Guest Dergi – Tropikal Adalar Cenneti Fiji

3688

Güney Pasifik Denizi’nin ortasında, kilometrelerce maviliğin içinde serpilmiş 333 volkanik adadan oluşan Fiji, deniz, kum ve güneş üçlüsünü neredeyse yılın her günü garanti eden bir ülke. Tropikal iklimi, mercan resifleri ve su altı zenginliğiyle sadece “güzel bir tatil” değil, doğrudan kartpostalın içine düşmüş hissi yaşatıyor. Üstelik bu güzellik sadece sahil şeridinde kalmıyor; köy yaşamı, yerel kültür ve doğayla iç içe aktivitelerle deneyim katmanlı hale geliyor.

Fiji kelimesini her duyduğumda gözümün önüne aynı sahne gelirdi: Beyaz kumlu plajdan denize doğru eğilen hindistancevizi ağaçları, sığ sularda salınan küçük bir balıkçı teknesi ve cam gibi turkuaz bir deniz. Ama oraya gidince anladım ki kartpostallar eksik anlatıyor. Suya girdiğinde mercanların arasından geçen rengârenk balıklar, sahildeki akşamüstü serinliği ve gökyüzünün turuncuya çalan tonu, o fotoğrafların ötesinde bir gerçeklik sunuyor.

🇫🇯 Güney Pasifik’in Ortasında: Fiji

Fiji sadece “uzan, güneşlen” destinasyonu değil. Şnorkelle dalış, tüplü dalış, kano, ada geçişleri, yerel köy ziyaretleri… Gün içinde hareket, akşamüstü dinginlik var. Egzotik kelimesi burada süslü bir tanım değil; doğrudan gündelik hayatın parçası. Turizm gelişmiş ama doğa hâlâ baskın.

Stil, moda ve yaşam odaklı aylık dergi GUEST Temmuz sayısında yayımlanan “Tropikal Adalar Cenneti: Fiji” başlıklı yazımda bu deneyimi daha detaylı anlattım. Eğer tropikal ada fikri aklınızı kurcalıyorsa, o sayıda Fiji’nin sadece güzel değil, gerçekten yaşanabilir bir ada ülkesi olduğunu göreceksiniz.

Fiji benim için sadece tropikal bir tatil destinasyonu değil; hayalini kurduğum kartpostalın içine gerçekten girdiğim yerdi. Beyaz kum, turkuaz su, hindistancevizi ağaçları… Hepsi var. Ama asıl mesele, o manzaranın içinde geçirdiğin zaman. Sabah mercanların arasında yüzüp, akşamüstü çıplak ayakla sahilde yürümek; gece yıldızların altında dalga sesini dinlemek.

Uzak görünüyor, evet. Ulaşması zahmetli, doğru. Ama bazı yerler vardır, haritada mesafesi uzun olsa da zihninde hep yakın kalır. Fiji benim için öyle bir yer.