Kapadokya yalnızca Anadolu’nun değil, yılda 3 milyona yakın yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği dünyanın eşsiz coğrafyalarından biri. Unesco Dünya Mirası Listesi’ndeki Kapadokya’yı böylesine özel ve değerli kılansa peri bacası oluşumları. 60 milyon yıl önce Erciyes, Hasandağı ve Güllüdağ’ın püskürttüğü küllerin aşınması ile bugünkü şeklini alan peri bacalarında güneşin batışını izlemek enfes.
Kapadokya bölgesinin en yüksek noktası olan Uçhisar, Nevşehir merkezine 5 km mesafede. Bölgenin panoramik seyrinin en güzel yapıldığı yerlerden biri olan Uçhisar, gün batımının en güzel izlendiği tepe olmasıyla ünlü. İster vadilerinde ister peri bacalarında günü batırın, bu eşsiz renk paletini izlemenin keyfi birbirinden naif butik otellerinde çıkıyor. Eski Uçhisar evlerinden dönüştürülen bu şirin butik oteller, her koşulda ruhunuza hitap etmeyi bilecek kadar zevk sahibi.

Uçhisar’a geldiğinizde konaklayabileceğiniz sıra dışı butik otellerden biri de Anatelein Boutique Cave. Doğal bir kaya oluşumu olan otel, güçlü bir kadının düşleri, usta mimar ve tasarımcıların emeği ile yeniden doğmuş. Uçhisar’ın tek kadın otel sahibi olan Pınar Lengerli, Kapadokya’ya değen kadın elinin neler yapabileceğini gösteriyor misafirlerine. Öyle ki, sandıklarda sakladığı çeyizini yataklara örtecek, her sabah kahvaltıya ülkenin dört bir yanından peynirler getirtecek kadar.

Yunancada güneşin doğduğu ülke anlamına gelen Anatelein, otel konseptinin Anadolu olmasına ve her odanın 7 coğrafi bölgenin özelliklerini yansıtmasına da vesile olmuş. Marmara, İç Anadolu, Ege, Akdeniz ve Karadeniz Süitleri ile Güneydoğu Anadolu Odasından oluşan otelde, her odanın bölge özelliklerine göre ayrı kokusu, dokusu ve rengi bulunuyor.
Kaya ve mağara odalar, dekorasyonundan aksesuarlarına, şampuanlarından jakuzi ve şöminelerine kadar bölge değerlerini yansıtıyor. Bahar ve yaz aylarında kullanıma açık olan sekizinci oda konumundaki Aşk Odası ise, önünde üç güzel peri bacasının salındığı şahane bahçesindeki apayrı bir mabet. Jakuzi ve şömineleri bulunan süit odaların gecelik ücreti 80 ile 140 Avro arasında değişiyor ve 3 ila 5 günlük konaklamalarda kampanyalar da düzenleniyor.

Kapadokya’nın yöresel butik otellerinden farklı olarak daha modern çizgilere sahip Anatelein Cave’in terasında, bahçesinde güneşin doğuşunu ve batışını izlemek apayrı bir keyif. Kahvenizi veya şarabınızı yudumlarken, önünüzde uzanan peri bacalarının büründüğü kızıllığa, kışın bembeyaz karların pamuklara sardığı Kapadokya vadilerine tepeden bakan Anatelein unutulmaz anıların başlangıç noktası adeta.

Daha çok balayı çiftlerinin tercih ettiği otelin gerek oda servisi jestleri, gerekse de bir anda kapınızda beliriveren sürprizleri hiç bitmiyor. Otelin müdürü Valerie, 15 yıldır Kapadokya’da yaşadığı süre boyunca otelcilikle uğraşmış deneyimli bir Fransız turizmci.
Öyle ki, balayı misafirleri için önceden odaları süslüyor, mumları yakıyor, şarap ve meyve tabaklarından tutun, şömineden jakuziye kadar her şeyi düşünüp siz daha söylemeden hazırlamış oluyor. Bunların yanında doğum günü pastaları, hastaysanız nane limon çayları, akşamları çerez tabakları ve beş çayı ikramları hiç eksik olmuyor.


Valerie ayrıca misafirlerine gönüllü rehberlik yapacak, aktiviteler sunacak ve gezilip görülecek yerlere yönlendirecek kadar da Kapadokya kültür ve turizmine yerli halk kadar hâkim.

Anatelein Boutique Cave aynı zamanda tüm Kapadokya bölgesinde kahvaltılarıyla da ünlü. Pınar Hanım, otel konseptinden hareketle hem otelde konaklayan misafirlerine hem de bölge sakinlerine her gün bir bölgenin yöresel kahvaltısını hazırlıyor.
Karadeniz, Ege, Akdeniz ve diğer bölgelerin peynir, zeytin, reçel, pekmez gibi pek çok yöresel ürünü taze taze köy ve kasabalarından getirtmenin yanı sıra, şık sunumu ve Avanos pazarının meyve sebzeleriyle şahane bir kahvaltıyla güne başlamanızı sağlıyor.

Kahvaltıları hazırlayan Solmaz Hanım’ın ise elinin lezzeti dillere destan. Her sabah birbirinden lezzetli kekleri, börekleri, krepleri, lezzetli hamur işleriyle brunchı aratmayan sofrasıyla Solmaz Hanım için çevre illerden bile gelenler oluyor. Üstelik diğer butik otellerin aksine kahvaltı saati yok. İsterseniz 9’da masada olun, ister tembellik edip 12’ye kadar uyuyun, çayın dumanı hep tütüyor. Dışarıdan gelenler içinse kahvaltı ücreti 25 Lira.
Üç başarılı kadının sevgisi ve emeğiyle var ettiği Anatelein BoutiqueCave, Kapadokya’ya dokunan anne elinin ve kadın zarafetinin hikâyesi. Nasıl Kapadokya’nın üç güzelleri varsa, onlar da Uçhisar’ın “Üç Güzeller”i…

Anatelein Boutique Cave; Tekelli Mah. Derebağ Sokak. No:17, 50240 Uçhisar, Nevşehir
Telefon +90 (384) 219 2044
E-posta: info@anateleinhotel.comhttp://www.anateleinhotels.com/
Editörün Notu: Kapadokya seyahatimde Anatelein Boutique Cave Hotel‘e misafir oldum. Yazdıklarım objektif deneyimlerimi kapsar.
Kapadokya, Anadolu’nun sakladığı sayısız doğa miraslarından biri. Uçhisar ise Kapadokya’nın en nezih bölgesi. Yolunuz düşerse, Uçhisar kalesine tırmanmadan, gün doğarken balondan peri bacalarını izlemeden, yöresel ürünler satan şirin dükkânlarından alışveriş yapmadan, vadilerinde ATV veya at gezisi ile dolaşmadan, güneşi birbirinden özel taş veya mağara butik otellerinde batırmadan geçmeyin.
Harika bir atmosfer 😉
Otel fotoğraflarda göründüğü kadar iyi mi? Çok begendim.
Fotoğrafları ben çektim
Ya mükemmel hem fotolar hem yazılar hem Kapadokya. Otel ariyorduk işimize yarayacak. ✌
Memlekete selamlar.
Sarap nerde icilir?
Turasan Ürgüp. Avanos, Zelve, Göreme’de sarap evleri var.
Ben de gitmek istiyorum ama soğuk olabilir diye yaza bıraktım.
Ben iki gün önce ordaydım muhteşem bi güzellik kar altındaki Kapadokya.
Avanos’ta Sandik Cafe’yi tavsiye ederim.
Son gidişinizde öyle güzel video ve fotoğraflar çekmiştiniz ki sizden soonta ilk fırsatta Güzel Atlar Ülkesindeydik. Şimdi yine birçok insana ilham vereceğinizden eminim. Yalnız biz sizi artık Kdz Ereğliye bekliyoruz.
Iyi yolculuklar, butik şarapları enfes 😉