Vietnam vizesi almak bizler için oldukça çetrefelli bir süreç. Asya ve Okyanusya’yı kapsayan 685 günlük gezimde Vietnam‘a da gitmek istemiştim. 2012’de Bangkok’taki Vietnam elçiliği başvurumu ret etmişti ve gidememiştim.

Türkiye’ye döndükten sonra, 2015’te Vietnam vizesi alıp nihayet gidip Vietnam’ı gezebilme fırsatına eriştim. Bir çok blog veya forumda farklı yollar yöntemler hakkında bilgiler paylaşılmış. Kimisi Bangkok ve Kamboçya‘nın başkenti Phnom Penh’ten kolaylıkla almış. Ben Laos Vietnam elçiliğinden de almaya çalışmıştım ancak başarılı olamamıştım. Dolayısı ile başka ülkelerde başvuru imkanınız varsa şansınızı deneyin yine de pek de ümitli olmayın.

Vietnam vizesi nasıl alınır

Vietnam vizesi


Vietnam vizesi neden zor önce onu anlatmaya çalışayım. Vietnam kapıda vize veren bir ülke, ancak Türk Vatandaşları için Vietnam Vize Onay Mektubu denen bir evrağı önceden almış olmanız şartıyla kapıda vize alabiliyorsunuz.

Vietnam göçmen bürosundan alınan o ülkeye seyahat edeceğinizi gösteren vize onay mektubunu sadece bazı ülkelerden istiyorlar. Daha önce ülkede Türklerin işlediği cinsel ve dolandırıcılık suçları nedeniyle bu uygulamanın bize yapıldığı söyleniyor.

Malta

Elinizde vize onay mektubu varsa Vietnam kapıda vize verebiliyor. Vize onay mektubu almış olmak vize aldığınız anlamına gelmiyor. Ülkeye girişte gerekli resmi başvuruyu yapıp ödeme yaptıktan sonra Vietnam vizesini kapıda alabiliyorsunuz.

📍Vietnam Gezilecek Yerler

Vietnam vize onay mektubu nedir

Vietnam’a giriş yapmak isteyenlerin, Vietnam’da yerleşik bir acente, kuruluş veya vatandaş tarafından ülkeye davet edilmesi; bunlar tarafından yabancı için güvence verilmesi ve Kamu Güvenliği Bakanlığı Göç Genel Müdürlüğü veya Dışişleri Bakanlığı Konsolosluk Genel Müdürlüğü ya da Ho Chi Minh şehri Dış İlişkiler Genel Müdürlüğüne vize onayı için gerekli başvurunun yapılması gerekiyor.

Vietnam’daki yerel seyahat acentesinin sağladığı, ülkeye gelecek kişinin tamamıyla turistik amaçlı geleceğini ve belirtilen süre içerisinde kalıp, ayrılacağını taahhüt eden bir belge. Vietnam’da havalimanına indiğinizde orada 25$ ödeyerek vize pulunuzu alıp ülkeye giriş yapıyorsunuz. Vietnam vizesi ile 26 gün ülkede kalabiliyorsunuz.

Vietnam’da indiğiniz havalimanındaki vize başvuru noktasına, vize onay mektubu ile birlikte 2 adet biyometrik fotoğraf, pasaport, havalimanında dolduracağınız form ve 25$ verdiğinizde yaklaşık 15-20 dakika içerisinde Vietnam vize pulu yapıştırılmış pasaportunuzu alıyorsunuz.

Vietnam vizesi alma

  • Pasaportunuzun görüntüsü ve uçak bileti rezervasyonlarınızı mail veya Whatsapp aracılığıyla firmaya gönderiyorsunuz. (Aslına gerek yok)
  • Firma başvurunuzu göç idaresine iletiyor. Ortalama 7 iş günü içerisinde vize onay mektubunuz çıkıyor ve belgeniz size mail ortamında iletiliyor.
  • Ödemeyi belge çıktıktan sonra gerçekleştiriyorsunuz. Firma size ödeme yapmadan önce konsolosluğu arayarak belgenin doğruluğunu teyit etme güvencesi de veriyor.
  • Vietnam’a vardığınızda havaalanında vize yetkililerine pasaportunuz, vize onay mektubunuz, 2 adet biyometrik fotoğrafınızı ve 25 USD teslim ediyorsunuz. Vizenizi ortalama 15 dk içerisinde basıp veriyorlar. Ardından pasaport kontrolüne geçip Vietnam’a sorunsuz bir şekilde giriş yapıyorsunuz.

Bu yöntem ülkeye Ho Chi Minh, Hanoi ve diğer uluslararası havalimanlarından gireceğiniz zaman geçerli. Eğer başka bir şehre gidiyorsanız yahut denizyolu veya karayolundan ülkeye giriş yapmayı planlıyorsanız öncesinde bu bilgiyi acente ile mutlaka paylaşın. Elçilikler yoluyla vize pulu aldığınızda karayoluyla giriş yapabiliyorsunuz.

Vietnam vizesi nasıl alınır

Vietnam vizesi yeşil pasaport sahipleri için zor değil. Yeşil pasaport sahipleri vize onay mektubu almaya gerek kalmadan kapıda vize alabiliyor.

Vietnamdan bir acente yoluyla Vietnam vizesi almak isterseniz

Vietnam’dan kendiniz acente bulup süreci kendiniz de başlatabilirsiniz. Vietnam’dan bir acenteden davetiye yazısı almanız gerekiyor. Acente bulduktan sonra pasaportunuzun fotoğrafını, seyahat tarihlerinizi, otel rezervasyonu ile uçak biletinizi e-posta ile acenteye gönderiyorsunuz. Vietnam vize formu için tıklayın.

Vietnam’da havalimanında Visa Application kontuarında sıraya gitip pasaportunuz ile birlikte 2 adet biyometrik fotoğrafınızı ve davet mektubunuzu verin. Ekranlardan takip edip sıranız geldiğinde 25$ ödeyin. Vietnam vizesi pulu yapıştırılmış pasaportunuzu kalın.


7 Şubat 2012’de Tayland’da yazdığım yol günlüğüm

Vietnam vizesi almak neredeyse Türk vatandaşları için imkansız gibi. Vizesiz ülkeler arasında değil. Vize almak için Tayland‘ın başkenti Bangkok‘taki Vietnam Konsolosluğuna gittim. Konsolosluk, Bangkok Lumpini bölgesindeki Wireless Caddesinde bulunuyor. Bu çevrede çok sayıda ülkenin konsolosluğu var. Vietnam vizesi alma konusunda çok umudum olmamasına rağmen şansımı denemek istemiştim.

Evrakları içeri verdikten sonra ertesi gün geri teslim ettikleri pasaportunuza uyguladıkları vize ücreti 1850 THB (106TL). Eğer aynı gün istiyorsanız bu ücret 2300 THB oluyor. Tabi bu uygulama Türk pasaportu sahipleri için geçerli değil.

Formu doldurup içeri verdikten sonra beni başka bir gişeye yönlendirip beklememi söylediler. Bekleyişim yarım saat sürdü. Gelen görevli Vietnam’dan sponsorum varsa eğer vize verebileceklerini söyledi.

Vietnam Hükümeti Türk pasaportuna ancak sponsorunuz varsa veya tur şirketleri ile giderseniz vize veriyor. Yani Vietnam’dan sizi davet edecek birileri veya bir şirketin olması gerekiyor.

Görüştüğüm bir acente bunu 60$ karşılığı yapabileceğini ve 10 gün süreceğini söyledi. Vietnam’da tanıdığım birkaç arkadaşım var, onlar vasıtasıyla vizeyi almayı planlıyorum. Eğer başarılı olamazsam Vietnam vizesi almak için acenteye başvurmayı düşünüyorum.

Vize alma sorunlarının ülkeleri görmeme engel olmasına izin verme niyetim yok. Sonuna kadar mücadele edeceğim.

Day 553: THB:42, Bangkok. 7 Şubat 2012

31 Yorumlar

  1. Vietnam vizesi için gerekli davet kağıdı türkçe siteler, acenteler üzerinden 80-100 usd gibi paralara temin ediliyor.
    Aynı evrakların yurtışındaki siteler, acentelar üzerinden 6-10usd gibi paralara temin edilebilmek mümkün görünüyor.
    Tripadvisor forumlarında 6 usd ye davet kağıdı alıp giriş yapan birçok kullanıcı yorumu var.

    • 6-10 usd gibi ücretler türkiye ve türkiye gibi risk kategorisinde bulunan ülkeler için geçerli değil maalesef. Kastedilen belge de davet kağıdı değildir, sadece davetiyeden ibaret değildir zaten. Visa approval letter olarak geçer yani vize onay mektubu. Vizenin onaylandığını taahhüt eder. Tripadvisordeki yorumları okursanız aynı zamanda ne idüğü belirsiz siteler üzerinden bir çok kişinin dolandırıldığını, vietnam’a vardıklarında kapıda kaldıklarını giriş yapamadıklarını da okursunuz. O yüzden Vietnam gibi uzak bir ülkeye gidiyorsanız kapıda kalmak ve tatilinizin zehir olmasını istemezsiniz. O sebeple belirsiz siteler üzerinden bu tarz işlem yapmayınız. Güvenirliği yerinde istediğiniz zaman ulaşabileceğiniz Türk firmalarıyla iş yapmak bu durumda daha mantıklı.

  2. Vietnam’da olumsuz haberleri kimden duydunuz? Yabanciya pahaliya satmaya calisma dogru, Saigon ve Hanoi’de motorsikletli kapkac olabilmekte ama fazla abartmislar. Uc defadir tek basima Vietnam`a gittim ve basima hic bir sey gelmedi. Disari yalniz da cikiyorum.

  3. Kemal bey, öncelikle bu faydalı yazınız için çok teşekkür ederim. Gerçekten çok işimize yaradı. Erkek arkadaşımla tayland, kamboçya, laos ve vietnam’ı kapsayan bir tur planlamıştık. Vietnam vizesiyle alakalı onca yazılan olumsuz şeyden sonra rotamızdan çıkarmayı bile düşündük. En azından yazınıza rastladık. Sayenizde vietnam’ı görmüş olduk.

    Yardımcı olması adına diğer arkadaşlar için kendi deneyimimizden bahsedicem. Kemal Bey’in yazısında tavsiye ettiği http://www.vietnamavize.com sitesi üzerinden vize onay mektubu (c1 belgesi) başvurusu yaptık. Sadece pasaport ve uçak bileti gönderdik, sağolsun çok ilgilendiler. 10 gün içinde elimizde oldu bu belge. Bayağı bi tereddüt içindeydik gitmeden önce acaba sorun yaşar mıyız kapıda bizi almazlar da kalırız falan diye. Hiç de öyle olmadı bize ne vaad ettilerse o şekilde ilerledi. Vietnam’a vardığımızda pasaportumuzu, vize onay mektubunu ve 1’er adet fotoğraf teslim ettik. 10’da bastılar verdiler vizemizi ve sıkıntı yaşamadan girdik. Vietnam gerçekten enfes güzelliklere, apayrı özgün kültüre sahip bir ülke. Ölmeden önce görülmesi gereken yerlerden. Mutlaka görün.

  4. Merhabalar, vietnam vizesi sanıldığının aksine dünyanın en kolay alınan vizesi. İlk başta bende konsolosluk aracılığıyla alamayacağımı düşünmüştüm fakat internette biraz araştırdığımda c1 belgesi diye geçen vize onay mektubu ile kolayca alınabildiğini okudum. C1 belgesinin mantığı şu; yerel bir seyahat acentesi size sponsor oluyor. Yani sonsorluktan kastım sizin oraya turistik amaçlı gittiğiniz, size tur sattığına dair bir başvuruda bulunuyor ve bu yolla kolayca vize almanız sağlanıyor. Googleda araştırırken Vietnam!da bir yerel seyahat acentesinin Türkiye temsilciliğini yapan vietnamavize.com sitesini buldum ve iletişime geçtim.

    Yetkili kişi bana fazlasıyla yardımcı oldu. 1 hafta içinde vize onay mektubum çıktı. 100 $ maliyeti oldu. Çıktısını aldım ve Vietnam’a vardığımda oradaki konsolosluk yetkilileri benden vize başvuru formunu doldurmamı istediler, doldurduktan sonra onunla birlikte c1 belgemi, 2 adet biyometrik fotoğrafımı verdim. Ardından da 25 $ dolar ödeyerek vizemi aldım. Ülkeye sorunsuz bir şekile giriş yaptım. Yani bana toplamda maliyeti 125$ oldu vizenin kolay bir şekilde. Konsolosluğa başvursaydım 200$’a yakın maliyetle birlikte bi ton uğraşıcaktım. Bu arada Vietnam hakkında bilgi sahibi olmak isteyen arkadaşlar olursa susakagizli@gmail.com mail adresime mail atabilirler. Yardımcı olmaktan mutluluk duyarım.

  5. Kemal Bey merhaba,

    Vietnam vizesini Turkiye’den alinmasini tavsiye etmissiniz. Acaba ucak rezervasyonu ile vize alip, oraya baska ulkeden otobus ile gecis yaptigimizda sorun olur mu?

    Tesekkurler.

      • Yoldaolmak.com daha hızlı bir servere taşındığından cevap yazamadım. Aynı şekilde bir süre soru cevap sayfası kapalı olacak. Kısaca cevap vermek gerekirse:

        Vietnam Vize alma ve ülkeye girişte sorunlar yaşanabilir… Ülke’ye Kamboçya’da sınırdan geçen arkadaşlarım oldu. Ancak eğer bir tur şirketi aracılığı ile vize aldıysanız sizi havalimanında karşılayacakalrdır. Aynı şekilde bazı acentalar vize bitimi sizi havalimanına bırakmakla yükümlü.

        Bu durumda kmse size net bir şey söyleyemez.

  6. Selamlar,

    Vietnam vizesi Turkiyede ve butun Avrupa ulkelerinde almak genelde biraz zor cunku sponsorluk falan istiyorlar.

    Ben su an Vietnam’dayim asa yukari 3 hafta once Laos kuzeyinden en son sinir kapisindan giris yaptim. Vietnam vizesini de Laos’ta Luan Parabang kentinden aldım. Gerekli olan evraklar ile bir gunde alırsan 85 dolar, 3 gunde almak istiyorsan dolar. Ben 85 dolar verip bir gunde aldim. Sadece bir form var, onu doldurup 1 adet fotograf veriyorsun ve obur gun vizen pasportuna isleniyor.

    Bugun Vietnam’da Endonezya vizesi icin bas vurdum, 45 dolar. 60 gunluk sadece iki fotograf ve yarin gidip pasaportumu alacagim!!! Yani Vize kosullari Fakir olan ulkelerde almak cok kolay ve hic birsey istemiyorlar!!! Turkiyede vize icin basvurunca konsolosluk yok efendim fotograf ebatlari, yok sponsorluk falan, ama eger guney asyaya gelirsen hersey cok kolay ve rahat.

    • Faruk Bey merhaba,

      Bir arkadasimla bizim, vize istenmedigi icin once Tayland’a giris yaparak sonrasinda Kambocya, Laos ve en son olarak Vietnam’a gitme dusuncemiz var.
      Acaba vize alma konusunda bize nasil tavsiyede bulunursunuz? Vize alamama gibi bir durumla karsilasir miyiz?

      Ucak biletlerini oncesinden alacagimiz icin bir sorun cikmasindan endiseleniyoruz.

      Simdiden tesekkur ederim.

  7. Aralık 2012 Vietnam Ho Chi Minh İş Seyehati

    Ben Aralık 2012 ‘de gittim. Vize normalde vermiyorlar. Ocak 2012 ‘de bazı olaylar olmuş ondan diye duydum. Benimki iş gezisi olduğundan, oradaki firma tarafından Immigration Office’den yazı aldım.
    2 sayfa yazı idi. Vietnam’ca. o yazı, pasaport ve vize başvuru formu ile Ankara ‘ya gittim.

    Aynı gün vize ücreti ödeyip (110$) 2 saat bekledim. Hiç bir şey sormadan verdiler.

    Uçak, otel, yanında en az 1000$, şirket bilgileri vb hiç bi şey soran olmadı.

    Girişte de görevli, kaç gün kalacaksın dedi. 3 gün dedim geçtim.

    Başka bir şey sormadı.

    Enteresan bir ülke ve şehir. İş yoğunluğundan nerdeyse hiç bir yer görmedim. Bi ara tekrar gidip 15-20 gün kalayım istiyorum.

    Her şeyi yabancılara çok pahalı satmaya çalışma, soygun vb olayları yoğun. Benim başıma bi şey gelmedi ama sürekli bu konuda uyardılar.

    Dışarı yalnız çıkma, çıksanda yanına fazla bi şey alma. çanta, foto makine fazladan para bulundurma vs vs.

    Gezi amaçlı gidiyorsanız, TURlarla gidin.

    Turla gitmeyecekseniz veya iş için gidiyorsanız, ordan sağlam arkadaş edinin.

    Yada benim bulduğum “sağlam” arkadaşlar aracılığı ile işinize bakın 🙂

    • Vietnam insani guleryuzlu. Ama yoksulluk orani cok yuksek ulke. Gorulmesi gereken ulke Vietnam.

      Vietnam`daki olumsuz haberleri kimden duydunuz. Yabanciya pahaliya satmaya calisma dogru, Saigon ve Hanoi`de motorsikletli kapkac olabilmekte ama fazla abartmislar. Uc defadir tek basima Vietnam`a gittim ve basima hic bir sey gelmedi. Disari yalniz da cikiyorum.

      Gecen sene Myanmar`in Yangon sehrinde bile sehirici otobusleriyle gidecegim yere gittim. Su anda da Vietnam`dayim. Arkadas da edinmedim ama herhangi bir sorun da yasamadim. Kisi, kisisel tedbirini almazsa soyulur da darp edilir de.

      Bana Meksika`nin kuzeyi tehlikeli dediler ama gecen ay ABD`den gittim ve sorun yasamadim. Fakat yine de kisisel tedbirimi aldim. Uc yil once de Brezilya Buyukelciligi de beni uyardi ama Brezilya`yi tek basima gezdim.

      Ulkemizde bile guvenlik sorunu var. Evlere hirsiz girer, yan baktin cinayetleri, kapkac, kadin cinayetleri, trafik canavarlari, kavga dogus cok ulkemizde. O zaman hic bir yere gitmeyelim mi? Gezi yorumlarina bakarak seyahat etmem. Ancak, nasil gezebildiklerine bakarim. Gezdigim yerleri de gezmisler mi diye. Kendim planimi yapar, otelimi ulasimimi kendim bulur ve ayarlarim. Uc noktalar olarak Japonya, Yeni Zelanda, Arjantin, Avustralya, Endonezya, ABD toplam 40 ulkeyi kendi basima gezdim ve hicbirinde de sorun yasamadan gezmeyi basardim.

      Hem de en riskli ulkeler de dahil. Seneye Guney Afrika`ya gitmeyi planliyorum. Is, kendi kisisel guvenligini ve tedbirini almakta bitiyor. Korkmadan gezin ve dunyanin guzelliklerini yasayin derim.

    • Ben uc haftadir Vietnam’dayim ve tur falan hic bir sey ayarlamadim, eşimle birlikte geziyoruz. İnsanlar cok cana yakin, kendimi burada biraz sanki Turkiyede’yim gibi hissediyorum, kesinlikle tehlikeli bir ulke degil!

      Ben Guneyinden Laos sinir kapisindan girdim ve Çin’in sinirindan taki guneyine kadar tren ve otobusler ile seyahat ettim. Çogu zaman motorsiklet kiraladim cok guvenli bir ulke ve herkese tavsiye ediyorum. Sadece Vietnam vizesi cok pahali. İki gun sonra otobus ile Kamboçya’ya gidecegim.

      Nepal, Hindistan, Sri Lanka, Thailand, Laos, Vietnam, Combodia, Endonezya hakkinda bilgi almak isteyen arkadaslar olursa seve seve bilgi verebilirim!

      • Merhaba,
        Bangkok’tan Vietnam, Kamboçya ve Laos turu yapmak istiyorum. Vietnam vizesini nereden almalıyım? Türkiye’den zor görünüyor. Vietnam için biraz da eklemek istediğin bir şey olursa sevinirim.

        İyi gezmeler.

        • Vietnam vizesini Türkiye’den alın. Buradan başvurursanız alabilirsiniz. Kamboçya ve Laos vizelerini ise Bangkok’ta benim aldığım gibi almanızı tavsiye ederim. Vietnam’a gitmediğim için fazla bir şey söyleyemeyeceğim. Gezmeye değer bir yer elbette.

  8. 3 yıl önce Türk vatandaşı Vietnam’da, Vietnam vatandaşını öldürdüğünü Malezya’da iken elçilikte duymuştum. Bir de Vietnam’da vatandaşlarımızdan dolandırıcılık yapanlar tespit edildiğinden ülkesine almamakta haklılar. Önce kendimizi düzeltelim.

    Türkiye’deki konsolosluk diplomatları bizim televizyon ve başındaki haberleri görüyor ve izliyorlar. Ne ekersek onu biçeriz. Su an Kamboçya’dayım. Vietnam’a 3. kez geçeceğim. Yeşil pasaportumdan dolayı vizesiz girebiliyorum.

  9. Bu direk olarak davetiye anlaminda. Ülke muhtemelen (nedense) güvence anlaminda bu orada yasayan birinden “ulkede uzun kalmayacagina ve kaldigi surece masraf v.s tarafimdan karsilanacaktir” tarzinda bir guvence olmali. Vietnam icin bunun cok gereksiz oldugunu dusunuyorum. Bence disisleri bakanligimiz bu konuyu bir incelemeli.

    • Her ülkenin kendisine göre bir hukuku var, ve bu noktada maalesef bizler için olumlu bir sınırdan geçiş hukuku yok. Tur satın almadıktan ve özel davet olmadıktan sonra girmek imkansız gibi. Vietnam görülmesi gereken ilginç ve güzel ülkelerden biri. Bu konuda mutlaka dışişleri bakanlığının temaslarda bulunması ve seyahat özgürlüğünün önündeki bu tür engelleri kaldırması gerek. Katılıyoryum.

  10. Kemal Bey merhaba. Yazılarınızı merakla takip etmekteyim. Ben Kamboçya’da yaşıyorum. Kız arkadaşım Vietnamlı ve onun Vietnam vizesi alabilmem için bir katkısı olabilir mi?

  11. Selamlar, blog’unuzu bir güneydoğu asya gezisi planlayan birisi olarak ilgiyle takip ediyorum. Açıkçası benim için önemli bir ilham kaynağısınız. Gerek ekşisözlük, gerek gezi yorumları gerek de kişisel blog’unuzdan paylaştığınız en ufak bir bilgiyi bile kaçırmamaya, sizden öğrenmeye çalışıyorum. Olaya birden anonim olarak dalıyorum ama ‘sponsorunuz varsa’ olayını biraz açabilir misiniz Kemal Bey. Konsolosluktakiler size bu sponsorluk işlemiyle ilgili ne tür detaylar verdiler? Yani Vietnam’daki bir şirket ya da bir birey, sizin için oradan C1 belgesi mi alacak. Yoksa bir davetiye mi gönderecek? sizin adınıza yapılacak işlem ne olacakmış acaba? O Şirket ya da birey’in yapması gereken işlem hakkında bir fikriniz varsa, lütfen paylaşırsanız çok ama çok makbule geçer.

    • Vietnam konsolosluğu hiçbir detay vermedi. Sponsora ihtiyacınız var deyip gönderdiler. Kişi veya şirket gerekli bilgileri konsolosluğa veriyor. Konsolosluk da bana email gönderiyor ve sınır kapısından giriş yaptığımda o belgeyi görevlilere veriyorum. Sistem böyle çalışıyor.

      Elimden geldiğince bilgileri paylaşıyorum. İşinize yarar bilgiler buluyorsanız bu benim için sevindirici. Vize konusunda gelişmeleri buradan paylaşacağım.

  12. Tabi bu Türkiye Cumhuriyet’inin Dış İşleri Bakanlığının büyük bir ayıbıdır da aynı zamanda! Diplomatik hiçbir husumetimizin olmadığı bütün ülkelere ya vizesiz girişi sağlaması yada en azından sınır kapılarında ücreti karşılığında kolayca vize sağlaması gerekir. Ve bunu bunca zamandır yapmış olması! Dış işleri bakanlığı anladığım kadarıyla tarihin en verimsiz çalışan bakanlık dönemlerinden birine imza atıyor olsa gerek. Vizelerin kaldırıldığı bazı ülkeler haberleri olmasına rağmen çoğu yeşil pasaport ile sınırlı zaten. Kalanının bir kısmı zaten daha yeni dünya ile tanışan diğer bir kısmı da pasaportumuza önemli bir itibar kazandıracak ülkeler değil zaten!

    • Lao, Kamboçya ve Vietnam gibi ülkelerle vize sorunlarını çözmek hükümetin görevi. En azından birçok Avrupa ülkesi gibi varışta vize kolaylığı sağlanmalı. En azından gezginlerin vize için konsolosluklarda gün kaybetmeleri, bekletilmeleri önlenmiş olurdu.

    • Yanlis dusunuyorsunuz. Pek fazla ya da hic ulke gezmediginiz anlasiliyor. Sorarim. Turkiye`de ne teknolojin var? Ne uretiyorsun? Paran yurtdisinda geciyor mu? Forex piyasasina bak Turk Lirasi var mi? Insana deger var mi? Devletle Disisleri Bakanliginin emrindemiki ha vizeyi kaldiriyorum desin.

      Insanlarimizin ne yaptiklarini Turkiye`deki Buyukelciliktekiler duyuyor ve gazetelerde, televizyonlarda goruyorlar. Dunya ulkeleri iki kutupludur. Amerikan yanlisi ve Rus yanlisi. Biz ABD tarafinda yani kapitalist,Vietnam Rus tarafinda Sosyalist komünizm sistemle yonetilmekte. Disisleri bakani agziyla kus tutsa yine vizeyi kaldiramaz. Ulkelerin insafina kalmis bir sey. Rusya bize vizeyi kaldirmasinin sebebi ulkesinden cok turist ulkemize geldigi icindir.

      Vatandasimiz gittigi ulkede rahat durmuyor ki! Trafikte birbirimize saygimizda insana degerde iyimiyiz? Kimi insan evine misafir eder kimi insan evine misafir etmek istemez. Bu da oyle bir sey. Kendiniz kucumsuyorsunuz itibari dusuk ulkeler diye. Amerika ve Avrupa ulkeleri de Turk pasaportunu itibari dusuk olarak goruyor.

      Once kalkinmis ulke olalim, insani degerlerde geliselim, teknoloji ve ekonomide gelismis olalim o zaman itibarli pasaportumuz olur gelismis ulkelerce. Ve sana vizesiz giris tanir. Once kendimizi gelistirelim. Bir arastir bakalim ulkeler neden vize ister Hakan Bey?

    • Hakan boş boş konuşma hakikaten. Tam Turksun birader ama yazık Turki Cumhuriyetler bile senden vize istiyor. Neden acaba bi düsün bakalım. Dışişleri çalışmıyo ondan dimi. evet?

Yanıt yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz