Yanardağların püskürttüğü lavlar ve tüf tabakasının rüzgar ve sularla aşınması sonucunda oluşan peribacalarının bulunduğu Kapadokya, tarihi değerleri, doğal güzellikleri, yer altı şehirleri ve daha birçok cazibe noktasıyla ülkemizin en çok ziyaret edilen şehirlerden birisi. Yerli halk tarafından içleri ev, kilise veya manastır olarak kullanılan peribacaları, iyi bir şekilde korunarak günümüze kadar gelmiş.

Benzersiz coğrafyasıyla ziyaretçilerini büyüleyen Kapadokya, benzersiz deneyimler sunuyor. Ülkemizde çoğunlukla günübirlik veya 2 günlük turlarla ziyaret edilen bölgeye 1 hafta dahi ayırsanız öncelikle yetmeyeceğini bilin. Her bir köşesi dünyada bir başka yerde göremeyeceğiniz güzellikler sunuyor. Bu yüzden tekrar tekrar tatil rotanıza alın Kapadokya’yı.

Kapadokya-Yapilacak-Seyler-Listesi
Uçhisar, Kapadokya

Kapadokya, 60 milyon yıl önce aktif yanardağ lavlarının ortaya çıkardığı, birbirinden ilginç oluşumların yer aldığı bölgedeki peri bacaları ve yeraltı şehirleri, hem yöresel dokunun bir parçası hem de tarihi değerleriyle ön plana çıkan özel bir coğrafya.

Erciyes Dağı, Hasan Dağı ve Güllü Dağ’ın püskürttüğü lav ve küllerin de etkisiyle, 60 milyon yıldır süren, bu dağlar henüz yokken oluşmaya başlamış yeryüzü şekilleriyle Türkiye’nin gözde turizm merkezlerinden biri Kapadokya. Kapadokya ismini Persler’in ‘Güzel Atlar Ülkesi’ anlamındaki Katpatukya kelimesinden alıyor.

Malta

Kayalara oyulmuş benzersiz evleri, kiliseleri, yeraltı şehirleri, rengarenk balonları, ünlü şarapları ve muhteşem günbatımıyla Kapadokya büyüleyici ve gizemli bir atmosfere sahip. Kapadokya, İç Anadolu’da Nevşehir, Aksaray, Kırşehir, Niğde, Kayseri illerinin sınırlarına kadar uzayan geniş bir bölgede kurulu.

Hristiyanlığın 3-4. yüzyılda Roma İmparatorluğunun resmi dini olarak kabul edilmesinin ardından, Kayseri (Sezeria) doğumlu Aziz Basil buraya gelerek bölgenin bu önemli noktası olan Göreme’yi bir eğitim merkezi seçmiş. Burada yüzyıllar boyu yalnızca din adamları eğitilmiş ve yaşamlarını sürdürerek ibadet etmişler.

Göreme, Ürgüp, Uçhisar, Ortahisar, Avanos ve Çavuşin Kapadokya’da gezilecek önemli yerler arasında. Hangi mevsim olduğuna bakılmaksızın gidilesi görülesi bir yer.

KAPADOKYA’DA NEREDE KALINIR
Ürgüp’te kalacaksanız Fresco Cave Suit Suites şahane ✔︎ Ürgüp’ün eski şehir merkezinde yer alan otel, üç tarihi konak ile mağaraların bir getirilmesiyle oluşturulmuş kendine münhasır çekici bir karakteri olan bir Ürgüp oteli. İster mağara odalarda kalın, ister ferah konak odalarda kalın. Ayrıca, her gittiğimde güzelleşmiş gördüğüm harika bir terası, restoranı, huzurlu şömine alanı, otelde geçireceğiniz vaktin kalitesini arttırıyor.

VPN indirip Booking üzerinden oda rezervasyonu yapabilirsiniz ✔︎

Kapadokya’da Yapılacak Şeyler

Kapadokya; Nevşehir, Kırşehir, Niğde, Aksaray ve Kayseri illerine yayılmış geniş bir bölgenin adı. Coğrafya geniş olunca Kapadokya’da yapılacaklar da birbirinden çeşitli ve zengin oluyor. Kapadokya’da yapılacak birçok aktivite var.

Kapadokya’da, o çağlardan bugünlere halen eşsiz güzellikteki vadilerde at binebileceğiniz gibi, outdoor sporlarından bölgeyi dünyaca üne kavuşturan balon turlarına, kayaktan cross golf’e ve atv’ye yapabileceklerinizin sınırı yok.

Şehirde en çok yapılan aktivitelerden biri balon turu. Genel balon turuyla şehri yukardan seyretmenin keyfine varabilir, Göreme Açık Hava Müzesi’ni balon turuyla gezebilirsiniz.

Çömlek yapımına meraklıysanız, Avanos’taki çömlek yapımı merkezlerinde bu zanaatın nasıl yapıldığını öğrenip siz de bu deneyimi yaşayabilirsiniz. İster kendiniz gelip araç kiralayın ister trekking grupları ile yürüyün, isterseniz de turla gezin, Kapadokya’da mutlaka size göre en az bir etkinlik var.

1. Tarihi yerleri görün

Kapadokya-Gorulesi-Yerler
Uçhisar, Kapadokya

Kapadokya, Ürgüp, Göreme, Ortahisar, Uçhisar ve Avanos gibi tarihi değerlere sahip bölgeleriyle dikkat çekiyor. Bu bölgelerde gezilip görülecek pek çok yer var.

Ortahisar Kalesi, Paşabucağı, Ihlara Vadisi, Avanos Ören Yeri, Zelve Vadisi, Uçhisar Kalesi, Temenni Tepesi Türbeleri, Güllüdere Vadisi, Zelve Ören Yeri, Zemi Vadisi, Kapadokya Çavuşin Kilisesi, Göreme Açık Hava Müzesi, Kapadokya Kültür Merkezi, Zelve Açık Hava Müzesi, Kapadokya Etnografya Müzesi, Üzengi Vadisi, Sobesos Antik Kenti bölgede görülmeye değer yerlerden.

Kadı Kalesinin yer aldığı Ürgüp ise coğrafyanın en önemli duraklarından. Burada Taşkın Paşa Cami, Damsa Barajı, Pembe Vadi, Ürgüp Müzesi, Aziz Theodore Kilisesi gibi önemli yapıları görebilirsiniz.

Peri bacalarını yakından görmek için Zelve Vadisi, Çavuşin ve Paşabucağı’na çıkabilir, Uçhisar Kalesi’nde şehri yukardan panoramik olarak seyretmenin keyfine varabilirsiniz. Roma döneminden beri oyularak bugünkü halini alan Uçhisar Kalesi, manzarasıyla olduğu kadar içinde barındırdığı birçok ev, oda, sığınak ve mezarlarla dikkat çekiyor. Coğrafyanın en ünlü peribacaları Kapadokya Üç Güzeller ise Ürgüp’e giderken yolunuzun üzerinde.

Bölgenin en ilgi çekici doğa oluşumlarından biri olan Ihlara Vadisi ayrıca görülmeye değer. Nevşehir’in Aksaray bölgesine yarım saatlik mesafede olan bu vadi, görkemli yapısı ve çarpıcı süslemeleriyle kendine hayran bırakıyor.

Kapadokya’ya gidip de bölgenin yer altı şehirlerini görmemek olmaz. Taşın büyüsüne kapılanların yerleştiği Kapadokya’da 200’den
fazla yeraltı şehri var. Kaçanların, saklananların, pusuya
yatanların, esir edilmekten korkanların ve barışanların şehirleri. Jeolojik açıdan yalnızca Kapadokya’da görebileceğiniz bu yapılar, insanda yerin yedi kat altındaymış hissi yaratıyor.

Acıgöl Yeraltı Şehri, Kaymaklı Yeraltı Şehri, Derinkuyu Yeraltı Şehri, Gaziemir Yeraltı Şehri, Mazı Yeraltı Şehri, Özlüce Yeraltı Şehri bunlardan birkaçı.

2. Kapadokya Balon Turu

Türkiye’nin En İyi Online Uçak Bileti Satış Siteleri
Kapadokya balon turu nefis

Balon Turu, Kapadokya’da son yıllarda popüler olan ve Kapadokya’yı dünyaya tanıtan aktivitelerin başında geliyor. Vadilerin ve bölgenin eşsiz güzelliklerini, bir saat boyunca gökyüzünden izleyebileceğiniz turda, bulutların üzerinden güneşin doğuşuna ve vadi içlerine girerek peri bacalarına tanıklık ediyorsunuz.

Kapadokya’da yaşanması gereken deneyimlerden biri olan balon turunda, balonların sıcak hava balonu olmasından dolayı uçuşlar sadece gün doğumunda yapılıyor. Yaklaşık üç bin metre yüksekliğe kadar çıkabilen ve genellikle 50-350 metre arasında seyreden bu sıcak hava balonları, hava koşullarına göre havalanıyor.

Bir sabah Kapadokya’da uyanıp gökyüzüne yükselen balonları gördüğünüzde ister balonun içinde, ister dışında olun, bu eşsiz manzaranın ancak bu özel coğrafyaya ait olduğunu kabul ediyorsunuz. Öyle ki bazen gökyüzünde aynı anda yüzlerce balon görebiliyorsunuz. Zaman zaman peribacalarına dokunabilecek kadar yaklaştığım vadilerde, uzaklardaki karlı Hasan Dağı ve Erciyes Dağı’na dek tüm bölge net bir şekilde görünüyordu.

3. ATV Turu

kapadokyada yapılacaklar

ATV Turu, Kapadokya’nın benzersiz atmosferinde macera ve adrenalin yaşamak isteyenlerin gözdesi. Eşsiz Kapadokya coğrafyasında farklı olduğu kadar eğlenceli bir aktivite olan ATV turları, Kapadokya’nın bazı vadilerinde düzenlenen özel pistlerde gerçekleştiriliyor.

Diğer yandan doğal olarak vadi içlerinin yapısı da ATV motorları sürmeye oldukça elverişli. Rehberli ve rehbersiz yapılabilen turlarda, zor arazi şartlarında adrenalin dolu ve keyifli saatler geçirmek işten bile değil. Araç kullanmayı bilmenize ve ehliyet sahibi olmanıza gerek kalmadan, herkesin yapabileceği bir spor olan ATV’de, kısa bir tanıtım bilgisi, birkaç metre deneme ve ısınma sürüşünü gerçekleştirdikten sonra vadileri keşfe çıkabilirsiniz.

4. Kapadokya Vadilerinde At Binme

kapadokya yapılacaklar

At Binme, Güzel Atlar Ülkesi Katpatuka’dan bugüne gelen ve Kapadokya coğrafyasına en çok yakışan aktivite. Vadiler arasında dörtnala gitmenin keyfini tatmak isteyenler için, muhteşem manzaralar eşliğinde eğitimli atlarla, unutulmaz bir doğa gezisi yapmak mümkün. Yıl boyunca Akhal-Teke Binicilik Merkezi Kızılırmak kıyısında, Çavuşin, Uçhisar ve Göreme Vadilerinde, bir ya da birkaç saatlik ve bütün gün süren gezintiler düzenliyor.

Atla gezmek, Kapadokya’yı bambaşka açılardan keşfetmenizi sağlıyor. Tecrübeli binici olmanıza da gerek olmayan turlarda, araçların giremediği patika yollarda vadi uzantılarında, peri bacalarının etrafında ve yemyeşil köy bağları arasında atlar ile gezinebilirsiniz. Kendinize en uygun paketi seçip Kapadokya’da at üzerinde unutulmaz bir macera yaşayabilirsiniz.

Akhal-teke Horse Riding Center
Adres:
Yukarı Mah. Gesteriç Sk. No:21, 50500 Avanos/Nevşehir
www.akhal-tekehorsecenter.com
Tel: 0 (384) 511 51 71

5. Trekking Rotaları

kapadokya yapılacak şeyler
Kapadokya Turları: Sarı Tur

Anadolu’nun ortasında bambaşka bir gezegen gibi. Vadilerinde, kanyon kanyon dolaşırken yaşadığınız dünyayı unutturabilecek kadar ilginç bir hayal coğrafyasında olduğunuzu fark ediyorsunuz. Bunun için trekking turlarından en az birine katılmanız benim tavsiyem.Benim katıldığım Kapadokya Sarı Tur enfesti.

Trekking, irili ufaklı çok sayıda vadisi ve sıra dışı oluşumlarıyla Kapadokya’nın en gözde aktivitesi. Peri masallarını andıran jeolojik şekillenmeleri ve benzersiz doğasını gözlemleyebileceğiniz vadi yürüyüşleri ile dilerseniz rehberli, dilerseniz de kendiniz derin kanyonları, yüksek tepelerdeki saklı kiliseleri de keşfedebilirsiniz. Diğer yandan tırmanış severler ve outdoor sporları için de oldukça terk edilen Kapadokya’nın, çok bilinen vadileri haricinde gizli kalmış ve keşfedilmeyi bekleyen pek çok rotası bulunuyor.

Walking Mehmet (Yürüyen Mehmet), tıpkı lakabı gibi, yıllardır Kapadokya vadilerini arşınlamış nevi şahsına münhasır bir insan. Kış aylarında farklı coğrafyaları merak ettiğinden bir süreliğine Kapadokya’dan ayrılan Mehmet gibi ıssız vadilerde, ağaçlardan meyve kopararak yürüyebilir, kiliselere halatlarla inerek sıra dışı bir Kapadokya’nın peşine düşebilirsiniz. Mehmet’in sürprizlerine ise hiçbir zaman hazırlıklı olamazsınız! Walking Mehmet telefon: 0 (532) 382 20 69



6. Bisiklet Turu

kapadokyada yapılacak şeyler

Bisiklet Turu, Kapadokya’yı gezmenin bir diğer keyifli yolu. Pedal çevirerek keşfe çıkabileceğiniz Kapadokya’nın, dağlık ve engebeli oluşu dağ bisikletçiliği için gelenleri de ağırlıyor. Pancarlık Vadisi-Ortahisar-Ürgüp rotası en kolay olan parkur olsa da, bireysel veya turlarla bölgenin ekolojik yapısını bozmadan doğanın keyfini çıkarabilirsiniz. Kapadokya’da turizm açısından da öne çıkan bisiklet gezileri, son yıllarda bir spor faaliyeti ve festivali şekline dönüştü.

Öyle ki 2015’te düzenlenmeye başlanan Salcano Kapadokya Bisiklet Festivali, 1000’den fazla katılımcısıyla Türkiye tarihinin en büyük bisiklet buluşması oldu. Türkiye’de ilk defa organize edilen Gran Fondo yarışı da 2 farklı parkuruyla bu festivalin bir parçası haline geldi. 4 farklı bisiklet parkuru ve bir yürüyüş turundan oluşan ve 5 gün süren bisiklet festivali farklı yaş aralığında, doğasever birçok insanı Kapadokya’ya çekmekle kalmayıp asıl amacı olan yurtdışından gelen bisikletçilere Kapadokya’nın doğal ve kültürel tanıtımını yapıp Türk misafirperverliğini gösterdi.

7. Kızılırmak’ta Kano

Kızılırmak’ta Kano, Avanos’un ortasından geçen ve Anadolu’nun en uzun ırmağı olan Kızılırmak’ta yapılabilen şahane bir aktivite. Avanos yakınlarındaki Bozca Köyü’nden başlayarak, Kızılırmak boyunca, tarlalar, köyler, derin kanyonlar arasından geçip, Saruhan’a varan harika bir kano macerası yaşayabilirsiniz.

1355 kilometre ile, Türkiye’nin en uzun nehri olan Kızılırmak, inişli çıkışlı etapları ile kano için en ideal nehirlerden. 100-150 kilometre uzunluğundaki kano alanları ile kısa etapların keyfini zevkle çıkarabiliyorsunuz. Diğer yandan yine Avanos’ta bulunan iskelelerden 15 dakika süren gondol turlarına da katılabilirsiniz.

8. Jeep Safari

kapadokyada ne yapılır

Jeep Safari, Kapadokya’nın en heyecan verici maceralarından biri. Off-road aktiviteleri için çok uygun bir araziye sahip olan Kapadokya’da günlük jeep safari ya da bölgenin en güzel peribacası vadilerini, kiliseleri, müzeleri ve yeraltı şehirlerini üç-dört günde keşfeden jeep turları yapabilirsiniz.

Kamplarda konaklayarak, geceleri kamp ateşinin çevresinde yıldızların altında tamamen doğa ile bütünleşmek isteyen maceracılar için ideal. 4×4 jeep araçlarla Kapadokya’nın genellikle eski toprak yollarını kullanıp vadilerin içinden geçerek, kolay ulaşılamayan bölgeleri, kiliseleri ve özel noktaları görmeniz mümkün. Genel olarak gün batımı veya gün doğumunda yapılan turlarda güneşin kızıllığı ile vadilerin eşsiz görüntüsüne tanıklık edebileceğiniz aktivitede adrenalin ve doğa iç içe.

9. Cross Golf

Cross Golf, UNESCO tescilli bir milli park olan Kapadokya’nın en son sürprizi! Oynanmaya başlamasının üzerinden 500 yıl geçmesine karşın, halen dünyada benzeri olmayan Cross Golf’un, çevreci olanı ise birkaç yıldır Kapadokya’da oynanıyor. Bölgenin farklı yüzey şekillerinden yararlanan Cross Golf’te, peribacalarına zarar verilmemesi için oynanan alan korunan bölgelerin dışında kurulmuş. Parkurun üzerinde yeşillendirmeye ya da müdahaleye de gerek duyulmuyor.

Klasik golf sopaları, golf topu ve temel golf kuralları ile oynanıyor. Normal golf ile bazı farklılıkları var ancak en belirgin farkı hedefin bir delik yerine küçük bir kale olması. Bu kalenin isabet ettirilebilecek kadar büyük olması ve oyuncunun normal golfe göre daha çok risk alabilmesi, Cross Golf’ün kısa zamanda meraklıların ilgisini çekmesini ve turnuvaların gelenekselleşmesini sağlamış.

Cross Golf Cappadocia
Adres:
Yukarı Mah. Eski Göreme Cad. No:33 Uçhisar, Nevşehir. www.crossgolf.com.tr
Tel: +90 384 219 27 77

10. Erciyes’ye Kayak

Kayak Turu, Kapadokya’nın dört mevsim ziyaret edilebilen ve her daim aktivitelerle dolu bir coğrafya oluşunun en güzel kanıtı. Zira, kışın yeterince uzun kalmayı planlıyorsanız, Erciyes Dağı’na günübirlik kayağa gidip dönebilirsiniz. Kapadokya’da son 10 yıl içerisinde gelişen ve her geçen zaman içinde ziyaretçilerin ilgisini daha çok çeken bir aktivite olan kayak turu için gerek bölgede gerekse de Türkiye genelinde, tur düzenleyen pek çok şirket bulunuyor.



Kayseri’nin yaklaşık 3995 metre yüksekliğiyle hem dağ sporu tutkunlarının hem de kayak tutkunlarının gözdesi olan Erciyes Dağı‘nda düzenlenen kayak turu için gerekli tüm ekipmanlar ve transfer tur şirketleri tarafından karşılanıyor.

11. Yöresel lezzetlerini tadın

Kapadokya Yemek
Kapadokya yemekleri pek leziz

Ülkemizin her bölgesi kendine has yemekleriyle bilinir. Kapadokya’da da bu durum geçerli. Şehre gitmişken bölgeye özgü yemekleri denemek istiyorsanız, başta Kapadokya Testi Kebabı olmak üzere Göreme’nin yöresel lezzetlerinin tadına bakabilirsiniz.

Anadolu’da şarabın doğduğu topraklar olan Kapadokya Bölgesi, oldukça turistik bir etkinlik olan Türkiye çapında tadım ve bağ bozumu buluşmalarının düzenlendiği merkez haline geldi. Öyle ki, bölgede üretilen üzümlerle yapılan şarapları tatmak ve de mahzenleri gezmek şarap tutkunları için özel bir deneyim olan bu buluşmaları pek çok tur kadar ünlü şarap üreticileri de düzenliyor. Bağcılık ve üretim hakkında bilgi veriliyor, tadım yapılıyor ve akşam yemeğinden sonra da bölgenin güzel kaya oyma butik otellerinde konaklıyorsunuz.

Bağ bozumunda ise, Eylül ayının ilk günlerinde başlayan hasat zamanında bölgeye akın eden ziyaretçilerden biri olabilir, ellerinizle üzüm toplayıp şarap çeşitlerini tadabilirsiniz. Aynı zamanda, Kapadokya’nın yerel olduğu kadar ünü Türkiye’ye yayılan Kocabağ Şarapçılık ve Turasan Şarapçılık’ın şarap tadım ve satış mağazalarını ziyaret edebilirsiniz.

Kocabağ Şarapçılık
Adres:
Adnan Menderes Cad. No:40 Güvercinlik Vadisi, 50240 Uçhisar/Nevşehir
http://www.kocabag.com/
Tel: 0 (384) 219 29 79

Turasan Şarapçılık
Adres:
Yunak Mahallesi Tevfik Fikret Caddesi No: 6A-B 50400 Ürgüp/Nevşehir
https://www.turasan.com.tr/
Tel: 0 (384) 341 49 61

12. Benzersiz kaya otellerde kalın

Fresco Butik Otel, Kapadokya
Fresco Butik Otel, Kapadokya

Bu coğrafyaya uyum sağlayan yöre insanı, bu ilginç oluşumlarla iç içe bir yaşam kurmuş. Tarihin en zorlu zamanlarında bile, peri bacalarında veya toprağın altında yapılan odalar bu yöre insanı için bir yaşam alanı olmuş.

Bu yüzdendir ki Kapadokya, dünyada başka hiçbir yerde bulunamayacak bir konaklama deneyimi sunuyor. Bölgede elle oyulmuş kayaların içerisinde uzayan, nefis dekorasyona sahip samimi odalarıyla misafirlerini ağırlıyan butik otellerde kalın.

Kapadokya’ya turla gelmediyseniz mutlaka bir araca ihtiyacınız olacağını aklınızda bulundurun. Birbirinden uzak olan Kapadokya gezilecek yerleri, araçsız gezmeniz mümkün değil.

Kapadokya Nevşehir Havalimanına haftanın İstanbul iç hat tarifeli seferleri, yaz sezonunda İspanya, Yunanistan ve diğer ülkelerden dış hat turistik charter seferleri yapılıyor. Şehir merkezine 30, ilçe merkezine ise 11 km uzaklıkta yer alan havaalanında Pegasus ve Anadolu Jet’in de uçuş seferleri var.



Kayseri Havaalanı ise diğer sık tercih edilen bir uçuk noktası. Nevşehir merkeze 100 km mesafede yer alıyor ve yaklaşık 45 dakikada Göreme’ye ulaşım mümkün. Bölgedeki birçok otel, misafirlerine havayolu taşıma hizmeti veriyor.

Karayolu ile gelmek isteyenler için Kayseri-Nevşehir arası 102 km; Ankara’dan yola çıkıp Kırşehir üzerinden Nevşehir 274 km mesafede yer alıyor. İstanbul’dan Bolu-Ankara-Kırşehir-Nevşehir istikametini izleyecekler için 732 km; İzmir – Uşak – Afyon – Konya – Aksaray – Nevşehir rotası ise 746 km sürüyor. Adana’dan Kayseri’ye Erciyes Ekspresi treni de bir alternatif olabilir.

Kayseri’den Nevşehir, Ürgüp ve Göreme’ye; Nevşehir’den de Ürgüp, Göreme, Avanos ve Uçhisar’a dolmuşlar hareket ediyor.

Kapadokya’ya kadar gelip gün batımını kesinlikle kaçırmayın. Yıl boyunca 20 bin turist, dünyanın pek çok yerinden gelip burada günbatımının güzelliğine varıyor. Kapadokya’da günbatımı için çok fazla tercihiniz olduğunu fakat Kızılçukur Vadisi’ni listenin başına koymanız gerektiğini unutmayın!

İstanbul’dan yaklaşık 750 km uzaklıkta olan Kapadokya’ya ulaşım arabayla 9 saat, uçakla ise 1 saat 15 dakika sürüyor. Şehre hızlı ve pratik bir şekilde varmak isteyenlerin tercihi uçak seyahati oluyor. Siz de bu kış veya ilkbaharda Kapadokya’ya gitmeyi düşünüyorsanız, uçak biletinizi şimdiden alıp yolculuğunuzu uygun fiyata getirebilirsiniz.

8 Yorumlar

  1. Kapadokya gezimizde Kapadokya Ebru Sanat Evi’nde Ebru sanatı yaptık. Güler hanım yirmi yıldır bu sanatla ilgileniyor İpek üzerine Ebru da yapabiliyorsunuz biz vaktimiz sınırlı olduğu için kağıda denedik.

    Ürgüp’te Asmalı Konağın ve Turasan şarap fabrikasının yanında yer alıyor. Mutlaka uğramalısınız çocuklara sanat etkinliği yaptırmak için Harika bir yer yapmışlar.

    Instagram @kapadokyaebru

  2. Kapadokya Uçhisarda kale yakınlarında Naile art galeride Profösyonel Ebru sanatcısı Naile Bozkurtla birlikte ebru sanatı yapılışını izleyenilirsiniz Ayrca kapadokyaya gelen yerli ve yabancı misafirlerimize mistik bir ortamda su üzerinde ebru sanatı (yaptırıyoruz.Rezervasyon için arayabilirsiniz.05444773144

  3. Gezi amacıyla iki kez Kapadokya’ya gittim ve yemekleri, doğası, aktiviteleri derken tek kelimeyle efsane bir yer. Neredeyse gezip görmediğim bir yeri kalmadı. Çok güzel ancak rahatsız olduğum tek şey esnafın biraz fazla turist moduna geçmeleri. Bazı esnaflar Türk ziyaretçileri çok fazla önemsemiyorlar.

  4. Zelve Vadisi, Güvercinlik Vadisi ve daha bir çok yer var, ama millet uzaktan bakıp fotoğraf çekip gördüm diyor, yazık yani. Bu vadilerde yürümek gerek tavsiyem.

Yanıt yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz