Yemyeşil doğa, nefis güzellikte iki nehri, masmavi denizi, tertemiz havasıyla Ağva, tatilin tadını dört mevsim çıkarabileceğiniz İstanbul’a yakın güzel bir belde. Karadeniz kıyısında Şile’ye bağlı şirin bir sahil mahallesi. İstanbul‘da yaşıyorsanız en az bir kez Ağva’ya gidin.

Latince ‘iki dere arasına kurulmuş köy’ ve ‘su’ anlamına gelen Ağva’nın en güzel yeri Kilimli Koyuna mutlaka uğrayın. Kilimli’de günbatımını yaşayın. Derelerinde kano ile dolaşın veya deniz bisikleti ile gezinti yapın. Ağva’da yaratılan ve sürdürülebilir kılınması istenilen eko-turizmin çalışmaları umarım başarıya ulaşır.

Agvaya nasıl gidilir

Ağva hakkında kısa bilgiler 🇹🇷

Ağva, Kadıköy ve Üsküdar’dan özel araçla yaklaşık 1,5 saat uzaklıkta, İstanbul sınırları içerisinde Karadeniz kıyısında yer alıyor. Özellikle hafta sonları ve resmi tatillerde ziyaretçi akınına uğrayan Ağva, İstanbul çevresinde gezilebilecek en güzel seyahat rotalarından.

Şile’nin doğusundaki küçük Karadeniz sahil kasabası Ağva, Karadeniz ile buluşan güzelim Göksu Nehrinin tam denize kavuşma noktasında kurulmuş ada hissi veren şirin bir yer.

Malta

Daha uygun ve keyifli bir Ağva tatili yapmanız için Seyahat Rehberi kategorisindeki uygun otel nasıl bulunur, hayat kurtaran akıllı telefon uygulamaları blog yazılarıma göz atın.

Ağva nerede 📍

Popüler bir tatil kasabası olan Ağva, İstanbul’un kuzey doğusunda, Göksu ve Yeşilçay derelerinin ortasında konumlanmış. İstanbul’un diğer tatil kasabası Şile’ye uzaklığı ise 28 km. Etrafını sarmalayan nehrin kıyısında şahane butik oteller, pansiyonlar ve günübirlik tesislerin bulunduğu Göksu’nun Karadeniz’e dökülen ağzı geniş bir kumsala açılıyor. Burada denize girebileceğiniz hoş bir plaj var.

Ağva’da dere kenarında yaşam pek bir keyifli. Benim konakladığım Park Mandalin Otel ister ailecek gidin, ister romantik bir çift, isterseniz benim gibi yalnız, beklentilerinizi karşılayacak çok keyifli bir butik otel. Ortam ve atmosfer 4 mevsim keyif verecek şekilde ayarlanmış.

Ayrıca son ziyaretimde kaldığım Ağva Teras Garden Otel, sağladığı huzurlu ortam ve manzarasıyla harikaydı. Şömineli odalardan birini tercih edin. Üstelik uygun fiyatlı. Haftasonu tatili için planlıyorsanız mutlaka aylar öncesinden rezervasyon yapın. Yoksa boş yer bulma şansınız çok zor.

Ağva’ya nasıl gidilir 🚘

Ağva’ya hava yoluyla ulaşım: Ağva’ya en yakın havalimanı, İstanbul’un Anadolu yakasında bulunan Sabiha Gökçen Havalimanı. Sabiha Gökçen Havalimanı’na Türkiye’nin ve dünyanın birçok kentinden farklı hava yolu şirketlerinin direkt uçak seferleri yapılıyor.

Sabiha Gökçen Havalimanından Ağva’ya ulaşım: Sabiha Gökçen Havalimanı, Ağva’ya 70 km uzaklıkta. Havalimanından Ağva’ya direkt toplu ulaşım aracı bulunmuyor. Araç kiralama, transfer aracı ya da taksiyle ulaşımı sağlayabilirsiniz. HAVAŞ ya da belediye otobüsü ile Üsküdar’a geçerek Üsküdar’dan hareket eden Üsküdar-Ağva otobüsleriyle Ağva’ya gidebilirsiniz.

İstanbul Ağva arası 3,5 saat sürüyor. Ağva’ya nasıl gidilir diye araştırırken Üsküdar’dan kalkan otobüsler olduğunu okudum. Ben Marmaray ile Sultanahmet’ten Üsküdar’a geçtim. Üsküdar Marmaray çıkışının hemen solunda, anayol üzerinde 4 numaralı perondan Şile-Ağva otobüsleri kalkıyor. Ağva otobüs durağı Şemsi Paşa Camii karşısında, kavşağın yanı başında yer alıyor.

İstanbul’da Ağva’ya gitmek için Üsküdar-Şile-Ağva Safir lüks otobüsleri en konforlu seçenek. Otobüs bileti durağın biraz ilerisindeki gişeden satılıyor. Ağva otobüs biletinizi buradan alın. Ağva otobüs bileti 16TL tuttu. Üsküdar’dan Ağva’ya yolculuk yaklaşık 3 buçuk saat sürüyor. Ağva otobüsleri Şile otobüs terminalinde 15 dakika mola veriyor. Sabah 06:45 gece 22:00 saatleri arasında Ağva otobüs seferleri düzenleniyor.

Ağva otobüsleri

Biletinizi alırken dönüş için en son ne zaman otobüs olduğunu yine de sorun. Yaz dönemi özellikle hafta sonları Ağva’ya ilgi çok fazla. Önceden biletinizi almakta fayda var. Üsküdar ☎️ 0216 3341124, Ümraniye ☎️ 02163283634, Şile ☎️ 02167122070, Ağva ☎️ 02167218339.

Üsküdar Şemsipaşa Caminin hemen karşısından kalkan 139 ve 139A numaralı belediye otobüsleriyle de Ağva’ya gidebilirsiniz. Üsküdar’dan kalkan otobüslerin diğer yolcu transfer merkezi ise Ümraniye Çarşı. Avrupa yakasından Ağva’ya veya Şile’ye otobüs bulunmuyor bildiğim kadarıyla. Üsküdar’dan Şile ve Ağva’ya düzenli olarak çalışan 139A nolu İETT otobüslerini kalkış saatleri için tıklayın. Yolun uzunluğunu düşünürsek pek de konforlu değil.

İstanbul’dan yaklaşık 110 kilometrelik mesafede bulunan Ağva’ya özel araçla gitmek istiyorsanız, TEM Otoyolu, E-5 ve Beykoz üzerinden olmak üzere üç alternatifiniz var. E5 veya TEM’den sürekli Şile tabelalarını ve 1. ve 2. köprü üzerinde Şile sapaklarını takip etmeniz gerekiyor. TEM üzerinden Sarıgazi-Şile yönünü izleyebilirsiniz.

Ağva’dan yaklaşık 30 km uzaklıkta bulunan Şile’ye ulaştıktan sonra ise Ağva tabelalarını göreceksiniz. Şile’den Ağva istikametine devam ettiğinizde Çayırbaşı Köyü’nden ikiye ayrılan yolun her ikisi de sizi Ağva’ya ulaştırıyor. İzmit istikametinden geliyorsanız Kandıra sapağı üzerinden Ağva’ya kolayca ulaşabilirsiniz.

Ankara’dan Ağva’ya kendi aracınızla gelmek için ise, E5 veya TEM’den Şile tabelalarını takip ederek, Ağva’ya dek virajlı yollardan geçeceksiniz. 404 km sonra tatil merkezine varacaksınız. İzmir’den Ağva’ya gelmek için en kestirme seçenek önce İstanbul’a uçmak.

Buradan araç kiralayarak Ağva’ya ulaşabileceğiniz gibi Üsküdar’dan hareket eden otobüslerle de beldeye gidebilirsiniz. Ağva-İzmir arası ise 515 km. Ağva’ya ulaşımın en ekonomik yolu ise pek çok tur firmasının düzenlediği ulaşım dahil turlardan birine katılmak.

Agva nasıl gidilir

Ağva’nın doğusunda yer alan Kilimli Koyu, araç ile rahatlıkla ulaşılabilen taşlık bir plaja sahip koy. Kilimli Koyu’nu bu kadar popüler yapan özellik ise koyun çevresinde uzanan falezler ve kayalardan oluşan adacıkların muhteşem görüntüsü. Ağva merkezden tekne turlarıyla da gidilen koya özel aracınızla da ulaşabilirsiniz.

Ağva’nın az bilinen koyları arasında yer alan Kadırga Koyu, Ağva merkezin 7 km doğusunda yer alıyor. Hiçbir işletmenin yer almadığı koyda tıpkı Kilimli Koyu’nda olduğu gibi kaya ve falez oluşumları var.

Kalemköy, Ağva’nın sırtlarında yer alan bir yerleşim bölgesi. Kestane ağaçları ve doğal kaynak suyuyla bölge insanının doğayla buluştuğu bir yer özelliği taşıyan Kalemköy’de defne, ıhlamur ve kekik gibi birçok aromatik bitki bulunuyor. Kalemköy’de çok küçük bir şelale de var.

Ağva ve çevresindeki köylerde yaşayanların ormanlık alanda bulunan doğal mantarları toplamak için sık sık ziyaret ettiği Kurfallı Köyü, birbirinden güzel yürüyüş parkurlarına sahip. Köyün hemen aşağısında Kurfallı Plajı da bulunuyor.

Hacıllı Köyü’nden başlayan bir patikadan 30 dakikalık bir yürüyüşle ulaşılan Hacıllı Şelalesi, ulaşımın zor olması nedeniyle doğallığını kaybetmeyen yerlerden. Şelale sularının aktığı dere boyunca ilginç kaya şekilleri ve ağaç figürleri bulunuyor. Şelalenin arkasında bulunan Gürlek Mağarası ise Ağva bölgesinin bir başka doğal güzelliği.

İstanbul’un yakın çevresindeki popüler tatil merkezlerinden Ağva, doğal güzellikleri, zengin tarihi geçmişi ve huzurlu görüntüsüyle seyahat severlerin listesinde yer alıyor. Bedenin, ruhun dinlendirmeye, doğaya karışmaya gidin.

3 Yorumlar

  1. ASKARYA Yatırım A.Ş. kuruluşu olan Taraklı Termal 2010 yılında 2 senelik bir fizibilite çalışmasının neticesinde kuruldu. İsmini tarihi Taraklı İlçesi’nden alan ‘Taraklı Termal’ doğanın mucizesini ülkemize ve dünyaya sağlık ile eğlenceyi birleştirerek sunmak, bunu çalışanlarıyla verimli ve sürdürülebilir kılarak yenilikçi yapısıyla sağlık ve turizm sektöründe uluslararası lider bir marka olma yönünde emin adımlarla ilerlemektedir.

    1300 daire, 31.200 devre mülk ve sosyal tesislerden oluşan projenin değeri yaklaşık 400.000.000 TL’ dir..

Yanıt yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz