Sina Yarımadası’nın güney ucunda Kızıldeniz kıyısında bulunan Mısır‘ın tatil şehri Şarm El Şeyh, tertemiz mavi suları, altın renkli plajları, zengin sualtı yaşamı ve mercan resifleriyle aynı zamanda önemli bir dalış merkezi.

Bölgedeki siyasi istikrarsızlıklara inat birçok barış görüşmesi ve uluslararası toplantının gerçekleştiği Şarm, Barış Şehri (City of Peace) olarak tanınıyor. Deniz, kum ve güneş sevenler için çok sayıda seçeneğin olduğu tatil cennetinde yılın 12 ayı bu imkanlardan yararlanmak mümkün.

 sharm el sheikh nerede

Şarm El Şeyh hakkında kısa bilgiler 🇪🇬

Şarm El Şey (Sharm el Sheikh), Mısır’ın 1 numaralı tatil merkezi. Bizim için Antalya ne ise Mısırlılar için Şarm o konumda. Kızıldeniz kıyısında küçük bir balıkçı kasabasıyken, İsrail egemenliği dönemde modern ve gelişmiş bir görünüme kavuştu. Mısır, 1982’de Sina Yarımadasını geri aldı.

Mısır para birimi Mısır Poundu ya da Mısır Lirası. Türkiye’den 1 saat geride. Şharm, Piramitler’den çok uzak. Piramitler Giza’da ve Şarm El Şeyh ise 532 km uzaktaki Sina’da yer alıyor. Otobüsle yaklaşık 9 saat sürüyor.

Şarm El Şeyh’i ziyaret edecek en iyi zaman Mart-Ekim ayları arası. Şubat ayında dahi Kızıldeniz’de yüzdüğümü anımsıyorum. Şimdiye kadar Şharm’a 2 defa gitme fırsatı buldum. Her mevsim tatil için ideal. Şharm El Şeyh güvenli mi sorusu çok soruluyor. Bunun için hazırladığım Mısır Güvenli Mi blog yazıma göz atın.

Şharm El Şeyh’e gitmek için ya Yeşil Pasaport sahibi olmanız ya da Mısır vizesi almanız gerekiyor. Mısır Konsolosluğu’ndan vize alabilirsiniz. Mısır vizesi süreci normalda 2 hafta kadarken, bazen hiç sebep yokken 3 ay uzayabiliyor. Henüz hiç vize deneyiminiz olmadıysa Vize Nasıl Alınır ve Vize Ücretleri Ne Kadar blog yazılarım size yol gösterir.

Pasaportunuz yoksa Pasaport Çeşitleri ve Pasaport Başvurusu Nasıl Yapılır yazılarımı okuyun. Yurt dışına çıkarken yurtdışı çıkış harcı ödemeniz gerekiyor. Vizesiz Ülkeler Listesi blog yazımda Türkiye’den vize istemeyen ülkeleri detaylıca yazdım.

Şharm El Şeyh Gezi Rehberi ve Mısır’ın Turizm Şehri: Şarm El Şeyh blog yazılarımda şehir hakkında bilgiler paylaştım. Daha uygun bir Şharm el Şeyh tatili yapmak için Seyahat Rehberi kategorisindeki uygun otel nasıl bulunur, vize/pasaport, hayat kurtaran akıllı telefon uygulamaları blog yazılarım size yol gösterebilir.

Makedonya Tatil

Şarm El Şeyh nerede 📍

Kuzey Afrika ülkesi Mısır’da, Kızıldeniz kıyısı boyunca uzanan Şarm El Şeyh, Sina Yarımadası’nın güney ucunda yer alıyor. Sina Yarımadası, Asya’nın bir parçası. Süveyş Kanalı ile bölünmüş olan Mısır’ın geri kalanı Afrika’da yer alıyor.

Mısır topraklarının 950.000 km karelik kısmı Afrika’da, 60.000 km karelik kısmı ise Asya’da yer alıyor. Beş yıldızlı otelleri, eşsiz dalış noktaları, doğal ve tarihi güzellikleri ile Şarm El Şeyh, başkent Kahire’ye 512 km, İskenderiye’ye 750 km, Luksor’a ise 413 km uzaklıkta.

ⓘ Şharm gezinizde, dünyanın her yerinde uygun fiyata oda/ev sunan Airbnb‘yi deneyin. Burayı tıklayarak Airbnb’ye kaydolunca 22€ kazanırsınız. Otel rezervasyonu için Booking her zaman ilk tavsiyem. Buraya tıklayarak booking.com’a kaydolursanız 15$ indiriminiz olur ✔️

Şarm El Şeyh’e nasıl gidilir ✈️

Şarm El Şeyh’e Türkiye’den en hızlı ve konforlu ulaşım yöntemi hava yolu. İstanbul Havalimanı’ndan Türk Hava Yolları’nın, Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan ise Pegasus Hava Yolları’nın Şarm El Şeyh’e direkt seferleri bulunuyor. İstanbul-Şarm El Şeyh uçuş süresi 2 saat 45 dakika.

Şarm El Şeyh Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşım: Şarm El Şeyh Havalimanı, şehir merkezine 5 km uzaklıkta. Havalimanından şehir merkezine ulaşım için minibüs, taksi, araç kiralama ve otel transfer araçları kullanılıyor.

Havalimanı Terminal 1’in çıkışında yer alan minibüsler, dolukça hareket ediyor. Düzenli sefer saati olmayan bu araçlarla 15 dakikada şehir merkezine gidilebiliyor. Mavi ya da beyaz renkli kayıtlı taksiler en hızlı ulaşım seçeneği. Taksiye binmeden önce ücret konusunda anlaşmak şart. Taksimetre birçok takside çalıştırılmıyor.

sharm-el-sheikh-nasil-gidilir

✈️ Ucuz Uçak Bileti Nasıl Alınır
✈️ Uçak Bileti Kampanyaları Nasıl Bulunur
✈️ Türkiye’nin En İyi Online Uçak Bileti Satış Siteleri
✈️ En Ucuz Uçak Bileti Ne Zaman Alınır

Şarm El Şeyh gezilecek yerler 📌

Geleneksel Mısır kültürü, Kızıldeniz’in harika doğası, Güney Sina Çölü’nün gizemli yapısını keşfetmek için ziyaret edilen Şarm El Şeyh’te el değmemiş dalış merkezleri dalış severlerin uğrak noktası.

Avrupa ülkelerine yakın olan konumu, özgün özelliklerine kaybetmemiş olması ve yıl boyunca deniz sıcaklığının 20 derecenin altına inmemesi nedeniyle Şarm El Şeyh cazibe merkezine dönüşmüş durumda.

Naama’nın batısındaki Ras Um Sid şnorkelle dalış için en gözde yerlerden. Mercan kayalıkları ve korunan su altı yaşamı ile eşsiz güzellikler görücüye çıkıyor. Çöl kumuyla bezeli kumsalları ile Na’ama Bay, denize girmenin yanında nargile, alışveriş ve eğlence gibi olanakları da sağlıyor. Yıldızların altında çölde bedevilerle yiyeceğiniz bir akşam yemeğinin yanı sıra geleneksel mısır dansı tenura gösterileri ilginizi çekecek.

527 yılında İmparator Justinian tarafından inşa edilen St. Catherine Manastırı Sina Dağı’nın gölgesindeki bahçesi ve kütüphanesi ile görülmeye değer. Manastıra 80 km uzaklıkta bulunan The Coloured Kanyonu, sular tarafından aşındırılmış dik yamaçlı bir vadide görsel şölen yaşatıyor.

Bölgede koruma altındaki Ras Mohammed Milli Parkı’nın koylarında tekne turları da en güzel alternatifler arasında. Dalış severler için cennet olan bu yerde şnorkelle bile su altını gözlemek mümkün. Tekne turunun ardından bedevi çadırında ikram edilen yemekler ise oldukça lezzetli.

Malta

Ras Um Said, Ras Abu Gallum ve Ras Natzrani, Şarm El Şeyh dalış bölgeleri. Cam tabanlı özel dalış tekneleri ile el değmemiş güzellikleri keşfetmek mümkün. Köpek balığı olarak anılan, Nabq kumsalı merkezdeki hareketlilikten uzakta da olsa görülmesi gereken bir nokta.

Profesyonel bir dalış tecrübesi arayışındaysanız Şarm El-Maya’ya bakmayı unutmayın. Ayrıca Güney Sina Çölü’nde ATV ile yapılan safari de listenizde yer almalı. Şarm El Şeyh Gece Hayatı da oldukça canlı ve eğlenceli.

Önceki blog yazısıYeni Zelanda Hakkında Bilgiler
Sonraki blog yazısıİzmir Tatil Yerleri
Seyahat Yazarı, Blogger. “Yolda olmak” duygusuna âşığım Aslında veteriner hekimim, ayrıca bilgi yönetimi okudum, marka yönetimi üzerine MBA yaptım. 14 yıl çalıştığım şirketimle yolum 2009'da ayrılınca, tekrar bir işe girmek yerine hayallerinin peşine düşüp, uzak masal ülkesi Yeni Zelanda’ya gittim. 22 ay boyunca ülkeye dönmeden Okyanusya ve egzotik Asya ülkelerinde seyahat ettim. O zamandan bu yana tam zamanlı seyahat edip gezi rehberleri hazırlıyorum.

DÜŞÜNCELERİNİZİ PAYLAŞIN, YORUM YAZIN!

Lütfen yorumunuzu yazın
Adınızı buraya yazın