Makedonya Tatil

Narlıkuyu, Mersin‘in Silifke ilçesine bağlı bir sahil beldesi. Akdeniz kıyısındaki korunaklı koyu, masmavi denizi ve zengin tarihi geçmişi ile bölgenin en çok tercih edilen tatil merkezlerinden. Yaz sıcağının bunalttığı dönemde çevre illerden ve Mersin’den gelenlerin bir sığınağı burası. Sıra sıra balıkçı lokantalarının dizili olduğu koyu ise Narlıkuyu’nun en cazip yeri.

Mersin’in Akdeniz kıyı şeridi boyunca uzanan onlarca koyundan farklı olarak Cennet Obruğundan gelen soğuk tatlı yeraltı suyunun Akdeniz’e karıştığı bir konumda yer alan Narlıkuyu, küçük ama oldukça çekici bir kıyı kasabası. Mersin merkeze 65 km uzaklıkta yer alan kasaba, Silifke’ye ise 20 km mesafede.

narlikuyu nerede

Narlıkuyu hakkında kısa bilgiler 🇹🇷

Narlıkuyu, ulaşım kolaylığı sayesinde özellikle sıcak yaz aylarında Mersin’den ve Güneydoğu illerinden gelen tatilcilerin akınına uğruyor. Sıra sıra dizili balıkçı lokantalarıyla meşhur bu şirin koyda yüksek sezonda yer bulmak oldukça zor. Orta çağdaki ismi Porto Calamie olan Narlıkuyu, Akdeniz kıyı şeridinde tarih boyunca önemli bir liman yerleşimiydi.

Antik çağ ve Hristiyanlık dönemlerinde Cennet Cehennem Obruklarına gezi ve tapınmaya gelenler için bir deniz kapısı görevi görüyormuş. Bu dönemden kalma bir hamama da sahip, ancak bu hamamdan geriye sadece havuz bölümündeki taban mozaiği kalmış. Hamam ve tabanında yer alan üç güzeller mozaiği bugün Narlıkuyu Mozaik Müzesi içerisinde sergileniyor.

Akdeniz kıyısında gerçekleştirilen tekne turlarının uğrak noktalarından olan Narlıkuyu, küçük bir koyun çevresinde sıralanan balıkçı lokantaları ile özellikle hafta sonları ziyaretçi akınına uğruyor. Cennet ve Cehennem obruklarına 2 km uzaklıktaki Narlıkuyu’nun tarihi geçmişi antik çağlara kadar uzanıyor.

Cennet Obruğu’nun en dibinde sesi duyulan nehir, Narlıkuyu koyundan çıkarak sıcak ve tuzlu Akdeniz ile buluşuyor. Koydaki su bakmaya doyamayacağız yeşile çalan turkuaz renginde ve bir o kadar da berrak. Tatlı su ile tuzlu suyun buluştuğu bu koyun sıcaklığı 15-16 derece. Bu yüzden diğer koylara göre daha serinletici.

Narlıkuyu Mozaik Müzesi, Kızlar Hamamı Koyu, Zeus Tapınağı Ve Kilise, Cennet ve Cehennem Mağaraları, Astım Mağarası ve Yapraklı Koyu gibi çok güzel yerlere de oldukça yakın. Narlıkuyu, kahvaltı, öğle ve akşam yemeği için gelenlerin yanı sıra birkaç saatlik çay-kahve molaları için de ideal.

Silifke Gezi Rehberi ve Silifke Gezilecek Yerler blog yazılarımda tarihi ve doğal güzellikler açısından çok zengin bu coğrafya hakkında detaylı bilgiler yer alıyor. Ayrıca Mersin Gezilecek Yerler ve Tarsus Gezilecek Yerler blog yazılarıma da göz atabilirsiniz.

flyista

Narlıkuyu nerede 📍

Narlıkuyu, Mersin’in Silifke ilçesine bağlı bakir ve sessiz bir sahil kasabası Silifke ilçe merkezine 20 km uzaklıkta. Silifke’nin doğusunda, Erdemli’nin batısında yer alıyor.

ⓘ Narlıkuyu gezinizde, uygun fiyata oda/ev sunan Airbnb‘yi deneyin. Ben sıklıkla kullanıyorum. Burayı tıklayarak Airbnb’ye kaydolunca 160TL kazanırsınız. Otel rezervasyonu için ise Booking her zaman ilk tavsiyem. Buraya tıklayarak güvenle rezervasyon yapabilirsiniz ✔️

🏡 Silifke çevresinde konaklamayı düşünenler için deniz kenarında yer alan bölgenin en iyi otellerinden Altınorfoz Otel en uygun seçim. Anamur’da Ünlüselek Otel‘de konakladım. Mersin merkezde konaklayacaksanız Sultaşa Otel ve HostaPark Otel tercih edilebilir.

Narlıkuyu’ya nasıl gidilir ✈️

Narlıkuyu’ya hava yoluyla ulaşım: Narlıkuyu’ya en yakın havalimanı Adana‘da. Adana Şakirpaşa Havalimanı’na Türkiye’nin birçok şehrinden farklı hava yolu şirketlerinin direkt uçak seferleri bulunuyor.

Adana Şakirpaşa Havalimanı’ndan Narlıkuyu’ya ulaşım: Adana–Silifke arası 145 km ve Adana Şakir Paşa Havalimanından 2 saatte ulaşım mümkün. Adana Havalimanı ile Adana otogar arasındaki mesafe çok kısa, yürüyebilirsiniz

Adana otogardan kalkan Silifke otobüslerine binebilirsiniz. Uçtuğunuz firmanın servisiyle Mersin’e gidip otogardan Silifke otobüsüyle yaklaşık 1 saat yolculukla da Narlıkuyu’ya gidebilirsiniz.

Alanya Gazipaşa Havalimanından Narlıkuyu’ya ulaşım: Alanya Gazipaşa Havalimanı ise Narlıkuyu’ya 234 km uzaklıkta yer alıyor. Bu mesafe yolun durumu nedeniyle yaklaşık 4 saat sürüyor. Gazipaşa Havalimanı’ndan Narlıkuyu’ya direkt ulaşım olanağı yok. Alanya Otogar’dan Mersin yönüne giden otobüsleri kullanarak Narlıkuyu’ya gidebilirsiniz.

narlikuyu nasıl gidilir

Narlıkuyu’ya kara yoluyla ulaşım: Mersin-Silifke yolu üzerinde, Mersin’e 65 km, Silifke’ye ise 20 km mesafede yer alan Narlıkuyu’ya, Mersin-Silifke arasında çalışan minibüs ve otobüslerle ulaşım mümkün.

Narlıkuyu’ya karayolu ile Antalya, Mersin istikametinde seyreden otobüslerle hem de Mersin, Silifke arasında çalışan araçlarla ulaşım mümkün. Birçok büyük şehirden direkt Silifke’ye giden otobüsler Narlıkuyu üzerinden Silifke’ye ulaşıyor.

Direkt otobüs ulaşımının olmadığı yerlerden ise otobüsle Mersin’e ulaştıktan sonra Mersin Otogarı’ndan Silifke yönüne giden dolmuşlarla Narlıkuyu’da inebilirsiniz.

Önceki blog yazısıAdana Gezi Rehberi
Sonraki blog yazısıBoğsak Koyu ve Boğsak Adası, Silifke
Seyahat Yazarı, Blogger. “Yolda olmak” duygusuna âşığım Aslında veteriner hekimim, ayrıca bilgi yönetimi okudum, marka yönetimi üzerine MBA yaptım. 14 yıl çalıştığım şirketimle yolum 2009'da ayrılınca, tekrar bir işe girmek yerine hayallerinin peşine düşüp, uzak masal ülkesi Yeni Zelanda’ya gittim. 22 ay boyunca ülkeye dönmeden Okyanusya ve egzotik Asya ülkelerinde seyahat ettim. O zamandan bu yana tam zamanlı seyahat edip gezi rehberleri hazırlıyorum.

DÜŞÜNCELERİNİZİ PAYLAŞIN, YORUM YAZIN!

Lütfen yorumunuzu yazın
Adınızı buraya yazın