Çalış Plajı, Fethiye Körfezine 10 dakikalık bir kara yolculuğu ile ulaşılabilen, Fethiye ve çevresinin en güzel plajlarından biri. Kilometrelerce uzunluktaki geniş ve kumlu plajıyla körfezi saran pek çok otel, restoran ve hediyelik eşya dükkanına ev sahipliği yapan Çalış Plajı, canlı sahili ve aksamları çevreyi hoş yürüyüş atmosferiyle mutlaka görülmesi gereken yerlerden.

Öğleden sonraları hayli dalgalı olan denizine karşın sabahları sakin ve dingin olan Çalış Plajı, en sıcak yaz günlerinde bile denizden gelen esintiyle günün her saati ferahlamaya birebir. Sakin ve güvenilir bir tatilin yanı sıra yazın su sporları olanaklarının çok olmasından dolayı spor yapmak isteyen ziyaretçilerin gözdesi olan plaj, çocuklu aileler için de ideal.

çalış plajı

Fethiye Gezi Rehberi blog yazımda tüm noktalar hakkında daha detaylı bilgiler paylaştım
Fethiye Merkezde Gezilecek Yerler blog yazım merkezdeki önemli yerleri listeliyor
Fethiye Çevresinde Gezilecek Yerler arabası olup da bölgeye geniş vakit ayıranlar ve sık sık bölgeyi ziyaret edenler için geniş bir liste içeriyor
Göcek Gezilecek Yerler blog yazımda ise Fethiye’nin nefis mahallesi Göcek hakkında bilgiler paylaştım
Fethiye-Kaş Arası Gezilecek Yerler blog yazım Akdeniz coğrafyasını araba ile gezenler için bir gezi rehberi

Fethiye ilçe merkezinden minibüslerle 10 dakikada ulaşabileceğiniz Çalış Plajında denize doyabilir, keyifli bir gün geçirebilirsiniz. Plajın tam karşısında ise Şövalye Adası bulunuyor. Fethiye Limanı’ndan belli saatlerde adaya dolmuş motorları hareket ediyor.

Malta

Fethiye Çalış Plajı

Çalış Plajı, Fethiye merkezin tatil noktası. Fethiye ilçe merkezin 5 km mesafede, aynı körfez üzerinde yer alıyor. Kilometrelerce uzunluktaki geniş, kumlu ve ulaşımı kolay plaj, temiz denizi ve nefis manzaralarıyla Fethiye’nin en iyi plajları arasında. Aynı zamanda Caretta Carettaların da yaşam alanlarından biri.

Plaj boyunca çok sayıda otel, pansiyon, cafe ve restoranlar sıralanıyor. Su sporu aktiviteleri için de uygun imkânları var. Diğer kalabalık plajlara göre daha sakin bir yer. Çalış Plajı’na giriş ücreti yok, havlunuzu istediğiniz yere serip, ücret ödemeden plajdan yararlanabilirsiniz. Fethiye tatil noktası olarak burayı seçebilirsiniz.

Çalış’ta yaşayan gönüllülerce kurulan Çalış Koruma Derneği tarafından işletilen Türkiye’deki ilk ve tek plaj. 4 km uzunluğunda. Giriş ücreti yok. Şezlong şemsiye kiralarsan 10 TL. Her bahar tüm sahil vinçlerle temizlenip caretta’lara elverişli hale getiriliyor.

Akşam 19.30’da plaj kapatılıyor, Pamukkale Üniversitesi öğrencileri tarafından yumurtaların koruması ve bakımı yapılıyor, öğrencileri iki aylık tüm barınma ve giderlerini Çalışlılar karşılıyor.

Plajın hemen bitiminde 200 dönüm kuş cenneti, 220 kuş çeşidi ile yine Çalışlılar tarafından özel koruma altına alınmış. Plaja ve kuş cennetine yılda yaklaşık 100 bin ziyaretçi geliyor.

Fethiye’de plaj denince akla ilk gelen yerlerden biri olan Çalış Plajı, akşam üzeri plaj boyunca yapılan yürüyüş esnasında batan güneşin Fethiye körfezi üzerinde kırmızının her tonuyla yaptığı ışık gösterisiyle de eşsiz.

Akşamları turuncuya kaçan gökyüzüyle mavinin kesiştiği ufka saatlerce bakabileceğiniz bir manzaranın oluştuğu Çalış, gece ise bir hayli hareketli. Sahile inen insan seslerine karışan canlı müzik ve renkli atmosfer, yaz gecelerinin tüm neşesini barındırıyor.

Sabahı ayrı gecesi ayrı güzellikte olan Çalış, kıyıya vuran dalga sesleriyle hem huzurlu hem keyifli birkaç an geçirmek için en güzel adres.

Ölüdeniz kalabalığından kaçabileceğiniz harika bir denizi bulunan Çalış Plajı’nın arkası orman olduğu için sıcaktan bunaldığınızda kaçacak bir ağaç altınız mutlaka var. Tuvalet, duş, kabin, şemsiye ve şezlongların da bulunduğu plajda, ücretsiz plaj olanakları ve sahil boyu kafe ve restoranlar yer alıyor.

Özellikle gün batımı için kesinlikle ziyaret edilmesi gereken Çalış’ın sahili biraz taşlık olduğundan, varsa deniz ayakkabınızı yanınıza alabilirsiniz. Aynı zamanda Çalış’a Nisan-Kasım aylarında gelirseniz, Caretta Caretta’ların denize doğru koşuşturmasına tanıklık edebiliyorsunuz. Çalış Plajı, soyu tükenmekte olan Caretta Carettaların üreme alanları arasında.

Pek çok konaklama seçeneğinin bulunduğu Çalış’ta lüks tatil köylerinden, doğa ile iç içe butik oteller ve kalabalık aileler için apart oteller yer alıyor. Çalış otellerinden bazıları plajın hemen arkasında hizmet verirken bazıları da beldenin iç kesimlerinde bulunuyor.

Fethiye Körfezine çok yakın olan Çalış Plajı, Fethiye ve çevresinin en güzel plajlarından. Özellikle günbatımı ve canlı gece hayatı ile bilinen Çalı Plajı çevresinde, Şat Burnunda yer alan doğa parkındaki yüzlerce kuş türünü görmeye gidebilirsiniz.

5 Yorumlar

  1. Tatilinizi daha uygun ve cazip hale getirmek için günlük villa yada apart kiralayın daha çok yer gezer zamanınızı otele bağlı geçirmezsiniz. Bu konuda birebirvilla size en avantajlı imkanı sunacaktır. Tavsiye ederi.

Yanıt yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz