Yurtdışı telefon satın alıp Türkiye’de kullanmak, sağladığı fiyat avantajı nedeniyle bir çoğumuzun sıklıkla yaptığı bir şeydi. Özellikle iPhone, Samsung ve diğer pahalı modellerde Türkiye satış fiyatlarının yurt dışı telefon fiyatlarına göre abartılı yüksek olması vatandaşları buna iten başlıca sebepler arasında. Şimdiye kadar 5 farklı Apple iPhone modeli kullandım ve hepsini de yurt dışından aldım. iPhone 6 ve iPhone 7 Plus telefonlarımı Katar‘dan, iPhone 5 telefonumu ise Batum’dan uygun fiyatlı almıştım.
Yurt dışından gelirken beraberinde telefon getirip Türkiye’de kayıt yaptırıp kullanabiliyoruz. Posta veya kargo ile yurt dışından telefon almak veya internet siteleriyle yurt dışından telefon getirmek ise yasak. Bu durumda gümrükte telefona el konabilir ve iki katı ceza ödemek durumunda kalabilirsiniz.

Yazı içerisinde sorularınızın cevabınızı bulamadıysanız mutlaka yorumlara göz atın. Yazıyı da mutlaka dikkatlice okuyun. Burada yurtdışı cep telefon kaydı ile ilgili her türlü bilgiyi yazdım. Bu sorular dışında şöyle olur mu böyle olur mu diye endişe etmeyin.
Instagram’dan beni takip edin: @yoldaolmak
Yurt dışından kendiniz veya başkası adına telefon getirmek mümkün. Bir başkasının size getirdiği telefonu da adınıza kayıt yaptırabiliyorsunuz. Burada telefonun yurt dışından getirtilmiş olması önemli, ne zaman ve kimin tarafından getirildiğinin bir önemi yok.
Ancak telefonu bir başkasının adına kaydettirmek artık mümkün değil. Başkası size telefonu getirmiş olabilir, ancak sizin yurt dışına çıkıp dönmüş olmanız ve sonrasında telefonu kendi pasaportunuza kaydettirmeniz gerekiyor. Başkasının pasaportuna kayıt yaptırıp kendi adınıza kayıtlı hatla kullanamazsınız. Telefon sadece kayıt yapıldığı kişinin hattıyla çalışabilir.
1 Haziran 2019 itibariyle IMEI kaydı yapılan telefonlar, sadece pasaport sahibinin adına kayıtlı olan hatlarla çalışabilecek. Yani sizin pasaportunuza kaydı yapılmış bir telefon, kardeşinizin veya bir başkasının adına kayıtlı bir SIM kartla çalışmaz.
Yurtdışı telefon kaydı bilgiler
Telefonu yurt dışından dönüşünüzün üzerinden 1 yıl geçmediyse sadece kendi adınıza kayıt yapabiliyorsunuz. Pasaporta 3 yılda bir kez yeni telefon kaydı yaptırılabiliyor. Eğer üzerine telefon kaydı yapacağınız pasaportun süresi 1 yıl geçmişse yeniden yurt dışında gidiş dönüş yapmanız gerekiyor.
E-devlet üzerinden yapılan kayıtlarda pasaport ile ilgili bir evrak istenmiyor. Abone merkezinden kayıt yaptıracağınız zaman pasaport sahibinin bizzat pasaportuyla veya yurt dışı çıkış ve dönüş makbuzuyla başvuru yapması gerekiyor.
Yurt dışından getirilen telefonlar 1 yıl boyunca kayıt yapmadan kullanılabiliyor. Kapan telefonların kullanıma açtırılması için vergisinin ödenmesi gerekiyor. Telefon vergisini bankalara, vergi dairelerine nakit veya internet vergi dairesinden kredi kartıyla yatırabiliyorsunuz. Telefon harcı yatırırken, getirtilen cep telefonunun 15 rakamlı IMEI numarası, pasaportunuzdaki adınız ve soyadınız, TC Kimlik numaranız lazım. Kayıt edilmeyen telefon 1 yıl sonra kullanıma kapatılıyor. Kapatılan telefon vergisi ödenince yeniden açılıyor.
Yurtdışı telefon kaydı nasıl yapılır
Yasaya göre, yolcu beraberinde getirilen cihazların kayıt işlemi için pasaport sahibi olan kişilerin e-devlet sitesine veya abone kayıt merkezlerinden başvurması gerekiyor. Abone kayıt merkezine şahsen başvurularda pasaportun yanı sıra telefon harcı ödendiğini gösterir belgenin aslı ile başvuruda bulunulması isteniyor. Yurt dışından gelen telefon kapandı nasıl açılır, adım adım yurt dışı telefon kaydı nasıl yapılır:
- Yurt dışı telefon kayıt harcı 2.732 TL’yi bankaya veya internet ver dairesinden öde
- E-devlet üzerinden belge gerekmeden kaydını yap
- E-Devlet yoksa Abone kayıt merkezinden kaydını yaptır
- Kendi pasaportuna kaydettirmek zorundasın

Yurtdışı telefon kayıt harcı 2022
Yurt dışı telefonun kullanılabilmesi için kayıt ettirilmesi gerekiyor. Yurt dışı telefon kayıt harcı 2022 için 2.732 TL.
Yurt dışı telefon kaydı 2015 yılında 131.50TL idi. 2016’da 138.80TL oldu. 2017’de 149.20TL, 2018’de ise 170.70TL yapılmıştı. 2018 Kasım ayında inanılmaz bir zam yapılarak 500TL’ye çıkarıldı, yetmedi 2019’da 618.60TL’ye yükseltildi. Yine 2019 Temmuz ayında 1500TL’ye, 2020 yılında ise 1838,70 TL’ye çıkarıldı. Son olarak 2022’de 2.732 TL oldu.
Yurtdışı telefon kayıt harcı nasıl ödenir
Telefonun onunla birlikte gelmiş olması veya başka ülkeden başka bir zamanda gelmiş olması önemli değil. Kayıt yapılmak istenen cihaza ait IMEI numarası ve pasaport sahibinin TC Kimlik Numarasını, adını ve soyadını vergi dairesine veya bankaya verin.
Yurt dışı telefon vergi ödemesi yaparken ödemenin pasaport sahibi adına yapılması gerekiyor. Pasaport sahibi adına kaydedilen telefonlar sadece pasaport sahibinin adına kayıtlı hatla çalışır. Böylesi telefonlara başka bir sim kart taktığınızda çalışmayacağından satışı da yapılamaz.
Telefon IMEI Numarası Öğrenme: Telefon imei öğrenme kodu *#06#. Telefon IMEI sorgulama için arama kısmına geçip telefon numarası olarak *#06# yazın ve arama tuşuna basın. Gelen IMEI numarası cihazınızın seri numarasıdır.
Pasaport kayıt harcı nereye yatırılır: Telefon kayıt harcı yapılabilen Bankalar Halk Bankası, Vakıflar Bankası, Denizbank, ING Bank, HSBC Bank Şekerbank, Garanti Bankası, Ziraat Bankası, İş Bankası. Bankalar dışında vergi dairelerine de telefon vergisi yapılabilir.
İnternetten telefon harcı nasıl ödenir

Yurt dışı telefon vergisini internet vergi dairesinden ödemek en kolay yol. Ben en son Katar’ın başkenti Doha’dan aldığım iPhone 7 Plus telefonumun vergisini internet vergi dairesinden ödedim. İnternetten yurt dışı telefon harcını ödemek için tıkla. Açılan sayfada ‘Harç ve Değerli Kağıt Bedeli‘ butonunu tıklayın. Açılan sayfada ‘Cep Telefonu Harcını Öde‘ seçeneğini tıklayın.
Pasaport sahibinin TC kimlik no, ad soyadı ve getirilen telefonun IMEI numarasını sisteme giriyorsunuz. Harç Ödemesi mutlaka pasaport sahibinin adına yapılmalı. İnternet vergi dairesinden ödeme yaptıktan sonra e-devlet sayfasına girerek oradan telefon kaydınızı yapın. e-Devlet şifresi büyük postane merkezlerinden kolayca alınabiliyor ve turkiye.gov.tr adresinden de e-devlet sistemine giriliyor.
Bankaya ödeme yaptıysanız eğer dekontla Abone merkezlerine gidin kaydınızı yaptırın. 1-2 hafta içerisinde telefonunuzun IMEI kaydı yapılmış olur.
Yurtdışı telefon e-devlet kaydı nasıl yapılır

Telefon harcını yatırdıktan sonra e-devlet sitesine girip telefonu pasaporta işletme işlemine geçiyoruz. Yurt dışından telefon kaydı için e-Devlet Kapısı üzerinden yapılan işlemde pasaport sahibi olan kişi, kendisine ait bilgileri sisteme girerek kaydını yapıyor.
Telefon kaydettirme sırasında e-Devlet Kapısı üzerinden yapılan başvurularda kişiden herhangi bir belge talep edilmiyor. Bu işlemden sonra 1-2 hafta içerisinde telefonunuzun kaydı yapılmış oluyor.
Telefon kaydı sorgulama

Cihaz kayıt sonrasında, turkiye.gov.tr/imei-sorgulama adresinden herhangi bir cihazın kayıt durumu sorgulanabilir. Kayıt işlemleri düzgün yapıldıysa ‘IMEI numarası abone kayıt merkezince geçici olarak kayıt altına alınmış olup kurum tarafından evrakları kontrol aşamasındadır’ şeklinde bir ifade ile karşılaşıyorsunuz.
Evraklar tam ve sorunsuz tamamlanmışsa 1-2 hafta içerisinde ‘IMEI numarası kayıtlı’ ifadesi karşınızda beliriyor. Eğer telefonunuzu doğru şekilde kayıt yaptığınız halde telefonunuzun kapanacağı mesajı alırsanız BTK’yı (Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu) arayın. BTK Telefon (312) 294 72 00.

Pasaporta telefon işletme süresi 2022
IMEI kaydı için kişiye ait pasaportun son üç yıl içerisinde başka herhangi bir cihaz kaydında kullanılmamış olması ve kişinin son 4 ay içerisinde Türkiye’ye giriş yapmış olması gerekiyor.
Ülkeye dönüşünüzün üzerinden 1 yılı geçmiş ise pasaportunuza telefon kaydı yapılamıyor. Abone kayıt merkezlerinde yurt dışı telefon kayıt yapılacaksa pasaportun üzerinde ülkeye giriş mührünün bulunması ve mührün okunaklı olması gerekiyor. Üzerinden 1 yıl geçse de telefonlar kayıt edilebiliyor elbet. Pasaport sahibi tekrar yurt dışına gidip gelince yeniden kaydedilme imkânı doğuyor.
Yurt dışından telefon getirme
Yurt dışından kaç tane telefon getirilebilir: Yurt dışından ambalajı içerisinde olmak kaydıyla sadece 1 telefon getirebiliyorsunuz. Yolcu beraberinden birden fazla telefon getirecekseniz diğerlerinin kutusunu açıp içine hat takmanız gerekiyor. Telefon gümrük geçişinde hat taktığınız ikinci telefonu da kullandığım telefon olarak söyleyebilirsiniz. Yurt dışından telefon siparişi vermek yasak. Ancak yolcu beraberinde getirilebiliyor.
Eğer birden fazla telefon getirdiğiniz fark edilirse hem cezalı iki kat vergi ödemek zorunda kalacaksınız hem de gümrük yetkilileri telefonun Türkiye’de IMEI kaydı yapılmaması için bilgilerini not alacak yani yurt dışından getirilen ikinci telefon Türkiye’de kullanamayacak. Ayrıca kaçakçılık suçu ile hakkınızda dava da açılabilir. Gümrük muhafaza memurları xrayden bavulunuzu geçirdiğinde veya üzerinizi aradığında telefonları bulabilir.
Gümrük Kanunu; “Yolcuların, gümrük mevzuatına göre kişisel ve hediyelik eşya kapsamı dışında olup beyanlarına aykırı olarak üzerlerinde, eşyası arasında veya taşıma araçlarında çıkan ya da başkasına ait olduğu halde kendi eşyasıymış gibi gösterdikleri eşyanın gümrük vergileri iki kat olarak alınır ve eşya sahibine teslim edilir. Gümrük vergileri ödenmediği takdirde, eşya gümrüğe terk edilmiş sayılır.”
“Ayrıca, yolcu beraberi hediyelik eşya statüsünde veya posta/hızlı kargo taşımacılığı yoluyla muafen veya vergileri ödenerek cep telefonu getirilmesi mümkün bulunmamaktadır.” Kanunlara uymak daha doğru.
Yurt dışından iki telefon getirmek: Pasaport kayıt hakkı olarak 3 yılda bir sadece 1 telefon kaydı yapılabiliyor. Bu süre dolmadan yeni bir telefon için IMEI kaydı yapmak isteyenlerin, eski telefonun IMEI kaydını silmesi gerekecek.
E-Devlet dışında nereye telefon IMEI kayıt yapılır
Herhangi bir Turkcell, Türk Telekom veya Vodafone şubesine bu evraklarla başvurabilirsiniz. Pasaport sahibinin pasaportun aslı ve telefon vergi ödendi dekontu ile birlikte bizzat başvurması gerekli. Pasaporttaki imza ile kayıt belgesindeki imzanın aynı olup olmadığı karşılaştırılıyor. Pasaportun fotokopisi ile son yurda giriş damgası sayfası fotokopisi dekonta ekleniyor.
Başkasının getirdiği telefonun kaydı
Yurt dışından başkası tarafından size hediye getirilmiş veya sizin birisine yurt dışından gelirken aldırttığınız telefonu, adınıza kayıtlı SIM kartla kullanmak isterseniz, sizin de yurt dışına çıkıp dönmeniz ve sonrasında kendi pasaportunuz ve Kimlik numaranız üzerinden sizin kaydettirmeniz gerekiyor. Başkasının adına kaydedip kendi SIM kartınızla kullanamıyorsunuz.
Pasaportsuz telefon kaydı
Vizesiz ülkeler listesinde olan Gürcistan, Kıbrıs ve Ukrayna’ya pasaportsuz kimlikle gidilip gelindiğinden TC Kimlik numarasına da yurt dışından gelen telefon kaydı pasaportsuz yapabiliyorsunuz. e-devletten kayıt yaparken pasaport yerine nüfus cüzdanı veya ID Kart seçeneğini seçin.
Pasaport yok telefonu nasıl kaydettirilir diyenler bu ülkelere gidip gelebilir. İnternette pasaport kaydı için 300 lira istendiğini görüyorum. Uçak bileti alıp kimlikle gidilebilen ülkelere gidip gelmek bazen daha mantıklı olabilir.
Yabancıların veya yurt dışında yaşayanların telefon kaydı
Geçici süreyle Türkiye’de bulunan kişilerin (turist, gurbetçi vatandaşlar ve benzeri) cihazlarına ait IMEI numarası ve sözleşme yapılan cep telefonu numarası Mobil Cihaz Kayıt Sistemi’ne girilmek suretiyle eşleştirilmekte ve ilgili IMEI numarası sadece ilgili telefon numarası ile kullanıma açılıyor. Eşleştirme işlemi için pasaport ve abonelik sözleşmesi (Kayıt işlemi gerçekleştirilecek GSM hat numarasının kişi adına kayıtlı olduğu gösterir ilgili GSM işletmeci tarafından düzenlenmiş abonelik sözleşmesi) ile Abone Kayıt Merkezlerine başvurulması gerekmektedir.
YKN (Yabancı Kimlik Numarası) bulunan 18 yaş üstü bireyler PTT’den alacakları e-Devlet şifresi ile e-Devlet sistemi üzerinden (https://www.turkiye.gov.tr/btk-imei-kaydet) kayıt yapabiliyor. YKN sahibi olan 18 yaş altı kişiler ile YKN sahibi olmayan yabancı uyruklulardan diplomat, askeri personel, öğrenci ve ikamet edenlerden; Diplomat ve askeri personelin pasaport veya kimlik belgesini, Öğrencilerin; öğrenim gördükleri okuldan alacakları öğrenci olduklarına dair belgeyi, İkamet eden diğerlerinin ise ikamet belgesini ya da ikamet tezkeresini, pasaportlarının aslını ibraz etmek suretiyle Abone Kayıt Merkezlerine sunmaları gerekiyor.
Yanlış IMEI kaydı
Yurt dışından gelen telefon kayıt işlemleri sırasında yanlış yaparsanız yanlış yatırılan harç iade ediliyor. Yanlış IMEI ile yapılan kayıtların iptali için ilgili vergi dairesine gidip iade talebinde bulunuyorsunuz. Para verdiğiniz banka hesabına iade ediliyor.
Yatırılmış paranın asıl dekontuyla sonra aynı IMEI hesabına yatırılmış doğru dekontu yapılan hatayı anlatılarak dekontların aslı ile beraber nüfus kâğıdı fotokopisi ekleyerek dilekçeyle beraber veraset ve harçlar vergi dairesine baş vurularak yatırılmış yanlış isimli dekontta belirlenen kişinin dilekçede belirteceği hesap numarasına iade ediliyor. Sadece iki makbuzunda aynı IMEI adresi olmak zorunda. Yanlış IMEI ödemesi iade edilmiyor.
18 yaşından küçükler telefon kaydı
18 Yaşından küçükler de yurt dışından yolcu beraberinde cihaz getirebilir ve kendi adlarına kayıt yaptırılabilir. Yurt dışı telefon kayıt başvuru dilekçesini anne veya babası tarafından doldurularak imzalanması ve yasal velinin kimlik fotokopisi ile birlikte abone kayıt merkezine verilmesi gerekir. 18 yaşından küçüklere e-devlet şifresi verilmediğinden bunlar üzerine yapılacak yurt dışı telefon kaydı Abone Kayıt Merkezlerine yapılıyor.
Telefon IMEI değiştiğinde kaydı nasıl yapılır
Telefonun arızalanması ile değiştirilmesi veya tamir sonrası ana kartının değiştirilmesi durumunda IMEI değişim işlemi yapılabiliyor. e-Devlet Kapısı üzerinden değişim belgesinin yüklenmesi gerekiyor. Değişim başvurusunun cihazı kayıt altına aldıran kişi tarafından yapılması; değişim yapılması talep edilen IMEI’lerin her ikisinin de aynı marka cihaza ait olması şart.
Değişim belgesinin antetli kâğıt olması veya firma kaşesini içermesi; değişimi yapan firmanın adı/unvanı ile adresi veya telefonunu içermesi; değişim işleminin arıza nedeniyle yapıldığına dair bilginin bulunması; değişimi yapılan eski ve yeni IMEI numaralarını içermesi gerek. Eski IMEI numarası iletişime kapatılır ve yeni IMEI numarası iletişime açılır.
Yurt dışından gelen telefon nasıl kaydedilir, Telefon kaydı, IMEI Kaydı, vergiler, yurt dışından telefon getirme ile ilgili sorularınız varsa yukarıdaki yazıyı tekrar okuyun ve yorumlara göz atın. Cevabınız mutlaka vardır.
Merhaba,
Arkadaşım ağustos ayında yurt dışından benim için telefon getirecek, benim pasaportumun süresi temmuz ayında bitiyor bu sorun oluşturur mu ? Şubat ayında yurt dışına giriş çıkışım var.
Emeğinize sağlık Kemal bey.
Pasasprt kaydı yapıldıktan sonra aile bireylerinden birine veya belli bir süre geçtikten sonra 3, 5 sene her neyse aile bireyleri dışından birine telefonu devretmemiz munkun mu ?
Merhaba Kemal bey 4 ay önce aldığım ikinci el iPhone 7plus cihazım pasaport kayıtlı BTK dan İmei numarası klonlanmış yirmi gün sonra kapanacak diye mesaj geldi cihazı aldığım kişi kimden aldığını hatırlamıyor pasaport sahibine ulaşmazsam cihazım kapanacak pasaport sahibine nasıl ulaşabilirim
Merhaba;
Yurtdışı cihaz alıp yurtdışı çıkışımla kayıt yaptırabiliyorum fakat bir gün sıkılsam değişecek istesem satmak istesem nasıl bir yol izliyorum? Tüm hatlara belli bir yıl sonra açılır mı cihaz yoksa öyle elimde mi kalır?
Alan kişi de kendi hattıyla kullanmak için telefonu kaydetmesi gerekecek.
Telefon kaydından sonra 3 yıl içeriside tüm hatlar kullanılabilir gibi bir bilgi dolaşıyor ama teyit edemedim.
Selamlar kemal bey yurt dışından telefon getıren kişinin üzerine hattımı devretsem telefonuda onun üzerine kaydettırsem olurmu numaramı degıştırmemek için verdiğiniz ve vereceğiniz bilğiler için teşekkürler
Olur tabi, sonuçta telefon da hatta o kişininse neden olmasın.
Merhabalar, ben aldığım telefonu kendi adıma kayıt yaptırdım ve 10 aydır kullanıyorum. Fakat şu an şirket hattına geçmem gerekiyor. Aynı numarayı şirket hattı ile kullanabilir miyim?
Kendi adıma kaydettirdiğim Telefonu belli bir süre-yıl sonra başkasına satabilir miyim? Bu olmuyorsa kayıttan 3 yıl sonra yeni bir yurtdışı telefonu alsam yeni harç ödemeden aynı imei numarası üzerinden kayıt yapabilir miyim?
Yabancı Kimlik Numarası olan sakizlarda IMEI Numarasi kaydindada 2732tl harç bedeli ödenmesi gerekiyordu yoksunuza gerekmiyormu? sonuçta gurbetçi olarak türkiyeye geliyoruz her geldiğimizde farklı telefonla gelince ya açamıyoruz yada 3000tl ödemek mantıksız geliyor ama
Yabancı Kimlik Numarasi üzerine kayıt yaptiririsam ücret ödemeden açtıra biliyormuşuz sonuçta 6 ay sonra yine yurtdisina almanyaya gideceğim?
Merhaba Kemal bey benimde ufak bir sorum olacak; diyelim ki pasaportum var yurt disina giris cikis yapmam gerekiyor ama hangi ulkeler olmasi gerekir ? Örnek azerbaycana giris yapsam o pasaportla telefonu actirabilir miyim ?
Hangi ülke olduğunun önemi yok.
Merhabalar IMEI vergi dairesinde mi ödeme oluyor
Yukarıdaki yazıda aradığınız bilgi yer alıyor.
Pasaport sahibi hattı kapattığı zaman başka bi pasaporta cihaz tekrar kayıt yaptıralabilir mi
Merhaba yazi icin tesekkur!
Eski bir iphone 8 (2 yil) getirilirse yine de vergiye tabi mi? Bir yakinima hediye vericem ve kendi ustume almak istemiyorum.
Telefon marka ve modelinin önemi yok. Kayıt yapılmak zorunda. Kimin hattı telefona takılacaksa onun yurtdışına gidip gelmesi ve üzerine kaydetmesi gerekiyor.
Merhaba oncelikle cok tesekkur ediyorum bu bilgi paylasiminiz icin cok aciklayici.
Benim sorum yurt disindan getirdigim telefonu kayit etttirdim diyelim bu odenen ucreti tekrarmi yenileyecegiz her sene ?? Yoksa bir kereyemi ozel odeyip suresiz kullanabilirmiyiz
Tesekkurler
Her sene yenilemeniz ve telefon harcını tekrar yatırmanız gerekiyor diye bir şey olsaydı yukarıdaki yazıya eklerdim.
Merhaba, yazıyı okudum emin olmak için soruyorum telefonu bir başkası yurt dışından getirmiş olsa ve Türkiye’de kullanmaya başlama tarihimden sonra yurt dışına çıkıp kendi pasaportuma kaydettirmek istemem halinde sorun çıkar mı?
Kemal bey selamlar…
Baldızım Hollanda’da yaşıyor.Kendisi yeni bir telefon aldı kullandığı ve arızalı olan telefonu da bir arkadaşıyla Türkiye’ye kız kardeşine gönderdi.Biz tamire götürdük(iPhone 11 Pro)4000._ tamir ücreti çıktı.Biz bunu yaptırıp kullanabilir miyiz.Kullanmak için ne yapmalıyız.Aydınlatırsanız sevinirim.saygılarımla…
Yaptırıp, yukarıda yazılan bilgilere göre kayıt yaptırırsanız kullanabilirsiniz.
Merhaba,
Annem Amerika’dan iphone getirirse ve kendi adına kayıt yaptırırsa, ben şirkete devretmıstım hattımı onunla kullanmam mumkun mu? Şirket hattı kullanarak yurtdısı telefonlarını kullanmak mumkun mu?
Diğer sorum da, eger o mumkun degılse o zaman annem telefonu kendi pasaportuna kaydettirmezse, ben de 6 ay sonra yurtdısına giriş cıkıs yapacagım. Ondan sonra kendi pasaportuma işletebiliyorum degıl mi? Teyit etmek istedim.
Yalanını yesinler birde kırmızı ile yazmış hasbam.. Ben yıllardır kullanıyorum arkadaşımın paso üzerine.. O kadar uzun deay verilmişti kafa karışıklığı…
Başkasının telefonunu onun üzerine kaydedip onu adına kayıtlı hatla kullanabilirsin elbette. Ama arkadaşın yurtdışına gitti, telefon getirdi, kendi adına kaydettirdi diyelim, o zaman sizin adına kayıtlı hatla çalışmaz. Okuduğunu anla hasba.:)
Evet yazılan doğrudur
merhaba,
diyelim arkadaşım almanya’dan gelirken telefon aldı ve bana hediye etti , ben de pasaportsuz olarak kıbrısa gittim geldim. Kayıt esnasında aynı ülke zorunluluğu veya faturalı olma zorunluluğu gibi bir durum var mı ?
emrah: Hiç bir soru sorulmadan telefonla ve vergi dairesine harç yatırıldığını gösteren makbuzla birlikte pasaport veya K.K.T.C Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine giriş çıkış yaptığın kaşeli mühürlü kimlik belgeyle veya pasaportla gittiğinde kayıt yaptırıldıktan sonra en geç 5 iş günü içinde onaylanmış olur ve kapalıysa bile açılır.
Naptınız bir sorun oldu mu nasıl bir yol izlediniz. Abd den bir telefon getirecek birisi. bende sizin gibi kktc ye giriş çıkış yapıcam.
Meraba ben yurt dışında uzun yıllar gri yani hizmet pasaportuyla görev yaptım Türkiye’ye kesin dönüş yaptım. Kurumum pasaportumu teslim aldî, 23 tenmmuz 2021 giris yaptım. Telefonumu nasıl kayıt yaptıra bilirim?
Yukarıda yazıda belirtildiği gibi kayıt yaptırabilirsiniz.
Selam merhabalar benim pasaportum yok telefonun kapanmasına henüz 55 gün var ben yeni bir pasaport çıkartıp o yeni pasaport ile telefonuma kayıt yapabilir miyim yoksa yurt dışına o pasaport ile giriş çıkış yapmam şart mı
Yurtdişina gir çık yapman gerekecek
Hattım evlendikten sonraki soyadımla kayıtlı ama e devlette hala kızlık soyadım geçerli bu şartlar altında tekefonu açtırmamda işlemleri internet üzerinden yaptırmamda bi sorun olurmu? Yoksa telefonu kızlık soyadımla açtırsamda evlendikten sonraki soyadımın olduğu hattı taksam çalışır mı?
Şu an 90 gün hak tanımışlar. Diyelim ki ben o süreçte kaydettirmedim ve yurtdışına tekrar çıktım. Tekrar girdiğimde kaydettirme şansım var mı?
120 gün arkadaşlar ve 2023’e girdiğimizde bi 4 ay daha kullanabilirsiniz. Her sene 4 ay.
Merhaba
Telefon bir önceki sene kapanmış olsa bile , Her yıl 4 ay süre hakkı var mı yani ?
Birisi yurt dışından tel. getirse ve kendi adına kayıt yaptırdıktan sonra satmak isterse ne olacak anladığım kadarıylan satamaz, doğrumudur.?
Merhabalar. 5 yıl önce iPhone almıştım. İmeısini kaydettirdim. Şimdi telefon bozuldu ve yeni bir iPhone aldım. (Yurtdışından). Eski iPhone telefonumdaki imeıyi yenisine eklemek için neler yapmam gerekiyor? Yardımcı olursanız çok sevinirim.
herhangi bir ücret ödemeden yapmış oldugunuz odeme icin ikinci bir ime kaydettirip yenisi ile değiştirebiliyorsunuz
Bu durumda vergi dairesine mi gitmek gerekiyor
Yurtdışı getirilen cihaz vergisi ödenip başkasının adına kayıt yaptırılmış kullanışmış ve kayıt sonrasında 2 yıl sonra normal tüm hatlar ile çalışabilmekte midir ?
Merhabalar Kemal Bey,
Şu anda kullandığım hattı yurt dışından gelen arkadaşıma devretsem ve onun pasaportuna kaydetsem geçerli bir kayıt mı olur yoksa arkadaşım üstüne yeni bir hat alıp onu mu ben kullanmalıyım?
Teşekkürler
Kayıt yapılan cihaz bir başkası adına tekrar kayıt yapılır mı Kemal Bey.
Teşekkürler şimdiden.
Merhaba Kemal bey, öncelikle bu çok faydalı bildirim için size teşekkür ederim. Yurt dışından bir cihaz hediye geldi. Pasaportum ve güncel visem var. Ancak 12 yıldır çalıştığım şirketime ait (kurumsal) hat kullanmaktayım. Yani şahsıma ait bir hat yok. Bu durumda nasıl ilerleyebilirim? Teşekkürler
Kurumsal hattınızla yapamazsınız maalesef. Adınıza kayıtlı olması gerekiyor.
kurumsal hat ilede yapılabiliryor operatörünüz ile görüşüp tc kimlik numaranızı hat ile eşleştirdiğiniz taktirde kullanabiliyorsunuz 120 btk bilgi hattından detaylı bilgi alabilirsiniz
Merhaba halen yurtdışındayım. Yakında Türkiye’ye döneceğim, yeni zamdan etkilenmemek için yurt dışındayken telefon kaydı yaptırabilir miyim? Daha önce bu telefon ile Türkiye’ye giriş yapmıştım.
iPhonenin hangi serisi türkiyede açılır.
Yurtdışından gelen telefonu pasaportuma kaydettirdim ve hattımla kullanıyorum diyelim. Peki satmak istersem kaç yıl beklemem lazım. Yani bütün hatlara ne zaman açılıyor?
2 sene diye biliyor 3 senede
Olabilir bu sure
Merhaba, simdi bir cok yorumu okudum fakat bende ki olay şu, 1 sene once telefonumu yurt dışından satin aldım pandemiden dolayi turkiyedeyim 1senedir, ardından yurt dışında olan hattımi, turkiyede kullandim sonra bugün ” türkiye hattımı telefonuma taktim ” ve telefonum aramalara internete her seye girdi ve imei sorgulamasi yaptığımda kayit bulunamadi dedi ben simdi ceza mı ödeyeceğim yoksa telefon kapatilacak mi tamamen
ÖNEMLİ GÜNCELLEME:
Bu kadar detaylı bilgi yazdığınız için teşekkür ederim. Son bir güncellemeyi paylaşmak isterim. Değişen yasayla birlikte 120 gün olan “Yurtdışından getirilen telefonların kayıt süresi” 365 GÜNE çıkarılmış. Yani son 365 gün içerisinde yurtdışına giriş / çıkış yaptıysanız telefonu üstünüze kaydettirebileceksiniz. Yine de güncel durumla ilgili BTK’yı aramak (çağrı hattı: 120) önemli olacaktır.
Aslı hanım,
Yani yurtdışından gelen bir cihaz kayıt yapılmadan 1 yıl boyunca Türkiye’de kullanılabilecek öylemi?
Hayır onu demek istemedi Aslı hanım, yani siz yurt dışına çıkıyorsunuz diyelim, ülkeye dönüşten itibaren 365 gün içinde pasaportunuza telefonunuzu kaydettirebileceksiniz. Eskiden bu süre 4 aydı.
iyi günler ben çinden akıllı saat aldım da ben bunun kaydını yeni öğrendim ürün çoktan kargoya verilmiş ben kargoyu kabul etmesem yinede ödermiyim en hızlı bir şekilde söylerseniz çok iyi
çok güzel anlatmışsınız ağzınıza sağlık. hocam ben daha önce bir kere pasaportuma kayıt yaptırdım ama kaç yıl oldu bilmiyorum 2 veya 3 emin değilim. bunu öğrenmek için bir yolu var mı? diyelim ki 2006 tl parayı vergi dairesine yatırdım ama pasaportum daha 3 yılı doldurmamış vergi dairesi para iadesi eder mi?
e devlet’te ilgili menuye girerek kayit hakkinizi sorgulayabilirsiniz. ‘Kayıt yaptırabilirsiniz.’ ibaresi cikarsa, kayit yaptirabilirsiniz.
https://www.turkiye.gov.tr/btk-imei-kayit-hakki-sorgulama
Telefonu açtırdım diyelim adıma kayıtlı hatlarla çalışr mı? Örneğin adıma kayitli bir tane vodafone bir tane turkcell hatti var iki hatlada kullanabilir miyim?
Hocam bu yapılan kayıt kaç yıl geçerli olur. Bu telefonu ne zaman satabilir kayıt yapan kişi belli bir süreden sonra bunun vergisi ödendiği için bütün hatlara açılması lazım var mı bu konuda bilginiz.
İyi günler. 2017’nin kasım ayında eşim İngiltere’den gelirken bana bir telefon getirdi. Kendi pasaportuna kayıt yaptırıp,kendi adına hat alıp bana verdi(tc kimliği ile). O günden beri ben kullanıyorum. 2018 yılında maalesef eşim vefat etti. Aradan 2 yıl geçti bugün Türkcell’den “kimlik bilgilerinizi güncelleyin,eğer hat sahibi değilseniz hattı üzerinize alın yoksa hattınız kapanacaktır” diye mesaj geldi.Şimdi :
1-bu hattı üzerime alabilirsem telefonu kullanmaya devam edebilecekmiyim? (Çünkü eşimin pasaportuna kayıtlı)
2-hattı üzerime alamazsam yeni bir hatla çalışır mı? yada telefonumun her hatta açık olup olmadığını nasıl öğrenebilirim?
3-bu telefonun kapanmasını hiç istemiyorum çünkü eşimden bana bir hatıra bu telefon,bana bu konuda yardımcı olabilir misiniz? Şimdiden teşekkürler
Yurt dışınadan samasung A80 telefonunu aldım 120 günlük süresi geçti ve telefonum tam kapandıktan sonra açılabilirmi lütfen cevap verin
Yukarıdaki yazıyı okuyarak sorunuza cevap bulabilirsiniz.
Başkası adına pasaportla kayıt işlemini yapılmış bir tlf .E devlet kayıt yapıldıktan sonra şöyle birşey yazıyor tlf numarası eşleştir bu numaraya kendi adıma numara eşleştirsem sorun olurmu
Abe merhaba ben 120 gün geçti yeni uzatmak istiyorum ve 8 ay için 300 TL benden aldılar uzatım bir sorun olurmu
Uzatmayı nasıl yapıyorsun
Merhaba , aklıma bir soru takıldı. Yurtdışında yaşıyorum , Türkiye ye geldiğimde bu seferlik olmak üzere 120 günden fazla kalmam gerekiyor. Yani telefon kaçak konuma dusecek. Türkiye den tekrar çıkıp geri geldiğimde bu durum sıfırlanacak mıdır ?
Bir defa 120 gün doldu mı bir daha kaydedilmeden kullanılamaz.
Evet 120 gün dolduktan sonra girip çıkınca 1-2ay daha uzuyor tecrübeyle sabit
120 gün dolduktan sonra girip çıkınca tekrardan telefon kullanılıyor mu yani ? Kayıt yaptırmayı sormuyorum. Kullanmayı sadece ?
IMEI nolu cihaz KAYIT DISI dir, 120 gun icinde kapatilacaktir, satin aldiginiz yere basvurunuz veya cihazinizi kaydettiriniz. B002
Ne yapmam gerekiyor
Yukarıdaki yazıyı okumanız gerekiyor.
Banada yardımcı olurmusun lütfen telefonum ıphone 7plus 29.07.2020 de açtırdım ziraate bankasına para yatırarak daha sonrasında hattım aktifti ertesi sabah uyandığımda tekrar servis yok yazısını gördüm ne yapmam gerekiyor lütfen bilgisi olan dönebilir mi pasaport ablamın adına ve hatta ablamın
Kemal Bey çok güzel bir yazı olmuş ve sorulara itinayla cevap vermişsiniz çok teşekkürler öncelikle şöyle bir sorum olacak
1) cihaz kayıt hakkım 2021 e kadar yok , yurtdışından eşim adına telefon alıp (çift hatlı ) onun pasaportuna kaydettireceğim( çıkış yapacak ) çift sim hatlı telefonun bir hattına eşim adına olan sim kartı diğer hattına ise çalıştığım şirkete ait olan sim kart hattını taksam ( kurumsal) bu şekilde kullanabilir miyim ? Kurumsal hatlarda bu işlemler nasıl oluyor yukarıdak yazınızı okudum bu konu işe alakalı cevap bulamadım .
2) 18 yaşından küçük çocuğum İçin telefon kayıt hakkım nedir ? Edevlette benim halkım yok Ama çocuğum için kayıt yapabilirmiyim hakkım olmadığı halde
Teşekkürler 🙏
Sadece üzerine kayıt yapılan hatlar çalışır, başka hatlar çalışmaz.
Yukarıdaki içerikte 18 yaşından küçükler için bilgiler paylaşmıştım.
Merhaba Kemal bey öncelikle Yazılı bilgileriniz için teşekkür ederiz Hepsini okudum aklıma bir şey takıldı rica etsem bunu cevaplarsanız çok mutlu olurum diyelim ki ben aldım her şeyi normal kaydettim peki üç sene sonra bunu satmak istesem satabiliyor muyum başkası kullanabilir mi yani üç senenin sonrasında beni tekrar yeni bir telefon kaydetme hakkına sahip olduktan sonra.
Kemal bey iyi geceler ben telefon aldım kayıtlı pasoporta ama hattımı takınca kullanamıyorum telefon kullanmam icin pasaport kayıtlı olan kisinin üzerine mi hat almam lazım acaba ?
Lazım olan şey yukarıdaki yazıyı okumanız.
Merhaba ben yurt dışından telefon aldım.İstanbula geldikten sonra 8 ay kullandım
Ve şimdi kapandı Huawei y9 2019 model
Açtırmak istersem ne kadar tutar acaba Bi fikri olan var mı?
Yukarıdaki yazıyı okuyabilirsin.
Pasaport sahibi adına bir hat mı kullanılabılıyor sadece birden fazla olması mumkunmu
İyi günler babam geçen sene yurtdışından telefon aldı türkiyeye geldikten 120 gün sonra telefonum kapandı ben de hiç açtırmadım başka telefon kullandım üstünden 1 yıldan fazla süre geçti şimdi hattımı telefonuma taktım ve çalıştı hattım açıldı telefonda bu durum mümkün mü daha sonra herhangi bir sorun yaratır mı ?
Merhaba, ben de benzer durumdayım. Telefonumu tekrar çalıştırmayı düşünüyorum. Sonrasında bir problem yaşadınız mı? süreçle ilgi bilgilendirirseniz sevinirim..
Telefonumu kendi pasaportum ve kendi e-devletimden online olarak kayit ettirdim, akat suan imei sorguladigimda imein benim üstüme olan hatlara kisitli oldugu yaziyor. Telefonumu yine kullanamiyorum. Bunun bi cözümü var mi? Nasil bir yol izlemeliyim?
Öncelikle IMEI’nin doğru kaydedilip kaydedilmediğini kontrol edin, bazrn vergi yanlış IMEI’ye yatırılabiliyor. Doğruysa BDDK’yı arayın.
Arkadaşlar merhaba,
15.11.2019 tarihinde Türkiye’ye giriş yaptım. Bana telefonunuz 17.05.2020 tarihinde kapanacaktır şeklinde mesaj geldi. Bugün vergi ödemeye gittiğimde vergi memuru 120 günü geçmiş kapanmayacağını garanti edemem dedi. Telefonum şu ana kadar kapanmadı kullanıyorum. Böyle bir durum yaşayan var mı? Yardımcı olursanız sevirim. Teşekkürler
Kardeşim hiç beklemediğin anda kapanıyor bilgin olsun açtır
Merhaba kemal bey cihazım var yabancı uyruklu bir kişinin üzerine kayıt etsem kendime adıma olan hattı kullanabilirmiyim ?
Kimin adına kayıtlıysa sadece onun adına kayıtlı telefon hattıyla çalışır.
Ben yurtdısından aldım telefon 12 pro max turkıyeye yırmı ay hıc gelmedım suan ızındeyım ve bana yurtdısındayken sureklı msj gelıyodu telefonu kaydettırın felan gıbı suan ıtıbarıyle turkıyeye ızne geldım ve telefonum calısmıyor bu nasıl bırsey anlamadım yurt dısında olan bır ınsanın turkıye hattını kullandıgı ıcın turkıyede yasıyomus gıbı gosderılırmı
Merhaba Kemal Bey,
Temmuz 2019 tarihin de iphone 7 plus isveçten amcamla birlikte geldi. Amcamın pasaportuna işletildi. TR de 120 gün kullanıldı ve telefon kapandı. O tarihte gelen ve kapanan bu telefonun 1.500 tl harcı yatırılırsa tekrar açılıp kullanılabilir mi (tabi ki kullanılacak hat amcamın adına olmak kaydı ile)
Amcanız vergisini yatırıp pasaportuna işlettiyse kapanmamalı, kapandıysa BTK’yı arayın.
Benim arkadaşımın yurtdışından telefon getiricek ancak telefonu açtırmak için mi 1500 tl ödemem gerekiyor. Bu konuyu anlamadım yardımcı olabilir misiniz?
Evet
İyi akşamlar
Oğlum ingiltereden posta yoluyla bana anneler günü hediyesi ıphone 11 gönderdi şuan yolda
Sormak istediğim
Pasaportumu üç yıl önce kullanmıştım
Giriş çıkışım yok
Nasıl bir yol izlemeliyim
Yardımcı olursanız sevinirim
Iyi aksamlar benim bi sorunum var her yere sordum bi cozum alamadim kafayi yiyecem 2018 de ulkeye giren 2019 un 5. Ayinda kayit yapilan bi iphone xr aldm vodafone hattimla calisiyordu sorunsuz sonra turkcele tasidim sim desteklemedi sonra hic bir hatti okumadi napacam bilmiyorum kimse bilmiyor kanundan once kayitli her simle kullanilmasi gerekmiyor mu nereye itiraz edebilirim geveyli model kimiside geveyler calismiyor diyo cinden gevey gelmesi gerek diyo
BTK’yı ara.
Merhaba. Telefon sadece pasaporta kaydedilen kişinin hattı tarafından kullanılabilir yasası olmadan önce aldım ve hala kaydettirmedim. Şimdi kaydettirmeyi düşünüyorum ama kendi üstüme değil. Kaydettirdikten sonra yine de kaydettirdiğim kişinin hattını mı kullanmak zorundayım?
Cevap hiç bir zaman değişmiyor; kimin üzerine kaydettirilecekse o kişi yurtdışına gidip dönmüş ve 120 günü geçmemiş olması gerekiyor. Kimin üzerine kaydettirilirse sadece o kişinin adına kayıtlı numarak ile çalışır.
Ben yaptırdım kullanıyorum.. Arkadaşın uzerine
Merhaba, ben yurt dışında yaşıyorum. Telefonumu kendi adıma olan sim kartına kayıt ettirdikten sonra başka bir kart kullanamıyorum deniyor. Bu durum yurt dışı kartları içinde geçerli mi? Yani ben telefonumu yurt dışına döndüğümde kullanabilecekmiyim?
Türkiye dışında telefonunuzu kullanabilirsiniz.
Merhabalar;
Yorumlarda ve yazıda göremediğim bir şeyi sormak istiyorum. kendi pasaportum üzerine , kendime ait LTD şirket hattıma kayıt yaptırabiliyor muyum? Yoksa şirket hattı üzerine kayıt olmuyor mu?
Şirket üzerine kayıt yaptıramıyorsunuz.
Benim bir sorum olacak internette pasaportlu iphone xs marka telefon satılıyor gelip inceleyerek alabilirsiniz diyorlar fiyatı biraz şüphe uyandırıyor ister istemez. Bu telefonun pasaporta kayıtlı olup olmadığını nasıl anlayabiliriz peki ?
Eğer son kanun çıktığından bu yana kaydedildiyse sizin numaranızla çalışmaz. e-devletten kontrol edebilirsiniz IMEI’sini
Anlamadığım bir konu var hem telefonunun vergisini ödeyeceğiz hem de harc parasımı yatıracağız ?
Yurtdışından yanınızda getirdiğiniz telefonların sadece harcını ödüyorsunuz.
merhabalar Kemal bey..
ben yurtdisindan getirdigim telefonu türkiyede kayit ettirmistim 3 yil önce, fakat telefonum calindi.. babam yurtdisindan baska bi telefon yollayacak, tekrar onu kayit ettirmem icin o kadar vergi ödemem gerekir mi, yoksa 3 yil önce yaptirdigim kayittan üstüme alabiliyormuyum telefonu ?
Yeniden yatırmanız gerekiyor
Şimdi sorulmamış bir soru soracağım , biliyorsunuz ki 2020 Şubat ayında BTK e sim Türkiye’ye gelecek dedi .. buna göre 4 ay olan sürem kapandığında , numaramı e sim yaparsam 4 ay daha mı hakkım olur ? Eder 8 ay , ve her sene yurtdışına çıkarsam bu yenilenir
Telefonun yurtdışına çıkıp dönmesi bir şey anlam ifade etmiyor. Bir defa baz istasyonu ile bağlandı mı 4 ay sonra ilgili IMEI kullanan telefon iletişime kapatılır.
Merhaba benim bi kaç sorum olacaktı,
Benim telefonum yurt dışından getirildi ve ben yabancı uyrukluyum,Türkiyeye girişim üzerinden 7 ay geçti,şimdi yatırsam parayı açılırmı telefon?yurt dışına gidip gelmeden?
Ve benim adıma başka bir telefon kayıtlı onu bi başkası adına geçirebilirmiyim acaba?annemin adına yapsam onu olurmu?herhangi bi ücret ödemeden?
Yukarıdaki yazıyı okursanız aradığınız bilgileri görebilirsiniz. Türkiye girişten sonra 120 gün maksimum geçmesi lazım. Adınıza kayıtlı telefonun başka hatlarla kullanılabilmesi için aradan 2 yıl geçmesi gerekiyor diye bilgi var, ama teyit edemedim henüz.
Kemal bey merhabalar, benim 6 ay önce yurtdışından aldığım telefonum bugün kapandı. Ama yasaya ve yazdıklarınıza göre benim daha 6 aylık sürem olması gerekiyor. 2-3 ay sonra yurtdışına taşınacağım için bu harcı da ödemek istemiyorum açıkçası ki zaten daha 6 ay daha kullanım hakkım var diye biliyorum. Telefonu sıfır aldım kutusunu ben açtım ama durum bu. Ne yapmamı önerirsiniz?
Siz açtırdığınızda farklı kanunlar devredeydi muhtemelen. Kayıt ettirmeniz gerekiyor. Kapanan telefon kayıt ettirilmeden bir daha açılmaz.
Merhaba, ben yurtdışına çıktım ve telefon aldim. Döndükten sonra 4 ayı geçti, şimdi kaydını yaptırmak istiyorum ancak anlayamadığım bir husus var. Pasaport kaydı için 1500 ödedikten sonra bir de IMEI kaydı için mi 1500 ödeyeceğim? Yoksa pasaporta işlendiği zaman IMEI de olacak ve kullanabilecek miyim? Yardımcı olursanız çok sevinirim, çok fazla yere baktım ancak açıklığa kavuşturamadım. Zaten beklenmedik zamdan dolayı kkaydettirememistim şimdi tekrar zam gelmeden bir şekilde halletmeye çalışıyorum
Pasaort kaydı dediğimiz şey IMEI kaydı, ikisi de aynı şey.
Kemal bey. Ben 2.5 sene önce pasaportuma kayıt ettirdiğim eski telefonu sildirip yeni telefonu kayıt ettirebilirmiyim
Evet
Üstat ben yurtdışından telefonu getirttim.
Yurtdışına Çıkmadan önce kullanmaya başlasam
1 ay sonra yurtdışına çıksam gelince işletsem oluyor mu ?
Kemal bey .
Önce verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim .
Telefon kayd ettirtikten sonra telefon kaydı süresi var mı ??
Duyduğum 3 yıl süresi var diye . 3 yıl bittikten sonra telefon kayd dışında kalıyor ..
Bu bilgiler doğru mu yoksa ben yanlış anladım ??
Telefon bir kere kaydedilir, kaydedildiği hatla ömürboyu kullanılır. Yurtdışına tekrar çıkıp tekrar yurtdışından yeni telefon alır kaydetmek isterseniz 3 yıl arayla yapabiliyorsunuz
Bu benim sorums biraz yakın Bir cevap:) Peki üç yıl geçtikten sonra satabiliyor musun başka sim kartla kullanılabiliyor mu?
Merhaba Kemal Bey,
Bu telefonu kullanıp satmak istediğimde satamayacak mıyım yani, ona göre cihaz alacağım çok önemli.mesela kaydını düşürsek yeni kayıt yapılsa dahi kimse kullanamaz mı?
Satın alan kişi de 1500 TL ödeyip kaydetmesi gerekiyor.
Hayir, 3 yil dolduktan sonra sistem tum hatlara kullanimina aciyor telefonu, bilerek cevap yazalim
Emir Bey bununla ilgili resmi olarak bilgi nerede var? 3 yil sonra tum hatlara kullanima acilir diye bir ibare hangi kanun veya resmi belgede geciyor? Tam olarak emin olmak istiyorum yoksa annem kendi simini takdiginda telefon kitlenirse cok zorluk cikacak. Tesekkurler
Merhaba Kemal Bey. Öncelikle verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Size bir sorum olacak:
Arkadaşım Dubai’den bana cep telefonu getirecek ve ben de önümüzdeki ay Kıbrıs seyahatimden dönünce telefonu kendi üzerime kaydettirip kullanacağım. Bunun mümkün olduğunu biraz önce BTK ile konuşarak teyid ettim. Ancak aklıma takılan tek soru: Telefonu getirecek arkadaşımın kendi kullandığı telefonu da bu yıl içinde lübnandan getirip kendi üzerine kaydettirdiği bir telefon. Gümrükte bana getireceği ambalajlı telefonun tespit edilmesi durumunda: “Sen zaten bu yıl telefon getirmişsin ve kullanıyorsun, aynı yıl içinde bir telefon daha getiremezsin, vergisini öde” tarzında bir durumla karşılaşır mı ? Bilginiz varsa, aydınlatabilirseniz çok memnun olurum. Teşekkürler
Sorun olmaz.
. Başvuru ücreti kalem başına KDV dahil 5.8 TL ‘dir.
ii. Kurum’da başvuru ücreti başvuru esnasında POS cihazı ile ödenebilmektedir. Nakit kabul edilmemektedir.
iii. Başvuru ücreti Kurum banka hesap numaralarına da yatırılabilir ve ilgili dekont Kurum’a sunulabilir. Kurum banka hesap numarası aşağıda belirtilmiştir:
yukarıdaki yazı kktc de ögrenci olanlar için telefon kayıt parası gümrük parasıda çok cüzzi bir rakam kesin biz burda ceremesini çekelim 🙂
Gürcistan ya da Kuzey Kıbrıs gibi kimlikle gidilen ülkelerden döndükten sonra kayıt yaptırabiliyor muyuz yoksa pasaport ile çıkmış olmak mı gerekiyor?
Yukarıdaki yazıyı okuma zahmetine girerseniz sorunuzun cevabını bulabilirsiniz.
Ben okudum efendim ama kapanmadan yasadigimiz ulkeye donsek bile bir kere turkiyede acildigi icin isletmek lazim
Allah belanızı versin serefsizler bunu yaoacaginiza gsm şirketlerine baskı yapın telefon fiyatlarını düşürsünler de millet yurtdışından telefon getirtmesin kaldiki gelen hediye telefonlar şu ve bu şekilde insanları neden mağdur edip 1500 ri harç odetiyorsunuz bunu gündeme getiren buna müsamaha gösteren insanın Allah Belasını versin gün yüzü görmesin kiyamete ateşlerde cayır cayır yansın insAllah
Öğrenciler için indirim var mı
Amin inşallah diyelim.. o kadar çok vergi harç ÖTV kdv ödemek zorunda kalıyoruz ki neden bunca insan yurtdışından telefon getirmeye çalışıyo? Ne diye düzenleme yapılmıyor çok üzüldüğüm bir konudur
Merhaba, yazıyı okudum fakat aklımda cevabını bulamadığım bir soru var. Telefonum yurt dışından, kendi pasaportumla açtırma işlemlerini yapacağım, fakat ben bu telefonu ilerleyen yıllarda satmak istesem satamayacak mıyım herhangi birine? Yani hat benim üzerime mi olmalı satsam da? Yoksa bunun için de bir işlem oluyor mu?
Satabilirsiniz, ama alan kişinin de telefonu kaydettirmesi gerekecek.
E-devletteki resmi açıklamadan anladığım kadarıyla 3 sene kaydedilen kişiden başka sim kart takılamıyor, sonra başka kişilerin sim kartıyla da çalışıyor.
Kayıtlı telefonu başkası kullanacaksa onun da kendi hattına 1500 TL ödeyerek kaydetmesi lazım diye biliyorum ben.
Kemal Bey, bu konuyla ilgili resmi aciklama varsa nasil ulasilabilir, yoksa soylenti mi bu?
“Eğer birden fazla telefon getirdiğiniz fark edilirse hem cezalı iki kat vergi ödemek zorunda kalacaksınız hem de gümrük yetkilileri telefonun Türkiye’de IMEI kaydı yapılmaması için bilgilerini not alacak yani yurt dışından getirilen ikinci telefon Türkiye’de kullanamayacak. ”
Kemal Bey Merhaba, kargo ile telefon getirdik şu an gümrükte yedieminde, cezasını vergisini ödeyecegiz. Fakat bu telefon hiç suretle Türkiye imei kaydı yapılamaz mı? gümrük memurlarının telefonun bilgilerini kayır altına alacağını ve kullanamaycagını söylemişsiniz. Eğer bir tecrübeniz varsa lütfen paylaşır mısınız? Yazınızı baştan aşağı okudum cok acıklayıcı olmuş. Teşekkür ederim.
Ben annemle birlikte yurt dışına çıktım ve telefon aldım kayıt yaptırırken annem üzerinden bana kayıt yapıldı annemin ve benim hattım babamın üzerine. Hattımı annemin üzerine mi almalıyım ya da başka birşey mi yapmam gerekiyor?
Teşekkürler
Yurt disindan getirilen telefon 120 gun sonunda kapanmadan, telefonu tekrar yurtdisina cikartip getirirsek 120 gunluk sure tekrar baslar mi?
Telefon bir defa Türkiye’de açıldıktan sonra 120 gün sonra kapanır ve kaydedilmezse bir daha açılmaz.
peki hiç sim kart takılmadan kullanılsa gene kapanır mı?
Telefonun kapanması demek telefon ile aramalara kapanması. Yoksa telefonu dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz, wifiden internete girebilirsiniz.
En temizi ana kart değiştir kimse seni bulamaz 1500 tl vermeye gerek yok çıkma bi ton ana kart var test edersin sağlamsa taktir geç
Kemal Bey Merhaba,
Dubai’den telefon getirdim eşim için. Eşim Ukrayna vatandaşı. E-devlet şifresi aldık. En son yurtdışına çıkışının üstünden 120gün geçti. Telefonu şimdi açıp kullansa ve 120 gün içinde yurtdışına giriş-çıkış yapıp kaydını yaptırsa sorun olur mu? Yoksa önce giriş çıkış yapıp sonra mı telefonu açsın?
Saygılar,
Yukarıdaki içerikte sorunuzun cevabı var. Telefonun ne zaman, nereden geldiği, açık mı kapalı mu olduğunun önemi yok. Yurtdışından gelen kişi en geç 120 gün içerisinde telefonu kendi üzerine kaydedebilir.
Merhabalar. Kktc’deyken telefonum arızalandı ve tamir edilemediği için orada yeni telefon almak zorunda kaldım. Eski telefonum iphone 8idi. Şu anki kullandığım iphone 8plus. Şu an Türkiye’deyim ve yeni telefonumun kaydı yok.Bu bahsettiğiniz değişim belgesi ile eski telefonumun IMEI’si ile yeni telefonumu kullanıma başlayabilecek miyim?
Ne saçma benim kız arkadaşım İran’dan Türkiye’ye gelirken bana hediye telefon getirecek ama ben yurtdışına çıkmıyorum diye kullanamiyacagim öylemi’ Kim yaptıysa bu yasayı…
Merhaba, telefon getirmek ile ilgili bir sorum var. İngiltere vatandaşlığı olan Türk bir arkadaşım var.
İphone XI almış İngiltere hattı ile kullanmakta TR ye geldiğinde bana telefonu satsa,
•ben onun Adına kayıtlı TR no ile hiç kayıt parası ödemeden kullanabilir miyim?
Hayır, onun adına kayıt yapıldıktan sonra, onun adına bir sim kartla kullanabilirsiniz.
Benim sorum üç yıl kullandıktan sonra bu telefonun ikinci el olarak satılıp veya başka bir hatla kullanılıp kullanılmadığı bununla ilgili net birşey yok Bunun cevabı birilerinde varmı acaba
Merhaba
Kayit yaptirirken pasaport kismina cipli yeni diye isaretledim. Ama degilmis. Bir sorun teskil eder mi acaba kaydimda ?
“……Yani sizin pasaportunuza kaydı yapılmış bir telefon, kardeşinizin adına kayıtlı bir SIM kartla çalışmaz.”
Merhaba, peki yurtdışından kendi giriş çıkışım ile pasaportuma kaydettirdiğim telefonu, şirkete ait sim kartı ile çalıştırabilir miyim? Şirket hattı kullanıyorum, bunu nasıl öğrenebilirim?
Kullanamazsınız. Kim kaydediyorsa onun üzerine kayıtlı hatla çalışır. Şirket hattı şirket adına kayıtlı.
Peki bu durumun bi süresi var mı yani şu kadar zaman sonra isteyen kullanabilir gibi
x
30.05.2019 tarihinde yurt içine giriş yaptım. E devlette 29.05.2019 dan önce yazıyor bir gün arayla kaydetsem eski tarife mi yeni tarife mi geçerli oluyor? Yani başka hat sahibi benim telefonu kullanırsa sıkıntı olur mu? Yoksa 1 hazirandan itibaren mi geçerli?
Benim sorum üç yıl kullandıktan sonra bu telefonun ikinci el olarak satılıp veya başka bir hatla kullanılıp kullanılmadığı bununla ilgili net birşey yok
+1,
bu çok önemli bi soru.
Kemal bey bu sorunun cevabını nasıl öğreniriz
Ben 2013 yılında iphone 5 almıştım. 2015 yılında sattım adam cayır cayır kullanıyordu. Ama şimdi durum değişmiş olabilir.
Yurt dışı telefonum çalındı e meili var bende kayıt ettirmefim daha ne yapmalıyım
Kendi adıma pasaport yok ama arkadaşın pasaport una işletip kendi hattımı kullanmak istiyorum
Telefon Mayıs ayı içerisinde geldiği için önceki haklardan yararlanma şansım varmı?
Kemal bey satmak için telefoncudan telefon aldım aldığım telefonların yurtdışı kayıtlı olduğunu öğrendim yukarıda yurt dışı telefonlarina başka hat takilamiycagi yazio beni bilgilendirirseniz sevinirim
Merhaba,
Ben alman vatandasiyim Ve buraya calismaya geldim. Bende mi 1500 lira ödüyorum?
Merhaba, ben TC ve EU pasaportluyum. Asıl TC vatandaşıyım ve Türkiye’de yaşıyorum. ABD’den getireceğim telefonu EU pasaportuma işletirsem 1500 Tl ödemem gerekiyor mu?
EU asaportuna telefon işletemeziniz.
T.C. kimlik numarası veya yabancı kimlik numaranız (YKN) varsa ve e-Devlet sisteminden kayıt yapabilirsiniz. Abone Kayıt Merkezlerine başvurmanız gerekiyor. Yabancılarn telefon kaydı yaparken hala, net olarak 1500 TL ödemeleri gerekip gerekmediğini bilmiyorum.
Yukarda belirtilen belgelere sahip olmayanlar, cihazlarını tek hat numarası ile kullanabilmek üzere kaydını yaptırabiliyor. Bu durumda kendi adına olan abonelik sözleşmesi ve pasaportlarının aslını ibraz ettirerek Abone Kayıt Merkezlerine başvuru yapılması gerekiyor. Abone Kayıt Merkezi yetkilileri tarafından yurda giriş yapılan belgenin aslı görüldükten sonra dilekçenin üzerine “Aslı Görülmüştür” damgası ve başvuru mercii kaşesi basılmakta ve alınan belgeler Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’na elektronik ortamda gönderiliyor.
Yani benim burdaki zamanim 120 gunden cok oldu giriş cikiş yapmdan kayit yaptira bilirmiyim?
Merhaba, telefonumu başkası adına kaydettirdim. Yurtdışına çıktığımda kendi adıma yurtdışı hattıyla kullanabilir miyim?
Yurdışında yabancı istediğiniz hatla kullanabilirsiniz.
Merhaba kemal bey.
Kardeşim yurtdısından telefon getirecek . Fakat telefonu ben kullanacagım. Suan benım uzerıme olan hattımı, kardesımın uzerıne geldıgınde gecırsem yurtdısından gelen telefona taksam sıkıntı olur mu?
Merhabalar 01.08.2019 da yatırılan harc 31.12.2019 a mi geçerli yani 01.01.2020 de tekrardan mi harc yatirmaliyim açtırmak icin ?
Ödenen harc bedeli ÖDEMENİN YAPİLDİGİ YİL İCİN GECİRLİ diye bisey yazıyor e-devlette
Türkiye’ye çalışmaya gelen alman vatandaşı mı? Bu bir şaka falan mı? Ben ve benim gibi milyonlar Amerika ve Avrupa’ya çalışmaya ve yaşamaya gidiyor, veya gitmek istiyor. Siz ordan buraya geliyorsunuz. Maaş veya koşullar fark etmeksizin böyle birşey tercih düşünülemez.
Bir çok yabancı şirket var Türkiyede ve yöneticileri çoğu zaman yabancı olaniliyor. Neden tuhaf geldiki?
Yazınızı okudum fakat yurt dışından 2 telefon getirme kısmında kafama takılan bir şey oldu. Sadece bilgilenmek için soruyorum.
“Yurt dışından ambalajı içerisinde olmak kaydıyla sadece 1 telefon getirebiliyorsunuz. Yolcu beraberinden birden fazla telefon getirecekseniz diğerlerinin kutusunu açıp içine hat takmanız gerekiyor. Telefon gümrük geçişinde hat taktığınız ikinci telefonu da kullandığım telefon olarak söyleyebilirsiniz.”
“Ayrıca, yolcu beraberi hediyelik eşya statüsünde veya posta/hızlı kargo taşımacılığı yoluyla muafen veya vergileri ödenerek cep telefonu getirilmesi mümkün bulunmamaktadır.”
İlk paragrafı; birisinin içinde hat olup ikincisi ambalajında olursa iki adet telefon getirilebilir şeklinde anlıyorum. İkinci paragraftan ise ikinci bir telefon getirilemez gibi anladım. Açıklarsanız memnun olurum.
Açıklayayım: “Yurt dışından ambalajı içerisinde olmak kaydıyla sadece 1 telefon getirebiliyorsunuz. (Siz iki telefon getirmek istiyorsanız eğer) Yolcu beraberinden birden fazla telefon getirecekseniz diğerlerinin kutusunu açıp içine hat takmanız gerekiyor. Telefon gümrük geçişinde hat taktığınız ikinci telefonu da kullandığım telefon olarak söyleyebilirsiniz.”
ama ikinci paragrafta yolcu beraberi hediyelik eşya statüsünde cep telefonu getirilmesi mümkün bulunmamaktadır yazıyor. Bu ambalajı açılmamış telefon hediyelik eşya olmuyor mu?
Kemal Bey. Pasaport sahibini T.C. de Kayitli oldugu adres Isteniyor. Oyle bi adres yoksa telefon acilmaz mi? Diger sartlari yerine getirebiliyoruz. Ablam yarin yurt disina cikiyor (pasaport sahibi ablam) cvp verirseniz cok sevinirim
Merhaba Kemal Bey,
Detaylı bilgilendirme için teşekkürler. Yurt dışından aldığım telefonu bu ay pasaportuma işleteceğim. İsmime kayıtlı iki hat var. Birini annem kullanıyor yıllardır. Yeni bir telefon almaya karar verirsem, telefonu anneme vermemde bir engel var mıdır? Onun kullandığı numara benim ismime kayıtlı. Yoksa kaydederken beyan edilen tek numara / hat mı geçerlidir?
Teşekkür ederim, selam ve sevgiler..
Adınıza kayıtşı hatla kullanılabilir telefon. Telefonu kimin kullandığı önemli değil.
Merhaba. Abim Dubai’den bana sıfır telefon getirecek. Ardından benim Bulgaristan’a gidip dönüşüm olacak. Dönüşümde hangi ülkeden geldiği farketmeksizin yurt dışına çıktım diye kayıt yaptırabilir miyim? İyi bayramlar dilerim.
Yukarıdaki yazıyı okuyabilirsin.
Merhaba Kemal bey , yurt dışından telefon aldım . IMEI Kaydı oldu fakat telefon sahibinin üstüne bir TURK TELEKOM hattı var. Kontörlü veya faturalı hat olması bir şeyi farkeder mi?
Telefon hattının kontürlü ve faturalı olmasının önemi yok. Olsa yazardım.
Tüm telefonlar için geçerlimi bu huaw p30 lite alsam vergiye tabimidir ? Nerden nasıl öğrenebilirim
Yukarıdaki yazıyı okuduysan yurtdışı telefon diyor. Tüm telefonlar için geçerli demek bu.
Kemal bey pasaportun üzerine iki yıl dolmadı 1 telefon işlendi şimdi yurt dışıdan gelen iPhone 11 var ama ghiç bir şekilde yapamıyoruz ne yapmamız lazım? Başka çözüm yok mu telefonun kapanmaması için.
Olsa yazardım değil mi? Kurallar net.
merhaba tam üçüncü ayda kapandı. Bugun 1500 tl yatırdım ve e devletten kayıt ettırdım. Hala açılmadı bilgi verebilirseniz mutlu olurum.
Merhaba,
Ben 3-4 ayda bir yurtdışına çıkıyorum. Her yurtdışına çıkışta telefonu kaydettirmek için tanınan süre sıfırlanıp yeniden başlıyor mu? Yoksa telefonun Türkiye’ye ilk girdiği günden itibaren mi hesaplanıyor? Eğer yeniden başlıyorsa telefonu kaydettirmemeyi tercih ederim. Yazıda ve yorumlarda bununla ilgili bir bilgi göremedim. Teşekkür ederim.
Sorunuzun cevabı yukarıdaki yazıda yer alıyor: “Pasaport kayıt hakkı olarak 3 yılda bir sadece 1 telefon kaydı yapılabiliyor.”
Sorum bu değil. Ben 3 ayda bir yurtdışına çıkarak yurtdışından aldığım telefonu Türkiye’de kaydettirmeden kullanmak istiyorum. Bu mümkün müdür yoksa telefon Türkiye’ye girdiği ilk tarihten itibaren 120 gün içinde yurtdışına tekrar çıksam bile kilitlenir mi? Umarım sorumu net anlatabilmişimdir.
Tekrar merhaba,
Sorumu yinelemek istiyorum 🙂 Ben yurtdışından 1 telefon almak ve 3 ayda bir yurtdışına çıkarak aynı telefonu Türkiye’de kaydettirmeden kullanmak istiyorum. Bu mümkün müdür yoksa telefon Türkiye’ye girdiği ilk tarihten itibaren 120 gün içinde yurtdışına tekrar çıksam bile kilitlenir mi? Umarım sorumu net anlatabilmişimdir. Teşekkür ederim.
İstediğiniz kadar giriş-çıkış yapın. Telefonun ülkeye girdiği ilk tarihten itibaren 120 gün sonra dünyanın neresinde olursanız olun kayıt ettirilmediyse Türkiye’de kullanımı engelleniyor. Mesela ben Türkiye’ye ikinci gelişimde bu şekilde telefonumu kullanamadığımı fark ettim.
Merhaba , 1500 tl harc parasini taksitle odeyebilirmiyiz ? ve kac taksit yapiliyor , saygilarimla .
Taksitle ödenmiyor. Vergi dairesine peşin olarak ödemeniz gerekiyor.
Yurt dışından cihaz geldi başkasına ait pasaporta kaydedildi ben buna kendi sim kartımı taksam olur mu olursa satarken sattığıma sıkıntı olur mu. ?
Yukarıdaki yazıda aradığın bilgileri bulabilirsin.
Kemal bey 16 07 2019 tarıhınde iPhone telefon actırmak için 618 TL odedim telefonu actırmaya gittiğimde vergisi ödenmemiş görünüyor tarıhınde telefon vergileri 19 07 2019 tarihinde 1500 olmus bizde 900 TL daha isteniyor paramı geri almak İcin dilek e yazdım 5 yıl içinde paranız yatar denildi sizce bu normal bişey mi ne yapmam gerekiyor yardımcı olur musunuz
Merhaba. Ben Azerbaycan vatandaşı olarak Türkiyede üniversite okumaya gelicem. Türkiyeden yeni telefon alıcam o zaman bu işlemleri yapmam gerekiyor mu?
Türkiye’den telefon alırsan gerek yok.
Avustralya’da yaşıyan çift vatandaş bir bireyim. Avustralya pasaportumla Türkiye’ye 6 ay tatil için geldim. Beraberimde getirdiğim telefonumu dönerken yine beraberimde geri götüreceğim.
Telefonumu Türkiye’de kaldığım sürece kullanabilmem için ne gibi işlem yapmam lazım.
Saygılar.
Yukarıdaki yazıyı okumanız gerek.
Merhaba, benim pasaportum uzerine hali hazirda bir telefon kayitli o telefonu sildirsem hakkim yenileniyor mu? Bir de benim hattim senelerdir babamin uzerine kayitli ama kullanici benim bu durumda babamin pasaportuna mi isletmemiz lazim yoksa benim mi?
Evet bunu ben de öğrenmek istiyorum
Merhabalar bizim tüm işlemeleri yaptıktan sonra belirli
Birazdan geçince hattı kendi üzerime alıp telefonumu kullanabilirmiyim
Merhabalar.Ben telefonumu 3 yıl önce almıştım kayıt ile hat kaydı aynı kişi üzerine değil ımeı numaramı pasaport sahibi sildiği için şimdi yeniden kayıt ettirdim ama son ülkeye giriş 10 haziran eskiden bir kayıt olduğu için ve şimdi yeniden kaydettirdiğim için hat yinede pasaport sahibinin üstüne mi olmak zorunda
1 Haziran sonrası kayıtlar, pasaport sahibi ve onun telefon hattı adına olmak zorunda.
Merhabalar kemal bey,
2018 eylülde kayıtını yaptırdığım iphone xs i haziran ayına kadar kullandım ve kayıtmın olmadıgı gerekçesi ile telefonu kullanıma kapattılar.
E-devletten kayıtı düzgünce tamamlamama rağmen kayıtın düzgün tamamlanmamış olmasını sebep gösterdiler.
Bu süreçte harç parası 10 den 600 tl oldu ve yeni yasa geldi, bana şu an yeniden kayıt ettirin diyorlar ve 170 i iade edip 600 tl olan harcı yatırmamı istiyorlar.Ve ben yurtdısından döneli yaklaşık 1 yıl olacak bir daha gir çık yapmam gerekiyor.
Benim bunlarla ugrasmadan ilk başvurumun aktif olma ihtimali var mı ?
Bir sorum daha olacak iphone xs lerde 2 adet imei numarası var deniyor bu doğru mudur ?
Merhaba aynı sorunu bende yaşadım 2018 hazıran ayında kayıt yaptırmıs olduğum telefon 1 haziran 2019 da kapandı BTK yı aradım kayıt dışı gözüküyor diyorlar. kayıt dısı olmasına ımkan yok 120 gün sonra kapanırdı ben 1 yıl kullandım bu telefonu bir anda kapattılar. Bir çözüm bulabildiniz mi ? Ne yapmamız gerekiyor
Kemal bey merhaba. Yazınızda değinilmeyen bir durum hakkında bilgi almak istiyorum. Yakın zamanda eşimin pasaportuna telefon kaydettireceğiz ve o telefonu yine eşim kendi adına kayıtlı hat ile kullanacak, bunda bir sıkıntı yok evet. Ancak eşim telefon numarası aynı kalmak koşuluyla hattını değiştirmeyi düşünüyor, yani mesela vodaphone dan turkcell e geçmeyi düşünüyor. Bu durumda telefonu kullanmakla ilgili bir sorun yaşayıp yaşamayacağımızı merak ediyoruz. Teşekkür ederim
Telefon numarası aynı oldukça hangi hizmet vericiyi kullandığının önemi yook.
Merhaba Kemal Bey,
Yukarda yazıda göremedim sanırım
Cevaplarsanız sevinirim ; 29 Mayıs’ta yurt dışına çıkıp 5 Haziran da yurda dönmüş kişi pasaportu üzerine imei kaydı yapabilir miyiz hat kullanıcı farklı olacak çünkü ,teşekkür ederim
Yukarıdak detaylı hazırladığım yazının 6-7. paragrafında aradığınız bilgi var.
Kemal bey açıllamanız için tşkrler bende okudum ama bir sorum olacaktı.
29 martta gidip 7 nisanda dönen 18 yaşından küçük birinin üzerine telefonu 9 temmuzda kendisi olmadan velisi üzerinden pasaporta işletsem sanırım her hattı kullanabilirim doğru mudur?
Ayrıca bu eski sürede olduğu için 2 yıl mı geçerliliği var.
Son olarak ay üzerinden değil sanırım yıl üzerinden hesaplama oluyor diye biliyorum yani 9 temmuz 2019 da yaptığım işlem için pasaport sahibi 1 ocak 2021 tarihinde tekrar işlemini yapabilecek haklı mıyım?
Yukarıdaki içeriği okursanız bilgilerinizi bulursunuz. Tekrar bir teyid için sormanıza gerek yok.
Merhaba Kemal Bey benim şuan yurda giriş tarihim mayıs 29 telefon hattım benim adıma değil ama pasaport benim adıma kayıt yaptırırsam hattın benim adıma olması mı gerekiyor yoksa 29 mayıs girişli olduğum için herhangi bir sorun teşkil etmez mi teşekkürler..
BURDA YURDA GİRİŞ TARİHİ ÖNEMLİ YANİ SİZ KAYDI YAPTIRIRSAN9Z İSTEDİĞİNİZ HATTA KULLANABİLİRSİNİZ. ANCAK 01 HAZ. 2019 DAN SONRA SADECE PASAPORT SAHİBİNİN ÜZERİNE OLAN HATLARDA KULLANILABİLECEK.
Kemal bey merhaba,
Eğer hat şirket hattı ise (kurumsal), genede kayıt ettirip kullanabilir miyim, yoksa kendi adıma hat almak zorunda mıyım? Bunun cevabını şahsen bulamadım bir yerde.
Saygılarımla,
Yukarıdaki yazıda anlamıştım:
“1 Haziran 2019 itibariyle IMEI kaydı yapılan telefonlar, sadece pasaport sahibinin adına kayıtlı olan hatlarla çalışabilecek. Yani sizin pasaportunuza kaydı yapılmış bir telefon, kardeşinizin adına kayıtlı bir SIM kartla çalışmaz.”
E-Devlet üzerinden belirtilen 30 mayıs ve sonra giriş yapanları kapsıyor.
İbare aynen şu şekilde:
“Yurda giriş belgenizin 30/05/2019 ve sonrası tarihli olması durumunda, cihazınız xxxxxxx nolu kimlik numarasına kayıtlı hatlar üzerinden haberleşme hizmeti alabilecektir.” O pasaportla istenilen SIM kart kullanılabilir.
Helal olsun.herseyi en açık şekilde anlatmış. Telefon getirtmeyi düşünüyordum ama getirenin üzerine kaydettirip kullanacaktım. Ama olmuyormuş anlaşılan. Önceden numara fark etmiyordu. Yapmıştım geçen sene.
Kendi üstümüze giriş çıkışla kaydettirsek telefon perte çıkana kadar kullanacaksın, çünkü 1 sim kart kullanabiliyor. Devlet işi biliyo. Bana bayılın kardeşim verginizi diyor. 5 bin telefonu 10 bine alın diyor.
Telefonu üç yıl sonra bütün sım kartlarla kullanabiliyorsun btk yı arayıp bütün sorularınızın cevabını oradan bulanilirsiniz
Peki kemal bey yurt dışına çıkmış daha sonra giriş yapmiş biri kaç gün içerisinde pasaport kaydı yapabilir yani süre kısıtlaması var mı?
Yukarıdaki yazıyı okuyabilirsin. Orada yazıyor. 120 gün.
hayır hayır yanlış anladınız galiba ben pasaport için bir süre kısııtlaması varmı diye sordum telefonun 120 gün içinde kayıt yapılması gerektiğini biliyorum ama pasaport için bu veya buna benzer bi kural varmı onu oğrenmek istedin cvblarsanız çok memnun olurum.
İyi günler ben yurt dışında yaşıyorum hersene internet problemi oluyor geçen sene yeni numara aldım türkcelden bu numarayı kullanmak ama telefonumu kayıt ettirmek istemiyorum 700 tl kayıt ücreti??? Ben 4 haftalıgına geliyorum bu numarayı internet yükledigimde telefonum kapanmadan hersene kullanabilirmiyim saygılar
Merhabalar, gördüğüm en detaylı bilgiyi veren açıklama olmuş elinize sağlık.
Yurtdışından telefon getirdim ancak ve adıma kayıtlı 2-3 hat var, kayıt yaptırırken herhangi birisini versem oluyor mu?
Hangi numarayı verirseniz sadece o numarayla o telefon kullanılabilir.
Pasaport sahibi adına bütün hatlarla kullanılabiliniyor yanlış bilgi vermeyin
Pasaport sahibi adına bütün hatlarla kullanılabiliyor. Yanlış bilgi vermeyin Btk yı arayıp sorabilirsiniz
Benim dediğim de o anmala geliyor. Telefon kaydı kimin adına yapılırsa onun adına kayıtlı hatla/hatlarla çalışır.
Kemal bey, verdiginiz bilgiler icin çok teşekkürler. Bir konu A’dan Z’ye ayrıntılı olarak ancak bu şekilde anlatılabilirdi. Emeğinize Sağlık.
Yaziyi okumadan yorum yapan arkadaslara sesleniyorum, noktasından virgülüne kadar açık bir şekilde en ince ayrintisina kadar konu açıklanmis.
Cevabi yazida verilen sorularinizi neden tekrar tekrar yorum olarak belirtiyorsunuz? Anlam veremiyorum. Önce Okuyun! (O KU YUN).
Kemal Bey selam
Yurt disindan tel aldim esim icin.
Benim pasaport dolu.
Yeni cikan kanun sonrasi da esneklikler sifirlanmis gorunuyor.
Kibris yurt disi sayiliyor mu ?
Esim giris cikis yaparak onun uzerine kayit yapalim.
En ekonomik bu sekilde olur sanirim.
Yukarıdaki yazıyı okursanız bilgi sahibi olabilirsiniz. Anlatmıştım.
Merhaba Kemal Bey,
1 Haziran 2019’dan sonra kayıt yaptıranlar/yaptıracaklar için sadece kendine ait hat için telefonu kaydettirebilecek demişsiniz.
Benim sormak istediğim yurtdışından geliş tarihi bu tarihten önce olan yani örneğin 5 Mayıs’ta yurtdışından gelmiş olan birisi şu anda yani Haziran ayı içerisinde bir telefonu başkası için kayıt ettirebilir mi yoksa Haziran itibarı ile hangi tarihte yurtdışından gelinmiş olmasının bir önemli yok mu?
Pasaportuma kayıtlı eski telefonun imei kaydını nasıl sildirebilirim? O telefon bozuldu ve Yeni telefon kaydettirmek istiyorum. Teşekkürler şimdiden.
Merhabalar Kemal bey,
Pasaport sahibi ile Hat sahibinin eslesmesi gerektigini anladim.
Lakin eger hat sahibinin 2. Bir hatti daha varsa, her iki hat icinde ayni telefonu kullanabilirmi ? Yoksa sadece tek bir hat (telefon numarasi) icin mi izin veriliyor ?
Eger mumkun degil ise ve telefon cift sim kartli ise 2. Sim olarak 2. Telefon hatini (2. Hatta ayni pasaport sahibine ait) kullanabilirmiyiz ?
Tesekkurler.
Benim buradan anladığım(ki benim durumum şu an anlatacağım şekilde) bana İtalya’dan gelecek telefonu, Suudi Arabistan’a giriş çıkış yapmış annemin pasaportuna kaydettirmiyorum çünkü hat sahibi de pasaport sahibiyle aynı olmalı. İlle de yapmak istersem annem adına yeni bir hat da almalıyım. Doğru anlamış mıyım acaba . Çok teşekkürler
Merhabalar Kemal Bey, Eylül ayında bir arkadaşım Amerika’dan dönecek ve telefon aldırıcam. Aynı zamanda babamda Temmuz sonu Ağustos başı gibi yurda dönücek fakat Amerika daha ucuz diye ordan almak zorundayım. Kendi sim kartım babam üzerine ama bu ay farkına rağmen cihazı babam üzerine kayıt ettirebilir miyim?
Kemal bey. Yurt dışından Kasım 2018 de bir telefon aldım. Doğrusu kayıt için 120 gün süre olduğundan haberim yoktu. Nitekim 6 ay açık kaldı ve kapandı.
Tekrar kullanıma açılması için ne yapmalıyım?
Cevap vermeniz ricasıyla,
teşekkürler.
Associate Profesor Hasan Çavşak
GSM : +90 544 855 0494
Telefonu tekrar kullanıma açmak için yukarıdaki yazıyı okumalısınız.
Kemal bey sizden bu yeni düzenleme ile ilgili bilgi almak istiyorum.
E devletten yurtdışından gelen telefonumun kayıt işlemi için işlem yapmak istediğimde kayıt için kullanılacak yurda giriş belgesinin 29/05/2019 tarih ve öncesi olmadı halinde kayıt hakkının hesaplanması ve 2 takvim yılı üzerinden yapılır ve kaydı yapılan cihazın tüm hatlar ile kullanılabilmesi mümkündür ibaresi var.
Bu durumda yurtdışında yaşayan fakat 40 gün kadar önce Türkiye’ye giriş yapıp 10 gün kaldıktan sonra tekrar yurtdışına çıkan hala yurtdışında olan yakınımın üzerinden e-devletten kayıt işlemini gerçekleştirebilirmiyim? Türkiye giriş tarihi 120 günü geçmedi fakat Türkiye’den çıkış yapmış olması bu işlemlerle başvurduğumuz esnada Türkiye de olmayışı sorun yaratır mı? Çünkü bu şartlarda eski uygulamadan yararlanmış olacağım. Kendi hattımla da telefonu kullanabilme imkanım olucak. Şimdiden teşekkür ederim.
Hocam bana yurt dışından 2 gün önceki tel geldi dün 4 ay içinde açtırmalısınız mesajı geldi. Şimdi 4 ay’ı geçmemiş pasaportlu birini bulsam olur mu .diyorlar olur ama onun üzerine hat açman lazım bilgi verirmisin
Yukarıdaki yazıyı okursan cevabını bulabilirsin. Kimin pasaportunu kullnacaksan onun adına kayıtlı hat üzerine kaydedip açtırabilirsin ancak.
Selamlar, ozaman yurt dışından telefon getirip kendi pasaportumuz üzerine kayıt yaptırdığımız telefonu satamıyacağımız için de pert olana kadar kullanmak zorundayız. Öğle değil mi?
Evet, aynen öyle.
Kemal bey sanırım kendi pasaportun ve sim kartınla beraber 1 yıl kullandıktan sonra başka hatta taksan çalışır diye biliyordum
Çalışmaz, hangi numara için kaydedildiyse sadece o numara ile çalışır artık.
Doğru biliyorsun kardeşim ama süre 1 yıl değil 3 yıl sonra istediğin numarayla kullanabiliyorsun btk yı aradım onlar söyledi
kemal bey merhabalar ıphonelar kullanıma kapandıktan sonra telefon harcı yatırıp pasaporta kaydedersek açılırmı tekrardan? bir arkadaş ülkeye girdikten sonra 4 ayı geçmemesi gerekiyor diyor bu doğrumu?
Yukarıdaki yazıyı okumanızı tavsiye ederim
Merhaba;
Yurtdışından getirilen telefonlarda yönetmelik değişmiş başkasının üzerne kayıt olmuyormuş artık.haber 17 sinde çıkmış. 15 gün içinde resmi gazete de yayımlanacakmış. Bugün ayın 21 i şimdi başkası adına başvursak kayıdı yapabilir miyiz ki? Bir de bir iki haftada kayıt işlemi oluyor demişsiniz yani nasıl olacak şimdi. 2 hafta sonra yayımlanmış olacak gazete de 😏başvuru tarihi mi önemli onay tarhi mi. Bilgi verirseniz çok sevinirim.
Peki yurt dışından gelen telefonu kayıt yaptıktan sonra yurt içinde garanti geçerli oluyor mu?
Telefon kaydının garantiyle ilgisi yok maalesef.
Merhaba Kemal bey ben yurt dışındayım ve telefonumu orda kulanıyorum ama kardeşim 25 gün önce türkiyeye giriş yaptı kardeşime telefonun imeylini göndersem kayıt yapa bilirmiyim
Telefon kaydının nasıl ypılabileceği yukarıdaki yazıda yazıyor.
farklı iki pasaportum var -seri numarası farklı-,önceki pasaportum dolu olduğu için yenisini çıkarttım ama eski pasaport üzerinde halı hazırda kayıt edilmiş bir telefon var ve süresi daha dolmamış, yeni aldığım pasaport üzerinden yeni telefon kayıt ettirebilir miyim sizce?
Merhaba,
Ürün yurtdışında alındı, ancak Türkiye’ye 1 ay sonra gelecek. IMEI numarasıyla cihaz Türkiye’ye giriş yapmadan e devlet üerinden kaydettirebilir miyiz ?
Türkiye’ye ne zaman geldiği veya geleceğinin önemi yok, kaydı yapılabilir.
Merhabalar ben bir siteden telefon alıp bir şekilde getirtmek istiyorum yeni bir pasaport alıp ona kaydetme düşüncem var fakat giriş çıkış zorunlumu yurt dışına kayıt edilecek pasaporta tam bir bilgim yok.
Yukarıdaki yazıda belirttiğim gibi yurtdışına gidip dönen birinin pasaportuna kaydedilebilir. Kimlikle gidilen ülkelerden dönenler de kimliklerine kaydettirebilir.
telefonu getiren kişi türk vatandaşı değil kayıt için kendim gürcistana gidip gelsem kendi üzerime kayıt yaptırabilir miyim?
Telefonun nerede ne zaman ve kimin tarafından getirildiğinin önemi yok. Önemli olan yurtdışında. Dönen birinin üzerine onun edevletinden 120 günü geçmeden kaydetmek.
Merhaba benim yurtdışından getirdigim telefonum bir senedir IMEI kayıt işlemi yaptirmadim telefon aramalara kapalı fakat kardeşim yurt dışına gidip gelecek onun üzerine kayıt yaptırma şansım varmı
Cevaplarını yukarıdaki yazıda bulabilirsin.
Kemal bey,
Verdiginiz bilgiler icin Çok teşekkürler . Bir konu A’dan Z’ye ayrıntılı olarak ancak bu şekilde anlatılabilirdi. Emeğinize Sağlık.
Yaziyi okumadan yorum yapan arkadaslara sesleniyorum, noktasından virgülüne kadar açık bir şekilde en ince ayrintisina kadar konu açıklanmis.
Cevabi yazida verilen sorularinizi neden tekrar tekrar yorum olarak belirtiyorsunuz? Anlam veremiyorum. Önce Okuyun! ( O KU YUN ).
Merhaba,
E-devlet üzerinden kayıt yaparken şöyle bir uyarı verdi.
“Yurda giriş kontrolü başarısız. En yakın İl/İlçe emniyet Müdürlüğü Pasaport Büro amirliğine başvurup bilgilerinizden emin olunuz ve bu bilgiler ile e-devlet kapısından yeniden başvuru yapınız.”
Kendi pasaportum da değil o yüzden hadi İlçe emniyet Müdürlüğü git düzelttir de diyemiyorum.
E-devlet giriş çıkış kontrolu diye bir bölüm var , Orada barkod numarası soruyor ama neyin barkodu bilemedik?
Ne yapılabilir?
Teşekkürler.
E-devlet giriş çıkış / belge sorgulamadan barkodlu belge aldık, Bilgi Teknolojileri ve Iletisim Kurumuna istinaden.
Acaba ilçe eminiyete mi götürmek gerekiyor. Hiç bir yere gitmeden işlemi yapamaz mıyız?
Teşekkürler.
Vergiyi online yatırıp e-devletten kayıt yapıyorsunuz. Sistemden ülkeye giriş yaptığınız takvimi sistem otomatik görüyor zaten.
Merhaba ;
Aynı sorun bizde de var maalesef. Kıbrıs giriş çıkışı e-devlette görünüyor: Imei kayıt sorgulaması yaptığımızda da sorun yok. Kayıt için girdiğimizde “Yurda giriş kontrolü başarısız diyor”
İlker bey sorunu çözdüyseniz bilgi verirseniz sevinirim. Ben de bir gelişme olursa paylaşırım.
Merhaba;
Dün e devlette giriş çıkış görünüyor ancak yapamıyorum demiştim. Sabahtan beri kaç kere denedim bilmiyorum ancak tam ümidim kesildiğinde sistem kabul etti kaydı 🙂 Demem o ki belki de sistemle alakalı bir sıkıntı var. Bilgilerinizden emin iseniz mutlaka denemeye devam. Eski kimlik ile işlem yaptım. Kimliğin sağ altında yazan 6 rakam ile kabul ediyor. Bilginize.
Merhaba @didemergin; Kayıt sırasında yeni kimliğiniz de var mıydı?
Bu hatayı aldıktan sonra barkodlu belgeyi okutmanız gereken bir sorgu çıkıyor olmalı? Ben bilmiyorum doğrusu. Sonraki adımı dikaktli okuyup size verilen evraktaki numarayı girin.
Merhabalar arkadaşım Yurtdışından gelirken yanında bir cihaz getirdi cihazı satın aldım telefonu arkadaşımın pasaportuna yazdırıp kullanacaktım ama imei kaydı yaptırmadan arkadaşım Kanada’ya döndü. e Devlet ten kayıt yaptırırken yurda giriş kontrolü başarısız diyor nedeni nedir nasıl çözebilirim yardımcı olurmusunuz
IMEI kaydı arkadaşınızın e devletinden yapılabilir. Vergi de onun adına yatırılmalı. Arkadaşınızın Türkiye’ye girişinin üzerinden 120 günü de geçmemiş olması gerekiyor.
Merhaba Kemal Bey,
Öncelikle detaylı bilgiler için çok teşekkür ederiz, yazınızı baştan sona okudum. Gözümden kaçmışsa kusura bakmayın ama bir soruya daha net cevap rica edecektim. Kuzenime yurtdışından telefon getirtiyorum, ben de iki ay sonra yurt dışına çıkacağım. Döndüğümde kendi pasaportuma işletmek istiyorum ama şimdiden kullanmaya başlasam sıkıntı olur mu? 120 günlük süreyi aşmıyor ama neticede telefonu kullanmaya başladığımda henüz yurrdışına çıkmamış olduğum görünecek bilgileri girerken.
Tekrar teşekkürler
Merhaba. En son 2 yıl önce yurtdışına giriş-çıkış yapmama rağmen e-devlet üzerinden sorgulama yaptığımda imei kayıt hakkımın olduğunu görüyorum. Buna güvenip işlem yaparsam ücret yanar mı? Yeni bir değişiklik mi oldu? Aynı sorunu yaşayan var mı? Teşekkürler.
IMEI kayıt hakkınız var, ama kayıt yaptırabilmeniz için yurtdışına çıkıp dönmeniz gerekiyor.
Merhaba
Yurtdışından telefon getirme hakkı kişi başına mı 1 adet yoksa 2 kişi de olsa 1 adet telefon getirme hakkı mı vardır?
Kişi başı 1 adet, 2 kişi 2 adet.
Merhabalar. Telefonu Amerika’dan bir tanıdığım getirecek ve o getirdikten 1 ay sonra ben kendim yurtdışına çıkacağım. Dönünce de kendi pasaportuma işletmeyi düşünüyorum. Bu olur değil mi, bir sıkıntı olur mu? Bir de kayıt yaptırmadan gittiğim ülkede kullanabilir miyim acaba telefonu? Şimdiden teşekkürler.
Telefonu TR’de 120 gün, diğer ülkelerde ise sorunsuz kullanırsınız. TR’ye döndüğünüzde 120 günü geçmeden kayıt yaptırabilirsiniz.
Merhaba benim oğlum öğrenci. Telefon kayıtta öğrencilere indirim var mı acaba yoksa aynı fiyat mı?
Telefen kayıt ücreti herkes için aynı.
Merhaba daha önce kapanan ve kaydedilen telefon tekrar kapandı. Bir kere kaydedilen telefon neden tekrar kapandı?
Merhaba, paylaşımınız için teşekkürler.
Yurtdışından telefon getirdim. Çifte vatandaşım. Yabancı pasaportumla ülkeye giriş yaptım. Vergiyi yatırdım, e-devletten kayıt esnasında yabancı pasaportum ile ülkeye giriş seçeneğini seçtiğim zaman yurda giriş kontrolü başarısız hatası alıyorum, emniyette kontrol ettirdim giriş gözüküyor, btk’yı aradığımda sürekli “şuan sistemlerde sorun var daha sonra tekrar deneyin” cevabını alıyorum. Benzer durumla karşılaşıp çözebilen var mı acaba? İyi akşamlar
Türk pasaportu ile giriş yapıp, onun üzerine kayıt yaptırmanız gerekiyordu. Yabancı pasaportla girişiniz kabul görmeyebilir, ama yine de BTK’dan doğrusu öğrenin lütfen. Sorunu çözerseniz de burada paylaşırsanız diğer okuyuculara da faydası olur.
Normal şartlarda Türk ve Bulgaristan vatandaşlığım için denklik belgem vardı. Fakat vatandaşlık genel müdürlüğünün yaptığı sistem değişikliği sonucu denklik belgesi bilgilerim nüfus kayıtlarından silinmiş! benim ve benim gibi 1000lerce çifte vatandaş insan mağdur oldu bu durumdan ve çoğunun da haberi yok. Bu yüzden edevletten kayıt esnasında yabancı pasaport bilgilerim gözükmüyordu. Denklik belgesi için bir sürü evrak temin edip kayıtlı olunan nüfus müdürlüğüne verilmesi gerekiyor, nüfus müdürlüğü de bu belgeleri kontrol edip Ankara’ya VGM’ye gönderiyor ve denklik belgesi çıkması için süreç başlıyor, 3 ay oldu hala incelenme aşamasında gözüküyor. Telefonu başka bir arkadaşımın üzerine kayıt ettirdim.
Merhaba,
Bende şöyle ilginç bir durum oldu. Bir yakınımın en yakın giriş tarihi olarak Aralık ta yurda giriş yaptı olarak zannedip IMEI mi onun üzerine kaydettim. Vergiyi onun TC si üzerinden yatırdım. Fakat başka ülkeden türkiye üzerinden aktarmalı geçtiği için ülkeye girdi olarak görünmüyor. Şu an IMEI kaydı yapamıyorum.
Sorum şu yakınım tekrar nisanda gelecek. Geldiğinde o tarih ile kayıt olmam mümkün mü yoksa yatırdığım para yandı mı?
Telefon kayıtlı olarak gözükmüyor ise paran yandı gibi görünüyor.
Para yanıyor diye birşey yok. Bende yanlış yatırmıştım. İlgili vergi dairesine gittim. İade talebinde bulundum. Şimdi hesabıma aktarıldı para
Hocam parayı nereden yatırmistiniz? Harcı hangi kanal üzerinde yatırmıştiniz?
Pasaport sahibi bir önceki telefonu ne zaman getirdiğini tam olarak hatırlamıyor. 2 yılın dolup dolmadığına e devletten bakabilir miyiz?
IMEI Kayıt Hakkı Sorgulama:
https://www.turkiye.gov.tr/btk-imei-kayit-hakki-sorgulama
merhabalar, aklıma takılan bi durum var, telefonu kayıt ettireceğim pasaportun süresi 20 gün içerisinde biticek fakat daha 1 hafta önce almanya’dan döndüm. pasaportumun süresinin bitecek olması kayıt için bir engel teşkil ediyor mu ?
Önemi yok, en azından pasaportunuzun süresi bitmeden kayıt yaptırın yine de.
18 yaşından küçükler abone merkezinden kayıt yaptırabilir demişsiniz, bunun minimum bir sınırı yok anladığım kadarıyla. 3 yaşındaki çocuğumun üzerine de kayıt yaptırabilir miyim abone merkezinden?
Merhaba, anlayamadığım şey şu; vergi dairesi vs. Hiçbir yere gitmeden telefonu kendimiz kayıt edip açabiliyor muyuz yoksa illa vergi dairesine gitmemiz gerekiyor mu? Teşekkürler.
Evet, yukarıdaki içerikte internet vergi dairesi linkini vermiştim. E-devletten de kayıt yapabiliyorsunuz.
Vergi dairesi falan yok sadece e devlet ve bankaya harç yatır o kadar
Kolay geldin letgo da note 9 cift hatli bir telefon var satlik almayi dusunuyorum onu ama kayit islemi yapilmamis benim paspsort veya batum kibris giris cikisim yok bu kayiti baska bir yolu var mı yapabilmek icin?
Başka yolu olsa yukarıdaki yazıda paylaşırdım. Başka yolu yok maalesef.
Eski kayıtlı telefonu silsem yeni kayıt hakkım olur mu ?
Hayır. Yurtdışına çıkıp dönmüş olmanız ve telefon kayıt harcını ödemeniz ve 120 günü geçmemiş olması gerekiyor.
Yok zaten yurt dişi giriş çıkış yaptım söyle anlatıyım . Ben zaten yurt dışında yasıyorum geçen hafta yurda giriş yaptım 1.yil önce kayıt ettirdiğim telefonun kaydını silsem yenisini kayıt etme hakkım olur mu ? Teşekkürler
Merhaba telefonu Almanya’dan getittirdim ama benim pasaportum yok gürcistana kimlikle giriş çıkış yapsam bana verecekleri belgeyle adıma işletebilir miyim?
Sorunuzun cevabı yukarıdaki yazının içerisinde açıklanmış. Okumayı deneyebilirsiniz.
Merhabalar;
Tr’ye 2 ay once giris cikis yapildi.Ama suan yurtdisindayiz bir arkadasimiz trden bizim adimiza kayit yaptirabilirmi?
Tesekkurler
Cevap her zaman net ve aynı. Telefonun ne zaman alındığı ve şu an nerede olduğunun önemi yok. Yurtdışından dönüşü 120 günü geçmemiş Pasaport sahibi, kendi e-devletinden telefonu kaydedebilir.
Bu gün yurtdışından gelen telefonumu bir tanıdığımın pasaportu ile vergisini ödedim e devletten kayıt yapacağım fakat bankada tanıdığımın telefon numarası dekonta yazıldı. Şimdi e devlet kaydı yaparken kendi numaramı mı yazmalıyım yoksa tanıdığımın numarasını yazacağım? Eğer tanıdığımın numarası ile işlem yaparsam telefonu kendi numaramla da kullanabilir miyim acaba? İlginize şimdiden teşekkür ederim saygılarımla.
Siz kendi edevletinizden değil, pasaport sahibi kendi e devletinden kaydedecek ve kullanılacak numara sisteme girilecek.
Merhabalar tek sorum olacak
Başkasının pasaportu üzerine kayıt yaptırdığımızda bu kişi kaydı silebilir mi iptal edebilir mi böyle birşey var mo?
Şimdiden teşekkür ederim yararlı bilgileriniz için .
Evet, iptal edebilir.
Merhaba Kemal bey. kizkardesim bana yurt disinda (ALMANYA) dan telefon getirecek ama 2 yildir Turkiyeye gelmediler. Ağustos ayinda gelecek ve telefonu getirecek. Ben bu telefonu nasil kullanabilirim? Ne yapmam gerek actirip saglkli şekilde kullanabilmem ici? Birde yurt disinda gelen ve actirilan telefonlarda SİM şifresi sorunu cikiyor arkadasimizda boyle oldu. neden boyle oldu . bu durumu nasil duzeltebiliriz?
Yukarıdaki yazıda yurtdışından gelen telefon nasıl kaydedilir hakkında her türlü bilgiyi yazmışım zaten. Okuyabilirsiniz.
Yurtdışında bazı iletişim firmaları sadece kendi hatlarıyla çalışan telefonları ucuza satar. Bunlar SIM kilitli oluyor. SIM Kilitli telefonlar Türkiye’de çalışmaz.
Kemal bey pasaporta giriş mühürü yoksa kayıt olabiliyormu yani giriş nasıl ispat ediliyor benim kayıt ettireceğim kişi giriş mühürü vurdurmamış cevap için şimdiden teşekkür ediyorum
Mühüre gerek yok. Online e-devletten başvurusa sistemden ülkeye dönüş zamanınız kontrol ediliyor. Kayıt mührü sadece (hala süürüyorsa) abone kayıt merkezlerinden kayıt için gerekliydi.
Her giris cikista 120 gün uzuyor mu yurtdisi telefon kulanisi Türkiye’de?
Hayır, telefonu aktif ettiğinizde 4 ay açık. Sonra kalıcı olarak kapatılıyor. Telefon kaydı yapılınca kalıcı şekilde açık kalıyor.
1 sene önce pasaportuma 1 tane telefon kaydettirdim ancak o telefon kullanılmaz durumda onu silip başka telefon kaydettirme imkanımız var mı? 2 yıl dolmadan varsa nasıl bir yol izlememiz gerekir? Şimdiden teşekkürler.
Öyle bir seçenek yok. 2 yılda bir kaydedebiliyorsunuz.
Merhaba yurtdışından gelen telefonu çifte vatandaş arkadaşın yurtdışı pasaportuna kayıt yapacağız kayıt işlemi onun telefon numarasına mı yoksa benim numaramla mı kayıt yapacağız?
Birde telefon çift imei numarası kayıt işleminde ikinci imei de yazmamıza gerek var mı?
Teşekkürler
Imei kaydı yapılan telefonun bozulması durumunda veya çalinması halinde farklı bir telefonun üzerine imei’yi kayıt ettire bilirmiyim 2. Harç ödemeden ?
Her yeni telefon kaydı için mutlaka harç ödemesi ve kayıt gerekiyor.
Yeni aldığım telefonu babamın pasaportu üzerine kayıt ettireceğim . Ancak 4 aylık kullanma hakkımı kullanmak istiyorum . Babam Türkiye’ye yeni giriş yaptı ve 2 hafta sonra tekrar yurt dışına çıkacak . 3 ay sonra onun pasaportuna işletmem mümkün mü ? 4 aylık süreçte pasaport sahibi yurt dışında olacak
Yurtiçine giren ve SIM takılıp aktifleştirilen telefon 4 ay kapamadan kullanılabilir. Sonra kapanır.
Kemal bey örneğin yurt dışından gelen telefonu açtırmadım ve kapandı.9ay sonra tekrar yurt dışından gelen biri var.Kapanan buntelefonu aylar sonra kayıt yaptırabilir miyiz
Merhabalar öğrenci pasaportuna kayıt ettirebilir miyiz telefonu??
Öğrenci pasasportu diye bir pasaport yok ülkemizde. Bordo, Yeşil vs… kayıt ettirilebilir.
Annem imei harci yatirirken kendi adini verdi, imei harci odenmis telefonu kendi pasaportum uzerine kayit ettirebilir miyim ? Annemin pasaportu uzerinde hazirda telefon kayitli.
Yukarıdaki yazıda bunun cevabı ve nasıl kaydedilir bilgisini paylaşmıştım. Dikkatli okursanız cevabı görürsünüz. Sadece yurtdışından dönüşü 120 günü geçmemiş pasaport sahibinin üzerine, pasaport sahibinin edevletinden ve başka telefon kaydı 2 yıldır yapılmamışsa kaydedilebilir.
Kendimi tam ifade edememis olabilirim affiniza siginiyorum, yabanciyim ve gecici e devlet sifresi alip kaydetmeye calismadan once emin olmak icin soruyorum tekrar. Annem kendi adiyla yatirdi harci, ben yinede kendi pasaportuma kayit yaptirabilir miyim ?
Yukarida yazan su kisim beni supheye dusurdu * Harç Ödemesi mutlaka pasaport sahibinin adına yapılmalı. * Yani annem kendi adina yatirdi fakat ben kendi pasaportuma kaydedebilir miyim, sonucta harci odenmis *
Henüz yurt dışında iken Türkiye’ye dönüş yapmadan da aldığım telefonun kaydını yapabiliyor muyum acaba? Herşey internetten olduğuna göre. Teşekkürler.
Bildiğim kadarıyla yapamıyorsunuz. Öncelikle telefonun Türkiye’de kullanılıp IMEI kaydının olmadığının kayda alınması gerekiyor sanırım.
Merhaba Kemal Bey, geçtiğimiz nisan ayında bi kişinin pasaportu üstüne telefonumu kaydettirip açtırdım. Sonra bu kişi telefonu e-devleti üzerinden siliyor, tekrar kapanıyor telefon. Tekrar mı harç yatırıp telefonu açtırmam gerekiyor?
Evet
Merhaba vizesizler ne kadar ücret ödüyecek?
Vizesizler ne demek bilmiyorum ama yurtdışından gelen telefon hangi ülkeden gelirse gelsin fark etmez aynı ücreti ödeyecek.
Kemal Bey merhaba. Ben 2. el yurt dışı bi telefon almak istiyorum. Telefon çift sim kartlı. Telefonun tek IMEI kayıt yapılmış, 2. IMEI kayıt ettirilmemiş. Bu durumda 2. IMEI kapanır mı? Tekrar 500 tl ödeyip kayıt mı yaptırmam gerekiyor? Bu konuyla ilgili bilginiz varsa paylaşırsanız çok memnun olurum. Teşekkürler
Diğer IMEI kapanır, kayıt yaptırmanız gerekiyor. Halbuki çift simli telefonlar için tek ödeme yeterli, sadece kayıt yaparken ikinci IMEI’yi de girmek gerekiyor.
Vermiş olduğunuz bilgiler için teşekkürler.
Kemal bey merhaba
ABD den abim kullandığı iPhone nunu türkiyeye gelecek bir arkadaşı ile bana gönderecek
Sorum şu
2018 Haziran ayında yurtdışına çıkış için pasaport çıkattım vize alamayınca boş pasaport evde yatıyor
Bu gelecek telefonu bu boş pasaporta kayıt kayıt ettirebilirmiyim
Yurtdışındangelen telefonu pasaporta hangi şartlarda kaydettirilebileceğini yukarıdaki yazıda detaylıca anlattım. Okuyabilirsin.
Xs max alacağım yurt dışından çift simli. 500 tl mı Yoksa 1000 tl mı ödeyeceğim
Daha önce birkaç defa yanıtlamıştım. Sadece tek kayıt ücreti ödeyip çift IMEI kayıt yapılacak.
Merhaba,
Turkiyede 120 günü dolduran bir kişi yurt dışına çıkıp aynı sene içinde ikinci kez ülkeye giriş yaptığında süre baştan başlar mı?
2 yılda 1 telefon kaydetme hakkınız oluyor.
Merhaba arkadaşlar, yanlışlıkla başka ısımle pasaport sahibi adina yatilmamis olan para isdesi yapılmaktadir. Yatirılmış paranın asıl dekontuyla sonra aynı IMEI hesabina yatırılmış doğru dekontu yapılan hatayı anlatılarak dekontların aslı ile beraber nufus kagıdı fotokopisi ekleyere dilekceyle beraber verasat ve harclar vergi dairesine bas vurularak yatırılmış yanlıs isimli dekontta belirlenen kişinin dilekcede belirteceği hesap numarasına iade edilmektedir. Sadece iki makbuzunda aynı IMEI adresi olmak zorunda yanlıs yazılmış IMEI hesap odemesi iade edilmemektedir. Konuyla ilgili kurumla görüşürseniz daha detaylı bilgi alablirsiniz. Ben sorunumu bu sekilde hallettim islem yapıldı. Saygılarla.
İyi günler,
Sanırım yeni bir yasa ile birlikte telefonlara 20 euro’luk ekstra bir bandrol bedeli eklenmiş. Bununla ilgili bilgi verebilir misiniz acaba? Böyle bir şey var mı? Ve bunu nereye ve ne zaman ödemek gerekiyor? Eğer bu bedel ödenmezse imei kayıdı sırasında bir sorun çıkar mı?
İyi çalışmalar.
Evet, 2019’da akıllı telefon getirenlerden 500TL’ye ek olarak 20€ bandrol alınacak. Bunun detayları henüz yayınlanmadı. Tahsilatın nasıl olacağı konusunda henüz bir bilgi yok.
Abi bizim pasaport 6 ay önce geçiş yaptı onun üzerine alabilir miyiz?
Yukarıdaki yazıyı okursanız bilgi edinebilirsiniz. Her şeyi çok açık şekilde belirtmiştim. Pasaporta kayıt hakkı, yurtdışından dönüşü 120 günü geçmemiş olanlar yapabilir.
Merhaba harç ücretini pasaport sahibi üzerine değilde kendi üzerime yatırdım iadesi mümkün müdür
Öyle bir şey olsa yazardım. Olmaz. Telefon kaydı yurtdışına gidip dönmüş ve dönüşü 120 günü geçmemiş pasaport sahibi üzerine kaydedilebilir.
Kemal Bey selam benim şöyle bir durum var Geçen gün arkadaşa telefon verdim birlikte yakalanmış telefonun bileğini pasaporta işletme işler Yani şöyle pasaporta yazmışlar Huawei telefon içeriye girmiştir diye yani içeriye getirmiştir diye Email numarasını yazmışlar bu arkadaş da diyor ki bana bu telefonum artık ben sana veremiyorum bu telefon imeili benim pasaportumu istenmez işlenmiş ama daha pasaporta işletme Lig acaba doğru mu söylüyor yalan mı söylüyor bir de diyor ki Pasaportta yazı yazılırsa kötüymüş
Arkadaslarlar yanlış kişi üzerine yatırdığınız ücreti geri alabiliyorsunuz sadece vergi dairesine dilekçe yazmanız ve ekte mutlaka dekontun aslı olmalı lazım kendim bizzat arayıp vergi müdürlüğünden öğrendim
Kemal bey vermiş olduğunuz bilgiler için çok teşekkür ederim. Herşeyi kafamızda hiçbir soru işareti bırakmadan yazmışsınız. Tecrübelerinizi paylaşmanız ve sorulan sorulara olgunca cevaplar vermenizden dolayı sizi tebrik eder tekrar teşekkürlerimi sunarım.
Yazınızı sonuna kadar okudum. Yalnız cevap alamadığım şey şu: Yurt dışından getirdiğim cihazımı 3.ayın sonunda pasaporta işledim. Bu cihazın türkiyedeki garantisi işldediğim tarihten itibaren 1 sene mi yoksa 9 ay garantisimi kalmış oluyor.
Yurtdışından getirilen telefonun garantisi üretici firma ile ilgili. Türkiye’de kaydettirimesi ile garantinin bir ilgisi yok.
Merhaba,
Yurtdışı cihazı aldım. Arkadaşımın pasaportuna kayıt yaptıracağım fakat, arkadaşımın pasaportunda 2 seneyi doldurmamış vaziyette bir cihaz kayıtlı. Ama yakın zamanda yeni bir pasaport çıkardı yani pasaport no değişti. Bu durumda yeni pasaport no üzerine telefon kaydı yaptırabilir miyim ? Eski pasaportu üzerindeki telefon kaydı, şuan benim yeni pasaporta kayıt yapmamı engeller mi ?
Teşekkürler,
Yaptıramazsınız.
ABİ BEN ASKERİM KIBRISTAN TELEFON ALDIM İPHONE TC İLE KAYIT ETTİRCEM AMA BANKA PASAPORT İSTİYO PASAPORTSUZ YAPAMAM DİYO GARANTİDE SİSTEM ARIZALI DİYOR BEN BU AYIN 5 terhis OLDUM GECE 23:00 gibi uçaga KIBRISTAN BİNDİM TR İNDİGİMDE SON KEZ ASKERİ İZZİBATTAN GEÇTİM 05/12/2018 te askeriyeden çıktım 06/12/2018de Tr indim fakat bankalar sıkıntı pasaport yönünden vergi daire sine gidip parayı versem kendi kimliğim üzerine kayıt ettire bilimiyim. BİR DE KIBRIS’A İLK İNİŞ TARİHİM 02-03/02/2018 tarihimi yazacağım ilk giriş tarihine
İnternet üzerinden telefon kayıt ücretini öde. Kimlik numaranla kayıt yapabilirsin.
Merhaba Kemal bey ben Almanya’dan telefon getittirdim kayıt harcı yatırdım fakat yurda giriş tarihi ile sorun çıktı kaydı yapamadım
Peki şimdi birisinin pasaportuna kayıt nasıl yaptırabilirim ben İstanbul’da yaşıyorum ama pasaportlu olan kişi Kayseri’de bunun bir çözümü var mı?
Pasaport kaydının nasıl yapılacağına dair bilgiui yukarıdaki yazıda bulabilirsin.
Telefon harcı pasaportu olan, son 120 günde yurtdışıan gidip gelmiş kişi üzerine yatırılacak ve o kişi edevletinden girip kayıt yapacak.
2018 de yatirdik harc parasini 2019 da turkiyeye geldik yatirdigimiz harc parasi gecerli midir
Daha önce bir okuyucu benzer sorun yaşamıştı. Maalesef güncel ücreti yeniden yatırmanız gerekiyor.
Merhaba Kemal Bey, e-devlet üzerinden imei kaydı yaparken istenen cep telefonu numarası yerine kendi numaramızı mı yoksa pasaport sahibinin cep numarasını mı yazacağım. Bir de iphone xs kutusunda 2 adet imei var. Kayıt yaparken 2 sinide kaydetmeli miyim yoksa bitanesi yeterli mi?
Daha önce cevap vermiştim. Kendi numaranızı kaydettirin. Edevletten kayıt yaparken 2 IMEI kaydını birden yapabiliyorsunuz.
Ocak 2019 da harcin 650 tl olacagi soyleniyor. Su an yurtdisindayim ve donusum ocak 2019. Telefonumu su an alip nette su anki tutar olan 500tl yi yatirsam. Isletme isini dondugumde yapabilirmiyim. Yani isletme isini illa harci yatirmanin pesine yapilmak zorunda mi yoksa harc ile isletme arasinda bir sure mevcut mu
Fiyat değiştiği anda eski ödediğiniz harç geçersiz olur. Değişiklik olmazsa kaydı yaparsınız. Harc ödeme ve kayıt arasındaki süre sınırlaması hakkında bilgim yok maalesef.
Merhaba, iş yerine verilmek üzere eski yutrtdışı giriş çıkış kayıtlarına ihtiyacım oldu. 2016’da birçok kere yurtdışına giriş çıkış yaptığım halde, 2016 mart ayında yurtdışına yaptığım bir seyahatin ne pasaportta kaşesini,ne de e-devlet kayıtlarında bulamıyorum. İş yerine bunu ispatlamam lazım, bunu işlemeyi atlamış olabilirler mi acaba?
Bilgim yok maalesef.
illa pasaport sahibinin e devleti olması zorunlu mu
Yukarıda belirtmiştim, abone merkezlerinden de kayıt yapılabilir.
merhabalar kemal bey harç bedelini başka birinin pasaportu üzerine yatırdım kayıt işlemini benim e devlet üzerinden yapabilirmiyim
Yukarıda detaylıca anlattığım yazıyı okursanız aradığınız bilgiye ulaşırsınız.
Yurda girdikten kaç gün sonra telefonu kaydedebiliriz (giriş tarhi üzerinden belli bir zaman geçmesi gerekiyor mu)
Yukarıda detaylıca anlattığım yazıyı okursanız aradığınız bilgiye ulaşırsınız.
Merhaba Kemal Bey, tc kimliğimdeki ismim ile kırmızı pasaporttaki ismim farklı. Bu noktada isim denklik belgesi almam gerekir mi? İşleyiş ne şekilde oluyor? Teşekkür ederim.
Bilgim yok maalesef
Soru
IMEI kaydı belli bir süre için mi geçerli yani bir vakitten sonra tekrar yeniden yapmak gerekiyor mu?
IMEI kaydı bir defaya mahsus yapılınca hep geçerli, yenilenmesi gerekmiyor.
Çok net ve açıklayıcı bir makale olmuş. Öncelikle teşekkürler, emeğinize sağlık. Geçen hafta yurtdışından aldığım telefonu yurda döndükten sonra bugün yukarıdaki bilgiler ışığında yaklaşık 10-15 dk içinde başarılı olarak kaydettirdim (tamamını internetten yaparak: GIB’dan 500 TL harç ödeme, edevletten IMEI kayıt).
Çift simli telefonların IMEI kaydı
Kayıt sırasında karlılaştığım bir durumu ek bilgi olarak paylaşmak isterim, şöyle ki: GIB’dan harç ödeme esnasında IMEI numarası belirtebileceğiniz bir tek alan var, oysa benim cihazım *#06# yaptığımda 2 tane IMEI döndü. Bir an için “aynı cihazın iki IMEI’si için ayrı ayrı Harç mı ödeyeceğim” şeklinde düşündüm. Kısa cevap: HAYIR. Harc ödemesinde ilk IMEI numaramı yazdım ve ödemeyi yaptım. Daha sonra e-devletten IMEI Kayıt işlemine geçtim. E-devlette cihazın 2 IMEI numarası için de alan vardı (hatta 3 IMEI no’ya kadar alan açılmış).
Buradan cihazımın 2 IMEI numarasını da girdim. Bir kaç dakika sonra IMEI’lerimi sorguladığımda her ikisinin de kayıt altına alındığını gördüm. Aynı durumu yaşayabilecek kişiler için faydalı olabilir. İyi günler. Tekrar teşekkürler.
Not: 2 ayrı cihazın IMEI’si tek bir harç ödeyerek kaydedilebilir mi? şeklinde aklına soru gelenler için cevap: SANMIYORUM. Çünkü BTK, IMEI sorguya cihaz marka model bilgilerini de dönüyor, ve muhtemelen cihazın SN (serial number) bilgisini de tutuyor olabilir ve ayrı cihazlara ait IMEI’ler bu durumda eşleşmeyeceklerdir.
Merhabalar soruma cewap alirsama sewinirim.e devletimde 2019 da kayit yapalabilecegi yaziyor.ben ise 2018 aralik 10 da turkiyeye giris yaptim.yine de kayit yapabilir miyim.turkiyeye girisim illa 2019 mu olmasi lazim ?
E -Devletten sorgulama yapamazsanız 0312 2949494 telefon numarasını arayarak kayıt hakkınızın olup olmadığınızı öğrenebilirsiniz.
Harcı benim tc ile yatırdım sonra e devletten kayt yaptırayım dedim ülkeye giriş tarihim 120 günü geçmiş yani benim tc ile başka sinin pasaportuna isletebiliyormuyuz.bilgisi olan cvp verirse sevinirim
Maalesef
Bilgi için teşekkür ederim bir sorum olacaktı kayıt ettirdiğiniz bu telefonların garanti ile ala kalı bir sıkıntısı olduğunda ne yapıcaz peki garanti kapsamı içerisinde tamir edilirmi
Telefon kaydettirmenin garanti ile bir ilgisi yok. İlgili telefon markasının uluslararası garantisi varsa TR’de de garantisi olur. Çoğunlukla yutdışı telefonları Türkiye’de garantisi yoktur.
Merhaba Vergilerin artirildigini ogrendigim gunun sabahi hemen kayit yaptirdim ekranda 170,70 TL ödeme çikti. Ücreti yatirip islemi bitirdim ancak kayit islemine geldigimde kayit yapilamadi. Sonrasinda yani bu hafta 500TL yeniden yaptirdim yeni kayit olusturdum.
Gelir idaresi baskanligina 170,70TL geri ödenmesi icin dilekce yazdim. Dikkate alinip ödeme yaparlar mi?
Yurrdışından getirilen cep telefon harcı yanlış yatırılırsa geri alınabiliyor. Süreç ne kadar sürüyor bilmiyorum maalesef.
İade talebine ilişkin dilekçe,
Dilekçeye harcın iade edileceği kişiye ait banka hesap numarası,
Haarcı ödeyene verilen “vergi dairesi / internet vergi dairesi / vergi tahsil” makbuzunun aslı,
Ücret kim adına yapılmışsa o kişinin şahsi başvurusu gerekiyor. Postayla başvuruların İadeli Taahhütlü veya Kargo ile yapılması şart.
Herkese hayılı günler benim bi sorum var bi yardımcı olun şimdi ırak tan aypon 6 s alacam babamın pasaport u var ama iki sene hiç seyhat etmemiş babamın pasaportuna kayıt yapabilirmiyiz mümkün mü acaba
Neden yukarıda detaylıca anlatılan yazıyı okumuyorsun? Sorunun cevabı orada yazıyor.
İyi günler yurt dışından getirdiğimiz iphone için sadece 500 tl kayıt harcı mı ödüyoruz. Kendi ülkemizde harç dışında vergi ödüyor muyuz ? Bir de yurt dışında tax free olarak telefonu alırsak kendi ülkemizde vergi ödememiz gerekir mi?
Yurtdışından getirilen her türlü telefonu TR’de kullanmak için telefon harcını ödemek zorundasınız.
Merhabalar,
Bilgiler için çok teşekkür ediyoruz. Benim şöyle bir sorum olacaktı. Ben Almanya’dayım ve 2.el telefon alıp Türkiye’ye gelmek istiyorum fakat ülkemize döndüğümde sadece 500 TL kayıt harcı mı ödeyeceğim ? Yoksa geldiğimde ödemem gereken başka şeyler çıkacak mı ? Çıkacaksa ne gibi şeyler ve masrafları hakkında bilginiz varsa paylaşır mısınız? Alacağım telefon iPhone 7 Plus 32 GB ve Türkiye Apple sitesinde 5699 TL’ye satılmaktadır.
İlginize teşekkürler.
Ödemeniz gereken başka şeyler çıkmayacak, olsa onu da yazardım. Telefonu kaydettirmeniz kullanmanız için yeterli.
Yazıklar olsun böyle sisteme ben yurtdışında okuyorum şuan öğrenciyim telefonumu çaldırdım ve 500TL yasası çıkmadan 1-2 gün önce telefon aldım pat diye bu yasa çıktı biz öğrenciler napalım 2 dakika türkiyeye gelip telefon mu alalım yada ordan uçakla bizemi göndersinler? Ben yurtdışında yaşıyorsam 100TL ye de telefon alsam kime ne ki devlet bu açığı kapamaya çalışıyor ”sen ucuza almışın biraz daha ver” dimi. 170 TL den 500 TL ye çıkarmak ne demektir ya. Çok büyük açık yakalamışlar valla devletimiz aman kaçırmasın vergiyi tek sorunumuz buydu zaten burda mecbur kalıp telefon aldım diye benim mükemmel devletim beni bekliyor şimdi haracımı vermem için. Kimi kime şikayet edeceksin oda belli değil. Napalım ya telefonu çöpe atıcaz yada haracımızı vericez artık bu vergiden çıktı düpedüz haraca girdi. Görüyoruz zaten şu sıralar o kadar ödediğimiz vergilerin durumunu ekonomimizden. Alıyor alıyor bari bişeyler üretsinler oda yok yazıklar olsun.
Ben en son ne zaman pasaport üzerine telefon açtırdım hatırlamıyorum. Onu nasıl öğrenebilirim? 2 yılı geçip geçmediğini nasıl öğrenebilirim?
E-Devlet sitesinden IMEI Kayıt Hakkı Sorgulama bölümüne girip kontrol edebilirsiniz.
Merhaba bilgiler için teşekkür ederim. Şimdi Ukrayna’ya yanımda bir tane ıphone ile gidicem ordan kapalı kutu telefon aldı abim bana onu alıp Türkiye ye gelicem. Sorun olurmu. Kapalı kutu mu olmalı yoksa valize mi koymalıyım ne yapmam lazım
1 tane getirdikten sonra açık olması, kapalı olması fark etmez. Getirtebilirsiniz.
Şimdi ben 4 ay önce tlfnumu actirdim ama bana yine IMEI msji geldi basta gelen IMEI le yeni gelen IMEI aynı kodlar degiller tlfnunuz 60 gün icin de kapanacak actirin yada cihazinizi kaydettirin diyor actirdigima dair kagidim duruyor napmam lazim
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nu arayın (BTK) “444 9 777” ve “0 312 232 23 23” telefon numaraları.
Telefon harc bedeli ne kadar simdi
500 TL
Merhabalar ya arkadaslar Bu nasil birseydir ya Simdi Bugün Yurtdisindan bir hediye telefon gelecek veya alinacak. Türkiye’de kullanabilmek icin 500 tl mi ödememiz gerekiyor yani? Bu cok yüksek bir mevla. Gecen 3 ay öncesine kadar 170 tl iken birden 500 tl olmasi demek %250 artmasi demek ve dünyanin hicbir yerinde %250 artan bir ödeme olamaz. Bu düpe düz resmen su artik yurt disindan degil kendi vatanindan telefon al tabi paran varsa. Paran yoksa telefon senin neyine demektir. Ben bu sekilde algiliyorum acikcasi.
Polonya’dan telefon aldım. Ülkeden çıkarken ne gibi işlemler yapmam gerekiyor? Çıkışım illa Polonya’dan olmak mı zorunda?
Telefonun nereden, hangi ülkeden, nasıl getirildiğinin bir önemi yok. Ülkeden çıakrken bir işlem yapmanız gerekmiyor. Ülkemizde telefonu yukarıda verdiğim bilgilere göre kaydettirmeniz gerekiyor.
Merhaba 3 ay önce telefon getirdim şimdi tekrar yurtdışına çıkıp giriş yapacağım 4 ay daha uzatılırmı bu süre
Telefon Türkiye’e ilk kullanıldıktan sonra 120 gün içinde kaydettirilmezse kapanır. Sonra yurtdışına girip çıkmanızın önemi yok. Yurtdışından döndükten sonra pasaportunuza 120 gün içinde telefonunuzu kaydettirebilirsiniz.
Cehennemin dibi calana cirpana vergi
yok akrabanın getirdiği telefona verilen vergiye bankin hele Allah bildiği gibi yapsın sizi 500 TL ne lan bu devirde az parami siz gidin vergi kaciranlara göz yumanlari ve kaciranlari soyup soğana çevirin yazıklar olsun bu sisteme yazıklar olsun 😠😠
Öğrenciler içinde geçerlimi bu 500 TL?
Standart tek bir telefon kaydı ücreti var, herkes için aynı.
Merhaba,
IMEI kaydı için, bir yıl içinde bir telefon geçiş hakkını kullamış fakat o yıl içinde pasaportunu yeniletip yeni pasaportla bir telefon geçiş hakkına sahip olabiliyor muyum yoksa bu pasaport nosuyla alakalı olmayıp kişiye bağlı olan bir olay mı?
Kişi olarak sadece 2 yılda bir kayıt yapabiliyorsunuz.
Ben pasaport olmadan kayıt yaptırırsam yine 500 TL öder miyim? Kıbrıs’tan aldım telefonu 300 TL mi öderim.
Telefon kaydı ücreti 500 TL. Başka bir indirim veya farklı fiyat uygulaması yok maalesef.
Merhaba öncelikle yorumunuz için teşekkürr ederim Almanyadan telefon geldi hediye getiren Alman vatandaşı şimdi biz bu telefonu nasıl kayıt ettirecez? Kuzenim ukrayanaya pasaportla gidip geliyor onun üzerine kayıt yaptırabilir miyiz? Ya da Batum’a giriş çıkış yapsak T. C. Kimlik kartıyla açtırabilir miyiz?
Sorularınızın cevaplarını öğrenmek için yukarıdaki yazıyı okuyabilirsiniz.
Çift hatlı telefonlar için iki IMEI de aynı anda tek kayıt olarak yapılabiliyor mu?
Yurtdışı telefon harcını ödüyorsunuz, sisteme kaydederken iki IMEI nosunu giriyorsunuz. Aynı anda kaydı yapılıyor.
Passaportu olup ama tc vatandasi olmadan sadece mavi kart ile de actirabiliyormuyuz telefonu?
Mavi kart nedir bilmiyorum doğrusu. Yukarıdaki yazıda yabancıların telefon kaydettirmesi bölümüne baın isterseniz:
“YKN (Yabancı Kimlik Numarası) bulunan 18 yaş üstü bireyler PTT’den alacakları e-Devlet şifresi ile e-Devlet sistemi üzerinden (https://www.turkiye.gov.tr/btk-imei-kaydet) kayıt yapabiliyor.”
Samsung telefonlar içinde geçerlimi bu 500 tl
Yurtdışından getirilen her türlü telefonun kaydı için 500 TL imei kayıt ücreti ödenmesi şart.
Merhaba, ben yabancı uyrukluyum, burada akademisyen olarak çalışmaktayım, acaba benim için herhangi bir muafiyet sözkonusu olabilirmi, 500 tl gerçekten çok para.
Telefon 120 güne kadar kullanıma açık. Turist ve Gurbetçiler için kayıt ücreti alınmıyor, onun dışındakiler için ise harç ödemesi isteniyor diye biliyorum. Abone Kayıt Merkezlerine başvuru yapabilirsiniz.
Merhabalar yurtdışına gidip gelen 14 yaşında ki yeğenimin pasaportuna kayıt yaptırmak istiyoruz.Merak ettiğim bazı noktalar var.
1- Telefon kayıt harcını internet vergi dairesinden yatıracağım. Harcı yatırırken yeğenimin adına mı yatıracağım?
2- Kendisi 18 yaşından küçük olduğu için babasının e devleti üzerinden kayıt işlemi yapabilir miyim?
Yukarıdaki yazıda bilgi vermiştim:
18 yaşından küçükler telefon kaydı
“18 Yaşından küçükler de yurt dışından yolcu beraberinde cihaz getirebilir ve kendi adlarına kayıt yaptırılabilir. Yurtdışı telefon kayıt başvuru dilekçesini anne veya babası tarafından doldurularak imzalanması ve yasal velinin kimlik fotokopisi ile birlikte abone kayıt merkezine verilmesi gerekir. 18 yaşından küçüklere e-devlet şifresi verilmediğinden bunlar üzerine yapılacak yurtdışı telefon kaydı Abone Kayıt Merkezlerine yapılıyor.”
Merhaba Ocak’ta 2019 telefon vergisi ne kadar olacak? Nerde bakabilirim? Ayni 170 TL olacak mı? Tesekkur ederim.
Maalesef 8 Kasım itibariyle yurtdışı telefon harco 500TL oldu. 2019 Yurtdışı telefon harcı da artmazsa sanırım 500TL olarak devam eder.
Resmen soygun
Aynen öyle kardeşim resmen soygun bu
Ben iPhone pasaport kaydettim. İlerdeki zamanlarda tekrar kapanır mı? Tekrar kaydetmem gerekiyor mu yoksa hep kayıtlı olarak mı kalıcak?
Telefonu bir defa kaydettirmek yeterli. Sonrasında ömür boyu Türk hatlarıyla sorunsuz kullanabilirsiniz.
ömür boyu oldugunu resmi olarak nerede görebilirim. telefoncunun birisi ambargo muhabbetine 2 yıl sonra tekrar kayıt yapılması lazım dedi. öyle birşey varmı yokmu nasıl öğrenebilirim.
Bir defa kayıt yapılıyor. Kayıt yenileme diye bir şey yok.
Kemal bey merhaba , bana yurtdışından telefon gelecek. Fakat ben Kıbrıs’a çıkış yapmıştım kimlikle. Bu şekilde kayıt yapabilir miyim? Fakat benim hattımda babamın üstüne
Yukarıda basiitçe ve detaylıca anlatmıştım. Okursanız sorularınızın hepsinin cevabı var. Kendiniz yurtdışına çıktıysanız kendi hattınızı kaydedebilirsiniz. Babanızın adına kayıtlı hattı kullanacaksanız babanızın yurtdışına çıkıp dönemsi gerekir. Yurtdışından dönüşün de 120 günü geçmemiş olması gerekiyor.
Hi.
i register my phone two days ago.but it isn’t active.
what can i do?
If you did everything correct, just wait a copule days more.
Merhaba,
Annem geldikten sonra 5. gün vergisini yatırmış ama herhangi başka bir kayıt işlemi yapmamış. Hem giriş günü hem de vergiyi yatırma günü 120’yi geçmiş. Acaba bu yıl içerisinde tekrar gidip gelirse vergiyi tekrar yatırmadan e-devletten kayıt yapabilir mi?
Vergi yatırılmak zorunda. Her sene değişiyor çünkü.
Telefonu kaydettim. Kaç günde açılır?
Merhabalar Kemal Bey; ben bana eşim yurt dışından telefon getirdi ve kendisi Türkiye’de ikametgah ediyor ama türk vatandaşı değil. Sadece ikametgah kartı burada yaşadığına ve ikametgah ettiğine dair. Acaba onun ikametgah numarasına adına kayıt yapılabilir mi?
Yurt dışından en ucuza ve en güvenilir şekilde ürün getirtmenin yolu glocalzone’dan (www.glocalzone.com) geçiyor bence. Ben uzun süredir kullanıyorum, hem hızlı geliyor hem de ucuza geliyor. Gezginlerden sipariş ediyorum, gezen kişi de para kazanmış oluyor.
Kemal bey almanyadan telefon geldi ama pasaport sahibi almanyaya geri döndü telefonu kayıt yapamadım kendisi almanyadayken kayıt yapabilirmi birde kendisi alman vatandaşı tek hat üzerinemi acılıyor telefon
Yukarıdaki yazıda “Yabancıların veya yurtdışında yaşayanların telefon kaydı” bölümünde bildiklerimi yazmıştım, göz atabilirsiniz.
Kemal bey o yazılanlardan durum pek anlaşılmadı, soru basit gurbetçi yurda geldi bir ay kaldı döndü, pasaportu ile herhangi bir kayıtsız telefonu kaydedebilir miyiz
Cevap basit, evet. Gurbetçi Türk vatandaşı ise, e-devleti var ise e-devlet sitesi üzerinden vergisini yatırıp telefonu kaydedebilir. Değilse telefonun sadece kendisine ait hat ile çalışabilecek şekilde Abone Merkezlerinde kaydettirebilir. Kendisi kaydettirebilir, döndüyse kaydettiremez.
Merhaba, pasaport bilgileriyle e-devletten giriş yapıcam ama kişi çıkış yaptı ülkeden ama gerekli bilgilerini biliyorum yine de yapabilir miyim kaydını olur mu?
Pasaport sahibininin e-devletinden onun e-devlet şifresi üzerinden, gerekli bilgileri doğru girerek yapabilrisimiz.
Kemal bey abim bana telefon getirdi yurtdışın da yaşıyor. Onun üstüne kayıt yaptıracağım. Kendisi türk vatandaşı ama pasaportu geldiği ülkenin pasaportunu kullanıyor. Seçerken yabancı pasaport mu seçmem gerekli acaba.
Siz kaydınıyapamazsını. O kişi kaydını yapması gerekiyor.
Telefonum çift hatlı olup 2 hat kullanıyorum İki IMEI numarası bulunuyor. Kayıt yaptırırken 2 İMEI mi kaydettiriyorum, yani 2 harç mı yatıracağım. Yoksa tek IMEI ile her iki hat ta açılıyor mu? Tek IMEI ile iki hatta (iki IMEI) aktif oluyor mu? İlginiz için teşekkür ederim
Çocuğum çifte vatandaş ve ben onun bilgileriyle imei kaydettirmek istiyorum 18 yaşından küçük. Kendi e devlet şifremle girip çocuğumun bilgileri ile başvuru diyorum. Tüm bilgileri giriyorum. Ama çocuğumun Türk pasaportu yok alman pasaportu ile girdi. Yabancı pasaport diyip bilgileri giriyorum. En sonunda ülkeye giriş başarısız diyor. Harcı yaptırmadı. Acaba harcı önce yatırmadım. Diye mi bu sorun çıkıyor.
Yukarıdaki yazıda her türlü bilgi var. Her defasında tekrar basitçe söylüyorum: Pasaport lazım, pasaport sahibinin yurtdışına çıkıp dönmüş olması lazım, dönüşü 120 günü geçmemiş olması lazım, harcın pasaport sahibi adına ve onun e-devletinden yatırılması lazım.
Yukarıdaki şartları sağlamıyorsanız kendi e-devletinizden başkasının kaydını yapamazsınız.
Yabancı vatandaşlar Türkiye’de geçici oturum ( yabancı kimlik ) olanlar. 170.70 TL ücreti ödemeden Direk E DEVLET den giriş yapıp kayıt yapabiliyorum. Bilgi verirseniz sevinirim. Teşekkürler Kemal bey
Telefonumu kaydetmek için pasaport başkasına ait ama pasaport sahibinin e devlet şifresi yok. kendi e devlet şifremle islemleri yapabilirmiyim. Selamlar
Yukarıdaki yazıda ne yapılması gerektiğini yazmıştım. Hayır yapamazsınız.
İrana günü birlik gidip geri yurda dönsek imei kaydı yapabilir miyiz? Tıpkı Kıbrıs için olduğu gibi? Cevaplarsanız sevinirim
Pasaport kaydı için yurt dışına çıkmış olmak gerekiyor. Dönünce kayıt yaptırabiliyorsunuz.
Merhaba, gecen sene almanyadan türkiyeye tatile geldim, 1 ay kaldığım için telefonumu kayıt ettirmedim, fakat ordan aldığım türk hattını kullandım. Bu sene aynı telefonla tekrar geleceğim. 120 günlük süre yenidenmi başlıyor? telefonumu actırmam gerekiyormu yine türk hattı kullanmak istesem?
120 günlük süre telefon ile değil aslında pasaport ile ilgili. Yani ülkeye girişten itibaren 120 gün içerisinde kayıt yapmanız gerekiyor, yoksa sonrasında tekrar yurtdışına çıkıp, ve tekrar dönemk gerekiyor. O zaman yeniden 120 günlük süre başlıyor. Telefonun ne zaman, nereden alındığının önemi yok.
Merhabalar; e devlette kayıt yaparken sorulan yurda giriş tarihi pasaport sahibinin mi yoksa telefonun mu yurda giriş tarihi olarak doldurulmali.Bide belge numarası sorucam pasaportun numarası ise neresinde yazıyor?Cevapladınız için teşekkürler..
Pasaport sahibinin yurda giriş tarihi girilir. Telefonun ne zaman nerede alındığı ve ülkeye ne zaman getirildiğinin önemi yok. Türkiye’de hat takılıp ilk defa kullanılmaya başlayan telefon 120 gün içinde kapanır.
Yunanistan’a günü birlik geziye gittim yurt dışı telefonum var, kayıtsız. Bunu kaydettirebilir miyim pasaportuma? Sabah gittim akşam döndüm.
Kaydettirebilirsin.
Kemal bey,
Yabancı pasaportlu olanlar nasıl kayıt yapabilirler?
Yukarıdaki yazıda bilgileri paylaşmıştım.
Kemal bey merhaba, yunan adası SAMOS’a sabah girip aynı gün akşam döndüm. Kazakistan’dan hediye gelen telefonu vergisini ödedğim halde edevletten kayıt yapamadım. (YURDA GİRİŞ KONTROLÜ BAŞARISIZ.) şeklinde bilgi çıkıyor karşıma. Günübirlik giriş çıkış yeterli olmuyor mu acaba? Yardımcı olabilir misiniz? PasaportumDA GİRİŞ ÇIKIŞ mührü mevcut. Tşk.
Merhaba, Pasaportumun 4 aylık süresi bu ayın 19’unda doluyor. Çin’den arkadaşa telefon sipariş ettim o da 24 dünde geliyor. Telefon çindeyken IMEI burdan kayıt yapabilir miyim?
Bu konuda ben de net bir bilgiye sahip değilim. Bence kaydedebilirsiniz. Sonuçta GSM firmalarına IMEI’yi kullanan ilgili telefonun çalışması için bir onay gidiyor. BTK’yı arayıp sorabilirsiniz yine de.
Merhabalar, yazınız sayesinde telefon kaydımı adım adım sorunsuz bir şekilde tamamladım. Detaylı anlatımınız için teşekkür ederim.
Merhabalar passoport uzerine 2 yilda bir kez telefon kaydebiliyoruz. Ya bunu en son ne zaman kayit yapildigini nereden ogreniriz?
Şuraya bakabilirsiniz: https://www.turkiye.gov.tr/btk-imei-kayit-hakki-sorgulama
Kemal BEY bir cihaz alıcam yolcu beraberinde getirilen cihaz die Çıkıyor Bunu Alsam Kapanma Gibi Bir Problemi olur Mu acaba Hat takılı Ve Kullanılıyor Yaşım da 18
Daha önce kayıt edilmiş. Sorun olmadan kullanırsın.
İyi günler Kemal Bey,
Ben çifte vatandaş olduğumdan dolayı iki pasaporta sahibim, yur tdışına yabancı pasaportumla çıkış yapacağım o sırada da telefon alıp getirmek istiyordum. Yabancı pasaport ile de kayıt yaptırabiliyor muyuz acaba, bir bilginiz var mı?
Teşekkürler…
Yukarıdaki yazıda gereken bilgileri paylaşmıştım. Okuyun lütfen.
Merhaba ben yurtdisinda yasiyorum kisa süreligine Türkiyeye geldim ve telefonuma kayit yaptirmadigim icin kapatilacaktir mesaji geldi. Suan hala yurt disindayim telefonum kapanma olasiligi var mi? Yoksa bu sadece turkiye icin mi gecerli ? Simdiden cevabiniz icin tesekur ederim.
Türkiye hatlarıyla çalışmaz. Sadece Türkiye’de kullanamazsınız.
Cok teşekkür ederim.
Kemal bey merhaaba, ben 19 haziran 2018 de kayit yaptim e-evletten. Odendi dekontumuun ciktisini da aldim 10 gun oldu. IMEI sorgulama yaptigimda hala kayit olmamis gorunuyor. Ne zaman kaydolur acaba? IMEI kontrol ettim odendi dekontundan ve IMEI tutuyor. Yardimci olur musunuz?
İşlem yoğunluğundan olabilir. Biraz daha bekleyin veya BTK’yı arayıp sorun isterseniz.
Merhaba ben ocak 15 te Hollandadan turkiyeye giris yaptim.
Malesef 120 gunluk sure dolmus telefonu kaydettirmedim.
Bugun bankadan harci yatirip imei kaydi yaptirmaya gittigimde farkettim. Ordaki arkadas yurda giris yaptiktan 120 gun icinde kaydettirmem gerekiyomus.ben harci kendi adima yaptirmistim imei benim pasaporruma yani.
Banbamin pasaportuna oluyormu
Yukarıdaki yazıda tüm sorularınızın cevapları var. Okuyun lütfen.
Merhaba. Ben telefonun harcını dün ödedim internet üzerinden ama meğer 120 günü geçirmişim. Kendi pasaportuma kayıt ettirmem için tekrar yurtdışına gidip gelmem gerekiyormuş. Ben bunu bilmediğim için parayı yatırdım dün ama bu bişey ifade etmiyor. Peki o parayı geri nasıl alabilirim ya da kuzenimin pasaportuna kayıt ettirsem yine o ödediğim harç geçerli olur mu lütfen yardımcı olun :(((
Parayı geri alamazsın yanlış yapılan işlemde para iadesi yok. Kuzeninin pasaportuna kaydettirmek için tekrar kuzeninin adına harç yatıracaksın ve kuzeninin bilgileriyle kayıt yapacaksın.
Merhabalar,
Cihaz kaydı yaptım sizin anlattığınız gibi ancak bir noktada sanırım hata yaptım.
Pasaport IMEI kaydet bölümündeki numarayı telefonda kullanılacak hat olarak değilde pasaport sahibinin numarası olarak kayıt ettik.
Şuan arama yapabiliyorum ancak arandığımda telefonum kapalı çalıyor sorunu nasıl düzeltebilirim iptal yapıp tekrar kayıt yapabilirmiyim?
Dönüşünüzü bekliyorum iyi günler
Rahat ol Burcu yanlışlık yok yazdığın telefon numarasının bir önemi yok. Önemli olan harç ve kayıt işlemlerinin pasaport sahibinin adına yapılması.
Merhabalar Kemal bey. 2 Gün önce yurtdışından getirdiğim cihazımı önce harç bedelini doğru bilgiler ile ödedim. E-devlet üzerinden İMEİ kayıt işlemlerini yaptım. Kayıt işlemini bitirdikten sonra İMEİ sorgulama yaptım “yolcu beraberinde kaydettirilen cihaz” ibaresi yazıyordu. Telefona sim kartı taktım fakat sim kartını görmüyor. Bugün İMEİ sorgulama yaptım ve kayıtlı değildir yazıyor. Ne yapmam gerekiyor?
Merhaba Kemal bey.
Bilgiler icin cok teşekkür ederim.
Sorulardan birinde Kibris da yurt dışı olarak sayılırımı?
Cevabını merak ediyorum.
Benim sorumda
Alman vatandaşıyım, TR nüfus kaydim ve numaram yok yinede telefon kaydi yaptirabilirmiyim.
Teşekkürler.
Bunun bilgisi de yukarıdaki yazıda yer alıyor:
“Vizesiz ülkeler listesinde olan Gürcistan, Kıbrıs ve Ukrayna’ya pasaportsuz kimlikle gidilip gelindiğinden TC Kimlik numarasına da yurtdışından gelen telefon kaydı pasaportsuz yapabiliyorsunuz.”
Çok faydalı çok açık ve net bir paylaşım teşekkür ederim.
Merhaba e devlet üzerinden yapılan ödemeyi kendi internet bankacılığı hesabım ile yapabilir miyim yoksa illa pasaport sahibine ait hesaptan mı ödenmeli
Pasaportunun üzerine en son ne zaman telefon kaydettirildiğini nasıl öğrenebilirim?
Merhaba,ben dediğiniz tüm adımları takip ettim. E devletten kontrol ettiğim zaman IMEI numarası abone kayıt merkezince geçici olarak kayıt altına alınmış olup kurum tarafından evrakları kontrol aşamasındadır” şeklinde bir yazı yok,ilerleyen zamanlarda bu yazı gelir mi,yani bir iki saat içerisinde
Merhaba, yurtdisindan aldigim telefon cift sim kartli dolayisiyla 2 imei numarasi bulunuyor sadece 1 tanesini actirtim bu yeterli mi yoksa 2 sini de actirmak zorunda miyim ?
Çift sim imei kayıt da edevlet üzerinden yapılabiliyor. Tek IMEI kaydettirip sistemden telefon kaydını yaparken 3 IMEİ’ye akdar kayıt yaptırabiliyorsunuz.
E- devlete giriş yapıp imei kayıt kısmındaki 1.haneye yatırdığınız imei numarısını , 2. haneye diğer imei noyu varsa üçüncü haneye üçüncü imei numarasını giriyorsunuz.
Merhaba ben Turkiye’de okuyan Sri Lankali bir ogrenciyim. Yurt disindan gelen ogrenciler kayit yapmak zorunda mi?
Evet
Kemal bey merhaba. Benim durum biraz daha farklı gibi. Ben cift vatandasim ve hayatima Turkiye de devam ediyorum. Ancak yurt disi seyahatlerimde vize sıkıntısı olmayan Bulgar pasaportumu kullaniyorum ancak elimde denklik belgem var. Yani TC pasaportumdaki isimle BG pasaportumdaki ismimin ayni kisiye ait olduguna iliskin belgem var. Bu durumda ben yurt disindan getirecegim telefonun pasaport kaydini denklik belgesine sahip oldugum Bulgar pasaportu uzerinden yapabilir miyim? (Aslında Turk pasaportum var ancak vize almadigim icin giris cikislari Bulgar pasaportuyla yapmaktayim.)
Eger bu mumkun olmuyorsa yakin zamanda bir tanidigim Kibris a belge ile giris cikis yapti mühürlü olan bu belge cihazı e-devlet uzerinden kaydettirmem icin yeterli olur mu?
Simdiden tesekkurler
Ya ben telefonumu yurt dışından getirtip kaydettirdim fakat kaydetirdiğim pasaport tekrar yurt dışına çıkış yaptı. Benim telefonum Türkiye adına kayıtlı olduğu halde tekrar kapantı ne yapabilirm
Pasaportun yurtiçinde kalması veya tekrar yurtdışına çıkması ile bir ilgisi yok. Kayıt işlemini doğru yapmamışınız demektir ki telefonunuz kapandı.
Merhaba 2014 aralık ayında bır telefon işletmiştim pasaportuma ama bu kayıt tarıhını unutrak 2016aralık ayı olmadan ynı ıkı yıllık sure dolmdıgı halde (kasım 2016,23 aylık) kasım ayında vergı daıresıne harc parasını ytırdım suan kayıt yapamıyorum bu harc parasını almadan kasım ayında yatırdığım parayla aralık ayında e devlet kaydı yapabılır mıyım yoksa kasım ayında yatırdıgım parayı alıp tekrr ıkı yıllık sure doldugu zamn yatırmam mı gerekır bu param gecerlı olurmu 2 yıl doldgunda ?
Merhaba bir sorum olucaktı ben yurt dışında yasıyorum ama turk vatandaşıyım telefon getırıcem turkıyeye orda kaydedıcem acaba tek bır turk hattındamı kullanabılırım yoksa ıstedıgım kadar turk hattı takabıoırmıyım kayıt olduktan sonra cunku duydugum kadarıyla yabancı pasaportu olanlar tek bır hatta kullanabılıyomus
Merhaba Kemal bey,
120 günlük süre ne zaman saymaya başlar, telefon TR de açılınca mı? AmerikaWda açılınca saymaya başlar mı? Sorma amacım şu: telefonu aralıkta Amerikadan getirteceğim ama pasaportuna telefon işletebileceğim arkadaşım yaklaşık olarak Aralıktan 5 ay sonra yurtdışına çıkacak ve hemen girecek. Bu durumda telefonun kapanmaması için 120 günlük sürenin hemen başlamasını istemiyorum. Bunun için TR de telefonu hiç açmayın diyorlar bunun doğruluğu var mıdır? Ya da ne yapmak gerekir. Ayrıca telefon 120 gün sonra kapanırsa pasaporta işletip tekrar açtırabilir miyiz ve bunun cezası var mı?
Telefona Türkiye’den bir SIM kart takılınca süre başlar. Süre sonunda hat kapanır. Telefon kaydı yapılırsa tekrar açılır, cezası yok.
Merhaba 2014 aralık ayında bır telefon işletmiştim pasaportuma ama bu kayıt tarıhını unutrak aralık ayı olmadan ynı ıkı yıllık sure dolmdıgı halde (23 aylık) kasım ayında vergı daıresıne harc parasını ytırdım suan kayıt yapamıyorum bu harc parasını almadan aralık ayında e devlet kaydı yapabılır mıyım yoksa parayı alıp tekrr ıkı yıllık sure doldugu zamn tekrar yatırmam mı gerekır bu param gecerlı olurmu ?ıkı yıl dolmadan yatrdım cunku
Vergi dairesine gidip sorman gerek. Muhtemelen vergi makbuzun yine geçerli olur.
MErhaba Kemal bey azeri bir arkadaşım bana telefon getiriyor. Ben burada yakınımın pasaportuna telefonu işletirsem olurmu bilgilendirirseniz sevinirim şimdiden teşekkürler.
Yukarıdaki yazıda ve aşağıdaki yorumlarda gerekli bilgiler var.
IMEI kaydı için yatırılan vergi tutarı bir sefer yatırıldığından ömür boyu geçerli mi?
Telefon kaydı için bir defaya mahsuz vergi alınıyor, telefon kullanıma açıldığında artık tekrar kaydetme gerekmiyor.
Bir IMEI numarası için tek seferlik harç yatırılıyor. Ömür boyu geçerli.
Kemal bey merhaba,
Size bugun basima gelen durumu anlatayim,
20 Haziran 2016’da Almanya’dan bi telefon getirdim, telefonu babam kullaniyor, babam kayit yapmayi unutmus, dun gece telefon kapandi. Actirmak icin ne yapabilirim? Actirilabilir mi?
Yukarıdaki yazıyı ve yorumları okuman gerekiyor.
Son 4 ay içinde yurtdışından Türkiye’ye gelen biri aracılığıyla kayıt yaptırabilirsiniz.
Neredeyse bütün sorulara cevap verme nezaktinde bulunmuşsunuz teşekkürler..benimde bir sorum olacak..eşim yabancı ve biz kesin dönüş yapacağız..telefonunu kaydettirebiliyor mu?benim pasaportumda kendi telim kayıtlı.onun telefonu için ne yapabiliriz.
Telefon kaydı için yukarıda kurallar net. TC pasaportu ve Vergi yatırılması. E-devletten işlem.
İyi akşamlar ben istanbuldan benım telefon iphone 6s bana bu telefon iskocyadan geldi aşağa yukarı üç ay oldu ama bana bügün mesaj geldi iste telefonunuz bır ay içinde kapanacak. İnternete baktımda pasaport özerine açiliyormuş ama yurtdışı giriş çıkış olması gerekiyor benım pasaport varda ama herhangi bır ülkeye gırış çikiş yapilmamiş yani sorum şu nasıl acabılırım bu telefonu
Cevap net, yukarıdaki yazıyı ve yorumları okuman gerek.
Yurtdışına son 4 ay içerisinde girmiş çıkmış bir pasaport, pasaport sahibi adına ilgili telefonun IMEI numarasının yazılı olduğu vergi ödendi makbuzu ve e-devlet şifresiyle internetten açabiliyorsun.
Yatırılıcak harç, btk’ya kayıt yaptırılırken girilecek telefon numarası gibi bütün bilgilerin pasaport sahibi olan şahısa ait bilgiler olması mı gerekiyor ?
Yatırılan Harç ve e devlet hesabı aynı kişi üzerine olmalı. Telefon numarasının önemi yok.
Merhaba, Bir arkadaşım Amerika’dan bana telefon getirece. Benim pasaportum İspanya’dan Türkiye’ye giriş olacak. Bir sorun olur mu? ABD’den alıp Avrupa giriş ile kayıt yaptırabilir miyim ?
Fark etmez, kayıt kurallarına uyulduktan sonra problem olmaz.
Merhaba öncelikle tüm yazılanları okumaya çalıştım fakat benim konumla alakalı bir durum bulamadım. Şimdi eşimin üstüne telefon kaydedicez kendisi yabancı. 2015 mayıs ayı gibi bir telefon kaydetmiştik. 2017 ocak ayı gibi ülkeye gelicek fakat eski pasaportu değişiyor bu sebepten yeniden IMEI kaydı yaptırabiliyor muyuz? Pasaport kaydında isme mi yapılıyor yoksa pasaport numarasına mı? İlginize şimdiden teşekkürler.
Merhaba Kemal bey. Yazdıklarınızın tamamını okudum ama problemimin cevabını bulamadım. Yurtdışından telefon getirttim. Açıkcası 120 gün gibi bir süre hakkında bilgim yoktu. Yaklaşık 5 aydır kullanıyorum fakat şimdi sim kartım bu telefonda açılmıyor. Türkiye’ye giriş tarihim de 120 günü geçti. Bankaya parayı yatırdım, e-Devlet şifresi de aldım ama IMEI kayıt işlemi yapılmıyor. Yardımcı olabilir misiniz ne yapmam gerekiyor ?
Cevap yukarıda var. Süresi geçmiş. Bankaya parayı kendi adınıza yatırdınız, yurtdışına çıkış yapıp döndüğünüzde ancak kaydedersiniz.
Merhaba Kemal Bey. Yurtdışındaydım ve 30 Ağustosta Türkiye’ye bir haftalığına giriş yaptım, şu an Polonya’dayım ve iki hafta kadar önce oturma iznine başvurdum. Oturma izni başvuru şartlarından biri “oturma iznine başvurduktan sonra Polonya’dan ayrılamazsınız” şeklinde. Şimdi bir yakınımın Türkiye’ye yurtdışından getirilmiş telefonunu 30 ağustos giriş tarihim ile kendi pasaportumun üzerine kaydedersem oturma iznim için bir tehlike oluşturabilir mi?
Merhaba bi abim bana kibristan telefon getirdi fakat pasaportu olmasina ragmen gerekmedigi icin pasaportsuz belgeyle giris cikis yapti.sorum şuki belgesini kaybetti .e devlette pasaportla kayit yaptirabilirmiyim ?
Eger belgeyle kayit yapacaksam e devlet menusundeki hangi belge turunu sececegim? Seceneklerde ‘ nufus cuzdani ıd card’ , ve ‘seyahat belgesi’ var..bunlardan hangisiyle islem yapmam gerek
Yaptıramazsın.
Kemal Bey Merhaba,
Yorumlarin coguna baktim ancak benimki gibi bir durum soz konusu degil.
Ben 2015 Temmuzda bir telefon kaydi yaptim edevlet uzerinden ve 2017 Ocak itibari ile tekrar kayit yapabiliyorum. Kasim ayi icerisinde tekrar ulkeye giris yapacagim ancak aralikta Avustralyaya geri donus yapacagim dolayisiyla Turkiyeye giris tarihimden 120 gun gecmemis oluyor ancak cikista yapmis oluyorum, herhangi bir sorun olur mu?
Tesekkurler
Cevap yukarıda net. TR’de girdiğin süre içerisinde (120 günü geçmeden) kayıt yaptırabilirsin.
Tüm bilgileri okudum yakın bilgiler
Var ama net olamadım yurt dışından gelen telefonu şuan kullanıyorum. Vergiyi
Ödedim fakat pasaport sahibi yurt
Dışına çıkmış e devlet kaydı olmuyor
Geldiğinde tel kapanmış olacak
Geldiğinde e devler işlemini yapsak telefon açılır mı
Kemal bey benim sorum biraz karışık olacak.şu an yurtdışındayım iki telefon alacağım birini 6 ay sonra Türkiye’ye dönünce kendi pasaportuma işletecem.ikinci telefonu da şimdi almayı düşünüyorum ama telefon Türkiye’ye girmeden işlettirebiliyormuyuz.işleteceğim kişi pasaportu ile 45 gün önce Türkiye’ye giriş yaptı .yani kısaca telefon Türkiye’ye girmeden bir herhangi bir pasaporta işletilebilir mi
Bence sorulan tüm soruların cevapları yukarıda ve daha önce sorulan yorumlarda. Telefon IMEI nosu ve vergisi gerekiyor. Bunları e-devlete giriyorsunuz. Telefon neden Türkiye’ye girsin ki?
Bende de 5s var 4 ay kullandim ve kapandı 2 aydir kapali olarak duruyordu 2 ay sonra hat taktim ve calismaya basladı suanda 3 aydir sorunsuz calisiyor acaba genne kapanir mi?
Abi telefon ayin 25 inde gelecek anannemin passaportu var ama telefon geldigi gün 110 gün oluyor bu passaporta işletebilirmiyim türkiyeye döndüğü tarihten 60 gün içerisindemi işletebiliyorum
Gerekli bilgiler yukarıdaki yazıda anlatılıyor.
IMEI için harcı yatırdık 3 ay oldu kisi geleli ama kayıtlarda önceki geldiği tarih görünüyor. E-devletten kayıt yaptirken de 120 gün geçmiştir diyor. Bir sonraki gelişinde yaptırabilir miyiz kaydı? Yoksa paramız yandı mı?
Merhaba getirdiğim telefonu 120 süre zarfında kayıt ettiremedik ve kapandı tekrar kayıt ettirme şansımız var mı? Tr ye girdiği ilk tarih mi yoksa ondan sonraki tarih de baz alınabilir mi? Yani kişi 120 gün zarfında bir daha tr ye girdiyse son tarih ile kayıt yapılabilir mi?
Konu basit, ülkeye girdikten sonraki 2 ay içerisinde kayıt yapılabilir.
Kemal bey hanım çifte vatandaş o hala Hollanda’da yaşıyor. Onun üstüne e-devlet şifresi aldık ama onun üstüne teli kayıt ederken vergisini ödemeye girdiğimizde bilgiler uyuşmuyor diyor. Teşekkürler cevap bekliyoruz.
Merhaba
Ben Dün Aksam Almanyadan Türkiyeye uctum. Iki hafta (okul-tatili) burada kalacagim. Ben Nerdeyse her tatilde geliyorum Türkiyeye. Simdiye kadar hep Turkcell Europe kullandim ama Türk Tariflerine göre o da cok pahali. Ben bu tatitlde Telefonumu actirmadan türk kartiylan kullanip, almanyaya dönüp ve birdaha ki tatilde telefonu actirmadan ayni türk kartiylan kullanabiliyor muyum?
Merhaba Kemal bey ben yapılacak bütün işlemleri yaptım doğru bir şekilde yaptım ama hala sistemden bakıyorum kayıt dışı cihaz olarak gözüküyor ne yapmam gerekiyor yardımcı olursanız sevinirim
Merhaba Kemal Bey.
Türkiye’de yaşayan birisi, yurt dışına turist olarak çıkıp, geri Türkiye’ye döndüğünde, kendi pasaportuna kayıt yaptırabilir mi? Yoksa sadece yurt dışında yaşayan ve Türkiye’ye tatile gelenlerin mi pasaportuna kayıt yaptırılabiliyor? Şimdiden yanıtınız için teşekkür ederim.
Iyi aksamlar Kemal bey benim Türk vatandasligim yok Sadece Mavi Kartim var alman vatandasiyim. Bende Telefon actirabiliyor muyum Problem cikmadan?
Yurt dışında yaşayan vatandaşlar ile turist olarak ülkemize gelen yabancılar, Türkiye’ye seyahatlerinde telefonlarını 120 güne kadar kayıt yaptırmadan kullanabiliyor.
Pasaporta kayıt için verilen limit 2 takvim yılı. Buna göre,
30 aralık 2015 te kayıt yaptırsam,
– 1 ocak 2017 de mi,
– 30 aralık 2017 de mi tekrar kayıt hakkı elde edeceğim ?
Başka bir deyişle 24 ay mı bekleyeceğim yoksa yıl bazında 2 değişim yetecek mi ?
teşekkürler.
Ülkeye son girişten itibaren 2 yıl geçip 3. yıla girince 1 telefon kaydı daha yaptırılabiliyor.
Merhaba, Belize’den telefon getirildiğinde,telefon mutlaka getiren kişinin pasaportuna mı işlenmelidir? Bir tanıdığım telefon bırakacaktı karşılıklı imza atılması gerektiğini söyledi,kendi üzerine işleniyormuş çünkü cihaz.
Ben yurtdışından İphone aldım, maliyeden kayıt parasını yatırdım makbuzuda aldım. Şimdi napmam gerekiyor? e devletten nerden nasıl yapacağım hakkında bilgisi olan var mı?
Önce E-Devlet şifresi alman gerekiyor postaneden. E-Devlet sitesine girerek IMEI kaydı yaptırman gerekiyor.
Yurtdışında Iphone’u nasıl kullandınız? Her ülkeden sim kart mı satın aldınız? Yön bulurken internet gibi hizmetleri kullanmak (operatör üzerinden) pahalıya gelmedi mi?
Ülkeye giriş yaptığımda ilk yaptığım işlerden biri o ülkeye ait bir GSM şirketinden sim kart almak oldu. Sim kart almadan önce karşılaştığım kimselere hangi şebekeyi kullandıkları ve ne kadar ücret ödedikleri ile ilgili bilgiler aldım. İnternet paket seçenekleri en iyi olanlar ilk tercihim olurdu. Çoğu Asya ülkesinde aylık internet paketleri TR’dekinden çok daha ucuzdu.
Örneğin Kamboçya’da 1 aylık limitsiz internet kullanımı sadece 4$ iken Türkcelden şu anda aldığım en düşük paketlerden 1GB internet için aylık 18$ ödüyorum. Belki Avea veya Vodafone’un daha uygun seçenekleri olabilir, bilmiyorum ama bu sadece bir karşılaştırma bilgisi.
Yön bilmediğinizde çoğunlukla yapacağınız ilk iş taksiye binmek olur ya da bir taşıt kullanacağınızdan mesafeyi bilmediğiniz için verilen fiyatı normal karşılayabilirsiniz. Google Maps türü uygulamaları “akıllı telefonunuzdan” kontrol ettiğinizde o yöne giden otobüs veya metro güzergahlarını bulmak mümkün. 10 TL taksiye vermektense 1 TL otübüse vererek daha ucuza seyahat edilebilir. Bu durumda satın alınan internet pahallı gibi gözükse de yön bulmanıza yardım olur.
Merhaba. Telefonu pasaporta kaydettirdim. Ne gibi durumlarda kullanima kapanır? Dikkat etmem gereken hususlar varmıdır?
Merhaba,
Bulgaristan’dan aldıracağım telefon, fakat TR de sorun yaşamamak adına orada Bulgar hattı takıp birkaç dakika konuşmak gerekiyormuş diye bir şey duydum burada sorun yaşamamak adına. Bu konuda bilginiz var mıdır? Bana mantıksız geldi de.
DOGRU DUYMUSSUN EGER TELEFONU BULGARISTANDAN ALICAKSAN. ORANIN BIR HATTINI TAK TELEFONUNA EGER BUNU YAPMASSAN BURADA YANI TURKIYEDE TELEFON CALISMAZ
Merhabalar. Kemal Bey arkadasım yurtdışından telefon getirdi. Yeni yurtdışından gelmis bir tanıdık bulduk onun pasaportuna işletmeyi düşünüyoruz. Fakat onun E devlet hesabı yok. İnternet üzerinden yapmadan, vergi dairesine gidip işlemi yapsak genede E devlet şifresi lazım olacak mı? Sadece onun pasaportunu götürmem yeterli mi başka bir şey lazim mi ?(kimlik vb.)
Merhabalar,
Geçen sene eşimin yanında getirmiş olduğu cihazını kaydetmek için vergi dairesine pasaportu üzerine vergisini yatırmıştım. E-devlet kapısı üzerinden kayıt yapabilmek için Oturma izinlerinin çıkmasını bekledik. Ardından e-şifre alarak e-devlet üzerinden kayıt yapmaya çalıştık. Ancak sistemde 120 günden fazla süre geçtiği için kayıt yapılamadı. Turkcell bayisinde de süre geçtiği için kayıt yapamadılar. Fakat cihaz 9 ay kadar kapanmadan çalıştı. Eşim memleketine gitmek için Türkiye dışına gidip geldikten sonra cihazı kapandı. Memleketindeyken de pasaportunu değiştirdi. Bu durumda vergi eski pasaportu üzerine yatırılmış, son girişi de yeni pasaport ile yapılmış olduğundan kayıt yapılamıyor. Çözüm olarak tavsiyeniz nedir? Teşekkürler
Merhaba Kemal bey, benim sorum biraz daha ilginç. Arkadaşım amerikadan iphone 7 getirdi bana. 1 ay burda kullandıktan sonra 2 yıllığına Avustralya’ya gideceğim. Yani şuan kayıt yaptırmama gerek yok diye düşünüyorum. Ancak telefonu Avustralya’da kullanabilecekmiyim kayıtsız olarak?
Telefon kaydı sadece Türkiye için geçerli. Türkiye’ye döndüğünde telefonu kullanamazsın, Bunun için IMEI kaydı yaptırmak şart. Avustralya’da kullanabilirsin.