Eskişehir, Anadolu’nun marka şehri. Modern şehir planı, kent müzeleri, tarihi dokusu, geniş yeşil alanları, binlerce üniversite öğrencisinin hareketlendirdiği gündelik yaşamı ve eğlence mekanları ile Eskişehir, İç Anadolu’nun en çok ziyaret edilen destinasyonlarından. Üniversite öğrencilerinin ağırlıkta olduğu genç nüfusuyla 24 saat yaşayan kent, aynı zamanda ülkemizin en güvenli şehirlerinden biri.

İç Anadolu Bölgesinin en dinamik şehirlerinden biri olan Eskişehir, iç turizmde en çok tercih edilen destinasyonlardan. Yılın her dönemi kültür sanat etkinlikleri açısından zengin olan kentte onlarca konser, tiyatro oyunu ve festival düzenleniyor. Şehrin ara sokakları tarihi dokusu korunan mimari yapılara ev sahipliği yaparken, kentte eğlence sabahın ilk saatlerine kadar devam ediyor.

Eskişehir gezi rehberi

Eskişehir Gezilecek Yerler

Hızlı tren ile Ankara arasındaki ulaşımın kolaylaştığı Eskişehir, yurt içi turlarla çok sayıda ziyaretçinin geldiği pek çok gezilecek görülecek noktaya sahip. Türkiye’nin en yüksek refah seviyesine sahip şehirlerinden Eskişehir’de gezilecek yerlerin birbirine yakınlığı ve şehrin yürüyerek gezilmesinin kolaylığı seyahat severler için büyük avantaj.

Eskişehir gezilecek yerler denildiğinde akla ilk gelen yerler arasında Odunpazarı Evleri. Yılmaz Büyükerşen Balmumu Müzesi hem çocuklar hem yetişkinler için keyifli bir durak. Cama nasıl şekil verildiğini ve renklerle nasıl oynandığını görmek isteyenler için Eskişehir Çağdaş Cam Sanatları Müzesi kaçırılmayacak bir fırsat.

Malta

1515-1527 yılında Sultan Süleyman’ın vezirlerinden Çoban Mustafa Paşa tarafından yaptırılmış olan Kurşunlu Camii ve Külliyesi, Atlıhan Lületaşı El Sanatları Çarşısı, Sazova Bilim Sanat ve Kültür Parkı, Kalyon, Kent Park, Haller Gençlik Merkezi, 1961 yılında Cemal Gürsel’in talimatıyla yapılan ilk Türk arabası olan Devrim listenizde olsun.

Hamamları ile meşhur olan Eskişehir, bu alanda Anadolu hamam geleneğini yaşatan bir şehir. Eskişehir hamamları, Hamam Yolu denilen bölgede bulunuyor. Birçok hamamın bulunduğu ve neredeyse hepsinin doğal kaynak sularıyla ısıtıldığı bu hamamlar tarihi dokuya meraklı ve sıcak suyla rahatlamak isteyenler için çok keyifli olabilir.

Havanın güzel ve güneşli olduğu mevsimlerde Eskişehir’in merkezi Köprübaşı’na gidip Porsuk Çayında gondol turuna katılmadan olmaz! Genelde bahar aylarında çalışıyor bu minik tekneler, yağmurlu günlerde de üstü kapalı vaporetler hem hafta içi hem hafta sonu için alternatif olabiliyor. Çayın iki kıyısında yemyeşil çim alanlar var, şehir gezisi sonrası yorulursanız burada dinlenin.

1. Odunpazarı

Odunpazarı

Odunpazarı, Eskişehir’in tarihi semti. Kentin en önemli turistik bölgesi olan Odunpazarı’nın merkezi UNESCO tarafından 2012 yılında Dünya Mirası Geçici Listesine dahil edildi. Odunpazarı, kendine has mimari dokusu, evleri ve hamamları ile ünlü. Eskişehir kent merkezinin güneyindeki tepelere kurulu olan Odunpazarı, şehrin en yüksek noktası.

Derler ki vakti zamanında bu şehre gelen yerleşik halk hangi semte ikamet kuracağına karar verememiş ve Porsuk Çayının etrafıyla, Odunpazarının olduğu bölgeye koyun ciğeri asmışlar. Hangisi daha uzun süre dayanırsa o bölgenin daha verimli olacağına inanıp yerleşeceklermiş. İbre Odunpazarı’nı işaret etmiş.

Yüksekliği diğer semtlere göre daha fazla, şehrin ana arterlerine hakim bir yerdeki tarihi Odunpazarı’nı gezerken odun fırınlarının ve yanan odunların kokusu yayılıyor etrafa. Kışın giderseniz bu daha da belirgin bir hal alıyor. Odunpazarı’nın eski ahşap evlerinin çok tatlı bir mimarisi var. Dar sokaklar, rengarenk ve cumbalı evler Anadolu kültürünü gözler önüne koyuyor.

Odunpazarı’nda mutlaka görmeniz gereken yerler arasında Tarihi Odunpazarı Evleri, Kurşunlu Camii ve Külliyesi, Kurşunlu Külliyesi içerisinde yer alan Lületaşı Müzesi, Atlıhan El Sanatları Çarşısı, Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykel Müzesi, Eskişehir’in en önemli sanat merkezlerinden biri olan Japon mimar Kengo Kuma’nın tasarladığı Odunpazarı Modern Müze, Çağdaş Cam Sanatları Müzesi ve Şelale Park bulunuyor.

2. Kurşunlu Camii ve Külliyesi

Kurşunlu Camii ve Külliyesi

Kurşunlu Camii ve Külliyesi, Odunpazarı’nın en eski tarihi yapılarından. Kanuni Sultan Süleyman’ın vezirlerinden Çoban Mustafa Paşa tarafından 1525 yılında Mimar Acem Ali’ye yaptırılan yapı, cami, kervansaray, şadırvan, hanikah ve sıbyan mektebinden oluşuyor. Külliyenin diğer bölümleri ise Lületaşı Müzesi, El Sanatları Çarşısı, Osman Yaşar Tanaçan Fotoğraf Müzesi ve Sıcak Cam Üfleme Atölyesi olarak hizmet veriyor.

Lületaşı Müzesi, 2008 yılında Odunpazarı Belediyesi tarafından açılmış. Türkiye’de lületaşının çıkarıldığı tek bölge Eskişehir, taş bu şehrin simgesi haline gelmiş. Kurşunlu Külliyesinde yer alan müzede lületaşından yapılmış 60 sanatçıya ait 400’e yakın eser sergileniyor. Ziyaret her gün saat 08.00-22.00 arasında. Giriş Ücretsiz.

Osman Yaşar Tanaçan Fotoğraf Müze‘si külliyenin misafirhane denilen bölümünde yer alıyor. Fotoğrafçı Osman Yaşar Tanaçan bey elindeki yıllarca biriktirdiği fotoğraf makinaları ile fotoğrafları, belediyeye bağışlayınca bu müze ortaya çıkmış. İlk odada Osman beyin balmumu heykeli var, son odada ise karanlık oda ve hatıra fotoğrafı çekilen bölüm. Pazar günleri genelde müzede oluyor, fotoğraf üzerine sohbet edebilirsiniz. Pazartesi günleri hariç her gün 10.00-18.00 arası açık. Giriş ücreti 2.5 TL.

Sıcak Cam Üfleme Atölyesi, Kurşunlu Külliye’si içerisinde yer alan renkli ve eğlenceli biri. Fırınlardn çıkan loş ışığın altında ustaların cama şekil verişini izleyebilirsiniz. Pipo adı verilen çelik çubuklarla akıcı halde fırından alınan sıcak camı üflendikten sonra; camı ısıya dayanıklı çeşitli aletler yardımıyla çekilip, uzatılıp, kesilip, şekillendiriliyor. Hipnotize edici bir görsellik! Hafta içi ve hafta sonu 10.30 ile 16.00 saatleri arası ziyarete açık. Giriş ücretsiz.

3. Atlıhan El Sanatları Çarşısı

Atlıhan El Sanatları Çarşısı, 1850’li yıllarda, bölgenin ileri gelenlerinden Takattin Bey tarafından han olarak inşa ettirilmiş. Geleneksel mimari unsurları görebileceğiniz bir mimarisi ve ortasında büyük bir avlusu var. Anadolu’nun farklı bölgelerinden Eskişehir’e gelenlerin hayvanlarıyla birlikte konakladığı yapı, günümüzde el sanatları çarşısı olarak hizmet veriyor. Bünyesinde 25 atölye var. El sanatları çarşısında lületaşı başta olmak üzere Eskişehir’e özgü çok sayıda hediyelik eşya alternatifini bulabilirsiniz.

4. Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi

Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi

Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi, Odunpazarı’nda korunan tarihi evlerden birinde yer alıyor. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve öğrencilerinin yaptığı 160 balmumu heykelin sergilendiği müze, İstanbul’da ve dünyanın birçok kentinde yer alan Madame Tussauds balmumu heykel müzesi ile format olarak aynı.

2013 yılında ziyarete açılan müzede Türk ve Dünya tarihinden figürler, sırasıyla Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerine ait günlük hayattan örnekler var. Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Şener Şen, Barış Manço, Kemal Sunal, Cüneyt Arkın gibi ülkemiz için önem taşıyan birçok siyasetçi, sanatçı ve ünlü ismin balmumu heykelleri sergileniyor.

Müzenin bir bölümünde Kurtuluş Savaşı ve çeşitli dönemlere ait bazı objeler de sergileniyor. İçindeki belli alanlarda fotoğraf da çekebilirsiniz ancak Atatürk ve Cumhuriyet dönemiyle ilgili alanlarda müzenin fotoğrafçısının çekmesini talep ediyorlar. Bu müzeyi gezmenin bir güzel tarafı da elde edilen ziyaretçi gelirinin engelliler ve okumak isteyen kız çocukları için kullanılıyor olması.

Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi ziyaret saatleri 10.00-17.00. Müze, pazartesi hariç haftanın 6 günü ziyarete açık. Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi giriş ücreti tam 15TL, indirimli 8TL. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından yönetilen müzede Müze Kart geçerli değil. Balmumu Müzesi’nin hemen yanı başında Cam Eserleri müzesi var.

5. Çağdaş Cam Sanatları Müzesi

Çağdaş Cam Sanatları Müzesi

Eskişehir Çağdaş Cam Sanatları Müzesi, Türkiye’nin ilk çağdaş cam sanatları müzesi. Odunpazarı’nda restore edilip hayata döndürülen evlerden birinde yer alan müzede yerli ve yabancı çok sayıda sanatçının eseri sergileniyor. Müze, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Anadolu Üniversitesi ve Cam Dostları Grubunun iş birliği ile hayata geçirilmiş. Atatürk Bulvarı üzerindeki müze, cam işçiliğinin doğduğu Anadolu’nun güzel bir kentinde açılması da ayrı bir önem taşıyor.

Eskişehir Çağdaş Cam Sanatları Müzesi ziyaret saatleri 10.00-17.00. Müze, pazartesi hariç haftanın 6 günü ziyarete açık. Eskişehir Çağdaş Cam Sanatları Müzesi giriş ücreti tam 15TL, indirimli 8TL. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından yönetilen müzede Müze Kart geçerli değil.

6. Devrim Otomobili

Devrim Otomobili
Devrim Otomobili

Devrim otomobili, Eskişehir denildiğinde ilk akla gelen şeylerden biri. Türkiye’nin ilk ve tek yerli otomobili olan Devrim otomobili, Türk sanayi ve teknoloji tarihinde çok büyük öneme sahip. Günümüze kadar ulaşmayı başaran tek Devrim, şehrin merkezinde, Porsuk Çayı’nın hemen kenarında yer alan TÜLOMSAŞ fabrikasının bahçesinde özel bir bölümde sergileniyor.

Devlet Demiryolları Fabrikaları ve Cer Daireleri’nde görevli 20 yönetici ile mühendisin 4.5 ay gibi bir sürede ürettiği 50 beygir gücünde, maksimum 140 kilometre hıza çıkabilen dört Devrim otomobilinden biri 29 Ekim 1961’de TBMM binasının önünde Cumhurbaşkanı Cemal Gürsel’e sunulduğu sırada yakıt ikmalinden kaynaklı olarak çalıştırılamayınca Türkiye’nin yerli otomobil projesi de rafa kaldırılmış.

Devrim Otomobili ziyaret saatleri 10.00-17.00. Otomobil, haftanın 7 günü ziyaret edilebiliyor. Devrim Otomobili ücretsiz ziyaret edilebiliyor ancak 0 (222) 2240000 numaralı telefondan randevu almak gerekiyor.

7. Doktorlar Caddesi

Doktorlar Caddesi

Doktorlar Caddesi, trafiğe kapalı, birçok mağaza, eğlence mekanı, restoran ve kafeleriyle Eskişehir’in en popüler caddesi. Resmi adı İsmet İnönü 1 Bulvarı. Eskişehir Tren Garı’na oldukça yakın bir konumda bulunan cadde üzerinde çok sayıda doktor muayenehanesi bulunduğu için bu ismi alan Doktorlar Caddesi, tramvay geçtiği için İstanbul’un İstiklal Caddesi’ni andırıyor.

Caddenin devamında Kanatlı ve Espark alışveriş merkezi ile 222Park, Buda, Hayal Kahvesi gibi eğlence mekanları da var. Caddeyi boydan boya yürüyerek kent yaşamını gözlemleyebilirsiniz.

8. Haller Gençlik Merkezi

Haller Gençlik Merkezi

Haller Gençlik Merkezi, Tarihi Yaş Sebze ve Meyve Hali’nin restore edilmesi ile kente kazandırılan bir yapı. Gençlik merkezi, şehirde hatırı sayılır üniversiteli öğrenci nüfusuna hizmet vermek amacıyla kurulmuş.

İçeride küçük kafeler, içki içebileceğiniz barlar, hediyelik eşya dükkanları, büfe, tiyatro sahnesi, sergi salonu, kitap evi gibi bölümlerin olduğu Gençlik Merkezi, kentin geçmişi ile geleceğini buluşturan bir nokta. Akşamları bazı kaferlerde canlı müzik yapıldığı için daha hareketli oluyor. Tren garı ve Espark’a çok yakın.

9. ESOGÜ Zooloji Müzesi

ESOGÜ Zooloji Müzesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Meşelik Yerleşkesi’nde yer alan bin 200’den fazla böcek, balık, sürüngen, memeliye ait fosil, kabuklu canlı, ve kuşlara ait dokuları görebileceğiniz bir müze. Öğrenci gruplarına interaktif eğitimin de verildiği müze her yaştan ziyaretçiye açık.



ESOGÜ Zooloji Müzesi ziyaret saatleri 10.00-18.00. Müze, pazartesi hariç haftanın 6 günü ziyarete açık. Pazar günleri ise randevu almak gerekiyor (Tel: 0 222 2393750). ESOGÜ Zooloji Müzesi ücretsiz ziyaret edilebiliyor.

10. ETİ Arkeoloji Müzesi

ETİ Arkeoloji Müzesi

ETİ Arkeoloji Müzesi, Türkiye’de özel sektörün hayata geçirdiği ilk özel müze unvanına sahip. 2010 yılında hizmete açılan müzede 22 bin 500’den fazla taşınır kültür varlığı sergileniyor. Sergilenen eserler Neolitik, Kalkolitik, Tunç, Hitit, Frig, Helenistik, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait.

Müze iki bölümden oluşuyor. Müzede dünyanın ilk lületaşı mührü, Hitit mühürleri, Şarhöyük kazısında çıkarılan eserler ve 5 vitrinde arkeolojik kazı canlandırması sergileniyor. Sadece eserleri anlatmakta kullanılan etiketler çok küçük ve okunmuyor. Müzede çay kahve içebileceğiniz hoş bir kafe de var. Odunpazarı’na 10 dakika yürüme mesafesinde.

ETİ Arkeoloji Müzesi ziyaret saatleri yaz dönemi (1 Nisan – 1 Ekim) 10.00-17.00; kış dönemi (1 Ekim – 1 Nisan) 08.00-17.00. Müze, pazartesi hariç haftanın 6 günü ziyarete açık. ETİ Arkeoloji Müzesi giriş ücreti 10TL. Müze Kart geçerli.

11. Sazova Bilim Parkı

Sazova park
Sazova

Sazova Bilim Parkı, Eskişehir’in en büyük parkı unvanına sahip, ailecek 3-4 saat vakit geçirebileceğiniz minik bir Eurodisney gibi. Park, 400 bin metrekarelik bir alanda kurulu. 1680 metrelik parkın etrafına kurulmuş tren yolu var. Parkın içinde yapay bir gölet, yem atabileceğiniz balıklar ve kuğular var.

İçi gezilebilen, 17. yüzyılda Atlas Okyanusunu geçen May Flower gemisinin küçük bir kopyası olan Korsan Gemisi, parkın en çok ilgi gören yerlerinden. Su sporları da yapılan göletler, restoran ve kafeler, açık hava konser alanı, amfi tiyatro, müze gemi, masal kahramanlarından oluşan oyun grupları ile dolu dolu zaman geçirebileceğiniz parkta Bilim Deney Merkezi ve Masal Dünyası gibi Eskişehir’in en çok ziyaret edilen yerleri arasında.

Japon Bahçesi, Sazova Bilim Parkı’nın içinde “2010 Türkiye’de Japonya Yılı” etkinlikleri kapsamında Japon peyzaj mimarları tarafından tasarlanmış. Park içinde park mantığıyla 2010’da 22 dönüm olarak kurulan bahçe, Japon mimarisi ile süslenmiş kütük evler ve köprülerin yer aldığı adeta küçük Japonya.

Japon Bahçesi’nde, dilek kuyusu, çok sayıda gölcükler, Japon elma ve erik ağaçları, Karesansui denilen taş ve kumların kullanıldığı meditasyon alanı da var. Bahar ayları bahçenin en güzel zamanı çünkü Sakura adı verilen Japon kiraz ağaçları çiçek açıyor ve muhteşem bir atmosfer oluşuyor.

12. Masal Şatosu

Eskisehir gezilecek yerler

Masal Şatosu, Türkiye’de örneği tek olan bir yapı. İçinde çocuklar için Dede Korkut ve Keloğlan hikayeleri canlandırmalı olarak anlatılıyor. Gün içinde farklı seanslarla 20-25 kişilik gruplara tekrarlanıyor.

Masal Şatosunun mimarisi Avrupai ancak kuleleri dünyanın ve Türkiye’nin ünlü yapılarının bir benzeri olarak inşa edilmiş, bunlar sırasıyla; Galata Kulesi, Cinderella Kulesi, Beyoğlu Kulesi, Ulu Kule, Kız Kulesi, Çan Kulesi ve Adalet Kulesi. Hem şatonun içinde hem de parkın çevresinde kafeler var. Ulaşımı kolay ve ücretsiz otoparkı var. Giriş ücreti 4 TL.



13. Sabancı Uzay Evi

Sabancı Uzay Evi, uzay ve astronomi konusunda farkındalık yaratmak amacıyla Bilim Deney Merkezi ile aynı zamanda kurulmuş. Avrupa Uzay Ajansı ve NASA gibi astronomi alanında öncü kurumlardan aldığı görüntüleri son teknoloji araçlarla ziyaretçilerine ileten Sabancı Uzay Evi, 360 derecelik kubbesi ile inanılmaz bir atmosfere sahip.

Özellikle çocuklu ailelerin ilgi gösterdiği Sabancı Uzay Evi’nde uzaya meraklı herkes için bir şeyler var. Uzay Evi’nin içindeki kürede gezegenler ve uzayla ilgili 50 dakikalık bir gösteri düzenleniyor. Sabancı Uzay Evi’nde düzenlenen farklı yaş gruplarına özel etkinliklere randevu ile girilebiliyor.

14. Adalar

Eskişehir

Adalar, Eskişehir’in içinden geçen Sakarya Irmağının en uzun kolu olan Porsuk Çayı çevresindeki bölgelerden en popüleri. Adalar için Türkiye’de eşine az rastlanır türden bir şehircilik planlaması örneği dersem çok da abartmış olmam.

Porsuk çayının çevresinde yapılan peyzaj düzenlemeleriyle, Avrupa’daki içinden nehir geçen şehirlere benzemiş Eskişehir. Bu şehire dair gördüğünüz en güzel fotoğraflar da zaten Adalar bölgesinde çekiliyor. İçinde nehir, gondol, çiçek ve ağaçların olduğu harika fotoğraflar çekeceğinize eminim.

Adalar, birçok kafe, restoran ve rekreasyon alanı ile Eskişehir’in nefes aldığı noktalardan. Dilerseniz burada kahvaltı yaparak güne başlayabilirsiniz. Kışın da içinde odun sobası yanan, saatlerce oturmak isteyeceğiniz çok şirin kitap-kafeler var, istediğiniz bir kitabı seçip sobanın başına kurulun.

Havaların güzel olduğu bahar ve yaz aylarında düzenlenen gondol ve bot turları bölgeye ayrı bir güzellik katıyor. Eskişehir’de gezilecek yerlere Adalar’ı mutlaka ekleyin ve gondol gezintisi yapın.

15. Kentpark

Kentpark, Gökmeydan Mahallesi ile Yeni Otogar arasında, 300 bin metrekarelik geniş bir alanda kurulu. İçerisinde bulunan açık ve kapalı yüzme havuzları, Türkiye’de bir ilk olan yapay plaj, restoranlar ve at binme alanlarıyla Eskişehir’in en popüler adreslerinden biri.

Parkın Porsuk Çayına bakan kısmında oluşturulan özel alanda bulunan Türkiye’nin ilk yapay plajı, gerçek deniz kumu ile donatılmış bir bölge. Eskişehir sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği parkta, at binme eğitimini çocuklarınızla birlikte yaşayabilirsiniz.

16. Areyastis Anıtı

Areyastis Anıtı

Areyastis Anıtı, Yazılıkaya köyünün 1.7 kilometre kuzeyinde kalıyor. Üzerinde üç tane Frigçe yazıt var. Hepsi okunabiliyor olmasına rağmen henüz anlamları çözülebilmiş değil. Tarihsel öneme sahip anıtı Eskişehir gezilecek yerler listenize ekleyebilirsiniz.

Odunpazarı’nda oturup çibörek, Kırım mantısı, Balaban kebabı gibi yerel lezzetlerin tadına bakmadan Eskişehir gezisini sonlandırmamak lazım. ‘Çibörek’ bildiğiniz çiğ börek değil tabi, bunun sebebi de Tatar Türkmenleri’nin yerel yemeği olması ve yerel halkın önemli bir bölümünün bu coğrafyadan gelmesi.



Ayrıca Kurtuluş Savaşı sırasında eldeki az malzemeyle askerlere yemek yapmak için sadece hamur ve belki çok çok az kıyma ile pişirilen bu börek milli yemeğimiz olmuş. Balaban kebabı ise başka bir enfes lezzet. Kızartılmış pide ekmeği üzerine et ve garnitür yerleştirilip sonra da yoğurtlu ve salçalı sosla lezzetlendiriliyor, müthiş!

Eskişehir’e nasıl gidilir

Eskişehir, coğrafi konumuyla İstanbul, Ankara ve Bursa gibi büyük şehirlerin ortasında yer alıyor. Eskişehir İstanbul’a 302 km (3.5 saat), İzmir’e 416 km (5 saat), Ankara’ya 237 km (2 saat 40 dk), Bursa’ya ise 152 km (2 saat) uzaklıkta.

Türkiye’nin dört bir yanından Eskişehir’e şehirlerarası direkt otobüs seferleri ile ulaşılabiliyor. Özel aracıyla İstanbul’dan Eskişehir’e gitmek isteyenlerin Gebze Osmangazi Köprüsünü kullanarak Bursa, İnegöl, Bozüyük güzergahını takip etmeleri gerekiyor.

Eskişehir, İstanbul-Konya arasında seferleri bulunan Yüksek Hızlı Tren güzergahının üzerinde yer alıyor. İstanbul ve Ankara ile düzenli tren seferleri bulunan Eskişehir’e hızlı trenle ekonomik ve konforlu bir yolculukla ulaşabilirsiniz.

Yaz ve kış döneminde sefer sıklıkları değişen demir yolu ile ulaşım seçeneğinde İstanbul-Konya arasındaki istasyonlar: Pendik, Gebze, İzmit, Arifiye, Bilecik, Bozüyük, Eskişehir ve Konya. Ankara-Eskişehir yüksek hızlı treni ile iki kent arasında 1 saat 40 dakikada ulaşım sağlanıyor. Tren, Ankara, Polatlı, Lale ve Eskişehir istasyonlarına uğruyor.

Eskişehir, Anadolu’nun en etkileyici şehirlerinden biri. Şehrin belediye başkanı Yılmaz Büyükerşen’in girişimleriyle bozkırdan modern bir Avrupa kentine dönüştürülen Eskişehir, üniversiteleri, renkli sokakları, müzeleri, hamamları ve tarihi evleriyle görülmeye değer.

Yanıt yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz