Avustralya‘nın en popüler şehri Sidney, ikonlaşmış dünyaca ünlü yapıları, dünyanın farklı yerlerinden aldığı göçle birlikte oluşmuş kozmopolit atmosferi, upuzun plajları ve rahat yaşamı, doğa, kumsal ve şehir hayatının iç içe olduğu uyumu ile insanı kendine hayran bırakan; modern şehir hayatının nasıl keyfili olabileceğinin en güzel örneklerinden birisi.
Dünyanın ucunda olmasından mıdır bilinmez, Sidney’de gerilimsiz ve rahat bir yaşam tarzı var. Dünyanın en gözde turistik rotalardan birisi olan Sidney, dünya şehirleri yaşam kalitesi sıralamalarında ilk 5’te yer alıyor. Sidneysiders olarak tanımlanan Sidneyliler ise, sohbet etmeyi, kahkaha atmayı seven enerjik ve dost canlısı insanlar. Şehir capcanlı; her zaman bir yerlerde festival veya etkinlik düzenleniyor.
Sidney’e Gitmek İçin 10 Neden
1. Bondi Beach

Sidney bembeyaz kumsalları olan çok sayıda irili ufaklı koylar ile çevrelenmiş bir şehir. Sidney’de bulunan 100’e yakın plajların en ünlülerinden olan Bondi Plajı, sörf tutkunlarının en gözde sahili. Şehir merkezine sadece birkaç km uzaklıkta yer alan, Bondi’de yaşam tam bir tatil kasabası atmosferi hissettiriyor.
Plaj, sörf yapan, dalgalara karşı kürek çeken, paten kayan, güneşlenen, flört eden gençlerle dolup taşıyor. Yüksek dalgaların arasında tüm hünerlerini sergileyen yetenekli sörfçüleri izlemek oldukça keyifli. Plaj paralelinde uzayan Campbell Parade üzerinde ise canlı kafeler, oteller, butikler, publar yer alıyor.
Pasifik Okyanusu kıyısında altın rengindeki kumuyla 1 km uzunluğunda yay gibi uzayan Bondi Plajı, 2000 Yaz Olimpiyatları’nda voleybol karşılaşmalarına da ev sahipliği yapmıştı.
2. Darling Harbour

Darling Harbour, Sidney’in en eğlenceli duraklarından birisi. Yüzlerce restoran, kafe ve alışveriş mekanına ev sahipliği yapan Darling Harbour (Darling Limanı), hareketli bir panayır alanına benziyor sanki, şehrin en cıvıl cıvıl çekim alanlarından birisi.
Sidney’in batısında bulunan Darling Limanı’da ünlü Sydney Akvaryumu, Wild Life Sydney Zoo, Ulusal Denizcilik Müzesi, Madame Tussauds Müzesi, Çin Bahçeleri ve Tumbalong Parkı bulunuyor. Sydney Eğlence Merkezi, IMAX Sinemaları, su sporları merkezi, dev fuar merkezi, marina, oteller, çeşitli eğlence mekânları ile kentin canlı ve turistik noktalarından biri.
Sidney’in bu gözde bölgesinin King Street ve Cockle Bay iskelelerinde sıralanan çok sayıdaki restoran, farklı ülke mutfaklarından lezzetlerin keşfedileceği en güzel adreslerden birisi.
3. Sydney Opera House

Sydney Opera House, hiç kuşkusuz dünyanın en göz alıcı yapılarından birisi. Port Jackson’ın Harbour Bridge ile kesiştiği noktadaki burunda yer alan Sydney Opera Binası, Danimarkalı mimar Jørn Utzon tarafından dizayn edilmiş. Eserin yapımına 1957 yılında başlanmış ve aradan geçen 16 yılın ardından, Sidney ile özdeşleşen bu nefes kesici yapı 1973 yılında tamamlanmış.
20. yüzyılın en önemli mimari eserlerinden biri olarak kabul edilen Sydney Opera Binası, her görkemli yılbaşı kutlamalarında ekranlarımızda yer alıyor. Haziran döneminde kutlanan, coşkulu ses ve büyüleyici ışık şovlarının yapıldığı Avustralya’nın premier festivallerinden Vivid Sydney Festival’ine de ev sahipliği yapıyor.
Her yıl 4,5 milyon insanın ziyaret ettiği Sydney Opera Evi performanslarını ise yılda 1,5 milyondan fazla kişi izliyor. Modern dünyanın harikaları arasında sayılan, dış görünümü denizde süzülen yelkenlileri andıran bina, UNESCO Dünya kültür Mirası Listesinde yer alıyor.
4. Sydney Harbour Bridge

Harbour Bridge, Sidney’in karakterini oluşturan ikonlaşmış tasarımlar arasında yer alıyor. The Rocks ile Sidney’in kuzeyini birleştiren köprü, şehrin en iyi manzaralarının deneyimleneceği yerlerden birisi. 134 metre yüksekliğiyle dünyanın en geniş çelik köprüsü olan Harbour Bridge, kemerleri üzerinden 3 saat süren tırmanış sonrasında görülecek kuşbakışı Sidney şehir manzarası ise eşsiz.
Harbour köprüsü üzerinde yer alan yaya yolunun Pylon Lookout yerinde, köprünün inşası hakkında bilgiler sunuluyor. 1400 işçinin çalıştığı 8 yıllık inşaatın sonunda 1932’de hizmete açılmış.
5. The Rocks

Avustralya doğum yeri olarak tanımlanan The Rocks bölgesi, Sidney’in ilk yerleşimi olması nedeniyle tarihi ve kültürel anlam taşıyor. 1788 yılında Kaptan Arthur Phillip tarafından kurulan ilk beyaz yerleşim alanı olan The Rocks, sömürge dönemi mimarisi ile uyumlu inşa edilen yeni yapıları ile kendine özgün bir kimliğe sahip. Barlar, restoranlar ve Aborjin kültürüne dair hediyelik mağazaların sıralandığı Dar kaldırımlı sokakları ile keşfedilmeyi değer bir yer.
Yaklaşık 30.000 yıl önce Asya’dan adaya göç eden Aborjinlerin ana yurdu olan Avustralya’nın modern tarihi ise, 1788’de İngilizler tarafından bir cezaevi kolonisi olarak kurulması ile başlıyor. Adanın ilk batılı yerlileri 1788’de 8 aylık bir deniz yolculuğu sonrası ilk donanma gemisi ile gelen 750 mahkum ve 250 denizci muhafız.
Bu sürgün kolonisinin suçlu geçmişinin mirası The Rocks bölgesinde yer alan Town Hall’da görülebilir. Opera Binası’nın tam karşısında yer alan, ilk yerleşim yeri The Rocks bölgesinde, 19. Yüzyıldan kalma kalıntılar bulunuyor. Ayrıca, Sydney Gözlemevi, hafta sonu pazarı ve çeşitli sanat galerilerine ev sahipliği yapıyor.
6. Taronga Zoo

Taronga Hayvanat Bahçesi, gördüğüm hayvanat bahçeleri arasında açık ara en güzeli. 28 hektarlık Taronga Zoo ve Featherdale Wildlife Park’ta 2200’den fazla hayvan bulunuyor. Ülkenin simgesi kanguruları, uyuşuk koalaları, gürültücü ve asabi Tazmanya canavarı gibi Avustralya’ya özgü hayvanların yanında, diğer nesli tükenen nadir hayvanları sağlıklı ve geniş bir ortamda görmek mümkün.
Circular Quay bölgesine bakan nefis manzarasıyla eşsiz bir yer. Şehrin merkezi yerinde, nefis bir manzaraya sahip olan hayvanat bahçesine Circular Quay bölgesinden önce feribot, sonra da teleferik yolculuğuyla gidiliyor.
7. Royal Botanic Gardens & The Domain

Sidney, bir park ve bahçeler şehridir desek yanlış olmaz. Sydney Opera Binası’nın arka kesiminden kısa bir yürüyüş ile ulaşılabilen Royal Botanic Gardens, iş merkezlerine ev sahipliği yapan gökdelenlerle Sydney Limanı arasında geniş bir alana yayılıyor. Yiyecek sepetlerini doldurup, sabahtan akşama kadar ailecek eğlenmeyi seven Sidneylileri, botanik bahçelerinde ve parklarda eğlenirken, spor yaparken, top oynarken görmek mümkün.
Ocak aylarında Sydney Festivali’nin de mekânlarından olan park, Güney Pasifik bitkilerinin muhteşem bir koleksiyonunu barındırıyor. Park alanına ilk egzotik bitki ve ağaçlar 1816’da dikilmeye başlanmış. Sydney Harbour kıyısına kadar uzanan ve geniş bir alanı kaplayan park insanların gelip kafa dinlediği bir yer.
8. Müze ve Sanat Galerileri
Müzeler ve sanat galerileri, insan, kültür, sanat, tarih gelişim süreci için bir bakış açısı sağlar. Sunulan kültürel zenginlikler, yeri doldurulamaz eşsiz hazinedir. Avustralya müzelerinden her zaman övgüyle söz ederim. Sidney’de, her biri ilgiyle gezilmeyi hak eden 34’ten fazla müze ve sanat galerisi bulunuyor.
Bunlardan biri olan The Art Gallery of New South Wales, 1870’lerde tasarlanmış ve 1909 yılında halka açılmış ve 29.000 adet koleksiyona sahip; Avustralya’da en iyi sanat müzelerinden birisi. Avustralya, Asya , Aborjin ve çağdaş Avrupa sanatının kalıcı koleksiyonlarına yer veriyor.
Sidney Çağdaş Sanatlar Müzesi (Sydney Museum of Contemporary Art) ise çağdaş sanatlara dair, hem Avustralya’dan hem de dünyanın birçok noktasından çağdaş sanat eserlerini barındırıyor.
Avustralya’nın ilk müzesi olan Australian Museum ise bölgenin antropolojik tarihine ışık tutuyor. 1827 yılında kurulan müze, Aborijinler hakkında bir çok bilginin edilebileceği yerlerden birisi. Australian National Maritime Museum, ise ilk koloni gemilerinin modellerini yakından incelenebileceği bir yer.
9. Blue Mountains

Sidney’in 103 km batısında yer alan Blue Mountains, mistik ve vahşi dokusu ile, Avustralya’nın en büyük kanyonu. Okaliptüs ormanları, yeşille gökyüzü mavisinin birbirine karıştığı manzaralar ve nesli tükenen hayvan türlerinin buluştuğu 1.000 km’lik alana yayılan Blue Mountains, 2.000 yılında beri UNESCO Dünya Mirası Listesinde yer alıyor.
Aborjin (Avustralya yerlisi) efsanesine göre (Three Sisters), Katoomba kabilesine mensup bu 3 kız kardeş, komşu kabileden 3 oğlana aşık olur. Ama kabile yasaları gereği evlenmelerine izin verilmez. Bunun üzerine 2 kabile arasında savaş başlar. Katoomba kabilesinin büyücüsü, kız kardeşleri korumak için onları geçici olarak taşa çevirir, fakat büyücü savaşta hayatını kaybedince, kız kardeşleri tekrar insana çeviremeden ölür.
Rüzgar erozyonu ile oluşmuş kayalıkların isimleri ise Meehni (922 m), Wimlah (918 m) ve Gunnedoo (906 m). Blue Mountains bölgesi uçsuz bucaksız ormanlarla kaplı ve uzak bölgeleri ultraviyole ışınlarının, atmosferdeki bölgeye özgün partiküllere çarpıp dağılması sonucu mavi renkte görünüyor.
10. Yurtdışı İngilizce Eğitimi

Dünyanın en çekici şehirlerinden olan Sidney, sadece gezi amacıyla değil, yurtdışı dil okulları açısından da popüler bir yer. Yerel alışveriş pazarları, pırıltılı alışveriş caddeleri, renkli festivalleri ile birçok uluslararası öğrenciler için Avustralya dil okulları en iyi fırsatları sunuyor.
Dünyanın farklı yerlerinden gelen genç ve dinamik öğrencilerin oluşturduğu çok kültürlü yapısı ile şehir tam bir kültür mozaiği. Dinamik şehir Sidney, sunduğu eğitim kalitesi ve yaşam şartları açısından İngilizce dil eğitimi için oldukça ilgi görüyor. Avustralya’da uluslararası bir öğrenci olmanın avantajlarından biri de, öğrencilik süresince çalışmaya izin vermesi.
Yılın 340 günü güneşli olan ılıman iklimi, temiz ve deniz kokan havası, rahat atmosferi, güvenli ortamı ve yukarıda sadece bir kısmını aktardığım gezilecek yerleri ile baştan çıkarıcı bir şehir.
Sydney Opera Binası, Bondi Beach, Rocks, Sydney Harbour Bridge, Sydney Harbour, Paddy Markets, Darling Harbour, Blue Mountains ve çok daha fazlası ile Sidney, başka şehirleri kıskandıracak bir cazibe merkezi.
Peki Whatsons Bay? Manly Beach? Blue Mountains? Jervis Bay? 🙂 Sydney için benim siteme de bakabilirler:)
http://www.evdenuzakta.net
25 aralıkta Sidney’de olacağım. 40 gün kalmayı planlıyorum. Sonrasında da göçmenlik için başvuru yapacağım. Orada olan varsa iletişime geçmek isterim.
Ben de gitmeyi düşünüyorum. Benim orda 2 teyzem var. Benim de gidip çalışıp sonra kalirim hoşuma giderse.
Ben de gitmek istiyorum. Bu konuda maddi yönden değil manevi yönden bir nevi arkadaş dost arıyorum. Bugün olsa hemen giderim nasıl gidilir bir bilgim yok ama cocukluktan beli oraya gitmek istiyorum. Orada kalmak istiyorum bu konuda bilgi verebilecek veya yol arkadaşı varsa alo demesi yeterli.
Bende duyduklarımdan etkilenerek araştırmaya başladım. Gitmek istiyorum ben de.
Selam ben de 25 aralikta Sidney’de olacagim. 1 hafta kalacagim. Tek gidiyorum. Degisik bir macera beni bekliyor 🙂
Sidney’e yerlesmek için ne gerekiyor? Ora da yaşamayı duşunuyoruz çocuklarla birlikte. Orada ne iş yapabiliriz? Tarımla uğraşıyorum. Üni. İktisat mezunuyum.
Çok özel bir mesleğiniz veya milyon TL’ye yakın paranız yoksa Sidney’de yaşamanız imkansız. Vatandaşlık ve hatta vize almanız bile zor.
Çiftçilik, Avustralya’nın kabul ettiği kalifiye eleman listesinde yer alıyor. General Skilled Migration Subclass vizesine başvurup, sınırsız oturma izni alabilirsiniz.
https://www.border.gov.au/Trav/Work/Work/Skills-assessment-and-assessing-authorities/skilled-occupations-lists/CSOL
En kolay yol bir Avustralyalı bulup evlenmek :)))
Merhaba,
Ekim ayindan beri Sidney’de yasayan biri olarak rahatlikla soyleyebilirim ki, burada yazilanlarin yani sira, kafa rahatligi ne demek sadece bunu yasamak icin bile gelinir Sidney’e:)
Goc hikayemizi ve burada gunlerin nasil gectigini merak edenler icin bir blogum da mevcut: uzaktakiminikkiz.blogspot.com.tr
Sevgiler☺️
Bu birsey sormak istiyorum. Oralarda çok böcek olduğu söyleniyor hemde kocaman doğrumu?
Soldan direksiyon sorun oluyor mu? Park sorunu var mı? Kangurular nerede?
Mart ayında Sydney’e gidiyorum dil eğitimi için oldukça heyecanlı hissediyorum 🙂
Bir şeye ihtiyacın olursa ben Sydney’de yaşıyorum. Sitemi takip edebilirsin. evdenuzakta.net
Yeni Zelanda mı Avustralya mı sizce? Doktora için gitmek istiyorum. Bir de yaşam koşulları uygun olmalı.
Sydney veye Melbourne tavsiyem.
Ben şu anda Sydney’deyim. Güzel bir yer ama %80 Asyalı. Yerlileri çok saygılı sıcak kanlı insanlar ama diğer milletler öyle değil. Gelip görmeye değer bi ülke mi bilmiyorum. İlerleyen zamanlarda sizlere aktarırım. Kafamda netleştikten sonra paylaşırım sizlerle.
Au’ya gitmek o kadar kolay değil. Çok zorlaştırmışlar didik didik ediyorlar.
Bence her gittiğiniz yere tur düzenleyin
Oralara kadar gidip bu Şehre gidememek bana çok koymuştu fakat 2018’de bekle beni Sidney ..!
Sydney’i ziyaret etmek için o kadar çok neden varki… 🙂
Tam iki senedir buraya göç etmenin yollarını arıyorum. Mimarım, nitelikli göçmenlikle gidip bütün bir ömrü bu kıtayı keşfetmekle geçirmek istiyorum. Şu günlerde beni bunu yapmaktan alıkoyacak hemen hiçbir etken kalmadı.. Bir kıvılcıma bakar yani.. Benimle gelmek isteyen var mı ya 🙂
Merhaba Özgen,
🙂 Anlaşılan aynı amaç için ortak payda da buluşuyoruz. Ben okul aracılığı ile gitme konusunda adım attım ama istersen ve gitme konusunda ciddi isen görüşelim derim. arslan.cagdas@gmail.com ile bana ulaşabilirsin. Hadi bakalım, görüşebilmek üzere.
Ben gelmek istiyorum.
Hadi gidelim 😊
Ben 15 gün Sidney, 15 gün Melbourne’de kaldım. Her iki şehirde bence güzel ama Türkiye’ye çok uzak, istediğin an dönemezsin. Bana göre öyle pahalı bir ülke değil, Avrupa’ya göre baya uygun.
Avustralya’da yaşayan biri olarak gelecek olanlara Melbourne’de daha fazla vakit geçirmelerini tavsiye ederim. Benzetme ile örnek verecek olursak, Sydney İzmir gibi körfez etrafına kurulmuş bir şehir, Melbourne ise daha çok İstanbul gibi diyebiliriz. Tek bir merkezi olmayıp daha fazla yayılmış ve sosyal etkinlikleri doğal güzellikleri daha fazla olan bir şehirdir. Tabii ki gelmişken tüm kıtayı gezmek daha mantıklı 🙂
Melbourne’de görülmesi gereken yerleri yazabilir misiniz?
Melbourne City Circle Tram (ucretsiz sehirci tram turu), Queen Victoria Market (haftanın 6 günü açık, yarı kapalı pazar diyebiliriz), hediyelik eşya, sebze-meyve gibi pazar alışverişi dışında, yiyecek bölümünde çeşitli ülkelerden gelmiş peynir, sosis, tatlı başta olmak üzere çok uygun fiyata çok lezzetli yiyecekleri tatma şansın olur. Benim favori mekanim 🙂 Royal Melbourne Botanic Gardens (Adından anlaşıldığı gibi botanik büyük bir bahçe, cennet sanırım böyle bir şey dedirtiyor), Melbourne Aquarium (şehir merkezinde Avustralya deniz canlılarını görebilirsiniz), Philip Island (doğal güzellikleri olan ve penguenlerin yaşadığı yarım ada. Akşamları yuvalarına dönüşlerini izleyebilirsin. Yaklaşık 3 saat uzaklıkta şehir merkezinden), 12 Apostles at Great Ocean Road (Şehir merkezinden yine aşağı yukarı 3 saat uzaklıkta, 243 km uzunluğunda, okyanus manzaralı sahil yolu. Çok uzun bir yol olmasına nazaran güzelliğinden ötürü çok çabuk geçiyor ve yolun sonunda 12 Apostles adı verilen 50 metre yüksekliğinde, zamanla karadan kopmuş büyük kayaları görüyorsunuz, harika bir manzara!), Sovereign Hill Ballarat (1850’de kurulan altın çıkarılan, zamanın zengin kasabası. Hala turistler için belli bölgelerinde süzgeçle ırmaktan altın çıkarma gibi aktiviteleri var), Yarra Valley Wineries (Şarap imalatı yapılan üzüm bahçeleri. Turla gidilmesini tavsiye ederim).
Tabiiki bunlar başlıca yerlerden birkaçı daha da rahatlıkla uzatılabilir. Bir an benim işim değil, Kemal abinin işi bu deyip kesmek istedim 🙂 İnternette diğer bloglardanda daha fazla bilgiye ulaşılabilir. Kemal abininki gibi okunuşu olmasa da diğer blogların yararlı olacağından eminim 😉
Bende Avustralya’ya gezmek için gelmek istiyorum.Güzel bilgileriniz için teşekkür ederim.
Katkı ve yorum için teşekkürler bro. Avustralya’ya selamlar!
Melbourne yaşamak için, Sydney gezmek için deriz biz de 😉 Ama neredeyse 6 yıldır Melbourne’deyiz; Sydney’den Melbourne’e gezmeye gelenler burayı, Melbourne’den Sidney’e gidenler orayı beğeniyor 🙂 🙂
Ben de gittim ve en güzeli Bay ler dantel gibi ve captain cook bu bayleri görmemiş.
Nuray ara beni kuşum . Bondi beach duvar yazisi 🙂
Hahah. Denizden çıkarken bu yazıyı, havlumun yerini belirleyici olarak kullanıyordum 🙂 teee çok uzaklardan görülüyor çünkü.
3 sene sonra rotamız Okyanusya olabilir.
Kesinlikle yaşanılası bir kent Sydney. .bende yaklaşık 2 ay kaldım, hala feci aklımda. 🙂
Bu manzara da başka bir neden
Çok pahalı olmasa daha güzel olacak.
Çok çok pahalı. Kaldığım YHA hostel 50 liraydı. Sncak ücretler de gayet iyi. Minimum saat ücreti 15$ civarında.
Arkadaşım beş yıl önce oraya yerleşti.. Ben de ilerde yanına kalıcı olarak gitmeyi düşünüyorum..Harika!!… (Y)
Sanırım tartışmasız dünyanın en yaşanası memleketlerinden biri Avustralya ve Sidney şehri..
En az bir hafta ayırmak lazım zaten TR üzerinden gidelecekse toplamda 2 haftadan daha az kalınmamalı diye düşünüyorum.
En popüler yerlerden bahsetmiş zaten Kemal Bey, bir ek olarak Circular Quay’dan vapurla Manly geçmek ve oralarda gezmek, sahilde denize girmek ve bişeyler atıştırmakta listeye eklenmesi gereken aktivitelerden diye düşünüyorum..
Gerçekten çok güzel bir şehir. Buraları gidip görmek ve deneyimlemek harika olurdu.
Siz yazmaya devam edin, biz de en azından buradan takip edip hayal edelim.
Sidney harika bir şehir. Modern, eğlenceli ve yapacak o kadar çok şey var ki! Gidenler ez az 5 gün ayrımalarını öneriyorum. Blue maountain benim de sevdiğim bir trekking yeri oldu. Gün batımlarında tekne turu muhakkak yapın. Parklarında yürüyün. Akvaryum ve Botanik bahçesini ziyaret edin ve Sidney Kulesine de çıkın, gün batımında.
Kesinlıkle en çok gitmeyı ıstedıgım ülkeler arasında Avustralya (Sidney) muhteşem gidilip görulmesı gereken bir yer oldugunu düşünüyorum KEMAL BEY 🙂
SEVGİLER
2012’de Sydney’de 4 hafta kuzenlerimin yanina gitmistim. Ordan dönerken aglayarak döndüm onu biliyorum. O dört hafta da İngilizce Kurs yapma sansim da oldu.
“La lingua Language School ” Bu Dilkursu’nu herkese tavsiye ederim. Hem bütceye uygundu hem de ufacik siniflarinda 6-7 kisi kadar kisi sayisi var ve sehir merkezindeydi. Hocalari harikaydi.
Manly’i bende cok begendim Kemal Bey. Harika bir kita ne denir ki. Bir sürü güzel sey siralaya bilirim. Tekrar gidebilirim umarim, aslinda göc edebilsem ne güzel olur. 🙂
Keşif meraklısı,dil tutkunu,seyahat manyağı (olmaya aday) bir gezginci adayı olarak sizin harika keşif deneyimlerinize şahit olmak büyük bir zevk bizim için.
İskandinav efsanelerinin yer aldığı çocukluk anılarım dolayısıyla orayı görmek,özellikle de Norveç’e birgün gitmeyi umut ediyorum
Sidney’e giderseniz Sidney Tower kulesine çıkmayı ve orada yemek yiyip şehrin yukarıdan izlemeyi unutmayın. Çok romantik. Tabi biraz pahalı, ama değer.
Son 3 yildir Türkiye’de kış olunca gidiyorum. Suresiz oturum iznim var. Türkiye’de turist rehberiyim. Detayli bilgi isteyen bana yazabilir. Ögrenci olarak veya turist olarak gideceklere yardimci olurum. Saygilar, hakkutlu@hotmail.com
Fantastic city!
Bir de vah Blue mountains vah, tez vakit doğa kendini toparlar umarım.
Senin Sydney’de beğendiğin yerler nerelerdi Orhan?
Blue Mountains? Neden?
Yangın vardı ben oradayken, çok çok ciddi boyutta, o nedenle gitmeye yeltenememiştik.
Sydney’in genel coğrafyasına bayıldım, manzara nefisti. The Rocks, Darling Harbour, Art Gallery of New Southwales ve Museum of Comtemprary Art. Ayrıca Paddington bölgesini çok sevdim.
Boşver Bondi’yi turist mekanı orası, Manly Beach’e gidilelim.
Manly nefis bir plaj. Kasabası da huzur verici, ancak diğer yandan Bondi sörfçüleri izlemek için şahane bir yer. Bazı günlerde dalgalar o kadar yüksek ki, sörfçülerin suyla dansını izlemek keyif verici.
Avustralya’nın turistik olmayan yeri yok ki! 🙂