Yolda Olmak!’da ilk yazımı 9 Haziran 2011’de postalamıştım. Tazmanya’nın başkenti Hobart’da karavan kiralamış ve yola düşmüştüm. Yolda mola verdiğim tarihi Ross köyünde, ilk blog yazımı iPhone’umdan postalamıştım. Bu ilk posta, aynı zamanda gezimle eş zamanlı yayınlanmış ilk yazı oldu. O gün aynı zamanda YolaOlmak.com’un doğum tarihiydi.

Blogumu açtığıma dair arkadaşlarıma bilgi verdiğimden dolayı aynı gün ilk yorumu almıştım. Aradan geçen 439 gün sonrasında bugün blogda 1000. Yorum paylaşıldı. Yorum yapan yapmayan, bu satırları okuyan herkese çok teşekkür ederim. İlk yorumu yapan Nihal ve 1000. yorumu yapan Banu arkadaşımıza ayrıca teşekkür ediyorum.

Yorumlar bir blog yazarı için önemlidir, hem de çok önemli. Yorumlar okuyucuyla iletişim kanallarından bir tanesidir. Bu şekilde düşüncelerinizi, tepkilerinizi, tavsiyelerinizi ve bakış açınızı öğrenebiliyorum. Yorumlar yazar için motivasyondur. Takip edildiğini bilirsin, birilerinin yazdıklarını okuduğunu bilirsin. Kısaca kandır, candır.

Başlangıçta günlüklerimi sadece kendim için yazıyordum. Yazılar günlük tarzında olduğu için her detayı yazıyordum. Sonra bunları paylaşmaya karar verdim. Ancak nasıl yayınlayacağım konusunda hiçbir fikrim yoktu. Uzun araştırmalar sonrasında ise bu blogun altyapısı olan WordPress’de karar kıldım ve böylece yeni günlükleri paylaşmaya başladım. Hala yayınlamadığım ve notları duran Yeni Zelanda, Fiji, Avustralya ve Tazmanya, yazılarım bulunuyor.

Malta

Bu yazı ile blogda yayınlanmış 305 makale olacak. Bu makaleler içerisinde şimdiye kadar en çok yorum alan Ben Ne Yapıyorum? adlı yazım oldu. Bunu Yeni Rota: Türkiye! 26 yorum ile takip ediyor. 500 Gündür Yolda Olmak ise 3. Sırada yer alıyor. Hiç yorum almamış ise çok sayıda yazı var. O zamanlar Twitter, Yolda Olmak Facebook Sayfası olmadığından sosyal medyada blogu duyurmadığımdan takip eden çok azdı. O yüzden gözünüzden kaçmış ve okuduğunuzda sizi heyecanlandıracak çok sayıda yazı var.

Birkaç yıla kadar 5000. yorumu görmeyi ümit ediyorum. 🙂

Ben yoldayken, yorumlarınızla ve mailleriniz ile beni yalnız bırakmadığınız için teşekkür ederim.

Lütfen düşüncelerinizi bizimle paylaşın.

4 Yorumlar

  1. Burcu hanım yorumunuzu yeni gördüm. Zannediyorum ki bugün bu diyarlarda değilsiniz artık. İstediğiniz şekilde yaşayabileceğiniz yeni bir hayat doğru sonunda Kuş misali uçup gittiniz. Size ve eşinize mutlu, sağlıklı ve huzur dolu bir yaşam diliyorum. Artık sizin blogu da takip edeceğiz desenize:)

    Paylaşımlarınızı eksik etmeyim bizlerden ki her an gittiğiniz yerde sizin ile beraber olalım.
    Bende böyle bir karar aldığım zaman ilk destekçi lerimden biri sizdiniz. Umuyorum bende almış olduğum kararları sizin gibi uygulayabilirim…

  2. Tekrar Selam,

    Güzel tavsiyelerin için öncellikle teşekkürler…. Blog dünyasını yeni yeni keşfediyorum, herşeyi kendim anlamaya ve oluşturmaya çalışyorum.
    İsimlerimiz Aydın ve Burcu 34-33 yaşlarındayız. Aydın 13 yıl uçuş sektöründe, ben de medya sektöründe çalıştıktan sonra, bir yol ayrımına girdik yerleşik hayatımızla. 2011 yılının kasım ayında karar verdik yola çıkmaya, bizi buna iten o kadar çok şey var ki, ama sanırım en önemlisi hergün aynı sabaha uyanmak, ve içimizden gelen sese daha fazla direnmemekti. Altyapıyı oluşturmak için biraz birikim yapmak adına bu ay sonuna kadar işlerimize devam edip para biriktirdik,3 ay önce evimizi kiraya verdik.

    Monotonluktan, dayatmalardan, illa bir ‘şey’ olmaktan uzaklaşmak, kendimizle ve hayallerimizle olmak istiyoruz…Belli bir gezi tarzı oluşturmadık kendimize. Yola, insanlara, yeni kültürlere ve değişen şartlara uyum sağlamaya çabalayacağız. Herşeyi ‘yol’ şekillendirsin istiyoruz. Şehirleri, kasabaları, köyleri, çiftlikleri; insanlarıyla, doğal güzellikleriyle, kökenleriyle, kültürleriyle yaşamak, onlar arasında kaybolmak, ‘Oralı’ olmak istiyoruz…

    Derdimiz; Öyküler dinlemek, hikayelere kahraman olmak, sohbet etmek, her zaman keşfetmek için bakmak…. Hayatta kalabilmek için sadece ‘yemeğe-suya ve barınmaya!’ ihtiyacımız olduğu su götürmez bir gerçekse, biz de bu gerçekliğe uyup basitleştireceğiz hayatımızı. hedefimiz koca evrende biraz daha kendimizi bulmak…

    Bir rota şekillendirmeye çalıştık, aylardır siteni ve diğer arkadaşların sitelerini takip ediyor, notlar alıyor, okuduklarımızı araştırıyoruz. Desteğin için ne kadar teşekkür etsem azdır. blogu henüz yayına açmadım, adresimiz: terminatorss.blogspot.
    artık gönül rahatlıyla geriye doğru sayıyor ve heyecandan yerimizde duramıyoruz… Tavsiyelerin, eleştirilerin benim için büyük bir hazine değerinde.

    Herşey için teşekkürler

Yanıt yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz