Makedonya Tatil

Kampçılık son yıllarda dünyada yükselen seyahat trendlerinden biri. Sırt çantası ile seyahat eden gençlerin sosyal medya aracılığıyla görünürlüğünün artması birçok kişiyi kamp yapmaya teşvik ediyor. Doğayla baş başa huzurlu bir tatil yapmak, kalabalıktan uzaklaşmak, konaklamaya minimum bütçe ayırarak ekonomik bir tatil süreci geçirmek isteyenlerin tercihi kamp yapmak oluyor. Yıldızlarla bezeli gecenin tadını çıkarmak, yeni günün ilk ışıklarını çadırda karşılamanın tadı bambaşka.

Daha önceden kamp deneyimi olmayan ya da kampa giderken ne taşıyacağı konusunda soru işaretleri olanların kamp çantasında olması gereken şeyler listesine dikkatle bakmasını ve hazırlığını bu listeye göre yapmasını öneriyorum. Kamp günleriniz boyunca size lazım olabilecek en temel eşyaları öğrenmek ve kamp yaşamını kendinize zehir etmek istemiyorsanız da seyahat planlamanızı en doğru şekilde yapmaya özen gösterin.

Kamp Çantası

Kamp Çantanızda Olması Gereken 8 Şey

1. El feneri

El feneri, kamp çantasında mutlaka olması gereken objelerden biri. Organize kamp alanlarında elektrik ve aydınlatma yeterli olsa da yoğunluk ve voltaj kayıpları nedeniyle kamp alanlarında aydınlatma zaman zaman sorun olabiliyor. Organize kamp alanlarını tercih etmeyip tamamen bakir bir ortamda kamp yapmayı düşünüyorsanız çadır içinde ya da ormanlık arazide dolaşırken el fenerine ihtiyacınız olabilir.

2. Sinek kovucu sprey

Sinek kovucu sprey, kamp sırasında tatilinizin kalitesini olumlu etkileyecek olmazsa olmaz ekipmanlardan biri. Şehirde de sinekler var aman ne olacak diye basit düşünmeyin. Doğada karşınıza çıkacak sinek ve böcekler, şehirdeki akrabalarından daha acımasız olabiliyor.

3. Çakmak

Çakmak, odunları birbirine sürterek ya da camla ateş yakma gibi becerileriniz üst seviyelerde değilse kamp sırasında yanınızda olması gereken şeylerden. Herhangi bir olumsuz durum yaşamamak için en az 2 dolu çakmak ve bir adet de alternatif kibrit çantanızda olsun. Hava soğuduğunda ya da yemek yapmanız gerektiğinde o minik şeyin değerini daha iyi anlayacaksınız.

4. Çakı

Çakı, kampta hayat kurtaran malzemelerden biri. Bıçak, makas, tornavida, açacak gibi farklı özellikleri olan çakılar, hemen hemen tüm ihtiyaçlarınızı gidermenize yardımcı oluyor. Çakınızı temiz ve kuru tutarak daha uzun ömürlü olmasını sağlayabilirsiniz.

5. Pusula-Harita

Pusula ve harita her ne kadar teknoloji gelişmiş ve her şeye cep telefonlarımızdan ulaşabiliyor olsak da şarjınızın bitmesi, telefonunuzun çekmemesi gibi durumlarda hayatınızı kurtarabilir. Özellikle bilmediğiniz bir coğrafyada kamp deneyimi yaşayacaksanız cep telefonunun navigasyon özelliği ve pusulasından yararlanabilirsiniz.

Zira kamp için gittiğiniz bölgeyi iyi bilmiyorsanız bu özellikler oldukça işinize yarayacak. Şarjınızın bitme ihtimaline karşı dayanıklı bir powerbank edinmeyi de unutmayın.

flyista

6. İp

İp, kamp yaşamında ne zaman lazım olacağı belli olmayan bir malzeme. Çadırı bağlamak, çamaşır asmak gibi pek çok durumda ipin nimetlerinden ve gücünden faydalanabilirsiniz. Daha kalın bir ip ya da halat taşıyarak hamak ya da salıncak gibi küçük eğlencelikler de hazırlayabilirsiniz. Yaklaşık iki metrelik dayanıklı bir kamp ipi işinizi görebilir.

7. Mandal

Mandal, kirlenen çamaşırlarınızı asmak için ya da rüzgar yüzünden uçup duran çadır örtüsü ve tentenizi sabitlemek için kullanabileceğiniz eşyalardan. Ufacık bir şey gibi dursa da kamp çantanızda olması gerekenler arasında mandalın önemi büyük.

8. Yedek kıyafet

Yedek kıyafet, kamp sırasında aniden havanın değişmesi, sinek, böcek ya da haşere gibi zararlılara karşı koruyucu olması açısından hayati önem taşıyor. Kampa giderken havanın güzelliğine aldanıp tek parça eşya ile yola çıkmayı düşünmeyin. Olası hava değişikliği ihtimaline karşı yağmurluk, hırka ve yedek kıyafet gibi birkaç parça eşyayı çantanıza koymayı ihmal etmeyin.

Kampın keyfini ve huzurunu kaçırmamak için çantanızı hazırlarken içine neler koyduğunuza iyi bakın. Kamp için gideceğiniz çoğu yerde AVM ve market gibi yerlerin yakın olmayacağını düşünerek, sağlığınız ve güvenliğiniz için temel ihtiyaçları eksiksiz hale getirmeye özen gösterin.

Önceki blog yazısıTerkos Gölü, İstanbul
Sonraki blog yazısıMarakeş Nerede 📍 Marakeş’e Nasıl Gidilir
Seyahat Yazarı, Blogger. “Yolda olmak” duygusuna âşığım Aslında veteriner hekimim, ayrıca bilgi yönetimi okudum, marka yönetimi üzerine MBA yaptım. 14 yıl çalıştığım şirketimle yolum 2009'da ayrılınca, tekrar bir işe girmek yerine hayallerinin peşine düşüp, uzak masal ülkesi Yeni Zelanda’ya gittim. 22 ay boyunca ülkeye dönmeden Okyanusya ve egzotik Asya ülkelerinde seyahat ettim. O zamandan bu yana tam zamanlı seyahat edip gezi rehberleri hazırlıyorum.

2 YORUM

  1. Merhaba,
    Harika bir blogunuz var; şimdi siz de yarışmaya katılıp değerlendirmeye katılabilirsiniz. Blogum Harika kampanyası ile siz de blogunuzla kazanmaya aday olun, websitenizi tanıtın, promosyon ödüller kazanın. Sponsorlarımızın desteği ile bloglar arası etkinlik yarışmamızı 2018 yılı içerisinde yeniden düzenliyoruz. Katılım için web sayfamızı ziyaret edebilirsiniz. İlginiz ve desteğiniz için teşekkürler!

    Web : http://www.blogumharika.com/
    Mail: iletisim@blogumharika.com
    Tel : +90212 330 9707

DÜŞÜNCELERİNİZİ PAYLAŞIN, YORUM YAZIN!

Lütfen yorumunuzu yazın
Adınızı buraya yazın