Denizli, dünyanın en ilginç yeryüzü şekillerinden Pamukkale’si, sarkıt ve dikitlerle bezeli mağaraları, ünü Türkiye sınırlarını aşan horozu, kendine has aromaya sahip olan şarabı, insanlık tarihine tanıklık eden antik kentleri ve doğal güzellikleriyle Türkiye’nin önde gelen turizm destinasyonlarından biri.

Dünyaca ünlü Pamukkale Travertenleri ile ünlü olan şehirde travertenlerden çok daha fazlası var. Ege Bölgesi ile Anadolu’nun iç ve güney kesimleri arasında önemli bir geçiş güzergahında yer alan Denizli, coğrafi konumundan dolayı iklim ve kültürel çeşitliliğe sahip. Tarihte ilk yerleşimin günümüzden 6 bin yıl öncesine uzandığı Denizli’de tarih boyunca pek çok medeniyet yaşamış.

denizli nerede

Denizli, bir bölümü Ege bir kısmı ise Akdeniz Bölgesinde yer alan toprakları, çevresindeki pek çok doğa harikası ve sahile yakınlığı, uygun iklimi ile bölgede unutulmayacak bir seyahat rotasının merkezinde yer alıyor.

Dünyanın en benzersiz yeryüzü şekillerinden Pamukkale’si, insanlık tarihi ile yaşıt antik kentleri, dillere destan horozu, yöreye özgü şaraplık üzüm bağları, eşsiz lezzetleri ve doğal güzellikleriyle DenDenizliizli, Türkiye’nin önemli şehirlerinden biri.

Malta

Denizli Colossae, Tripolis, Hierapolis ve Laodikya gibi antik şehirleri, beyaz ve kırmızı renkli travertenleri, termal tesisleri ile tam bir turizm cenneti.

Denizli hakkında kısa bilgiler 🇹🇷

Tarihte ilk yerleşimin günümüzden 6 bin yıl önce MÖ 4 binli yıllara uzandığı Denizli’de şehrin bilinen ilk sakinleri Arzawalılar olmuş. Tarih boyunca Frigler, Lidyalılar, Romalılar, Bizanslılar ve Osmanlıların hakimiyet kurduğu Denizli toprakları bu zengin kültürel birikimin izlerini taşıyor.

UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Pamukkale travertenleri ve Hierapolis Antik Kenti ile ülkemiz turizminde büyük önem taşıyan Denizli, zengin termal kaynakları, şaraplık üzüm üretimi, mağaraları, akarsuları ve vadileriyle turizmin farklı birçok alanında elverişli bir görünüme sahip.

Türkiye’nin 30 büyük şehri arasında bulunan ve ülkemizin en kalabalık 22. şehri olan Denizli’nin nüfusu 1 milyon 22 bin, yüzölçümü ise 12.134 km². Denizli’nin trafik plaka kodu 20, telefon alan kodu ise 258.

20 ilçesi bulunan Denizli’nin ilçeleri: Acıpayam, Akköy, Babadağ, Baklan, Bekilli, Beyağaç, Bozkurt, Buldan, Çal, Çameli, Çardak, Çivril, Güney, Honaz, Kale, Merkezefendi, Pamukkale, Sarayköy, Serinhisar ve Tavas.

Daha uygun bir Denizli tatili yapmak için Seyahat Rehberi kategorisindeki uygun otel nasıl bulunur blog yazım size yol gösterebilir.

Denizli Gezi Rehberi

Denizli‘de tarihte ilk yerleşim günümüzden 6 bin yıl önce, MÖ 4 binli yıllara uzanıyor. Denizli’de şehrin bilinen ilk sakinleri Arzawalılar olmuş. Tarih boyunca Frigler, Lidyalılar, Romalılar, Bizanslılar ve Osmanlıların hakimiyet kurduğu Denizli toprakları bu zengin kültürel birikimin izlerini taşıyor.

Akdağ’ın (Babadağ) kuzey yamaçları eteklerinde, Büyük Menderes’in bir kolu olan Aksu Çayına kavuşan derelerle yarılmış bir plato üzerinde konumlanan Denizli, diğer Anadolu kentleri ile karşılaştırıldığında oldukça yakın bir zamanda kurulmuş. Denizli’nin asıl kent merkezi ise Laodikya Antik Kentinin olduğu bölgeydi.

Selçuklular ile Bizanslılar arasında yapılan savaşlarla yıkıma uğrayan ve zamanla terk edilen Laodikeia kenti, su kaynaklarıyla yaşama uygun bir konumda olan günümüzdeki Denizli kent merkezine 11. yüzyıldan itibaren taşınmış. Ege kıyılarından iç kesimlere ulaşan doğal bir yol üzerinde yer alan Denizli, kara yolu şebekesinin gelişmesi ile birlikte stratejik konumuna bağlı olarak nüfusun hızla arttığı bir büyük şehre dönüştü.

Denizli’nin 1950 yılında 22 bin olan nüfusu aradan geçen 60 yıl içerisinde 25 kat artmış. Turizm, sanayi, ticaret ve hizmet sektörü oldukça gelişmiş olan Denizli, Türkiye’nin kalkınmada önde gelen kentleri arasında. Anadolu kaplanları olarak da bilinen Anadolu’nun sanayici kentleri arasında yer alan Denizli, tekstil sektörüyle dünyaca ünlü.

Türkiye’nin 30 büyük şehri arasında bulunan ve ülkemizin en kalabalık 22. şehri olan Denizli’nin nüfusu 1 milyon 22 bin, yüzölçümü ise 12.134 km². Denizli’nin trafik plaka kodu 20, telefon alan kodu ise 258. 20 ilçesi bulunan Denizli’nin ilçeleri: Acıpayam, Akköy, Babadağ, Baklan, Bekilli, Beyağaç, Bozkurt, Buldan, Çal, Çameli, Çardak, Çivril, Güney, Honaz, Kale, Merkezefendi, Pamukkale, Sarayköy, Serinhisar ve Tavas.

Denizli Gezilecek Yerler 

Türkiye’nin UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan eşsiz güzelliği Pamukkale ve Hierapolis Antik Kenti, Denizli’de mutlaka görülmesi gereken ilk adresler. Hristiyanların ilk kiliselerinden birinin de yer aldığı Laodikeia Antik Kenti, Tripolis Antik Kenti, Işıklı Gölü, Tarihi Kaleiçi Çarşısı, üzüm bağlarıyla bilinen Güney ilçesi Denizli’de görülecek yerler arasında.

1. Pamukkale

Pamukkale Denizli

Pamukkale, travertenleri ile 400 bin yıl önce bir dizi depremle Büyük Menderes havzasında termal suların oluşturduğu bir görsel şölen. UNESCO Dünya Mirası Listesinde yer alan ve Denizli ili sınırlarında bulunan Pamukkale, adını pamuğa benzetilen travertenlerinden alıyor.

Çaldağından gelen ve kalsiyum oksit içeren suların oluşturduğu beyaz travertenler, Pamukkale’ye benzersiz bir görünümünü kazandırıyor. Denizli kent merkezine 25 km uzaklıktaki Pamukkale, her yıl milyonlarca insanın ziyaret ettiği kar beyazı travertenleri, şifalı termal suları, büyüleyici Kleopatra Havuzu, Hierapolis Antik Kenti ve görkemli antik tiyatrosu ile ünlü.

Pamukkale’de 1000 yıldır kaplıca hizmet veren bu doğa şaheserinin terasları, kaplıca suyundan çökelmiş karbonat minerallerinden oluşuyor. Dünyada hem doğal hem kültürel özellikleriyle UNESCO Dünya Mirası Listesine girmiş 29 yerden biri aynı zamanda.  Çok sayıda kaplıca oteli, ılıman iklimi ve yılın dört mevsimi ziyarete uygun.

Pamukkale Travertenleri, kaynak sulardan ve traverten teraslı tepelerden meydana geliyor. Çökelez Dağının eteklerinde yer alan ve ovadan 100–150 metre yükseklikte uzanan bu terasta yaklaşık 6 km uzaklıkta Pamukkale’yi var eden, travertenlerin oluşumunu sağlayan termal kaynaklar yer alıyor.

⏰Pamukkale, yaz döneminde (1 Nisan–1 Ekim) 10.00–19.00; kış döneminde (1 Ekim–1 Nisan) 06.30–19.00 saatlerinde ziyarete açık. Pamukkale, haftanın 7 günü ziyarete açık. 🔐Pamukkale giriş ücreti 80TL. Müze Kart geçerli. Kleopatra Antik Havuz giriş ücreti ise 50TL, antik havuzda Müze Kart geçerli değil.

2. Antik Havuz

antik havuz
Kleopatra Havuzu

Kleopatra Havuzu, 7. yüzyılda meydana gelen bir depremde şehrin ortasında açılan bir çukura sütunların devrilmesi sonucu ve taban su seviyesinin yüksekliği nedeniyle oluşmuş. Antik Havuz olarak da adlandırılan havuz deprem sonrası oluşan ve içinde tarihi sütun başlıkları ve mermer parçalarıyla inanılmaz etkileyici bir görünüme sahip.

Travertenlerden sonra Pamukkale’de beni en çok etkileyen yer burası, farklı bir aurası var. Romalı komutan Marcus Antonius’un Mısır Kraliçesi Kleopatra için yaptırdığı iddia edilen havuzun içinde yer alan 2 bin yıllık tarihi eserlerin arasında yüzüyorsunuz. Günde yaklaşık 2 bin kişinin girdiği antik havuzun suyu her mevsim 36 derece.

Pamukkale Travertenler ve Hierapolis Antik Kenti için ödenen giriş ücreti ile antik havuz bölgesine girebiliyor, ancak havuza girebilmek için ayrıca 50TL ödenmesi gerekiyor. Burada Müze Kart geçmiyor. Havuza girmeseniz de izlemesi bile keyifli. 0-6 yaş arası ücretsiz; 7 yaş üstü çocuklardan 20TL alınıyor.

Soyunma kabinleri için 10TL depozit alınıyor. Dilerseniz 5TL’ye küçük kasa da kiralayabilirsiniz. Hemen yanı başında kafede bir şeyler yiyip içebiliyorsunuz. Sandviç ve içecekler sunuluyor. Çok iyi oldukları söylenemez ve fiyatlar pahalı.

⏰Pamukkale, yaz döneminde (1 Nisan–1 Ekim) 10.00–19.00; kış döneminde (1 Ekim–1 Nisan) 06.30–19.00 saatlerinde ziyarete açık. Pamukkale, haftanın 7 günü ziyarete açık. 🔐Pamukkale giriş ücreti 80TL. Müze Kart geçerli. Kleopatra Antik Havuz giriş ücreti ise 50TL, antik havuzda Müze Kart geçerli değil.

3. Hierapolis Antik Kenti

denizlide gezilecek yerler
Hierapolis Antik Kenti

Hierapolis Antik Kenti, Büyük Konstantin döneminde Frigya bölgesinin başkentliğini yapmış, Bizans döneminde Piskoposluk merkezi olmuş. Antik şehir merkezindeki kalıntılar Roma dönemindeki yapılaşmaya ait. Hierapolis, Hıristiyanlar için ayrı bir öneme sahip.

Hristiyanlığın Anadolu’da yayılmasında en önemli rollerden birini üstlenen Hierapolis, İsa’nın havarilerinden Aziz Philippus’un öldürüldüğü yer. Yıllar sonra anısına bir tapınak inşa edilmiş. Cehennem Kapısı Pluto’s Gate veya Ploutonion adıyla tanınan mağara Hierapolis’te yer alıyor.

Burası Tanrı Plouton ve eşi Persophone’nin hüküm sürdüğü yeraltı dünyasının giriş kapısı olarak kabul ediliyordu. Cehennem Kapısı Plutonium’un yanında büyük bir kutsal alan var, Apollon Tapınağı. MS 62 yılında yapımına başlanan Hierapolis Antik Tiyatrosunun inşası MS 206 yılında tamamlanmış.

⏰ Hierapolis, yaz döneminde (1 Nisan–1 Ekim) 10.00–19.00; kış döneminde (1 Ekim–1 Nisan) 06.30–19.00 saatlerinde ziyarete açık. Pamukkale, haftanın 7 günü ziyarete açık. 🔐Hierapolis giriş ücreti 80TL. Müze Kart geçerli.



4. Laodikeia Antik Kenti

Laodikeia

Laodikeia Antik Kenti, Denizli’ye bağlı Eskihisar, Goncalı, Bozburun Köyleri sınırları içerisinde yer alan Lykos (Çürüksu) Vadisinin en önemli antik kenti. Şehrin kuruluş hikayesi çok romantik, MÖ 3. yüzyılın ortalarında Seleukos Kralı II. Antiokhos tarafından karısı Laodike adına kurulmuş.

Helenistik kent, MÖ. 130’da ise bölge tamamen Roma’ya bağlanan ve Hristiyanlığın ilk 7 kilisesinden birine sahip olan kent, Erken Bizans Döneminde metropolitlik seviyesinde dini bir merkez haline geldi. Yaklaşık 5 kilometrekarelik alana yayılan Laodikeia’nın önemli yapılar hala ayakta.

Günümüze kadar gelebilen yapıları içinde, Anadolu’nun en büyük stadyumu, 2 tiyatrosu, 4 hamam kompleksi, 5 agorası, 5 nymphaeumu, 2 anıtsal giriş kapısı, Bouleuterionu, tapınakları, Peristylli Evleri, Latrina, kiliseleri ve anıtsal caddeleri yer alıyor. Kentin dört tarafını ise nekropol alanları çeviriyor.

⏰Laodikeia, yaz döneminde (1 Nisan–1 Ekim) 10.00–19.00; kış döneminde (1 Ekim–1 Nisan) 06.30–19.00 saatlerinde ziyarete açık. Laodikeia, haftanın 7 günü ziyarete açık. 🔐Laodikeia giriş ücreti 25TL. Müze Kart geçerli.

5. Kaleiçi Çarşısı

Kaleiçi Çarşısı, Denizli’nin en eski kent meydanı olan Bayramyeri’nde yer alan, Denizlilerin alışveriş için kentte uzun yıllar tercih ettiği cıvıl cıvıl bir merkez. Çevresinde çoğu yıkıntı olmak üzere az sayıda tarihi surların da yer aldığı çarşı, Denizli ahilik geleneğinin de yayılış noktası olarak biliniyor.

Denizli’ye gelen Ahi Evran, Kaleiçi Çarşısı ve çevresindeki esnafları örgütleyerek ahilik teşkilatını kurmuş. Kaleiçi Çarşısı’nda iğneden ipliğe birçok ürünü bulabilirsiniz. ‘Denizli işi’ denilen şile bezi kıyafetler eşe dosta hediye bakanlar için iyi bir alternatif.

6. Işıklı Gölü

Işıklı Gölü

Işıklı Gölü, Denizli’nin Çivril ilçesinde yer alan Çivril Ovası üzerinde, Büyük Menderes’in doğduğu havzada yer alıyor. Akdağ Gölü olarak da bilinen gölün maksimum derinliği 7metreye ulaşıyor. Tatlı su gölü Işıklı Gölü, pek çok kuş türüne ev sahipliği yapıyor.

Yaz döneminde tarımsal sulamada kullanıldığından su derinliği 3 metreye kadar düşen gölün fazla suyu Büyük Menderes Nehrine aktarılıyor. Doğa severler ve fotoğraf tutkunları için büyüleyici bir güzelliğe sahip olan göl, Denizli’de gezilecek yerler arasında.

Gölde tekne turu yapılıyor. Belirli yerlerde suyun yüzeyi nilüfer çiçeğiyle kaplı. Yaz ve sonbahar aylarında göl kuruduğu için pek iyi görünmüyor, baharda su seviyesi yükseldiği için göl daha güzel oluyor. Çevresinde herhangi bir tesis yok.

7. Güney Şelalesi

Güney Şelalesi
Güney Şelalesi

Güney Şelalesi, Denizli’nin Güney ilçesi sınırlarında yer alan bir doğa harikası. Güney’in 4 km güneyinden geçen Büyük Menderes Nehrinin kıyısında yer alan şelale, Cindere Dağı yamaçlarından çıkan su kaynaklarından besleniyor. Büyük Menderes Nehrime yaklaşık 20 metre yüksekten dökülen şelale suyu oldukça kireçli.



Yıllar boyu akan kireçli suyun şelale yatağında oluşturduğu basamaklar ve ilginç şekiller görülmeye değer. Yelpaze biçiminde, zümrüt yeşili, kadife görünümlü yosunlar üzerinden süzülen su damlaları, yıllarca süren akışıyla sarkıt ve dikitleri olan bir de Damlataş Mağarası oluşturmuş. Mağara içerisinde yüzülecek derinlikte bir göl var.

8. Bağbaşı Yaylası ve Teleferik

Bağbaşı Yaylası

Bağbaşı Yaylası, Denizli kent merkezinin 10 km güneyinde yer alıyor. Yaylaya Bağbaşı Mahallesinde yer alan bir teleferikle muhteşem bir manzara eşliğinde ulaşılabiliyor. Temiz havasıyla özellikle hafta sonları yöre halkının ilgi gösterdiği yayla, Macera Park olarak bilinen aktivite parkuru, yürüyüş rotaları ve bungalov kamp tesisleri ile çok eğlenceli. Yaylada çadırla seyahat edenler için bir de çadır kampı var.

Denizli Teleferik, 1.500 metrelik uzunluğu ile Ege Bölgesinin en uzun teleferiği unvanına sahip. Denizli kent merkezindeki alt istasyonu deniz seviyesinden 300 metre, üst istasyonunun yüksekliği ise 1.400 metreye ulaşıyor. Toplamda 7 dakikalık bir yolculukla kent merkezinden yaylaya ulaşılabiliyor. Denizli Teleferik, hafta içi 10.00-20.00; hafta sonları ise 09.00-20.00 saatleri arasında hizmet veriyor. Bilet ücreti gidiş-dönüş 10TL.

9. Nikfer Kayak Merkezi

Nikfer Kayak Merkezi, Bozdağ Kayak Merkezi ya da Denizli Kayak Merkezi isimleriyle de anılıyor. Denizli kent merkezine 85 km uzaklıkta, Tavas ilçesinin Nikfer Mahallesinde yer alıyor. Bozdağ üzerinde bulunan, Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen kayak tesisleri, belediye tarafından Denizli Kayak Merkezi ismiyle tanıtılıyor.

Telesiyej, teleski, kayak pisti, yürüyüş bandı ve kayak ekipmanı kiralama olanaklarını barındıran kayak merkezi sis ve rüzgar bakımından amatörler için son derece ideal pistlere sahip. Kayak merkezinde 8 parkurda, 2 bin 700 kişi/saat kapasitesiyle 2 telesiyej ve 1 teleski hizmet veriyor.

10. Kaklık Mağarası

Denizli Kaklık Mağarası

Kaklık Mağarası, Denizli şehir merkezine 30 km mesafede Honaz ilçesi Kalklık Mahallesi sınırlarında yer alıyor. Berrak, renksiz ve kükürt kokulu termal su kaynaklarına sahip olan mağaranın şifalı sularının birçok cilt hastalığına iyi geldiği biliniyor. Mağaranın taban kısmında yer yer traverten benzeri oluşumlar görülüyor.

Kaklık Mağarasının doğrudan gün alan ve sürekli damlayan veya akan duvarlarında, sık bir yosun ve küçük yapraklı sarmaşık türü bitkiler gelişmiş. Aydınlanmaya bağlı olarak gün içinde yeşilin değişik tonlarını alan bu bitkiler, mağaraya ayrı bir güzellik katıyor. Mağaranın yakınında, mağaraya gelen ziyaretçilerin yararlanması için inşa edilen tesiste, termal su kaynağıyla doldurulan yüzme havuzu, amfi tiyatro, kafe ve mesire alanı bulunuyor.

⏰ Kaklık Mağarası ziyaret saatleri 08.00-20.00. Mağara, yılın her dönemi ve haftanın 7 günü ziyarete açık. 🔐Kaklık Mağarası giriş ücreti 3TL. Müze Kart geçerli değil. Mağara, Honaz Belediyesi tarafından yönetiliyor.

11. Keloğlan Mağarası

Keloğlan Mağarası

Keloğlan Mağarası, Denizli’nin Acıpayam ilçesinin 18 km doğusunda yer alan Dodurgalar Mahallesindeki Mallı Dağının yamacında yer alıyor. Çok sayıda sarkıt, dikit ve sütuna sahip mağara, Türkiye’de turizme açılan en eski mağaralardan biri. Geçmişte köse birinin mağarada uyuyakalması, uyandığında ise saçları uzamış olarak kendini bulması nedeniyle mağaraya bu isim verilmiş.

Yöre halkı arasında saç ve sakal sağlığı için iyi geldiğine inanılan mağara, Jura-krtase kireç taşları içinde geliştiğinden birçok damlataş sütunu ile birbirine geçen çok sayıda adacığa ayrılıyor. Girintili çıkıntılı yapısıyla gizemli bir atmosfere sahip olan mağara, Denizli-Antalya Karayolu üzerinde yer aldığından bu güzergahta listeye eklenmesi gereken yerlerden biri.



⏰Keloğlan Mağarası ziyaret saatleri 09.00-18.00. Mağara, yılın her dönemi ve haftanın 7 günü ziyarete açık. 🔐Keloğlan Mağarası giriş ücreti 5TL. Müze Kart geçerli değil. Mağara, Acıpayam Belediyesi tarafından yönetiliyor.

12. Tripolis Antik Kenti

Tripolis Antik Kenti Denizli

Tripolis Antik Kenti, Menderes Nehri kıyısındaki bir yamaç üzerine kurulu. Laodikeia’ya 30 km, Hierapolis’e ise 20 km uzaklıktaki antik kent Buldan ilçesi sınırlarında kalıyor. Antik kent, Lidyalılar tarafından ilk kurulduğunda Apollion adını taşıyordu. Lidya uygarlığı ile Frigler ve Karyalılar arasında bir sınır olması, Menderes nehrinin yanında kurulması nedeniyle sahip olduğu verimli ovalar şehrin stratejik önemini artırıyordu.

Günümüzde antik kentte Romalılardan kalmış az sayıda tarihi kalıntı bulunuyor. Tripolis Tiyatrosu, hamam, şehir binası, kale ve sur kalıntıları şehirde görebileceğiniz yapılar arasında. Tripolis Antik Kenti, herhangi bir zaman sınırlaması olmadan haftanın 7 günü ücretsiz ziyaret edilebiliyor.

13. Tarihi Buldan Evleri

Tarihi Buldan Evleri, Roma döneminden bu yana tekstil üretimi ve kumaş satışında önemli bir yere sahip olan Denizli’nin Buldan ilçesinin sembolü. Roma döneminden Osmanlı’ya dek saraya, sultanlara ve üst düzey yöneticilere kıyafetler dokuyan ilçenin cumbalı, sundurmalı Osmanlı döneminden kalma ahşap evlerini mutlaka görün. Tarihi evlerden birkaçı butik otel olarak hizmet veriyor.

Denizli yeme-içme

Denizli coğrafi konumu nedeniyle farklı bölgelerin geçiş güzergahında yer alıyor. Tarih boyunca da Anadolu’nun iç kesimleri ile batı ve güney kıyıları arasındaki konumuyla pek çok kültürden etkilenen Denizli’nin mutfağı da oldukça zengin.

Denizli’nin en ünlü yerel lezzetleri arasında biber tatarı, tandır kebabı, arabaşı, mısır gömbesi, leyen böreği, bazlama, keşkek güveç, bulamaç tatlısı bulunuyor. Zafer Gazozu ise yıllardır değişmeyen bir gelenek. Tavas usulü çıtır çıtır pideleriyle Tavaslı Pideci Nihat Usta, dondurmalı irmik helvasına hayat veren Hacı Şerif, kavurma ve ızgara çeşitleriyle Garson Şükrü ve Kocabaylar Kebap Salonu gidebileceğiniz yerel mekanlar.

Denizli konaklama

Denizli’de konaklamayı kent merkezi ve Pamukkale bölgesi olarak ikiye ayırabiliriz. Şehir merkezinde günübirlik işi olanlar zaman kaybetmemek için Denizli Otogarı çevresi ve kent merkezindeki üç dört yıldızlı otelleri tercih ediyor. Termal kaynakları ve nitelikli hizmetleriyle öne çıkan Pamukkale bölgesi otelleri ise otel içi olanaklarıyla keyif yapabileceğiniz kalitede.

Denizli kent merkezinde konaklayabileceğiniz oteller arasında Hotel Dedeman Park, North Point Hotel, Leman Hotel ve Anemon Denizli; Pamukkale bölgesindeki en iyi seçenek ise Richmond Pamukkale Termal Hotel.

Denizli alışveriş

Denizli, Türkiye’de tekstil sektörünün kalbi konumunda. Kenti Türkiye’nin farklı şehirlerine bağlayan ana güzergahlar üzerinde hediyelik tekstil ürünleri satan outlet mağazalar bulunuyor. Buldan işi ya da Buldan bezi olarak tanınan Buldan’a özgü kumaşla yapılan peştemal, bornoz gibi Buldan işi ürünleri satın alabilirsiniz. Havlu ve ev tekstili ürünleri şehrin dört bir yanındaki farklı mağazarda uygun fiyata satılıyor.

Denizli, Türkiye’de kaliteli şarap üretiminin yapıldığı kentlerden. Özellikle Güney ilçesindeki bağlardan elde edilen üzümler Pamukkale Şarapçılık’ın şaraplarına hayat veriyor. Lokum ve şekerleme gibi klasik hediyelerin yanı sıra Denizli’nin yerel peynirleri, gazoz çeşitleri ve taze meyveler de yolculuk sırasında lezzetle tüketebileceğiniz ürünlerden.

denizli nasıl gidilir
Laodikeia Antik Kenti

Denizli nerede📍

Türkiye’nin Ege Bölgesi’nin Ege Bölümü’nde yer alan Denizli, Türkiye’nin batısında Ege Bölgesi’nin merkezinde konumlanıyor. Denizli, doğuda Burdur ve Afyonkarahisar, batıda Aydın ve Manisa, güneyde Muğla, kuzeyde ise Uşak ile komşu.

Denizli’ye nasıl gidilir ✈️

Denizli’ye hava yoluyla nasıl gidilir: Denizli Çardak Havalimanı, şehir merkezine 63 km uzaklıkta. Denizli’ye İstanbul’dan düzenli direkt uçak seferleri bulunuyor. İstanbul Havalimanı’ndan Türk Hava Yolları’nın, Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan ise Pegasus Hava Yolları ile Denizli’ye ulaşabilirsiniz.

Denizli Çardak Havalimanından şehir merkezine ulaşım: Denizli Çardak Havalimanı’ndan Denizli şehir merkezine ulaşım için havalimanından şehir merkezine ulaşım için servis araçları, taksi, araç kiralama ve transfer aracı seçenekleri bulunuyor.

Uçakların havalimanına inişinden 30 dakika sonra hareket eden servis araçları şehir merkezine ekonomik ve konforlu ulaşım için en çok tercih edilen seçenek. Havalimanı-şehir merkezi tek yön yolcu ücreti 25 TL.

Denizli’ye demir yolu ile nasıl gidilir: Denizli Tren Garı, kent merkezinde bulunuyor. İzmir-Aydın-Denizli güzergahında her gün düzenli seferleri bulunan TCDD trenleri ile İzmir ve Aydın’ın ilçeleri ile Denizli arasında ulaşım sağlanıyor. İzmir’den Denizli’ye her gün 5 tren seferi yapılıyor ve yolculuk yaklaşık 5 saat sürüyor.

Denizli’ye kara yoluyla nasıl gidilir: Denizli’ye Türkiye’nin dört bir yanından direkt otobüs seferleri bulunuyor. İstanbul’dan kendi aracıyla Denizli’ye gitmek isteyenlerin İzmir Otoyolu üzerinden Akhisar, Salihli, Alaşehir güzergahını takip etmeleri gerekiyor. Denizli İstanbul’a 568 km (6 saat), İzmir’e 234 km (3 saat), Ankara’ya ise 481 km (5.5 saat) uzaklıkta.

Ege Bölgesini İç Anadolu ve Akdeniz bölgeleri ile birbirine bağlayan bir geçiş koridorunda yer alan Denizli, coğrafi konumunun bu avantajı nedeniyle hem kültürel hem de fiziki olarak çeşitliliğe sahip bir şehir.

3 Yorumlar

  1. Pamukkaleye gitmesine gidilir de oradaki cafelerde satilan aperatif yiyecek ve içecekler aşırı pahalı. Örneğin; Küçük su 6tl, Kola içeyim serinleyeyim deseniz 15TL. Pamukkale’de kibarca soyuluyorsunuz yani. Karnınızı Denizli’de iyice doyurun. İçeceğinizi yaniniza alın öyle çıkın Pamukkaleye derim ben. Soyguna maruz kalmak istemeyenlere sözüm.

Yanıt yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz