Doğu Anadolu‘da kadim kültürlerin buluştuğu, zengin tarihi mirasa sahip olan bir bölgede yer alan Erzincan, insanlık tarihi ile yaşıt mimari yapıları, kutsal mekanları, nefes kesen doğal güzellikleriyle Türkiye’nin en özel yerlerinden.
Cumhuriyet tarihinin en yıkıcı depremlerinden biri olan 1939 depremi ile yerle bir olan şehir, depremin ardından planlı yapılaşma ile yeni kent merkezinde modern bir görünüme kavuştu. Stratejik konumu ile İç Anadolu ile Doğu Anadolu bölgeleri arasında geçiş güzergahında yer alan şehir, özellikle doğa turizmiyle öne çıkıyor.
Erzincan hakkında kısa bilgiler 🇹🇷
Anadolu Yarımadası’nda Kafkaslar ve Orta Asya ile Anadolu’nun batısını birleştiren önemli bir rota üzerinde yer alan Erzincan, tarih boyunca bu stratejik konumu nedeniyle sayısız medeniyete ev sahipli yapan bir yerleşim yeri oldu.
Erzincan’da MÖ 2 bin 600’lü yıllarda Akadlarla başlayan devlet izleri Hititler, Urartular, Makedonyalılar, Persler, Romalılar, Sasaniler, Selçuklular, Mengücekliler, Safeviler ve Osmanlılarla devam etti.
I. Dünya Savaşı sırasında Rus ve Ermeni işgaline uğrayan Erzincan, 13 Şubat 1918’de düşman işgalinden kurtuldu ve Cumhuriyetin ilanı ile birlikte vilayet merkezine dönüştürüldü.
Plaka kodu 24 olan şehrin nüfusu 210 bin, yüzölçümü ise 11.903 kilometrekare. Merkez ilçesiyle birlikte 9 ilçesi bulunan Erzincan’ın ilçeleri: Çayırlı, İliç, Kemah, Kemaliye, Otlukbeli, Refahiye, Tercan ve Üzümlü. Erzincan’ın telefon kodu ise 446.
Erzincan nerede📍
Türkiye’nin Doğu Anadolu Bölgesi’nin Yukarı Fırat Bölümü’nde yer alan Erzincan, bölgenin batısında konumlanıyor. Erzincan kuzeyde Gümüşhane, Giresun ve Bayburt, güneyde Elazığ, Tunceli ve Bingöl, doğuda Erzurum, batıda Sivas ile komşu.
ⓘ Erzincan gezinizde, dünyanın her yerinde uygun fiyata oda/ev sunan Airbnb‘yi deneyin. Burayı tıklayarak Airbnb’ye kaydolunca 22€ kazanırsınız. Otel rezervasyonu için Booking her zaman ilk tavsiyem. Buraya tıklayarak booking.com’a kaydolursanız 15$ indiriminiz olur ✔️
Erzincan’a nasıl gidilir ✈️
Erzincan’a hava yoluyla ulaşım: Erzincan Havalimanı, kent merkezine 8 km uzaklıkta yer alıyor. Erzincan’a İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa’dan haftanın belirli günleri direkt uçak seferleri yapılıyor.
Erzincan Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşım: Erzincan Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşım için özel halk otobüsü, taksi, araç kiralama ve özel transfer aracı seçenekleri bulunuyor.
Erzurum Belediyesi denetimli halk otobüsleri havalimanına inen uçaklara göre günde 3 kez sefer yapıyor. Havalimanından hareket eden otobüs Hilton Oteli, Terzibaba Camii, Eski Otogar, Ermerkez ve Çarşı duraklarında yolcu indiriyor.
✈️ Ucuz Uçak Bileti Nasıl Alınır
✈️ Uçak Bileti Kampanyaları Nasıl Bulunur
✈️ Türkiye’nin En İyi Online Uçak Bileti Satış Siteleri
✈️ En Ucuz Uçak Bileti Ne Zaman Alınır
Erzincan’a kara yoluyla ulaşım: Ankara’dan Kars’a Türkiye’nin batısını Doğu Anadolu Bölgesi’ne bağlayan geçiş koridorunda yer alan Erzincan, batıyla doğunun kesişme noktasında konumlanıyor. Erzincan’a Türkiye’nin birçok kentinden şehirlerarası otobüslerle direkt ulaşım sağlanıyor.
Kendi aracıyla İstanbul’dan Erzincan’a gitmek isteyenlerin Bolu, Merzifon, Amasya güzergahını takip etmeleri gerekiyor. Erzincan, İstanbul’a 1.016 km (12 saat), İzmir’e 1.252 km (14 saat 40 dk), Ankara’ya 658 km (7 saat 50 dk), Erzurum’a ise 188 km (2 saat) mesafede.
Erzincan’a demir yoluyla ulaşım: Erzincan, Doğu Ekspresi olarak da bilinen Ankara-Kars Demiryolu’nun güzergahı üzerinde. Şehre, Ankara ve Kars arasında yapılan tren seferleri ile haftanın 7 günü ulaşım sağlanıyor. Erzincan-Divriği arasında da yolcu taşımacılığı yapılıyor.
Erzincan gezilecek yerler 📌
Erzincan, doğası ve zengin kültürel tarihi geçmişi ile Doğu Anadolu’nun en gözde turizm merkezlerinden biri. Şehir merkezindeki Erzincan Arkeoloji Müzesi, Urartu kalıntılarının yer aldığı Altıntepe, Tercan Abrenk Kilisesi, Mamahatun Kervansarayı, Sultan Melik Türbesi, Kemah Kalesi ve Kemaliye Karanlık Kanyon gezilecek yerler arasında.