Kapadokya coğrafyasının en popüler turizm merkezi Ürgüp, Nevşehir il merkezine 20 km uzaklıkta yer alıyor. Canlı gece hayatı, hoş kafe ve restoranları, oyma kaya otelleri, kiliseleri ve peri bacalarıyla büyüleyici bir güzelliğe sahip olan Ürgüp, yılın her dönemi binlerce ziyaretçi ağırlıyor.

Tarihi İpek Yolu’nun üzerinde konumlanan ve tarih boyunca İstanbul’dan Kudüs’e ulaşan hac ve ticaret yollarının üzerinde yer alan Ürgüp, farklı medeniyetlerin ve inançların buluştuğu bir merkez konumundaydı.

ürgüp nerede

Ürgüp hakkında kısa bilgiler 🇹🇷

Tarih boyunca batıdan doğuya giden kavimler ve devletlerin ikmal merkezi olan Ürgüp, Asurlar döneminde Katpatuka, klasik çağlarda ise Kapadokya olarak anılan coğrafi bölgenin merkezini oluşturuyordu.

Tüf tabakası ve insan eliyle şekillendirmesinin kolaylığı nedeniyle Etiler ve Mısırlılar arasında savunma amaçlı bir merkez olarak kullanılmak üzere güç mücadelesine sahne olan Ürgüp, stratejik öneminin yanı sıra doğal güzellikleri ile bölgenin en hareketli ve canlı yerleşim yerleri arasındaydı.

Ürgüp, plaka kodu 50 olan Nevşehir’e bağlı bir ilçe merkezi. Ürgüp’ün nüfusu 35 bin, yüzölçümü ise 563 kilometrekare.

Nevşehir Gezilecek Yerler ve Kapadokya Gezilecek Yerler blog yazılarımda şehirde gezilip görülecek yerler ile ilgili detaylı bilgiler paylaştım. Gitmeden okumanızı tavsiye ederim. Daha uygun bir Ürgüp tatili yapmak için Seyahat Rehberi kategorisindeki blog yazılarım size yol gösterebilir.

Ürgüp nerede📍

Ürgüp, Türkiye’nin İç Anadolu Bölgesi’nin Orta Anadolu Bölümü’nde yer alan Nevşehir’in doğusunda, Göreme Tarihi Milli Parkı’nın güneyinde, Nevşehir-Kayseri Karayolu üzerinde yer alıyor.

ⓘ Ürgüp gezinizde, uygun fiyata oda/ev sunan Airbnb‘yi deneyin. Ben sıklıkla tercih ediyorum. Burayı tıklayarak Airbnb’ye kaydolunca 160TL kazanırsınız. Otel rezervasyonu için Booking her zaman ilk tavsiyem. Buraya tıklayarak güvenle rezervasyon yapabilirsiniz ✔️

Makedonya Tatil

Ürgüp’e nasıl gidilir ✈️

Ürgüp’e hava yoluyla ulaşım: Nevşehir Kapadokya Havalimanı, Ürgüp ilçe merkezine 47km uzaklıkta yer alıyor. Nevşehir’e İstanbul, Antalya ve İzmir’den haftanın belirli günleri direkt uçak seferleri yapılıyor.

Nevşehir Kapadokya Havalimanı’ndan Ürgüp’e ulaşım: Nevşehir Kapadokya Havalimanı’ndan Ürgüp’e ulaşım için herhangi bir toplu taşıma aracı bulunmuyor.

Havalimanından Ürgüp’e ulaşım için taksi ve araç kiralama hizmetinin yanı sıra farklı firmalara ait transfer araçlarını kullanarak gitmek istediğiniz noktaya ulaşım sağlayabilirsiniz. Ayrıca bazı otellerin ücretli transfer hizmeti de mevcut.

ürgüp nasıl gidilir
Ürgüp Otel tavsiyem: Fresco Hotel, Ürgüp

✈️ Ucuz Uçak Bileti Nasıl Alınır
✈️ Uçak Bileti Kampanyaları Nasıl Bulunur
✈️ Türkiye’nin En İyi Online Uçak Bileti Satış Siteleri
✈️ En Ucuz Uçak Bileti Ne Zaman Alınır

Ürgüp’e kara yoluyla ulaşım: Nevşehir’in doğusunda yer alan Ürgüp, Kayseri’ye 70 km, Ankara’ya 310 km, Adana’ya 280 km, İstanbul’a 765 km, İzmir’e 785 km, Bursa’ya ise 685 km uzaklıkta. Nevşehir’e 20 km mesafedeki ilçeye bazı kentlerden direkt otobüs seferleri düzenleniyor.

Ürgüp’e kara yoluyla ulaşmak için en yaygın yöntem Nevşehir üzerinden ulaşım. Nevşehir Otogar’dan Ürgüp’e her 15 dakikada bir dolmuş seferi yapılıyor.

Kendi aracıyla İstanbul’dan Ürgüp’e gitmek isteyenlerin Ankara, Aksaray, Nevşehir güzergahını takip etmeleri gerekiyor.

Ürgüp gezilecek yerler 📌

Ürgüp ve çevresinde gezilip görülecek çok yer var. Kapadokya’nın kalbi olarak da nitelendirilen Ürgüp’te ilçe merkezinde Osmanlı Döneminde inşa edilen Kılıçarslan Türbesi, Temenni Tepesi, Kadı Kalesi, tarihi geçmişi 10. yüzyıla uzanan Karamanoğlu İbrahim Bey Camisi görülmesi gereken yapılar arasında.

Mustafapaşa Köyü ve Ortahisar kasabasısı yörede en sevdiğim iki nefis yer. Çoğu ziyaretçi buraları görmeden Kapadokya’dan ayrılıyor. Ürgüp-Ortahisar yolu üzerindeki Üç Güzeller Peri Bacaları yörenin en ünlüleri. Göreme Milli Parkı da listenizde olmalı.

Önceki blog yazısıDoğu’nun Ayasofyası: Kümbet Camii (Havariler Kilisesi), Kars
Sonraki blog yazısıAçık Hava Sanat Galerisi Tadında Bir Yer: Lychakiv Mezarlığı, Lviv
Seyahat Yazarı, Blogger. “Yolda olmak” duygusuna âşığım Aslında veteriner hekimim, ayrıca bilgi yönetimi okudum, marka yönetimi üzerine MBA yaptım. 14 yıl çalıştığım şirketimle yolum 2009'da ayrılınca, tekrar bir işe girmek yerine hayallerinin peşine düşüp, uzak masal ülkesi Yeni Zelanda’ya gittim. 22 ay boyunca ülkeye dönmeden Okyanusya ve egzotik Asya ülkelerinde seyahat ettim. O zamandan bu yana tam zamanlı seyahat edip gezi rehberleri hazırlıyorum.

DÜŞÜNCELERİNİZİ PAYLAŞIN, YORUM YAZIN!

Lütfen yorumunuzu yazın
Adınızı buraya yazın