Polonezköy Tabiat Parkı, İstanbul‘a 34 km uzaklıkta, Beykoz ilçesinde yer alan, yemyeşil bir yer. Rusya ve Prusya tarafından işgal edilen Polonya’dan kaçanların yerleştiği Polonezköy’ün 100 yıldan gazla bir geçmişi var. Köyün nüfusu 20 bin civarında, yaklaşık yüzde yirmisi Polonya kökenlilerden oluşuyor.

İstanbul’un keşmekeşliğine tezat, doğa içerisinde yürüyüş ve bisiklet yolları, kor kahvesi ve ilgin hikayesiyle doğada huzurlu vakit geçirmek isteyenlerin seveceği bir yer. Yemyeşil çimenlikleri içinde gülümseyen tipik, tahta evler ve dalları çiçek ve meyve dolu ağaçların bulunduğu Polonezköy, tüm dünyada yayılmış Polonya göçmenleri arasında bilinen ünlü köylerden.

Polonezköy

İstanbul’da hafta sonu aktiviteleri için en çok tercih edilen beldelerden biri olan Polonezköy, köylere has tertemiz, ferah ve rahatlatıcı havası, doğal güzellikleri, tereyağı, balı ve özellikle kirazlarıyla meşhur.

1994’te tabiat parkı ilan edilen bölge, İstanbul’da tabiat parkı olarak ilk ilan edilen ve kapladığı alan bakımından en büyük tabiat parkı özelliğini taşıyor. Yaklaşık 3 bin hektarlık alana sahip çok zengin flora ve fauna varlığına sahip Polonezköy’de küçük ama bir o kadar da şirin pansiyon ve oteller yer alıyor.

Malta

Serbia

Polonezköy Tabiat Parkı, İstanbul

Polonezköy Tabiat Parkı, İstanbul’un Anadolu yakasında, Beykoz ilçesi sınırlarında yer alan, kent merkezine yakın konumuyla şehrin akciğerleri olarak kabul edilen bir doğa harikası. Polonezköy, İstanbul kent merkezine 34 km uzaklıkta, şehirden uzak nefes almak için, yabani kuş sesleri ve yemyeşil tabiat eşliğinde, doğayı ve kültürü aynı anda yaşayabileceğiniz eşsiz güzellikte bir yer.

Aynı zamanda faytonla da gezebileceğiniz bölgede, hafta sonu tatili, günübirlik gezi, piknik, mangal keyfi, lüks ve kaliteli restoranlarda akşam yemeği, düğün ve muhtelif partiler gibi pek çok imkânı değerlendirebilirsiniz.

Polonya, 1775’te Avusturya-Rusya ve Prusya tarafından bölünerek işgal edilmiş, Polonya’nın parçalanmasını kabul etmeyen Osmanlı İmparatorluğu bu alanı Polonyalı siyasi göçmenlerin sığınağı haline getirmişti. Osmanlı İmparatorluğu 1856’da Kırım Savaşı’na girerken Polonya’dan kaçan asker ve sivillerle birlikte savaşa katıldı.

Savaştan sonra Sultan Abdülmecit, şimdiki Polonezköy’ün bulunduğu topraklara yerleşim izni verdi. Önceleri Osmanlılarca Adamköy olarak anılan bu Polonya köyü, daha sonra Polonez Karyesi adını aldı. 1894’te Türk devleti burada yaşayan mültecilere vatandaşlık hakkı tanıyarak, 1923’te bölgeye Polonezköy ismiyle etnik bir kimlik kazandırdı.

Polonezköy’ün şirin evleri 1900’lerde başlayan pansiyonlara ve otellere dönüşmeye başladı. Halen de 80 kadar Polonyalı vatandaşın yaşadığı Polonezköy’de, köy sakinleri 150 yılı aşkın süredir dillerini ve atalarının geleneklerini koruyup yaşatmaya devam ediyorlar.

Hakkında yüzlerce kitap ve makalenin bulunduğu Polonezköy’ün duvarlarla çevrili evleri, çitlerini güçlendiren sık ve yüksek ağaçlar ile girişlerinde yediveren gülleri olarak adlandırılan sarmaşıklarla süslü.

Bu mega kentte doğanın ve yeşilin korunmayı başardığı nadir yerlerden olan Polonezköy, etrafı çam ağaçları ile çevrili, kalabalık, gürültüsü ve stresten arınmış, adeta kurtarılmış bir bölge. Köye girişte sizi kilise ve mezarlığın karşıladığı Polonezköy’de, 100 metre kadar sonra köyün ufak meydanına geldiğinizde, sessiz ve huzurlu bir kasaba atmosferi ile karşılaşıyorsunuz.

Polonezköy Tabiat Parkı, bitki çeşitliliği açısından çok zengin. Park içerisinde, karaçam, kızılçam, sarıçam, meşe türleri, Macar meşesi, at kestanesi, Anadolu kestanesi, Avrupa ladini, doğu çınarı, Akdeniz selvisi, gürgen, karaağaç, kızılağaç, kayın, ıhlamur, doğu mazısı, yayılıcı dağ muşmulası, geyikdikeni, beyaz çiçekli-yaprak döken kartopu türleri ile fundalıklardan oluşan muazzam bir bitki çeşitliliği var.

Diğer yandan park içerisinde Sülün-Keklik Üretme İstasyonu ile Geyik-Karaca Üretme İstasyonu bulunuyor. Kızıl geyik, karaca, yaban domuzu, çakal, tilki, sincap, sansar, gelincik, sülün, keklik, atmaca, şahin, doğan, karatavuk, saka, üveyik, baykuş, saksağan ve serçe de Polonezköy Tabiat Parkı’nda rastlayabileceğiniz hayvanlardan.

Polonezköy Gezilecek Yerler

Polonezköy gezilecek yerler

Polonezköy, yılın her döneminde kendine özgü güzellikleriyle pek çok aktivite için ideal. Zengin köy kahvaltısı yaparak başladığınız bir güne, hamakta veya minderde dinlenip at gezintisiyle devam edebilir, doğayla baş başa şehrin gürültüsünden uzak doğal bir ortamda yabani kuş türlerine rastlayabileceğiniz 5 km’lik yürüyüş parkurunda kışın dahi yürüyüş, koşu ve bisiklet sporları yapabilirsiniz.

Polonezköy’ün sokaklarının iki yanı, karşılıklı dizilmiş şirin evlerle uzayıp gidiyor. Yemyeşil ve huzur dolu Polonezköy, İstanbul’un bu derece yakınında ve bu kadar yeşillikler içindeki şirin evli, güzel bahçeli oluşu, hoş hiç kuşkusuz turistik bir yer haline getiriyor. Küçük bir yer olan Polonezköy merkezin tamamı yaklaşık 400-500 metrelik bir yol boyunca kurulu.

Polonezköy’de ziyaret edilecek yerler arasında 1900-1914 yılları arasında inşa edilen Czestochowa Meryem Ana adını taşıyan kilise, içerisinde Mehmet Sadık Paşa’nın eşinin mezarı da bulunan Polonezköy Mezarlığı, Atatürk’ün Polonezköy’ü ziyareti esnasında kaldığı ev, köyün 150. kuruluş yıldönümünde açılan ve Polonezköy tarihi ve kültürünü yansıtan Zofia Teyze’nin Hatıra Evi bulunuyor.

Polonezköy’ün girişinden Cumhuriyet Köy yönüne devam ettiğinizde önce genelde konaklama tesislerinden oluşan bir sürü yer daha sonra ise dere kenarında geniş alanlara yayılmış piknik alanları bulunuyor. Piknik yapılmak istediğinizde, yemyeşil ormanlar arasındaki dere kenarında yan yana sıralı bu birçok piknik alanından birini tercih edebilirsiniz.

Dilerseniz köy meydanından bisiklet kiralayıp çevrenin tadını çıkarabilirsiniz. Diğer yandan köyü faytonla da gezmek mümkün. Türkiye’de ilk olan BMX parkurunda bisiklet sevenlerle eğlenceli zamanlar geçirebilirsiniz. Köy meydanında yer alan Arıcılık Müzesi’ni gezebilir, nefis Polonezköy kara kovan balı alabilir ve hediyelik eşyalar satan dükkanları ziyaret edebilirsiniz.

Farklı lezzetleri bir arada sunan restoranlarda nefis lezzetler tadabilir, bahçede mangal keyfi yapabilir, çay saatlerinde başka yerde bulamayacağınız Polonya pasta, çörek ve tatlılarının yanı sıra likör çeşitlerini de deneyebilirsiniz. Dönmek istemezseniz de Polonezköy’de ev rahatlığında konaklama seçenekleri oldukça ünlü. Her yıl haziran ayında yapılan Kiraz Festivali ise Polonezköy’ü ziyaret etmek için en güzel zamanlardan biri.

Polonezköy Kültürünü Yaşatma Derneği ve Beykoz Belediyesi tarafından düzenlenen Polonezköy Kiraz Festivali, her yıl haziran ayında çeşitli aktivitelerle kutlanan, geleneksel kültür ve halk danslarının sergilendiği bir etkinlik.

Aynı zamanda Türkiye ile Polonya dostluğunu pekiştiren, kültürel ve sosyal bağları kuvvetlendiren bir şenlik olan festivalde Polonya’dan gelen folklor ekiplerinin gösterileri, Beykozlu Doğu Karadenizliler halk oyunları gösterilerini izleyebilir, çeşitli ikramlarla zenginleşen programa hep birlikte şarkılar söyleyerek eşlik edebilirsiniz.

1. Zofia Teyze’nin Anı Evi

Zofia Teyze Anı Evi

Zofia Teyze’nin Anı Evi (Sofia Rizi Anı Evi/Zofia Ryzy Anı Evi), Polonezköy’un en eski evlerinden biri. Halkın ziyaretine açık olan ve müze olarak hizmet veren anı evinde Polonezköy ve Rizi ailesiyle ilgili fotoğraf ve dokümanlar sergileniyor. 1881-1883 yıllarında, Zofia Rizi’nin babası Wincenty Ryzy tarafından dönemin tipik Polonya köy evi mimarisi ile inşa edilen ev, halen orijinalliğini koruyor.

Evin açılmasının fikir babası olan Michal Czajkowski sayesinde Polonya gelenekleri, özellikle Sibirya sürgününden dönmüş olan Wincenty Ryży’nın evinde yaşatılıyordu. Ryży’ların evinde ünlü Polonyalıların portreleri ve vatanseverlik konulu tabloların yanı sıra, köyün en büyük Lehçe kitaplarından oluşan kütüphanesi bulunuyordu.

Daha sonra bu evde Polonya’da ‘Ciocia Zosia’ (Teyze Zosia) olarak tanınan Zofia Rızı (Ryży) 1903-1986 arasında yaşamaya devam etti. Zofia Rızı burada Polonezköy gençleri arasında ana dili ve Polonya tarihi hakkında bilgiler veriyordu. Evi, Türkiye topraklarında bir çeşit Polonyalılık göstergesi oldu.

Zofia Rızı’nin evi, Polonezköy tarihinin ve sakinlerinin hayatlarından hatıraların toplandığı ve sergilendiği bir yer haline geldi. Kapısı büyük bir misafirperverlikle ağırladığı Polonya ve tüm dünyadan gelen konukları için her zaman açık.

⏰ Polonezköy Zofia Teyze’nin Anı Evi yalnızca hafta sonları 10.00, 13.00-14.00 ve 17.00 saatlerinde ziyaret edilebiliyor. Hafta içi istek üzerine, önceden telefon edilerek bildirmeniz gerekiyor. Tel: 0 (216) 4323082, 0 (532) 5126411, 0 (532) 6081543. 🔐 Polonezköy Zofia Teyze’nin Anı Evi giriş ücreti 5TL.

2. Polonezköy Kültür Evi

Polonezköy Kiraz Festivali
Polonezköy Kiraz Festivali, Polonezköy Kültür Evi
Polonezköy Kiraz Festival

Polonezköy Kültür Evi, Polart Gallery ve Polonezköy Kütüphanesi olarak hizmet veriyor. Yıl içerisinde düzenlenen pek çok kültürel ve sosyal aktiviteye ev sahipliği yapan Polonezköy Kültür Evi’nde, resim sergileri düzenlenirken Polonya kültürü ile ilgili pek çok kaynağı barındırıyor.

Polonezköy Kültür Evi, Polonezköy Meydanının arka tarafında, hemen ana yolun kenarında yer alıyor. ⏰ Polonezköy Kültür Evi yılın her dönemi 09.00-17.00 saatleri arasında ziyarete açık. 🔐 Polonezköy Kültür Evi ziyaretçilerinden giriş ücreti alınmıyor.

3. Polonezköy Ağaç Oyma Heykel Sergisi

Polonezköy Ağaç Oyma Heykel Sergisi
Polonezköy nasıl gidilir

Polonezköy Ağaç Oyma Heykel Sergisi, Polonezköy’ün hemen girişinde, Polonezköy Kültür Evi’nin önündeki yeşil alanda yer alıyor. Ağaç Heykel Sergisi, ağaç oyma sanatının güzel ve fantastik yapıtlarına ev sahipliği yapıyor.

Burada aynı zamanda yeşillikler arasındaki banklarda oturarak dinlenebilirsiniz. Çevresinde çok sayıda ağacın bulunduğu alan huzurlu bir atmosfere sahip.

4. Polonezköy Doğal Yaşam Parkı

Polonezköy Doğal Yaşam Parkı

Polonezköy Doğal Yaşam Parkı, Polonezköy Country Club bünyesinde yer alıyor. Polonezköy Hayvan Parkı içerisinde çitlerin arkasında özgürce dolaşan pek çok hayvanı görmeniz mümkün. Tesisin 1995 senesinde hobi olarak başlatılan değişik hayvan besleme merakı, günümüzde ileri düzeylere gelerek kangurudan geyik ve lamaya kadar çok geniş bir koleksiyon şeklini almış.

Polonezköy Doğal Yaşam Parkının asıl amacı ise özellikle çocukların hayvanları kafes içinde değil, doğal ortamlarında yakından görüp sevmesini sağlamak. Çocuklarınızla güzel bir hafta sonu aktivitesi için bulunmaz fırsat. ⏰ Polonezköy Doğal Yaşam Parkı ziyaret saatleri 09.00-17.30 🔐 Polonezköy Doğal Yaşam Parkı giriş ücreti 50TL, çocuk 25TL.

5. Polonezköy Czestochova Meryem Ana Kilisesi

Polonezköy Czestochova

Czestochowalı Meryem Ana Kilisesi, Polonezköy’ün girişinde yer alıyor. Yemyeşil bir bahçe içerisinde, Mukaddes Anna Mabedi (Temple of Holy Anna) adını taşıyan ilk küçük kilise 1845-1846 yıllarında Saint François Boşnak Rahipleri tarafından inşa edilmiş.

Yaşanan bir depremde 1869 yılında yıkılan ahşap kilisenin yerine 1914’te inşa edilen kilise ise I. Dünya Savaşı sırasında Türk ordusu tarafından karargah olarak kullanılmış. 1918’te restore edilen kilise, yıl içerisinde düzenlenen festival ve organizasyonlara ev sahipliği yapıyor.

6. Polonezköy Arıcılık Müzesi

Polonezköy Arıcılık Müzesi

Polonezköy Arıcılık Müzesi, arıcılığı ile ünlü Polonezköy’de 39 yıldır arıcılık yapan Kemal Sayal’ın açtığı ve ana arı ızgarası, bal süzme makinesi ve arıcılıkla ilgili birçok malzemenin sergilendiği küçük ve şirin bir müze. Amerika, İtalya, Almanya, Fransa gibi birçok ülkede örnekleri bulunan arı müzelerini ziyaret eden Kemal Sayal açtığı müzede, ziyaretçilerine ücretsiz hizmet veriyor.

Köy meydanında bulunan ve Türkiye’de tek olan Arıcılık Müzesinde Müzede, bal satışının haricinde, çiçek polenleri, arı hücreleri ve peteğin oluşum safhasını gösteren kovanlar da bulunuyor. Balın aşama aşama nasıl oluştuğunu anlatmak için sıralanmış bu ürünlerin hepsinin altında, işlevleriyle ilgili kısa bilgiler yer alıyor.

Ayrıca müzede saf bal mumu, polen kapanı ve Almanya’dan getirilen ve arıcılıkta kullanılan özel malzemeler de bulunuyor. Ziyaretçisi yaz kış eksik olmayan müzede, Anzer balı, kara kovan balı ve Polonezköy’de de üretilen kestane balı, arı sütü, polen ve bal özlü kozmetik ürünleri deneyerek satın alabilirsiniz.

⏰ Polonezköy Arıcılık Müzesi ziyaret saatleri 09.00-20.00 🔐 Polonezköy Arıcılık Müzesi ziyaretçilerinden giriş ücreti alınmıyor.

7. Cam Sanat Merkezi

Polonezköy Cam Sanat Merkezi

Polonezköy Cam Sanat Merkezi, doğa ile iç içe bir yerde, yeşilin her tonunu görebileceğiniz, temiz hava ve bol oksijen alabileceğiniz Polonezköy’de yer alan, hem alışveriş yapabileceğiniz hem de cam ile ilgili çeşitli atölyelere katılabileceğiniz rengarenk bir merkez.

Özellikle de çocuklar için özel çalışmaları bulunan merkezin, bir sanat eserine dönüşen bahçesi ve satış yerinde birbirinden güzel çalışmaları görünce hangisini alacağınızı şaşırıyorsunuz. ⏰ Polonezköy Cam Sanat Merkezi ziyaret saatleri 09.00-17.30 🔐 Polonezköy Cam Sanat Merkezi ziyaretçilerinden giriş ücreti alınmıyor.

Polonezköy’de ne yenir

Polonezköy’de farklı kültür ve tarzda şekillenmiş pek çok restoran ve et-mangal mekanları bulunuyor. Eski bir Polonyalı köyü olma özelliğinden dolayı Polonezköy’de öncelikli olarak yöresel lezzetleri tatmanızda fayda var. Restoran ve bahçelerin bir kısmı açık havada bahçe ortamında, bir kısmı da kapalı ortamda.

Hemen her yerde özel ev yemeklerini bulabilirsiniz. Polonezköy’ün en meşhur ürünü ve simgesi olan kiraz için özellikle haziran aylarında köyü ziyaret edebilirsiniz.

Sabahları cennet bahçelerde, çiçekler ve kuş sesleri eşliğinde ev yapımı reçelleri, sıcak köy ekmeği, köy yumurtası, doğal süt ürünleri ve geniş mönüsüyle zengin bir köy kahvaltısı yaparak güne başlayabilirsiniz. Sonrasında meyve ağaçları altında hamak keyfi. Ardından ev yapımı mezeler ve lezzetli et mönüleri ile et-mangal veya öğle yemeği.

Polonezköy’de 1842 Bistro Patisserie & Cafe, Karçma Kriha Restaurant, Mari’s House Cafe & Restaurant, The Barn Polonezköy gibi pek çok yeme içme imkanından birini tercih edebilirsiniz.

Leonardo Polonezköy, Türk, Polonya, Avusturya, Fransız, Slav mutfaklarının en leziz örneklerinin sunulduğu ve ismi neredeyse Polonezköy’le özdeşleşen bir mekân. Polonezköy, köy meydanında hizmet veriyor. Açık büfede şarküteri çeşitleri, zeytinyağlılar büfesi, tuzlu balıklar, salata büfesi, tatlı ve yazları dondurma büfesi, ara ve ana sıcaklar, barbekü bulunuyor.

Yemekten sonra alacağınız bir kadeh ev yapımı ceviz, portakal ya da vişne likörü Leonardo’nun olmazsa olmaz tatları. Ancak Leonardo’nun asıl şöleni akşam yemekleri zira, mekânda Kievski, Steak Polonez, Steak Ala Polonez, Antonia Steak, Leonardo böreği, Parmesanlı Leonardo salatası mutlaka denenmeli. ☎️ 0 (216) 4323082.

Polina House, İstanbul’un favori kahvaltı mekanlarından. Aynı zamanda da nefis Polonya pastalarını tatmak için de birebir. Muazzam bir bahçeye sahip Polina’nın bahçesinin yanı sıra hamakların bulunduğu şahane bir bölümü de var.

Polina’da hamak keyfi, özel köy kahvaltısı yapabilir, güzel bir akşam yemeği yiyebilir veya kendi ellerinizle yaptığınız mangalın keyfini çıkarabilirsiniz. Dilerseniz güzel pastalar eşliğinde çay saatinde soluklanmak için uğrayabilirsiniz. ☎️ 0 (216) 4323153.

Polonezköy’de nerede kalınır

Polonezköy Country Club
Polonezköy Country Club

Polonezköy’e ilk yerleşen Polonyalıların evleri günümüzde birer birer otel ve pansiyonlara dönüşmüş durumda. Geniş bahçeli evlerin çoğu otel ve restoran olarak hizmet veriyor. Bu nedenle hepsi birer şirinlik abidesi. Polonezköy’de konaklayabileceğiniz geleneksel ev pansiyonlarından havuzlu, tenis kortlu tesislere kadar pek çeşitli seçenek mevcut.

İstanbullu Rum ailelerin işlettiği Polonezköy otelleri olduğu gibi, bu yöreye tatil için gelip, sonra buradan bir mekân alıp, işletmeye açan da var. Polonezköy otellerinde tatil yaparken, İstanbul’a çok yakın olup, Polonya lezzetlerini tatmak, farklı bir kültürü tanımak hayli keyifli.

Polonezköy Country Club, Polonezköy’de bulunan en popüler konaklama tesisi. Tesis, konaklama bölümü, Doğal Yaşam Parkı ve Piknik Park olmak üzere üç bölümden oluşuyor. Konaklama kısmında evler ve odalar bulunurken park kısmında ise günübirlik müşterileri için açık alanda restoran, çocuk parkı, çocuk oyun odası, mini golf, masa tenisi, açık hava satranç ve diğer spor sahaları ve süper manzarası olan bir yüzme havuzu var. Doğal yaşam parkında ise çitlerin arkasında özgürce dolaşan kangurudan, geyiğe, lamaya kadar pek çok hayvan bulunuyor.

Alinda Otel, Club Adampol Otel, Gülayım Otel ve Santa Roza Butik Otel de Polonezköy’ün öne çıkan otelleri arasında. Polonezköy’de bulunan yaklaşık 15-20 pansiyondan en popüler olanları ise, yeşillikler içindeki manzarası, havuzu, özel menüleri ile Lara Pansiyon ve farklı bir ortamın keyfini çıkarabileceğiniz Rizi Pansiyon.

Polonezköy’e nasıl gidilir

Polonezköy‘e arabayla ulaşım için en kolay ve konforlu seçenek, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü Kavacık çıkışı ve yeni Riva yolu üzerinden sağlanıyor. Avrupa yakasından gelenler için Fatih Sultan Mehmet Köprüsünü geçtikten sonraki ilk sapak, Anadolu yakasından gelenler için Fatih Sultan Mehmet Köprüsü son çıkış olan Kavacık sapağından girdikten sonra Riva yolunu takip etmek gerekiyor.

Viyadüklerden ilerlerken sağ tarafınızda Acarkent’i göreceksiniz. Bu yolda yaklaşık 4.5 km devam ettikten sonra sağdaki Polonezköy sapağını göreceksiniz. Otobandan buradan çıkarak içeri doğru ilerlemeye ve sık sık karşınıza çıkacak Polonezköy tabelalarını izlemeye devam edin. Kavacık sapağından sonra yeni yol üzerinden Polonezköy 13-14 km kadar.

Kavacık üzerinden ikinci seçenek, Kavacık çıkışından sonra yeni yola girmeyip sağa saparak BP benzin istasyonu önünden ilerleyerek de Çavuşbaşı üzerinden yine Polonezköy tabelalarını izlemek.

TEM üzerinden üçüncü seçenek, TEM’in Ümraniye Sarıgazi çıkışından Eski Şile Yolu istikametine yönelip, Alemdağ’a geldiğinizde Cumhuriyet Köyü doğrultusunda ilerleyip, Cumhuriyet Köyü’ne geldiğinizde sola dönmek. Beykoz üzerinden dördüncü seçenek de TEM, Toygar, Mahmut Şevket Paşa, Üçpınarlar mevkiine güneye yönelerek ulaşım.

Polonezköy’e belediye otobüsü ile gelmek için D1 Polonezköy-Üsküdar/Kadıköy hattını kullanabilirsiniz. Yaklaşık 110 dakika süren yolculuk için Kadıköy’den kalkış saatleri cumartesi günleri 06.30, 10.00, 14.00, 18.00 ve pazar günleri ise, 06.30, 10.00, 14.00, 18.00.

Dönüşte ise Polonezköy Muhtarlığından cumartesi günleri 08.00, 12.00, 16.00, 20.00 ve pazar günleri ise, 08.00, 12.00, 16.00, 20.00 saatleri arasında hareket ediyor.

Polonezköy içindeki yol yaklaşık 200-300 metre devam ettikten sonra ikiye ayrılıyor. Sol taraf Polonezköy Tabiat Parkına giderken, sağ taraf Polina ve benzeri tesislerin olduğu yöne devam ediyor.

Polonezköy Tabiat Parkı ve Polonezköy, tertemiz havası, yeşilin her tonunu barındıran doğası ve farklı alternatifler sunan dinlence mekanları ile doğa severlerin gözdesi. İstanbul’dan yaklaşık bir saat uzaklıktaki bölge, şehren en yakın kaçış noktalarından biri olarak İstanbulluların gözdesi.

Serbia

Yanıt yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz