Makedonya Tatil

Çeşme, yalnızca İzmir‘de değil Türkiye’de de tatil denildiğinde ilk akla gelen yerlerden biri. Özellikle yaz döneminde ziyaretçi akınına uğrayan Çeşme’de görülmesi gereken çok yer var. Altın sarısı kumsallarıyla Ilıca, şık butik otelleri, restoranları ve sörf okullarıyla Alaçatı, Eritrai Antik Kenti ve doğal yaşamıyla Ildır Köyü bunlardan sadece birkaçı.

Ulaşımın oldukça kolay sağlandığı Çeşme, Türkiye’de bir şehirle ilçe merkezi arasında otoyola sahip tek beldemiz. İzmir şehir merkezinden 80 km uzaklıkta bulunan ilçeye özel araçla 1 saat gibi kısa bir sürede ulaşabiliyorsunuz.

Çeşme nasıl gidilir

Çeşme hakkında kısa bilgiler 🇹🇷

Tarih boyunca Batı Anadolu’nun en önemli liman kentlerinden biri olan Çeşme, bölgede ticaret yapan denizciler tarafından ‘küçük liman’ olarak anılıyordu. İlçenin farklı yerlerinde bulunan ve buz gibi su akan çeşmeleri nedeniyle Çeşme ismini alan ilçe İzmir turizminin göz bebeği.

Ege ticaretinde önemli bir yere sahip olan ve 12 İyon kentinin arasında bulunan Erythrai’nin liman şehri olan Çeşme’de tarih boyunca Lidyalılar, Persler, Bergama Krallığı, Roma Devleti, Bizans ve Osmanlılar egemenlik kurdu.

İzmir’e bağlı 30 ilçeden biri olan Çeşme’nin nüfusu 45 bin, yüzölçümü ise 260 km². İlçenin posta kodu ise 35930.

Daha uygun ve keyifli bir Çeşme tatili yapmanız için Çeşme Gezilecek Yerler, Seyahat Rehberi kategorisindeki uygun otel nasıl bulunur, hayat kurtaran akıllı telefon uygulamaları blog yazılarıma göz atın.

Çeşme nerede 📍

Çeşme, Ege Bölgesi’nin batısında, İzmir kent merkezinin en batısında, Ege Denizi kıyısında konumlanıyor. Kendi adını taşıyan yarımada boyunca kuzey-güney yönlü olarak uzanan ilçenin batısında, güneyinde ve kuzeyinde Ege Denizi, doğusunda ise Urla bulunuyor.

Çeşme’ye nasıl gidilir ✈️

Çeşme’ye hava yoluyla ulaşım: Çeşme’ye en yakın havalimanı İzmir’de. İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na Türkiye’nin ve Avrupa’nın birçok şehrinden farklı hava yolu firmalarının direkt uçuşları bulunuyor.

flyista

İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndan Çeşme’ye ulaşım: İzmir Adnan Menderes Havalimanı ile ilçe arasında HAVAŞ otobüsleri sefer düzenliyor. Seferler, Nisan-Kasım döneminde havalimanından 00.30, 03.30, 08.30, 10.30, 12.30, 14.30, 16.30, 18.30, 20.30 saatlerinde, Çeşme’den ise 02.30, 04.30, 06.30, 08.30, 10.30, 12.30, 14.30, 16.30, 18.30, 20.30 saatlerinde. Yaklaşık 90 dakika süren yolculuğun ücreti 25,00 TL.

✈️ Ucuz Uçak Bileti Nasıl Alınır
✈️ Uçak Bileti Kampanyaları Nasıl Bulunur
✈️ Türkiye’nin En İyi Online Uçak Bileti Satış Siteleri
✈️ En Ucuz Uçak Bileti Ne Zaman Alınır

İzmir Otogarı’ndan Çeşme’ye ulaşım: İzmir Otogarından ilçeye, Çeşme Seyahat (Otogar ☎️ 05334091554 | Çeşme ☎️ 0232 7126499) otobüsleri ile de gidilebilir. Yoğun dönemde (Nisan-Kasım) her saat başı, yılın diğer döneminde ise daha seyrek gerçekleştirilen seferler yaklaşık 1,5 saat sürüyor, ücret ise 19 TL. Araçlar 141 nolu perondan kalkıyor. İlk araç 06.30 son araç ise 22.00’de kalkıyor. 30-45 dakikada bir araç yoğunluğa göre kalkıyor.

Ayrıca yaz döneminde İstanbul, Ankara gibi şehirlerden Kamil Koç, Pamukkale, Metro Turizm ve Ulusoy-Varan turizmin seferleri bulunuyor.

İzmir Üçkuyular’dan Çeşme’ye ulaşım: Üçkuyular Semt Garajı, İzmir’den ilçeye yapılan yolculuklarda en çok kullanılan merkez. Çeşme Seyahat’in otobüslerinin Üçkuyular-Alaçatı-Ilıca-Çeşme güzergahındaki seferleri 17 TL. 07:00-23:00 arası her yarım saatte bir Çeşme otobüs ulaşımı sağlanıyor. Yolculuk yaklaşık 70-90 dakika sürüyor. Üçkuyular Semt Garajı, İzmir Metro’nun Fahrettin Altay İstasyonu’nun hemen yakınında bulunuyor.

İzmir’den belediye otobüsüyle Çeşme’ye ulaşım: İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin şehir içi ulaşım hizmeti veren ESHOT Genel Müdürlüğü’nün 725 numaralı Fahrettin Altay-Urla otobüsü ise haftanın her günü 06.00-00.30 saatleri arasında her yarım saatte bir hareket ediyor.

760 numaralı Urla-Çeşme otobüsü ile de Urla’dan Çeşme’ye gidilebilir. Urla-Çeşme arası ulaşım, İzmirim Kart ile tam 4,50TL, öğrenci 2,45TL, öğretmen ise 2,75TL. İzmir şehir merkezinden Urla’ya gitmek için, 725 numaralı F. Altay-Urla otobüsüne binmek gerekiyor. Fahrettin Altay-Urla-Çeşme arasındaki 2 otobüslü (aktarmalı) yolculuk tam 8,45TL, öğrenci 4,60TL, öğretmen 5,15TL tutuyor.

760 hat numaralı Çeşme-Urla belediye otobüsü iş günleri ve cumartesi Çeşme’den Urla yönüne 06.00, 06.50, 07.40, 16.47, 17.40, 18.34 saatlerinde; pazar günü ise aynı yönde 07.00, 08.30, 16.20 ve 17.40 saatlerinde hareket ediyor. Aynı otobüs Urla-Çeşme güzergahında iş ve cumartesi günleri 06.20, 07.20, 08.10, 17.13, 18.07, 19.00; pazar günlerinde ise 07.00, 08.30, 16.20, 17.40 saatlerinde hareket ediyor.

Çeşmeye nasıl gidilir

Özel araçla Çeşme’ye ulaşım: Özel aracınız varsa veya araç kiralama yapıp Çeşme’ye gideyim diyorsanız bu belki de en kolay ulaşım şekli. İzmir-Çeşme Otoyolu’na Narlıdere gişelerden girdikten sonra ilçeye yaklaşık 80 km’lik mesafe bulunuyor. Yolculuk özel araçla yaklaşık 1 saat sürüyor. Çeşme’ye nasıl gidilir diye fazla kafaya takmadan tabelaları izleyin.

Deniz, kum, güneş turizmin yanı sıra SPA merkezleri, ören yerleri ve doğal güzellikleri ile de tanınan, İzmir çevresinde gezilecek yerler arasında bulunan Çeşme’ye ulaşmak çok kolay. Özel araçla otoyoldan 1 saat gibi kısa bir sürede ulaşılan Çeşme’ye belediye otobüsü, HAVAŞ ve ilçe otobüsleri ile gidilebiliyor.

Türkiye turizminin en popüler adreslerinden Çeşme‘de ünü Türkiye sınırlarını aşan Alaçatı, dar Arnavut kaldırımlı sokakları, hoş mekan ve restoranları, tarihi taş evleri, konsept butik otelleri ve rüzgar sörfü parkurlarıyla biliniyor.

Çeşme ilçe merkezinde çarşı ve marina, Erythrai Antik Kenti, Ildır, Germiyan ve Ovacık köyleri, Ilıca kaplıcaları, Altınkum, Pırlanta, Ilıcave Deliklikoy plajları Çeşme gezilecek yerler arasında.

flyista
Önceki blog yazısıSelanik Gezilecek Yerler
Sonraki blog yazısıŞirince Nerede 📍 Şirince’ye Nasıl Gidilir
Seyahat Yazarı, Blogger. “Yolda olmak” duygusuna âşığım Aslında veteriner hekimim, ayrıca bilgi yönetimi okudum, marka yönetimi üzerine MBA yaptım. 14 yıl çalıştığım şirketimle yolum 2009'da ayrılınca, tekrar bir işe girmek yerine hayallerinin peşine düşüp, uzak masal ülkesi Yeni Zelanda’ya gittim. 22 ay boyunca ülkeye dönmeden Okyanusya ve egzotik Asya ülkelerinde seyahat ettim. O zamandan bu yana tam zamanlı seyahat edip gezi rehberleri hazırlıyorum.

8 YORUM

  1. Çok güzel bir turizm yeri. Biz balayı için gitmiştik. Dış çekimi orada yaptık. Alaçatı’nın her köşesini eşimle ölümsüzleştirdik. Gitmeden önce çok araştırdım. Alaçatı’da balayı için tatil paketi yapan alacatibook.com sitesi ile karşılaştık. İzmir’e gelişinizde transfer,otel,tur planlaması yapan bir işletme. Çok memnun kaldık size de tavsiye ederim.

  2. Ben de Alaçatı’ya gitmek için araştırma yaparken cesmebook.com adlı siteyi buldum. Çeşme hakkında bir sürü güncel bilgi var. Hatta android telefonlar için programı bile var cesmebook diye. Arada otel çekilişi oluyor bedava tatil veriyorlar. Tavsiye ederim.

  3. Çeşmaden Eskişehir’e gidicem otobüs yok çeşmeden izmir e gitmek zor oturulmuş bi sistemi bile yok burasını nası bi yer len burasın herşey çok palı çeşme ni bi adı bide denizi var başka bişey yok

  4. OZANSOY seyahat acentesi olarak Alaçatı ve çeşme, ılıca otellerinize kadar ulaştırıyoruz. İzmir havalimanı paylaşımlı transfer 35 tl, Alaçatı ve çeşme otellerine kadar İzmir havalimanı paylaşımlı transfer 35 TL.

  5. Ya da havaalanından shuttle servisleri ile gidebilirsiniz arkadaşlar. Sadece 35 TL’ye havaalanından istediğiniz yere götürüyorlar. Şuan için en düşük fiyat çeşmede. Rezervasyon yapmak isterseniz şu adrese bakın: cesmebook.com

  6. En iyisi araç kiralayıp veya araçla Çeşme yaramadsının hepsini gezmek. Urla’dan başlayıp Mordoğan, Karaburun, Çeşme, Alaçatı, Demircili… Hatta Sığacık, Seferihisar…

DÜŞÜNCELERİNİZİ PAYLAŞIN, YORUM YAZIN!

Lütfen yorumunuzu yazın
Adınızı buraya yazın