Kaş plajları güzellikte değil, sayıca sınırlı. Akdeniz’in en berrak sularına sahip olan Kaş, koyları ve plajlarıyla baştan çıkarıcı. Kaş’ın, uçsuz bucaksız denizi, kumu, güneşi ve Akdeniz’in en güzel manzaraları, antik çağlardan bu yana bir mücevher gibi parlıyor. Defalarca Kaş’a gidenlerin henüz güzelliğinin farkında olmadığı ve adını bilmediği irili ufaklı çok sayıda nefis plaj var.

İtalyan-Fransız küçük tatil kasabalarına benzeyen Kaş kıyılarının jeolojik yapısını plajların güzelliğine yansımış. Hepsi de çok güzel. Kimisinde ince kum var, kimisi hepten çakıllı, kimisinde direkt kayalıklarda denize girebiliyorsun, kimisinde çok sayıda merdivenle ancak sahilin olduğu koya inebiliyorsun. Kimisi sadece birkaç havlu atacağın kadar küçük, kimisi kilometrelerce uzuyor.

Batı Antalya’da konumlanan Kaş, Akdeniz kıyılarımızın gözde tatil yerlerinden biri. Kökeni Likyalılara uzanan bir kültür ve doğa rotası. Tam karşısındaki Akdeniz’e 2.100 m uzaklıkta yer alan Yunanistan’a bağlı Meis Adası ile güzelliğine güzellik katan belde, 70 km’lik kıyı uzunluğuna sahip.

En Güzel Kaş Plajları

Kaş plajları, bir kasabanın sahip olduğu en çok çeşitlilikte özelliklere sahip. Türkiye’nin belki de en temiz ve berrak sularında yüzmek, tüplü ya da tüpsüz dalış yapabilmek Kaş’ın sunduğu rutin bir seçenek. Kaş merkezde kumsal yok. Ancak çoğu pansiyon kayalıklara iskele koyarak denize girmeyi kolaylaştırmış. Buralarda şezlong ve şemsiye de bulabiliyorsunuz.

Malta

Kaş’ta zahmete girmeden denize girebileceğiniz en yakın yer Küçük Çakıl Plajı. Burası ilçe merkezde kayalıklar üzerine oturtulmuş geniş platformuyla hizmet veriyor. Kaş merkezde denize girilecek yerler arasındaki Büyük Çakıl Plajı benim en sevdiğim yer. Burası merkezden yürüyerek 20 dakika. Toroslar’dan gelen yeraltı suları, denizini serinleştiriyor ve inanılmaz berrak.

Sakin yer arayorsanız, sadece kayıkla gidilen enfes Limanağzı’nı tercih edin. İnceboğaz, Akçagerme ve Belediye plajı çocuklu için biçilmiş kaftan. Akçagerme Plajı merkeze ise 3 km uzaklıkta ve su kaydırağı da var. Çocuklar için şişme kolluk, yatak ve simit çoğu plajda şart.

En güzel Kaş plajları listelerinde çoğunlukla başta yer alan Kaputaş plajını duymayan yoktur. Ben sadece yukarıdan fotoğraf çekmeye gidiyorum sezonda. Mayıs ve eylül aylarında Kaş’a yolum düşerse kumsala iniyorum. Çok kalabalık artık.

KAŞ’TA NEREDE KALINIR
🏡 Kaş’ta her bütçeye uygun seçenekler var. FLY INN, Neva Boutique Hotel, Sole Suites ve Carruba Boutique Hotel oldukça şahane seçenekler. VPN ile booking rezervasyonu yapabilirsiniz. Kaş’ta iyi otelde kalmak istiyorum diyorsanız Luff Suites nefis. Chateau Kas Peninsula ve Club Hotel Barbarossa lüks otel arayanların tercihi.

Apart isteyen için Kasinn Apart Turuncu ve Duygu Apart ilginizi çekebilir. Kaptan Ergun’un Büyük Çakıl plajına yakın nefis villası var, onu da kiralayabilirsiniz. (☎️ 05427312358). Kaş’ta yaşayan Klaus Haas‘ın Yeniköy‘de birkaç odalı kiralık şirin köy evi var (☎️ 05357638545).

1. Kaş Küçükçakıl Plajı

Küçük Çakıl bölgesi, plajlar ve otelleri ile Kaş’ı ziyaret eden tatilcilerin en çok zaman geçirdiği yerlerden biri. Plajcık desek doğru olur. Bakımsız iki kayalık arasında kendi haline bırakılmış, yan yana 5 havlu koysan boyutu o kadar. Giriş ücreti yok, al havlunu, git. Çok keyifli bir koy çünkü kayalardan tatlı su çıkıyor ve bu da koyun buz gibi ve ferahlatıcı bir su olmasını sağlıyor.

Kaş’ta su sıcaklığı ocak – nisan arasında 20 derecenin üzerinde. Küçük Çakılda ise kaynak suları denize karıştığından suyu biraz daha serin. Birkaç metre sonra derinleşiyor. Deniz kaynak suyu olduğu için buz ama her daim turkuaz. Kayalıklar üzerine kondurulmuş tesislerde ise şezlong ve yeme içme hizmeti sunuyor. İşletme istersen de karşılıklı iki tane var. Derya ve Çınarlar Beach.

İki işletmede de limitte tüketim zorunluluğu var. Yani yediğini içtiğini ödüyorsun. Meis Adası manzarası sunan mekanların önündeki iskeleden berrak ve temiz denize dalıyorsunuz. Küçük Çakıl’dan yürüyerek 15 dakika devam ettiğinizde ise Büyük Çakıl plajına ulaşıyorsunuz. Bu yol boyunca sıralanan otellerin de iskeleler üzerine kurulmuş çok hoş mekânları var.

2. Kaş Büyükçakıl Plajı

Büyükçakıl Plajı, genelde müdavimlerin takıldığı bir plaj. Merkezden yürüyerek 20, koşarak 10, araba ile 3 dakika mesafede. Dolmuş seferleri de var ama ilk defa gidiyorsanız siz yürüyün, yolun manzarası da hoştur. İlçede en sevdiğim plajlarından biri. Deniz her daim tertemiz. Ortam sezonda bile diğer plajlara göre daha sakin.

Çakıllı ve taşlı bir kumsala sahip. Manzara nefis. Deniz öğleden sonra biraz dalgalı. Deniz ayakkabınız olursa iyi olur. Birkaç adım ilerlediğinizde derinleşiyor. Rüzgarlı günlerde dalga oluşabiliyor. Yaklaşık 50 metre uzunluğundaki küçük bir koy burası. Yeraltı tatlı su kaynaklarından dolayı suyu serin ama oldukça güzel ve temiz.

Çok sayıda restoran ve kafeye sahip. Koydaki mekânlar yerel halk tarafından işletiliyor. Otopark ve şezlonglar ücretsiz. Club beklentiniz olmasın. Güzel yanı da bu zaten. Kaş’ta gün batımının en güzel izlendiği yerlerden.

3. Kaş İnceboğaz Plajı

En iyi Kaş plajları listesinde yer alan İnceboğaz Plajı, Kaş’ın Çukurbağ Yarımadasının Meis Adası’na bakan yakasında yer alıyor. Burada deniz çok güzel, hem çakıl olan halk plajı sahilinden hem de koy tarafındaki işletmenin platformlardan denize girebilirsiniz.

Yarımadanın en ince yerinde karşılıklı iki plajdan oluşuyor. Deniz tarafı halk plajı tarzı. Suyu temiz, şemsiye gerekli, çakıl taşlı, bazı kısımları kayalık. Açıkta batık bir tekne var. Mutlaka deniz gözlüklerinizle gidin. Manzarası şahane. Plajın arka tarafı ağaçlık bir alan ve kendi sandalyenizi atabilirsiniz. Kendi yemeğinizi getirebilirsiniz. Buraya gelip güzel bir deniz keyfi yapabilir, istemezseniz hiç para harcamayabilirsiniz.

Kaş İnceboğaz Plajı’nın koy tarafını Kaş Belediyesi işletiyor. Girişte ücret alınmıyor ama şezlong ve şemsiye kiralamak isterseniz 1 sezlong 1 semsiye 15 TL. İşletme biraz salaş, ücretler makul. Yeme içme, duş, soyunma kabini var. Su çok temiz. Burası çocuklu aileler için daha uygun. Denizi durgun ve sahili oldukça sığ olduğundan ortam daha sessiz ve dinlendirici. Girişte sığ ve sıcak, ancak 10 metre sonra deniz birden soğuyor.

Kaş merkezden isterseniz arabanızla 3-5 dakikaya, ister minibüsle isterseniz de yürüyerek 10-15 dakikaya ulaşabilirsiniz. İlçedeki diğer plajlara oranla daha sıcak bir suya sahip.

4. Akçagerme

kaş akçagerme plajı

Akçagerme Plajı, turizm otelcilik öğrencilerinin İşlettiği bir plaj. Giriş ücreti alınmıyor ancak 2 şezlong ve 1 şemsiye için 22.5 TL gibi uygun bir ücret isteniyor. Ayrıca 60 TL’ye Loca şeklinde pavillion da kiralayabiliyorsunuz. Denizi çok temiz ve güzel. İşletmede alkol satışı olmamasına rağmen dışarıdan alkol getirmesine izin veriliyor.

İşletmenin kafesinde köfte ya da hamburger menü 25 TL’ye satılıyor. Genel olarak menü fiyatları uygun. Aquaparkı da olan plajda aquaparktan yararlanmak isteyenler ücret ödüyor. Plajın park sorunu yok. Yol üzerindeki uygun noktalara araç park edilebiliyor.

Kaş ilçe merkezine 4 km uzaklıkta yer alan Akçagerme Plajı’na özel araçla 7 dakikada ulaşabiliyorsunuz. Yaz aylarında Kaş merkezden dolmuş seferleri de var. Ailecek gidebileceğiniz en iyi Kaş plajları arasında.

5. Kaputaş Plajı

Kaputaş Plajı, sadece Kaş’ın değil ülkemizin en güzel plajlarından biri. İnsanı gerçekten çıldırtan ve içine işleyen turkuaz bir rengi var. Kaş-Kalkan arasında kalıyor. Kaş merkeze 20 dakika mesafede. Merkezden Kaputaş’a dolmuş var. Yoldan plaja yüz küsür basamakla iniliyor. Ben daha çok tepeden izlemeyi seviyorum. Deniz her daim dalgalı. Sularla oynaşmayı sevenler ve sıcağa tahammülü olanlar için nefis. 

Sabah saatlerinde deniz güzel, plaj sakin. Sabahtan öğlene kadar ideal zaman. Öğlen çok kalabalık ve dolayısıyla gürültülü oluyor. Denizin rengi girişte gerçekten turkuaz. Derinlere gittikçe hala dibi görünüyor, tertemiz. Ben gittiğimde abartı bir dalga yoktu, sabah olmasından kaynaklanabilir.

Mükemmel bir mavi, manzara süper. Fakat sahil ve denizin içerisinde ayağınıza rahatsızlık verecek taşlar var. Girişin ücretsiz olması, duş, wc, soyunma kabini olması çok güzel. Fakat tesis öyle bir manzaraya göre sönük kalmış ve fiyatlar da çok makul değildi. Bira 25 tl. Araç park etmek için ise karayolunun kıyısındaki alanlar kullanılıyor. Zaman zaman araçlardan hırsızlık yapıldığına dair uyarılar var, dikkatli olmakta yarar var.

En güzel Kaş plajları arasında yer alan Kaputaş’ta şezlong ve şemsiye almak isterseniz belediyenin işletmesinden kiralayabiliyorsunuz. 2 şezlong ve 1 şemsiye 30 TL. Ancak kendi şemsiyeniz varsa plaja getirebiliyorsunuz. Plajdaki akıntı nedeniyle yüzme bilmeyenler ve çocuklar için biraz tehlikeli. Hemen derinleşen denizde çok açılmamak gerekiyor.

6. Limanağzı

limanağzı plajı
Üç ayrı koyda plajlara sahip Limanağzı’nı Kaş gezilecek yerler listenize ekleyin muhakkak

Limanağzı Plajı, aynı isimli koy içerisinde yer alıyor. Kaş’ta denize girilebilecek en güzel plajlardan biri. Likya Yolu patikası üzerinden yürüyerek ya da dolmuş teknelerle ulaşılabilen koy, sessiz, sakin ve huzurlu atmosferiyle Kaş’ın doğası korunmuş bölgelerinden. Kaştan minik teknelerle 20 dakikada ulaşılan Limanağzı’na karadan ulaşım yok.

Limanağzı için tekneler gidiş-dönüş 20 TL ücret alıyor. Limanağzı’na giriş için herhangi bir ücret ödenmiyor. Bilal ve Nuri’s Beach Limanağzı’nın en eski işletmeleri. Herhangi bir müzik yayının yapılmadığı işletmelerin arkası zeytin bahçesi. Çocuklu aileler için uygun bir yer olan işletmelerde belli bir limitte tüketim zorunluluğu var.

7. Kaş Kamping

Kaş ilçe merkezine 750 metre uzaklıkta olan Kaş Kamping, yürüyerek kolaylıkla gidebileceğiniz bir plaj. Denizi sığ olmayan Kaş Kamping, çocuklu aileler için uygun değil. Zeytin ağaçlarının gölgesinde dinlenebildiğiniz kamp alanı Meis Adası’nı tam karşıdan gören manzaraya sahip. Müzik yayını olmayan kamp alanında 300’e yakın bungalov bulunuyor. Dileyenler çadırlarıyla gelebiliyor. Konaklama dışında günlük girişlerde 25 lira ücret alınıyor.

8. Hidayet’in Koyu

Hidayet’in Koyu, Kaş merkezden araçla 5 dakikada uzaklıkta enfes bir koy. İlçe merkezinden 10 dakikada bir dolmuş var. Yürüyerek giderseniz uzunca bir yokuş inip çıkmanız gerekiyor. Koyun denizi turkuaz renkte. Zeytin ağaçlarının gölgesinde bir koy.

Canlı bir akvaryumda yüzüyor gibisiniz, denizi inanılmaz temiz ve çarşaf gibi. Sualtı öyle güzel görünüyor ki bu koy aynı zamanda dalış noktası. Şnorkel ve deniz gözlüğünüzü yanınıza almanızı tavsiye ederim. Deniz ayakkabısı iyi olabilir.



Hidayet’in Koyunda fiyatlar yüksek gibi görünse de beach konsept ve kalitesine çok aykırı değil. Güzel ve nezih bir işletme. Şezlong 15 TL, şemsiye 10 TL. Kiralayabileceğiniz localar da var. Yemek ve içecekleri genel olarak kaliteli. Menüsü iyi, hamburger, pizza ve wrap gayet başarılı. Çalışanlar fena değil, personel sayısı ve tesis içindeki organizasyonları iyi.

Zengin su altı yaşamıyla dalış sporuyla ilgilenenlerin akın ettiği koyda her seviyeden kişiye dalış eğitimi veriliyor. Yarımadanın sahilleri Türkiye’nin en temiz denizine sahip yerlerden biri. Çukurbağ Yarımadası üzerinde çok iyi ve kaliteli oteller var.

9. Kaş Belediyesi Halk Plajı

Kaş Belediyesi Halk Plajı, Hidayet’in Koyu’na uzanan yol üzerinde, Kaş ilçe merkezinden 1.5 km uzaklıkta yer alıyor. Geniş bir otoparkı olan plaj belediye tarafından işletiliyor. Otoparktan sahile inen yol üzerinde uygun fiyatlı bir restoran da bulunuyor.

Plajda vakit geçirebileceğiniz geniş yeşil bir alan var. Bu noktada yer bulmanız halinde havlunuzu serip güneşlenebilirsiniz. Yeşil alanın yanı başındaki tesis plaja gelenlerin yeme-içme ihtiyacını gideriyor. Şemsiye, şezlong almadan vakit geçirmek isteyenler bu tesisin masalarını kullanıyor.

Denizi oldukça temiz ve berrak olan Kaş Belediyesi Halk Plajı’nda kıyıda taşlar ve kayalıklar olması nedeniyle deniz ayakkabısı giymeniz şart. Kıyıdan denize girmek istemeyenler için dubalar ve merdivenler de var.

10. Patara Plajı

Patara Plajı, Kalkan’a 20 dakika uzaklıkta, 12 km’lik kumsalıyla Türkiye’nin en uzun ve en geniş plajı. Kalkan’dan Yediburunlar’a uzanan kumsalının bir bölümü deniz içerisinde de devam ettiğinden Patara’da su oldukça sığ.

Emsalsiz Patara kumsalının kullanım hakkı insanlarla, caretta carettalar arasında paylaştırılmış. Akşam 18.00’den sonra ziyaret yasak. Dünyanın En Korunmaya Değer 100 Anıtı Listesi’nde yer alan Patara Antik Kenti, plajın yanı başında.

11. Kekova

Kekova Adası, Antalya’nın Demre ilçesi sınırlarında yer alan kayalık bir ada. Enfes koylarıyla, tekne turları ve mavi tur yatlarının önemli rotalarından biri. Şimdiye kadar Akdeniz’de gördüğüm el değmemiş gibi duran en güzel koylar burada. Tarihte yaşanan depremlerle yıkılıp suya batmış antik yerleşim kalıntılarına sahip ada, su altı arkeolojisi bakımından büyük öneme sahip.

Kaş limanından her gün hareket eden günübirlik teknelerle Kekova ve civardaki güzel yerlere gidiliyor. Kekova, Üçağız, Batıkşehir, Kaleköy (Simena), Akvaryum ve Tersane koylarını ile Korsan Mağarasını kapsayan Kekova tekne turu ile bölge gezilebiliyor. Kekova Adasının tam karşısında bulunan yarımada üzerindeki Simena Kaleköy en az Kaş kadar güzel.

Antalya gezilecek yerler arasında yer alan Kaleköy’ün kendisi kadar manzarası da Türkiye’nin en güzellerinden. Kaleköy’ün tarihteki adı ise Antik Likya kentlerinden Simena. Orta Çağdan kalma Simena Kalesi, kale surları, birkaç bloktan oluşan tapınak, kaya mezarları ve antik tiyatro görülebiliyor. Yolunuz Kaleköy’e düşerse keçi sütünden yapılan ev yapımı dondurmasını tatmayı aklınızda bulundurun.



Kaş’tan karayoluyla Üçağız’a gittikten sonra (25 dakika) teknelerle Kaleköy’e geçebileceğiniz gibi, en iyisi tur tekneleriyle Kaş merkezden yola çıkıp 5-6 koy dolaştıktan sonra son durakta Kekova’yı ziyaret etmek. Kale surları, su sarnıçları, lahitler ve alabildiğince masmavi Akdeniz Kekova’nın büyüleyici güzellikleri arasında.

12. Meis Adası

kaş plajları meis adası

Meis Adası, Yunanistan’ın ana karaya en uzak yerleşim yeri. Kaş’la deniz aşırı bir komşuluk yürüten Meis Adası, gündelik tüm ihtiyaçlarını Kaş’tan karşılıyor. 20 dakikalık bir tekne yolculuğuyla ulaşabileceğiniz Meis Adasında da tıpkı Kaş’taki gibi kumsal bulmak çok zor. Meis’in dört bir yanındaki iskelelerden denize rahatlıkla girilebiliyor.

Kaş’a kadar gelmişken günübirlik de olsa Meis’e geçmenizi öneririm. Meis’e gitmek için yaz döneminde kapı vizesi alabilir, Schengen vizesi ile seyahat edebilirsiniz. Yeşil pasaportunuz varsa vize gerekmiyor.

Antalya Kaş’a kadar gitmişken, Kaş’a 20 km mesafede yer alan şirin ilçe Kalkan da keşfetmeli. Son yıllarda İngiliz turistlerin yoğun ilgi gösterdiği tatil merkezi doğallığını korumayı başarması nedeniyle de tercih ediliyor. Şahane bir plajı çevreleyen Kalkan’ın liman, çarşı ve plajları mutlaka görülmeli.

Kaş, Akdeniz Bölgesinde yer alan Antalya’nın bir ilçesi. Sualtı, doğal ve tarihi değerleri açısından Türkiye’nin en önemli adreslerinden Kaş Antalya arası 170 km. Batıdaki Eşen Çayı ile Muğla’nın Fethiye ilçesinden ayrılan Kaş, doğuda Demre ile komşu. Kaş’a gitmek için ya Antalya Havalimanına ya da Dalaman Havalimanına uçmanız gerekiyor.

Eğer Antalya’ya uçarsanız havalimanına indikten sonra Havaş ya da tramvay ile Antalya Otogara gitmeniz ve buradan Batı Antalya otobüsüne binmeniz gerekiyor. Antalya-Kaş arası yolculuk 4-4,5 saat sürüyor. Dalaman’a uçarsanız, özel acentelerin sunduğu Dalaman-Kaş Shuttle ile Kaş’a 2,5 saate geçebilirsiniz.

2 Yorumlar

Yanıt yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz