Schengen vizesi, bizim Avrupa ülkelerine yaptığımız seyahatlerde hem stres hem de önemli masraf nedenlerimizden birisi. Her geçen yıl vize almak zorlaşsa da; aslında Schengen vizesi almak abartıldığı kadar zor şey değil, ancak psikolojik olarak engellenen seyahat özgürlüğümüz yüzünden biz biraz böyle hissediyoruz.

Öncelikle yapmamız gereken başvuruda dikkat edilmesi gereken konular hakkında bilgi edinmek ve başvuru sürecini buna göre yönetmek. Schengen vizesi ipuçları hakkında bilgileri kişisel deneyimlerim ve konsoloslukların resmi beklentilerine göre hazırladım. İşin ipuçlarını bilip, adım adım bunları gerçekleştirirsek daha sorunsuz bir vize süreci yaşayabilirsiniz.

Schengen Vizesi Nasıl Alınır

Daha önce defalarca Schengen vizesi almış; iki defa 3 yıllık ve bir defa 2 yıllık Schengen vizesi almış biri olarak deneyimlerimi paylaştım. Öncelikle Schengen ülkelerini kimlikle ziyaret edemezsiniz. Schengen vizesine başvurmak için öncelikle pasaportunuzun olması şart. Vize başvurusu için resmi olarak yetkilendirilmiş kurumlara randevu ile evrak teslimi yapılacağını aklınızda bulundurun.

Verdiğim bilgileri adım adım takip edip Schengen vizesi sürecine hazırlanmanızı tavsiye ederim. İlk defa Schengen vizesine başvuranlar veya uzun süreli vize almak isteyenler hem başvuru hem evraklar hem de aracı firma konusunda daha titiz olmalı. Eğer vize almayı mutlaka arzuluyorsanız aracı firma ile başvurmanızı tavsiye ederim.

Malta

1. Pasaportunuzun geçerlilik süresi

schengen vizesi nasıl olmalı

Ne kadar uzun süreniz varsa o kadar iyi. Hele pasaportun son kullanma süresine 6 aydan kısa bir süre varsa, Schengen vizesine başvurmadan gidip yeni pasaport almanız şart. Çoğu ülke 3 aydan az kullanım süresi kalmış pasaportla ülkenize girmenize izin vermiyor. Burada vize başvuru sırasındaki değil, seyahate çıkacağınız tarihteki pasaportunuzun kalan süresini hesaplayın.

Pasaportunuzda geçerli bir Schengen vizeniz olsa dahi eğer pasaportunuz son kullanma süresi 3 aydan az ise kapıdan geri gönderilebilirsiniz. Asya’da pasaport sürem 40 günden az olmasına rağmen seyahatimde hiçbir sorun yaşamamıştım. Siz yine de geçerlilik süresi 6 aydan uzun bir pasaportunuz ile başvuru yapın. Şu sayfadan ülkelerin şart koştuğu pasaportta aranan asgari geçerlilik sürelerini görebilirsiniz.

ⓘ Eğer henüz pasaportunuz yoksa Pasaport Nedir? Pasaport Çeşitleri ve Özellikleri ve Pasaport Başvurusu Nasıl Yapılır? Pasaport İçin Gerekli Evraklar blog yazılarımı; eğer Yeşil Pasaport hakkınız varsa da Yeşil Pasaport Nedir? Nasıl Alınır blog yazımı mutlaka okumanızı tavsiye ederim.

2. Vize başvurusunu zamanında yapın

schengen vizesi nasıl çıkarılır

Akdeniz Cruise Gemisi yolculuğum için Schengen vizesi almak için İtalya‘ya başvurum oldu. Yeteri kadar zamanım olmasına rağmen İtalya Schengen vizesi için oldukça geç başvurmuştum. Vize vereceklerine emin olmadığım halde valizimi alıp öyle gitmiştim. Neyse ki vizemi vermişlerdi ve koştura koştura havalimanına gitmiştim. Eğer 1 gün daha gecikseydi, Akdeniz gemi turum ve uçak biletlerim yanacaktı.

Seyahat takviminizi netleştirip en geç 2 hafta öncesinden, daha da içiniz rahat olsun istiyorsanız 1 ay öncesinden evraklarınızı toplayıp Schengen başvurusu yapmakta fayda var. Hiç planda olmayan olaylar geliştiğinde, belge eksikliği olduğunda vize süreci uzayabiliyor. Son başvuruda bize göre tüm evraklar hazır diye düşünürken eşim için ekstra başka evraklar istediler.

İtalya ve Almanya için idata firmasından randevu alıyorsunuz.

Bazen başvuracağınız ülkenin resmi bayramları ve günleri dolayısı ile konsolosluklar kapalı olabiliyor. Ülkemizin bayram ve resmi tatil dönemleri öncesinde de konsolosluklar çok yoğun olabiliyor. Böylesi zamanlarda sırf randevu için bile birkaç hafta sonrasına ancak tarih veriliyor. Çalışma ve öğrenim amaçlı vizelerin alına süresi bazen 2-3 ay veya daha uzun bir zaman sürebilir.

Schengen vizesine seyahat tarihinizden en fazla 9 ay öncesinden başvuru yapabiliyorsunuz. Aceleniz varsa, vize alma süresini minimuma indirgeyen VIP Schengen vizesi (ekstra ödeme yapmanız gerekiyor) başvurusu yapın. VIP vize için, sizin ya da ailenizden birisinin pasaportunda son 5 yıl içinde herhangi bir Schengen ülkesinden ya da İngiltere’den alınmış bir vizenin olması şart.

3. Evrak hazırlama işini ciddiye alın

schengen vizesi nasıl alınır

Konsolosluk gözünde en önemli kriter güven. Yani sizin Schengen bölgesinde kalmayıp ülkenize geri döneceğinizden emin olmak istiyorlar. Bunu kanıtlamanın tek yolu da hazırlayacağınız evraklar. Belgeleriniz eksiksiz, doğru ve güvenilir ise vize alamamak için bir neden yok.

Schengen vizesi evrakları konusunda ayrı bir blog yazısı hazırladım. Vize acentesiyle başvurduğunuzda vize talep formunu onlar sizin adınıza dolduruyor. Eğer siz dolduracaksanız okunaklı yazmaya dikkat edin ve eksiksiz doğru bilgi verin. Biyometrik fotoğraf şart, 6 aydan daha eski fotoğraflarla başvurmayın.

Vize evraklarını tek tek hazırlayıp kontrol edin. İtalya vizesi için başvurduğumda, ikametgâh belgesi bile ekledim ben. Zira pasaportumu Singapur Türkiye Elçiliğinde çıkartmıştım. Türkiye’de yaşadığımı ispat etmem gerekebilir düşüncesiyle, muhtarlıktan aldığım evrakı da dosyaya koydum.

Mutlaka ama mutlaka el yazınızla konsolosluğa hitaben ülkeye neden gittiğinize dair imzalı bir ön yazıyı evrakların arasına koyun.

4. Gelir durumunuzu belgeleyin

schengen vizesi banka hesap

Türkiye’deki mal varlığınızı ve banka tasarruf bilgilerinizi güvenilir şekilde gösterdiğinizde; kendi düzenini kurmuş ve yabancı bir ülkede yeni bir hayat kurmak istemediğiniz bir profili sağlamlaştırmış oluyorsunuz.

Konsolosluk görevlileri, aylık maaş gelirinizden daha çok bankadaki nakit durumunuzla ilgilenir. Hesabınızın son 3 aylık hesap dökümünün kaşelenmiş ve imzalanmış, bankanın imza sirküleri eklenmiş olarak vize belgeleri arasına koyun.

Schengen vizesi için bankada ne kadar param olmalı? Bu bana en çok sorulan sorulardan biri. Hesabınızda ne kadar çok varsa o kadar iyi. 30 bin TL ve üstü rakamlar genelde kabul görür. Kalacağınız her gün başına en az 60€ olacak şekilde hesaplayarak, bunun TL karışılığının bankada olduğundan emin olun.

Eğer o kadar paranız yoksa, aylar öncesinden bir yerlerden borç alıp hesaba atın, hatta parça parça atın. Hesap dökümünü alıncaya kadar da orada kalsın. Aylardır hareket görmeyen bir hesaba, vize başvurusundan 3 gün önce 50 bin yatırıp sonra buyrun demek, pek güven verici değil. Anlamsız fazlalıkta hesap hareketleri yapmayın. Eğer varsa da bir dilekçe ile bunu belirtin (Altın bozdurdum, arabamı sattım…).

Kredi kartının limitlerini gösteren ekstrenizi fosforlu kalemle işaretleyerek evraklara ekleyin. Bunu da bankanızdan alabilirsiniz. Fon olarak veya borsada bulunan paranız varsa, sadece internetten alınan ekran dökümleri geçerli kabul edilmiyor. İlgili resmi kurumun antetli kağıdına basılmış veya resmi olarak ıslak kaşelenmiş olaması gerekiyor.

5. Otel ve Uçak bileti rezervasyonlarınızı yapın

Vize Almak

Vize için gerekli evraklar arasında mutlaka gideceğiniz ülke için aldığınız uçak bileti veya bunu gösterir rezervasyon bilgisi, konaklayacağınız otele dair dökümler olmalı. Eğer turla gidiyorsanız, tur programı ve turun ücretini ödediğinize dair belgeleri eklemeniz gerekiyor. Rotanızdaki her ülkeye ait otel rezervasyon evrağı da eklenmeli.

Hani belki ilk varış ülkesinden sonra keyfinize göre gezeceksinizdir, gezin tabi, ancak ne yapacağınızı gün gün kendilerine ispat etmeniz istenir. Hadi oradan demeyin, girin booking.com sitesine ve rezervasyonlarınızı yapın ve bunları yazdırın, vize evraklarına ekleyin. Ayrıca pasaport kontrolde de sorulduğunda göstermek için yanınıza otel rezervasyonlarının çıktısını alın.

Otel Rezervasyonunu yap: booking.com veya HotelsCombined en uygun siteler. Nasılsa kredi kartı vermeden de rezervasyon yapılabiliyor ve iptal etmesi de kolay. Mail adresinize gelen rezervasyon formlarını yazıdırın ve dosyalayın. Schengen vizesini almadan rezervasyonuzunu iptal etmeyin.

Hem ucuz otel bulma hem de uçak bileti bulma konusunda Ucuz Uçak Bileti Nasıl Alınır, Kampanyalı Uçak Bileti Nasıl Alınır ve En İyi Uçak Bileti ve Otel Uygulamaları ile En İyi Otel Bulma Siteleri blog yazılarıma göz atın.

6. Doğru ülkenin Schengen vizesine başvurun

schengen ülkeleri vizesi

Schengen vize başvurularında en çok akıl karıştıran konulardan birisi de bu. Eğer birden çok ülkeye gidecekseniz ilk gideceğiniz ülkeye değil en çok kalacağınız ülkenin konsolosluğuna Schengen vizesi almanız için başvurmanız gerekiyor.

Schengen sözleşmesine göre vize alacak bir yolcunun ağırlıklı olarak kalacağı Schengen ülkesinin temsilciliğinden, eğer bu net değilse, ilk giriş yapılacak ülkenin temsilciliğinden Schengen vizesi alınmasını şart koşuyor.

Ancak bunun tersini yapanlar da pekâlâ sorunsuz Schengen ülkesine giriş yapabiliyor. Yıllar önce Kopenhag’a gidecektim ve Danimarka Konsolosluğuna yaptığım vize başvurusu sebepsiz yere reddedilmişti. Ertesi gün Fransa Konsolosluğuna başvurmuş ve aldığım Fransa Schengen vizesiyle Kopenhag’a sorunsuz uçmuştum.

Ancak bu her zaman böyle olmayabilir ve kapıdan geri gönderilme riskinin olduğunu akılda tutulmalı. Seyahat planınız birden fazla ülkeyi kapsıyor ve hatta belirsiz ise siz sanki her günü planlamış gibi başvuru yapmak zorundasınız.

7. Belge, daha çok belge ama doğru belge

Schengen-Vize-bilgi

Adamları gereksiz belgeye boğmaya gerek yok. Önemli olan gelir durumunuzun iyi olduğunu, ülkelerine sadece gezmeye gittiğinizi ve orada kalmaya gerek görmediğinizi ispat edecek belgeler sunmak.



Eviniz varsa tapu fotokopileri, arabanız varsa ruhsat fotokopisi, kira geliriniz varsa sözleşmelerin fotokopisi işe yarar. Burada asıl önemli olan geliri gösterir belgelerden ziyade nakdi gösterir belgeler daha değerli. Eski pasaportlarınızda Schengen vizesi pulu varsa onların da fotokopilerini evraklarınız arasına ekleyin.

Freelance çalışıyorsanız ve sigortanızı kendiniz yatırıyorsanız SGK dökümlerini alıp SGK’dan kaşeletip, imzalatıp evrak olarak ekletmek şart. Evraklar içerisinde mutlaka seyahat sağlık sigortası yer almak zorunda.

Schengen bölgesinde kaç gün kalmayı düşünüyorsanız en az o kadar süreli seyahat sağlık sigortası yaptırın. Eğer uzun süreli vize almayı planlıyorsanız seyahat sağlık sigortanızı o kadar süreli yaptırmanız gerekmiyor tabi, ama her yurtdışına çıktığınızda bunu ispatlayan bir belgenin cebinizde olması şart.

8. Mülakat için çağrıldıysanızda zamanında gidin

Sengen-vizesi-Nasil-Alinir
İtalya’da 3 yıllık aldığım Schengen vizesi ve aynı gün yola çıkış

İlk defa Schengen vizesine başvuracakların, başvuruyu kendilerinin yapması gerekiyor. Parmak izi vermeniz için ilk Schengen başvurusunda mutlaka çağrılıyorsunuz. Daha önce Schengen ülkeleri için parmak izi vermiş başvuru sahipleri akredite acenteler veya tanıdıkları aracılığıyla başvuru yapabilir. Eğer aracı kuruma kendiniz başvuracaksanız şehrinizin bağlı olduğu yetkili acenteden başvurmanız şart.

Mülakata çağrıldığınızda ne yapmanız gerektiğini ve olası soruları ne cevap vereceğinizi bilin. Vize yetkilileri, eğer görüşmelerinde bir olumsuzluk sezerlerse vize vermeyebiliyorlar. Bu mülakatlarda sabrı zorlayan, birbiriyle alakasız veya alakalı çok sorular sorabilirler. Bu nedenle sakin olmak ve soruları doğru olarak cevaplamak gerekiyor.

Bütün bu süreci başarıyla tamamlayıp cebe Schengen vizesi pulu yapıştırılmış pasaporta sahip olmak yetmiyor tabi. Az da olsa kapıdan geri gönderilme durumu her zaman için vardır. Ancak Schengen ülkesine girişteki pasaport görevlisinin sorularına cevap verecek yeterlilikte az çok bir İngilizceniz varsa, soruları da mantıklı bir şekilde cevaplıyor ve tipiniz de kayık değilse sorun çıkma ihtimali az.

617 Yorumlar

  1. Merhaba Kemal Bey, ben 11/11/2015 tarihinde Yunanistan konsolosluğuna başvuru yaptım. ve bugün pasaportumu almaya gittim. Ret vermişler. Sebebi de amaçlanan kalış amacı ve koşulları gerekçe ile ilgili gönderilen bilgiler güvenilir değildi yazıyordu. Allahım kafayı yiyeceğim ilk vize başvurumu Hollanda için yapmıştım ret yedim sonra 6 ay sonra Yunan konsolosluğuna tekrar başvuru yaptım yine aynı gerekçeyle ret verdiler bir sene içinde üçüncü ret yedim ve bugün aldığım retle pasaportumda 3 red var. Ha bir de 8/10/2015’te 1 günlük Samos’a vize almıştım ona güvenerek 2 gün önce başvuru yapmıştım. Acaba neden ret almış olabilirim. “the information submitted regarding the justification for the purpose and conditions of the intended stay was not reliable” yazıyo gerekçesi buymuş.

    • Hazırladığın evraklar, eğer mülakat benzeri bir şey yaptılarsa o anda verdiğin izlenim, banka hesapları, iş durumu yeterli değil demek anlamına geliyor. Sağlıklı ve ciddi evrak hazırlamadıktan sonra red yeme ihtimalin çok yüksek.

      • Ama öyle bir şey olamaz. Çünkü ben esnafım kendi işyerimin evraklarını gösterdim. Bunlar bildiğin saçmalıyolar. Sadece konsolosluğa para girsin istiyorlar sanırım. Sağlıklı ve ciddi evrak hazırladım fakat her şey boş sanırım. Dilekçemde turist olarak gitmek istediğimi belirtmeme rağmen saçma bir şekilde ret verdiler. Uçak biletini rezerve etmiştim satın almamıştım ve konaklama için rezerve yapmıştım yardımcı olursanız sevinirim.

  2. Kemal Bey,
    Umarım sorularıma sizden yanıt bulabilirim. Yukardakileri okudum. Artık başınız ağrımış olabilir ama ne yapayım IDATA çok saygısız ve umarsız.

    1-Ben kendim başvuru yapmak istiyorum. Shengen vizesi için Idata’dan randevu aldım. 1 ay sonraya verdiler. Randevu günü Idata’ya mı gideceğim, doğrudan konsolosluğa mı ? Ve bu randevu tarihi evrakları teslim etmek için mi sadece?
    2- Ben 12 yıllık iş hayatını bıraktım ve ikinci üniversitemi okuyorum. Yani yaşım 35 yaş üstü ama sonuç olarak öğrenciyim. Ve farklı şehirde bir özel yurtta kalıyorum. İlk defa yurtdışına, İtalya’ya gitmek istiyorum 15 gün yılbaşı karşılama için. Pasaportumu çıkarttım. Turistik amaçlı gideceğim ama çalışmadığım için olumsuz düşünebilirler mi? Bu yüzden öğrenci belgemi ve yurtta kalıyorum belgemi geri döneceğime dair koymalı mıyım?
    3- Bankada benim yeterli param var. Ama çalışmadığım için sponsor emekli babamı göstereceğim ve konaklama için İtalya’da iş için yaşayan bir arkadaşım var. Davetiye mektubu ve oturma belgesi istesem daha mı güven vericidir? Yoksa kendim otel ve uçak rezervasyonu mu yapsam? Ama onda kalacağım.

    • Çok detaylı sorular olmuş bunlar. Randevu tarihinizde ilgili firmaya gideceksiniz, konsolosluğa değil. Hala öğrenci olmanız bir avantaj. Banka ve babanızın evraklarını ekleyin. Yapabiliyorsanız oradaki arkadaşınız davetiye göndersin. Sizin masraflarınızı karşılayacağına dair o da işe yarar.

  3. Merhaba kemal bey. Önümüzdeki yaz eşim ve 4 yaşındaki çocuğum ile almanyaya gitmek istiyoruz. 40 gün kadar kalmayı planlıyorum. Kadrolu olarak öğretmenim. 7. Yilimi çalışıyorum. Eşim çalışmıyor. Almanyada akrabalarim var . daha önce yurt dışına çıkmadim. Simdiden uçak biletlerimizi gidiş dönüş olarak aldım. Hesabimda 15000 lira gibi bir meblag olacak vize başvurusu yaptığımda. Uzerime kayıtlı sadece arabam var. Akrabalar da kalacağım için onlar istek yapacaklar. Herhangi bir aracı kurumdan vize için faydalanmak istemiyorum. Belirttiğiniz belgeleri de 5. Ayın 15 i itibari ile randevu isteyerek bizzat konsolosluğa ibraz etmek istiyorum ki gidiş donus biletlerim 7. Ayın 3 u gidiş 8. Ayın 13 u geliş şeklindedir. Hiç bir şeyi eksik yapmak istemiyorum. Sizce durumumda vize çıkmama ihtimali nedir. Tesekkur ederim

    • Bize başvurusu için evraklarınızı yukarıdaki yazımda belirttiğim gibi hazırladıktan sonra Almanya vizesi için yetkilendirilmiş kuruma veriyorsunuz. Ben ne durumda olursanız olun vizenin çıkıp çıkmayacağı konusunda fikir belirtebilecek bir mecii değilim. Mükemmel evrak verseniz dahi bilmediğimiz sebeplerden dolayı vizeniz ret edilebilir. Eksik bir şey yapmak istemiyorsanız yukarıdaki yazıyı detaylıca okuyun, hala şüpheleriniz varsa diğer bloggerlerin tavsiyelerine kulak verin. Ya da profesyonel bir vize firmasından danışmanlık alın derim.

  4. Slm kemal bey ben 90 gün çok giriş çıkışlı almanya 1 yıllık vizesi aldım bu süreç zarfında cek cumhuriyetinde bir işyeri potansiyeline sahip olup bir firma kurdum ancak çalışma izni alıp cek cumhuriyetinde faaliyet gösterdim ve ikamet etmeye başladım ve bunların hepsini belgeledim gelip görünki ben cek cumhuriyetinden vize almaya muracatimda bana tekrar türkiyeye dönüp yeni başvuru prosedürü uyguladılar ancak onuda yaptım Fakat 90 gün içerisinde neticelenmesi gereken vize 89.gününde mülakata çağrılmış ve akabinde ısrarla sormaya ragmen git biz sana haber veririz ve bir tarih vermemeleri 120 olmasına rağmen acaba olumlu yada olumsuz sizin tahminlerinize göre nekadar bekletilirim yada nasıl bir yol izlemeliyim Teşekkürler.

  5. Kemal Bey merhaba,
    Kasım ayında eşim ile birlikte balayı için Belçika ve Hollanda’ya gideceğiz. Belçika’da 3 gün Hollanda’da ise 4 gün kalacağız ve girişi Belçika’dan yapacağız. İnternetten okuduğum kadarıyla Belçika ilk girişte kendi vizesini istiyormuş. Fakat vizeyi kurallar gereği Hollanda’dan alıyoruz.
    Açıkçası geri çevrilme ihtimalimizi düşünerek tedirgin olmaya başladım. Pasaport kontrolünde bize mutlaka soracaklardır.
    Nerede kaç gün kalacağımızı söylediğimizde ve balayı için geldiğimizi açıkladığımızda bu onlar için tatmin edici bir neden olur mu? Şimdiden çok teşekkür ederim…

    • Merhaba, Schengen vize rejiminde en uzun kalacağınız ülkeden vize almış olmanız kabul edilebilir bir gerekçe. Belçika’ya girişte Hollanda’da kalacağınız otel rezervasyonlarını gösterirseniz sorun yaşamazsınız.

  6. Merhaba arkadaşlar;
    Ben geçen sene Kasım ayında fransa için vize başvurusunda bulundum. O zamanlar çalışmıyordum ve ailemde bana sponsor olacak kimse yoktu. Bundan dolayı bir arkadaşım bana sponsor oldu masraflarımı karşılayacak diye. O zaman öğrenciydim. Tabi sonuç red oldu. Nedeni ise ; öngörülen tarih aralığı içinde schengen üye ülke topraklarını terkedeceğime dair yeterli irade gösteremeyişimdir. Ben tekrar fransaya gitmek istiyorum. Şu an kadrolu memurum. Acaba sonuç nasıl olur?
    Bilgilerinizi aktarabilir misiniz?
    Teşekkürler…

  7. Merhabalar Kemal Bey,

    Benim hali hazirda Amerika ogrenci vizem var ve 2017 yilina kadar gecerli ama Aralik 2014’te Turkiye’ye geri dondum ve mezun oldugum icin artik ogrenci degilim ve simdi Turkiye’de calismaya baslayacagim. İsyerimle birlikte Almanya ya gidecegim ve Schengen vizesi almak icin fazla zamanim kalmadi ve turist vizesi almam gerektigi soylendi. Bir an once basvuruda bulunmam gerekiyor Lakin ilk defa alacagim icin neler yapacagimi tam olarak bilemiyorum . ilk defa gidecegim icin ve az zamanim oldugu icin bana zamanimi verimli kullanabilmem icin gerekli olmasi gereken seyleri soyleyebilirseniz cok sevinirim .
    Tesekkurler.

    • Hande Almanya’nın istediği belgeleri kontrol et. Birçoğu işyerinin hazırlaması gereken evraklar zaten. Bir de zamanın az olduğunu belirten bir dilekçe ekleyebilirsin başvuruna. Başka yapabileceğin bir şey yok. Amerika öğrenci vizenin bu konuyla hiçbir ilgisi ve bağlantısı yok.

  8. Merhaba Kemal Bey. Ben İtalya’dan toplamda 4 kez Schengen vizesi aldım ve en son dördüncü başvurumda 1 yıllık Schengen vizesi vermişlerdi ve süresi dolmak üzere iki defa giriş çıkış yapmıştım. Tekrar başvuru yaptığımda acaba 2 veya 3 yıllık verirler mi siz kaçıncı başvurunuzda 3 yıllık Schengen vize vermişlerdi bu konuda bilgi verirseniz çok memnun olurum. İyi günler.

    • Bir dilekçe yaz, İtalya’yı çok sevdiğini, sık gittiğini ve 5 yıllık vize istediğini ilet. Daha önceki İtalya Schengen vizelerinin renkli fotokopilerini de evraklarına ekle. Benim 2. başvurumdu, ama bu kıyas değil. Benim seyahat yazarı olmam, sık seyahat etmem ve dünyanın bir çok yerine girip çıkmış olmam neden olabilir.

    • Sigortalı olduğunuzu gösterir ve pirim borçlarınızı yatırdığınızın kanıtı dökümanları vize evraklarına eklemeniz iyi olur. Eklemeniz şart değil ama eksik sayılır. Borcunuzun olması durumunda ekleyemezsiniz.

  9. Merhaba Kemal Bey, ben kız kardeşimi Şubatta getirmeyi düşünüyorum. Şimdiden konsolosluğa başvurabilir miyiz? Bir de kaç ay önceden başvurabiliyoruz? Teşekkürler.

  10. Merhaba,
    Almanya vizesi için başvurdum. Almanya’dan gelen davetiye, maaş dökümü, SGK hizmet belgesi gibi bütün evraklarım tamam. Yalnız işe giriş bildirgesi eksik. Bir sorun çıkar mı?

  11. Merhaba. Almanya’ya turistik vize başvurusunda bulundum 28/10/2015-01/11/2015 tarihleri arasında 5 gün. istenilen ıvır zıvır evrakların hepsini tam bir şekilde götürdüm şirketten izin kağıdı ve şirketin tatilim boyunca bütün seyahat masraflarını ödeyeceğine dair garantör dilekçesiyle beraber banka hesap dökümü baya yüklü meblağlı ıslak imza ve kaşeli ve benim banka dökümüm hesapta 12.000 civarında bir miktar. ilk kez yurt dışına vize için başvuruyorum. sizce vizenin olumlu olma ihtimali nedir.

  12. Merhaba ben esim belcikada dogdu buyudu bundan alti ay once evlendik vize basvurusunda bulunduk ama 6 ay sonra red karari aldik esim avukat a verdi fakat beklememiz gerekiyormus ama biz duyduk ki almanya ya bir HAFTALIK turist vizesi alabilirmis ve vize yi alma sansimiz yuzde 90 mis since ne kadar dogru Boyle birsey olsa dahi gerekli olan evraklar neler simdiden tesekkur ederim

  13. Bir arkadaşım adına soruyorum.Temmuz ayında Almanya için şahsen başvurdu.Tüm evrakaları tamam olmasına rağmen vize alamadı.Oda internet ten Almanya konsolosluğunun şikayet sayfasına hakaret dolu cümleler yazmış.Şimdi pişman olmuş.Bu durumda yeni vize başvurusunda sorun yaşar mı .Bu olayı not etmişlermidir acaba.Diğer avrupa ülkeleri de bundan haberdar olmuşmudur..ne dersiniz..?

Yanıt yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz