Vietnam’ın hem politik hem de kültürel başkenti Hanoi çok enerjik ve canlı bir şehir. Hanoi, modernliğin ve tarihin zarif birleşimi ile binlerce turisti kendine çekiyor. Hanoi’nin tarihi semt merkezinde yer alan Hoan Kiem Gölü, büyüleyici bir güzelliğe sahip mistik ambiyansı olan bir yer. Hanoililerin buluşma yeri Hoan Kiem Gölü’nün rengi yeşilimsi, gökyüzünün yansımasına bağlı olarak koyu veya açık renkte.

İnsanlar, sabahları egzersiz yapmak ve öğleden sonraları dinlenmek için göl çevresinde toplanıyor. Benim gibi sokakta insanları izlemekten keyif alıyorsanız, burası uygun bir nokta. Hiçbir şey yapmasanız da manzarayı izlemek tam bir terapi etkisinde. Ben ordayken çiseleyen yağmurun altındaki görüntüsü inanılmazdı.

Hoan Kiem Lake

Hoan Kiem Gölü, sadece dinlenmek için bir yer değil, bir imparator ve büyülü bir kılıcı içeren eski bir efsanenin de yeri. Efsaneye göre İmparator Le Loi, 1428’de, Ejderha Kralı’ndan Çin baskıcılarına karşı savaşmak için büyülü bir kılıç aldı. Kılıç tahmin edebileceğiniz gibi Hoan Kiem gölünden geldi.

Hoan Kiem Lake Hanoi
Hoàn Kiếm Lake Hanoi

Gölde yaşayan devasa kaplumbağalar var. Şansınız varsa, bu dev hayvanların sudan yükselen başlarını görme şansını belki yakalarsınız. Kaplumbağalar, Vietnam kültüründe (Ejderha, anka kuşu ve tek boynuzlu at ile birlikte) kutsal bir hayvan olarak kabul edildiğinden, Hoan Kiem Gölü de kutsal kabul ediliyor.

Malta

Gölde yaşayan Cu Rua adlı dev kutsal kaplumbağa, 2016’da öldüğünde tüm ülke onun için yas tuttu. Cu Rua ya da Büyük-Büyükbaba Kaplumbağası olarak bilinen kaplumbağa, yaklaşık 360 kilo ağırlığındaydı ve doğal nedenlerden dolayı öldüğüne inanılıyor.

Sadece Hanoililer değil, ülkenin dört bir yanından gelen insanlar, Hoan Kiem gölüne gelip onu görmeye çalışıyorlardı ve bazıları günlerce beklerdi. Kesin yaşı bilinmiyordu. Şimdi Vietnam’ın Ulusal Doğa Tarihi Müzesi’nde sergileniyor. Gölün ortasında Kaplumbağa Kulesi yer alıyor.

vietnam gezilecek yerler Hoan Kiem Golu
Hoan Kiem Gölü
hanoi Hoan Kiem
hanoi Hoan Kiem vietnam

Hoan Kiem Gölü, Hanoi’de merkezinde, tarihi bölge Old Quarter’a sadece birkaç dakika uzaklıkta. Eski bir imparatorun bir zamanlar Ejderha Kralı’ndan sihirli bir kılıç aldığı özel yeri görmek için Hoan Kiem Gölü’ne gidin. Hanoi Noi Bai Havalimanından göle gelmek 40 dakika alıyor.

Yanıt yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz