Beyaz Rusya olarak da bilinen Doğu Avrupa ülkelerinden Belarus‘un başkenti Minsk, ülkenin en büyük ve en gelişmiş şehri. Sovyet Döneminin izlerini taşıyan geniş caddeleri, ihtişamlı meydanları, opera ve tiyatro binaları, renkli gece hayatı ve yeşil dokusuyla kent, Avrupa‘nın gizli hazinelerinden.

Avrupa’da en az ziyaretçi ağırlayan şehirlerden olan Minsk, günümüze kadar korumayı başardığı geleneksel atmosferi ile yerel kültürü deneyimleyebileceğiniz, özgün bir destinasyon. Belarus’un Türk vatandaşlarından vize istememesi Minsk’i ziyaret etmek isteyenler için en önemli avantajlardan.

minsk nerede

Minsk hakkında kısa bilgiler 🇧🇾

Minsk, resmi adı Beyaz Rusya Cumhuriyeti olan Belarus’un (Beyaz Rusya) başkenti. Bağımsız Devletler Topluluğu’nun (BDT) sekreteryasının da yer aldığı şehir, 2 milyona yaklaşan nüfusu ile Avrupa kıtasının en kalabalık kentlerinin arasında.

Belarus’un bağımsızlığına kavuştuğu 90’lı yılların sonundan itibaren hızla kalkınan ve gelişen Minsk, Belarus’un Avrupa’ya açılan yüzünü temsil ediyor. Sovyet esintili geniş caddeleri, caddeleri birbirine bağlayan meydanları ve yeşil dokusuyla kent oldukça huzurlu bir atmosfere sahip.

Malta

Serbia

Minsk’te Belarus’un resmi dili Belarusça konuşuluyor. Şehirde yaşayanların büyük çoğunluğu Rusçayı da ana dili gibi konuşuyor. Belarus para birimi Belarus Rublesi. Belarus, Türkiye ile aynı zaman diliminde yer alıyor.

Beyaz Rusya’nın başkenti Minsk’te 1 hafta kadar kaldım. Hem merkezde hem de çevresinde birçok yeri gezip görme fırsatım da oldu. Minsk şehir merkezinde başlıca gezilmesi ve görülmesi gereken yerlerin birçoğu birbirine yakın mesafede. Şehirde toplu taşıma ağının yaygın ve ucuz olması yorulduğunuz anda imdadınıza yetişiyor.

Kırmızı Tuğla Kilisesi olarak anılan Aziz Simon ve Helena Kilisesi, Svislac Nehri üzerinde yer alan Gözyaşı Adası, Zafer Meydanı, Belarus Ulusal Sanat Müzesi, Kutsal Ruh Katedrali, Belarus Modern Milli Kütüphanesi ve kentin merkezi olarak kabul edilen Aleksandrovsky Meydanı mutlaka görülmesi gereken yerlerden.

Minsk’e gitmek için vize gerekmiyor, 30 gün vizesi kalabiliyorsunuz. Ülkede 5 günden fazla kalıyorsanız kaldığınız yeri bildirmeniz gerekiyor. Otelde kalıyorsanız otel sizin yerinize bu bildirimi yapıyor. Evde kalıyorsanız sizin gidip kayıt yaptırmanız gerekiyor. Belarus’a seyahat edenlerin ülkede geçerli sağlık sigortası yaptırması zorunlu. Sigorta havalimanı girişinde, pasaport kontrolünden hemen önce yaptırılabiliyor.

Pasaportunuz yoksa Pasaport Çeşitleri ve Pasaport Başvurusu Nasıl Yapılır yazılarımı okuyun. Yurt dışına çıkarken yurtdışı çıkış harcı ödemeniz gerekiyor. Detaylı hazırladığım Vizesiz Ülkeler Listesi blog yazıma bakın.

Daha uygun ve verimli bir Minsk tatili yapmanız için Seyahat Rehberi kategorisindeki uygun otel nasıl bulunur, vize/pasaport, hayat kurtaran akıllı telefon uygulamaları blog yazılarına göz atın.

Minsk nerede📍

Minsk, Avrupa kıtasında yer alan Belarus’un şehri. Belarus, aynı zamanda bir Doğu Avrupa ülkesi. Belarus’un merkezinde 305,47 km² genişliğinde bir bölgede yer alan Minsk, Svislač ve Nyamiha nehirlerinin suladığı ova üzerine kurulu. Ülkede özel bir idari statüye sahip olan şehir, kendi adını taşıyan bölgenin idari merkezi.

Ben Crowne Plaza Minsk otelde kaldım. Şehrin merkezi yerinde ve hemen karşısında da Casino Shangri La Minsk var. Otel 5 yıldızlı ve sahipleri de çalışanları da Türkiye’den. Otelde kalan çok sayıda Türk var. Booking üzerinden rezervasyon yapabilirisiniz. Ayrıca Airbnb veya ev kiralama seçenekleri de var. minsk.kvartiranasutki.by adresinden ev kiralayabilirsiniz. Fiyatlar evin konumuna ve özelliklerine göre değişiyor

Minsk’e nasıl gidilir ✈️

Türkiye’den Belarus’un başkenti Minsk’e en kolay ve konforlu ulaşım yöntemi hava yolu. İstanbul Havalimanı’ndan Türk Hava Yolları ve Belarus’un milli hava yolu şirketi Belavia’nın karşılıklı direkt seferleri bulunuyor. Her iki şirket de haftanın 4 günü sefer yapıyor. İstanbul-Belarus uçuş süresi 2 saat 25 dakika.

Ben Belgrad’da THY İstanbul aktarmalı olarak Minsk’e uçtum. THY dışında Belarus’un milli havayolu firması Belavi de Minsk’e uçuyor. Ayrıca Ukrayna’da aktarmalı olarak da ulaşım sağlanabilir. Uçak biletleri en az 250 Dolardan başlıyor. İstanbul Havalimanından Minsk’e uçuş ortalama 2,5 saat sürüyor.,Ülkeye girişte bir form dolduruyorsunuz ve formun bir nüshasını ülkeden çıkıncaya kadar pasaportunuzla birlikte saklayın, kaybetmeyin.

Ülkeye girişte sağlık sigortanız soruluyor. Gelmeden yaptırın veya girişte hızlıca da yapıyorlar. Günlük 2€, haftalık 5-6€ gibi bir ücreti vardı. Havalimanından girişte pasaportları çok ciddi kontrol ediyorlar. Benimkisini mercekle uzun uzun en az 10 dakika kontrol ettiler. Böyle bir durumda sakin olmaya bakın ve sadece bekleyin. Havalimanında para bozdurmak için döviz bürosu var, ya da ATM’lerden kendiniz kartınızı takıp de yerel para birimi olan Ruble ile de para çekebilirsiniz.

Minsk Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşım: Türk Hava Yolları ve Belavia’nın seferlerini yaptığı Minsk 2 Uluslararası Havalimanı, şehir merkezine 40 km uzaklıkta yer alıyor. Havalimanından şehir merkezine ulaşım için belediye otobüsü, troleybüs, tramvay, taksi ve araç kiralama seçenekleri bulunuyor.

Her 20 dakikada bir havalimanından şehir merkezine hareket eden belediye otobüsleri bu güzergahta en çok kullanılan toplu ulaşım aracı. Otobüs içerisinde şoförden bilet alınabiliyor. Otobüsle şehir merkezine 1 saat süren yolculuk yapılıyor. Toplu taşıma araçları sabah 05.00 ile gece 01.00 saatleri arasında hizmet veriyor.

minsk nasıl gidilir

✈️ Ucuz Uçak Bileti Nasıl Alınır
✈️ Uçak Bileti Kampanyaları Nasıl Bulunur
✈️ Türkiye’nin En İyi Online Uçak Bileti Satış Siteleri
✈️ En Ucuz Uçak Bileti Ne Zaman Alınır

Havalimanından kaldığım otele ben özel bir araçla gittim. Havalimanında merkeze gidiş taksiyle 60-70TL civarında tutuyor. Gerekirse pazarlık da yapabilirsiniz. Yine Minsk merkeze giden her yarım saatte bir kalkan otobüs veya tren var, ben kullanmadığımdan detaylı bilgi veremiyorum.

Minsk’in en eski ulaşım araçlarından troleybüsler Sovyet Dönemi’nin de sembol ulaşım araçlarından elektrikle çalışan eski otobüsler ile havalimanından şehir merkezine gidilebiliyor. Troleybüslere göre görece daha yeni olan tramvaylar da ulaşım alternatifleri arasında. Her iki araçla da 1,5 saatte şehir merkezine varılıyor.

Havalimanında toplu taşıma araçlarıyla vakit kaybetmek istemeyenler için en işlevsel ulaşım aracı taksiler. Havalimanı gelen yolcu terminali çıkışında yer alan taksilerle gideceğiniz yere göre pazarlık yaparak 40-60 dolar ücret ödeyerek ulaşımınızı sağlayabilirsiniz.

Serbia

Yanıt yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz