Kaklık Mağarası, Pamukkale‘ye benzer bembeyaz travertenleriyle ‘Yeraltındaki Pamukkale’ olarak bilinen, Denizli‘nin Honaz ilçesinde bulunan bir doğa harikası. Zemininde havuz şeklinde basamaklar halinde üst üste oluşan travertenleri, tavanında ise damlataşı, sarkıt ve dikitlerle görsel şölen sunan Kaklık Mağarası, 2002 yılından bu yana ziyarete açık.

Mağaranın yanı başında, sazlıklar arasında yer altından kaynayarak çıkan ve kanallar içerisinde akan şifalı termal su kaynaklarıyla sağlık turizmine de hizmet veren mağaranın su kaynağı halk arasında ‘Kokar Hamam Pınarı’ olarak anılıyor. Yüzme havuzuna doldurulan şifalı su özellikle yaz döneminde bölgeyi keşfetmeye gelenleri ağırlıyor.

Kaklık Mağarası

Kaklık Mağarası, Denizli

Kaklık Mağarası, Denizli’nin Honaz ilçesine bağlı Kaklık Mahallesi sınırlarında yer alan, Pamukkale travertenlerine benzer yapısıyla ‘Yeraltındaki Pamukkale’ olarak da anılan doğa harikası bir mağara. 2002 yılında ziyarete uygun bir hale getirilerek turizme kazandırılan Kaklık Mağarası, kısa sürede Denizli’de en çok ziyaretçi ağırlayan noktalardan birine dönüştü.

Denizli-Ankara Karayolunun kıyısında konumlanan mağara, Büyük Menderes Nehrinin önemli bir kolu olan Çürüksu Çayının, Kalklık Mahallesinin kuzey ve batısında oluşturduğu geniş alüvyon ovanın kuzeyinde yer alıyor. Mağara, yüksek dağları oluşturan kayaların, ovada kaybolduğu noktada gelişmiş.

Malta

Serbia

Denizli şehir merkezine 30 km uzaklıktaki mağaranın yüksekliği 14 metre, uzunluğu ise 190 metreye ulaşıyor. Çöküntü obruğu yapısında, aktif bir mağara olan Kaklık Mağarasının çevresi mesozoik kireçtaşları, alüvyon, kalker, traverten, kil, kumtaşı gibi maddelerden oluşuyor.

Mağaranın ana galerisinin tamamına yakını mağara dışından çıkan ve büyük bir bölümü şelaleler yaparak mağaraya akan kaynak sularının oluşturduğu travertenlerle kaplı. Basamaklar halinde havuzlardan oluşan ve tavanın çökmesi sonucu meydana gelen bloklar üzerinde gelişen beyaz renkli travertenler Pamukkale Travertenleri‘ne benzetiliyor.

Kaklık Mağarası Denizli
Kaklık Mağarası hakkında bilgiler

Mağaranın içerisinde gün ışığı almayan ve sürekli damlayan duvarlarda sık bir yosun ve küçük yapraklı sarmaşık türü bitkiler gelişmiş. Mağaranın aydınlatmasına göre gün içerisinde yeşilin farklı tonlarına dönüşen bu bitkiler, mağaraya ayrı bir güzellik katıyor.

Kalklık Mağarasının içerisinde bol miktarda şifalı termal su kaynağı da bulunuyor. Renksiz, kükürt kokulu termal suyun özellikle cilt hastalıklarına iyi geldiği biliniyor. Mağaranın yakınına inşa edilen yüzme havuzu, küçük amfi tiyatro, seyir alanları, kafeterya ve kameriyeler mağara ziyaretçilerinin keyifli bir mola verebileceği kalitede.

kaklık mağarası bilgi
kaklık mağarası nasıl gidilir

Kaklık Mağarası giriş ücreti ve ziyaret saatleri

🗺 Adres: Kaklık Mahallesi, Haydar Baba Caddesi, 20240 Honaz, Denizli
📲 denizli.gov.tr ☎️ 0 (258) 8113107
Kaklık Mağarası ziyaret saatleri: Kaklık Mağarası, 08.00-20.00 saatleri arasında ziyarete açık. Mağara, haftanın 7 günü ziyaret edilebiliyor.
🔐 Kaklık Mağarası giriş ücreti: Kaklık Mağarası giriş ücreti 3TL. Honaz Belediyesi tarafından işletilen mağarada Müze Kart geçerli değil.

Kaklık Mağarası, Denizli’nin Honaz ilçesi, Kaklık Mahallesi sınırlarında yer alıyor. Denizli-Afyonkarahisar-Ankara Karayolunun 30. km’sinde yer alan Kaklık Mahallesinden 3 km daha ilerlendiğinde ulaşılabilen mağara; İzmir‘e 272 km (3 saat 25 dk), İstanbul‘a 564 km (6 saat 50 dk), Ankara‘ya ise 449 km (5 saat 10 dk) uzaklıkta.

Arabayla mağaraya Ankara’dan gelişlerde Afyonkarahisar, Sandıklı, Dinar; İstanbul yönünden gelişlerde İzmir Otoyolu, Aydın ve Denizli; İzmir yönünden gelişlerde ise Aydın, Denizli güzergahını takip etmek gerekiyor. Otobüsle mağaraya ulaşım için öncelikle Denizli’ye gelmeniz; Denizli Otogarından Kaklık dolmuşlarını kullanmanız gerekiyor. İstanbul’dan düzenli uçak seferlerinin yapıldığı Denizli Çardak Havalimanı ise Kaklık Mağarasına 37 km (45 dk) uzaklıkta.

Kaklık Mağarası, Pamukkale travertenlerine benzer iç yapısıyla Türkiye‘nin sıra dışı mağaralarından biri. Zengin termal kaynağıyla şifa dağıtan mağara, yanı başındaki yüzme havuzu, mesire alanı, kafesi, seyir alanları ve amfi tiyatrosuyla bir tam günlük zaman ayırmayı hak ediyor.

Serbia

Yanıt yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz