Dünyada üzerinde hala yaşanılan en eski kentlerden biri olan Gaziantep, Türkiye‘de Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin en gelişmiş ve en yüksek nüfusa sahip olan kenti. Farklı medeniyetlerin izlerini taşıyan Antep, Kurtuluş Savaşında gösterdiği üstün mücadele ve başarılı direnişinden dolayı Gazi unvanı ile ödüllendirildi.

Damak çatlatan lezzetleri, zengin koleksiyona sahip müzeleri, hanları, hamamları ve tarihi yapılarıyla son yıllarda özellikle gastronomi turizmiyle öne çıkan Gaziantep, gastronomi alanında UNESCO’nun Yaratıcı Şehirler Ağının bir parçası.

gaziantep nerede

Gaziantep hakkında kısa bilgiler 🇹🇷

Tarihi İpek Yolu’nun üzerinde bulunan ve Mezopotamya coğrafyasının bereketli topraklarında kurulan Gaziantep, tarih boyunca sayısız medeniyete ev sahipliği yapan bir şehir. 6 bin yıla uzanan tarihinin yansıması olan antik kentleri, camileri, hanları, hamamları ve dillere destan lezzetleriyle ziyaretçilerine çok sayıda alternatif sunan şehir tarihi eserler açısından da çok zengin.

Kurtuluş Savaşı’nda Fransızlara karşı gösterdiği üstün kahramanlık nedeniyle bölgenin yabancı güçlerin eline geçmesini engelleyen şehir bu başarısı nedeniyle İstiklal Madalyası ile ödüllendirilerek Antep olan isminin önüne Gazi unvanını ekledi

Malta

Serbia

Türkiye’nin 30 büyük şehri arasında bulunan ve ülkemizin en kalabalık 9. şehri olan Gaziantep’in nüfusu 2 milyon 28 bin, yüzölçümü ise 6.222 km². Gaziantep’in trafik plaka kodu 27, telefon alan kodu ise 342.

9 ilçesi bulunan Gaziantep’in ilçeleri: Araban, Karkamış, Nizip, Yavuzeli, İslahiye, Şahinbey, Şehit Kamil, Oğuzeli ve Nurdağı.

Daha uygun bir Gaziantep tatili yapmak için Seyahat Rehberi kategorisindeki uygun otel nasıl bulunur blog yazım size yol gösterebilir.

Gaziantep nerede📍

Türkiye’nin Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin Orta Fırat Bölümü’nde yer alan Gaziantep, Türkiye’nin güneydoğusunda konumlanıyor. Gaziantep Kuzey ve kuzeybatısında Kahramanmaraş, kuzeydoğusunda Yavuzeli, doğusunda Nizip, güneydoğusunda Oğuzeli, güneyinde Kilis ve güneybatısında İslahiye ve Nurdağı ile çevrili.

ⓘ Gaziantep gezinizde, uygun fiyata oda/ev sunan Airbnb‘yi deneyin. Ben sıklıkla kullanıyorum. Burayı tıklayarak Airbnb’ye kaydolunca 160TL kazanırsınız. Otel rezervasyonu için ise Booking her zaman ilk tavsiyem. Buraya tıklayarak güvenle rezervasyon yapabilirsiniz ✔️

Gaziantep’e nasıl gidilir ✈️

Gaziantep’e hava yoluyla nasıl gidilir: Gaziantep Oğuzeli Havalimanı, şehir merkezine 20 km uzaklıkta. Gaziantep’e Türkiye’nin birçok şehrinden farklı hava yolu şirketlerinin direkt uçak seferleri bulunuyor. İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Trabzon, Lefkoşa ve Bodrum’dan kente direkt uçak seferleri ile ulaşabilirsiniz.

Gaziantep Havalimanından şehir merkezine ulaşım: Kent merkezine 20 km mesafedeki havalimanından şehir merkezine ulaşım için HAVAŞ, belediye otobüsü, taksi, araç kiralama ve transfer aracı seçenekleri bulunuyor.

Uçakların havalimanına inişinden 25 dakika sonra hareket eden HAVAŞ servisleri şehir merkezine ekonomik ve konforlu ulaşım için en çok tercih edilen seçeneklerden biri. HAVAŞ’ın son durağı Gaziantep Otogarı.

24 saat seferleri bulunan belediye otobüsleri ile de ulaşımı sağlayabilirsiniz. 2 ayrı hatta sefer yapan belediye otobüslerinden biri Büyükşehir Belediyesi’ne diğeri ise Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nde son durak yapıyor.

gaziantep nasıl gidilir

✈️ Ucuz Uçak Bileti Nasıl Alınır
✈️ Uçak Bileti Kampanyaları Nasıl Bulunur
✈️ Türkiye’nin En İyi Online Uçak Bileti Satış Siteleri
✈️ En Ucuz Uçak Bileti Ne Zaman Alınır

Gaziantep’e kara yoluyla nasıl gidilir: Gaziantep’e Türkiye’nin dört bir yanından birçok büyük şehirden direkt otobüs seferleri bulunuyor. İstanbul’dan kendi aracıyla Gaziantep’e gitmek isteyenlerin Ankara, Adana, Osmaniye güzergahını takip etmeleri gerekiyor.

Gaziantep İstanbul’a 1.148 km (12 saat), İzmir’e 1.110 km (12 saat), Ankara’ya ise 700 km (7.5 saat) uzaklıkta.

Gaziantep gezilecek yerler 📌

Gezilecek görülecek yerler açısından ziyaretçilerine çok sayıda alternatif sunan Gaziantep‘te dünyanın sayılı mozaik müzelerinden Zeugma Müzesi ilk görülecek adres. Antep Kalesi, Ömeriye Camisi, Bakırcılar Çarşısı, Bayazhan ve Bey Mahallesi gezilecek yerler arasında.

Kente hâkim bir noktaya kurulan Gaziantep Kalesi’nin tam olarak ne zaman inşa edildiği bilinmiyor.  Türkiye’nin ve Orta Doğu’nun en büyük, Avrupa’nın ikinci, dünyanın ise 3. en büyük hayvanat bahçesi unvanını taşıyan Gaziantep Hayvanat Bahçesi, 100 dönümlük bir arazi üzerine kurulu.

Gaziantep zengin mutfak kültürü ile öne çıkan bir şehir. Ünlü Antep baklavası, Antep fıstığı, kebap çeşitleri, katmer tatlısı başta olmak üzere çok sayıda lezzetin tadına bakmadan şehirden ayrılmayın. Alaca çorba, şiveydiz çorbası, beyran, Arap köftesi, erik tavası, nakışlı dolma, lor semseği, kabaklama ve maş tadılması gereken diğer lezzetler arasında.

Serbia

Yanıt yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz