Makedonya Tatil

Spirit of Tasmania, 29.067 gross tonluk, 1.400 yolcu kapasiteli, 750 yataklı, 1.000 araç taşıma kapasitesi ile saatte 57.04 km maksimum hıza ulaşabiliyor. 1998—2002 yılları arasında Yunanistan’da Patras-Ancona arasında çalışırken 2002 yılından bu yana MelbourneDevonport arasında çalışıyor.

Tazmanya’nın Hobart şehrinden başlayan karavan turumda, kuzeydeki Devonport şehrindeki Spirit of Tasmania Ferry otoparkına saat 6 gibi varmıştım. Rezervasyon ve ödeme işlerini internetten yapmıştım (220$).

İlk girişte ehliyetimi ve karavanın plakasını sisteme girip önceden hazırlanmış biletimi bana uzattılar. Benim de kullandığım, motorhome gibi büyük araçlar en son gemiye yüklendiğinden, yarım saat kadar otoprakta bekledikten sonra, karantina araç kontrol bölgesine geçtim.

Spirit of Tasmania
Spirit of Tasmania

Burada araç içerisinde silah, patlayıcı, kimyasal gaz veya hayvan olup olmadığını kontrol ediliyor. Otoparkta çok sayıda karavan vardı. Yolların Türkiye’ye göre ters olması ve ilk defa bu tarz yolalrda 7 metre uzunluğunda ve 3 metre yüksekliğindeki kullandığım Maui Motorhome çok büyük diye düşünüp, endişelenirken; otoparkta 3 metre yüksekliğinin üzerinde ve 10 metreyi bulan uzunlukta çeşitli karavanları görünce fikrimden vazgeçtim.

Kimisi 2 katlı 6 kişilik, kimisi araç arkasına ek olarak takılıp-çekilen cinsinden. Bazısının üzerinde ise çok sayıda ekipman, bisikletler varken, kimisinde uydu çanak bile bulunuyordu.

Spirit of Tasmania
Spirit of Tasmania

Bekleyiş sonrasında bana gösterilen yere karavanı park edip güvertedeki barlardan birinde, elektrik prizine de yakın olan bir koltuğa geçip oturdum. Şu an Spirit of Tasmania gemisi, Tazmanya ve Avustralya arasında bulunan, şiddetli dalgaları ve fırtınalarıyla dünyanın en tehlikeli deniz yollarından biri olan Bass Strait‘te sarsıla sarsıla yol alıyor.

Ekrana odaklanıp yazmaya çalışmak oldukça zor, neredeyse başım dönüyor. Daha uzun süre yazabileceğimi sanmıyorum, yoksa baş dönmesinden deniz tutma hastalığına yakalanacağım.

Day 310: Avustralya:55 Devonport, Tazmanya, 9 Haziran 2011

MaltaFlyista
Önceki İçerik19. Yüzyıl Köyü: Ross Village
Sonraki İçerikEn Az 6 Ay Daha “Yolda Olmak”
Seyahat Yazarı, Blogger. “Yolda olmak” duygusuna âşığım Aslında veteriner hekimim, ayrıca bilgi yönetimi okudum, marka yönetimi üzerine MBA yaptım. 14 yıl çalıştığım şirketimle yolum 2009'da ayrılınca, tekrar bir işe girmek yerine hayallerinin peşine düşüp, uzak masal ülkesi Yeni Zelanda’ya gittim. 22 ay boyunca ülkeye dönmeden Okyanusya ve egzotik Asya ülkelerinde seyahat ettim. O zamandan bu yana tam zamanlı seyahat edip gezi rehberleri hazırlıyorum.

4 Yorumlar

      • 23 Yıldır Tazmanya da Hobart şehrinde yaşıyorum. Çok seviyorum buraları. Burasının Türkiye ye çok uzak olması tek dezavantajım. Istediğin zaman atlayayıp gidemiyorsun . Herkese selamlar .

        • Sayın Şefik Turhal Beyfendi!
          Tazmanya’nın Devonport şehrinden merhaba. Birbirimizle dostluk bağlantımız olsun. Birbirimizden kopmayalım. Gurbet elde insan yalnız kalınca kendi ülkesinin insanını arıyor. Beni aramanızı dilerim. Selam ve sevgilerimle. İrfan Güngör.

          Telefonum:0487751728—irfangungor34@hotmail.com

Yanıt yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz