın. Bunu günlük yapılması gereken bir iş olarak görün ve düzenli olarak fiyatları takipte tutun.
3. Havayollarının mail listelerine kaydolun
En ucuz kampanyalı uçak bilet fiyatları için hep tetikte olun. Promosyon uygulanan koltuk sayısı genellikle çok az olduğundan acele etmek gerekiyor. Kampanyalardan erken haberdar olmak için havayolu ve bilet satışı yapan web sitelerinin e-posta listelerine kaydolun. Bu ucuz bilet bulmak için yapmanız gereken en önemli şey!
İlginizi çeken bir destinasyona dair promosyonlu uçuşlar duyurulduğunda gecikmeden biletlerinizi alın. Aynı şekilde havayolu firmalarının sosyal medya hesaplarını takip edin. Bazen kampanyalar ilk önce/sadece Facebook veya Twitter hesaplarından duyurulur.
Geçen gün bir arkadaşım arayıp Madrid’e 105€’ya bir kampanya olduğunu söyledi. Haberi havayolu firmasının duyurduğu kampanya mailinden öğrenmişti. 10 dakikada karar verip biletini aldı. Aynı bilet kampanya sonrası (şimdilik) 70 TL daha pahalı.
Aklınızda kalması gereken özet; Türk Hava Yolları, Pegasus, Ajet, SunExpress e-posta listelerine kaydolun.
4. Uçak bileti arama motorlarını kullanın
Gelişen teknoloji ve yenilenen sektör her geçen gün farklı imkanlarla tüketicinin karşısına çıkarken beraberinde pek çok cazip seçenekleri de getiriyor. Uçak bileti arama motorlarının akıllı telefonların hayatımıza kattığı en güzel konforlardan biri olduğunu düşünüyorum.
Havayolu firmalarının sayfalarına girip nereye uçacağınızı ve tarihleri tek tek gireceğimize bu işi bizim yerimize yapan uçak bileti arama motorlarını deneyin. Tüm uçak biletleri için en hesaplı karşılaştırmaları sunan uçak bileti arama motorları sık kullanılanlara eklemeniz gereken siteler olmalı.
Bilet bulmak için yapacağımız zahmetli araştırmayı bizim yerimize pratik ve inanılmaz hızlı şekilde yapıyorlar. En güncel fırsatları bulup karşılaştırıyor ve böylece en güncel fırsatları bize sunuyorlar. Uluslararası uçak bileti arama hizmeti verenler arasında; Amerika için ucuz bilet arıyorsanız Expedia veya Orbitz, Avrupa için ise Momondo veya Skyscanner iyi arama sonuçları veriyor.
5. Biletinizi erken alın
Çoğu havayolunda, en ucuz koltuklar satıldıktan sonra kalan koltuklar daha yüksek fiyatlara satılıyor. Özellikle yoğun seyahat dönemlerde, rezervasyonunuzu geç yaparsanız bu size pahalıya mal olabilir. Havayolu firmaları bilet fiyatlarında günlük hatta saatlik değişiklikler uygulayabiliyorlar. Genellikle uçuş tarihine yaklaşıldıkça bilet fiyatlarında artış görülüyor.
Ne zaman nereye gideceğimi bilemediğimden, bazen İstanbul-Antalya tek yön biletini, Avrupa’da herhangi bir şehrin gidiş-dönüş uçak biletinden daha pahalıya almak zorunda kalabiliyorum. Kız kardeşimle çıktığım Kuzey Avrupa gezinin tarihi aylar öncesinden belli olmasına rağmen bileti almamıştım. Seyahatten bir hafta önce aldığım tek yön İzmir-İstanbul bileti ikimiz için 241,98TL tutmuştu. Oysaki aynı bileti 44TL gidiş dönüş aldığım zamanlar bile olmuştu.
En uygun fiyatlı uçak biletini bulmak için, tüm destinasyonlar göz önünde bulundurulduğunda, ortalama 27 hafta öncesinden aramaya başlamak gerekiyor. Erken rezervasyon yapmayı ne yazık ki hala öğrenemedik. Geç rezervasyon nedeniyle Türklerin %57’si en uygun fiyatları kaçırıyor (Kaynak: Skyscanner).
Aklınızda kalması gereken özet; uçak bileti fiyatları genellikle son 2 haftada roket gibi yukarı fırlıyor. Seyahat tarihiniz kesinse bu tarihten önce, en az 3-4 ay geriden bilet aramaya başlayın. Uygun fiyatı yakaladığınızda kaçırmayın.
6. Biletinizi geç alın
Havayolları firmaları uçaklarını doldurmak ister. Öngörülen zamanda hedeflenen bilet satış ve doluluk oranlarına ulaşamazlarsa daha düşük fiyatlı bilet kampanyaları başlatırlar. Eğer tam da bu dönemde bilet arayan şanslılardansanız fırsatı yakaladınız demektir.
Eğer seçtiğiniz rota üzerinde en iyi uçak bileti fiyatlarını yakalamak istiyorsanız bazı uçak bileti arama motorlarının uyguladığı fiyat alarmı seçeneğini kullanın. Sürekli sayfa yenilemek veya her gün bilet fiyatlarını kontrol etmek yerine fiyat uyarısı oluşturun. Gideceğiniz yeri, tarihi giriyorsunuz. Alacağınız biletin fiyatı düştüğünde otomatik bir e-postayla anında haberdar oluyorsunuz. İyi fikir.
Havayolları firmaları son dakika fırsatları düzenleyip, eposta listelerindeki üyelerine duyuruyor. Eğer güzergâh ve tarihlerde esnek iseniz, son dakika fırsatlarından faydalanmak için biletinizi bu kampanyaları yakalayabilmek adına geç alabilirsiniz. Buradaki anahtar kelime uçacağınız yerin, tarihin ve zamanın esnek olması yine. Ancak son yıllarda hemen herkes ucuz bilet peşinde ve uçakların birçoğu neredeyse dolu uçuyor. Bu tür fırsatları yakalayabilme şansı gittikçe azaldığını hatırlatayım.
Aklınızda kalması gereken özet; nadiren de olsa uçuş tarihi yaklaştıkça fiyatlar düşebilir. Bilet satın almak için son dakikaya kadar beklemek işi tamamen şansa bırakmak demek. Risk almayı seviyorsanız biletinizi geç alın. Araştırma için vaktiniz yoksa fiyat alarmı seçeneklerini kullanma alışkanlığı edinin.
7. Alternatif havalimanlarına bakın
Bugün hemen hemen her büyük şehirde neredeyse ikinci bir havalimanı var. Düşük bütçeli firmaların tercih ettiği bu havalimanlarından uçmak genellikle daha ucuz. Gidilecek destinasyonda böylesi havalimanları varsa tercih edilebilir. Sabiha Gökçen buna iyi bir örnek.
Haftaya İzmir’den İstanbul’a bir uçuşum var ve kalacağım yer Avrupa yakasında olmasına rağmen ben ucuz bilet bulduğum Sabiha Gökçen Havalimanına uçuyorum. Önümüzdeki ay Milano’ya gideceğim ve şehrin 3 havalimanından en ucuz bilet fiyatları sunan havalimanına bilet bakıyorum özellikle. Ucuz bilet arama motorları bu işi bizim yerimize yapıyor gerçi.
Örneğin Asya’da ucuz biletler sunan havayolu firmalarından AirAsia ülkelerin düşük bütçeli havalimanlarını kullandığından bazen 30TL’ye bile bilet bulabilmek mümkün olabiliyor. İstanbul’dan direk İzlanda’ya uçmaktansa İstanbul’dan Amsterdam’a gidip, oradan İzlanda’ya uçmak daha ucuza gelebilir.
Aklınızda kalması gereken özet; ucuz bilet bulmayı bir alışkanlık haline getirin. Önünüze gelen uçuşlara takılmadan gideceğiniz şehrin ucuz bilet fırsatları sunan havalimanları varsa onları araştırıp oralara ucuz bilet var mı diye bakın. Aktarma yaparak daha ucuza gidebiliyorsanız, söylenmeden bu yolu deneyin.
8. Alternatif rotalar deneyin
Görmek istediğiniz pahalı bir şehre, pahalı bir uçak bileti alarak uçacağınıza, nereye kampanya ve ucuz bilet varsa oraya uçun (Bunu 10 defa daha yazabilirim). Havayolu firmalarının kampanyalarını sürekli ama sürekli takip edin ve ucuz uçak bileti sunan bir kampanya yakaladığınızda bileti kapın ve seyahatinizi o tarihe göre planlayın.
Bu tür kampanyaların bazısı 24 saat sürüyor. Korkmadan alın biletinizi. Geri kalan planlamalarınızı (Otel, ulaşım, gezilecek yerler) sonra yaparsınız. Kimimiz bu kadar esnek olmayabilir, ama eminim esnek olanlarımız mutlaka vardır. Schengen vizesi veya yeşil pasaportunuz varsa karar vermek daha da kolay. Yoksa da vizenizi alırsınız nasılsa.
Skyscanner.com ve Kayak gibi ucuz bilet bulma arama motorları veya uygulamalarını kullanarak “tüm destinasyonlar” seçeneği ile en ucuz fiyat veren destinasyonları bulun ve oraya uçun. Bulunduğunuz şehri veya İstanbul’u girin, gidilecek yer kısmında “Her Yer” seçeneğini işaretleyin. Gidebileceğiniz en ucuz destinasyonu ve oraya gidebileceğiniz en ucuz zamanı gösteren bilgiler önünüzde sıralanmaya başlayacak. Neresi ucuz ve size cazip geliyorsa oraya bilet alın. Tabi bir iki kişiden o şehir hakkında bilgi almayı unutmayın.
Aklınızda kalması gereken özet; ünlü turistik destinasyonlar sadece uçak biletleri açısından değil, diğer seyahat giderleri bakımından da pahalıdır. Rotalarınızı farklı yerlere yönlendirin. 100€ altında nereye bilet bulursanız oraya gidin.
9. Farklı havayollarından tek yön bilet bakın
Genellikle gidiş-dönüş bileti almak ucuza gelir. Diğer yandan farklı havayolu firmalarından tek yön gidiş ve dönüş almak bazen daha ucuz olabilir. Birçok uçak bileti arama motoru uygulaması bunu bizler için yapabiliyor, deneyin. Rekabetin çok yüksek olduğu destinasyonlarda bunu özellikle aklınızda tutun.
Avrupa’da yaşayan Türk vatandaşları, uzun süren resmî tatillerin başlaması ile birlikte tatil için Türkiye’ye gelir. Bu ülkelerden gelen ve çoğunlukla Türk yolcuları taşıyan charter uçaklar, dönüşte yeterli sayıda yolcu bulamazlar ve bu nedenle bu dönemlerde ucuz uçak bileti bulmak çok daha kolaylaşır. Yaz döneminde Dalaman veya Antalya’dan Avrupa’ya bilet baktığınızda ne demek istediğimi anlarsınız.
Gidişi ayrı, dönüşü ayrı almak veya farklı havayollarından iki farklı bilet almak bazı durumlarda işinize dahi yarayabilir. İzmir-Bari (İtalya) uçuşum vardı ve ben seyahatimin ilk ayağı İzmir uçağını kaçırdım. Diğer uçakla İstanbul’a gidip İtalya uçağımı yakalayabilecek fırsatım vardı, ancak bağlantılı tek bilet aldığımdan ilk ayağı yandığında tüm bilet yanış oldu.
Aklınızda kalması gereken özet; bazen havalimanlarında oyalanmanız gerekse de aktarmalı uçuşları; farklı havayollarından uçuşları tercih edin. Seyahat tarihlerinizde sıkıntı olabilecek veya uçağa yetişme riskiniz olacağı durumlarda gidiş-dönüş veya aktarma biletini ayrı ayrı alın.
10. Mil biriktiren banka kartları kullanın
Hemen herkesin cebinde kredi kartı var. Harcadığınız her kuruşu mil biriktiren kartlarıyla yapın. Ağustos 2012’de, 2 yıl süren gezime başladığımda, THY Business Class ile Bangkok’a uçmuştum ve bu tek yön biletimi millerle almıştım.
Bunun dışında bir çok yere millerle uçtum. Her türlü harcamada mutlaka mil biriktiren kredi kartımı kullanıyordum. Bazen mil programı uygulayan Bankalar, dönemsel olarak bazı destinasyonlar için yarı sayıda mille uçmanız için kampanyalar yaparlar; kaçırmayın.
Özetle; uçak bileti fiyatları hep radarınızda olsun. Ucuz uçak bileti kampanyaları ile promosyonlu bilet fırsatları doğduğunda hızlı karar verin; en uygun uçak bileti bulmak için teknolojiyi kullanın. Mobil uygulamalarla artık kolayca bilet alabiliyoruz; bilet araması yaparken kullandığınız web tarayıcının geçmişini silmeyi unutmayın!
Gerek yurtiçi ve gerekse yurtdışı en ucuz uçak bileti bulma yolları konusunda sizin önerilerinizi de duymak isterim.
Ben de uçak biletini 2 ay önceden alıyorum ucuza alabilelim diye. Yapacak bir şey yok bazen malesef fiyatlar o kadar yüksek oluyor ki 2 ay önceden olsa bile ucuza alamıyorsunuz.
Aslında erken davranmak ve tarihlerde esnek olmak en iyi yol gibi gözükse de, alternatif rotalardan inanılmaz keyifli seyahatler çıkıyor (:
Uygulamaların indirimleriyle havayolu şirketlerinin indirimlerini bir araya getirip, üzerine de birikmiş puanlarımı koyup bedavadan biraz pahalı yolculuklar yapıyorum. Hoş oluyor hatta çok hoş oluyor 🙂
Benim gibi bir Kayserili için çok faydalı bilgiler bunlar. Kalemine sağlık
eSky Türkiye Fırsatlar (esky.com.tr/firsatlar) sayfasından, Tatil yapacağı yeri belirleyemeyenler, kararsız kalanlar veya ucuz yöne arayanlar için her an güncel ucuz uçuşlar bulunuyor. Sayfada istediğiniz güzergahları seçip tüm promosyonlu uçak biletlerini tek ekranda görebiliyorsunuz.
Destinasyon kelimesini kullanmak yerine Türkçe’sini kullanabilirsiniz! Varış noktası gibi…
Çok özenti ve eğreti duruyor…
Varış noktası çok uyduruk bir kelime.
Destinasyon uyduruk. Destination – sonu tion (şın) ile biten her türlü kelimeyi Türkçeleştirmeye çalışmak uyduruk bir iş asıl. aplikasyon (uygulama, yazılım) destinasyon (hedef, varış noktası, gidilecek yer), enformasyon (bilgi), jenerasyon (nesil), komünikasyon (iletişim), lokasyon (konum, mevki, yer, mahal), spekulasyon (vurgun, saptırma), rotasyon (yer değiştirme, dönüştürme, çevirme)
Örnek verelim:
Bu yazın en iyi destinasyonları arasında yer alan Kaş…
Bu yazın en iyi hedefleri arasında yer alan Kaş…
Bu yazın en iyi varış noktaları arasında yer alan Kaş…
konum, bilgi, nesil, uygulama kısmına katılıyorum. Ancak çok kasıp da sonrada uydurulmuş ve sözlüğe eklenmiş şeyleri de bana Türkçemizi koruyalım diye önermek de abes. Bunu sadece İngilizce’ye değil, Arapça ve Farsça alıntılanmış kelimelere de yaptığınızda ortada güdük kalmış bir dil bulursunuz.
Bu kadar iyi anlatılamazdı, teşekkürler..
Ama Türkçe …
Bu yorumu yazan Aysen adli vatandas. Kelimeye degil de konuya odaklan. Saçma sapan yorum yapma.
İYİ GUZEL DE BUNLAR SADECE PEGASUS ATLASJET VE ONUR AIR ICIN GECERLI ONLARIN DA YURT ICI UCTUGU YERLER SINIRLI. TURK HAVA YOLLARI KURNAZLIK YAPIYOR BI TABAN FIYAT BELIRLEMIS, ORNEGIN 200 LIRA 9 AY ONCEDEN DE ALSANIZ BILET 200 LIRA SON 1-2 HAFTA KALA PROMOSYONMUS ESNEK BILETMIS DIYE BAZI SAATLERI INDIRIMLI SATIYOR AMA KESJNLIKLE ONCEDEN ALALIM UCUZ OLSUN OLAYI YOK SABIT TABAN FIYATLARI VAR.
Önceden alalım ucuz her zaman var ve olacak. Ama bu sadece çok kısıtlı olabilir, zaten çok hızlıca satılan destinasyonlarda. 17 TL İstanbul-İzmir uçak bileti var. Ama ben 5 gün sonraki uçuş için bileti daha bugün aldım diye 90 TL ödedim.
Skyscanner hem iç hatlar hemde dış hatlar fiyatlandırmada çok iyi.
Skyscanner’dan daha iyi ve bazen daha düşük fiyatların olduğu siteler ve altyapılar var.
Karşılaştırınca hemen hemen aynı gibi, mesela ucakbilet.in gibi.
Uçak bileti alırken bana göre seyahat tarihlerimizi birazcık esnek tutmalıyız. Çünkü bir gün bilet 199 TL iken bir ertesi gün fiyat 59 TL olabiliyor. Ben bu şekilde ucuz uçak bileti bulma konusunda hiç zorlanmıyorum.
Çoğu yerde olmayan bilgileri paylaşmışsınız gerçekten çok faydalı. Google’den bi reklama tıklamıstım ucakucak.com adlı bir site. Orada da bilgilendirmeler vardı. Adamlar hem bilet satıyor hem hangi zamanlarda bilet alınması gerektiğini anlatıyor 🙂
Anlaşılmaz bir öneri listesi… Ne tavsiye ediliyor belli değil. Örneğin:
“Seyahatin 28 gün öncesine kadar bilet fiyatları hemen hemen aynı. Seyahatten 18-28 gün önceki fiyatlar en uygun fiyatlardır” ve
“Uçak bileti fiyatları genellikle son 2 haftada roket gibi yukarı fırlıyor. Bu tarihten önce ve 3 ila 6 ay öncesinden bilet aramaya başlayın.”
“Seyahatin 28 gün öncesine kadar bilet fiyatları hemen hemen aynı. Seyahatten 18-28 gün önceki fiyatlar en uygun fiyatlardır” gayet açık. Seyahat tarihine 28 günün öncesindeki fiyatlar “hemen hemen” aynı. Seyahat tarihinden geriye doğru gidin 18-28 arasındaki günler en uygun fiyat sunulan tarihler.
Uçuş tarihine 2 hafta kala tarihten, uçuş gününe kadar fiyatlar hızla yükseliyor (bu doluluk oranı ile orantılı).
Kısaca siz biletiniz 3 veya 6 ay önceden araştırmaya başlayın (en uygun fiyatları ve olası kampanyaları yakalamak için, hemen satın alın demiyorum, araştırmaya başlayın deniyor.
Özetle uçak bileti alımını son 2 haftaya bırakmayın, yolculuktan (eğer tarih belliyse) önce 3-6 ay önceden sık sık kontrol edin. Seyahate 18-28 gün kala en uygun fiyatı yakalayabilirsiniz denilmiş.
AirAsia ile bir kere seyahat etme imkanı buldum, çok memnun kaldım diyemem ama iyi bir hizmet verdiklerini söyleyebilirim.
Bugün çoğumuzun yaptığı hata aynı havayolu firmasına tutuklu kalmamızdır ne yazık ki. Oysa ki farklı firmalar farklı havalimanları deneyerek fiyatı yarı yarıya daha ucuz olan biletler bulabiliriz.
Ucuz uçak bileti satın almanın sırrı havayollarının promosyonlarını takip etmektir. Yoldaolmak.com gibi bu işin düayeni sitelerden bütün promosyon biletleri takip etmek gerekiyor. Bugün Saraybosna’ya bugüne özel 260 TL’ye gidiş dönüş biletlerimizi tespit edip satın aldık. Kampanyaları takip etmeyi unutmayın.
İyiki varsınız Kemal bey.
Teşekkürler…