Tayland vizesi almak için sabah başvurdum. Tayland Türkiye vatandaşlarından vize istemeyen bir ülke. Ülkeye kara ve deniz sınırlarından geçerek girenlere 15 günlük vize veriliyor, havayolu ile gelenler ise 30 günlük Tayland vizesini havalimanında alabiliyor. Ülkeye girişte geliş-gidiş kartlarının (Arrival-Departure Card) doldurulması gerekiyor.

Tayland Vizesi
Tayland Vizesi

Tayland vizesi

Tayland Türk vatandaşlarından vize istemiyor. Tayland vizesi havalimanında veya karadan girerken sınır kapılarından alınabiliyor.

Uluslararası havalimanı girişlerinde 30 gün, karadan girişlerde ise 15 gün vize veriliyor.

Tayland gezisi için öncelikle en az 6 ay geçerli bir pasaportun olması gerekiyor.

Tayland’da 30 günden fazla kalmak isteyenler Türkiye Tayland Büyükelçiliği’nden 60 günlük vize alabilirler.

Ülkeye girişte verilen Arrival&Departure Card (Geliş&Gidiş Kartları), doğru bir şekilde doldurulmalı Tayland’da kalınacak otel adresi de girilmelidir.

Tayland-Thailand-Holiday

Tayland’ta 2 ay kalmayı planlıyorum. Ülkeye Malezya sınırından otobüsle giriş yapacağımdan, verilecek 15 günlük vize yetmeyeceğinden ben de Geoorgetown’daki Tayland Konsolosluğuna giderek vize başvurusu yaptım. Sabah başvurmuştum, öğleden sonra ise pasaportumda 90 günlük Tayland vizesi pulu vardı. Ülke geçen aylarda şiddetli yağan muson yağmurları sonrası felaketler geçirmişti. Borneo gezim sonrası Tayland’a geçecektim, ancak gezi için uygun bir zamanlama olmadığından planımı değiştirip Filipinler’e geçmiştim.

Dün UNESCO Dünya Mirası Listesinde bulunan Georgetown, Penang‘a gelmiştim. Daha birkaç gün önce Asya’nın en zengin ülkesi Singapur‘daydım, 4 gün geçti üzerinden. 3 gün önceyse Malezya’nın ışıltılı başkenti Kuala Lumpur‘daydım ve yarın ise Tayland’da olacağım. Bu 5 günde içerisinde 3 farklı ülkede olacağım demek, ilginç.

Yarın sabah 5’te Georgetown’dan, Tayland’ın Koh Phangan adasına geçeceğim, 15 saatlik uzun bir yol beni bekliyor. Dünyaca ünlü Full Moon Party‘e katılacağım gibi yeni yılı da orada karşılayacağım.

Singapur’da görüştüğüm diğer bir gezgin Bekran ile orada buluşacağız. Yarın, gezimin 512. gününde gezime ilk başlamış olduğum ülkenin sınırlarından içeri girmiş olacağım. Geçen yıl Tayland’da 1 ay kalmıştım, bu defa ne kadar kalacağımı doğrusu bilmiyorum.

Day 511: Malezya:4 Georgetown, Penang, 27 Aralık 2011

26 YORUMLAR

  1. Kemal Bey Merhabalar,
    Ben yaklaşık üç ay önce Sanglaburi’deki Baan Unrak Çocuk Evinde gönüllü çalışmak için non immigrant vizası alarak Tayland’da geldim. 7 Mayıs’ta vizem bitiyor ve ben biraz da gezmek için önce Malezya’ya gitmeyi hedefliyorum. Burada maksimum bir hafta kaldıktan sonra tekrar Tayland’da dönüp burada yine en fazla bir iki hafta kalıp bu sefer Kamboçya’ya gitmeyi planlıyorum. Burada da yine en fazla 10 gün kalırım diye hesaplıyorum. Merak ettiğim konu şu; acaba bu kadar kısa aralıklarla Taylan’da birden fazla giriş çıkış yapmam sorun olur mu? Olursa nasıl bir çözüm yolu önerirsiniz?

  2. Tayland’da 2 hafta kalacağım ve bu süre icinde Malezya’ya 3 günlügüne ucacagim. Vizede sorun olur mu? Yada iki defa vize mi alacağım? Ücret falan var mi? Varsa ne kadar? Blgisi olan varsa sevinirim Tesekkürler.

  3. Ben Thailand’da evlendim ama vizeme 2 gun kala. Thialand’tan Malezya’ya gittim giris cikis icin. Malezya’daki Kaula Lumpur’daki thailand konsolosluguna gittigimde ne turist vizesi nede non o vizesi vermediler. 2 ay malezyada beklemem gerektigini soylediler. Simdi ben herhangi vize almadan thailandta giris yapsam herhangi bir problem olur mu. Yardimizi bekliyorum. Tskler

    • Tayland vizen olmadan Tayland’a giremezsin, girersen de bir gün yakalanırsan veya ülkeden çıkıarsan ceza ödersin ve bir daha ülkeye giremeyebilirsin.

    • Bir önceki vizene göre giriş yapabilirsin veya yapamazsin. Eger önceki vizende overstay varsa giremezsin. Immigration ofisten 1900 bahta vize alip uzattiysan yine giremezsin, ustelik yil sonuna kadar yeni vize de alamazsin.
      Daha önceki girisin 1 ay, 2 ay veya 3 aylik vizeyse, vizenin disinda ulkede kalmadiysan ve uzatma yapmadiysan giriste 1 aylik vize alabilirsin.

  4. Merhaba kemal bey, öncellikle Tayland deneyiminizi bizimle paylaştıgınız için teşekür ederim. Size şöyle bir sorum olacak, belki bilginiz vardır beni aydınlatırsanız sevinirim. 3 Aylık vizeyi burdan alıp gititkten sonra vize bitmeden Türkiye’ye dönmeden uzatılıabilinir mi acaba? Şimdiden teşekür ederim.

    • Merhaba
      Tayland vizesini uzatmak veya yeniletmek için Türkiye’ye dönüş yapmanıza gerek yok. 3 aylık vizeniz bittikten sonra Tayland’da bulunan immigration ofislerden 1900baht karsiligindan 1 ay extra vize alabilirsiniz. Daha sonra ülkeden çıkmanız gerekiyor. Yeni bir vize almak isterseniz cevre ülkelerden vize alabilirsiniz.

      Ocak 2016 itibariyle 6 aylik multi giris cikisli bize uygulaması baslayacak 5000baht karsiliginda alabiliyorsunuz. her girişte 60gun konaklama vercegi icin ülkeden cikip gelmeniz gerekiyor.

      50 yaşın üzerindeyseniz ve hesabinizda 800.000baht varsa herhangi bir ülkedeki Tayland konsoloslugundan 1 yillik vize talebinde bulunabilirsiniz.

      Şuanda yururlukte olan bir baska vize ise cift girisli 6 aylik vize. Giriste size 60 gun konaklama hakki veriyor, ulkeden cikip tekrar geldiginizce 2. 60 gun hakkiniz daha oluyor ve 2. girisi de kullandiktan sonra gocmen ofisinden 1 aylik ekstra vize daha alabilirsiniz…

      • Kemal bey, 90 gün vize almissınız Tayland icin. Sizden ucak bileti istediler mi? Karayoluyla giris yapmssınız cunku. Ben su anda Kambocya’dayim ve oyle bir sorunum var maalesef. Karayoluyla donmek istiyorum, ucak bileti istiyolar benden.

        • Sınır geçişinde 90 günlük vizeyi 60 güne düşürdüler, maksimum 2 ay vize veriyorlarmış. Uçak bileti hiçbir zaman sormadılar; 5-6 defa giriş çıkış yaptım.

        • Netlestirmek icin soruyorum, Tayland’in Kambocya ofisi bana 60 gunluk turist vizesi vermek icin, ucak biletini de evrak olarak getirmemi istedi. Otobusle gecis yapcam dedim, olmaz dediler. Siz Kambocya’dan mi boyle bisi yaptiniz. Sanirım siz Malezya’dan turist vizesini aldınız ve ucak bileti istemediler diyosunuz, dogru mu anladim acaba? Peki bana Kambocya’daki Tayland Konsoloslugu neden boyle bir şey dedi? Bilginiz var mi bu konu hakkında?

        • Sınır geçişlerinde istenmez oralarda,benim bildiğim bu, rüşvet istiyor anlamına geliyor. Yada kurallar değişmiştir. Oradaki turizm acentelerine sorun.

      • Kamboçya-Tayland sınır gecisinde ucak biletini istemiyolar biliyorum ama turist vizesi basvurusu yapmak istedigimde, Kambocya baskentteki konsolosluk, ucak bileti dokumani istiyor. Siz Malezya’dan turist vizesi aldiginizda sizden hangi evraklari istediler ? Ne zaman yaptiniz bu basvuruyu? Eger eskiyse degismis olablir mi acaba? Simdiden tesekkurler.

        • Hakan Bey, Thailand a giris yaptiktan sonra chang wattana daki goverment complex de immigration ofise gidecek siniz. 30 gunluk vizenin bitinime bir iki gun kala, orada cuzzi bir ucret karsiliginda 30 gun daha turist vizesi alabilirsiniz. bir kereye mahsus. ikinci 30 gun vizeniz bitince, ki tavsiyem singapura gidip gelmeniz, giriste vize memurundan 60 gun vize isteyin. genelde sorgusuz veriyorlar, ama sorgulama haklarida var. Nerde kalican ne kadara paran var bla bla bla….

DÜŞÜNCELERİNİZİ BİZİMLE PAYLAŞIN, YORUM YAZIN!