Online otel rezervasyon siteleri, yıllardır sık seyahat eden bir olarak en önemli seyahat araçlarımdan birisi. Otel rezervasyon siteleri ciddi anlamda hayatımızı kolaylaştıran ve bize para tasarrufu sağlayan siteler. Artık otele gitmeden odaların fotoğraflarını görüyor, gideceğimiz şehirde en uygun konuma sahip oteli seçebiliyor, fiyatları karşılaştırabiliyor ve konaklayanların yorumlarını okuyabiliyoruz.
Seyahatlerimde düzinelerce online otel rezervasyon sitesinden faydalanma fırsatım oldu. Bazılarını sadece bir defa kullandım, bazıları ise en sık kullandığım seyahat siteleri arasında yer alıyor. Bunlar aracılığıyla lüks otelden hostele, aparttan stüdyo daireye kadar bir çok farklı konaklama seçeneklerini uygun fiyata yakaladım.
İster son dakika gezgini, ister seyahatini aylar öncesinden planlayarak gezen bir turist olalım, hepimiz seyahat bütçemizi iyi yönetmek istiyoruz. Konaklama harcamalarını kısarak şehri keşfetmeye ve eğlenmeye daha çok vakit ayırabiliriz. Bize çok cazip seçenekler sunan çok sayıda otel arama sitesi bulunuyor.
En İyi Otel Rezervasyon Siteleri
1. Booking.com
Hiç kuşkusuz benim en gözde sitem booking.com. Kullanımı kolay ve hızlı arayüze sahip. Dünya genelinde 163+ ülkede yüzbinlerce otel ve diğer konaklama seçeneklerine bu site aracılığıyla ulaşmak mümkün. İster düşük bütçeli gezgin, ister lüks düşkünü bir tatilci olun booking.com lüks otellerden, resortlara, hostellerden butik otellere kadar çok geniş bir konaklama seçenekleri sunuyor. Yarı fiyatına oteller ve gizli fırsatları görmek için üye olmak iyi fikir.
2014 başında 1 ay boyunca süren Balkanlar turumda en çok kullandığım otel rezervasyon sitesi oldu. Kredi kartını sisteme tanıttıktan sonra dakikalar içerisinde rezervasyonu yapabiliyorsunuz. Ödeme otele girişte yapılıyor. Oteller hakkında, daha önce konaklamış kişilerin verdiği puan ve yorumlar açısından booking.com bir hazine gibi. Site en iyi Türkçe otel arama sitesi bana göre. iPhone ve Android uygulaması var.
2. Hotels Combined
HotelsCombined sitesi de bir otel arama motoru. 220’den fazla ülkede, 5 milyondan fazla otel listesinden en uygun otel fiyatlarını, portföyündeki binden fazla otel ve rezervasyon sitesinden, istenilen seçeneklere göre önümüze getiriyor. En iyi fiyatı, tüm büyük seyahat sitelerinden bir aramada kolayca bulmayı sağlıyor, üstelik en iyi fiyatı vermeyi de garanti ediyor.
Tek tek otel veya diğer arama motorlarına girip uzun uğraşlarla elde edilecek verileri çok kısa sürede sunuyor. HotelsCombined, en az booking.com kadar değer verdiğim en iyi otel rezervasyon sitesi benim için. Sık kullanılanlara ekleyin. Türkçe dil desteği var. iPhone ve Android uygulaması var.
3. Agoda.com
Özellikle Güney Asya seyahati düşünenlere Agoda sitesini öneririm. Singapur, Bangkok, Kuala Lumpur, Tokyo, Sidney, Hong Kong gibi destinasyonlarda oldukça iyi fiyatlar sunabiliyor. Verdiği puanları biriktirip, bunlarla bir sonraki seyahatte konaklamayı bedavaya getirmek mümkün.
Tayland ve Malezya gezilerimde en çok kullandığım site oldu. Destinasyondaki hostel ve guest house seçeneklerini öncelikli görmek istiyorsanız; destinasyonu, tarih ve diğer bilgileri girdikten sonra gelen sayfada solda yer alan 1 Yıldızlı veya Yıldızsız kutularını işaretleyin. Asya’da konaklama ucuz olduğundan hostel yerine guest house seçeneklerine odaklanabilirsiniz. PayPal ile ödeme yapılabiliyor. Türkçe dil desteği var. iPhone ve Android uygulaması var.
4. Google Hotel Finder
Belki bir çoğunuzun haberi yok ama Google’ın bir otel arama motoru bulunuyor. Google Otel Bulucu, otel arama motorlarından istediğimiz tarihlerde ve istediğimiz destinasyondaki otelleri bulup getiriyor.
Kullanımı kolay ve basit. Sade bir arayüze sahip sayfada, arama kutusuna gideceğimiz şehrin adını veya eğer belli bir otelde kalacaksak otelin adını yazıyoruz. Sonrasında Google bize otelleri listeliyor. İlk 2 otel reklam ve sonrasındakiler ise en iyi sırlamaya göre diziliyor. İster en düşük, ister en pahalı veya ortalamanın altından üstüne veya tersi şeklinde filtreleme yapabiliyoruz. Yine ne sevdiğim özelliklerinden biri de harita üzerinden otel seçip fiyatlarına göz atmak.
5. Tripadvisor
Dünyanın hiç kuşkusuz en çok ziyaret edilen seyahat sitesi TripAdvisor.com, 250 milyondan fazla sayıda otel yorumları ile en iyi seyahat kaynaklarımdan birisi. Bu sitedeki otellere verilen puanlama ortalamaları benim otel seçimimde önemli bir etken.
Facebook ile tam bir entegrasyon sağladığından, gittiğim şehre daha önce giden bir arkadaşım varsa onların öneri ve yorumları hakkında da bilgi veriyor. En iyi otel yorumları ile fikir veren site ayrıca, gezilecek yerler, yapılacak şeyler, aktiviteler hakkında da en iyi kaynak sitelerden birisi.
6. Hotels.com
Hotels.com, dünya genelinde sunduğu 140,000 otel ile hotels.com, alternatif otel bulma sitelerinden birisi. Hostel, Bed&Breakfast, budget hotel ve diğer konaklama seçeneklerini online rezervasyon yapabilme fırsatı sunuyor. Türkçe dil desteği bulunuyor.
Yıldız derecelendirmesi, misafir puanı, ödeme tercihi, lokasyon, merkezi noktalar, konaklama yeri türü ve otel özelliklerine göre filtreleme yapabiliyor. Gerçek müşterilerin bıraktığı otel misafiri yorumlarından ve görüşlerinden yararlanmak mümkün. iPhone ve Android uygulaması da bulunuyor.
7. Cozycozy
Turkiye’ye yeni gelen platform Cozycozy, tüm mevcut konaklama fırsatlarının tamamını karşılaştırmasına olanak sağlayan tek arama motoru olarak kendini tanıtıyor. Cozycozy’de yalnız oteller degil, daireler, villa ve yazlıklar, hosteller, dağ evleri, tekneler, ağaç evler, kulübeler ve bunu gibi diğer tüm konaklama yerlerini bir tıklamayla bulup karşılaştırabilirsiniz.
Cozycozy, Airbnb, booking.com, Agoda, HotelsCombined, Expedia ve diğerleri gibi büyük sitelerden konaklama teklifleri listeliyor. Türkçe dil desteği de var. Bir haritada birden çok filtre, sonuç ve size yardımcı olacak araçlar görüntülenir ve taleplerinizi karşılayan bir yer bulabilirsiniz. İstediğiniz bir konaklama bulduktan sonra Cozycozy size seçmiş olduğunuz rezervasyon sitesine rezervasyonunuzu yapmak icin yönlendiriyor. Hem Android hem de IOS uygulamasını telefonunuza indirerek kullanabilirsiniz.
8. trivago.com
Trivago, dünyanın en büyük otel arama motoru olarak kendini tanıtıyor. 200’den fazla konaklama rezervasyon sitesi üzerinden 700.000’den fazla otelin fiyatlarını karşılaştırabiliyor. trivago’ya gidilecek yer ile ilgili tarih bilgisi girildikten sonra, tüm mevcut otel karşılaştırmaları arasında en uygun fiyatı, 200 rezervasyon sitesi üzerinden bulup getiriyor. İdeal otelinizi bulduktan sonra rezervasyonunuzu, seçmiş olduğunuz rezervasyon sitesine yönlendirilerek gerçekleştiriyorsunuz. Türkçe dil desteği var. iPhone ve Android uygulaması var.
En iyi fiyatları yakalamak, zamandan ve paradan tasarruf etmenin en iyi yollarından biri yukarıdaki siteleri kullanmak. Eminim sık seyahat edenler yukarıdaki siteleri zaten biliyor ve kullanıyordur. Hatta bunlara eklenebilecek onlarca daha iyi otel arama motoru ve online rezervasyon sitesi bulunuyor.
Yukarıda en çok kullandıklarımı ve önerdiklerimi listelemeye çalıştım. Bu sitelerden çapraz otel araştırmaları yapıp, seyahat giderlerinizi daha aşağıya çekebilirsiniz. Şimdi sıra sizde! Bu otel arama motorlarının hangilerini kullanıyorsun? Bir sonraki seyahatinizi nereye planlıyorsunuz?
Yurt içi için ben de booking.com kullanıyorum öncelikli olarak. Bu kez yurt dışı seyahati planlıyoruz Eylül ayı için ve otel konusunda en iyi sonuçlar destinia.com adlı bir siteden geliyor. İlk defa yurt dışına çıkacaklar olarak bilet alma, otel rezervasyon vs. deneyimsiziz açıkçası. Burada da destinia.com hakkında bir yorum görmedim aslında, ama bir fikriniz var mıdır, güvenilir midir acaba bu site diye danışmak istedim.
Çok uzun zaman olmuş ama ben de çok uygun bir fiyat buldum bu siteden. Siz bu siteyi denediniz mi acaba ?
Kuzey bey siz deneyebildiniz mi acaba 🙂
Kuzey, Mehmet, İlayda.. Sizler deneyebildiniz mi acaba 🙂
Ben neredekal.com’u kullanmayi tercih ediyorum. Otel tanitimi yanisira bolge tanitimi icerikleri oldukca zengin.
Bu ucuza seyahat etmek isteyen gezginler için ciddi arşivlik bir yazı olmuş. Eline sağlık.
Ben bu adresi kullanıyorum, otel fiyatlarını karşılaştırıp oteli en ucuz hangi siteden alabilirsiniz gösteriyor: http://tr.roomkita.com/
Otelcenneti.com iyi gerçekten Komisyonsuz direk otel ile iletişime geçip Rezervasyon ediyorsun, telden site üzerinden rezervasyon yaparsan da otelin kendi rezervasyon bölümüne iletiyor rezervasyonu ve direk otel’den arıyorlar harika!
Yine faydalı bir makale olmuş,elinize sağlık.
Ben de rezervasyonlarını internet üzerinden yapanlardanım. Bir günümü sırf bu fiyat karşılaştırmalarıyla geçirdiğimden Booking.com, Tripadvisor sitelerinin genelde pahalı olduğu kanısına varmış bulunuyorum ve rezervasyonlarımı jollytur.com kanalıyla yapıyorum. Fiyat açısından kesinlikle daha uygun gibi geliyor bana, demem o ki; Jollytur da değerlendirebilir. 🙂
Merhabalar Otelcenneti.com sitesini bayağıdır takip ediyorum ve gayet başarılı. Yalnız Kemal Bey’in dediği gibi site yorumları aldıkca daha iyi konuma gelebilir, ama şimdiden kullanışlı ve hoş. Booking.com tabi ki birinci.
Merhaba
Ben de bu konuda bilgilerimi paylasmak istiyorum. Booking.com, agoda.com, hotels.com, expedia.com gibi siteler en iyi fiyat garantisiyle calisiyorlar. Ben bunlar icinde genelde hotels.com’u tercih ediyorum. Cunku her 10 gece konaklamaya 1 gece hediye ediyor. Üstelik konaklamayi sizin yapmaniz da gerekmiyor. Arkadaşlariniz icin kendi hesabinizdan yapacaginiz rezervasyonlar bu hesaplamaya dahil ediliyor.
Booking.com belirli sayida rezervasyon yapinca “Genius” statüsüne erişip bazi oteller %10 indirim kazandiriyor. Agoda.com ise belirli oranda parapuan biriktiriyor ve sonraki rezervasyonlarda bunu indirim olarak kullanabiliyirsunuz. Ayrica diyelim bir otel rezervasyonu yaptiniz ve “X” sitesinde ayni oteli daha ucuza bulursaniz en iyi fiyat garantisinden dolayi aradaki farki size iade ediyor. Örneğin 2011 yilinda Phukette 7 gece icin bir otelden 860€ ya rezevasyon yaptim ve agoda.com da ayni oteli 790€’ya buldum ve aradaki farki iade ettiler.
Otel siteleri icinde en genis otel ağini “booking.com” un sunduğu bir gerçek ama burda da rezervasyon yaparken oncelikle oteli seciyorum. Sonra oteli arayip “walking” rezervasyon fiyatini soruyorum ve otelin online sayfasindan da ayrica fiyat kontrolü yapiyorum. 15-20 gün kadar önce Barselona’da konakladigim oteli bu sekilde ayirdim. Bookingde 72€, otelin sitesinde 65€ ve walking icin 59€ fiyat verdi.
Bunlarla birlikte yeni faaliyete gecen rocketmiles ve pointshound.com siteleri yaptiginiz konaklama karsiligi Mil yüklemesi yapiyor ve ilk rezervasyonunuzda ekstra 1000 mil hediye ediyor. Yani iki gecenizi ayri ayri bu sitelerden yaptiginizda yaklasik 4000 mil kazanabilirsiniz (ama otel seçenekleri az ve fiyat konusunda biraz yüksek kaliyorlar). Türk Hava Yollari miles and smiles hesabi acip ilk ucusunuzu gerçekleştirdiğinizde +1000 mil THY hediyesiyle bedava yurtici bilet kazanabilirsiniz.
Sorulariniz olursa ve yardim almak isterseniz seyahatlerimi paylaştigim http://www.facebook.com/flyingwalkertravels sitesinden benimle iletisime geçebilirsiniz.
Teşekkürler, güzel ve faydalı bir paylaşım…
Teşekkurler Oya Hanım.
Her ne kadar az kullansam da her zaman telefonumda yüklü bu uygulamalar. Ne zaman ihtiyacın olacağını bilemiyorsun ve daha dün booking.com’u kullandım. Bir arkadaşım aracılığıyla Krabi’de ki otelin geceliğini öğrendim. 2 kişilik 320 Baht dediler OK dedim. Booking.com’dan baktım 300 Baht gözüküyor. Direk rezervasyonu internetten yaptım haliyle. Bazen kendilerine has indirimleri de olabiliyor anladığım kadarıyla.
Venere.com ise yıllardır vize işlemleri için fake rezervasyonlarımı yaptığım site. 🙂 Bir keresinde non-refundable bir rezervasyon yapmıştım yanlışlıkla ama hemen ardından müşteri hizmetlerine telefon ettim ve parayı çekmeden iptalimi problemsiz hallettiler.
Diğerleriyle ilgili bir maceram olursa yine paylaşırım. 🙂
Elbette en çok kullandığımız site booking.com, ancak Paris seyahatimde booking.com’dan aldığım bir otel fiyatını yaklaşık %30 daha uygun fiyatla tatil.com’da görünce önce telefon açıp teyit ettim ardından da satın aldım. Yani bazen yerli sitelerimizden de faydalanılabilir.
Seyahat öncesinde, biletten sonra ikinci sıradaki önemli konu konaklamadır. Her ikisini de içimize sinecek gibi planladıysanız gezi güzel geçecek demektir.
Bu yazıda, iyi-ideal-ekonomik otel bulmanın püf noktaları çok güzel izah edilmiş ve sıralanmış. Burada gösterilen sitelerden Dubai, Helsinki, Zürih gibi konaklamanın pahalı olduğu kentlerden lüks sayılan uygun oteller bulduğumu hatırlıyorum. Özellikle 1 ve 6. sırada verilen siteler hiç yanıltmadı beni.
Ertuğrul hocam, siz bence seyahat etmenin hakkını verenlerdensiniz. Şehirleri kültürü, müzesi, insanı ve dokusuyla iyi analiz eden ve keşfeden birisiniz. Sizden de bir şehir hakkında bir yazı bekliyorum. Hatırlatayım dedim. 😉
Gördüğüm kadarıyla herkesin ilk tercihi booking.com gibi görünüyor.
Gideceğim yerde otellerde konaklayacaksam ilk baktığım yer booking.com oluyor. Çoğu zaman çok güzel fiyat indirimleri ve promosyonlar sunması oldukça iyi.
Google’ın otel arama hizmeti olduğundan haberim yoktu. Ara sıra ona da bakmalı.
Çoğu zaman bir iki arama motorunda kıyaslama yapıyorum. Bazen aynı otelde farklı promosyonlar olabiliyor.
Güneş ben artık hosteller için de booking.com sitesine bakıyorum. Bazen hostel fiyatına otel verince de kaçırmıyorum tabi. 🙂
Bizim de kesin favorimiz Booking.com. 🙂
Gerçekten kullanımı çok kolay olduğu için booking.com kullanıyorum. Zamandan tasarruf sağlıyor. Tek tek otel aramak zorunda kalmıyorum…
booking.com sanırım herkesin favorisi. 🙂
Benim gibi Roma sokaklarında uyumaktansa bu sitelere bakılmalı. 😀