Dombay, Kuzey Kafkasya’da Kuban Nehri havzasında Karaçay-Çerkes Cumhuriyeti’nde yer alan bir tatil kasabası. Etrafı tamamen yüksek dağlarla çevrili, bu korunaklı tatil kasabası kış ve doğa turizmi için oluşturulmuş. Karadeniz kıyılarına 65 km uzaklıkta, deniz seviyesinden 1,600 metre yükseklikte kurulu Dombay ve civarı tam bir cennet.

Gora Sulakhat, Dombay, Russia
Gora Sulakhat, Dombay, Russia

Gora Sulakhat veya Sulakhat zirvesi, 3,347 metre yüksekliğiyle Karaçay-Çerkesya sınırları içerisinde yer alan 34. en yüksek zirve. Rusya sınırlarında ise 295. yüksek zirve. Bu dağ ‘uyuyan güzel’ olarak da adlandırılıyor. Görkemli Kafkas Dağlarının, göllerin, şelalelerin ve nefis ormanların olduğu The Teberda Nature Reserve içerisinde yer alıyor.

Gora Sulakhat
Gora Sulakhat

Yakınlarındaki diğer zirveler ise Gora Aksaut, Gora Dzhalovchat, Gora Zadnyaya Belalakaya, Gora Ertsog, Gora Alibekbashi, ve Gora Bol’shaya Marka.

Dombay’a gitmek için en yakın havalimanı, Rusya’nın güneybatı bölümünde yer alan bölgenin (kray) merkezi Stavropol’a uçmak gerekiyor. Türk Hava Yolları İstanbul’dan Stavropol’a direk uçak seferleri düzenliyor.

Önceki blog yazısıYalçın Dağların Arasında Bir Kasaba: Teberda, Rusya
Sonraki blog yazısıTeberda ve Dombay’da ATV Turu
Seyahat Yazarı, Blogger. “Yolda olmak” duygusuna âşığım Aslında veteriner hekimim, ayrıca bilgi yönetimi okudum, marka yönetimi üzerine MBA yaptım. 14 yıl çalıştığım şirketimle yolum 2009'da ayrılınca, tekrar bir işe girmek yerine hayallerinin peşine düşüp, uzak masal ülkesi Yeni Zelanda’ya gittim. 22 ay boyunca ülkeye dönmeden Okyanusya ve egzotik Asya ülkelerinde seyahat ettim. O zamandan bu yana tam zamanlı seyahat edip gezi rehberleri hazırlıyorum.

DÜŞÜNCELERİNİZİ PAYLAŞIN, YORUM YAZIN!

Lütfen yorumunuzu yazın
Adınızı buraya yazın