Malezyanın en iyi bilinen tatil beldesi olan Langkawi, turkuaz sakin bir denizi, beyaz kumlu kumsalları, ormanlarla kaplı tepeleri, pirinç tarlaları, bozulmamış doğası ve vergisiz alışveriş fırsatı ile tam bir tatil rüyası. Malezya’nın Kedah eyaletine bağlı olan ada, Malezya Yarımadası kuzey batı ucunda, kıyıdan 30 km açıkta, Andaman Denizi’nde yer alıyor.

Hindistan cevizi ağaçları gölgesinde, tropik iklimin ve denizin kusursuz keyfinin kaygısızca çıkarılabileceği Langkawi Adaları 99 adadan oluşuyor. Langkawi Adası ise bu adalar topluluğunun en büyüğü. Avrupa, Asya ve Arap Yarımadasından gelen turistler, adanın yeşil mavi denizinden çok muhteşem doğal güzelliklerini görmek için geliyorlar. Üstelik ada, vergisiz bölge ilan edildiği için sadece alış veriş amacıyla gelenler bile var.

Langkawi Gezi Rehberi

Doğal güzelliklerle bezeli ada, turistler için tam bir cennet. Yılın 365 günü güneşin kendisini terk etmediği, tropikal iklimin sıcak rüzgârlarının kumsallarını okşadığı Malezya’nın bu nefis adası keşfedileceği cennet yerlerin başında geliyor.

Langkawi Adaları: 99 Cennet Ada

Langkawi Adaları, Andaman denizinin Melaka boğazıyla buluştuğu, Malezya’nın enfes güzelliklerinin keşfedileceği cennet yerlerin başında geliyor. Malezya Yarım Adasının kuzeybatı ucunda, anakaranın 30km açığında yer alan adalar, Malezya’nın Kedah eyaletine bağlı.

Malta

Langkawi Adası ise adalar topluluğunu oluşturan en büyük ada. Deniz seviyesine göre Langkawi Adalarını oluşturan ada veya adacıkların sayısı 99 ile 104 arasında değişiyor. Bu adalardan sadece Pulau Langkawi ve Pulau Tuba’da yerleşim var. Pulau, Malay dilinde ada anlamına geliyor.

Langkawi Adası, Andaman Denizindeki 99 adacığıyla dünyanın en yaşlı kara parçası. 10 milyon yaşındaki yağmur ormanları ile 8 bin yaşındaki mercan kayalıkları arasında yer alan, egzotik florası ve nadide yaban hayatı ile beş yıldızlı tatil ortamının entegre edebilmiş olduğu nadir yerlerden birisi.

Langkawi 1987 yılına kadar hiç ilgi uyandırmıyormuş, ancak bu yıl, adada turizmin önem kazanması için bir adım atılmış. Ada, vergisiz bölge ilan edilmiş. İlgi uyandırmaya başlamasıyla birlikte Langkawi’de turistik tesislerin inşası hız kazanmış. O döneme kadar turistlerin adını bile bilmedikleri ada, birden bire gözde bir tatil cenneti olmuş.

Ada, kültürel zenginliği yanında, aynı zamanda arkeolojik, ekolojik ve bilimsel değeriyle de önemi. Langkawi, 2010 yılında UNESCO Jeolojik Parklar (UNESCO Geopark) listesine girmiş. Engebeli karstik kireçtaşı oluşumlarının yayıldığı Kilim Karst Geoforest Park ve 400 milyon yaşındaki Machinchang Dağı, adanın önemli jeolojik rezervlerini oluşturuyor.

Langkawi Gezi Rehberi
Langkawi Cable Car, Machinchang Mountain

99 Hollywood yapımı, başrollerini Jodie Foster ve Yun-Fat Chow’in oynadıkları, 1860 yılında Tayland Kralı Mongkut ile İngiliz bir öğretmenin dramı, Anna and the King (Genç Kız Ve Kral) filmine de ev sahipliği yapmış. Krallarının hayatının filme alınmasına hoş bakmayan Taylandlılar nedeniyle film, Tayland yerine Langkawi’de çekilmiş.

Buna uzun yıllar boyunca iyi korunan doğal güzelliklerinin ünü de yapışınca, Langkawi Malezya’ya gelen turistlerin uğrak yeri haline gelmiş. UNESCO tarafından korunan mangrov orman alanları ile doğa tüm güzelliğini sunarken, biri birinden güzel plajlarıyla da tatilcileri davet ediyor. Egzotik florası ve nadide yaban hayatı ile beş yıldızlı tatil ortamının entegre edebilmiş olduğu nadir yerlerden birisi.

Langkawi Gezi Rehberi

Langkawi ismini bölgede rastlanan kahverengi kartallardan almış. Malayca kartal anlamına gelen helang ile Sanskritçe kahverengi taş anlamına gelen kawi birleştirilmiş ve ada ismine kavuşmuş. Adanın simgesi olan kahverengi kartalları görebilmek için Kilim Nehrinde özel turlar düzenlenmekte ama oraya kadar gitmeden önce, Kartal Meydanındaki dev kartal heykelini görmenizi tavsiye ederim.

Pulau Langkawi, 1986 yılında gümrüksüz serbest bölge olarak ilan edilmiş. 478,5 kilometrekare yüz ölçümündeki adada 65 bin kişi yaşıyor. Küçük köyleri, pirinç tarlaları, mandaları ve doğal güzellikleri ile kırsal alanları, tam bir Malay adası görünümünde. Türk vatandaşları her bir yıl için 90 günü aşmamak koşuluyla Malezya’da vizesiz kalabiliyor.

Langkawi’de Malezya para birimi olan Ringgit (RM) kullanılıyor. Adada 240/50 volt elektrik sistemi ve İngiliz tipi köşeli 3 pinli prizler kullanılıyor. Langkawi’nin nüfusu 65 bin, yüzölçümü ise 478.5 km2. Adada konuşulan ana dil Malayca olmasına rağmen, İngilizce de kusursuza yakın olarak konuşuluyor.

langkawi nasıl gidilir

Ekvator çizgisine yakın olan Langkawi’de tropikal iklim bulunuyor. Kuru sezon ve yağışlı sezon olmak üzere 2 mevsim egemen. Hava sıcaklığı en yüksek 33, en düşük ise 24 derece arasında seyrediyor.

Ekvator çizgisine yakın olan Langkawi’de tropikal iklim bulunuyor. Kuru sezon ve yağışlı sezon olmak üzere 2 mevsim egemen. Hava sıcaklığı en yüksek 33, en düşük ise 24 derece arasında seyrediyor.

Nisan-Ekim arası ise yağışlı sezon, sıcaklık 30 dereceler civarında seyreder. En çok yağış ise Ağustos ve Eylül arası görülüyor. Bu dönem hava sıcaklığı 24 derece civarında seyrediyor. Kasım-Mart ayları arasında takımadalar boyunca serin esinti var. Langkawi her mevsim tatil yapmaya elverişli bir iklime sahip, ancak tatil için en uygun zaman Kasım-Haziran ayları arası.

Malezya Langkawi Adası’nın başkenti olan Kuah, adanın güneydoğu köşesinde yer alıyor ve adaya feribot ile gelenlerin de varış noktası. Kuah, bu ünlü adaya tatile gelenlerin, göz alıcı plajları veya büyüleyici doğal güzellikleri ne yazık ki bulamayacakları bir yer. Asıl güzellikler adanın diğer bölgelerine serpilmiş. Kuah gümrüksüz alışveriş için iyi bir tercih, ancak tatilcilerin kalmayı isteyecekleri bir yer değil.

Feribotla adaya gelenleri, Eagle Square‘de (Kartal Meydanı) yükselen 12 metre yüksekliğinde bir kartal heykeli karşılıyor. Langkawi, Bahasa Malezya dilinde kızıl kartal anlamına geliyor.

Tayland vizemin son günleri yaklaşırken Myanmar’a gitmeye karar vermiştim. Bangkok Myanmar Elçiliği Buddha Günü nedeniyle kapalı olunca, Myanmar’a gitmekten vazgeçtim. Yüzümü güneye çevirdim. Tayland Bangkok’tan gece treni ile 22 saatlik bir yolculuk ile Hat Yai’ye vardım.

Hat Yai’de inince nereye gideceğime emin değildim, hiç plan yapmamıştım; zaten bir süredir plansız seyahat ediyordum. Önümde gidilebilecek Kuala Lumpur, Cameron Highlands ve Singapur duruyordu; diğer taraftan Perhentian Adası, Taman Negara Ulusal parkı vardı.

Trende yaşlı Amerikalı turist ve sevgilisi genç bir Thai kız ile selamlaşmıştım. Otobüs terminalinde onlarla tekrar karşılaşınca nereye gittiklerini sorduğumda verdikleri cevap benim yeni rotam olmuştu: Langkawi Adası. 3 saatlik otobüs (80Baht) yolculuğu ile Hat Yai’den Satun’a geçtim, oradan da Kuah, Langkawi’ye. Satun-Langkawi arası feribot (310 Baht, 19TL) ile 1 saat sürüyor.

Feribotta tanıştığım bir Japon kızla birlikte taksi tutup (18 Ringit, 15TL) Pantai Cenang bölgesine geçtim. Sırt çantalıların kaldığı ucuz bir hostel olan Gecko Guest House’a yerleştim. Hostel pek de tavsiye edeceğim bir yer değildi, ama olağanüstü bir plaj olan Cenang Beach’e de yakın sayılırdı.

Pantai Cenang, adanın ekonomik fiyatlı konaklama fırsatlarının çok olduğu yerlerinden birisi. Turistlerden çok gezginlerin tarafından tercih ediliyor. 2 kilometre uzunluğundaki Cenang plajı ise şahane. Yeri göğü turuncudan kızıla boyayan olağanüstü günbatımı, tek başına burayı seçmek için yeterli bir tercih.

Day 648: Malezya:1 Langkawi, 12 Mayıs 2012

Langkawi Gezilecek Yerler 📌

Sakin ve huzur veren plajları, su sporları, doğal güzellikleri, tekne turları ile, her türlü turistik etkinliğe ev sahipliği yapan Langkawi Adası, nasıl bir tatil yapmak isleniyorsa hepsini birden sunabilen nadir tropikal adalardan birisi. Pantai Cenang, adanın ekonomik fiyatlı konaklama fırsatlarının çok olduğu yerlerinden birisi.

Turistlerden çok gezginlerin tarafından tercih ediliyor. 2 kilometre uzunluğundaki Cenang Plajı ise şahane. Underwater World, The Crocodile Farm (Timsah çiftliği), The Snake Sanctuary (Yılan çiftliği), The Cable Car Ride (teleferik), Oriental Village, Langkawi Sky Bridge, Pregnant Lady Lake adada gezilip görülecek yerler arasında.

Langkawi Sky Bridge, Mat Chinchang Dağı’nın, deniz seviyesinden 700m yüksekliğinde bir sırta kurulmuş. Langkawi Cable Car vasıtasıyla ulaşılabilen Andaman Denizi’ne doğru inanılmaz manzara sunan köprünün 125 metrelik bölümü yaya yürünebiliyor.

The Cable Car Ride (Teleferik), yağmur ormanları arasında, 42 derecelik eğimle dünyanın en dik teleferik gezisini sunuyor. Langkawi Adalarının çarpıcı panoramik manzarasını gözler önüne sere Teleferik, Mount Mat Chinchang üzerinde L şeklinde bir rota izleyerek Oriental Village’da bitiyor.

Burası, başkent Kuah şehrine arabayla 30 dakika uzaklıkta yer alıyor. Teleferik, pazartesiden perşembeye 10.00-18.00; cuma, cumartesi ve pazar günleri ise 09.30-18.00 saatleri arasında hizmet veriyor. Teleferik ücreti 33RM.

Langkawi gezilecek yerler
Langkawi Skybridge Cable Car
The-Hanging-Sky-Bridge-Langkawi
Sky Bridge, Langkawi Adası

Oriental Village, 50’den fazla mağazasıyla, turistik el sanatları ve hediyelik eşyaların alınabileceği bir köy olarak tasarlanmış. Aynı zamanda Malay mutfağının seçkin lezzetleri de burada tadılabilir. Görmenizi tavsiye ederim.



Underwater World, renkli deniz altı yaşamı meraklılarının ilgisini çekecektir. Dünyanın bu en büyük halka açık akvaryumunda leopar köpekbalığı, dinazor balığı, penguenler, mercanlar, vatoz balıkları, deniz kaplumbağaları ve diğer egzotik deniz canlıları görülebilir. Türkiye’de görülemeyecek zenginlikte akvaryumun çıkışında da orta ölçekte bir shop bulunuyor. Akvaryum, haftanın 7 günü 10.00-18.00 saatleri arasında ziyaret edilebiliyor. Underwater World giriş ücreti 43RM, 3-12 yaş arası çocuklar ise 33RM.

The Crocodile Farm (Timsah çiftliği) timsahların nasıl yetiştirildiği öğrenilebilir.

The Snake Sanctuary (Yılan çiftliği), Malezya ve dünyanın farklı yerlerinden çok çeşitli yılan türleri görülebilir.

Pregnant Lady Lake, Tasik Dayang Bunting olarak bilinir ve Kuah şehrinin güneyinde yer alıyor. Tepeler arasında yer alan bu muhteşem derin göl, Pulau Dayang Bunting tepeleri arasında yer alıyor. Yerel efsaneye göre, gölün suyu şifalı; çocuğu olamayan kızların bu suda yüzdüğünde çocuk sahibi olabileceklerine inanılıyor.

Adanın simgesi olan kahverengi kartalları görebilmek için Kilim Nehri’nde özel turlar düzenlenmekte ama oraya kadar gitmeden önce, Kartal Meydanı’ndaki dev kartal heykelini mutlaka görülmeli. Langkawi ismini bölgede rastlanan kahverengi kartallardan almış. Malayca kartal anlamına gelen helang ile Sanskritçe kahverengi taş anlamına gelen kawi birleştirilmiş ve ada ismine kavuşmuş. Bir zamanlar tek ulaşım yolu olan feribotlarla adaya ulaşan insanları karşılayan bu dev heykel, bulunduğu meydana da adını vermiş. Sadece turistler için değil, yerel halk için de bir uğrak yeri.

Langkawi Alışveriş

Langkawi-Adaları-Malezya

Malezya’nın en önemli turizm yerlerinden biri olan Langkawi Adası, ‘Duty Free’ yani vergisiz alış-veriş alanı, yani tam anlamıyla bir alışveriş cenneti. Langkawi 1987 yılına kadar hiç ilgi uyandırmıyormuş ancak bu yıl, adada turizmin önem kazanması için bir adım atılmış ve ada, vergisiz bölge ilan edilmiş.

O döneme kadar turistlerin adını bile bilmedikleri ada, birden bire gözde bir tatil cenneti olmuş. Buna, uzun yıllar boyunca iyi korunan doğal güzelliklerinin ünü de yapışınca, Langkawi Malezya’ya gelen turistlerin uğrak yeri haline gelmiş.

Adada çok sayıda el sanatları ürünleri satan mağazalar bulunuyor. Bir tür kumaş boyama sanatı olan batik, ahşap el oyması ürünleri, seramik ürünleri, inci alınabilir.

Langkawi alışveriş merkezlerinin çoğunluğu, başkent Kuah yakınlarında yer alıyor. Jetty Point Shopping Complex ve The Saga Shopping Centre kozmetik, saat, giyim, aksesuar, sigara, likör ve daha fazlası için uygun bir alışveriş merkezleri.

Langkawi gece hayatı

Gündüz için sunduğu seçeneklere kıyasla Langkawi gece hayatı çok hareketli sayılmaz. Bistrolar, publar, bar, kafe, restoran ve gece kulüpleri Pantai Cenang, Pantai Tengah ve Pantai Kok çevresine deniz kıyısında sıralanmış olduğundan, keyifli geçen günün ardından romantik ve sakin bir akşam geçirme fırsatı sunuyor. Bazılarında canlı müzik sunumları yapılıyor. The Oriental Village ve Telaga Harbour Park ise diğer popüler gece hayatının bulunabileceği yerler arasında yer alıyor.



Bu lüks tatil adası, bir çok otel zincirinin yer aldığı tam bir deniz-kum-güneş cenneti. Yerleşim alanı büyük olmasına rağmen yerleşik nüfusun 60 bin kişi civarında olması ve ana ada dışında çevre adalarda yerleşimin olmaması Langkawi’yi muhteşem bir tatil mekanı haline getiriyor. Gece hayatı çok aktif olmasa da romantik balayı çiftlerine çok şey sunuyor.

Langkawi-Oriental-Village
Oriental Village, Langkawi Adası

Langkawi konaklama

Bugün adada her bütçeye uygun otel var. Pansiyonlardan en lüks otellere kadar, geniş bir yelpaze içinde bütçenize en uygun olanı seçmek mümkün. Langkawi’de temiz, ucuz otellerden, ödüllü 5 yıldızlı tatil köylerine kadar, her türlü zevke ve bütçeye uygun konaklama fırsatları sunuyor.

Pantai Cenang bölgesinde lüks konaklama düşünenler Casa Del Mar, Meritus Pelangi Beach Resort & Spa otellerini tercih edebilirler. Pantai Kok bölgesinde ise Sheraton Langkawi Beach Resort, Tanjung Sanctuary Langkawi veya Berjaya Langkawi Resort tavsiye ediyorum.

Cenang Beach bölgesinde sırt çantalılar için uygun dorm oda yatak fiyatları 5$’dan başlıyor. Oda fiyatları ise 10$ civarında. Gecko Guest House, Shirin Guesthouse ve Melati Tanjung Motel tercih edilebilir.

Langkawi nerede📍

Langkawi, Malezya’nın Kedah eyaletine bağlı, takımadalardan oluşan bir yerleşim yeri. 104 takımadadan oluşan bölgede yalnızca Langkawi ve Tuba’da yerleşim bulunuyor. Langkawi, Malezya anakarasının 30 km batısında, Andaman Denizi içerisinde konumlanıyor.

Andaman Denizinin muhteşem güzelliklerinden birisi olan Langkawi Adası’na feribotla Georgetown, Kuala Perlis, Kuala Kedah ve Satun (Tayland) yoluyla ulaşılabiliyor. Ben Satun üzerinden Langkawi’ye geçtim.

Langkawi-Adasi-Tatil

Kuala Kedah ve Kuala Perlis ile Langkawi arasında ekspres feribot (25 Ringit, 15TL) çalışıyor. Kuala Kedah- Langkawi arası feribot ile 1 saat 15 dakika, Kuala Perlis’ten ise 45 dakika sürüyor. Georgetown, Kuala Lumpur ve Singapur vasıtasıyla gelecekler havayolunu kullanabilir. Malaysia Airlines, Kuala Lumpur-Langkawi arası her gün, Air Asia ise haftada 5 gün uçuyor.

Kuala Lumpur’dan karayolu ile Langkawi’ye ulaşılabilir. Havalimanında araba kiralayıp ada kolaylıkla gezilebilir. Malezya mükemmel karayoluna ve kurallara uyan sürücülere sahip. Trafik soldan akıyor. Üstelik araç kiralama ve yakıt fiyatları da makul.

Langkawi Adasına nasıl gidilir ✈️

Langkawi’ye hava yoluyla ulaşım: Türkiye’den Langkawi’ye direkt uçuş bulunmuyor. İstanbul’dan bir ya da iki aktarmalı uçuşla adaya ulaşım sağlanıyor. İstanbul Havalimanından Türk Hava Yolları ile Kuala Lumpur’a, Kuala Lumpur’dan da Langkawi’ye Malindo Air ya da Malaysia Airlines ile ulaşabilirsiniz. İstanbul-Kuala Lumpur uçuşu 10 saat 45 dakika sürüyor. Kuala Lumpur-Langkawi uçuşu ise 1 saat 10 dakika sürüyor. Aktarmalı uçuş süresi beklemeyle birlikte 16-32 saat arasında değişiyor.

Qatar Airways ile Doha ve Kuala Lumpur üzerinden, Emirates ile ise Dubai ve Kuala Lumpur üzerinden iki aktarmayla Langkawi’ye ulaşım alternatif seçenekler arasında. 2 aktarmalı uçuş süresi beklemeyle birlikte 17-32 saat arasında değişiyor.



Langkawi Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşım: Langkawi’nin başkenti Kuah’ın 15 km batısında yer alan Langkawi Uluslararası Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşım için herhangi bir toplu ulaşım aracı bulunmuyor. Taksi, araç kiralama ya da özel transfer araçlarıyla kent merkezine ulaşabilirsiniz. Taksiyle şehir merkezine ulaşım yaklaşık 20 dakika sürüyor.

Langkawi Adası, kristal berraklığında suları, bembeyaz göz alıcı kumsalları, çok sayıda aktivite seçeneği, su sporları, deniz keyfi ile aileler ve balayı çiftleri için harika bir tatil yeri. Top klas lüks otel ve tatil köyleri yanında, düşük bütçeli seyahat eden sırt çantalılar için de uygun fiyatlı çok sayıda hostel seçenekleri de bulunuyor.

Day 649: Malezya: 2 Langkawi Adası, 13 Mayıs 2012

48 Yorumlar

  1. Malezya-Singapur gezimize Langkawi Adası’ndan başlayacağız. 1 Temmuz için biletlerimizi aldık. 12 günlük bir gezi olacağı için Langkawi’ye 3 geceden fazla ayıramıyoruz. Timsah çiftliklerini daha önce Bangkokta görmüştük. Akvaryum da birçok ülkede görme şansımız oldu, adalar turu da yapılabiliyormuş başka yerlerde gördüğüme göre özellikle köpekbalıklarıyla yüzmek kartal beslemek gibi aktiviteler okudum.

    Bunları göze alınca siz olsanız 3 günü dolu dolu nasıl programlardınız? Bir de sizin görülecek listenizdeki yerlerin mesafesi ve alacağı zaman nedir? Motorsiklet kiralayarak 1 günde gezilebilir mi mesala?

    • Yukarıdaki gezi rehberi ve diğer langkawi yazılarında yaptığım aktiviteleri ve deneyimleri paylaştım. Zaten bunlar 3 günü doldurmak için yeterli diye düşünüyorum. Plajların ve koyları keyfini çıkarmak gerek biraz.

  2. Yazılarınız çok açık ve anlaşılır; gitmiş kadar tecrübe edindim. En kısa zamanda bu güzel adayı ziyaret edeceğim. Çok teşekkür ederim bilgilerinizi paylaştığınız için.

    • Langkawi Adası, Malezya’nın en popüler tatil adası, ama nedense bizde pek bilinmiyor. Türkiye’deki bir tatilde harcanacak paradan çok azına orada tatil yapmak mümkün.

      Zamanında uçak biletlerini almak gerekiyor tabi.

  3. Kemal Abi Merhaba,

    5-22 ekim arası Singapur, Malezya, Kamboçya, Tayland gezisi yapmaya karar verdik.
    Tıkandığımız nokta, son 1 haftasını ayıracağımız, kumsal, deniz, güneş ve doğa 4lüsünü bir arada sunan tabiri yerindeyse cennet bi ada tercihi.

    Aklımızda, Koh Samui ve Langkawi var. Sence hangisini tercih etmeliyiz? Teşekkürler !!

    • Bu soruya cevap vermek zor. İkisi de birbirinin benzeri şeyler sunuyor. Aktivite ağırlıklı bir şeyler düşünüyorsanız Langkawi Adası öne çıkar.

      Plaj keyfi, gece hayatı ve eğlence olarak Koh Samui daha iyi olabilir.

  4. Merhabalar,
    Satun (Tayland) üzerinden Langkawi Adası’na geçilebildiğini belirtmişsiniz. Krabi veya Phuket’ten de bu şekilde geçiş imkanı var mı? Acaba ferry ile yoksa bus ile Satun’a gelip, oradan ferry ile Satun uzerinden geçmek daha mı mantıklıdır?

    Umarım ekim sonu kasım başında 2-3 günlük süreçte tatilimin bir kısmı için orada olucağım.

    • Phuket’te iseniz önce Krabi’ye geçmeniz gerekiyor. Krabi’den Langkawi’ye giden turist minibüsleri bulabilirsiniz. Yine Krabi’den de Satun’a geçebilirsiniz. Tayland’ın çok iyi bir taşımacılık sistemi var. İster turist minibüsleri, ister normal otobüslerle ulaşımı sağlamak kolay.

      • Tesekkur ederim.. Biraz alakasiz olucak ama cevap vereceginizi umarak bir soru daha sormak istiyorum. Bangkok Khao San, Pattaya, Huahin, Ko Tao, Ko Phangan, Koh Samui, Phuket, Krabi, Langkawi ve sonrasında İzmir’e donus gezi planım var. Daha once 2 kez Tayland’da ve 1 kez de Malezya’da bulundum. Huahin ve Krabi hakkinda hic bilgim yok ve nedense az kisi gidiyor. Oralara kalincak yer ve pratik bilgi tavsiye edebilir misiniz Krabi ve Hua hin icin.

  5. 2 yıl önce ben langkawi’ye gitmiştim. Eşimle Malezya turu yaptık bu sefer. Kuala Lumpur, George Town, Melaka, Tioman ve Perhentian adalarını gezik. Yine Langkawi de bu turumuzun en gözfe yeriydi. En son Langkawi’ye geçip orada bir güzel tatil yaptık.

    Her ne kadar ben Perhentian Adası’nın plajlarını sevsem de Langkawi plajları da çok güzeldi. Çok kaliteli oteller var, fiyatları tabi yüksek. Ancak plajları, koyları ve doğası ile oteller o fiyatları hak ediyor.

    • Perhentian Adası, benim de görmeyi sitediğim yerler arasında ama kısmet olmadı. Muson mevsimi nedeniyle tavsiye edilmiyordu.

      Langkawi Adası’nda her bütçeye uygun konaklama fırsatları var. Herkes bütçesine uygun otel seöimi yapabiliyor. Böylesi yerleri o nedenle daha çok seviyorum. Sadece maddi durumu iyi olanların değil herkesin gidebileceği bir yer.

  6. Merhabalar,
    Türk vatandaşları yıllık 90 gün vize alabiliyor demişsiniz. Ülkeye her giriş çıkışta +90 gün vize alamıyor muyuz artık? 2010 da ordaydım, 2 defa giriş çıkış yaptım ülkeye. Her ikisinde de 90 gün vizem vardı.

    • Malezya’ya kapıdan giriş yaptığınıza 90 günlük Malezya vizesi kaşesi pasaporta vuruluyor.

      Ülkeden çıktığınızda vizenizden kalan günler iptal oluyor. Ülkeye tekrar girmek istediğinizde yeniden 90 günlük vize veriliyor.

      Toplamda 1 yıl içerisinde en fazla 90 gün kalabiliyorsunuz. Daha uzun süre kalmak istediğinizde elçilikten vize almanız gerekiyor. İnternetteki vize websitelerinin çoğunda Malezya Vizesinin 30 gün olduğu yazıyor, yanlıştır.

        • Tolga bey o kadar buyuk konusmayin.Bugun ben Tayland’a gectim vizemin bitimine 14 gun var iken tekrar geri dondum. Lakin Malezya gumrugu almiyor idi, Singapur’da oturumum var diye tartisinca 10 gunluk transit vize verdiler. Daha once iki kere 90 gunluk vizem var idi, lakin son gunlerde iyice sikinti olmaya basladi.

  7. Langkawi Adası şu ana kadar gezdiğim tatil yerleri arasında en hoşuma giden yer oldu.

    Şubat ayında tatil için gittim. Singapur’dan Skyscanner’den bulduğum Jet Star uçağı ile geömiştim, tavsiye ederim.

    Langkawi Adaları tatil için ideal. Hem gelişmiş, hem de doğal güzelliklerini korumayi başarmışlar. Çok lüks resortları da var. Aklımdan burada bir restaurant açıp yaşamak geçmedi değil hani 🙂

Yanıt yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz